După ping-pong-ul UE-Rusia, când vom fi cu noi înşine, ca neam şi ţară?

Romania stema steagUn ping – pong pentru Europa?

România are dreptul la independenţă şi la suveranitate naţională. Să fie Constituţia României o carte pentru proşti?! Ruşinos gândesc, recunosc, dar mă întreb ce se doreşte oare? Unde se vrea să ajungem? Este România un stat independent? Ce mai înseamnă suveranitate naţională? Nu cumva interesele noastre naţionale sunt diluate de la o zi la altă? Cu ce preţ? În mod cert, România este o piaţă de desfacere. Produse „second hand”, industrie de apărare depăşită, speranţe spulberate! Rusia ne priveşte, S.U.A. ne seduce, însă chiar şi în aceste condiţii, cine ne mai apară? Piaţă de desfacere suntem, posibil câmp de război am ajuns! Ce ne mai lipseşte? Fereşte-ne Doamne de război şi iartă-ne păcatele! Scenă, actori şi jucători. Ucraina, Rogozin, decidenţi prezidenţiabili grăbiţi: un ping – pong pentru Europa?

Se fură că-n codru, fier vechi, cherestea, inteligenţă românească. Diploma de medic a ajuns paşaport pentru Europa

În condiţiile în care promiscuitatea intelectuală acoperă „bruma de conştiinţa” (dacă această mai există), am sentimentul, din ce în ce mai mult, că interesele României nu mai sunt ale României. Temele vin de departe, din Cancelarii ce se doresc imperiale! Ce se mai poate face ?! Minţi luminate gândesc şi doresc soluţii. Cine mai vrea însă soluţii? Trăim din ce în ce mai mult într-o lume a surzilor şi prin faptele ce nu se vor văzute, parcă şi într-o ţară a orbilor! Se fură că-n codru, de la fier vechi şi cherestea, până la inteligenţă românească. Vrem să devenim cât mai repede europeni, dar aşa cum am mai spus, uităm parcă din ce în ce mai mult iubirea faţă de părinţi şi bucuria de a fi român! Încotro România?

În condiţiile în care în spitalele din ţară încă se mai moare, de ruşine cel puţin, dacă nu şi în mizerie, diploma de medic a ajuns, așa cum am mai amintit, paşaport pentru Europa. Întâmplător să fie oare că potentaţii zilelor noastre îşi caută sănătatea dincolo de frontierele ţării, în timp ce oamenii simpli îşi alină suferinţele, după posibilităţi, prin spitale alterate de vreme? Încrederea în sistemul de sănătate este o problemă socială cu grave implicaţii asupra securităţii naţionale. Cine mai vrea să vadă ? Cine mai vrea să audă ?

Declaraţii belicoase printre litrii de palincă său votcă

Privesc spre viitor şi îmi doresc să rămânem optimişti ! Bombardiere cu drept de survol suspendat său nu, declaraţii belicoase printre litrii de palincă său de votcă, impotenţe diplomatice, dubioase ezitări în a ne demonstra stătutul de Românie neuimilita, toate acestea mă fac să cred că drumul nostru este lung până la ţărmul unei reconstrucţii. Interesele „Marilor Puteri” sunt evidenţe ! Nu pot a nu mă întrebă, că orice român de bună credinţa, care mai sunt interesele naţionale ale României ? Ce se doreşte cu adevărat în spatele cortinei? Ce înseamnă anul 2014? Un început de primăvara cu vremuri tulburi? Ce va însemna anul 2015? Plecarea stăpânilor şi bucuria nebunilor său repetarea unor fapte devenite realitate: „pleacă ai noştri, vin ai noştri ?”

Pământul românesc este de vânzare, industria este la pământ, sănătatea este în colaps, iar educaţia se înneaca sub ploaia inconştienţei.

Ascult, citesc şi sufletul îmi este apăsat de un sentiment de neputinţă. Încerc să înţeleg jocul de putere dincolo de declaraţii, însă acest lucru îmi este aproape imposibil. Jucătorii sunt oameni puternici, interesele sunt uriaşe şi totuşi nu cred că se doreşte că România să-şi piardă dreptul la identitate. Pământul românesc este de vânzare, industria este la pământ, sănătatea este în colaps, iar educaţia se înneaca sub ploaia inconştienţei. Principiul bunei vecinătăţi, atât de necesar pentru a ne păstra România frumoasă, liberă şi independentă, rămâne mai mult în ecoul istoriei. Am fost cu sârbii la Mohacs, însă, i-am lăsat singuri în faţă „Marilor Puteri”. Am fost cu nemţii, dar i-am părăsit în stepele ruseşti, am fost cu ruşii mai bine de 50 de ani din istoria existenţei noastre, iar acum suntem cu americanii. Mă întreb dacă am învăţat ceva din toate acestea ?

Când vom fi cu noi înşine, ca neam şi ţară?

Românul are totuşi demnitate. Ţăranii noştri, Ion, Petre, Vasile, Mihai și Ilie, parte dintre eroii ce au căzut pe câmpurile de luptă, ne îndeamnă la puternice reflecţii. Când vom fi cu noi înşine, ca neam şi ţară?

prof. univ. dr. Nicolae Radu| art-emis.ro

23 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ăsta-i cuvânt cu putere multă izvorât din durere.

