ss Bartolomeu – patriarhul ecumenist al Constantinopolului cere arhiepiscopului Atenei sa osandeasca citirea Anatemelor in Duminica Ortodoxiei de catre vrednicul mitropolit Serafim de Pireu

Patriarhul Ecumenist ss Batolomeu, iritat de antemele din Duminica Ortodoxiei şi de scrisoarea adresată lui de Mitropolitul Serafim de Pireu, a trimis o scrisoare Arhiepiscopului Ieronim al Atenei, în care subliniază faptul că acţiunile anumitor ierarhi ai Bisericii Greciei dinamitează unitatea Ortodoxiei.

Kir Bartholomeu face referire la evenimente care “exprimă poziţii, consideraţii şi puncte de vedere care nu sunt deloc de acord cu caracterul şi ethosul ortodox, care ridică semne de întrebare şi care sunt pline de pericol şi consecinţe neprevăzute atât pentru unitatea Bisericii noastre, cât şi  pentru cea a Sfintei noastre Biserici Ortodoxe în întregul ei”.

Patriarhul Ecumenic se referă şi la anatemele rostite de Mitropolitul Pireului în Duminica Ortodoxiei, cerând ca astfel de practici să fie blamate în Sinod, astfel ca unitatea Bisericilor Ortodoxe să nu mai fie periclitată: ”Aceste acţiuni şi declaraţii, la început reduse ca număr şi neglijabile, au luat de curând proporţii de nepermis, având consecinţa, printre altele, ca anatemele să fie rostite în chiar Sfânta Mitropolie ţinând de Sfânta Voastră Biserică, de către Mitropolit, în plină adunare publică, nici mai mult, nici mai puţin, ci chiar în cursul Sfintei Liturghii a Duminicii Ortodoxiei, împotriva eterodocşilor şi a acelora aparţinând celor de alte religii, precum şi împotriva celor care participă la aşa-zisa Mişcare Ecumenică”.

Kir Bartholomeu cere Arhiepiscopului următoarele: “Rânduiţi sinodal aceste chestiuni, interziceţi-le şi osândiţi-le în mod oficial, ca unele ce nu sunt întemeiate, ci periculoase, luaţi hotărârile potrivite, corp eclesiastic fiind, în vederea osândirii generale şi interzicerii acestui gen de fapte şi exprimări nefondate, neortodoxe şi aflate în conflict cu hotărârile sinodale ale Preasfintelor Biserici Ortodoxe”.

| PresaOrtodoxă (de limbă greacă)

Se vor face presiuni mai mari asupra mitropolitului Serafim? I se vor inscena acte de coruptie, precum episcopului Artemie de Kosovo? Sa ne rugam Maicii Domnului sa ocroteasca pe acest ierarh marturisitor, printre singurii ramasi in aceste vremuri de restriste.

21 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Poate zice ERETICUL Bartolomeu multe si marunte,Hristos este cu Robii Sai.În loc sa se pocaiasca si sa zica Iarta-ma Hristoase ca Ti-am sfasiat PreaSfanta Ta Biserica ce o ai intemeiato prin Prascumpul Tau sange

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Anatemele impotriva ereticilor rostite in prima Duminica din Postul Mare ne-au fost lasate de Sfintii Parinti inca din zorii Ortodoxiei, se incadreaza deci in Traditie, dar se pare ca in numele "unitatii si dragostei"-notiuni intentionat golite de sens, parca tot mai mult in zilele noastre, aplecarea spre compromis este mai usoara..D-zeu sa aiba mila de noi, ca dupa cum vedem, grele zile ne asteapta..Sa stam bine, sa stam cu frica, sa luam aminte! Privegheati si va rugati! Doamne-ajuta!

