Patriarhul Irineu al Serbiei doreste excomunicarea Episcopului Artemie

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=TgpEDdYqrwI]

Patriarhul sarb Irineu a spus in orasul Nis, ca la intalnirea Sinodului Bisericii Ortodoxe Sarbe ce va avea loc in luna mai este posibil de a se discuta despre excomunicarea Episcopului de Raska si Prizren, Artemie, din cadrul comunitatii ecleziastice. Episcopul Artemie a fost deja depus din treapta de episcop de catre sinod, insa conform canoanelor el este de drept Episcopul de Raska si Prizren. In apararea sa au venit Mitropolitul Serafim de Pireu si profesorul Theodor Zisis. Episcopul Artemie este cunoscut pentru pozitia sa anti-ecumenista, anti-NATO, anti-UE fapt ce a deranjat capetele din fruntea statului sarb, cat si ale bisericii sarbe. Exista posibilitatea unei scindari a bisericii sarbe, dupa cum episcopul Artemie avertizeaza: Pericol evident de schisma in cadrul Bisericii Ortodoxe a Serbiei.

11 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sa ne fereasca bunul Dumnezeu de scindarea biserici ortodoxe deja destul de incercata in ultimul secol ,dar cei care cred in ecumenism si sunt de acord cu actiunile NATO si UE fac jocul fortelor oculte care urmaresc reducerea crestinismului la o institutie oarecare ,supunerea acesteia fortelor politice si folosirea ei ca unealta a Antihristului.Doamne ajuta!

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    De ce sa nu vorbim de scindarea bisericii?
    De ce va este frica? ...In ale credintei nu putem face concesii,nu avem voie sa facem compromisuri...NU PUTEM SLUJI LA DOI DOMNI-ORI LUI DUMNEZEU ,ORI LUI mamona !!!
    Nu va mai amagiti...nu avem decit doua cai ...ori in RAI,ori in IAD !
    +"Cind Credinta se afla in pericol ,atunci tacerea se considera a fi o incalcare a legamintului lasat de Domnul"Porunca Domnului este a nu pastra tacere in vremurile cind Credinta se afla in primejdie"(sf Teodor Studitul)
    +"Prin urmare,daca se predica esrezie,ortodocsiinu au voie sa pastreze o tacere vinovata,ci trebuie sa rosteasca cuvintul Adevarului cu indrazneala,trebuie sa "se ingradeasca pe sine "de falsii invatatori si sa continuie cu staruinta lupta cea buna a dreptilor credinciosi si "impotrivirea [rezistenta] bineplacuta lui Dumnezeu."(Sf.Teodor Studitul,Epistola 1,39)

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    DOAMNE AJUTA

    mergem pe zi ce trece la tot mai rau dar parca suntem orbiti de patimile de care suntem robiti toate acestea din cauza banilor si avutiilor ne-am obisnuit cu binele fratilor cu multul nu cu putinul pe care DUMNEZEU ni la lasat ca sa ne putem mantui vai noua pacatosilor bani si lucrurile materiale ne-au adus unde suntem la toti ne este frica sa nu ne pierdem seviciul,nu mai avem timp de DUMNEZEU ca vrasmasul diavol ne da ocupatie toata ziua cu lucrurile lumesti ca sa nu mai avem timp de lucrurile duhovnicesti,vai noua

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dumnezeu își va duce lucrarea până la capăt în slavă și lumină!

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Asa e voia Bunului Dumnezeu !Sa avem pilde pe marturisitori si daca va fi excomunicat de slugile satanei ,in mod sigur acest Parinte al fratilor Sarbi,va fi un imbold pentru noi ! Sa ne amintim despre Sfantul Ioan Gura de Aur cand a ales aceiasi cale in pustiul lumii dar spre Lumina vesnica ! Probabil vom fi si noi excomunicati ptr. ca nu vom fi pe aceiasi cale a ecumenismului spre groapa iadului ci vom merge ca si acesti luptatori si pastratori ai Sfintei Credinte Ortodoxe,pe calea ascetica spre Lumina Mantuitorului ! Nu exista cale de compromis,ne aflam intr-o "intersectie" a vietii si avem alegerea de facut ori la stanga ori la dreapta,deci ORTODOXIE sau Moarte !

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Vreau sa scriu doua lucruri care ar trebui bine analizate!
    CE INSEAMNA A FI ECUMENIST ? "A crede si a spune ca important e sa "crezi",sa ai "credinta"-fara a preciza CUM sa crezi CE sa crezi,in CINE sa crezi,CE credinta sa ai-sa fii "bun","linistit","pasnic","cuminte","cinstit",harnic","muncitor"etc.,nestiind ca atit ereticii crestini,cit si paginii au in chip firesc aceste virtuti,fara a fi insa ortodocsi botezati in Biserica lui Hristos."
    "PACATUL este o INCALCARE a legii lui Dumnezeu,dar EREZIA este o SCHIMBARE a legii lui Dumnezeu" !!!

