Patriarhul Rusiei in comuniune de rugaciune cu musulmanii

Desi evenimentul a avut loc in luna aprilie 2010, el nu trebuie ignorat pentru ca ne arata clar tendinta celor “prea fericiti” de a duce Biserica in mainile antihristului. Patriarhul Kyril, tocmai ce se despartise de ereticii monofiziti, apare acum la o “narghilea”, in fumul sincretist al dragostei ecumeniste, alaturi de un… balaur cu 6 capete, pe numele lor: Sheikh ul Islam Allahshukur Pasha-zade, lider al musulmanilor din Caucaz, intr-o intalnire la Baku, in Azerbaijan. Din aceasta adunatura nu putea lipsi nici Karekin al II-lea, Catolicos si Patriarh Suprem al monofizitilor armeni, cel care a semnat cu patriarhul Kyril intelegerea necesara pentru apropierea Bisericii de erezia monofizita. Din pacate nici sanctitatea din tara noastra nu s-a ferit sa se roage alaturi de capistea monofizitilor.

Dar sa revenim la intalnirea de la Baku si sa ne ingrozim de ce a declarat asa-zisul patriarh al Rusiei, chiar intr-o moschee:

Rugaciunea ne uneste cu Dumnezeu, cu Dumnezeu cel Sfant. Avem diferente in a-L intelege pe Dumnezeu, in viata noastra religioasa, dar avem ceva in comun, si aceasta este rugaciunea impreuna.

Spre finalul intalnirii,tovarasul Kyril a concluzionat:

Dumnezeu sa binecuvanteze minunatul pamant al Azerbaijanului, pe popor si pe voi toti, dragii mei frati si surori. Ma bucur ca ne-am intalint sub arcadele principalei moschei din Baku.

Destul de clar, nu? Caderea ierarhilor se face pas cu pas si aceasta ca urmare a compromisurilor considerate de ei “indreptari” ale canoanelor  Sfintelor Sinoade. Si astfel harul ii paraseste, ajungand sa nu mai faca diferenta nici de dusmanii consacrati ai crestinilor.

Sa stam bine, sa stam cu frica… ! Vor urma inselatorii si vanzari ale credintei mult mai mari; poate vom fi martori la “uraciunea pustiirii” din altarele Bisericii, dar Fiul lui Dumnezeu ne-a promis ca va fi cu noi pana la sfarsitul veacurilor, iar Biserica Sa nu o vor birui nici portile iadului. Asadar, grozaviile ereziarilor si ale dusmanilor lui Dumnezeu nu vor reusi niciodata sa distruga Biserica, noua neramanandu-ne decat sa ne pastram credinta si sa rezistam in biserica in care ne aflam.

44 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Unde sunteti Brancovenilor? Ai nostri au inceput sa se turceasca ...

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Patriarhilor ortodocsi care au devenit ecumenisti, nu li se poate spune ca, noi, crestinii ortodocsi nu-i vrem ecumenisti, ci ii vrem ortodocsi? Si daca ei continua sa fie ecumenisti, nu-i putem schimba? Nu se pot alege alti Patriarhi, adica unii ortodocsi?

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dragii mei,

    Ceea ce se intimpla in aceste vremuri, este de fapt drumul catre implinirea Victoriei Vietii asupra mortii ! Drumul acesta trece, prin Voia si ingaduinta lui Dumnezeu, trece prin suferinta ! Pentru a invinge moartea prin adincul Smereniei, Domnul nostru Iisus Hristos care-i Insusi Dumnezeu, a ingaduit ca sa fie rastignit si sa moara pe cruce !
    Eu cred ca Biserica lui Hristos din inimile noastre, ale credinciosilor ortodocsi, pe aceasta nu o vor invinge nici portile iadului ! De ce oare ?! Pentru ca traind credinta in Dumnezeul cel Viu, ajungi sa simti ca Hristos traieste in tine, adica ceea ce spunea si Sfintul Apostol Pavel. Simti nemurirea in tine ! Nu pot nici portile iadului sa invinga nemurirea ! Nici pe departe moartea nu mai are vreo putere asupra Vietii ! Viata invinge intotdeauna moartea !

    DOAMNE MINTUIESTE TOATE SUFLETELE ! AMIN !

    Mircea

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Frumos spus, Mircea!

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://toaca.md/?&page=news&row_id=131 - aici puteţi găsi imagini video cu subtitrare în limba română despre alte cazuri de lepădare a patriarhului Kirill.

    Sincer nu înţeleg ce argumente mai trebuiesc pentru a rupe comuniunea cu aceşti slujitori ai satanei.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @dardala
      Ei sunt deja rupti de Biserica, asa ca nu ai nicio comuniune cu acestia. Si e de preferat sa te prigoneasca ei. Niciun mare duhovnic nu zice sa ne rupem de ei.

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    extraordinar spus M.S.

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sunt de plans astfel de patriarhi. Doamne, Iisuse Hristoase, ajuta-i sa-si vada greselile si sa pocaiasca. Doamne, Iisuse Hristoase, ajuta-i sa faca voia Ta, nu voia celui rau. Doamne, Iisuse Hristoase, da-ne darul discernamantului, pentru a putea supravietui duhovniceste in aceste vremuri!

    Inimile noastre sa fie temple al Duhului Sfant. Si aceasta este Biserica. Biserica va triumfa prin cei care vor mentine Ortodoxia asa cum ne-a fost lasata de Sfanta Traditie, de Dogmele si Canoanele Sfintilor Parinti. Sa urmam indemnul Sfantului Paisie de la Neamt si sa ne intoarcem la Scrierile Sfintilor Parinti in aceste vremuri.

    Daca acesti patriarhi ar fi constientizat si responsabilitatea ce o poarta pentru astfel de ranguri, ar fi preferat pustia.

