Încotro se îndreaptă Biserica română? Arhiepisc. Teodosie vinde preoţia !!!

Semne ale Sfârşitului. Dovezi a ceea ce deja se ştia de către mulţi, dar s-a preferat să nu se afle pentru a nu tulbura liniştea ce trebuie să ne-o dea Biserica, prin slujitorii ei. Însă adevărul trebuie spus cu orice preţ, căci oricum va ieşi la suprafaţă.[vodpod id=ExternalVideo.820156&w=425&h=350&fv=%26file%3Dhttp%3A%2F%2Fwww.ziuaconstanta.ro%2Fimages%2Fstories%2F2009%2F05%2F06%2FCat_costa_Duhul_Sfant__4020_v.flv%26autostart%3Dfalse%26repeat%3Dlist%26skin%3Dhttp%3A%2F%2Fwww.ziuaconstanta.ro%2Fflv%2Fembed%2Fmodieus.swf]

Semnalăm cu dezgust “afacerile” arhiepiscopului Tomisului, Teodosie, prins în flagrant când săvârşea păcatul numit simonie, ce înseamnă traficul cu lucruri considerate de biserică drept bunuri spirituale, sfinte. Şi este pedepsită cu excomunicarea, caterisirea. Deci cu darea afară din biserică. Semnalam într-un articol recent, o colaborare tot a arhiepis. Teodosie cu organizaţia masonică Clubul Rotary, aşadar acest ierarh are multe bube ce nu fac cinste poziţiei pe care o ocupă şi aduce atingere imaginii BOR.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=ldOUuF1FAyk]

Nu vrem să fim acuzaţi că avem ceva cu ierarhii, dar uitaţi fraţilor că faptele vorbesc împotriva lor. Trageţi singuri concluziile şi gândiţi-vă că acest tip de slujitor huleşte cele sfinte şi face lucruri caracteristice mafiei, tâlharilor.

Cazul Corneanu a fost unul deosebit de grav şi am văzut prea bine cum au muşamalizat totul.

[polldaddy poll=1596678]

51 comments

  1. Victor Roncea

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Frate Apologeticum, iti mai recomand o filmare care cred ca iti este cunoscuta, tot despre IPS. Are legatura cu Rotary Club, o anticamera a unui alt "Club", unde s-nghesuit si un foarte cunoscut "maestru" al invartitului la frigare de cuvinte din DEX-ul ortodox, despre care multi frati-patati se fac ca nu stiu nimic:
    ortodox http://victor-roncea.blogspot.com/2009/05/coruptie-in-biserica-arhiepiscopul.html
    Si mai am ceva interesant, de care vad ca se feresc, la fel, toti "fratii": un Apel catre Sfantul Sinod pentru condamnarea sodomiei si interzicerea manifestatiilor de la Chisinau si Bucuresti: http://victor-roncea.blogspot.com/2009/05/scrisoare-deschisa-catre-sfantul-sinod.html
    Doamne ajuta!
    Vorba Parintelui:
    Puterile noastre sunt slabe si am ramas putini. Dar ne-a ramas ceva ce nu vor putea niciodata fereca: Mila lui Hristos, Dumnezeul nostru! Raman toate pe seama marii Lui iubiri de oameni, ca El sa ne scoata si din aceasta stare de lucru, ca intotdeauna, si sa îsi manifeste mila si bunatatea Sa fata noi! Amin!

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Oare nu este nici olegatura intre slujbele "la malul marii",atitudinea corupta si rusinoasa acestui inalt ierarh, apartenenta sa la diverse "miscari " si pierderea Duhului sau? Sfintii Parinti vorbesc despre faptul ca vom putea avea incredere in din ce in ce mai putini preoti, multi vor apostazia..
    Si-atunci... turma... incotro?
    Dumnezeu sa ne ajute !

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    NU am CUVINTE....daca sa ajuns si pana aici E GRAV........DECI TOTUL E PE {BANI..}

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Este un ordinar ca si cei ce l-au pus in functie.Pacat ca biserica stramoseasca a ajuns pe miinile mafiotilor,iar oamenii de valoare din sinul acestei biserici sunt marginalizati!

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ironie: Eu le dau un sfat, sa mearga sa se hirotoneasca la unul din ierarhii din Basarabia, caci ei fac preoti si fara vreo scoala, si apoi sa se tranfere in Romania. Cunosc f. multi de acestia.
    Eu zic ca nu e bine ca un blog ortodox sa dea chestiile astea, pt ca asta sminteste, iar decizii duhovnicesti in aceasta privinta oricum nu se vor lua.
    Cazul lui Corneanu a fost mult mai grav si tot nimic nu s-a rezolvat.