  3. crestinul ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    INTR-ADEVAR AU INCEPUT LUPII IMBRACATI IN PIEI DE OAIE SA- SI ARATE ADEVARATII COLTI SI RANJETUL DE FIARA , INTRUCAT A SOSIT TIMPUL CA SA FIE DESCOPERITI DE FAPT CINE SUNT ACESTI LUPI RAPITORI CARE AU FOST PUSI DE PAZA LA BIETELE OITE MANATE HAOTIC ,DESPOTIC SI VICLEAN SPRE PIERZANIE .DAR DOMNUL IISUS HRISTOS PASTORUL ADEVARAT AL TURMEI SALE ISI VA CHEMA OITELE SALE SI ELE VOR ASCULTA DE GLASUL PASTORULUI LOR SI VA FI O TURMA SI UN PASTOR ADICA HRISTOS SI BISERICA SA CEA ADEVARATA PE CARE PE CARE NIMENI SI NIMIC NU O VA BIRUI.
    VOM INCEPE SA VEDEM CU OCHII NOSTRI PE CEI CARE VOR SPUNE CA EI SUNT IN ADEVARATA LUMINA SI VOR ADEMENI SI VOR INSELA PE MULTI CRESTINI ORTODOXI SA MEARGA CATRE EI CAND DE FAPT SUB EI SE AFLA IADUL CEL INTUNECAT SI VIERMELE CARE NU DOARME .SI NU M-AR MIRA DRAGII MEI CA IN CURAND SA NE ASTEPTAM SI SA VEDEM CA SI "AL NOSTRUDRAG" MASONO- IPS DANIEL SA BATA IN ACCELASI RITM SI LA UNISON CU ACEST BINE SPUS 'ERETIC' BARTOLOMEU CA DOAR IMPARTASESC ACEEASI PASTORIRE IN STIL ERETICO MASON .SI DREPT SA VA SPUN SE CAM ADEVERESTE CE MI S-A ARATAT ACUM CATEVA LUNI "CAND MULTIME MULTA DE OAMENI MERGEAU DUPA ACEST IPS DANIEL SI PANA S-A AJUNS IN FATA UNOR PORTI MARI ,IMENSE ,IMPARATESTI DAR FRUMOASE PARCA NU ERAU DE AICI DE PE PAMANT SI DEODATA SAU INCHIS ACESTE PORTI PARCA LA COMANDA CUIVA CHIAR IN FATA LUI IPS DANIEL SI IN MOMENTUL ACELA S-A INTORS CU FATA CATRE MULTIME SI O VOCE DE LANGA MINE MI-A SPUS CA ACUM VA FACE BISERICA MONDIALA CARE NU ESTE BISERICA LUI HRISTOS EU MA AFLAM UNDEVA PARCA MAI DEPARTE DE ACEASTA MULTIME "SI INTR-ADEVAR LA CATEVA ZILE DUPA ACEST MESAJ AM VAZUT LA STIRI CUM BISERICA ORTODOXA DE LA IERUSALIM S-A SEPARAT DE BISERICA NOASTRA CATERISINDU-L PE ACEST IPS AL BISERICII NOASTRE SI MAI DEPARTE STITI..
    ASTFEL CRED CU TARIE CA ADEVARATII CRESTINI ORTODOXI VOR DISTINGE LUMINA DE INTUNERIC SI BISERICA ORTODOXA ADEVARATA DE 'EREZIA EREZIILOR" VOR AVEA PUTEREA DE LA DUMNEZEU DE A VEDEA SI A MERGE IN LUMINA ADEVARATA ADICA VOR AUZI CHEMAREA DOMNULUI IISUS HRISTOS CARE NE VA CHEMA PE FIECARE IN PARTE PRIN SFINTELE SALE TAINE DIN BISERICA CAT MAI SUNT USILE DESCHISE SI CAT MAI PUTEM MERGE LA BISERICA PRIN ACEI CATIVA SLUJITORI MICI CARE INCA AU HARUL DE LA BUNUL DUMNEZEU DE A CHEMA OITELE DUPA GLASUL MANTUITORULUI .
    DUMNEZEU AJUTA !

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    semnati cat mai multi marturisirea de credinta impotriva ecumenismului. astfel il putem sustine pe mitropolitul Serafim. sa-i dea bunul Dumnezeu sanatate si curaj in continuare!

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    SA LE FIE RUSINE TUTUROR ACELORA CARE NESOCOTESC, SCUMPUL SANGE VARSAT DE MARTIRII VEACURILOR PENTRU PASTRAREA NEALTERATA A INVATATURII MANTUITOARE SI DUMNEZEIESTI!
    ORTODOXIA E SINGURA PASTRATOARE FIDELA A ADEVARULUI!

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Acest Patriarh(Kir Bartolomeu) vrea sa se transforme intr-un papa, calcand in piciare toate Sinoadele Ecumenice, " El e Biserica" si toate Sinoadele trebuie sa asculte de el! Ca el e papa pe orient! El poate calca in picioare toate Sinoadele Ecumenice si Locale, toate Canoanele Bisericii dupa bunul plac, pentru ca e "infailibil" . Doar e " omologul" papei de la Roma! Asa crede acest omulet cu gandire eretica, ajuns patriarh prin acceptul masoneriei, ca la Constantinopol nu poti ajunge patriarh decat daca esti acceptat de masonerie. Se da o lista statului Turc masonic si ei aleg pe viitorul patriarh, acest lucru este oficial. Asa ca la ce va asteptati? Poate la minuni. Un patriarh ecumenic nu va apara niciodata ortodoxia, ei fiind alesi special sa fie eretici.

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    VA DATI SEMA CA MITROPOLITUL SERAFIM TOCMAI LA DAT ANATEMEI PE PATRIARHUL ECUMENIC BARTOLOMEU!!! Ca acest patriarh e activist ecumenist. :))))))))

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    va dau mare dreptate in privinta asta, acum ies toti masonii la putere prin aceasta pan-erezie a sec.21 numit ecumenism...prin practicarea ecumenismului toti ne ducem in fundul iadului si ne pierdem mantuirea fratilor intru Hristos.

