Cand statul greseste

Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu miluieste-ma pe mine pacatosul/pacatoasa si pe toata lumea Ta !

dictatura-continuaIstoria arata ca au existat decizii la nivel de stat care au influentat In mod negativ Intreaga populatie a unei tari sau a unei mari parti din ea.
In Statele Unite, In anii ’60, medicamentul thaliomide, contra greturilor si insomniei femeilor Insarcinate, a fost declarat sigur In privinta reactiilor adverse. Rezultatul a fost tragic: mii de copii s-au nascut malformati, cu brate si picioare ca Inotatoarele pestilor.
Cazuri ca acesta au determinat aparitia organizatiilor non-guvernamentale de protectie a consumatorilor si de monitorizare a posibilelor abuzuri ale statului. De asemenea, cetatenii au Inteles ca nu se pot Increde orbeste In deciziile guvernantilor. Astfel au aparut actiuni de respingere a unor legi care lezau interesul populatiei.
Un exemplu recent din tara noastra este introducerea vaccinului Gardasil, Impotriva cancerului de col uterin, la fete. Ministerul Sanatatii a facut acestui vaccin campanie In 2008, fara sa atentioneze ca In Statele Unite se Inregistrasera deja 25 de decese si cifra uimitoare de 10.000 de cazuri de reactii adverse47, Insotite de riscul pe termen lung de cancer sau sterilitate. Populatia nu a avut Incredere In aceasta campanie si doar 2,57% din elevele de clasa a IV-a vizate au acceptat vaccinul.
Exista diverse motive pentru aparitia unor astfel de situatii. Unul dintre acestea este faptul ca deciziile luate de diverse organisme internationale au fost transplantate uneori In legislatia noastra fara a se lua In calcul impactul lor social, netinând cont de dorintele si necesitatile reale ale poporului român. De exemplu, In iunie 2008, europarlamentarii români au aprobat Tratatul de la Lisabona (noua forma a Constitutiei UE), fara amendamente, desi 9 state Inca nu o ratificasera, iar celelalte o facusera cu rezerve. Din 387 de delegati români, unul singur a votat Impotriva: „Am votat Impotriva Tratatului pentru ca România nu a avut nici o contributie la acest document. In momentul de fata aratam ca la nivelul UE noi nu contam. Am acceptat tot ceea ce ne-au propus europenii“.dictatura_nulitatilor

Un motiv In plus de Ingrijorare pentru securitatea persoanei Il constituie recenta lege 298 din 18 noiembrie 2008 privind retinerea informatiilor. Aceasta obliga furnizorii retelelor publice de comunicatii (operatorii de telefonie fixa si mobila) si furnizorii de comunicatii electronice (operatorii de Internet) sa retina, sa pastreze si sa predea, la cerere, autoritatilor competente, date privind convorbirile telefonice si mesajele pe Internet. Datele trebuie pastrate timp de 6 luni de la Inregistrare, si pot fi cerute In cadrul unui proces In principiu numai de catre judecator sau procuror (art. 3 alin. 2). Adevaratul nucleu al legii pare a fi Insa art. 20, din care citam un fragment: „In scopul prevenirii si contracararii amenintarilor la adresa securitatii nationale, organele de stat cu atributii In acest domeniu pot avea acces la datele retinute“. Aceasta Inseamna ca orice agentie, comisie sau corp guvernamental, poate fi usor Imputernicit sa prelucreze aceste date, In numele securitatii nationale. Prevalenta puterii politice asupra puterii judecatoresti a creat dintotdeauna deviatii In bunul mers al societatii, cu urmari asupra sigurantei individuale.
Legat de aceasta lege si de problema pasapoartelor biometrice, s-a exprimat avocatul si senatorul român Iulian Urban. In cadrul interviului publicat In Curentul din 22 ianuarie 200951, cu titlul „Noile masuri pot fi anticamera unui nou tip de dictatura”, acesta a sesizat tendinta spre centralism: „oamenii sunt invitati sau, mai degraba, Impinsi catre momentul la care vor ajunge complet dependenti de sistem, de tehnologie si existenta lor nu va mai fi posibila In afara sistemului. Asa ca, referitor la «siguranta», eu cred ca de fapt nu exista siguranta a cetatenilor, exista doar o mâna de cetateni care controleaza, prin sintagma „securitate a statului”, pe ceilalti cetateni“.

Aceste exemple ne arata ca, In ultima instanta, nu putem Incredinta total statului responsabilitatea pentru viata noastra, ci doar lui Dumnezeu sa ne daruim trup si suflet ! Da Doamne !

5 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ASA SA FIE ! Niciodata sa nu incredintam viata altcuiva decat lui Dumnezeu. Si cel mai iubit dintre frati, poate sa-ti devina un Iuda, asa ca totul numai pentru si lui Dumnezeu! El ne-a daruit viata, El raspunde de ea, si nu statul , care daca nu mai are ce sa ne ia, vrea sa ne-o ia si pe aceasta.
    Dumnezeu nu ne lasa , atata timp cat facem voia Lui, dar desigur ca noi trebuie sa luptam pentru drepturile noastre, daca este cazul iesind din nou in strada ca in decembrie 1989, acei tineri curajosi, care nu au murit, pentru ca actualiI guvernanti sa se mute de pe un fotoliu ministerial pe altul, din patru in patru ani, si sa-si ingroase conturile in strainatate, ci au murit pentru LIBERTATE, EGALITATE, FRATERNITATE sau........MOARTE !
    Si au murit ! Aceia au crezut in ceea ce fac, pentru aceia a fost REVOLUTIE. Deci nu este loc de indiferenta si nici de gluma, asa cum nu a fost nici atunci. ACEI SFINTI MUCENICI, CARE ACUMA SUNT IN CERUL LUI DUMNEZEU, SA NE AJUTE PRIN RUGACIUNILE LOR CATRE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS SA NE INTAREASCA CA SA LE URMAM EXEMPLUL ! AMIN.