  2. Valentin Dorneanu

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    este păcatul nostru.
    Îmi spunea zilele astea cineva, mai în vârstă dar încă în putere - Măi băiete, hai la sere în Norvegia să câștigăm bani. Io zic - Nu că a zis Pr. Iustin că nu e bine să mai plecăm ca vine urgie și e vai de ăi români de peste granițe, grele zile vor avea atunci. - Eu nu cred, răspunde, poate că au dat tot unii de pe acolo zvonuri, nu cred că a zis chiar părintele Iustin asta. Mergem să facem un ban grămadă pe care aici nu-l câștigăm nici în 2 ani , iar acolo în puține luni îl câștigăm și venim înapoi, că Norvegia oferă o serie de avantaje, mai ales financiare pt oamenii ca noi.

    Dacă nu spuneam de cazuri în care s-au dus si au fost cumplit exploatați mă convingea să merg cu el și să fiu înșelat să nu-l mai ascult de Pr. Iustin. Dar s-a mai liniștit când a auzit de pericole, dar la auzul simplu al recomandării Duhovnicului Neamului nu s-a sinchisit... deși îl știa și el, pt că îl știe multă lume acuma pe Sfântul Iustin.

    Deci problemele sunt de acolo, că noi nu luăm în seamă cuvintele mai-marilor noștri duhovnicești - cei sfinți și devotați luptei noastre pentru viață și adevăr.
    Pentru asta țara ajunge să fie o cârpă de șters praful făcut de ruși , făcut de câte un extremist din Anglia, care se teme de nu știu ce de la noi, sau oricine care își permite să zică ceva de România.

    Trebuie să ne adunăm toți la mormântul Sfântului Iustin acu, pe cât este data trecerii lui la Domnul și să plângem, măcar la un an după ce el nu mai e în viață, dar se află cu sfinții în Viață.

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://saccsiv.wordpress.com/2014/05/21/gata-s-au-nascut-enoh-si-ilie-iata-gemenii-cu-simbolurile-apocalipsei-e-pe-vine/

  4. Valentin Dorneanu

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    "Romania, te iubim, ori invingem, ori murim!" am strigat impreuna cu niste oameni , frati crestini ortodocsi, in fata primariei barlad... nu mai vin altii, e e 9 luni strigatul nostru acolo si asa ramanem, un grup mic, din ce in ce mai ciudat, cu probleme si cateodata raspunsuri de dat unor politisti comunitari sau jandarmi, strangerea drapelului, asezarea lui la loc a 2-a zi .... drumuri pe cheltuiala noastra la Pungesti pentru care suntem intrebati cine ne plateste. Daca jandarmii nu ne inteleg ?

  5. Valentin Dorneanu

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    de 9 luni si nu mai vine lumea ca alta data... sa ajungem macar la o mie de oameni,

    Am fost 30 cel mai mult intr-o seara geroasa...

    • Valentin Dorneanu

      Traiasca Legiunea si Capitanul!

      oricum, e bine ca la mitingurile mari , anuntate se aduna tot barladul, macar de 2 ori pe an ies cateva mii acolo la Primarie, locul cel mai iubit de orasenii nostri, primaria care ne-a facut sa visam frumos, ca vor pierde urma Chevron-ul, pana au pus mana pe voturile noastre - acum 2 ani USL a iesit cu 70% din primul tur, iar dupa aia au facut tradare si cu Chevronul s-au inteles mult mai bine decat cu noi, noi nu avem banii Chevronului ca altfel veneau si la noi inapoi, tradau si Chevronul fara scrupule...

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Părintele Protosinghel Gherontie Puiu de la Mănăstirea Caraiman a trecut la Domnul

    Părintele Protosinghel Gherontie Puiu, duhovnicul mănăstirii Caraiman din Buşteni, judeţul Prahova, a trecut la Domnul în această dimineaţă, la vârsta de 81 de ani.

    Numele părintelui Gherontie va rămâne în istoria aşezământului monahal pe care l-a ctitorit, precum şi în inimile celor care l-au cunoscut, a declarat pentru Radio TRINITAS Părintele Arhimandrit David Petrovici, stareţul Mănăstirii Caraiman: „Părintele Gherontie a fost un exemplu de monah şi de om cu viaţă aleasă. Încă de tânăr a fost ales de Maica Domnului să-i slujească în această viaţă. A ctitorit mănăstirea Caraiman şi a format obşte frumoasă aici. Părintele a ajutat foarte multă lume atât cu cuvântul cât şi cu rugăciunile pe care le făcea pentru cei care îi solicitau ajutorul şi veneau la dânsul zicându-i să se roage şi să-i povăţuiască, să le spună un cuvânt de folos. Va rămâne în amintirea noastră şi îl vom preţui cum am făcut-o şi până astăzi şi nădăjduim că se va ruga pentru obştea Mănăstirii Caraiman, pentru toţi credincioşii care l-au cunoscut şi care nu l-au cunoscut, pentru toţi creştinii care au apelat la ajutorul şi la rugăciunile sfinţiei sale bunul şi blândul părinte Protosinghelul Gherontie Puiu”.

    http://basilica.ro/stiri/parintele-protosinghel-gherontie-puiu-de-la-manastirea-caraiman-a-trecut-la-domnul_17250.html

    Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! alaturi de toti ceilalti marturisitori romani.