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Hristos a Inviat! Fratilor eu raman la convingerea ca este o inscenare, sa nu uitam ca se vroia debarcarea sa din Tomis de mult timp, apoi frate Roncea , mai intai sa nu tragem concluzi pripite, da lucrezi in mass-media, dar te intreb ceva, si iarta-ma daca poti raspundemi: Exista sau nu mijloacele necesare in mass-media ca sa dezinformam omul? decupaje vizuale, contrafaceri ale voci, etc.
    Cat despre ce a facut cu Rotary , sa nu ne hazardam , la cate are pe cap un ierarh crezi ca intreaba ce mancare i-a venit, si de unde?
    Ideea mea e ca yoghinii l-au lucrat pe I.P.S Teodosie slujba facuta la malul mari la Costinesti crezi ca a ramas fara urme? sa sti ca energia negativa ce se concentreaza la Costinesti odata cu venirea veri este mult oprita de ce aceasta Sfanta Liturghie la malul mari facuta la Costinesti De Invierea Domnului Bivolaru n-a fost prins, si are multe influente si ramificati, asa ca yoghini s-au hotarat s-al termine pe I.P.S.Teodosie si ce face el la Costinesti, si sincer ma mir cum nu vezi asta un ziarist ca tine.
    Apoi daca chiar a facut ce a facut, sa nu aruncam cu pietre, e si el om, o sa dea socoteala in fata lui Dumnezeu, insa noi sa nu ne bucuram cu greselile aproapelui. Da trebuie luata o pozitie dar nu de denigrare ci de ajutorare a sa, a I.P.S.Teodosie si nu numai.
    Sti ce spunea Denis de Reugemont in carte sa partea diavolului? Ca cel mai mare om e cel care intelege iertarea dusmanului sau, iar diavolul se indentifica cu cel care acuza. Astfel fratiilor daca a gresit are nevoie de sprijinul nostru, sa-i aratam ca nui singur, pentru ca daca o sa-ll acuzam ne transformam in uneltele celui rau.
    IUBITII SI IERTATI!

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Hristos a Inviat
    Nu vreau sa judec pe nimeni, mai ales pe IPS Teodosie. Pe cei din cler ii judeca Dumnezeu, tocmai datorita exemplului care trebuie sa fie.
    Parerea mea este ca avem ierarhii pe care ii meritam. Adica ierarhii nostrii sunt exact oglinda sufletelor noastre.
    Pana nu indreptam aceste lucruri nu cred ca putem spera la mai mult, Oricum, eu ma gandesc putin cu groaza la ce se va intampla daca IPS Teodosie va fi schimbat. Probabil va veni in locul sau in ecumenist? Ca de bine de rau IPS Teodosie le mai tinea piept ecumenistilor din oras. Sau cine stie... Oricum totul se face cu voia Domnului.
    Cred ca cel mai bine ar fi sa il pomenim si pe dansul la rugaciune si pe restul. Domnul sa ne daruiasca tuturor minte si putere in credinta.

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Fratiilor sa nu uitam Hristos este Capul Biserici iar noi madularele acestei Biserici. Daca un crestin, si nu numai greseste sa nu ne purtam ca pagani, cu ura, ci sa aratam ca suntem ai lui Hristos, cu intelegere pentru cei cazuti fiecare suflet e unic sa nu lasam ca prin purtarea noastra sa se piarda. Ce a zis Mantuitorul Hristos: Iartai Doamne ca nu stiu ce fac! Astfel sunt si cu cei care cad in ispita, cel rau le intuneca mintea si ei nu stiu ce fac, dar noi sa ii ajutam sa treaca aceste momente de ispita, pentru ca atunci cand o sa ne vina si noua ispita, si n-o sa gasim sprijin ce o sa facem? GANDITIVA LA ASTA!, la urma urmei lupta se da intre bine -Hristos si antihristul-raul ecumenist-umanist.
    Astfel sa avem duhul blandeti si sa ne sprijinim in momentele grele, de ispita, nu sa devenim vipere si sa improscam cu venin.
    IUBITII SI IERTATI!

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ma intreb ce s-ar fi intamplat daca nu se grabeau cei de la Romania Libera sa publice rezultatul anchetei lor. Ce s-ar fi intamplat daca ar fi facut intre timp alte cateva astfel de anchete si in cazul altor "Inalti"? Oare cati ar fi cazut? Este adevarat ca au "investit" o suma frumusica de bani cu slabe sperante de a-i recupera, suma ce s-ar fi multiplicat in cazul mai multor anchete similare. Stiu ca nu e bine sa ispitesti dar pentru a ajunge la sfintenie trebuie sa travarsezi si ispita (ar fi bine sa fie doar traversare, in general trebuie sa te obisnuiesti cu prezenta ei si sa i te opui pana la sfarsit). Ori un preot trebuie sa stie asta.
    Concluzie:
    Este mare pacat ca se intampla asa ceva in Biserica Ortodoxa si este o noua lovitura de imagine, provocata de cineva din interior de aceasta data, de parca nu ar fi fost destule si din afara.
    Sper ca Biserica sa poata sa se curete de toti cei ce-o trag in jos si daca e cu putinta sa-i aduca smeriti la pocainta chiar si pe aceia.

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    am vazut videoclipul 2 ,dar eu sunt mai prost nu "fac " legaturi intuitive ...ce am vazut e : episcopul Teodosie vorbea ceva de inscrierea cuiva la facultate sau seminar, n-am auzit sa ceara bani , am mai vazut ca s-au dat niste bani intr-un bar ,de unde stiu ca nu e restul de la consumatie? ...sunt cam multe taieturi in clipul asta ...care nu demonstreaza mare lucru ...aveam nevoie doar de cateva secunde in care sa se arate momentul respectiv ,unde as putea sa-l gasesc?