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Pr.Timotei, daca el este pus de masonerie acolo sus, de ce in unele carti despre anumiti "sfinti" contemporani, se da de inteles ca asta e alegerea lui Dumnezeu?
    De ce o manastire cu renume de la noi din tara cu fostul ei staret a primit cu onoruri, fast si multa bucurie si caldura, pe acest eretic mason? Poate este si el indrumat gresit de "colegii" sai la fel cum a fost si Teoctist care a mers pana la Roma sa se intalneasca cu papa, sa se roage impreuna, sa slujeasca semnand si un acord de recunoastere reciproca; si dupa, a fost primit la Bucuresti de o multime de ierarhi si preoti... cu adevarat un "patriarh de cursa lunga".
    Se da anathemei o parte din ecumenism si se continua comuniunea cu ereticul, recunoscandu- l ca stapan si episcop adevarat.

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Biserica nu acctioneaza imediat, Ea asteapta intoarcerea celui cu gandire eretica. Pentru ca atata timp cat ganditorul de erezii se afla in Biserica, el ramane doar ca antitip al Iocanei deformate a lui Hristos. Acuma puteti intelege de ce e primit cuonoruri si fast. Nu pentru gandurile lui eretice ci pentru ceea ce reprezinta, chiar daca in chip degradat.

  11. crestinul ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    PR TIMOTE ,CUM POATE SI CAT SA MAI ASTEPTE BISERICA LUI HRISTOS INTOARCEREA CELUI CARE NE REPREZINTA ,CELUI CARE NU NE CONDUCE PE DRUMUL CEL BUN ,CI AL ECUMENISMULUI ADICA LA INFRATIREA CU DIAVOLUL , DIRECT IN IAD CUM PUTEM ? CIND TOATA SOARTA ACESTEI NATII ,A ACESTUI POPOR IN PROPORTIE DE PESTE 90 SI % DECLARATI CRESTINI ORTODOXI,BOTEZAT CRESTIN ORTODOX DE 2000 DE ANI INTR-O PRIMA ETAPA SA ACCEPTE BOTEZUL CU ACTELE BIOMETRICE SI APOI PECETEA CU SEMNUL FIAREI SI PESTE NOAPTE TRANSFORMAT DINTR-UN NEAM CRESTIN INTR-UN NEAM BLAMAT,CONDUS DE ANTIHRIST ,SAU MAI BINE SPUS CAT SA MAI ASTEPTAM NOI CRESTINII DE RAND SI PASTORII ADEVARATI CE AU CONSTIINTA ADEVARATA IN HRISTOS CE FORMAM BISERICA CEA VIE SI ADEVARATA OARE! ASTEPTAM SA MERGEM CU TOTII LA PIERZAREA VESNICA !O ,NU DOAMNE NU-I LASA SI APARA TARA SI NEAMUL ROMAN CU DREAPTA TA!SI REFERITOR LA CE A FACUT IPS TEOCTIST ,S-A INCERCAT SI S-A REUSIT SA SE APLICE POLITICA STRUTULUI ,PE ATUNCI NOI CRESTINII ORTODOXI NU ERAM DIRECT VIZATI DE PECETLUIRE SI INFRATIRE CU ANTIHRISTUL SI SLUGILE LUI FAPT CE SE INTAMPLA LA ORA ACTUALA CU ALTE POPOARE ,CRESTINUL ORTODOX PUTEA MERGE LA BISERICA CA ,CU POLITICA STRUTULUI DAR PUTEA SA SE MANTUIASCA ,NU CACI NIMENI NU-L OPREA PE CRESTINUL ROMAN SA FACA MUNCEASCA,SA-SI FACA FAMILIE,SA FACA FAPTE BUNE( NU NUMAI CU CARNETUL ROSU) CHIAR SI FARA SE PUTEA DAINUI SI VIETUI INT-O VIATA ORTODOXA CATUSI DE CAT PLACUTA LUI DUMNEZEU DE CE ? INTRUCAT IN ACEL TIMP NU ERA INCA TIMPUL PENTRU FIARA PE PAMINT ERAU DOAR PREMERGATORI AI FIAREI DE ASTAZI .
    ACUM ESTE VREMEA DE LUPTA IMPOTRIVA SLUJITORILOR LUI ANTIHRIST MAI MARI,MAI MICI NU MAI ESTE TIMP DE PIERDUT ,SI NICI DE COMPROMISURI CU ANTIHRISTII IAR PREOTII ,PASTORII ADEVARATII SA SE ALATURE ACESTUI NEAM ORTODOX,A ACESTEI TARI NUMITA "GRADINA MAICII DOMNULUI "DE INSASI DE MAICA DOMNULUI IN VEDEREA PLACUTA ARATATA SFANTULUI IOSIF DE PARTOS CAND AU VRUT SA PLECE IN MUNTELE ATHOS .;CEI CARE VOR SA SE TREZEASCA SE VOR TREZI PRIN DARUL SFANT AL LUI DUMNEZEU DAR CEI CARE SUNT AMANETATI ANTIHRISTULUI (MA REFER AICI LA TOATE EREZIILE OCULTE,MASONI,SIONISTI,VRAJITORI,ETC...VZ ANATEMELE IPS SERAFIM DE PIREU}SI SUNT LUPI IMBRACATI IN PIEI DE OAIE IN NICIUN CAZ NU VOR DEVENI DIN LUPI RAPITORI CU RANJET DE FIARA IN OI BLANDE SI ASCULTATOARE LA CHEMAREA LUI HRISTOS PENTRU CA SUNT ARATATI DE INSASI DOMNUL HRISTOS IN CUVANTUL SAU DIN EVANGHELIE.
    DUMNEZEU SA FIE CU ACEST NEAM SI SA NE PAZEASCA DE RAU!

