totul pentru taraPreşedintele Partidului “Totul pentru Ţară”, Coriolan Baciu, a fost citat de organele poliţiei judiciare într-un dosar de cercetare penală deschis ca urmare a sesizării făcute de Institutul Naţional pentru Studiul Holocaustului din România “Ellie Wiesel”, prin preşedintele acestuia, Alexandru Florian.

Conducerea TPT este acuzată de INSHR-EW de activitate cu caracter fascist, rasist, antisemit şi contrară ordinii de drept. Aceste acuzaţii constituie de altfel şi baza acţiunii de dizolvare a TPT iniţiate în vara anului trecut de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, prin prim-procurorul Remus Budăi, acţiune respinsă luna trecută de instanţa Tribunalului Bucureşti ca neîntemeiată.

Partidului “Totul pentru Ţară” i se reproşează continuitatea cu formaţiunea politică omonimă din perioada interbelică, fondată de generalul Cantacuzino-Grănicerul şi Corneliu Zelea Codreanu, precum şi similitudinea semnului permanent al TPT cu însemnul Gărzii de Fier interbelice. De asemenea, la instigaţiile Institutului Elie Wiesel, procuratura acuză TPT de încălcarea Ordonanţei de urgenţă 31/2002, respectiv de săvârşirea infracţiunilor de propagandă de tip fascist şi antisemit, încercând să susţină aceasta prin participările reprezentanţilor TPT la comemorarea unor lideri legionari precum Corneliu Codreanu sau Horia Sima, dar şi prin simpla prezenţă între întemeietorii partidului a unor vechi fruntaşi legionari, fiind exemplificat în acest sens comandantul legionar Gheorghe Grecu, fost deţinut politic şi cetăţean SUA, decedat în ianuarie 2012.

Reprezentanţii TPT au arătat organelor de cercetare penală că însăşi instanţa Tribunalului Bucureşti a constatat, în sentinţa amintită, că argumentele procuraturii enumerate mai sus nu pot da temeinicie acuzaţiilor de fascism şi antisemitism, în condiţiile în care, în cei 20 de ani de existenţă, conducerea TPT nu a utilizat niciodată formule antisemite şi s-a declarat permanent în favoarea statului de drept, iar Mişcării Legionare nu i s-a stabilit caracterul fascist nici la Tribunalul de la Nurnberg şi nici la alte instanţe internaţionale.

Cercetarea penală a liderilor TPT  a debutat aproape concomitent cu deschidera unui noi dosar de dizolvare deschis de acelaşi prim-procuror Budăi, de la Parchetul Bucureşti, de astă dată pe Legea 14/2003 a partidelor politice, care la alininatele 46-48 prevede dizolvarea pe cale legală a partidelor care nu obţin 50000 voturi la alegeri.

De remarcat că acţiunea a fost demarată fără a se fi încheiat cealaltă acţiune de dizolvare, în care procurorii au făcut apel, TPT fiind practic singurul partid de după 1989 împotriva căruia s-au deschis concomitent două acţiuni de desfiinţare.

La această oră, reprezentanţii TPT au depus întâmpinare şi au declarat că vor demonstra instanţei impedimentele şi tracasările la care au fost supuşi de-a lungul anilor de autorităţi, acţiuni care le-au adus grave prejudicii de imagine şi au descurajat implicarea multor susţinători şi membri, secretariatul partidului dispunând de probe adunate de-a lungul anilor în acest sens.

De altfel, TPT s-a mai confruntat în 2007, pe când se numea “Pentru Patrie” cu un proces de dizolvare identic, instanţa Tribunalului Bucureşti respingând în noiembrie 2008 acţiunea procuraturii şi decizând că organizaţia politică poate să continue să funcţioneze legal.

De asemenea, reprezentanţii TPT şi-au manifestat suspiciunea că şi controalele financiare desfăşurate în această perioadă ar putea avea legătură cu loviturile concertate la care partidul este supus de forţe care se pare că îi doresc dispariţia cu orice preţ.

Contactat telefonic, Florin Dobrescu, preşedintele executiv al TPT a declarat că liderii organizaţiei nu se vor lăsa impresionaţi de aceste lovituri concertate, afirmând că au încredere în actul de justiţie şi că acţiunile menite să distrugă TPT nu îi vor opri din drumul trasat de înaintaşii lor, acela al construirii unei ţări ca soarele sfânt de pe cer.