    Scris este ,,Vai de cei prin care vine sminteala." Insa nici noi nu vom fi fara vina daca stim adevarul si totusi ii urmam pe slujitorii lui Antihrist. Asistam la marea cernere. Unii vor cadea, altii vor rezista. Trebuie sa ne alegem cu fermitate calea pe care o vom urma. Atat in lupta cu pacatele proprii, cat si in lupta pentru pastrarea dreptei credinte.

    Incet si sigur sa deprindem Rugaciunea lui Iisus, asa cum ne invata sfantul Lavrentie de Cernigov, caci mult ne va mangaia in aceste vremuri. Deci sa tindem spre o relatie mai personala cu Iisus.

    Sa ne ajute Dumnezeu sa ne mantuim.

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Al cui "patriarh" e asta ?
    E un vrednicurmas al lui serghie cel care indemna la ascultarea fata de bolsevici !!!
    Adevarata Biserica Rusa e cea care s-a retras in catacombe si ramasita ROCOR care nu s-a unit cu patriarhia moscovei , patriarhul asta e sluga antihristului !

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Anca, nu pot fi schimbati ierarhii eretici pt. ca au dost pusi in functii de masoni.Dumnezeu ingaduie sa fim condusi de astfel de LUPI pt. a ne cerne. Sa nu ne pierdem nadejdea

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Adevărat, ei sînt în afara Bisericii. În mod evident comuniunea cu ei înseamnă părtăşie ereziei, respectiv ieşirii lor din Biserică. Iar comuniunea cu ei rezultă din sobornicia Bisericii, nu te poţi considera în afara comuniunii cu ei atîta timp cît îi pomeneşti la liturghie, este absurd.

    Nu ştiu ce zic marii duhovnici, dar ştiu ce zic Sfinţii Părinţi, care categoric ne îndeamnă să rupem comuniunea cu orice fel de erezie, ca să nu ne facem părtaşi slujitorilor satanei, deci şi lucrării lui.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Insa daca tu te afli in Biserica, cum sa te rupi? Unde te duci? Eu cred ca cine vrea poate sa nu aiba comuniune cu ei, nepomenindu-i si evitand sa slujeasca cu ei. Gurile "lupilor" abia asteapta sa inghita pe cei ce se rup de Biserica si nu au liniste, nu pot sa-si vada de credinta lor.

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Aflarea în aceeaşi Biserică cu ereticii înseamnă aflare în Biserica cea adevărată? Doar nu poate cineva din Patriarhia Moscovei să spună că nu este în comuniune cu patriarhul Kiril (sau cineva din BOR să spună acelaşi lucru referitor la Daniel). Nu cred că există măcar un singur text patristic care ar învăţa că aflarea în comuniune cu erezia nu înseamnă aflare în afara Bisericii lui Hristos.

    Într-adevăr, în afara Bisericii există o mulţime de grupări ne(anti)ortodoxe ce se pretind a fi astfel, ceea ce nu înseamnă că nu trebuie căutată calea către Adevăr.

  12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ Aurora

    Multumesc pentru raspuns.

  13. Un om care iubește dreptatea

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Va să zică „minunatul pământ al Azerbaidjanului”, binecuvântări pentru „dragii mei frați si surori” musulmani, comuniune de rugăciune.
    Javra de rus cu mitră pe cap, pervers și viclean, a fost trimis de puterea de la Moscova să pupe în fund și să lingușească, pentru că are interese geopolitice și economice majore în zonă.
    Ce Ortodoxie? Biserica rusă slujește necondiționat puterea satanică de la Moscova, este la remorca acesteia.
    Scopul este refacerea imperiului pierdut, prin orice mijloace, mai întâi cu zăhărelul, iar mai apoi cu forța.
    În Azerbaidjan se joacă soarta proiectului Nabucco, ce va sparge monopolul rusesc asupra gazelor naturale. Monopolul petrolului rusesc în zonă deja a fost spart. Rusia nu va mai putea să șantajeze Europa, amenințând cu închiderea robinetului de gaze. Țările din Europa, printre care și România, vor putea să renunțe oricând la gazul rusesc. Aici este miza jocului.
    Nemernicii de ruși se pregătesc din nou de expansiune, iar biserica rusă blagoslovește și este parte a acestui plan.
    Încearcă mai întâi cu lingușeli și cu zăhărelul, iar dacă nu va merge vor schimba foaia, va începe din nou vărsarea de sânge.
    Momentan rusul parșiv lingușește. Patriarhul rus își îndeplinește misiunea primită de la centru și se face frate cu dracul, stă la masă cu el, îl lingușește și se face chiar frate de rugăciune cu el. De se scârbește și musulmanul. Nu vedeți cum dă plictisit capul pe spate?
    Mă uit la fotografia de față și mă cuprinde o scârbă și o greață incomensurabilă. Da̛ e bine că o dați, ca să vadă și rusofilii de la noi cum stau cu adevărat lucrurile.
    Acesta este un aspect al problemei. Un al doilea ar fi că rușii sunt aliați tradiționali cu arabii, iar ciolovecul de rând, care zice-se că este ortodox, trebuie pregătit pentru viitoarea frăție cu musulmanii.
    Pentru că rușii se vor alia cu țările arabe și probabil cu China și vor invada Europa, în WW3.
    Dumnezeu Iisus Hristos și Maica Domnului să ne apere de o eventuală invazie a acestor barbari de ruși. În războiul al doilea au intrat ca aliați și tot au făcut dezastru. Ne puneau pistolul la tâmplă, ne luau ceasul și tot ce apucau și ne violau femeile. Imaginați-vă ce s-ar întâmpla dacă ar intra ca putere de ocupație. Pentru ruși exterminarea a 20 de milioane de oameni, câți suntem noi, nu este o problemă, la antrenamentul lor, ar fi ca o încălzire. Și în porcia lor tradițională, ar putea declara ulterior că teritoriul României l-au găsit complet nelocuit.
    Să ne ferească Dumnezeu!
    Iar pe unii, care trăiesc cu ochii închiși și se dezlănțuie azi pe unele bloguri într-o isterie și un delir paranoic împotriva a tot ce este american, fără discernământ și nediferențiat, înnegrind și părțile lor mai bune, n-aș vrea să-i văd implorând pe Dumnezeu să vină americanii, atunci când rusul îi va omorî copiii și îi va viola femeia.
    Și peste toate ororile ce le vor săvârși rușii în viitor, patriarhul rus va blagoslovi. Ce vedem acum, în fotografia de față, este doar partea cu zăhărelul, partea cu lingușeala.

