Otrăvirea apelor subterane ale României – Motivul principal al exploatării gazelor de șist

fluviu subteran

Incredibil ce se pune la cale în aceste zile în România, cu acordul Guvernului! Se știe că apa este elementul cel mai vital pentru om și pentru societate. Dacă izvoarele de apă minerală au fost cumpărate deja de firmele străine, în special de Coca-Cola Company, au mai rămas resursele subterane care la nevoie ne-ar fi ajutat să supraviețuim. Se vrea prin orice mijloace să depindem total de sistem, încât nici apă să nu avem fără voia lor. Și normal că apa va fi “tratată” de cei ce ne voiesc dispariția.

În zona Moldovei s-a descoperit la 700 m sub pământ un FLUVIU subteran ce depășește debitul DUNĂRII

Descoperire incredibilă a decanului Facultății de Geologie din Iași, care spune că motivul pentru care Chevron a ales aceste zone din Vaslui pentru exploatarea gazelor de șist, este existența unui fluviu subteran de o lătime de 70 de metri, aflat la 700 m adâncime, cu un debit de curgere mai mare decît al Dunării. Compania Chevron vrea să folosească această apă în fracturarea hidraulică! O sondă folosește pe zi 60 milioane de litri de apă în amestec cu 16 substanțe cancerigene, de ex. 86 000 kg sodă caustică pentru fiecare sondă! Unde se va deversa această cantitate imensă de soluție toxică?! Este clar că în doar câteva zile de exploatare toată apă potabilă din zonă va fi contaminată, toxică. Chevron minimalizează această zonă, numind-o aquasferă, și spun că o vor străbate cu sondele fără să o afecteze! Câtă minciună sfruntată, când toate cazurile din lumea arată că acolo unde au fost exploatate gazele de șist, apa a fost contaminată!

Fluviul subteran din DobrogeaFLUVIUL gigant ce pornește din zona Putnei străbate întreaga Moldovă și formează un lac de acumulare sub Dobrogea

O sursă gigantă de apă potabilă, care ar putea fi folosită pentru irigații, pentru alimentarea orașelor, etc. străbate întreaga Moldovă, acumulându-se într-un lac imens sub Dobrogea.

Resursele Romaniei, vandute agentilor care l-au spionat pe Ceausescu (enational.ro)

Geologii din vremea lui Ceausescu descoperisera imensele lacuri de apa subterana din subsolul dobrogean, din care deja au inceput a se alimenta cateva localitati. Si din care s-ar putea  alimenta in viitor intreaga populatie a Dobrogei, poate si o parte a Capitalei. Lacuri care risca sa fie contaminate de exploatarea gazelor de sist, care, cica, ar asigura o oarecare autonomie energetica Romaniei pentru vreo 15 ani. Mare strategie, mare e gradina lui Dumnezeu! Dat fiind ultimele rapoarte despre penuria de apa potabila pe glob, apa din lacurile alea subterane va costa infinit mai mult decat „castigurile” obtinute din exploatarea gazului de sist.

Pentru ca fostii securisti au fost implicati in actiuni din cele pe care vi le prezentam in continuare, un extras dintr-o scrisoare a lui Marian Rizea catre un prieten, referitor la naucitoarele „privatizari” ghidonate de Mihai Razvan Ungureanu.

1petrol-si-gaze„Romania si Polonia detin cele mai mari zacaminte de gaze de sist din Europa. Prin anii 1980, Institutul de Cercetari Petrol-Gaze din Campina, numarul 1 mondial, a avut niste teme de cercetare catalogate „000”. Adica strict secret! De doua dintre acestea, m-am ocupat personal. In arhive se gasesc dovezi despre rezultate, specialistii implicati, actiuni ale esticilor si vesticilor etc. Dar si decizii ale mai marilor vremii care intelegeau riscurile pentru Romania daca se utilizeaza metoda de exploatare prin fracturare hidraulica in apropierea rezervoarelor de apa subterana descoperite sau a altor zone protejate. Prin 1983-1985, un dr. ing. geolog, de mare talie stiintifica, de la Centrala Gazului Metan Medias, a abordat in teza sa de doctorat, intr-un capitol secret, problematica exploatarii gazelor de sist. Acesta atragea atentia asupra pericolului pe care-l reprezinta fisurarea hidraulica! Spunea ca in Transilvania si in Dobrogea (in Marea Neagra se descoperisera deja zacaminte de gaz de sist) sunt cateva rezervoare de apa potabila subterana!”

