Ucenicul cuviosului Paisie Aghioritul, Ieromonahul Gavriil, ne vorbeste despre buletinele biometrice

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=3kcvRkldswQ]

Parintele (Gavriil): 666 este numarul numelui lui Antihrist.
Interlocutor (I): Astea, parinte, trebuie spuse.
P: Cititi!
I: „Si ea ii sileste pe toti, pe cei mici si pe cei mari, si pe cei bogati si pe cei saraci, si pe cei slobozi si pe cei robi, ca sa-si puna semn pe mana lor cea dreapta sau pe frunte” (Apoc. 13, 16). Sa continuu?
P: Da, da.
I: „Incat nimeni sa nu poata cumpara sau vinde, decat numai cel ce are semnul, adica numele fiarei, sau numarul numelui fiarei” (Apoc. 13, 17).
P: Fiti atenti, acest „sau”. Propozitiile care sunt coordonate prin „sau” sunt disjunctive, adica au aceeasi valoare, aceeasi valabilitate, „fie se intampla asta …, fie se intampla ailalta …”. Adica, fie avem pecetea fiarei, fie numarul fiarei, este acelasi lucru. Le spune textul. Un filolog poate sa faca asta [analiza].
I: “Aici este intelepciunea. Cine are pricepere sa socoteasca numarul fiarei; caci este numar de om. Si numarul ei este sase sute saizeci si sase” (Apoc. 13, 18).
P: Na, asta este, 666. Fie pecetea, fie numarul, acest numar al numelui lui Antihrist. Sfanta Scriptura nu vrea sa bage in paginile sale numele lui Antihrist si il descrie cu acest numar. Le spune. Il intrebam pe om: „De ce vrei sa iei buletinul sau pasaportul?” „Daca nu iau, zice, nu pot sa calatoresc, nu pot sa iau bani, nu pot sa fac cutare, nu pot sa fac cutare.” Nu pe-astea le spune Apocalipsa?
I: Astea, parinte, trebuie sa le spuneti si sa ajunga si in strainatate.
P: Acum in 2008 sau 2009 sau cel tarziu 2010 se va desfiinta banul de plastic si ajungem direct la pecetluire, dar Dumnezeu nu ne va lasa, ne va ajuta. Va micsora zilele, va micsora intervalul zilei. Ne va da posibilitatea sa nu ne lepadam. Pentru cei alesi o va face. Luati o mica proprietate, sa aveti acolo o iarba, ceva … Va trece. Zice Sfantul Apostol Luca „nu numai cu paine va trai omul, ci cu orice cuvant al lui Dumnezeu” (Lc. 4, 4). Omul poate sa traiasca si doar cu apa, si cu aer.
I: Omul nu are nevoie de multe, poate sa traiasca cu putine.
P: Evreii cum au petrecut 40 de ani in pustie doar cu mana? Atunci Dumnezeu ce e? Exista ceva imposibil pentru Dumnezeu? El toate le poate.
I: Deci, trebuie sa refuzam buletinele [biometrice]?
P: Da.
I: Se da mare lupta impotriva acestor acte in Atena. Si politicienii incearca sa ne faca sa le luam.
P: Da, multi zic: „Iau buletinul si il insemnez cu semnul crucii” si alte asemenea …
I: Si aici, parinte, sunt parinti in Sfantul Munte care nu au aceasta problema. Pasapoartele [biometrice] le-au luat.
P: Si vor lua, ca sa calatoreasca.
I: Unii ca sa plece in strainatate. Adica si parerile in Biserica sunt impartite.
P: Da, vor lua. Nu se vor mantui, nu se vor mantui. Le spune Apocalipsa.
P: V-am spus, intrebarea asta este actuala. Daca intrebI: “De ce sa iei buletinul?” “Pentru ca altfel nu pot sa traiesc, altfel nu voi putea sa cumpar sau sa vand.” Si nu le spune pe astea Apocalipsa, eu le spun? Nu zice ca nu va putea „cumpara sau vinde”?
I: La fel spunea si Parintele Paisie.
P: Nu se intreaba oare omul ca ajungem acele vremuri?
Un teren acolo, pune ceva in el, ca sa poti sa traiesti. Altfel, nu exista … Acum, fie vom lua acest buletin si ne vom lepada de Domnul, fie vom primi sa murim pentru Domnul … Mai bine sa murim, decat sa ne lepadam de Domnul si sa fim pe vesnicie in iad. Mai bine sa mor de foame decat sa ma lepad de Domnul.
Iadul nu se mai termina. Daca as sti ca dupa 1000 de ani am nadejdea sa iau o picatura, ca se va termina, dar nu exista … Iadul nu se mai termina. Asa cum plecam din aceasta viata, asa vom ramane dincolo, nu avem nadejde sa ne imbunatatim starea, nu se schimba locul nostru. Unul care aici face o crima are sanse sa renasca prin har, dar daca ajunge cineva in iad nu mai are sanse … . O spune Domnul.
I: Totusi, parinte, daca esti singur e mai usor, poti sa iei pozitie, sa spui ca nu primesc cutare, nu primesc cutare, dar daca esti casatorit si ai familie si depind alti oameni de tine, nu este usor …