  12. crestinul ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    SI INCA CEVA AS VREA SA ADAUG -CE SPUNE DUMNEZEU IN SFANTA SA SCRIPTURA "NU DATI CELE SFINTE SI MARGARITARELE IN GURILE PORCILOR PENTRU CA NU CUMVA ACESTIA SA SE INTOARCA SI SA VA SFASIE PE VOI " OARE NU SE ADAPTEAZA PERFECT LA SITUATIA DE ASTAZI DIN BISERICA ROMANA ORTODOXA???

  13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Patriarhul Bartolomeu nu e Patriarhul Romaniei ci Patriarhul Ecumenic! Cred ca deplasati discutia intr-un cadru neteologic, fara relevanta. Nu e prima data in istorie cand avem in ortodoxie patriarhi ce gandesc eretic! Atentie, nu ii putem nimi eretici ci putem spune ca gandesc eretic. E o diferenta. Ei ar trebui condamnati ca eretici de un sinod !

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Au trecut 50 de ani de la intalnirea lui Atenagoras cu papa Paul. Sunt anathemizati prin insasi erezia lor. Care Sinod sa-i mai condamne?

  14. crestinul ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    INTR-ADEVAR NU ESTE PRIMA DATA CAND IN ISTORIA BISERICII ORTODOXE AVEM PATRIARHI CARE GANDESC ERETIC DAR ACUM SUNT PREA MULTI PATRIARHI CARE GANDESC ERETIC , S-AU INMULTIT ?AU FACUT INTELEGERE CUMVA COMUNA ? SAU SUNT ALESII PE SPRANCEANA AI MASONERIEI INTERNATIONALE? CURIOS ESTE CA INCEP SA-SI ARATE ADEVARATELE FETE DE LUPI RAPITORI IMBRACATI IN PIEI DE OAIE ACUM SI SUNT DESCOPERITI DE VREDNICII PASTORI CU HAR DE LA DUMNEZEU (IPS SERAFIM DE PIREU)AI GRECIEI CARE AU FACUT FRONT COMUN IMPOTRIVA EREZIILOR SI A ERETICILOR SLUGILE LUI ANTIHRIST SI S-AU UNIT CU POPORUL SI AU IESIT CU POPORUL IN STRADA IMPREUNA SI NU SE LIMITEAZA DOAR LA UN CADRU TEOLOGIC SAU LA TACEREA DE MORMANT AFISATA ASTAZI DE BOR LA ACTIUNILE DE DISTRUGERE INDREPTATE IMPOTRIVA NOASTRA A POPORULUI ROMAN ORTODOX,A OAMENILOR DE RAND CARE NU AU UN ADEVARAT PASTOR IN FRUNTEA BISERICII ;BA MAI MULT SUNT SI DE ACORD CU ACESTE ACTIUNI INDEMNAND CATI MAI MULTI SPRE DICTATRA MONDIALA PRIN UNIRE CU ERETICII ,PROCESIUNE CU ERETICII ...AM MAI SPUS SI MAI SPUN INCA O DATA SUNT PREOTI DIN PAROHII CARE ATUNCI CAND LE SPUI PARINTE UITE CE VOR SA FACA ACESTIA CARE NE CONDUC VOR SA NE NUMEROTEZE CU CIPURI CA OILE COPII SA NI-I NUMEROTEZE IN SCOLI, SA NU MAI AVEM ACCES LA MEDICAMENTE FARA DOCUMENTUL ELECTRONIC SPURCACIUNE VEDEM PESTE TOT PARINTE CE FACEM ? LA CARE PARINTELE SPUNE NU-I NIMIC CAND TE VOR INTREBA DACA TE LEPEZI DE HRISTOS SI ACCEPTI CIPUL ATUNCI SPUNEM NU DAR OARE NU ESTE O VICLENIE MARE AICI ?NU NE INTREABA NIMENI DE SANATATECI PUR SI SIMPLU SAU DAT NISTE LEGI PRIN ORDONANTA DE GUVERN CU INTRARI IN SCOLI PE BAZA NUMAI DE CARTELA ELECTRONICA,ACUM SANATATEA ROMANULUI DOAR PE UN CARD SI NIMENI DIN PREOTII DIN BISERICI NU SPUN ADEVARUL DESPRE ACESTE ACTE BIOMETRICE SI NU INDRUMA POPORUL RATACIT INTR-UN CUVANT SI FRAZA LA ORA ACTUALA BISERICA ,B.O.R NU ESTE DE PARTEA POPORULUI ! DOAR PARINTELE JUSTIN PARVU , SI PR.PROF MIHAI VALICA DUMNEZEU SA NI-I TINA SANATOSI !