  14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://www.patriarchia.ru/db/text/1148251.html

  15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @omului care iubeste...
    Ce spui dumneata este politica, geopolitica,diplomatie comerciala, putreziciune adica.Poporul rus ortodox nu merita o asa puslama in fruntea Bisericii sale. Au patimit ca nimeni altii sub bolsevici, de ce le-o mai da Dumnezeu si incercarea aceasta?
    Trebuie ca avem si noi, ortodocsii, pacatele noastre. Am vazut ce au indurat sarbii si vedem si ce se intampla in propria noastra tara.
    Cat despre americani...Am senzatia ca citesc Meridianul lui Gugui Eduard..
    Parca nu ar fi suficient faptul ca si-au pus bazele pe sest, pe toate granitele, mai vreti si sa-i iubim si sa le multumim. Au transformat intrega planeta in "teatrul lor de operatiuni" si ne tarasc si pe noi in marea de noroi si sange in care traiesc.
    Reculegeti-va, NATO da bani nu si mantuire.

  16. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Foarte sugestiva fotografia!!!
    Unul se citeste rugaciuni dupa hartie si celalat "citeste" raspunsul lui Dumnezeu pe tavan...
    (nu cred ca astfel de rugaciuni se ridica mai sus de tavan)

  17. Un om care iubește dreptatea

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ clement
    Da, dar politica este făcută tot de oameni, iar în cazul de față ea este făcută de Biserica ”ortodoxă” rusă.
    Zici: „Trebuie ca avem si noi, ortodocsii, pacatele noastre.” Stai puțin, care noi? Sper că nu ne bagi pe noi românii în aceeași oală cu acești barbari de la răsărit care-și spun ortodocși, și ne faci părtași cu toate crimele împotriva umanității și cu genocidul săvârșit de ei împotriva unor popoare, inclusiv ortodoxe, atât pe vremea Rusiei țariste ”ortodoxe”, cât și pe vremea comunismului?
    Pentru că nu vreau să mai repet ce am spus până acum, te invit să citești ultimele mele comentarii de aici:
    http://apologeticum.ro/2010/05/29/marea-britanie-va-renunta-la-cartile-de-identitate-biometrice-deoarece-sunt-foarte-scumpe-si-incalca-libertatea-cetatenilor/#comments .
    Iar ultimele tale rânduri îmi fac să-mi treacă de dor de glasul propagandei de partid, care înfiera imperialismul american. Eu zic să ne ferească Dumnezeu de o nouă ordine internațională făurită de noua alianță care se prefigurează, între musulmani, rușii ”ortodocși” și chinezii fără de Dumnezeu, care în curând vor invada Europa, inclusiv România. Cel puțin americanii, așa rătăciți în religia lor protestantă, tot mai spun Tatăl nostru, atunci când se așează la masă.
    Și nu uita că ciuma roșie nu prindea în Rusia și implicit la noi nu mai ajungea, dacă Biserica ”ortodoxă” rusă ar fi lucrat în interesul poporului rus, dacă n-ar fi pupat în fund puterea țaristă care oprima la sânge largi categorii sociale, țăranii în special.
    Dacă vei citi postările mele, de la adresa de mai sus, vei afla și despre profeția Părintelui Arsenie Boca. El a văzut România invadată de ruși și țara noastră împărțită de ei. Atunci o să te văd strigând după americani. Sau mai știi, poate că vei fi colaboraționist și vei participa la crimele împotriva propriului popor. Să te ferească Dumnezeu de așa ceva!
    Mântuirea acestui neam nu vine nici de la apus și nici de la răsărit.
    Nu vine nici de la americani, dar nici de la slavi (vezi ce zice Părintele Stăniloae despre slavi). Vine de la Dumnezeu și de la faptele noastre.
    Noi nu ne putem amesteca cu nimeni, noi suntem prin noi înșine. Suntem singurul neam latin și ortodox.
    Suntem un neam aparte, cu un destin cu totul și cu totul aparte, în ciuda aceea ce se observă azi.
    Cel care a fost săltat în trup la cer, și care va veni în vremurile din urmă dimpreună cu proorocul Ilie, ca să vestească a Doua Venire a Domnului, cu mii de ani înainte de Hristos, a văzut un neam. Și tot ce a spus Enoh, nu a spus de la el, ci chiar Dumnezeu i le-a arătat scrise în „tablele cerești”.
    Zice Enoh:
    „ Și acum vă zic vouă, fiii mei, să iubiți dreptatea și să-i mergeți alături;
    Căci trebuie primite căile dreptății,
    Iar căile fărădelegii trebuie de îndată nimicite și șterse.

    Și unor oameni dintr-un neam li se vor arăta căile silniciei și ale morții,
    Și ei se vor ține departe de ele,
    Și nu le vor urma.”
    Un neam va cunoaște ororile istoriei, dar va rămâne bun și blând și nu va urma calea de a face rău, nimănui. Un singur neam va urma cu adevărat căile dreptății și va respinge căile fărădelegii.
    Legând această profeție a lui Enoh de descrierea făcută de Părintele Stăniloae poporului român și de o altă profeție a Sf. Arsenie Boca, cum că Bucureștiul va deveni al doilea Ierusalim, te las pe domnia ta să tragi concluziile. Și îți spun să nu ne mai amesteci pe noi cu slavii, chiar dacă unii dintre ei pretind că au aceeași credință ca și noi. Nu ne amesteca pe noi cu rușii cei iubitori de fărădelege.