P: Ce sa facem? Legea lui Dumnezeu aceasta este. Fiii Sfintei Solomoni [mama Macabeilor], sapte copii, Antioh ii prinde si ii pune sa manance carne jertfita idolilor. Oare Solomoni nu putea sa le spuna: “Ei, fac politica. Acum mancati carnea, dar la noi acasa nu mancam”? Dar legea lui Dumnezeu spune ca nu putem sa mancam carnea aceea. Si pe toti sapte i-au omorat inaintea ei.
Martirii cat au suferit? Nu ne putem lepada de Domnul. Sfantului Varlaam i-au pus tamaie aprinsa direct in mana si i-au spus: „Acum arunc-o idolului!“. Si nu a aruncat, i s-a ars mana. Dumnezeu va gasi o cale sa ii ajute pe cei care cred. Daca luam buletin sau pasaport sau orice altceva are legatura cu pecetluirea, s-a terminat. Imparatia lui Dumnezeu nu o mai vedem.
I: Ce vreti sa spuneti? Unde are 666 buletinul?
Alt I: Noul pasaport are, in cip.
P: Toate astea sunt nevazute, dar intr-acolo ne indreptam, sunt anii Apocalipsei, unii se pecetluiesc deja in strainatate.
I: InAmerica.
I: Si nici buletinul nu trebuie sa il luam?
P: Nu le dati pe cele vechi. Nu mergeti sa le schimbati. Si eu iau o pensie. Nu voi mai putea sa o iau. Ce sa facem? Sa ne lepadam de Domnul? Mai bine sa suferim de foame, o zi, doua, trei si sa mergem in rai, decat sa fim pe vesnicie in iad fara speranta de scapare.
Acum haideti sa va deschid sa va inchinati!
I: Spuneti-ne istoria icoanei!
P: Este facatoare de minuni, izvoraste mir chiar si din fotografiile mele. […] I: Totusi, parinte, situatia se ingreuiaza.
P: Da, se ingreuiaza. Catre sfarsit merge timpul omenirii pe pamant. Catre sfarsit mergem.
Al doilea Parinte, Parintele Isaac
I: Sfintia-voastra, ce ziceti, Parinte Gavriil, despre cei care au luat AMKA (Numarul Matricol al Asigurarii Sociale)?
P: Trebuie sa il inapoieze, este o datorie sfanta, pentru ca AMKA este introducere si logodna a pecetluirii.
I: Este marturisire sa inapoiezi AMKA?
P: Da, este o forma de marturisire, pentru ca [omul respectiv] isi asuma toate consecintele [lipsei de asigurari medicale], pana la moarte.
I: Adica crestinii care nu il vor lua si vor prefera sa moara, vor merge [dincolo] ca martiri?
P: Da, ca martiri ai constiintei sunt egali cu martirii, dar nu au suferit martiriul sangelui.
I: Si ce ii sfatuiti pe oameni sa faca?
P: Sa inapoieze carnetul de sanatate, sa nu il mai foloseasca, pentru ca acum pare simplu, dar apoi cand vor introduce cardul inteligent va inlocui toate celelalte acte.
I: Lumea se teme ca isi va pierde locurile de munca.
P: „Oricine va marturisi pentru Mine inaintea oamenilor, marturisi-voi si Eu pentru el inaintea Tatalui Meu, Care este in ceruri. Iar de cel ce se va lepada de Mine inaintea oamenilor si Eu Ma voi lepada de el inaintea Tatalui Meu, Care este in ceruri” (Mt. 10, 32-33).
P:I: Deci, nimeni nu trebuie sa se teama.
P: Asta inseamna credinta vie care crede ca exista viata dupa moarte. Ati inteles?
I: Pentru ca exista multi care au indoieli si spun: „Nu suntem siguri ca este [pecetea], nu este inca …”.
P: Dupa cum se prezinta documentul [legii], AMKA este un cod care se va transforma si va inlocui toate celelalte documente.
I: Da, se spune ca in cinci ani va fi inlocuit.
I: Ce altceva i-ati sfatui pe oameni?
P: Asta, sa nu primeasca si sa marturiseasca. Nu exista solutie de mijloc in aceasta chestiune.
„Cel ce iubeste pe tata ori pe mama mai mult decat pe Mine nu este vrednic de Mine; cel ce iubeste pe fiu ori pe fiica mai mult decat pe Mine nu este vrednic de Mine” (Mt. 10, 37).
Si in alt loc „Nu socotiti ca am venit sa aduc pace pe pamant; n-am venit sa aduc pace, ci sabie” (Mt. 10, 34).
I: Multumim, parinte, rugati-va pentru noi.
P: Ceea ce va spunem noi deja am facut, am preferat sa nu ne mai luam pensiile [neavand AMKA].
* * *
P: Mi-au trimis raspuns de la Guvern, ca se face exceptii pentru motive de constiinta.
I: Ce ati spune lumii?
P: O buna marturisire! Ca sa nu-si piarda sufletul, caci daca castigam lumea toata si ne pierdem sufletul, ce vom face?
I: Toate sunt desarte.