  15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Parinte Timotei, apostazia si erezia n'au intrat de ieri sau de un an sau 10 in Patriarhia de Constantinopol ci dainuie de peste 80 de ani. Nu a inceput sa'si arate coltii in ultimii ani cu Bartolomeu, dandu-si cumva jos acum arama de pe fata.
    Meletie, Vasilie, Fotie, Athenagoras, Dimitrie si acum Bartolomeu, toti ecumenisti, masoni si eretici.
    N'ar fi mai corect sa afirmam ca actualul tron al Tarigradului este uzurpat de ereticii impostori?
    Iata ce zicea un ierarh grec in 1970: "Inca va mai rugam sa cercetati chestiunea trimiterii unui avertisment sever catre Fanar, ca sa renunte la imbratisarile cu heterodocsii atat de provocatoare, primejdioase si tradatoare pentru Sfanta noastra Biserica si poporul nostru evlavios si ale caror urmari si consecinte vor fi foarte grele.
    La urma sa se declare ca pe viitor, in scaunul vacant al Constantinopolului nu vom recunoaste pe oricine ar fi ales Patriarh Ecumenic, dintre cei ce-si depun candidatura, daca acesta nu este patruns si animat de duhul autentic al Traditiei Ortodoxe si de ravna in ceea ce priveste afurisirea cu indreaznala a declaratiilor si discursurilor in mod vadit antiortodoxe. Chestiunea este capitala...".
    Aceste afirmatii se faceau acum 40 de ani, de atunci urmand unul dupa altul iereziarhii pusi de masonerie. 
    Meletie, Fotie, Vasile s- au pocait cumva? Dar Athenagoras sau Dimitrie? Actualul pseudo-patriarh Bartolomeu ar da semne de indreptare dupa nenumaratele mustrari primite de la  adevaratii athonitii adica parintii zeloti? Prigoana impotriva Manastirii Esfigmenu, alungarea monahilor de la Schitul Profetului Ilie, slujirea din 2006 cu papa in Fanar, recunoasterea monofizitilor si toate celelalte acorduri arhi-cunoscute ne-ar da de inteles o "intoarcere sau pocainta" a acestuia?
    "De vreme ce adevarul este tradat, nu ar trebui sa fie numita nedreptate mai degraba decat iconomie, concesie, adaptare sau ingaduire?" zicea un mare sfant si marturisitor athonit, Sava Esfigmenitul, despre care a scris si Paisie Aghioritul in cartea sa despre parintii aghioriti. 
    "Chip degradat", "gandire eretica" in loc de eretic? De la care Sfinti Parinti ati preluat aceasta terminologie?
    Sfantul Ipatie de Rufianus cum a auzit ca Nestorie zicea erezii a si intrerupt comuniunea cu el pentru ca "nu mai era episcop". In schimb astazi se urmeaza pilda "noilor sfinti" care zic ca nu conteaza ce zice sau ce face patriarhul pana nu este caterisit sau nu e potir comun. Si te umpli de "har" pomenind ereticul...
    Sfintii aghioriti de pe timpul lui Vekkos, exemplul Sfantului Teodor Studitul, Sfantului Grigorie Palama, Marcu Evghenicul si ale tuturor celorlalti sfinti chiar contemporani ar trebui sa va dea de gandit. Cu siguranta ati citit mult mediatizatele carti cu Gheron Iosif, care la fel ca Ioanichie Moroi ar fi primit vedenie de sus. Pacat ca'n aceste carti, desi se afirma sfintenia unor mari cuviosi si marturisitori ca Teofilact de la Sfantul Vasile sau Calinic Isihastul, nu se zice nici un cuvantel despre marturisirea lor, ei adormind intru Domnul ca zeloti neavand partasie cu inovatia si erezia. 
    Marele Calinic Isihastul chiar a zis, "iti multumesc Doamne ca mor Ortodox". Si asta nu ieri ci in anii 1930, cand apostazia si erezia erau in fasa. Cititi cartile parintelui Heruvim Karambelas si "Limonariul pustiului athonit". Sfinti care au vazut lumina necreata, vazatori cu duhul si ... ceea ce nu se mai zice, zeloti marturisitori.   
    Patriarhul Teoctist la fel ca Bartolomeu a fost un inflacarat ecumenist; actualul Daniel, facut eretic si diavol, si atentie, nu ganditor eretic ci diavol si eretic, urmeaza politica predecesorului sau. 
     