Comoara din “seiful” Terrei

71 la sută din suprafața pământului este acoperită de apă, corpul uman este format în proporție de  până la 60 la sută din apă, iar de-a lungul vieții consumăm cel puțin 35 de tone din lichidul vieții. Pe scurt apa are drept sinonim viața. Mergem pe pamant, dar tot atat de bine am putea spune ca “mergem” si pe apa. Volumul apelor subterane se masoara, la nivelul intregii planete, in milioane de kilometri cubi. Am descoperit cateva date intr-un material intitulat “Prolog la hidrogeologia generala”, intocmit de profesorul doctor inginer Daniel Scradeanu, de la Departamentul de Inginerie Geologica al Universitatii din Bucuresti. La adancimea de 2.000 de metri, de pilda, volumul estimat este de 24 de milioane de kilometri cubi. Putem sa coboram si la 5.000 de metri adancime, unde cantitatea totala de apa atinge 60 de milioane de kilometri cubi. Oamenii de pe intreaga planeta folosesc insa numai 0,63% din tot acest volum, conform datelor UNESCO. Terra pastreaza astfel, ca intr-un seif, o adevarata comoara. Pentru generatiile viitoare…

Adevarul despre exploatarea gazelor de sist prin fracturare hidraulica

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=P7LAVb2xsvg]

11 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cum altfel vor putea sa vanda apa? O otravesc peurma vin cu compania ca sa o faca iarasi potabila.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Nu domnule,ei ne otravesc apa noastra ca apoi sa cumparam apa lor..e atat de simplu

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Adaugati la lista ororilor ce le fac ticalosii din umbra cu acceptul guvernelor si otravirea continua a aerului prin aruncarea de chimicale si alte toxine din avioane..asa numitele "chemical trails'!..si adaugati asta pe acele pancarde cu care se protesteaza..

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Chiar cand aveti dreptate nu vorbiti despre ce nu va pricepeti! Una e sistul bituminos (Bihor) alta e sistul gazeifer. Primul trebuie extras ca roca si incalzit sa se topeasca bitumul care se prelucreaza pana la sa zicem benzina. Uriasele zacaminte de sisturi bituminoase din Wuyoming SUA studiate de Mining Institute pana in anii 1970 au dat rezultate negative din punct de vedere economic. Alta e treaba cu sisturile gazifere. Ele contin ff putin petrol si ceva gaz de sonda si poate gaz natural Roca poroasa il elibereaza toatal daca o macinam precum cafeaua. Sau pertial daca o macinam la o dimensiune ca nucile sau cartofii. Asta incearca sa faca fracturistii. Cu pretul otravirii apei potabile. Mai multa paguba decat catig,. Dar de ce se tace de zacamantul urias de gaz metan sub presiune de la Suplacul de Barcau? Sau cel anuntat de Basescu descoperit pe platforma noastra de pemMarea NEagra? Alea nu ne dau independenta energetica????

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Atentie la UNESCO este parte din noua ordine mondială care apartine de Rothschild http://www.unesco.org/new/en/communication-and-information/flagship-project-activities/memory-of-the-world/register/full-list-of-registered-heritage/registered-heritage-page-7/rothschild-miscellany/ , http://www.jta.org/1974/11/21/archive/rothschild-condemns-frances-votes-in-the-un-and-in-unesco

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Multa lume nu stie un lucru=urmatoarea generatie de motoare va functiona cu .....ghici ce???Cu apa !!!De aicea trageti voi concluziile....

  1. Pingback: Otrăvirea apelor subterane ale României – Motivul principal al exploatării gazelor de șist | Daciana

  2. Pingback: Noutati | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  3. Pingback: Nu e vorba de gaze de sist pentru energie! Prin fracturare hidraulica se doreste poluarea apei pentru a ne face si mai dependenti de sistem! (nom) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  4. Pingback: ALERTĂ! | Pierde România şi ultima resursă strategică a ţării? Controlul apei controlul populaţiei !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*