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Fratilor, e halucinant ce se petrece ! Astia care fac simonie nu sunt arhierei, ci lupi in piele de oaie, infractori, talhari. Sa fie depusi din treapta si Teodosie care e bun prieten cu masonii de la clubul Rotary si staretul de la Cozia !. Prin nemerniciile lor aduc atingere Bisericii. Multa lume se va sminti pt. atitudinea lor miseleasca, trebuie luate masuri. Ar trebui sa ne ducem cu totii in Deal si sa protestam impotriva coruptiei clericilor si impotriva actelor biometrice care se apropie cu pasi repezi de noi. La mitingul de azi au fost numai o mana de oameni. Fratilor unde sunteti ? Stam aici sa vorbim pe blog in loc sa iesim in strada ? Cum vreti sa salvam ortodoxia ? Cum vreti sa ne salvam sufletele daca noi stam nepasatori in timp ce vrajmasul se inarmeaza ? Astept un raspuns ferm de la voi .

  12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Lasati-l in functie ! Ce este primul care ia spaga din Deal ? Un post de preot ,in Bucuresti se vindea cu 10.000 euro. El a cerut mult mai putin.... Aveti mila !

  13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Hristos a inviat!
    Ce dureros este sa citesc niste cuvinte grele pe care le adreseaaza unii "crestini" pe blog despre slujitorii lui Dumnezeu. Daca ar fii crestini autentici (care au un duhovnic) ar stii ca nu aduci asemenea injurii unui slujitor al lui Dumnezeu pentru ca "cine esti tu sa judeci pe sluga altuia?" , chiar daca ar fii adevarat ceea ce se publica. Iar despre filmul cu IPS Teodosie eu nu as da crezare intru totul, pentru ca se stie ca in ultimii ani se duce o campanie asidua de atac asupra BOR prin media si nu foarte greu poate sa se faca un fals. Nu se stie ce intrebare i s-a pus Inaltului si s-a inregistrat doar raspunsul pe care puteau sa-l puna in alt context cu o alta intrebare. Eu nu pot uita cazul de acum cativa ani cu staretul de la Cernica, cand tot asa presa si televiuziunile au mediat cazul, iar cand s-a incheiat ancheta politiei prin care se stabilea nevinovatia staretului, acea stire a fost difuzata la jurnalele de nopte. Oare de ce? Si mai am o nelamurire: daca acel jurnalist implicat in poveste este crestin ortodox, de ce nu a dus materialul la Patriarh si numai daca nu se lua nici o masura, atunci putea sa -l faca public. Ori mie mi se pare clara intentia de a arunca cu noroi in slujitorii Bisericii. Oare de ce nu se spune nimic despre conducatorii altor comunitati crestine de pe la noi nimic?. Sa inteleg ca aceea sunt asa neprihaniti? Ori avea si unele neregului, dar nu le striga in gura mare, pentru ca intersul este sa se distruga crestinismul ortodox. Oare nu ati inteles oameni buni, ca asta este scopul si cu ciparea? Imi cer iertare daca nu sunt de aceleasi pareri cu multi de pe blog si nici chiar cu afirmatiile administratorului. Sa fim mai rezervati cand aruncam cu piatra, ca stiti ce a zis Mantuitorul:"cine este fara de pacat sa arunce primul", asa ca...Fiecare vom da raspuns la judecata pentru fiece cuvant pe care-l spunem, iar daca judecam pe altii vom fii judecati si mai aspru. Fiecare va raspunde pentru faptele sale. Mai bine ar fi daca ne-am ruga mai mult pentru noi si pentru pastorii nostrii ca se ne intelepteasca Dumnezeu pe toti, ca ne stau in fata vremuri din ce in ce mai grele.
    Doamne juta!

  14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Bună dimineaţa. Eu fac facultatea aici şi ştiu foarte bine ce e cu Teodosie Şpagoveanu. Şi el este un peşte mic...Nu vă temeţi că are balta peşti care fac afaceri cu Duhul Sfânt...Însă tariful lui teo este mai mic ca al celorlalţi. În ceea ce mă priveşte prefer să păstrez banii pentru mine decât să săvârşesc o hulă împotriva Duhului Sfânt. Prefer să spăl wc-uri

  15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Daca ips Teodosie trebuie caterisit atunci ips Nicolae trebuie spanzurat sau pusa interdictie de a sluji in Bisericile Ortodoxe din tara.
    Cat despre simonie si "sminteala" facuta fratilor ortodocsi...ca sa faci un pacat sunt niste etape care trebuiesc urmate!daca vrei sa dai cuiva un pumn...intai e gandul,apoi decizia,apoi incordarea mainii,apoi tintirea!
    Oare atunci cand copiii protopopilor si ai bogatilor cumpara examenele si in felul acesta termina facultatea de teologie,care apoi e necesara hirotonirii,cum se mai numeste....simoneala?

  16. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    HRISTOS A INVIAT!
    Fratilor dupa cum stim cu totii Sf Imparat Constantin a spus la un moment dat ca daca ar vedea un preot beat in sant,cu mantia sa l-ar acoperi.Aceasta daca am dori sa urmam "linia"Sf parinti.Dar in acelasi timp este trist chiar tragic ce se intampla cu biserica oficiala cea care se pare ca aluneca in apostazie.Cititi cartea"Apostazia si antihristul".Adevaratii ierarhi sunt marginalizati si amenintati.

  17. sinodul e fifty-fifty

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ce ne mai miram,de parca nu am sti?jumate+1 din sinod e ecumenist, mason,modernist, turnatorist si la putere, simonisti.Doamne-iarta-ne pe toti, ca poate nu am dreptate.Ma iertati ca judec, dar...