     

  16. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Situatia este foarte grava! Nu a mai fost confruntata Biserica cu asa o erezie care cuprinde aproape toata ierarhia! Aici numai Dumnezeu ne mai poate salva, dar si marturia noastra, a fiecarui membru al Bisericii, ar trebui sa reconstientizam apartenenta noastra in Trupul lui Hristos! Si sa valorificam aceasta aparteneta, Biserica Ortodoxa nu este clericalista, adica nu e condusa de un grup de initiati infailibili, ci este o comuniune. De aceea fiecare membru al Bisericii are un cuvant la fel de greu ca si orce patriarh, care este pus ca sa slujeasca poporului, nu sa i se slujeasca. Iar glasul fiecarul credincios se aude, de aceea se voprnbeste in ortodoxie si num ai in ortodoxie de "pleroma" adica de intregul credinciosilor. Daca credinciosii nu accepta si prostesteaza fatis, atunci ierarhul ganditor de erezie este neputincios si nu poate sa se manifeste. Drept este sa devenim democrati, asa cum a fost intodeauna Biserica Bizantina, atunci cand patriarhul spunea erezii de la amvon, poporul il lua la huidueli!

  17. vultulturul legionar

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ratacirea ia chip de realitate, iar turma lui Hristos o sa fie declarata ca fundamentalism religios si ponegrita. Dar cum ne spune si Hristos, sa nu ne temem de cei care ne pod ucide trupul ci sa ne temem sa nu pierdem sufletul. Antihristii ecumenisti si cei procip nu trebuie judecati de noi are cine sa-i judece, da trebuie sa aratam pe lupii imbracati in oi dar sa nu-i judecam, pentru ca sa nu ajungem si noi ca ei fie ecumenisti fie procip.
    Hristos a fost rastignit si noi la ce sa ne asteptam, la bairamuri si chefuri? Ortodoxia este cea a suferintei, nu a judecarii chiar a ereticilor, sa-i dea Bunul Dumnezeu intelepciune si darul marturisiri dreptei credinte mitropolitului Serafim de Pireu, pentru ca anatemele sunt date cu scop de a departa si a vindeca omul eretic si nu pt al judeca.
    Acum ne aflam in plin razboi psihosufletesc si trebuie sa lasam eul nostru in aceasta lupta si prin pocainta sincera sa primim darul Duhului Sfant si credinta in ajutorul pe care ni-L da Arhiereul nostru Hristos, care ne spune ca fara El nu putem face nimic pt sufletul nostru si ca cine nu aduna cu Hristos risipeste.
    Hristos a fost rastignit, dar A INVIAT si cati or sa creada si o sa vrea sa fie si ei rastigniti pt marturisirea dreptei credinte, or sa patimeasca de la slugile antihristice proecumenism si procip. Dar sa nu-i judecam ci sa ne rugam ca si Hristos, sa-i ierte Dumnezeu ca nu stiu ce fac.
    Noua ne ramane fie vrem sa fim rastigniti( patimind si neavand frica sa marturisim dreapta credinta), fie sa-i judecam si o sa vina si timpul celor care judeca sa se confrunte cu o ispita de nor sa mai vrea sa stie de crestinism.
    Fara Hristos nu putem face nimic, antihristii au luat conducerea politica si economica asa ca nu mai putem opune rezistenta decat sufleteasca si la nevoie si fizica( mintinguri si actiuni pasnice de protest) pt a nu lasa aceste slugi antihristice sa fure tot din tara asta.
    Asa ca fie ne lasam rastigniti si sa inviem pt Hristos si sufletul nostru fie ne e frica si tacem.
    SA STAM BINE, SA STAM CU FRICA SA LUAM AMINTE!