    Sint cel putin 10 -15 Canoane ale Sf Parinti si Canonul 45 si 65 a Sf Apostoli care INTERZIC a te ruga cu ereticul.
    "Separarea de pastorii ecumenisti se numeste " INGRADIRE DE SINE "(Canonul 15,Sinodul I-II)
    In aceasta privinta Sf Ioan Gura de Aur spune ca daca episcopul este "nedrept in ale credintei" se cuvine "sa ne departam si sa ne ferim,nu numai om de ar fi,ci si inger coborit din cer"(Omilia de la Evrei)

    Sint multe invataturi ale sf Parinti si canoane care ne INDEAMNA sa ne aparam credinta,DACA ne-o cunoastem!
    Urmati-le exemplu sf Parinti ,marturisitori,mucenici...etc
    sa ne mintuim cu totii,sa cistigam raiul,sa-l urmam pe Hristos :ADEVARUL SI VIATA vesnica.
    Aceasta "ingadire de sine" sau o scindare a Bisericii Ortodoxe NU INSEAMNA O SEPARARE DE HRISTOS !!!
    Este o separare si o ingradire de ACEI SLUJITORI ERETICI SI DE CEI CARE IL TRADEAZA SAU IL VIND PE HRISTOS!!!

    CANOANELE sint facute pentru indreptarea si apararea credintei si preotii ar trebui sa fie cei care le fac cunoscute. Aceasta este una din ARMELE cu care crestinii sau preotii isi pot apara credinta.

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Deci aceleasi lucruri se intampla si in Serbia... Sa ascultati predica de mai jos.

    In acest video predica preotul ortodox Gheorghe Anitulesei
    Biserica Ortodoxa Romana in fata APOSTAZIEI

    http://www.peteava.ro/id-110041-666-biserica-ortodoxa-romana-in-fata-apostaziei

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Afis gigantic si dezgustator despre homosexuali in Iasi (Elena Doamna, Hotel Europa). Arata cam asa http://hristofor.files.wordpress.com/2007/10/bebe-homosexual.jpg?w=600, doar ca scrie in romana, si mai scrie si ca "orientarea sexuala nu e o boala".

    Propun sa trimitem cat mai multi emailuri de protest Primariei Iasi, pentru ca a permis asa ceva. Ar trebui sa mergem sa aruncam cu oaua stricate in imaginea aia.

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Întronizarea Patriarhului Irineu al Serbiei a avut loc pe 3 octombrie 2010 la Mânastirea Pec (Kosovo).
    La Liturghia prezidata de Patriarhul Irineu au participat Ierarhi ai Bisericii Sârbe si de asemenea Ierarhi ai altor Biserici Ortodoxe : IPS Emanuel si IPS Theoliptos( Patriarhia ecumenica), IPS Calinic ( Patriarhia Alexandriei), IPS Nihon ( Patriarhia Antiohiei), IPS Teofilact ( Patriarhia Ierusalimului),
    IPS Hilarion de Volokalamsk ( Patriarhia Moscovei), IPS Gherasim ( Patriarhia Georgiei), IPS Irineu, IPS Nicodim si "PREANEFERICITUL" DIN DEALUL....(Patriarhia României), IPS Domitian ( Patriarhia Bulgariei), IPS Hrisostom, arhiepiscop al noii Iustiniana si al întregului Cipru), IPS Theologos si IPS Simion ( Biserica greceasca), IPS Ignatie ( Biserica Albaniei), IPS Abel ( Biserica Poloniei), IPS Hristofor, arhiepiscop de Praga al Cehiei si Slovaciei, IPS Melchisedoc ( Biserica Ortodoxa în America).
    Peronalitatile altor confesiuni crestine si cultuale au asistat la eveniment : "IPS" Kurt Koch, presedintele Consiliului pontifical pentru promovarea unitatii crestinilor, reverendul Jonathan Goodall ( Biserica anglicana), Hielke Tjeerd Wolters ( Consiliul Ecumenic al Bisericilor), "IPS Karekine
    ( Biserica armeniana), ca si reprezentanti ai comunitatii musulmane, ai uniunii comunitatilor jidovesti din Serbia, ai
    Bisericii Evanghelice din Serbia.
    Presedintele Serbiei, Boris Tadic, ca si Printul mostenitor Alexandru Karadjordjevic au participat de asemenea la întronizare.

    Daca i-am enumeart pe toti cei de sus a fost pentru a vedea care sunt adeptii Ecumenismului si deci, implicit, dusmanii lui HRISTOS.

    Actualul Patriarh al Serbiei Irineu este un tradator al Ortodoxiei. Deoarece PreaSfintitul Episcop Artemie nu s-a grabit sa-i sarute mâna criminalului Joe Biden ( vice-presedintele SUA), nici la propriu nici la figurat, este marginalizat si tinta a atacurilor celor care ÏL urasc pe DOMNUL.

    Onoare si Cinste Episcopului Artemie pentru Lupta cea Buna împotriva dusmanilor Crucii!

  1. Pingback: VIDEO: Patriarhul Irineu al Serbiei doreste excomunicarea Episcopului Artemie « Saccsiv's Weblog

  2. Pingback: Patriarhul Irineu al Serbiei doreste excomunicarea Episcopului Artemie « PELERIN ORTODOX

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*