  18. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Si in timpul asta, Radio Trinitas, Ziarul Lumina, T.V.Trinitas prezinta numai partea plina a paharului. Parca nu se intampla nimic in Biserica Ortodoxa Romana. Nu se dezbat astfel de cazuri, nu se ia nicio atitudine si asta este cel mai ingrijorator. Bine ar fi ca cei mai inalti sa ne asigure ca se vor cerceta astfel de cazuri, si chiar asa sa faca, decat sa taca. Asa se tacea si inaintea PF Daniel, asa se tace si acum. Este rau ca , prin astfel de acuzatii grave, se smintesc multi crestini, si se da apa la moara dusmanilor ortodoxiei. Parerea mea este ca daca un inalt ierarh se bazeaza pe lucruri materiale, nu mai crede in Dumnezeu ci in materie. Asteptam sa se faca lumina !

  19. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    bine ati zis voi, mihai,vulturul, mihaela, alexandra. Ar trebui toti sa gindeasca ca voi , altfel ce vom face , ne vom sui noi pe scaunul Judecatorului ?
    De unde atita graba in a crede ce spune presa ,stim toti ca exista campanie de presa impotriva BOR, ca speculeaza orice sa arunce cu noroi in ortodoxie.
    Haideti sa fim mai intelepti , mai calmi, sa intoarcem ochii de la greselile fratilor nostri , sa-i cistigam cu dragostea noastra, sa nu fim dintre cei carora li s-a racit iubirea...

  20. mihail craiovenul

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Încă un lucru: în biserica oficială, nu mai există ierarhi buni, ortodocşi! Dacă nu credţi, cercetaţi învăţătura şi faptele lor cu învătătura şi faptele sfinţilor ierarhi, cu învătătura Evangheliei! Însăşi faptul că participă la un sinod ce este în strânsă legătura cu WCC- Consiliul mondial al "bisericilor"- arată că nu al conştinţă dogmatică, că nu le pasă. Ei iubesc cele ale lumii mai mult decât pe Hristos! TRIST DAR ADEVĂRAT1

  21. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Să vă smeriţi în faţa smeriţilor dar nu în faţa dracilor, ca le cresc coarnele şi mai mari, tot în vieţile sfinţilor am citit-o, chestia cu judecata nici nu se discută, că nu am de gînd să-l pedepsesc eu, Domnul o va face pentru mine, urăsc păcatul (fapta) şi nu persoana. Tot ce este urîciune mai devreme sau mai tîrziu iese la suprafaţă, pedeapsa mai bine să o treacă acum, că după moarte nu există pocăinţă. În cel-mai-din-fund al iadului vor fi arhiereii netrebnici, cunoscut lucru. Domnul pe toate le socoteşte. Zicea un monah smerit că femeie nu a cunoscut, dar nici feciorelnic nu este. Înţelepciune este în acea persoana care se considera cel mai nevrednic dintre nevrednici, să o recunoască tot pentru dînsul o face. Neprihănit este doar Domnul şi Maica Lui. Nu am de gînd să-i bat din palme, sau să tac pentru fărădelegi, doar puţin le-a mai rămas să se plimbe nestingheriţi pe stradă... Slăvit fie Domnul Meu Iisus Hristos, le aranjează pe toate la locul lor, amin.

  22. ANTIP MARIA

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Daca si ca preot se intra cu pile , atunci nu ma mai mira cum se intra in alte domenii . Astfel , se explica neprofesionalismul multora ."Frumos " ! Ma bucur totusi ca exista si preoti cinstiti , si daca nu ar exista nici ei e bine ca exista un Dumnezeu SUS 🙂 .

    Probabil stiti acea PILDA data de parintele CLEOPA , in cea ce priveste furtul . Un tata mersese la furat de porumb cu fiica sa , o copilita . Ajuns la locul "faptei " tatal a inceput sa se uite in : stanga , dreapta , spate , fata . Copila , in naivitatea ei , a ramas uimita , de ce tatal ei se uita in toate directiile , dar nu si in SUS , si l-a intrebat pe tatal sau - tatuca , dar in sus de ce nu te-ai uitat ? Incremenit de prostia ce o facuse , tatal lasa tot ce furase jos , si veni in graba , cu caruta acasa , spre surprinderea sotiei care-l stia foarte " strangaret " de felul lui 🙂 . Acest parinte si-a dat seama intr-un final ca SUS exista un Dumnezeu , noi cand vom realiza acest lucru ? 🙂

  23. Un preot preafericit.

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Aşteptăm de urgenţă un răspuns autorizat din partea Trustului Preafericirii Sale - Trinitas. Devreme ce preoţii sunt obligaţi să cotizeze la proiectele preafericitului, de ce să nu beneficiem şi de comentarii obiective din partea patriarhiei? Oricum, nu vă aşteptati la măsuri radicale, sau canonice, căci cazul se va muşamaliza foarte discret.
    Dar îndrăznesc a-l întreba pe patriarh: oare chiar nu există un om integru, un călugăr autentic, care să poată ocupa scaunul ierarhic de Tomis? Căci Teodosie prea s-a făcut de rîs. De ani de zile el şi camarila lui sînt spaima Constanţei.
    Cine îl mai poate opri?

  24. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Durerea mea e ca pentru pacatele lui teodosie tot noi studentii suferim intr-un fel sau altul. cei ce sunt studenti la teologie constanta stiu despre ce vorbesc.