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ce ne puteti spune despre Parintele Gherontie Puiu de la Manstirea Caraiman care a trecut la Domnul si va fi inmormantat sambata? a fost detinut politic din ce am citit pe net. Dumnezeu sa il ierte si sa il odihneasca cu Sfintii!!

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Este adevarat ca Iulian Capsali il numeste pe parintele Iustin in ghilimele duhovnic al neamului si multe altele? (http://razvan-codrescu.blogspot.ro/2010/07/mai-avem-biserica.html)
    Pana in anul 2013 nu si-a revizuit optiunea?

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Daca stergi emailul raspunde-mi Da sau Nu
    Este adevarat faptul ca Iulian Capsali il numeste pe Parintele Justin in ghilimele duhovnic al neamului si multe altele despre Parinte si fenomenul Petru Voda?

    vezi site : "razvan-codrescu.blogspot.com/2010/07/mai-avem-biserica.html"

    Pana in anul 2013 nu si-a schimbat parerea?

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    pentru administrator:
    Saccsiv's Weblog
    IULIAN CAPSALI despre parintele JUSTIN PARVU si CIPURI
    Posted in IULIAN CAPSALI by saccsiv on martie 29, 2014

    La articolul http://razvan-codrescu.blogspot.ro/2010/07/mai-avem-biserica.html din 2010 gasim un edificator dialog intre doi prieteni: Razvan Codrescu si Iulian Capsali.

    Pe cei ce inca nu stiu ce si cum gandeste primul, ii rog sa citeasca:

    RAZVAN CODRESCU ataca furibund pe toti cei anti cip, anti masonerie, anti ecumenism …

    VIDEO: Cumplit de smintitoare emisiune a realizatorului RAZVAN BUCUROIU avandu-i ca invitati pe RAZVAN CODRESCU, ADRIAN PAPAHAGI, RADU PREDA SI CLAUDIU TARZIU. Elogiu SUE, minciuni despre crestinismul UE, nerecunoasterea activitatii masoneriei, negarea existentei unor grupari ce planuiesc instaurarea guvernului mondial …

    Aici postez doar cateva paragrafe:

    La 6/7/10 2:20 p.m. , Iulian Capsali a spus…

    Mi se pare ca pozitia fratilor de la razboi intru cuvant este cea fireasca. Apoftegmele Pr. Iustin nu au valoare dogmatica

    […]

    se revine cu aceasta marota (cipurile) in acelasi spirit exclusivist prin care se incearca din nou (pentru a cata oara?) producerea unei brese in BOR.
    […]

    Totusi, o sa le atrag atentia fratilor mei ca aceste provocari isi gasesc, din nefericire, un teren fertil in spatiul de la P.V. Aceste sminteli nu ar fi avut impactul de acum daca nu s-ar fi fortat sintagma “duhovnic al neamului”. Eu nu pot sa apartin unui “neam” in care Filoteu si Roncea devin normativi. Neamul lor NU este si al meu. Chiar daca sunt simple cozi de topor puse sa sape la temelia Bisericii, chiar daca fac asta din prostie (poate oamenii cred sincer in gogomaniile proferate) sau din netrebnicie. M-am saturat sa fac parte din acelasi “neam” cu ei.

    La 9/7/10 2:10 p.m. , Iulian Capsali a spus…

    […]
    - Sunt total impotriva datelor biometrice incluse in actele noastre. Le consider o incalcare elementara a drepturilor omului (crestin sau nu) si transformarea nepermisa a acestuia intr-un potential infractor.

    […]

    In loc sa se atace acest viciu democratic din toate punctele vii ale societatii civile, a fost confiscat de o gasca pusa in spatele Pr. Iustin (si pe care marele duhovnic o moseste fara discernamant, sa nu ne ascundem dupa degete), de unde a lansat atacuri fara precedent asupra oamenilor pe care-i vad ca fiind principalii competitori in socialul romanesc (mentionez aici numai diabolizarea lui Dan Puric, principalul vector de introducere in societatea bolnava spiritual a temelor crestine si nationale). Cui prodest? De ce este sunt vazuti ca fiind concurenti intelectuali de incontestabila valoare? Doar ca sa satisfaca niste vanitati abjecte, inchizitoriale, determinate de credinta paranoida ca nu exista decat un singur adevar, acela spus la Petru Voda si purtat mai departe de jihadul ortodox al lui (de ex.) Apologeticum. Pr. Iustin îi mangaie pe crestet pe “martirii credintei” care stau de veghe la puritatea ortodoxiei si a neamului romanesc. Toata lumea se codeste sa-i spuna direct ce crede pentru ca nu poti sa-l contrazici pe “duhovnicul neamului”. Asistam neputinciosi la fetisizarea si transformarea in persoana infailibila (observati ca la Apologeticum parintele nu vorbeste, nu zice, nu glasuieste, ci canta, iar cine nu trece -des- pe la Petru Voda este damnat) a unui mare duhovnic care este transformat (fara voia sa, dar de catre apropiatii sai) intr-un Papa al ortodoxiei romanesti.