Adrian Petreanu | redactor Buciumul.ro

4 comments
 1. sa fim toti la unisol ” TOTUL PENTRU TARA ” pentru ca SFINTII Acestui pamint sunt batjocoriti si Nu SUNT CANONIZATI ca asa vor jidanii ce stau calare pe acest popor
  dar SFINTII Acestui pamint pe care ii hulesc in blasfemia lor Ii VOR ARDE ca si cum nu ar fi fost pe acest pamint care i-a crescut si adapostit
  candva ,
  ” un Stapin a intins o mina cainelui gasit sa-l mingaie , sa-i ofere adapost si hrana , dar acest caine a muscat si a sarit asupra Stapinului ”
  asta se intampla cand
  ” dai margaritarele in gurile porcilor ”
  margaritarele sunt Aceasta TARA iar acei porci sunt vrajmasii lui DUMNEZEU , vrajmasi ai Lui HRISTOS
  sunt sionistii sau jidanii ce conduc aceasta Tara si au ocupat mai mult de jumatate din aceasta Tara spre pierzania noastra a celor ce locuim aici , de la Nistru pin’la Tisa
  DARA
  in SFANTA CRUCE A Neamului Vom Birui
  sa ne rugam ca toti cei ce ne luptam ca TOTUL SA FIE PENTRU TARA si Pentru SFANTA CRUCE a Acestui Neam , sa ne rugam sa avem izbanda sub Acoperamintul SFANT Al MAICII DOMNULUI ca nu suntem singuri in Aceasta Lupta
  Amin!

 2. ne lesi cu demonocratie ..
  oare nu stii ce inseamna demono…cratie sau democratie ?…
  tocmai ASTA INSEAMNA PERSECUTIA jidanilor sau sionistor asupra celor care li s-au impotrivit sau li se impotrivesc si ASTAZI …suntem ocupati , controlati si sclavi la jidani ..
  asta s-a ajuns …
  crestinii sa fie slugi la jidani pe PAMINT CRESTIN ORTODOX si sa dicteze jidanii ce si cum soarta Acestei TARI pusa la zid de MAFIA jidano-masonica ce ne conduce
  candva ,
  ” un Stapin a intins o mina cainelui gasit sa-l mingaie , sa-i ofere adapost si hrana , dar acest caine a muscat si a sarit asupra Stapinului ”
  INSA Vom Birui in Sfanta CRUCE a Acestui Neam caci cu foc ii va lua in primire pe cei ce au fost si sunt vrajmasi ai lui HRISTOS
  SI
  Aparatori Nevazuti SFINTII SI MARTIRII Pamintului Romanesc , Adevarati Stapini pe acest pamint vor avea ultimul cuvant si vor ridica piatra cea mare de pe Mormantul NEAMULUI ROMANESC pentru A Fi Lumina Pe Acest pamint
  Amin!

 3. spurcaciuni nenorocite de jidani fii ai diavolului impreuna cu slugile desavarsite de masoni, fac tot posibilul sa ne distruga !.
  Ma picur pe ea de democratie cu discriminarea ei ‘pozitiva’ si cu drepturile si privilegiile pe care le ofera tuturor scursurilor umane …
  Va veni vremea cand toti acesti nenorociti vor platii cu varf si indesat pentru tot ce au facut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Un mason batran: “Iar biserica a tacut si oda­ta cu ea ai tacut si tu, Preasfintite! Si stii de ce? Pentru ca ati intrat in jocul Diavo­lului!”

–  Preasfintite, demult voiam sa va in­treb…, incepu lordul pe un ton…

SUPER – MEMORANDUMUL: NOUA SUPER-RELIGIE MASONICĂ MONDIALĂ şi BISERICA în perioada 2016-2020

SUPER – MEMORANDUMUL NOUA SUPER-RELIGIE MASONICĂ MONDIALĂ ŞI BISERICA ÎN PERIOADA 2016…

Talmudul evreiesc demascat: o carte ce prolifereaza crima, rasismul si pedofilia

Evreii vor nega existenta acestor versete controversate si vor apela imediat la…

Incultura si anti-romanism: Acuzatorii Miscarii Legionare ar trebui sa stie ca aceasta a fost scoasa de sub acuzare de Tribunalul de la Nurnberg inca din 1945

  Declaratiile si Memorandumul d-lui MIHAIL ENESCU, fost Consul General al Romaniei,…