text traduc prin stradania fratilor de la Graiul ortodox, carora le multumim pe aceasta cale.

Cititi si: COMUNICAT: Sfanta Chinotita a Sfantului Munte Athos este impotriva obligativitatii actelor de identitate electronice si recomanda credinciosilor actele de identitate fara cip

19 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Foarte tare aceste randuri spuse de ucenicul unui mare Duhovnic, Paisie Aghioritul...! Si cand ma gandesc ca noi suntem atat de lipiti si atat de dependenti de lucrurile lumesti, ma gandesc cu tristete si ma intreb mereu, daca voi avea puterea, sa zic "NU", acestor cipuri si sa raman intru Hristos!
    Dumnezeu sa ne inzesteze cu putere, sa putem marturisi!

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cred în predestinare absolută. Câtă dreptate am?

  3. Valentin Dorneanu

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Eu cred că n-ar mai exista bine și rău dacă ar fi așa. Dar există, deci nu e corect să cred în predestinare absolută.

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Am salariul pe card.E pacat?

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ce iti spune constiinta acela'i adevarul. Poti face cerere de renuntare la card, iar salariul iti va ramane in contul curent respectiv. Iti vei ridica salariul cash de la caseria bancii cu buletinul.

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ Paul
    Salariul nu il ai pe card ci intr-un cont bancar ce are atasat un instrument de plata numit card... La fel de bine te poti lipsi de intrumentul atasat, adica de card iar banii sa-i scoti din cont cu buletinul. Daca e pacat nu stiu, insa treptat vei avea portofelul plin de plastice, card de reducere, card de plastic, abon de transport in comun, iar in final nu sa mai poti sa fii liber caci te constring plasticele intr-o asa maniera ca nu ai sa mai poti renunta la ele. Usor-usor ai putea sa incepi sa renunti la ele (la plastice) - la inceput e mai greu insa ulterior te vei bucura...
    Doamne ajuta!