  18. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @un om care iubeste[...]
    1. Cartea lui Enoch, de unde citezi , este o carte apocrifa. apocrifele nu sunt incluse in Sf Scriptura.
    2. Bucurestiul "al doilea Ierusalim"? Ce scrii tu, circula in mediile new-age. Un -"iluminat" indian- citeste-indracit- pe nume Sundar Singh a"profetit" identic. Citeste:
    www.j-lorber.com/.../sundar.html

    3. Citeste si prelegerea Cuv.Serafim Rose tinuta la -Conferinta ROCOR. San Francisco-Despre viitorul Rusiei si Sfarsitul Lumii. O gasesti pe net. Si las-o mai moale cu propaganda tipica anilor'50 => din uniunea sovietica ailalta.

  19. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dragi credinciosi intru Jesus, vad ca orice discutie pe seama unui articol tinde spre politica, economie, agenturilii straini, New World Order, etc. Fratilor, comentati cu piosenia si smerenie RELIGIOASA aricolele care apar si lasati discutiile de Cismigiu si de metrou!!! Asta e un site CRESTIN-ORTODOX si nu cred ca adminul se bucura cand va vede cum va contraziceti pe probleme care va depasesc competenta profesionala.

    Doamne ajuta!

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @Lucretius
      Din pacate politicul si economicul au patruns in viata Bisericii si a reusit sa o subjuge intereselor globaliste ale dusmanilor Bisericii. Nu se pot ignora aceste aspecte, iar oamenii trebuie sa le cunoasca si sa le combata.

  20. Un om care iubește dreptatea

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ tais
    Tu ești acela care te-ai băgat ca musca-n lapte, în discuția mea cu Vela Gheorghe?
    Parcă-mi ziceai: „Defapt “democratia” este un concept antic-păgân …”. Mai mă întrebai dacă sunt și ortodox.
    Ce să-ți povestesc? Nu sunt, tu ești singurul ortodox. Dacă nu sunt filorus, în logica ta de doi lei, înseamnă că nu sunt ortodox.
    Ce să-i faci? Asta este lumea de azi, cu bune și cu rele. Nu s-a inventat altceva mai bun decât democrația.
    Propune-ne tu altceva, dacă ești așa de ”luminat”. Văd că toate națiile civilizate ale lumii au adoptat acest sistem, cu toate defectele lui, în lipsa altuia mai bun.
    A…, sau preferi dictatura. Dacă nu-ți place, du-te prin alte părți, pe la dementul ăla din Iran, pe la Gaddafi, la chinezi mai găsești ceva bun pentru tine, sau prin Africa și jungla Amazonului mai sunt ceva societăți tribale.
    Sau dacă nu-ți convin nici acestea, poate te teleportezi în Rusia țaristă, să ia țarii șapte piei de pe tine.
    Dacă rușii tăi ”ortodocși” au fost așa de luminați, de ce nu au propus ei un sistem social, pe care să-l urmeze întreaga omenire? Dacă poți să-mi răspunzi la această întrebare, mai avem ce discuta. Dacă nu poți și mă iei cu abureli de doi bani, înseamnă că nu ești decât un spălător de creiere, în slujba intereselor rusești. Mulți în ziua de azi și-au vândut țara pentru un pumn de arginți, mai ales că în regimul trecut lucraseră unii pentru KGB.
    Sau pupincurismul față de ruși, cultivat de regimul trecut, se dezvață cu greu? De fapt acest nărav observ că a fost luat acum de către mulți în sutană, ceea ce nu este surprinzător, pentru că mulți KGB-iști și securiști s-au reciclat în haine preoțești și chiar arhierești, și slujesc alte interese, cu totul străine de acest neam.

    Va să zică după mintea ta cea creață Părintele Arsenie Boca a aparținut curentului New Age?
    „Bucureștiul are să fie al doilea Ierusalim”- vorbele Părintelui Arsenie Boca, consemnate în cartea „Noi mărturii despre Părintele Arsenie Boca” vol. 2, editura Agaton, 2005, la pag 106. Tu ai impresia că eu îți vorbesc ție din maculatura new-age de pe internet, sau din parascoveniile nu știu cărui indian?
    Tot în cartea de mai sus, dar o pagină mai încolo, la 107-108, vei vedea că Părintele Arsenie se ruga insistent la Dumnezeu pentru americani, ca să fie iertați. Știa el de ce se ruga pentru americani, pentru că văzător cu duhul fiind, ne-a avertizat că rușii vor ocupa și vor împărți România cu ungurii și cu bulgarii (tot pag 106, cartea mai sus citată).