    Răzvan Codrescu a spus…

    […]
    În ce priveşte “fenomenul Petru-Vodă”, el nu trebuie exagerat, dar nici subestimat. Nu-i vorba doar de popularitatea greu cuantificabilă, dar oricum uriaşă a părintelui Justin (unică în peisajul ortodox al României de azi); dar “nucleul tare” de acolo, oricum l-am judeca, a reuşit să adune maian peste o jumătate de milion de semnături în cauza sa, ceea ce nu e la îndemîna oricui, mai ales într-o lume ca a noastră, păscută fie de dezbinare, fie de indiferenţă. Numai dacă s-ar compara această cifră cu tirajul ziarului “Lumina” (din care, în paranteză fie spus, toată lumea ştie – poate în afară de patriarh – că merge aproape jumătate direct la lăzile de gunoi) şi ar fi suficient motiv de a cădea niţeluş pe gînduri…
    S-ar zice că “gluma se-ngroaşă”, dar chiar nu mai e de glumit…

    La 9/7/10 5:16 p.m. , Iulian Capsali a spus…

    […]
    In ceea ce priveste “fenomenul Petru Voda”, cred ca sunt doua chestiuni distincte.
    Prima este ca si tu ai fost tinta in razboiul pe care l-au pornit impotriva ganditorilor crestini din biserica, neafiliati “fenomenului” – desi Dan Puric a fost un apropiat al manastirii, dar poate ca din acest punct de vedere a fost atacat mai abitir. Orice mesaj in lumea ortodoxa romaneasca ce nu venea din partea P.V., era si este inca vazut cu ostilitate si suspiciune. De aceea zic ca s-au transformat in “jihad ortodox” iar vocile lor “oficiale” sunt penibile. O camarila nociva, dar tolerata cu blandete de Pr. Iustin. Este motivul pentru care acestia se considera singurele instante (in chestiuni ortodoxe si nationale) ale acestei tari. Ti se pare firesc? Au vreo anvergura duhovniceasca sau intelectuala ca sa li se permita asta? Nu fac decat sa-i impuieze parintelui urechile cu ineptii patriotarde, cu complotistica mondiala, cu dusmanii ortodoxiei

    […]
    La 9/7/10 7:00 p.m. , Răzvan Codrescu a spus…

    Pentru Iulian Capsali:
    Puterea “nucleului tare” de acolo nu stă în cei ce-l alcătuiesc, ci în cei dispuşi să-l crediteze, în frunte cu însuşi părintele Justin. De-a lungul istoriei, chiar în unele ţări ortodoxe, s-au făcut tulburări şi schisme şi cu mijloace mai puţine.

    […]

    Deci închei repetînd ce am spus în intervenţia anterioară: “cazul Petru-Vodă” nu trebuie exagerat, dar nici subestimat (şi mai ales trebuie luat în calcul întregul context, care – ne place sau nu – ne face să părem “tovarăşi de drum” cu Filotheu, cu fraţii Roncea sau cu Danion Vasile, chiar dacă principial nu sîntem şi nu putem fi).

    La 10/7/10 12:43 a.m. , Iulian Capsali a spus…

    […]

    zelotismul apocaliptic si incult al lui Apologeticum, in care dragostea lui Hristos (iubirea de aproapele) devine o ruina iar figura parintelui Iustin este normativa (altii ar spune castratoare) pentru orice crestin “adevarat”. Aceasta extrema are un cuvant important, cautionata fiind chiar de cel care-i este “lider spiritual”.

    Comentariu saccsiv:

    1) Asadar, “brese in BOR” …

    Va amintiti?

    Arhimandrit Serafim Alexiev: ORTODOCSII ADEVARATI vor fi etichetati ca SECTA si VOR FI PRIGONITI, ca fiind oameni periculosi pentru pacea si ordinea publica

    2) Parintele Justin Parvu este numit “duhovnic al neamului”. Intre ghilimele …

    3) Sunt atacati Roncea si Danion. Iar ei acum i-au sustinut candidatura …

    4) Considera documentele biometrice doar “o incalcare elementara a drepturilor omului”. Si ii ataca furibund pe “apocalipticii” ce vad o legatura cu semnul fiarei, 666 si antihrist. Pentru ca “apocalipticii” fac cunoscute profetiile Sfintilor Parinti si cuvantul Marilor Duhovnici, iar profetiile ii sunt o piedica. O piedica spre ce? Voi dezvolta intr-un viitor articol.

    Cititi va rog si:

    MOTIVUL RELIGIOS trebuie OBLIGATORIU INCLUS in cererile de alternative la BULETINELE CU CIP, in timpul mitingurilor anti cip si in momentul in care vom refuza aceste acte electronice

    5) “marele duhovnic moseste fara discernamant” o gasca, din care face parte si Apologeticum, ce “nu fac decat sa-i impuieze parintelui urechile cu ineptii patriotarde, cu complotistica mondiala, cu dusmanii ortodoxiei”

    Cititi va rog si:

    VORBA DE INTRUSI: Parintele JUSTIN PARVU A FOST SENIL. Ce urmareste SISTEMUL prin vorba asta?