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Paul

    Si eu am avut salariul pe card, pana cand cardul vechi, fara cip, a expirat si au vrut sa imi dea unul cu cip. Atunci am refuzat noul card si imi iau banii de la banca, direct din cont (de la ghiseu). Comisionul e mai mare, dar asta e...
    Si ca o consecinta pozitiva de alta natura, cheltuiesc mai putin (achitand cu cardul la diverse magazine, de multe ori cheltuiesti mai mult deca ti-ai permite, si ajungi sa te indatorezi pentru lucruri de nimic).

  8. Viorel Grecu

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Imi place acest articol !

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Legionarul

    La asta ma gandesc si eu. Imi doresc sa fim tari, si Dumnezeu cu mila !

  10. STOP RFID 666

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Acceptarea cipurilor in acte este hula impotriva Duhului Sfant.

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Eu am un card de acces in cladire. A avut pe el numele meu plus fotografia la inceput. Am facut o marturisire de credinta catre sefii mei in care am zis ca o sa demisionez pentru a protesta in fata acestui tip de manipulare.
    Directorul mi-a facut o alta oferta pe care am acceptat-o in urma consultarii cu parintele meu duhovnic.
    Acum am un card de vizitator.
    Ma gandesc ca oricum particip la caderea asta generala si prin meseria pe care o practic (programator).
    Tehnologia RFID e foarte raspandita in zilele noastre. Este important sa stim ce refuzam(cei de la P. Voda zic - buletine, pasapoarte, carduri). OK. Dar mai sunt multe altele si mai e si partea cu iscodirea: are/n-are CIP. O Doamne! Cata nebunie in toata treaba asta.

    Mie imi place ce zice Sf. Ap. Pavel:
    "27. Dacă cineva dintre necredincioşi vă cheamă pe voi la masă şi voiţi să vă duceţi, mâncaţi orice vă este pus înainte, fără să întrebaţi nimic pentru conştiinţă.
    28. Dar de vă va spune cineva: Aceasta este din jertfa idolilor, să nu mâncaţi pentru cel care v-a spus şi pentru conştiinţă. "
    http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=12&cap=10

    ...numai ca diavolul s-a desteptat f. mult in zilele noastre.

    Hristos a inviat!

  12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Buna ziua!Doresc sa va adresez o intrebare...Detin carnet de conducere,nu cu cip RFID,dar are codul de bare pe el,(pe buletin nu am cod de bare sau cip)....stiu codul de bare contine numarul 666......as dori un raspuns sincer...cand am luat carnetu nu mi-am dat seama,stiam doar de cele cu cip sa nu le primim...acum am gresit?

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @luliu
      nu fi atat de sigur ca permisul auto nu are cip.. sfatul marilor duhovnici este sa nu le luam. Daca le-am luat, tot ei zic sa le returnam la autoritati sau sa le distrugem si sa declaram ca nu le mai avem.

  13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Poi problema este destul de ironica....cam 90% dintre noi detin acest tip de carnet de conducere....Ar fi un lucru foarte grav daca ne-a pacalit in halu asta si am fost condamnati fara sa ne dam seama

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @luliu
      nu e vorba de vechiul carnet, chiar daca e de platic, ci de cel eliberat din toamna anului 2008

  14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    baga orice card.canet.buletin.ce banuiesti ca are cip la cuptor cu microunde si sa vezi cum sare bucatele din cip iar antena se vede de jur imprejur cum iese prin plastic.eu asa am bagat cardul ratb:).

  1. Pingback: Parintele Gavriil din Muntele Athos despre actele electronice: Nu le luati sau daca le-ati luat, distrugeti-le! Este posibil ca Dumnezeu sa departeze Harul! « † Apologeticum

  2. Pingback: CE INSEAMNA „numele fiarei, SAU numarul numelui fiarei”? Importanta acelui „SAU”. Daca nu depistam „666” intr-un document biometric, il putem accepta? « Saccsiv's Weblog

  3. Pingback: Mărturisire de credință împotriva ecumenismului și a globalizării din partea fratelui Sandu Tașca, fost viețuitor al Mănăstirii Pătrunsa - OrtodoxINFO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*