    Ce să-ți spun, m-ai dat gata cu Seraphim Rose al tău.
    Ia uite ce zice el aici:
    „În Vechiul Testament, în Cartea lui Daniel, avem o profeţie despre cele şaptezeci de sǎptǎmâni de ani, conform cǎrora Mesia urma sǎ vinǎ cam dupǎ 490 de ani din vremea lui Daniel înainte. Acei evrei care care îşi citeau cǎrţile cu atenţie, ştiau cu exactitate ce însemna acest lucru, şi cam pe la vremea venirii lui Hristos, ei ştiau cǎ venise vremea lui Mesia.-Pr. Seraphim Rose. http://cuvseraphimrose.wordpress.com/2008/02/03/semnele-vremurilor/
    Să vedem ce ne spune unul care s-a omorât cu chestiile acestea vreo 10 ani. Ne spune IPS Bartolomeu Anania în „Introducere la Cartea profetului Daniel”, că tradiția rabinică practic a repudiat aceste scrieri ale lui Daniel.
    Evreii, considerând că profetul Daniel le-ar fi falsificat și batjocorit istoria (vezi acel rege fictiv Darius Medul introdus în scrierile lui), au făcut praf și pulbere scrierile sale, de nu se mai înțelegea nimic din ele și practic nu prea voiau să mai audă de el.
    Așa că rusul, sau norvegianul tău nu prea știe ce vorbește, vorbea și el ca să se afle în treabă, fără să fi studiat cu atenție problema. Nu vezi cum tâlcuiește profeția lui Daniel a celor șaptezeci de săptămâni, de te apucă râsul. Acestea sunt lucruri de extremă finețe, nu sunt pentru nasul ciolovecilor.
    Și ține minte de la mine: cei care de-a lungul istoriei au înrobit popoare, nu pot profeți lumii creștine și ortodoxe absolut nimic, prin nimeni, oricât de sfânt ar fi fost el.
    În ceea ce-l privește pe Enoh, lucrurile sunt sigur că vor fi reevaluate, mai ales prin prisma descoperirilor de la Qumran și a noilor manuscrise ce ies mereu la lumină. Problema cu Enoh este că el vorbește prea mult despre dreptate, chiar în mod obsesiv, aș zice, ceea ce nu a convenit mai marilor Bisericii, ce din momentul alungării Sf. Ioan Gură de Aur, cu prea puține excepții, au slujit mai mult puterii lumești decât lui Dumnezeu.
    Să nu uităm rolul lui Enoh în vremile din urmă. Eu cred că va avea grijă Duhul Sfânt ca măcar o parte din aceste scrieri ale lui Enoh, să fie așezate acolo unde le este locul, pentru că unele dintre ele vin chiar din negura timpului și-i aparțin cu siguranță lui Enoh. Adevărul va ieși întotdeauna la lumină.

  21. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    atlantisz vezi de treaba ta, ca p-aici nimeni nu-i rusnac. Sau esti inainte vazator? Si tu m-ai dat jos cu postarile tale kilometrice, ura rasiala, idolatria ta si bibliile tale gnostice. Crezi in infailibilitatea 'profetiei' par Arsenie?... Citeste in Sf Scriptura despre proorocul Iona, inainte sa deschizi gura.

  22. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ps.cu siguranta nu esti crestin-ortodox. Daca ai fi, nu ai debita asemenea tampenii cu atata autosuficienta, deci mai tre' sa faci cursuri de perfectionare, draga domnule care iubesti "dreptatea". Esti doar un "caine de paza" al sistemului, cu misiune pe situri ortodoxe. Nici nu ma mir ca ai primit ban, pe unele bloguri.

  23. Un om care iubește dreptatea

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ tais
    Cu haznale ideatice ca tine nu am ce discuta. Eu îți vin cu argumente solide și tu îmi vii cu lozinci. Cursurile de perfecționare tu le-ai urmat. Acolo ai exersat pupincurismul față de ruși. Oi fi și vreun răspândac patriarhal, care a făcut și cursuri pe la Moscova, la ”academia duhovnicească” KGB, precum ipns Norocel. Vii să ne intoxici pe aici cu KGB-ismele tale puturoase.
    Fabulezi: auzi, sunt plătit ca să intru pe pagini de internet. Ceea ce fac este să ascult glasul conștiinței mele, dar tu nu ai auzit de așa ceva. La tine se rezumă totul la plată, la bani. Subconștientul te trădează.
    Am deratizat mai multe pagini, pe care le-am considerat autentic creștine și în folosul neamului românesc, de răspândaci și intoxicatori ca tine. Unii au fost cum au fost, dar tu ești lamentabil.
    Tot îi dai zor cu sistemul, parcă ai fi Fernando de la Caransebeș. Știi personajul? Ești pe sistem?
    Plimbă ursul!

  24. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    daca tot ai pomenit de Sf Ioan Gura de Aur..
    Iubirea noastra trebuie sa-i cuprinda pe toti oamenii. Daca pe unii ii iubim, iar pe altii nu, niciodata dragostea noastra nu va fi mai presus decat a oa.menilor necredinciosi.

    Sa facem bine celor care ne fac rau chiar daca acestia ramam neindreptati. Astfel pacatele noastre vor fi iertate si vom dobandi smerenia.

    Cuvintele noastre ortodoxe sunt ca armele care ii apara pe ai nostrii si ii lovesc pe eretici. Aceste cuvinte nu ii lovesc pentru a'i doborî, ci pentru ai ridica dupa ce au cazut. Acesta ESTE SCOPUL LUPTEI NOASTRE: SA II AJUTAM SI PE VRAJMASII NOSTRI SA SE MANTUIASCA.
    Sf Ioan Gura de Aur-Problemele vietii-.

    Deci caine turbat- @un om care iubeste intunericul / nu te simti lovit in ego de cuvintele mele. Ereticule, sint pentru indreptarea ta.

  25. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Uite cum a ajuns și o japiță patriarh al Rusiei.

    Mare păcat că a murit patriarhul Alexey. Oricare ar fi fost motivul, Alexey era complet împotriva tuturor ereziilor (catolicismul, protestantismul).

    Îmi aduc aminte parcă și de un caz în care a dărâmat o biserica catolică pentru că prea încercau să îi convertească pe ortodocși.

  26. Un om care iubește dreptatea

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ tais
    Nu mai bolborosi și nu te mai agita așa din haznaua în care ești, că s-ar putea să te îneci. Oricum pe mine nu vei reuși să mă tragi în ea.
    Am impresia că ești ca Fernando, pe sistem. Pe sistem nervos, adică.
    Vorbești de sfinți și de iubirea cea creștinească, după care încep să-ți fileze lămpile în cap, faci spume la gură și arunci cu invective. Îți sugerez să-ți iei pastilele la timp.

