Manifest de la Pungeşti: Ne opunem fracturării hidraulice indiferent de cine e făcută: Chevron, Gazprom sau altă companie

[youtube=https://youtu.be/85C5LCLBfq0]

Mesaj de la rezistenta din Pungeşti
Pentru cei care au impresia ca noi in tabara dormim, mancam si bem!! – poate din poze si interviuri nu se vede, dar cei ramasi in tabara, mai ales cei veniti din tara – sunt foarte activi!
O actiune despre care s-a vorbit mai putin a fost aceea in care am fost peste consilierul care ameninta oamenii! L-au scos baietii din posta si au discutat cu el! Omul a negat acuzatiile, stim ca minte dar, cert este faptul ca, de atunci .. n-a mai indraznit sa ameninte pe nimeni!
Zilnic avem discutii cu satenii – ii sfatuim cum sa-si apere drepturile, cum sa nu se mai lase calcati in picioare, cum sa nu se mai lase cumparati in perioada campaniilor electorale, pe langa faptul ca n-am oprit nicio clipa campaniile de informare (in satele vecine) asupra pericolului fracturarii! Asa am aflat ca, primarii din imprejurimi sunt infuriati pe ponta! Dupa ce in campanie a venit la cersit de voturi si pe multi i-a fortat sa-si schimbe culoarea politica, altfel nu primeau fonduri, maimutoiul de serviciu, i-a numit public betivi, puturosi, scandalagii! Eu as vrea sa-l vad pe ponta pe aici la urmatoarele alegeri!
Un alt lucru minunat care se intampla – este acela ca avem discutii cu satenii – pentru dezvoltatrea economica a comunei – prin atragere de fonduri europene, formarea de grupuri de producatori! Sunt deschisi, (au spus ca au mai incercat, dar li s-au pus mereu bete in roate de la primarie) – oamenii terbuie ajutati – dar in loc sa le dam peste, ii invatam sa pescuiasca!
Pungestenii au prins curaj – cineva ii asculta – au inceput sa-si spuna off-urile si ilegalitatile care se intampla aici! Asa am aflat ca primarul – are proiecte pe fonduri europene cu animalele satenilor pe care i-a fortat sa le treaca pe numele lui, sau pe numele amantei, ca are ingropate in curte trofee de animale din braconaj, ca in mai multe randuri a agresat sexual femei singure sau cu barbatii plecati in strainatate, ca-si trece pamant pe numele lui atat din rezerva primariei cat si din al satenilor, ca o scoala din localitate a costat o caruta de bani si o alta caruta de bani renovarea care nu a mai avut loc, ca prefectul care a dat ordin sa se intre in forta peste batrani si copii, sta in apartamentul lui de la Vaslui. .. si lista poate continua!
Asa ca, atacurile la persoanele care stau in tabara de rezistenta de la Pungesti sunt nedrepte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*