  25. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Catre Vulturul:

    Draga domnule, fiecare dintre noi incearca sa fie un crestin cat mai bun. Pe langa aceasta, fiecare mai suntem si romani, deci vorbim limba romana. Cat de corect vorbim limba noastra materna se poate vedea din citatele pe care le-am luat din interventiile dumneavoastra:
    „sa nu tragem concluzi pripite” si „daca poti raspundemi” si „contrafaceri ale voci” si „slujba facuta la malul mari” si „odata cu venirea veri” si „aceasta Sfanta Liturghie la malul mari” si „are multe influente si ramificati” si „asa ca yoghini s-au hotarat s-al termine” si „ma mir cum nu vezi asta un ziarist ca tine” si „noi sa nu ne bucuram cu greselile aproapelui” si „sa-i aratam ca nui singur” si „sa nu ne purtam ca pagani” si „Iartai Doamne ca nu stiu ce fac” si „GANDITIVA LA ASTA!” si „Astfel sa avem duhul blandeti”.

    Inainte de a emite pareri critice, macar sa scriem cat de cat corect in limba noastra romaneasca. Incerc sa ma abtin de la a va ironiza (caci doar suntem crestini!), dar nu ar fi rau de loc daca ati invata mai bine limba materna. Niciodata nu-i timpul trecut ...

  26. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    si dupa cum spuneti voi: dupa roade se cunoaste pomul... si cica impotriva ereziilor...

  27. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Multumesc Roxana pentru sfat... voi incerca sa iau aminte la ce mi-ai spus. Dar raman totusi la aceeasi idee, si anume ca totul e o inscenare a yoghinilor.Cu toate greselile gramaticale facute, sper ca m-am facut inteles! IUBITI-I SI IERTATI-I!

  28. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    O.K. Nu-i nici o problema. Oricine poate gresi ...

  29. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Nici mie nu-mi sunt foarte clare intentiile celor care au facut ancheta respectiva (asta-i cu totul alta poveste... :-)) dar nu cred ca ar fi mana yoghinilor aici. Daca ar avea yoghinii atata libertate de miscare in Romania n-ar mai fi nevoiti sa traiasca in exil unii dintre ei. Si nu cred ca acestia sunt impotriva religiei noastre, numai ca au abordat-o ei intr-un mod deformat si periculos. De fapt ei incearca acelasi lucru pe care noi il numim ASCEZA doar ca... prin efractie. Daca (metaforic vorbind), noi crestinii ciocanim cu umilinta si smerenie la "usa" raiului sperand sa ni se deschida candva din interior, yoga foloseste "ranga" si "speraclul" in speranta de a obtine in final acelasi lucru (ma rog, in linii mari...). Totusi nu am vazut reactii negative ale yoghinilor fata de Biserica.
    Este adevarat ca un astfel de reportaj poate fi "lucrat" din "foarfeca" la pupitrul de montaj in asa fel incat sa iasa in final ceea ce doreste regizorul (sunt convins ca ati mai vazut asemenea demonstratii). Asta ma face sa nu ma incred chiar 100 la 100 in materialul respectiv, totusi...

  30. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    mai, poate a vrut sa foloseasca banii pentru acel preot ce i-a fost coleg de banca in facultate cara acum e grav bolnav avand nevoie de un transplant de ficat. preotul se numeste Stefan ... , si are nevoie de 8000 de euro pt. o operatie in Romania

  31. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    "Decupaje vizuale, contrafaceri ale vocii", "Inscenare a Yoghinilor" auzi.
    :-)))))))))))))))) Voi chiar traiti intr-un delir continuu? E ireal ce pot sa citesc aici, sincer. Ne legam de jurnalisti? Mi se face rau, ies pana mai am coloana vertebrala. 🙁

  32. vulturul-analfabet

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Hristos a Inviat!
    Interesanta emisiune la B1 aseara. Printre altele mi-a placut si cele spuse de domnul care a venit cu doamna avocat . Da Parintele Cleopa si nu numai el au ajuns preoti fara studi, numai ca acum ecumenismul cere ca credinta sa nu mai vina din traire-din misticismul ortodox, ci din rationamentul apusean.
    Frumoasa si pozitia moderatorului, domnul Moraru, cati nu au furat in aceasta tara si sunt dovezi si sunt liberi, iar un Ierarh care incearca sa tina un echilibru-calea de mijloc, pastrand traditia ortodoxa, dar si facand conferinte ecumeniste-acest lucru facandu-l nu pentru a defaima ortodoxia, ci pentru a le arata sectantilor ca numai in Biserica Ortodoxa este Adevarul!
    Eu am fost la conferinte si stiti voi ce suflet are acest om? Daca cineva apela la ajutorul sau nu-l refuza.
    Si pozitia Patriarhiei nu va pune pe ganduri? Acel domn Stoica care a sfeclit-o cu pasapoartele biometrice, sare acum si arata ca Patriarhia crede aceasta inscenare, auzi ''probe inubitabile''
    Un lucru sa stiti si accept, greseala acestui om consta in sufletul sau, in a nu respinge omul, si cu cuvintele: ''sa nu ies eu nici tu in evidenta'' spuse ziaristului, ma raliez opiniei avocatului Paula Iacob: un Inaltpresfintit nu poate sa faca un preot cand simte el?
    Aceasta lovitura este indreptata si impotriva monahismului-a traditiei mistice ortodoxe, pentru ca , cati preoti n-au fost fara studii universitare?
    Si sa stiti acest om, are in cadrul Facultati, disciplina Mistica Ortodoxa.
    Astfel fratiilor sa nu ne mai credem ortodoxi numai cu numele, cu comentarile scrise, da eu sunt un analfabet, stiu gramatica numai ca sa exist, dar daca nu stiu nu ma mantuiesc?
    Deschideti ochii si sa nu traim in rationalul uman, vanand greselile aproapelui, ci sa fim fii paci, urmasi ai lui Hristos.
    Iertatima pentru ce v-am scris, si aveti grija de sufletele voastre nu cum credem ca e bine , ci cum ne cere Hristos!
    IUBIT-I SI IERTAT-I!