    Sa trecem acum la blogul lui Claudiu Tarziu, ce la articolul din 2009 http://c-tarziu.blogspot.ro/2009/07/pe-marginea-unei-nedreptati.html posteaza pasajul dintr-un interviu cu parintele Andrew Philips, ce a determinat interzicerea revistei Rost (Claudiu Tarziu) la pangarul manastirii Petru Voda:

    “Sunt lucruri foarte importante pentru care merita sa si mori: Dogmele Bisericii, Sfanta Treime si dumnezeirea Dumnezeu-Omului Hristos. Pentru acestea, sa fim pregatiti sa si murim. Dar sunt si alte lucruri regretabile, importante, dar nu la fel de importante. Spre exemplu: cred ca suntem de acord ca fara televizor am fi mai linistiti. Dar nu vom lupta pana la moarte pentru asta. La fel si cu cipurile. Ar fi de dorit sa le respingem, dar daca Statul doreste, le vom accepta. Desigur, deschid calea pentru Apocalipsa, dar daca stam sa ne gandim, cele doua Razboaie Mondiale au adus-o si mai aproape. Si au avut loc. Nu putem sa nu dam Cezarului ce este al Cezarului. Poate nu m-am exprimat clar, nu-mi plac aceste cipuri pe care UE vrea sa le impuna, dar pentru ca nu ma despart de Hristos, in cele din urma, daca nu exista alternativa, le voi lua. Sunt ingrijorat ca unii, crestini simpli si evlaviosi, se vor pronunta pripindu-se si vor transforma aceasta problema intr-o ispita uriasa, iar in acest fel, vor cadea din Biserica. Intr-o asemenea situatie, voi numi cipurile o problema mai putin grava. Este la fel ca si privinta calendarului. In Rusia, noul calendar este numit “al comunistilor”, pentru ca a fost introdus de comunisti. In Vest, il numim “calendarul catolic”, pentru ca asta si este. Noul calendar este o greseala. Dar s-a nascut o greseala mai mare decat aceasta – schisma din cauza lui, asa cum s-a intamplat si in Romania, cand unii mai zelosi s-au rupt de Biserica. Noi atragem Apocalipsa asupra noastra, prin faptele noastre. Atata timp cat mai exista suflete care se lupta ascetic cu pacatul, Apocalipsa nu va veni. Antihristul va veni cand nu va mai fi Har in lume. Sa fim in tabara celor asceti si rugatori – asa vom intarzia Apocalipsa. Este mult mai important acest aspect (al rugaciunii si ascezei, nn) decat a lupta prin metode seculare impotriva cipurilor electronice. Sa ne rugam, in acest caz. Relatia dintre Biserica si Stat a fost dintotdeauna tensionata – si mereu va fi. Biserica este “in lume, dar nu din lume”, Statul este lumesc. Cand preotii primesc salariul de la Stat, trebuie sa fie atenti sa nu devina marionetele Statului. Trebuie sa vorbim insuflati de Duhul Sfant nu de duhul secular al politicienilor si birocratilor.”

    Comentariu saccsiv:

    Asadar:

    “La fel si cu cipurile. Ar fi de dorit sa le respingem, dar daca Statul doreste, le vom accepta.[…] Nu putem sa nu dam Cezarului ce este al Cezarului”

    Pai cum sa promovezi la Manastirea Petru Voda un asemenea mesaj?

    Pe cei ce inca n-au inteles care-i treaba cu cezarul, ii rog sa citeasca:

    IMPERIUL UE = MAMONA. De ce nu trebuie sa votam la alegerile europarlamentare, sa candidam sau sa fim alesi? NE EXPLICA SFINTII SI MARII DUHOVNICI Ioan Gura de Aur, Justin Popovici, Nicolae Steinhardt, Staretul Antonie

    Iata insa ce comentaiulian capsali pe blogul lui Claudiu Tarziu:

    Draga Mihail Bacauanu,
    Nu avusesem prilejul sa citesc interviul cu Pr. Andrew, si nici nu cunosteam incidentul (al catelea?) de la Petru Voda. Iti inteleg mahnirea, dar ceea ce se intampla e de inteles. Zelotii ortodoxiei nu au putere de a discerne; ei vad rosu in fata ochilor ori de cate ori exista un filon de traire autentica in Hristos, pentru ca ei au un proiect politic si social, nicidecum duhovnicesc. Problema lor este ca nu si-l asuma, asa cum ar fi normal, si incearca sa aglutineze cezarul cu Dumnezeu, desi lupta lor este una strict lumeasca, lipsita de discernamant, incarcata de ura. Un interviu ca acesta cu Parintele Andrew nu face decat sa le arate masura, ceea ce este, desigur, dureros. Asa se explica si reactia lor, fireasca, in fata gandurilor unui om care are discernamant duhovnicesc. Este greu sa ai echilibru in aceste dispute, dar nu este cazul sa dai inapoi din fata bolboroselilor acestor oameni care isi construiesc singuri si idolii si dusmanii. Claudiu Tarziu ne-a prezentat fisa cazului, acum trebuie sa incepem de pus diagnosticul. Tratamentul o sa vina de la sine. Amestecul, minciuna, nu pot sa reziste la nesfarsit, chiar daca se inconjoara cu disperare de icoane si tamaie. Tocmai icoanele si tamaia o sa-i puna pe fuga, pana la urma.

