Sistemul de intrare in scoli pe baza amprentei digitale se extinde si la Timisoara

Dupa Targu Mures, a venit randul elevilor din Timis care vor putea intra in scoli doar cu ajutorul amprentei digitale. Atat profesorii cat si parintii ar sti exact cand elevii intra si ies din unitatea scolara, iar absentele ar scadea simtitor.

Elevii vor fi monitorizati la intrarea si iesirea din scoala printr-un sistem care le citeste amprentele digitale.

Actiunea se motiveaza prin faptul ca in tot judetul Timis elevii au strans luna trecuta peste 250.000 de absente nemotivate, iar profesorii spera ca sistemul va rezolva aceasta problema. Nimeni insa nu isi pune problema controlului total la care se poate ajunge o data ce are loc implementarea acestui sistem, care va avansa apoi si prin camere video si cine stie ce alte metode de monitorizare. Datele si inregistrarile stranse pot ajunge pe mana oricui, dar din cate stim sigur ajung in Israel.

Firma care va instala sistemul de monitorizare explica doar avantajele, cum ar fi pretul redus al acestui sistem, costul pentru instalarea echipamentului fiind de aproximativ 10 lei/elev. Doar ca echipamentul va putea fi folosit maxim de doua generatii de elevi si probabil va fi inlocuit cu ceva mai performant ce va incalca si mai mult intimitatea elevilor.

Ca sa-i momeasca, elevilor li s-a promis ca vor fi premiati cei care vor inregistra cea mai buna prezenta la ore.

Cititi si:

15 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Amprentare, cum se face la infractori, tot o da cu sigurantza...........o porcarie, nimeni nu ti asigura sigurantza, politia e ineficiente in cele mai mult cazuri. Absente, pai ce sa te mai atraga la scoala, cand dupa ce termini forma de inavatmant , te duci direct la fortele de munca sa iei somaj, Facultatea, e doar o sansa, care se face, din ce in ce mai mica, in fiecare luna, nu an, luna,.........totul se duce la vale........Deci, concluzia: Tineti-va bine!

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    imi spune gandul:.. pe astia maturi nu mai putem sa-i obisnuim cu amprentarea, asa ca hai sa incepem aceasta "obisnuinta" la cei fragezi , astfel nu se vor speria/impotrivii la maturitate de alte "nascociri", .... cipuri , etc ... .

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Vad ca nu se gaseste nici un parinte sa protesteze. Prin amprentare orice om e considerat potential infractor. Care scoala? Asta e scoala in care vii cu pantaloni mulati la ora si faci sex cu profesorul. Mai bine sa nu se duca, e loc al pierzaniei sufletesti.

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://ioancadar.wordpress.com/2011/11/12/cati-oare-vom-prinde-raiul/

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    In 1974 , eram elev al scolii profesionale si aveam bursa in suma de 324 de lei. Pentru a preveni absentele nemotivate , cadrele didactice au luat tot felul de masuri , multe fara efect. Si atunci au conceput chitantiere si cel care avea 1 absent nemotivat , era nevoit sa achite amenda de 2 lei per ora de absent nemotivat. daca aveai 5 absente , desigur achitai 10 lei , etc. Dupa aplicarea acestui procedeu , va asigur ca in orice clasa prezenta era maxima si doar cei cu motivare isi mai puteau permite sa nu fie prezenti la ora. De ce nu se aplica acuma la fel ? In Spania, mai precis in Valencia o familie , dupa ce a fost atentionata in dese randuri despre absentele de la scoala a celor 3 copii , a fost amendata cu 1.000 de euro pentru lipsa nemotivata a copiiilor de la ore.

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Emilian,
    Eu n-as face astfel de generalizari. Toti cei implicati (parinti, elevi si profesori) ar trebui sa se opuna unei astfel de masuri. Dupa terminarea studiilor, amprentele se vor pastra si nu se stie cine si in ce scop le va folosi. De asemenea, cu timpul, li s-ar putea cere si parintilor si profesorilor sa intre in scoala prin acelasi sistem. Se gaseste peste tot cate un directoras care vrea sa faca exces de zel politic si toti ii canta in struna! Aceeasi gura ar putea sa spuna cu demnitate: ,,Nu!"