  33. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Fratilor sa nu ne imprastiem. Nu este o diversiune. Pur si simplu toata lumea stie ca e un spagar. Este supranumit "spagoveanul".

  34. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Catre Vulturul - analfabet
    Sunt de acord cu tine ,parintele Cleopa nu avea studii , si totusi a ajuns preot . Dupa cum spunea chiar el , scoala sa a fost " LA STANA DE OI " , DAR sa nu uitam ca acest parinte a avut o viata pe care putini dintre noi o poate avea . Citea de cate ori avea ocazia VIETILE SFINTILOR , si slava DOMNULUI , ACELE " ORI " NU ERAU PUTINE , CITEA CATE O PAGINA , ACEIASI PAGINA , de mai multe ori pe zi . Si ce e mai IMPORTANT , a inteles cu mintea si cu inima , cele citite , punandu-le in practica .Apoi ce sa mai vorbim despre viata petrecuta in pustie , despre incercarile avute , despre smerenia , darnicia sa , SA NU COMPARAM , DECI . Nu judec pe nimeni , dar in vine sa rad si sa plang ( in acelasi timp ) cand vad ce se petrece in biserica noastra . Daca cu banii primiti de la acel reporter vroia sa ajute un alt parinte ce avea nevoie de o operatie , de ce nu a facut fratilor un anunt public , iti spun eu ca donatori se gaseau , nu ramane nimeni insensibil la aceste situatii . PRESUPUN ca sticlele de VIN doarea sa le duca tot la un om bolnav , nu ? :)Ma abtin de la alte comentarii .... Ce e grav intradevar , e faptul ca teologii nostri ( cei mai buni dintre ei ) sunt formati in ziua de azi in afara tarii , aducand cu ei tot felul de idei sectare . Nu mai spun ca intr-o tara ,majoritar ortodoxa ca Romania ,intr-o biblioteca importanta , ai sa gasesti ( cel putin intr-un oras ) carti de toate nuantele ( sectare ) , dar numai ortodoxe , nu , acelea sunt tinute la subsol , in praf , si se scot cu mare greutate . In schimb ,carti precum "Legenda Antihristului " , " Codul lui da' Vinci ", sunt tinute la loc de cinste . Acum majoritate fac teologia pentru ca " se castiga bine, frate !!! " iti spun asta din exemple concrete ce le-am intalnit , nu vorbesc cu de la mine putere , asta se intampla in zilele noastre , intre-o tara ce se afiseaza ca a fi ortodoxa ,in majoritatea ei . De acea lipseste daruirea si PROFESIONALISMUL ( HARUL IN CAZUL TEOLOGILOR ) DE CARE VORBEAM MAI SUS . Nu am zis ca trebuie sa ai diploma ptr a fi un teolog bun , dar la noi , nici acea diploma nu reprezinta o departajare pentru cunostinte in domeniu , acest lucru deoarece , PILA e la mare putere , si " deschide si cele mai importante usi " . Ne facem de rusine , asa -s romanii , niste hoti cum bine ne numesc cei de afara . Si uite asa atragem criticile celorlati ( sectarii ) .
    Imi pare rau , dar acesta este adevarul , cu durere o spun si trebuie sa recunoastem ...

  35. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Emisiunea de pe B 1 a fost extrem de partinitoare.Avocata cea "varstnica" a aparat pana acum tot felul de draci ,la propriu si la figurat . Este oricum DEPASITA.Ar trebui sa se retraga, dar ,in general ,omul nu are masura. Cat despre avocatul mai tanar...o atitudine vicleana,argumente inconsistente....sub masca blandetii, un discurs perfid.
    Nu mi-a placut niciodata munca de avocat .Trebuie sa ai o costiinta "elastica " pentru a apara pe oricine.
    Cat despre spagoveanu, este clar, fratilor!Numai cine nu vrea nu vede. Este corupt, colaboreaza cu organizatii dubioase,numai Duhul lu Hristos nu-l stapaneste.
    Si...oare cati ca el ????
    Cum el si altii ca el sa nu tabere cu furie si diversiune asupra unor monahi ca Parintele Iustin?
    In curand vom ramane fara pastori,sau cu foarte putini.
    Manipularea este grozava,diabolica, oamenii nu mai stiu ce sa creada.
    Ma gandesc la tineretul nostru ;este cel mai vulnerabil. Cine si ce face pentru el, pentru a-l indruma? Scoala este catastrofala, familia se prabuseste...Quo ,Vadis?