    Comentariu saccsiv:

    Mare “filon de traire autentica in Hristos” in cumplitul mesaj al parintelui Andrew Philips …

    El indraznea sa critice manastirea Petru Voda, el care:

    IULIAN CAPSALI ii ataca furibund pe cei ce critica HOMEOPATIA, adica acea teribila inselare bazata pe principii eretice si fondata de un mason

    Cititi va rog si:

    Candidatul IULIAN CAPSALI, Institutul Cultural Roman, ortodoxia si democratia

    Uriasa campanie pentru strangerea de semnaturi pentru candidatura lui IULIAN CAPSALI. Daca acelasi efort se depunea impotriva BULETINELOR CU CIP, eram departe …

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://www.youtube.com/watch?v=l_wibuDyGx8

  12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://www.peakprosperity.com/blog/85555/us-shale-oil-miracle-disappears

    bomba gazelor de sist s-a fisiit...

  13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Raspuns corect: dupa un razboi civil ca in Ucraina intre stanga si dreapta si sa ne facem si noi ca ucrainienii bucati ca dreapta nu a lasat in urma decat: falimente, milioane de emigranti, colonialism. Sanatate!

  14. Valentin Dorneanu

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Maria Olteanu

    Distribuiti masiv, inclusiv catre mass-media, care TREBUIE sa se sesizeze!

    Confirmare stire legata de moartea muncitorului de la sonda de la Pungesti.

    Prima victima a unei sonde oficiale pentru hidrocarburi neconventionale din Romania, cea de la Pungesti, este confirmata. Nu la nivel oficial, bineinteles, vor nega asta cu vehementa si vor musamaliza, va dati seama ce lovitura imensa de imagine va fi asta. Marius Ignat, din Rezistenta Pungesti, a primit confirmarea din 3 surse de incredere, inclusiv din interior. Este vorba de un angajat cu par lung care apare pe filmarile Rezistentei, care, dupa spusele lui Marius, era si cel mai arogant dintre toti de acolo. Ma abtin de la comentarii in acest sens, desi imi stau cateva in buricele degetelor.

    Este vorba de un angajat care a decedat in noaptea de 18 spre 19 mai, in urma spargerii unui recipient cu substante toxice. Chevron si autoritatile incearca sa musamalizeze aceasta stire, mai ales pe fondul vizitei lui Joe Biden la Bucuresti, cand propaganda pro gaze de sist a atins cote maxime.

    Va trebui sa facem un tam-tam extrem de mare, pentru ca este asul nostru din maneca. Nici nu au inceput fracturarea, si fac prima victima. Haideti sa fortam Chevron sa iasa cu o dezmintire oficiala pe aceasta tema, sa vedem daca le da mana! La fel, este nevoie de distribuirea stirii si in retelele internationale, cu specificarea faptului ca acest accident este musamalizat de companie.

    Va amintesc ca la sonda de la Homocea au murit anul trecut, datorita unui accident, 3 sau 4 angajati ai sondei de acolo, care este cat se poate de posibil sa fi fost pentru explorare pentru gaze de sist (accidentul a presupus intersectarea accidentala a unei pungi de hidrogen sulfurat). Despre acest accident nu a scris decat presa locala din Focsani, in editia scrisa, in presa online negasindu-se nicio referire la acest episod. Insa o singura deplasare la fata locului si discutiile cu localnicii va vor edifica. Si in acel caz, OMV Petrom de data aceasta, a musamalizat cazul. Probabil platesc familiilor sume foarte mari pentru a pastra tacerea.

    Haideti sa raspandim aceasta stire peste tot, pentru ca este oficial!
    Pentru orice informatii suplimentarea legate de acest caz, va rugam sa ne contactati.

    ‪#‎pungesti‬ ‪#‎gazedesist‬ ‪#‎genocidulfracturarii‬

    https://www.facebook.com/maria.olteanu/posts/10152058126317687?fref=nf

    • Valentin Dorneanu

      Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Dumnezeu să-l odihnească.
      Mai dă - le Doamne și minte să închidă lucrările și să ne lase în pace, iar ei să plece liniștiți acasă și chiar cu gândul la Casa Cerească - lăcașurile cele pregătite de Tine dinainte pentru cei ce se vor mântui!

  15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    IMPERIUL UE este CEZAR sau MAMONA?
    „Daţi cezarului cele ce sînt ale cezarului. Şi lui Dumnezeu, cele ale lui Dumnezeu“.
    "Nu puteţi să slujiţi lui Dumnezeu şi lui mamona. "