    Cum sunt aplicate drepturile omului? Dreptul de a fi considerat din start un infractor face parte dintre drepturile omului? Sa-i redam scolii demnitatea si sa invatam sa ne aparam valorile. In astfel de momente trebuie sa ne uneasca opiniile, nu faptul ca suntem profesori, parinti sau elevi.

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Tineti-va bine...! Sistemul asta se va generaliza. Si la marile firme se vor implementa sisteme de genul, pentru pontaj. Mai vorbim peste catva timp (nu foarte mult). Dumnezeu sa ne aiba in paza!

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Amprentarea este inca un pas spre controlul total.

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    este aplicat in mare masura la multe institutii publice, si culmea nesimtirii, cei direct implicati sau asupra carora se rasfrang masurile nu sunt consultati, intrebati dar nici ei nu protesteaza, nu se opun, macar formal.
    Aceasta este de fapt a doua etapa in planul diabolic de distrugere a Romanicai si a lumii. Ne-au ,,prelucrat,, la creier prin mass-media, ne-au adus in postura de ,,zombi,, (sunt si exceptii dar majoritatea aici au ajuns), sau de pinguini si acum nu facem decat sa dam din cap si sa inghitim. N-ar nici o treaba daca e bine sau e rau. Au disparut increderea, respectul, si ma cutremur la gandul ca pe sfintii ce au patimit in inchisori nu-i meritam.
    Ei traiau si simteau altfel, cuvantul dat nu se lua inapoi, erau principiali si sigur acum se invart in mormant cand vad unde s-a ajuns, iar noi... suntem in ERA PINGUINULUI !

    bucovineanul din adancul pamantului

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Asa se educa noile generatii pentru dictatura biometrica care va urma. 🙁

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Stiu ca nu are legatura cu subiectul,dar vreau sa va intreb daca aveti careva cartea(atlasul)aia mare FERICITI CEI PRIGONITI.Eu nu l-am gasit nicaieri in aceasta carte pe Corneliu Zelea Codreanu,imi puteti spune daca exista si pag. sau in ce carte pot gasi ceva despre el?

  12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://ioancadar.wordpress.com/2011/11/13/ziua-domnului-cea-infricosatoare/

  13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Nu se opune nimeni! Sistemul bolsevic se extinde si in Neamt. Parintii nici macar nu au fost intrebati. Vom deveni o natie de paranoici. Cine suspecteaza pe cine?! Lucrez in invatamant si personal nu vad rostul acestei masuri aberante, care nu are nici o legatura cu educatia. Minciuna este din ce in ce mai mare si din ce in ce mai des folosita.
    Mai e putin pana la amprentare...

  14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Si cei care refuza, ce sa faca? Sa nu mai mearga la scoala?
    Eu locuiesc, din pacate ptr mine, in Canada de 2 ani, si aici elevii au un fel de card de student cu poze, nr. studentului, anul scolar si cod de bare. Buletinul aici are de asemenea cod de bare si o banda, nu are cip; cardul de sanatate la fel, permisul auto la fel.Toate cu cod de bare, banda si semnatura pe acte. Iata ca nu trebuie sa ai neaparat cip ca sa ai cip ca sa ai coduld e bare pe acte. Mi-a povestit mama ca la o clinica era o babuta si a dat cardul de sanatate sa il verifice sis a vada datele pe el si surpriza: a fost posibil sa se citeasca pe calculator, cu toate ca acel card avea 65 ani si nu exista calculator si tehnologia de azi cand s-a facut cardul. Iata de cat timp sunt planuite aceste documente.
    Chiar astazi am vazut o emisiune la TV si vorbea despre implantarea cu cipuri in copii, pe motiv ca asa ar putea parintii sa ii urmareasca, sa stie unde sunt si as se vor rezolva rapririle etc. Documentar facut in Canada. Eu una ma gandeam serios sa ma mut inapoi in Ro, dar nu stiu daca ar fi o alegere corecta sau daca v-a fii vreo diferenta.

  1. Pingback: ARTICOLE BLOGURI ORTODOXE (16.11.2011) « Saccsiv's Weblog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*