  36. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    PS :la emisiunea "Semne " a lui Rafael Udriste, s-a vorbit O ORA despre vizita papei la noi, acum 10 ani.De atunci se vorbea despre ecumenism;cine credeti ca statea langa Teoctist?daniel si corneanu!!!
    Adevarul este ca , pe linie institutionala , nici un patriarh nu a facut decat COMPROMISURI!!!!!

  37. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    EU SUNT UIMIT: DACA EU, CU PACATELE CE LE AM ACUMA, AS FI EPISCOP, M-AR MANCA PRESA DE VIU, HAI CRESTINILOR ORTODOCSI, EU PROPUN ASTA: SA II ARDEM PE EPISCOPII ASTIA PACATOSI PE RUG CA INCHIZITORII SI APOI SA MERGEM ACASA LINISTITI, AM FACUT DREPTATE BISERICII!!! URA!!!
    INSA INTREBAREA E, DACA NOI FACEM DREPTATE, HRISTOS POATE SA ISI IA CONCEDIU...

  38. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Pentru Calinic
    Cum ar fi pe placul domniei voastre? Sa ne facem ca nu vedem ,sa trecem mai departe?
    Nu sunteti episcop ,dar ce sunteti ?Preot? Ar fi cu atat mai grav.
    Daca s-ar analiza un act de coruptie la un profesor, medic ,sau orice alt membru al societatii, aceasta ar considera ca este corect sa se ia masuri coercitive,ba-i expune in media fara resentimente.
    In cazul preotilor corupti, pe care eu il consider cel mai grav, pentru ca este vorba de cea mai inalta cerinta morala la un om ,ne facem ca nu vedem si cautam scuze?
    Nu este vorba de a ne face dreptate, pentru ca oricum nu putem ("cainii latra, carvana trece"),dar ce rol mai au credinciosii in aceasta biserica vie?Doar participare la slujbe si supunere oarba fata de unele (unele)personaje dubioase, care numai preoti nu se pot numi?
    Nu este rusinos faptul ca , la biserici cu renume, preotul cere de la obraz sume foarte mari pentru orice serviciu religios,nedand nici o chitanta?
    Poate ca toate sunt facute ca omul sa-si piarda total increderea in biserica.

  39. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    DIVIDE ET IMPERA.
    Calea sigura spre succes-uri! (sic)

  40. george mihai

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Buna seara tuturor....
    V-as face o singura propunere: opriti sonorul cand se comenteaza in acest "reportaj". Ascultati cu atentie si analizati fiecare cuvant al lui Teodosie. Apoi v-as ruga sa va spuneti parerea. Si inca ceva, fiecare concluzie negativa sau violenta pe care o ganditi ramane o pecete de nesters in vesnicie. La fel si fiecare gand din bunatate. Asa ca incercati sa fiti cat mai obiectivi in mod subiectiv (personal).
    Pana acum am ramas cu impresia ca nu a mai contat pentru nimeni valoarea demonstrativa propriu-zisa a inregistrarilor ci a contat in mai mare masura aparenta confirmare a barfelor. Adica, nu ne mai putem indoi de veridicitatea filmului pentru ca el merge pe aceiasi directie cu multele barfe si clevetiri de pana acum, nu? Dar, va intreb, o clevetire care se foloseste de imagini si nu doar de cuvinte inseamna ca devine o fapta "indubitabila"?

  41. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Pentru Mihaela, Vulturul,etc

    Chiar si eu am auzit de Spagoveanul cind era in Bucuresti. Dar coruptia din cadrul BOR nu este de ieri de azi. Facultatea de Teologie din Bucuresti este cea mai corupta si asta se stie de ani de zile... ca si vinzarea de parohii centrale,etc. Deci nimic nou! Sigur, asta face foarte mult rau imaginii bisericii si da apa la moara dusmanilor ei, ii indeparteaza pe unii botezati ortodoxi de biserica,etc. Da, Vulture, cred ca n-are sens sa-l judecam pe Snagoveanu' atita timp cit BOR n-o face... e o pierdere de vreme si i-ar sminti pe altii mai putini decisi in privinta religieii pe care s-o urmeze! Dumnezeu il va judeca apropo de coruptie..... Pe de alta parte, acuzatiile de apostazie ne privesc direct si pe noi... asta nu mai tine doar de pacate personale... iesirea Duhului Sfint din Biserica ne afecteaza pe noi. Chestia e ca inca nu stiu ce sa cred despre noul Patriarh? Este sigur ca el a fost promovat de factiunea ecumenista, pe de alta parte oare el doar "pare" ca le face jocul ca sa salveze ce este mai important sau chiar le face jocul? Asta este intrebarea fundamentala. M-am ferit intotdeauna sa judec inalti ierarhi, atita timp cit eram multumit cu duhovnicul meu si de cum ma ajuta Duhul sfint care este numai in Biserica Ortodoxa...Numai ca acum lucrurile se pun mult mai dramatic, Vulture. Nu mai este o problema de coruptie a unui ierarh. Ci este problema apostaziei si aici incepe sa ma intereseze pe ce plans joaca ierarhii bisericii. Inca nu m-am lamurit dar n-am nici o indoala ca Dumnezeu ne va da semne clare la momentul oportun. Pina acum,Liturghia care se face in Biserica este inca cea a Sf. Ioan Gura de Aur (mai mult sau mai putin). BOR nu a declarat oficial inca ecumenismul ca linie directoare.... deci inca mai e loc de dubii. Sint absolut sigur ca Parintele Justin ar fi primul care ar avea curajul sa ne sfatuiasca sa nu mai urmam BOR-ul apostat, n-a facut-o.... inca. Am si eu din ce in ce mai putine sperante dar totusi cred ca acum ar face mai mult rau Bisericii sa facem jocul satanistilor cu scandalurile de coruptie... nu foloseste la nimic. In schimb trebuie sa fim foarte atenti la problema ecumenismului...