  18. crestinul ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    NU ,FRATILOR SA NU TACEM SA NE OPUNEM PE TOATE PLANURILE , CACI DACA VOM TACEA SI AVEM FRICA ATUNCI PIETRELE VOR VORBI IN LOCUL NOSTRU DESPRE DREAPTA SI SFANTA MANIE A LUI DUMNEZEU PORNITA ASUPRA NOASTRA A CELOR CARE TACEM , ACCEPTAM TACIT SAU TAGADUIM ADEVARUL DREPTEI CREDINTE ORTODOXE , A CELOR CARE IMBRATISAM ATITUDINEA DE CALDICEL, ACEA ATITUDINE DE A SLUJI LA DOI DOMNI SI LUI HRISTOS SI LUI MAMONA INTRUCAT AUTOMAT NU SE POATE SLUJI LA DOI DOMNI ORI ESTI DE-A DREAPTA ORI DE-A STANGA , STARE DE MIJLOC NU ESTE SI NU VA FI IN VECI PENTRU CA ACESTE TIMPURI APOSTAZICE NU MAI PERMIT CA NEAMUL ACESTA ROMAN CRESTIN ORTODOX SA FIE CALDICEL .
    DACA NU ARATAM PE ADEVARATII LUPI RAPITORI IN BLANI DE OAIE , SLUJITORI AI INTUNERICULUI,AI LUI ANTIHRIST, CARE PANGARESC CELE SFINTE MA REFER LA MAI MARII BOR-ULUI CARE NU ODATA S-AU LEPADAT DE ACEST NEAM CRESTIN ORTODOX ASCUNZAND ADEVARUL DESPRE FAPTUL CA ROMANIA ESTE GUVERNATA LA ORA ACTUALA DE CONGREGATIA LUI ANTIHRISTSI COORDONATA DE SLUGILE LUI DIN CARE FAC PARTE CHIAR SI ACESTIA SI DE CEEA CE SE VREA SLUJIREA INTRU TOTUL SI INTRU TOATE LUI ANTIHRIST PRIN TACEREA SI NESPUNEREA FATISA A ADEVARULUI SI INDEMNAREA POPORULUI CHIAR DE A LUA ,DE A SERVI SPURCACIUNE ,ACESTE ACTE ALE FIAREI SAU MAI NUANTAT ACTELE BIOMETRICE SI PECETEA SAU MAI NUANTAT CIPURILE CA ASTFEL SA DEVENIM DINTR-UN NEAM ALES ,UN NEAM DE SPURCATI SI SCLAVI AI LUI ANTIHRIST PE VECIE .
    CREDETI-MA CA NU TREBUIE SA NE FIE FRICA INTRUCAT FRICA ESTE DE LA DIAVOL "DRAGII MEI FRICOSII NU AU CE CAUTA IN IMPARATIA LUI DUMNEZEU" SPUNE FRUMOS PARINTELE AMFILOHIE
    DACA LUPUL A FOST PUS PAZNIC LA OI A FOST SI DIN VREREA NOASTRA ,VINA NOASTRA PENTRU CA AM ACCEPTAT TACIT CA" SUNTEM PREA MICI SI NU AVEM PUTERE" ,SAU ALTA VARIANTA "BISERICA SI POPII EI CU ALE LOR NOI CU ALE NOASTRE" SAU "BISERICA NU SE AMESTECA IN POLITICA SAU MAI EXACT POATE MAINE SA VINA UN EX TURCII PESTE NOI SA NE TREACA PRIN FOC SI SABIE SA NE TRANSFORME IN MUSULMANI PESTE NOAPTE SI BISERICA NU SE AMESTECA DOAR SE ROAGA SI NU FACE POLITICA " O !DOAMNE CATA EREZIE SI RATACIRE! O ALTA MARE INSELARE GRAVA IN CARE SE ZBATE ACEST NEAM ROMANESC CUFUNDAT DIN CE IN CE MAI MULT IN BEZNA SI IN RATACIRE .
    "IARTA-I DOAMNE ,CACI NU STIU CE FAC " DAR SA SPUNEM ACEASTA RUGA ATUNCI CAND VOM FI "RASTIGNITI CA HRISTOS "INSA PINA ATUNCI DATORIA NOASTRA DE CRESTIN ORODOX ,DE SLUJITOR AL ALTARULUI ,DE MIREAN ,DE MONAH SA NE-O FACEM DREPT IN FATA LUI DUMNEZEU PRIN A NU TACEA SI A NU ACCEPTA PE FATA IFRATIREA CU DIAVOLUL CU SLUJITORII LUI ANTIHRIST CARE VAND TARA SI PAMINTUL ACESTA SI ACUM VOR SA NE VANDA SI PE NOI CA DOAR NOI AM MAI RAMAS SA FIM VANDUTI LUI ANTIHRIST CA DOAR ASTA -I SI SCOPUL -SE SI VREA CU ARDOARE IN TOATA ACEASTA TARA LA TOATE NIVELURILE CA POPULATIA ROMANIEI SA SE PLECE LA INSEMNUL FIAREI DIN ACESTE SPURCACIUNI NUMITE ACTE BIOMETRICE ,SA FACA INCHINACIUNI FIAREI DE LA BRUXELLES PENTRU CA ULTERIOR SA FIM DATI PE VECIE LUI ANTIHRIST .
    SLUJITORII DIN SFINTELE ALTARE SA CONSTIENTIZEZE ENORIASII , CRESTINII ORTODOXI
    SA NU LE FIE TEAMA SA VORBEASCA DESPRE ACESTE ACTIUNI DE DISTRUGERE IN MASA A NEAMULUI ROMANESC, DISTRUGERE SI INSTRAINARE A TARII BUCATA CU BUCATA SI DE CEEA CE SE INTAMPLA LA ORA ACTUALA SI DE INTENTIILE LOR DIABOLICE DE A DEZRADACINA NEAMUL ACESTA DE CREDINTA DREAPTA SI BIRUITOARE, CREDINTA ORTODOXA O ZESTRE DE MARE VALOARE TRANSMISA DE BUNII SI STRABUNII NOSTRI CARE AU APARAT-O CU PRETUL VIETII DE-A LUNGUL VEACURILOR -PRIVITI LA STEFAN CEL MARE SI SFANT CU O MANA DE OAMENI IN COMPARATIE CU IMPERIUL OTOMAN A APARAT GRANITELE MOLDOVEI DE SUS SI PANA JOS LA DUNARE I-AU BATUT SI ALUNGAT PE SPURCATII VREMEI DE ATUNCI PRIN CE MODALITATI OARE ? PRIN CREDINTA DREAPTA SI SFANTA ,SFANTA CRUCE TINUTA DREPT SI PURTATA IN LUPTE ,CELE MAI MULTE DACA NU TOATE FIIND DE BIRUINTA OARE AM UITAT DE INAINTASII NOSTRI ,NE-AM UITAT RADACINILE, OARE IN SANGELE FIECARUI ROMAN DIN TARA ASTA NU CURGE UN SANGE DE BIRUINTA IMPOTRIVA RAULUI ,OARE NU INSASI IMNUL NATIONAL INDEAMNA LA TREZIREA DIN SOMNUL CEL DE MOARTE IN CATE TE ADANCIRA BARBARII DE TIRANI ...
    SPUNETI NU TACERII SI SA FIM UNITI INTRU DOMNUL IISUS HRISTOS SI A SA SFANTA MAICA SI FIE CA BUNUL DUMNEZEU SA DEJOACE PLANURILE LOR VICLENE DE DISTRUGERE SI PIERDERE PE VECIE A ACESTUI POPOR CRESTIN ORTODOX ,A NOASTRA FRATILOR DAR SA AVEM CURAJ SA NU NE FIE FRICA DE DA PIEPT CU SLUJITORII LUI ANTIHRIST EI SE LAUDA CU DESERTACIUNEA ACESTEI LUMI TRECATOARE DAR NOI NE LAUDAM CU HRISTOS DOMNUL SFANT SI DREPT ,CU MAICA SA CEA SFANTA CARE NE OCROTESTE SI TOTI SFINTII PE CARE II CEREM INTR-AJUTOR SI CARE NE VOR VENI INTR-AJUTOR IN ACESTE TIMPURI APOSTAZICE .
    "DOAMNE AJUTA ACESTUI NEAM SA SE TREZEASCA DIN SOMNUL CEL DE MOARTE CE L-O CUPRIS, PASTORITILOR SAI PUNE-LE DOAMNE CUVANTUL TAU CEL SFANT SI DREPT IN GURA LOR SA INDEMNE LA TREZIREA SI LA ARATAREA ADEVARULUI ACESTOR VREMURI PE CARE LE TRAIM , LA UNITATE CU HRISTOS SI A SA SFANTA JERTFA , LA APARARE DREPTEI CREDINTE STRAMOSESTI CHIAR SI CU PRETUL VIETII ,DA-NE DOAMNE CURAJ SI TARIE SA CALCAM IN PICIOARE CE ESTE SPURCACIUNE SI NECURAT CA ASTFEL HRISTOASE NUMAI TIE SA-TI SLUJIM NEINCETAT SI VESNIC PE TINE SA TE LAUDAM INTRU-TOT PREASFANTA TREIME "AMIN