    Iata ce spune Sfantul Justin Popovici:
    Atunci însă, când stăpânirile devin periculoase pentru faptele bune, când stăpânirile prigonesc binele dumnezeiesc, şi mai mult decât toate, binele şi atotbinele acestei lumi – pe lisus Hristos, iar prin aceasta Biserica Sa, atunci acestor stăpâniri nu se cuvine să ne supunem, nici să le ascultăm. Creştinul trebuie să se lupte cu ele, şi să se lupte anume prin binecuvântatele mijloace evanghelice. Niciodată creştinul să nu îndrăznească să se supună mai degrabă oamenilor, decât lui Dumnezeu, şi mai cu seamă oamenilor potrivnici Dumnezeului adevărat şi Evangheliei Lui.
    Legat de cezar, iata ce ne spunea parintele Nicolae Steinhardt (Nu va puneti semnatura alaturi de a diavolului nici pentru a recunoaste ca exista Dumnezeu):
    - “Dati deci Cezarului cele ce sunt ale Cezarului si lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu” (Mat. 22, 21; Marcu 12, 17; Luca 20, 25).
    Fraza e clara si regimurile totalitare, adaugandu-i si Rom. 13, cer credinciosilor sa le dea ascultare si respect. Iar multi crestini, care-si confunda religia cu prostia, sar si ei sa le aprobe: “e text!”.
    Numai ca nu citesc atent. Dam Cezarului – se talmaceste: Statului – ce este al sau, daca e in adevar stat si se poarta in consecinta. Cand statul (Cezar) se indeletniceste cu ale lui, cu intretinerea drumurilor, mentinerea ordinei, canalizari, transporturi, apararea tarii, administratie si impartirea dreptatii, i se cuvine respectul si tot ce este al sau: impozitul, serviciul militar, civismul. Atunci insa cand Statul nu mai e Cezar ci Mamona, cand regele se preface in medicine-man si puterea civila in ideologie, cand cere adeziunea sufleteasca, recunoasterea suprematiei sale spirituale, aservirea constiintei si procedeaza la “spalarea creierului”, cand fericirea statala devine model unic si obligatoriu, nu se mai aplica regula stabilita de Mantuitor, deoarece nu mai este indeplinita una din conditiile obligativitatii contractului: identitatea partilor (lui Cezar i s-a substituit Mamona). Mantuitorul nu numai ca n-a spus sa dam lui Dumnezeu ce este a lui Dumnezeu si lui Mamona ce este a lui Mamona, ci dimpotriva (Mat. 6, 24; Luca 16, 13) a stabilit ca nu poti sluji si lui Mamona si lui Dumnezeu. Cand pe scaunul de domnie lumeasca sta un Cezar, indemanarea nu este interzisa si Biserica, de-a lungul veacurilor, si-a avut politica ei. Dar cand politica incape pe mainile Celuilalt, se aplica regula vaselor engleze care faceau piraterie sub pavilion strain: deindata ce bastimentul inamic deschidea focul, era inaltat steagul national. Cezarului, cele cuvenite. Cu Mamona nici o legatura, oricat de mica – nici asupra punctelor comune. Lui Mamona numai blestemele din moliftele Sfantului Vasile cel Mare.

    Intrebat fiind:
    „Iertaţi-mă, părinte Antonie, dar cum rămâne cu cuvintele Apostolului despre putere şi despre supunerea în faţa ei?“
    Sateretul raspunde:
    „E-e-eh, suflete al meu – a zis stareţul. Dar pe Apostolul Pavel nu l-au salvat oare într-o coşniţă, dându-l jos de pe zid? Ce are a face aici acceptarea realităţilor şi opunerea satanismului? Ce să-ţi aduc eu exemple – aminteşte-ţi de marea muceniţă Ecaterina, sau de marele mucenic Gheorghe. Supunerea e posibilă doar în lucrurile ce ţin de puterea laică – să-ţi faci meseria, să nu faci răscoale armate. Dar şi aceasta, după cum vede fiecare. Fraţii Macabei sunt un exemplu bun de folosire a forţei împotriva celor ce-L insultă pe Dumnezeu şi tot ce este Dumnezeiesc. Dacă apuci drumul smereniei prosteşti, aşa şi vei începe a pune întrebări despre proslăvirea în rândul sfinţilor a lui Alexandru Nevski, biruitorul, şi a lui Dimitrie, cel care i-a prăpădit pe tătari pe câmpia Kulikovo. Întrebările ca întrebările, dar de proslăvit, i-a proslăvit Dumnezeu! Eu, când aud asemenea întrebări „evlavioase”, îmi amintesc de viaţa Sfântului Vasile cel Mare şi a Cuviosului Iov de la Poceaev, făcătorul de minuni. Ce vreme înfricoşătoare le-a dat Dumnezeu pentru viaţă. Ei, şi ce? Nu s-a rugat, oare, Sfântul Vasile să moară împăratul Iulian? Văd că vrei să spui că Iulian a fost un apostat, dar era împărat şi împărat legitim, bagă de seamă!
    Oare nu de frică pentru comoditatea noastră ne rugăm pentru „puterea” satanică?!
    Şi doar Dumnezeu a arătat că Sfântul Vasile a avut dreptate – lui Iulian i s-a tras moartea nu de la o arma pământească, ci a fost străpuns de lancea unui soldat ceresc. Dar Cuviosul Iov a făcut compromisuri cu polonezii? Nu, el a luptat cu ei şi cu acoliţii lor în fel şi chip. Nici de judecăţi nu s-a ferit dreptul! Dar tu-mi spui de putere! Lucrarea lui Dumnezeu trebuie să se facă cu chibzuinţă. Dacă în relaţiile de putere, perechea şef-subaltern ar însemna doar atotputernicia unuia şi adânca smerenie a celuilalt, n-ar mai fi nevoie de Sobornicitatea Bisericii. Dar dacă n-ar fi Sobornicitatea, n-ar mai rămâne Biserica nici Ortodoxă – de câte ori s-a întâmplat ca cel care era în adevăr să fie un singur om, în timp ce ierarhia superioară era în erezie?! Ce să mai vorbim despre puterea laică – mitropolitul Filip şi patriarhul Nicon, de exemplu. Şi aceşti drepţi, însetaţi de adevăr, sunt proslăviţi ca sfinţi: Sfântul Vasile cel Mare, Sfântul Grigore Teologul, Cuviosul Maxim Mărturisitorul, Cuviosul Iosif Voloţki, dar parcă poţi să-i enumeri pe toţi.Dar mai trebuie ţinut minte că, luptându-se pentru curăţenia credinţei, ei, Sfinţii Părinţi, singuri erau împlinitori plini de râvnă ai Legilor lui Dumnezeu.Supunerea smerită în faţa oricărei puteri îi convine celui care nu este atras de viaţa după Cuvânt. Pentru că drumul mărturisirii, chiar dacă e pe undeva şi aşternut cu roze, neschimbat, după „Osana…“, va răsuna şi „Răstigneşte-L,răstigneşte-L“. Această incomoditate va servi drept motiv pentru justificarea de sine şi primirea antihristului – ştiinţă avem, dar raţiunea s-a întunecat din cauza păcatelor.
    Adică, dacă orice putere e de la Dumnezeu, ne-om supune şi antihristului, n-avem încotro. Şi încă vor adăuga că toate se fac cu voia Domnului. De aceea, se şi spune că se va întrona necuratul în orice biserică şi niciun cuvânt despre cei care au slujit acolo mai înainte. Ţine minte exemplul marelui stareţ, făcătorul de minuni de la Sarov. Câte icoane avea el? Una. Cărţi?Vreo zece. Dar a dobândit mare slavă, şi nu de la oameni, ci de la Dumnezeu.Acum toţi au pe-acasă iconostase, rafturi întregi de cărţi, numai că nu se săvârşeşte fapta cugetată!
    Mulţi ascultă, dar puţini aud, părinte.„
    Vaclav Klaus: „Alegerile europarlamentare nu sunt necesare”:
    „Presedintele ceh Vaclav Klaus a declarat marti ca alegerile pentru Parlamentul European nu sunt necesare, in conditiile in care singurele institutii cruciale sunt parlamentele nationale, relateaza AFP.
    “Nu exista o comunitate reala a oamenilor din Europa. Exista francezi, cehi, germani, polonezi…”, a afirmat Klaus, cunoscut pentru euroscepticismul sau.
    “Pentru mine, alegerile europene nu sunt necesare. Statul national este institutia cruciala in Europa, nu Bruxelles-ul sau Comisia Europeana“, a sustinut el
    “Oamenii care traiesc in Europa nu resimt importanta acestor alegeri si, in tara mea, nu au existat practic dezbateri asupra viitorului european in perioada campaniei, politicienii au vorbit despre problemele interne”, a adaugat el.
    Klaus a denuntat si “ideologia ecologista” care nu urmareste decat sa extinda domeniile de interventie si de control detinute de stat.”