    Câini turbați veniți din Imperiul întunericului de la răsărit au mușcat din teritoriul acestei țări de mai multe ori până acum.
    Pământul lăsat nouă de Ștefan cel Mare și Sfânt a fost sfâșiat de către câinii turbați de la răsărit, pe care i-am considerat frați de credință și i-am primit ca atare cu brațele deschise. Au deportat și au ucis milioane de români din Basarabia și Bucovina, atât pe vremea țarilor ”ortodocși”, cu binecuvântarea Bisericii ruse, cât și în vremea comunismului.
    Întorci obrazul unuia care este totuși om, nu întorci obrazul la fiare care vor să te distrugă.
    Precum lupul schimbă părul, dar năravul ba, tot așa și rusul, deși a schimbat mai multe orânduiri sociale, nu a schimbat instinctul de fiară distrugătoare de țări și popoare, care îl va însoți până în iad.
    O mie de nemernici, trădători de neam și de țară au colaborat cu rușii la impunerea comunismului cu forța.
    Javre ca tine rusofile, conduse de Nicolski, au înființat lagăre de exterminare în stil bolșevic, unde au ucis și torturat două milioane de oameni, crema acestei țări.
    Trădători rusofili au condus reeducarea de la Pitești și exterminarea de la Canal și din alte lagăre de muncă forțată.
    Javre rusofile, bestii cu chip uman, îl băteau cu sticla în cap pe Părintele Adrian Făgețeanu până leșina, aruncau apă rece pe el iarna și când se trezea îl băteau iar până leșina, și tot așa. Că este o minune de la Dumnezeu cum au putut acești oameni să reziste, unii, căci majoritatea au murit, la asemenea torturi aduse din imperiul întunericului, căruia tu îi faci apologia. Și cu o nerușinare fără de margini vii să-mi speli mie creierul. Profiți că istoria se uită prea ușor și vii să mă prostești pe mine, măi răspândac rusofil.
    Religia iubirii au folosit-o rușii ca să acapareze și să distrugă popoare, iar în plan intern ca să-și oprime la sânge propriul popor. Este o culme a perfidiei, una absolută, fără echivalent în istoria rasei umane.
    Dacă în 47 rușii nu au găsit decât o mie de trădători, astăzi dacă ar veni, ar găsi cel puțin o sută de mii din ăștia ca tine.
    Javrelor rusofile, care oricând sunt gata să lingă laba fiarelor de câini turbați, care au adus de-a lungul timpului moarte și dezastru peste această țară, eu nu am să le întorc niciodată și celălalt obraz., pentru că sunt aidoma celor pe care-i ling.
    Și cu asta am pus punct, pentru că nu vreau să-mi bat joc de timpul meu cu cei ca tine, care în plus îmi provoacă o scârbă și o greață incomensurabilă.

  27. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ unui om...
    Discursul tau are ceva patologic. Nu cred ca nu esti la curent cu faptul ca jidanii au inventat kibutul monstruos numit comunism si ca ei au conceput Pitestiul.Tot ei conduc America asa ca, daca e sa te enervezi pe cineva, enerveaza-te pe stapanii lumii acesteia care stau calare pe toate neamurile.

  28. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @um om care iubeste...
    -esti paralel cu dreapta credinta, cu Sf Scriptura, cu invatatura Sf Parinti, etc. Ai preluat niste clisee propagandistice marca $oro$ si le vomiti pe bloguri ortodoxe.
    Baiete, pe mine NU ma impresionezi cu fanatismul tau obsesiv tipic khazarilor talmudici din $raHELL. Va cresc aia-n sere? BA tupeistule, eu nu am facut"apologia" rusilor, citeste comentariile- lasa gargara de 2 lei. Lepadaturi agresive ca tine - pui de bolsevici/convertiti la demo(no)cratie -fara frica de Dumnezeu- au impus comunismul in Romania si au distrus tara asta din temelii, ca apoi s-o inchine unei Europe desfranate- dupa cum bate vantul istoriei. Hai pa.

  29. Un om care iubește dreptatea

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ clement
    Ai impresia că-mi spui mie vreo noutate? Crezi că nu știam că acest blestemat de comunism a plecat de la un evreu? Și dacă a plecat de la un evreu, asta înseamnă că numai acest evreu, sau toți evreii, așa cum afirmi tu, sunt vinovați pentru crimele comunismului? Nu vezi ce logică perversă, bolnavă ai?
    În Germania doar Hitler a fost vinovat pentru crimele împotriva umanității?
    Dacă eu îți inventez ceva bolnav și îți spun ție, care te pretinzi creștin ortodox, să dai cu capul în acel lucru bolnav, tu faci imediat așa ceva?
    Spurcăciunea comunistă a fost inventată de un evreu – este adevărat. Dar poporul care era gata pregătit să primească acea spurcăciune se inventase pe el singur. Și se mai pretindea și creștin și ortodox.
    Pentru că în Rusia comunismul nu a fost impus cu forța, cu tancurile, ca la noi. În Rusia ”creștină și ortodoxă” marea masă a populației a primit cu brațele deschise comunismul, pentru că nu mai suporta oprimarea la sânge impusă de țari, oprimare care avea binecuvântarea Bisericii ruse.
    În România înainte de 47, dacă-i spuneai vreunui țăran ceva de ruși ori de comunism, rupea ciomagul pe spinarea ta. Asta era mentalitatea creștină, ortodoxă sănătoasă a poporului român, care nu s-ar fi aruncat în brațele spurcăciunii. Țăranii români au devenit mulți martiri, înfruntând temnițele și lagărele comuniste.
    În Rusia, marea masă a deținuților din lagărele lui Stalin erau comuniști convinși (povestesc scriitori ruși care au cunoscut sistemul), iubeau din tot sufletul pe Stalin și nu înțelegeau cum de iubitul lor conducător le-a făcut așa ceva. Te prăpădești de râs, nu alta.
    Și ai grijă că gândirea potrivit căreia evreii sunt vinovați de toate relele din lume, naște monștri. În plus aduce o ofensă de moarte Maicii Domnului, Mântuitorului Hristos și Sf. Apostoli. Nu uita că mai sunt și oameni printre ei, care la un moment dat se vor întoarce la Hristos.
    Este extrem de pervers și mincinos să spui că evreii sunt vinovați de toate crimele și de toate relele din lume, iar marii dictatorii și criminali ai istoriei, precum Lenin și Stalin sunt niște porumbei nevinovați.
    Unul ca tine îmi demonstrează încă odată în plus că între fascism și comunism au existat afinități nebănuite.
    Știi care este diferența între mine și voi rusofilii, sau antisemiții de aici? Cu mine sunt martirii temnițelor și închisorilor comuniste, căci eu și despre suferințele lor vorbesc. Din punctul acesta de vedere, un mare serviciu îmi faceți că mă atacați în fel și chip. Cu voi sunt marii criminali ai istoriei din fudul iadului.
    Veni-va vremea când puținii care vor mai vedea și spune adevărul vor fi ocărâți și alungați, ne spun Sf. Părinți. Judecând și după cele ce se întâmplă în Biserică azi, vremurile acelea au venit.
    Pe voi care mă ocărâți pe mine aici, nu prea v-am văzut luând atitudine împotriva ereziei ereziilor care este ecumenismul. Dați-mi o adresă de internet unde ați făcut acest lucru și atunci mai stați de vorbă cu mine, tu și alții de pe aici, care săriți ca arși când cineva spune lucrurilor pe nume. Dacă nu puteți să faceți lucrul pe care vi l-am cerut, înseamnă că sunteți niște răspândaci patriarhali, sau sunteți puși în slujba unor interese străine de acest neam.
    Eu și pentru acest neam lupt, așa după umilele mele puteri, și toți care au luptat vreodată pentru neamul românesc, în chip nevăzut sunt acum cu mine.

