RUGĂCIUNE LA ÎMPLINIREA A 25 DE ANI DE NAUFRAGIU NAȚIONAL

revolutie-multime

Stăpâne Doamne, Dumnezeul nostru, Părinte, Fiule şi Duhule Sfinte venim la Tine, Doamne, cu pocăinţă şi durere în inimi, să ne rugăm pentru poporul nostru românesc. Ascultă cererea noastră, intră Doamne, ca un împărat ceresc în ţara noastră şi în neamul nostru şi-l scapă Iisuse, de uneltirile vrăjmaşilor văzuţi şi nevăzuţi.

Că prigoneşte vrăjmaşul sufletul neamului românesc şi viaţa lui o calcă în picioare. Făcutu-l-a să locuiască în întuneric ca morţii cei din veacuri, şi sufletul lui este mâhnit de moarte. Că l-au trădat cei puşi de Tine să-l conducă şi au uitat că Tu ai spus, că cel ce vrea să fie întâiul, să slujească tuturor. Şi ei au ştiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tău, l-au asuprit, l-au umilit, l-au jefuit, l-au trădat și vândut altor neamuri şi l-au călcat în picioare, încât pământul acesta, pe care l-ai dat neamului românesc pe veci, l-au înstrăinat.

Dar poporul acesta Te slăveşte și Te iubește, Doamne, și nu merită, dar nici nu mai suportă acest tragic destin, făurit tocmai de cei puși să ne conducă. Adu-Ţi aminte de el, pentru vrednicia celor ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii şi monahiile, care zilnic se roagă pentru el, şi pentru rugăciunea noastră de astăzi, chiar dacă suntem nevrednici de mila Ta. Pentru că toţi ne-am abătut, toţi am făcut nelegiuire, şi ierarhii, şi preoţii şi credincioşii, și judecătorii și procurorii și toți cei ce sunt puși să conducă și să facă dreptate. Nu mai este nici unul care să facă dreptate, nu mai este nici unul!

Te rugăm Doamne, încetează bătaia și umilința împotriva poporului românesc. Adu-Ţi aminte, Iisuse Hristoase, de fraţii noştri care sunt în afara ţării, în exil sau vânduţi odată cu teritoriile cedate, şi-i miluieşte pe ei. Reunifică poporul Tău! Repune-l în cinstea pe care a avut-o la Tine mai înainte, iartă-i păcatele săvârşite, apostaziile, răutăţile, îndemnurile la desfrânare, la neiertare şi la răzvrătire împotriva Ta.

Iartă-i Doamne, prea îndelunga-i răbdare și îngăduință față de jefuitorii și nemernicii neamului. Iartă-i lașitatea, lipsa de vigilență care a dus la somnul națiunii, oboseala, lehamitea sau neputința și frica de a se lupta cu ei.

Rugători aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfântă, Pururea Fecioara Maria, Puterile Cereşti, pe Sfinţii Tăi Apostoli, pe cuvioşii care au slujit Ţie cu credinţă curată, din neam în neam, pe toți sfinții mucenici ai neamului nostru omorâți în temnițele comuniste, la canal, în exil și în tot felul de prigoniri pentru Hristos și pentru demnitatea și libertatea noastră. Adu-Ţi aminte, Stăpâne, de toţi cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserică şi Neam; adu-Ţi aminte de sângele lor care s-a vărsat şi pune-l pe acesta în balanţa iertării noastre.

Redă poporului nostru pământul care l-a păzit cu grijă şi credinţă prin veacuri, redă-i bisericile şi mânăstirile vândute, redă-i pacea văzduhului şi îmbelşugarea roadelor pământului, redă-i pădurile și bogățiile subsolului jefuite sau vândute pe nimic, redă-i stăpânirea de sine, demnitatea lui creştină şi naţională de altădată, conducători și judecători buni şi cinstiţi, neasupritori, nemincinoşi, netrădători şi nelacomi, redă-i arhierei vrednici de Tine, Iisuse Mare Arhiereu, preoţi dăruiţi Bisericii şi Neamului, credincioşi misiunii lor, adevăraţi secerători, aşa cum Îi vrei Tu, Milostive.

Scapă-ne Doamne,  de vicleana uneltire a mondialismului ocult și francmasonic- Vipera lui antihrist,  și de toată lucrarea diavolească a descreștinării lumii,  precum și de tot necazul, mânia, primejdia și nevoia.  Ne credem liberi, dar suntem sclavii acelora care ne spun că nu există Dumnezeu, Suflet, Neam și Țară și ne cer să sacrificăm totul pentru Țara lor, adică pentru Noul Babilon al Mondializării oculte, fără de Hristos, împotriva lui Hristos și al propriului neam românesc,  în care antihrist să fie singurul lor împărat.

Știm Doamne, că Tu poți toate câte Le voiești. Fă, așadar, Doamne ca Țara și Biserica noastră Ortodoxă să fie și să lucreze ca o singură și unică mamă adevărată și bună, care să ne apere și să se lupte pentru noi la vremea necazurilor noastre și să nu mai facă niciodată  pact  cu iudele veacului acestuia prin trădare, ecumenism pierdant, abandon, lașitate sau tăcere!

Auzi-ne Doamne, întru îndurarea Ta, măcar astăzi la împlinirea a 25 de ani de la moartea atâtor români sacrificați pentru libertatea și bunăstarea noastră! Nu intra Stăpâne la judecată cu robii Tăi, ci întoarce-Ţi iar privirea spre noi şi ne ridică din păcat și din umilința în care ne aflăm,  cu dreapta Ta cea mântuitoare, ca să mai putem spera și recupera ceva din atîția ani  pierduți în zadar.

Fii bun și iertător cu noi Doamne Iisuse Hristoase Dumnezeul nostru,  ca să putem să Te mărturisim ca Domn și Mântuitor, împreună cu Tatăl şi Duhul Sfânt, acum şi pururea şi în vecii vecilor Amin.

Adaptare după rugăciunea părintelui Calciu la împlinirea a 25 de ani de la revoluția română Se va citi înainte de a săvârși parastasul pentru eroii căzuți la revoluție.

 

Pr. paroh dr. Mihai VALICĂ.
12. 2014. Vatra Dornei

3 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Parintele IUSTIN PARVU spunea sa invatam RUSA si a avut dreptate https://www.youtube.com/watch?v=WeQG8NJtMH8 spunand "TRAIM INTR-UN VEAC AL MINCIUNI SI INSELARI".

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamne ajuta!Hristos S-a nascut!
    Intoarce,Doamne,poporul roman la bunatate,rugaciune si marturisirea TA!
    Aceasta este o rugaciune foarte necesara.Multumim Parintelui Valica pentru ea si pentru tot ceea ce face pentru neamul nostru ortodox!
    Iar tie,Frate apologeticum,Dumnezeu sa-ti dea sanatate,bine si tot ceea ce ai nevoie spre mintuire-tie,celor dragi tie, si dragului nostru Parinte Teodot!
    Multumim pentru munca curajoasa pentru afirmarea ADEVARULUI!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*