  19. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    De aceea exista preotia laicatului! Laicii au cuvant de spus in Biserica. Creeati asociatii de aparare a ortodoxiei. Fara bineciuvantari arhieresti, Nu e nevoie.

  20. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ma ertati ca intervin .....dar in spirit fratesc ....cred ca trebuie sa ne rugam....cat mai sincer des si curat sa putem lua acea luminare a mintii de care VB sf Simeon noul teolog ,,stralucirea DUHULUI,, ca sa ne putem exprima ....noi cat despre ce se intampla la nivel inalt nu suntem noi cei prea mici a judeca ci Domnul ...nu zic nepasare dar sa stam in banca noastra si sa ne aparam adevarul cand ni se cere noua si cred ca Domnul nu ne va lipsi de acea binecuvantata ocazie care va fi pt noi cei mici prilej de mare inaltare ...dar pana acolo sa ne rugam pt ca Domnul sa faca lumina si sa ne asteptam randul in rug si tacere e randul erarhilor de ce sa ne bagam noi ,,neavand haina de nunta ,, pe masura vredniciei sa asteptam ca asa au facut si SF MARTIRI pana au fost incredintati sau pusi in situatia sa marturiseasca ....cred ca si acea binecuvantata chinuire din interiorul nostru despre tot ce nu e drept in biserica cum cere Domnul e tot o mucenicie dar sa nu o schimbam cu infierbantarea sangelui ....ravna ucide dar evlavia in toate e de folos ...sa condamnam nedreptatea,,,erezia minciuna in inima noastra ,,,pana ni se cere si va veni momentul ertatima .va iubesc fratii mei in Domnul si va rog sa va rugati pt mine pacatosul si sa nu fiti suparati ca am intervenit unde nu-imi era treaba dar voi stiti f bine ca ,,dragostea nu cauta ale sale,,va iubesc si fie ca Domnul sa ne pastreze fierbinti ,, cum zice in apocalipsa .....nu ...caldicei....,,.ca pe cel cald il voi scuipa din gura Mea,,ARDETI SI VA INFIERBANTATI SI LA ACEL MOMENT AL VOSTRU VETI DA IN CLOCOT INCAT NU VETI MAI SIMTI NIMIC DIN CE E DURERE INTRISTARE ,SUSPIN ...SA NE CUNOASTEM IN RAI CU MILA DOMNULUI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*