  30. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    fratilor, incercati totusi sa aveti un limbaj ortodox, nu va scoateti ochii mai rau ca sectarii. In loc sa va luptati contra ereziilor, voi va prigoniti unul pe altul. Dati motive ca sa se sminteasca lumea, citindu-va comentariile. Va rog sa dati dovada de dragoste si de dorinta de indreptare a aproapelui.

  31. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @admin, scuze pentru limbajul mai buruienos folosit , DAR provocatorul, merita o corectie dură. Al meu sa fie pacatul!
    Adica, cine nu-i inghite ereziile gnostice (vezi ce a scris privitor la apocrifele lui Enoch si manuscrisele de la Qummran) si rasismul >>este ori filorus(?) ori agent strain(?), antisemit s.c.l. Sa mai spun de insulta adresata de @ nimeni, Cuv Parinte Serafim Rose(american) ..facut...."ciolovec" "rus" "norvegian" si "nu stie ce vorbeste". Foooarte frumos, nu admin?

    Omul este tulburat si in inselare(se crede intr-un fel de 'cruciada' cu accente eretice-filetiste, nesocoteste invatatura Mantuitorului, etc) si incearca sa sminteasca si pe altii. Cel putin pe blogul tau, cam toti suntem de acord ca ecumenismul este pan-erezia secolului(Par Justin Popovici) deci, -omul care iubeste "dreptatea"-bate la porţi deschise. O sa l ignor si regret ca am intrat in"polemica" -cu acest individ.
    Doamne ajuta!.

  32. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Matei 18 ,21. Atunci Petru, apropiindu-se de El, I-a zis: Doamne, de câte ori va greşi faţă de mine fratele meu şi-i voi ierta lui? Oare până de şapte ori?
    22. Zis-a lui Iisus: Nu zic ţie până de şapte ori, ci până de şaptezeci de ori câte şapte.

  33. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cel ce semneaza "omul care", in interventii anterioare, la fel de agresive si discursive, semna"baruch...". Seamana discordie, tulbura linistea unui dialog ce poate fi roditor duhovniceste.
    Sistematic cadem in capcana intinsa de el, ceea ce dovedeste ca suntem vulnerabili. Stie acest lucru, sa incercam a nu-i mai da satisfactie. Doamne ajuta!