  42. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ptr John
    Cred ca ai mare dreptate.
    Intrebarea este totusi :putem gandi "disociat"? Putem sa pastram Duhul fara sa fim afectati de ceea ce se intampla in jurul nostru?
    Intr-adevar, aceasta denota o mare putere duhovniceasca, dar si foarte multa cunostere...Putini o au.Pe mine ma cuprinde ,in unele cazuri, NEINCREDEREA. Stiu ca este un pacat, dar atata putere am.
    Iti multumesc pentru cuvintele intelepte.

  43. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Catre Calinic ,
    Nu stiu daca a gandit cineva la arde pe rug pe altcineva , cu atat mai mult cu cat acel CINEVA e chiar episcopul . Ideea , in mare , era ca ne facem de rusine in fata celorlalte " religii " . E foarte corect ca avem , la randul nostru si noi pacate ( e de datoria Celui de Sus sa judece daca sunt mai grele decat a altora ) , insa noi suntem ortodocsi , urmam calea cea dreapta , daca nu noi atunci cine ? 🙂 . In fine , ar trebui sa ne vedem de pacatele noastre , dar macar pentru "aparentele " ortodoxiei poate se va inceta pe viitor cu astfel de fapte .
    Nu ma pretind o buna crestina , ci dimpotriva , insa , ce exemplu sa le dam celorlalti daca noi "deraiem" de pe "sine " ?
    Dumnezeu cu mila si noi cu pacatele noastre ...

  44. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cam asta ar trebui sa inteleaga teologii nostri http://www.sfaturiortodoxe.ro/filme-video/conferinta-parintele-efrem-athos-teologie.php

  45. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    STAPANIILE SUNT DE LA DUMNEZEU!

  46. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    fratilor rezolvarea este simpla:caterisirea si ...noapte buna.!

  47. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ce sa prezentat pe posturile tv nu-i caz unic.Acest lucru se intampla peste tot,stiti k fara un plic gros de bani nu ajungi preot oricata pregatire de specialitate ai avea? sau un preot k sa primeasca o parohie "consistenta" trebuie sa cotizeze "greu"? CORUPTIA trebuie scoasa din biserica apoi din parlament si celelalte .....aparate din jurizdictia statului....DIN FERICIRE PE D-ZEU NU POATE SA-L CORUPA NIMENI

  48. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ptr. Mihaela,
    Duhul Sfint este in biserica atita timp cit biserica (sau capii ei) nu apostaziaza. Cu alte cuvinte, ei pot fi curvari, hoti, chiar ucigasi dar daca nu apostaziaza, Sfinta Euharistie va avea loc. Pare dura judecata asta si poate putin "unfair" pentru cei care gindesc ca un ucigas poate sa stea mai sus de un apostat dar logica ei este clara: daca te lepezi de dreapta credinta, tu ca ierarh, tragi dupa tine intreaga turma, adica pe foarte multi. Deci nu ai numai responsabilitatea faptelor tale, dar ii nenorocesti si pe multi altii carora le asiguri iadul vesnic. Din cauza asta blindul Sf. Nicolae i-a dat o palma zdravana lu' Arie in plin sinod, miza era foarte mare.

  49. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sigur am exagerat spunind ca ierarhii "pot" fi curvari, hoti, ucigasi... am vrut doar sa subliniez ca indiferent cit de mari sint pacatele unui ierarh, cel mai mare ramine apostazia, iar celalalt urmator este neascultarea care duce la ruperea de biserica si la aparitia sectelor. Din cauza asta nu mi se pare important sa discutam despre Snagoveanul care este o picatura in oceanul slabiciunilor omenesti atit de prezente in biserica.

  50. POPESCU CORNEL

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Hristos a înviat! Cam târziu, dar am citit şi eu ce aţi scris voi până acum în legătură cu acest subiect. Vorbiţi de simonie, adică de vinderea harului pe bani. Unde vi se pare vouă în acel filmuleţ, dacă este real, că se vorbeşte de o hirotonie în viitorul apropiat ( o lună, două, trei)? IPS îi spune acelui reporter că îl va face diacon , dar nu a precizat când. Şi studenţii de Teologie ştiu că se vor face preoţi, dar nu ştiu când. Haideţi să fim raţionali şi nu maliţioşi.
    Am auzit şi eu că i se spune Şpagoveanu de pe vremea când era la Bucureşti. Nu ştiu dacă era adevărat sau nu, dar v-aţi pus întrebarea dacă nu cumva acei bani, dacă au fost luaţi, au mers de cele mai multe ori la cei aflaţi în suferinţă? Eu ştiu multe cazuri în care IPS-ul a ajutat, poate mai mult decât oricine altcineva din ţară. Constanţa ar trebui să fie mândră că are ca episcop un astfel de ierarh. Cugetaţi şi apoi vorbiţi!

  51. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    trebuie caterisit , alta solutie e erezie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*