    In concluzie se pare ca:
    -daca e cezar se cuvine sa votam pt PE.
    -daca e mamona, sa nu i se accorde legitimitatea.
    “sondajele de opinie arata că 75% dintre alegătorii europeni nu îşi vor exercita dreptul de vot” si ca atare “absenteismul pune sub semnul intrebarii legitimitatea Parlamentului European”.

  16. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    A aparut cartea Noi marturii despre Parintele Justin

    http://www.librariaortodoxia.ro/carti-ortodoxe/noi-marturii-despre-parintele-justin_4017

  17. Alexandru(Fulger)

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Niciodata...Romania nu va mai vedea gloria pe acest pamant dar acum nu nationalitatea conteza ci dreapta credinta. In vremea lui antihrist nu vor mai exista granite ci oameni si fiare.

  18. Mircea Puscasu

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://bucovinaprofunda.wordpress.com/2014/05/26/document-preot-liviu-branzas-horia-sima-comandantul-scrisoare-deschisa-catre-dr-serban-milcoveanu-martie-1998/

  19. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ziarul Monitorul de Neamt :
    Nemtenii au acordat ceva voturi si pentru cei opt independenti de pe liste. Mircea Diaconu a prins mandat de europarlamentar fără probleme, la Neamt el beneficiind de 9.652 voturi (7,46%). La mare distantă au fost Pericle Iulian Capsali - 2.095 de voturi (1,61%), Corina Ungureanu - 584 (0,45%), Constanin Titian Filip - 250 de voturi, Dănut Liga - 417, Paul Purea - 268, Peter Costea - 767, iar Valentin Eugen Dăeanu - 245 de voturi

  20. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://saccsiv.wordpress.com/2014/05/26/iulian-pericle-capsali-47-920-de-voturi-adica-0.91%
    Cel care este numit in ghilimele duhovnic al neamului de catre Iulian Capsali, respectiv Parintele Justin a reusit sa adune semnaturi de la 5% din populatia tarii impotriva documentelor electronice.

  1. Pingback: ARTICOLE BLOGURI ORTODOXE (16.05.2014): “TEOLOGIE” – Biserica Ortodoxa este vinovata de schisma cu papistasii. Sfantul Nicolae Velimirovici – EUROPA = MOARTE. Homosexualitate. GATEALA – mazgaleli pe chipul lui Dumnezeu. SIRIA – masacru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*