  34. Un om care iubește dreptatea

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ admin
    Pe ăștia doi, tais și clement ar trebui să-i întrebi dacă au luptat vreodată împotriva ereziei ecumenismului. Nu ar trebui să mă bagi în aceeași oală cu ei, pentru că știi ce poziție am adoptat până acum, inclusiv în problema ecumenismului.
    Le-am cerut să-mi indice vreo adresă a unei postări de-a lor în care fac acest lucru și nu au putut să-mi indice vreuna. Ar fi interesant de văzut câte postări am făcut eu în acest sens și câte ei.
    Istoria care aproape a distrus un neam și o credință, nu trebuie uitată, pentru că s-ar putea repeta.
    Îmi fac o datorie de conștiință în a reaminti prin ce coșmar au trecut bunicii noștri și bătrânii Duhovnici ai neamului românesc, precum și cauza, rădăcina răului. Rău care în curând ne-ar putea cuprinde din nou. Nu avertizez eu, ci Părintele Arsenie Boca. Dacă acest mare Părinte a văzut acest lucru, lui îi sunt dator să-i urmez.
    Cei care fac apologia acestui rău, distrugător de neam și de credință, nu au cum să fie frați cu mine.
    Ai grijă că mulți intoxicatori îți invadează această pagină. Sunt extrem de abili și unși cu multe alifii. Și acum ceva vreme, când postam sub numele de Iancu pe pagina lui LD, mulți asemenea celor doi am întâlnit. Unii erau preoți ortodocși profesori universitari de teologie chiar, masoni cu acte în regulă, ce căutau să ne convingă de ce bine se asortează preoția cu masoneria.
    Știi prea bine ce infecție a pătruns în Biserica noastră. Nu mai este timpul de purtat mănuși. Dragostea creștinească nu mai are efect asupra lor, pentru că urâciunea pustiiri, ce ne cuprinde tot mai mult, nu mai are chip uman, ci capătă chip de fiară. Câți mari Părinți nu s-or fi rugat pentru acești masoni și ecumeniști, care au invadat Instituția Bisericii, și ei s-au înrăit mai mult, fac rele și mai mari pe zi ce trece. Și dacă îi tolerăm în continuare, vor pune la pământ și țară și credință și tot.
    Dragostea creștinească și rugăciunea funcționează într-adevăr, dar nu și pentru bestii cu chip uman, care nu vor să țină seama de nimic și de nimeni.
    Răspândaci patriarhali în sutană, care mai sunt și profesori de teologie unii, invadează aceste pagini.
    Este cazul și al acestui „tais”, care face din alb negru și din negru alb în cel mai veritabil stil porcesc-comunist și securist. Muți securiști sunt în sutană la ora actuală, iar acest Ciobotea îi pune să-și facă meseria lor de bază și să intoxice aceste pagini. Afirmă în ultima postare că sunt antisemit și filorus: „este ori filorus(?) ori agent strain(?), antisemit”.
    Iată ce zic eu mai sus la @ clement:
    „Și ai grijă că gândirea potrivit căreia evreii sunt vinovați de toate relele din lume, naște monștri. În plus aduce o ofensă de moarte Maicii Domnului, Mântuitorului Hristos și Sf. Apostoli. Nu uita că mai sunt și oameni printre ei, care la un moment dat se vor întoarce la Hristos.
    Este extrem de pervers și mincinos să spui că evreii sunt vinovați de toate crimele și de toate relele din lume, iar marii dictatori și criminali ai istoriei, precum Lenin și Stalin sunt niște porumbei nevinovați.” Acesta este antisemitism?
    Iar din postările de până acum, ai văzut cât de ”filorus” pot să fiu eu.
    Cum pot eu să fiu filorus când bunicul meu, preot ortodox, a fost băgat în pământ înainte de vreme de slugoii rusofili securiști și comuniști?
    Asemenea porcie, să întorci lucrurile pe dos, cu o nerușinare fără de margini, n-am mai putut să văd până acum.
    Ai o dovadă clară cine este individul și pentru cine lucrează el, că numai porcii de securiști și de comuniști practicau acest sistem.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      eu am facut apel la toti.. fiecare sa se autosesizeze
      evrei nu stiu cati mai sunt, dar jidanii e clar ca sunt vinovati de mai toate blestematiile

  35. Un om care iubește dreptatea

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ eugenia
    Nu știi ce vorbești. Nu am semnat niciodată cu numele pomenit de tine.

  36. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @un om care iubeste dreptatea ,pentru ultima data iti raspund, ca depasesti orice limită...

    TU -AI AFIRMAT DESPRE UNII DINTRE NOI CA SUNTEM "filorusi" si "antisemiti" si "in slujba unor interese straine" si "postaci patriarhali" ,fiindca ti-am corectat unele iesiri ne-ortodoxe-(as spune eretice...)- ca apoi sa rastalmacesti, sa-ti intorci frazele pe dos si sa NEGI, EVIDENTA.

    TU -AI POSTAT ASTEA, PE ACEST ARTICOL SI ORICINE LE POATE CITI. Te dai de gol singur!

    TU POSTEZI MESAJE GNOSTICE CULESE DIN APOCRIFE SI AI NERUSINAREA SA ACUZI PE ALTII ?

    - JUDECI UN POPOR INTREG CU URĂ, MANDRIE SI AROGANTA LUCIFERICĂ. ISTORIA NU SE MAI POATE SCHIMBA SI DUMNEZEU VA JUDECA CU DREPTATE si pe rusi si pe romani si pe evrei..pe toti...TE PUI IN LOCUL LUI DUMNEZEU, SA JUDECI TU? vai de sufletul tau, ratacitule..

    TU -AI INSULTAT PE Parintele Cuv. Serafim Rose( respectat in toata lumea ortodoxa)... Chiar ne crezi PROSTI?...si ORBI?...sau ANALFABETI?...ORICINE de aici , ITI POATE DESCIFRA MESAJUL ORICAT TE-AI ASCUNDE DUPA PERDELE DE FUM.

    -ai un TUPEU INIMAGINABIL@un om care iubeste dreptatea, dar ptr linistea ta sufletească, -desi nu-i treaba ta sa ne interoghezi- ce am facut fiecare..deci nu te mai lauda si mandrii singur.. sunt un om obisnuit, laic, patriot, antiecumenist si nu-i am la corazon pe masoni. Nici pe tine, ca ai multe in comun cu ei.
    Sper ca esti multumit de raspuns. Dumnezeu sa te ierte.

  37. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Alexandra
    Cu iertare, dar am citit sfatul tau si incercam sa tinem cont si sa facem mai mult decat pana acum. Oricum, in mare parte am facut si ce ne-ai spus tu, dar cu parere de rau trebuie sa avertizam lumea de unele pericole capitale, ce primesjduiesc mantuirea. Proorociile spun ca vom vedea si mai multe decat acestea. De aceea nu ar trebui sa ne panicam si sa ne pierdem nadejdea. Domnul ne-a avertizat de toate acestea, dar tot El este si scaparea... Multumim pentru gandul bun.

  38. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @un om care iubeste... calomnia
    tocmai ai fost demascat: http://saccsiv.wordpress.com/2010/06/20/comentatorul-un-om-care-iubeste-dreptatea/

  1. Pingback: Corabia Ortodoxiei – Salvarea omenirii de pericolul ”noii ere a Duhului Sfant” « † Apologeticum

  2. Pingback: Cand patriarhii ortodocsi se cearta, papa castiga!? « † Apologeticum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*