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamne ajuta! Iata un comentariu pe care il consider util si necesar, pe care l-a postat cititorul Ioan Dan la articolul: „INTREBARE FUNDAMENTALA: Ce facem DUPA CE refuzam actele cu cip incorporat?”

    Vi-l prezint deoarece asemenea atitudini sunt inca extrem de rare:

    „Mi se pare ca ne pierdem in discutii sterile in loc sa intelegem ca e mai tarziu decat ne putem imagina, dupa cum spunea Parintele Serafim Rose. Pana la urma Sfantul Efrem Sirul ne atentioneaza ca ,,multi din Sfinti, cati se vor afla atunci, la venirea spurcatului Antihrist, vor varsa rauri de lacrimi, cu suspine, catre Dumnezeu Cel Sfant, ca sa se mantuiasca de balaur si, cu mare sarguinta, vor fugi în pustietati, in munti si in pesteri, cu frica se vor ascunde.,, Noi nu suntem Sfinti dar daca tot am inteles ca acesta e timpul si ca tot in munti vom ajunge, de ce sa nu ne pregatim cu tot ce ne-a pus la dispozitie Dumnezeu?
    Adica, cei ce au ceva in lumea aceasta: casa, apartament sa-l vanda cat timp mai este posibil si sa-si faca sau sa-si cumpere la munte o casuta in care, dupa modelul dreptului Iosif care a fost inspirat de Dumnezeu sa adune granele din 7 ani imbelsugati pentru 7 ani de seceta, sa-si faca o rezerva de alimente caci aceasta va fi cea mai mare problema in vremea antihristului. In fond se poate trai si la munte, dar problema va fi ca cei ce iubesc traiul caldicel din oras, au impresia ca abia atunci vor pleca in munti, cand nu vor mai avea incotro, dar va fi cam tarziu pentru ca va fi un haos si anarhie cum nu a fost niciodata in lume, iar drumurile vor fi ,,pazite,, de bande de talhari care vor ataca pe oricine pentru a-l jefui de tot ce are-in primul rand de alimente,. dupa cum spune Staretul Antonie in a doua viziune a sa.
    De la casuta lui din ultimul sat din munte, va putea mult mai usor sa-si caute locul dinainte hotarat de Dumnezeu, dupa cum spune Sfantul Efrem Sirul, si sa se pregateasca pentru cei trei ani si jumate de domnie a antihristului, iar atunci cand va vedea ca a sosit timpul , va pleca in vagauna sa, fiind si pregatit fizic cu viata la munte.
    Parintele Iustin Parvu ne indemna sa formam mici comunitati crestine la tara, in special la munte, din cateva familii. Daca am inteles ca nimic nu e mai important decat mantuirea sufletului si ca acesta e timpul, iar in lume nu mai este loc pentru noi, trebuie sa fim capabili sa ne lepadam de lume si de toate placerile ei pentru ca asta va face diferenta.”

    http://saccsiv.wordpress.com/2009/02/04/intrebare-fundamentala-ce-facem-dupa-ce-refuzam-actele-cu-cip-incorporat/

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Si in munti are cineva impresia ca vom fi lasati sa traim ca niste sihastri , asa cum ni se nazare noua ? La noi este o inghesuiala destul de mare , asa incat nu poate nimeni sa-si incropeasca o gospodarie fara sa vina imediat o autoritate de la primaria din zona si sa ceara autorizatii de constructie, PUD, si alte hartogarii .Se afla imediat cine esti si ce faci acolo, iar daca se prind euro- autoritatile noastre , pot sa trimita expres persoane care sa te sicaneze si hartuiasca , apoi sa faca tam-tam in mass-media: ,,niste infractori au intrat prin efractie, au devalizat gospodaria...unor cetateni care traiau retrasi intr-un satuc...bla-bla..." deci : aviz amatorilor de izolare , ramaneti in grija si octotirea nostra politieneasca, pentru ca numai asa veti fi aparati de raufacatori !

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Parerea mea este sa rezistam, fiecare in conditia lui de acuma, sa refuzam actele respective, prin declaratie scrisa, in care sa mentionam, ca nu ne lepadam de credinta noastra, si daca se poate sa avem un martor, din partea noastra, care sa auda acest lucru, sa reducem necesitatile cat putem de mult, ca sa ne invatam cu supravietuirea, ca "nu este bogat cel ce are mult, ci cel care are nevoie de putin". SI SA REZISTAM, CU CREDINTA TARE IN DOMNUL, SI NEDEZLIPITI DE SFANTA BISERICA, DE SFANTA LITURGHIE SI DE SFINTELE TAINE. DOAMNE AJUTA!

  1. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Tot mai pe fata despre… “conturarea unei guvernante globale” (Noutati 6-7 februarie 2009)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*