Parlamentul polonez analizeaza interzicerea completa a avortului

Parlamentul polonez va lua in discutie, in prima lectura, o propunere de instituire a interdictiei complete asupra avortului.

Propunerea este rezultatul unei initiative legislative cetatenesti pentru care s-au strans 600.000 de semnaturi, fata de minimul necesar de 100.000 cerut de lege. Campania de colectare de semnaturi a fost sustinuta de conferinta nationala a episcopilor catolici si de noul grup parlamentar care reuneste politicieni prolife.

Legislatia propusa urmareste sa scoata complet in afara legii avortul, pentru orice motiv, instituind astfel protectia deplina a vietii copilului nenascut. Legea actuala permite avortul doar pe motive de malformatie genetica a fatului, ceea ce a dus la intreruperi de sarcina inclusiv pentru afectiuni usor tratabile precum deformarile valului palatin.

Se asteapta ca primul raport asupra initiativei legislative sa fie dat cel tarziu in luna octombrie, urmand sa se decida daca propunerea va fi apoi inaintata comisiei parlamentare de specialitate.

Sprijin din partea populatiei

Mariusz Dzierżawski de la Fundatia PRO a declarat pentru portalul LifeSiteNews ca aceasta campanie a fost stimulata de o schimbare culturala majora in anii din urma, cu majoritatea polonezilor sustinand o astfel de lege. Schimbarea, declara Dzierżawski, este datorata „eforturilor neobosite” ale organizatiilor provita de a educa publicul. Un sondaj arata ca 65% dintre polonezi sunt de acord ca legea sa confere „neconditionat” protectie vietii nenascute de la conceptie, cu doar 23% fiind de parere ca avortul trebuie permis in cazuri in care fatul la varste mai mici de 24 de saptamani este diagnosticat cu „o afectiune grava”.

Semnnificativ, 76% dintre tinerii intre 15 si 24 de ani doresc protectie completa a copilului nenascut – cel mai mare procent dintre toate fgrupele de varsta.

Cititi si: Cum a devenit Polonia o ”cultura a vietii”?

4 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Bravo lor. Ar trebui sa luam exemplu.

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    O familie din America risca sa ajunga in puscarie din cauza ca si-au plantat legume pe langa casa:

    http://www.msnbc.msn.com/id/21134540/vp=43743063&#43743063

    Bogdan.

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    De fapt problema e din cauza ca le-au plantat in fata casei, daca le plantau in spate nu era nici o problema...

  1. Pingback: Articole BLOGURI ORTODOXE (16.07.2011) « Saccsiv's Weblog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*