[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=AMf97QoJhXs]

Filmarea de mai sus este din Duminica Ortodoxiei, când se citeşte Sinodiconul şi pe lista ereticilor anatematizaţi au fost incluşi şi ecumeniştii. Vedem că la noi în ţară, în mai multe mitropolii se practică ecumenismul, prin această sătămână de rugăciune împreună şi nu numai. Să zicem că dacă într-o mitropolie nu se face ecumenism, tot există o părtăşie a clerului şi mirenilor de acolo prin pomenirea directă/ indirectă a patriarhului. Întrebarea care se pune, mai ales teologilor, este cât de mult ne afectează anatema dată de un Mitropolit, dacă noi suntem în comuniune cu ecumeniştii?

41 comments
 1. „Gurã de Aur a spus deschis cã dusmani ai lui Hristos sunt nu numai ereticii, ci si cei aflati în comuniune cu ei.” (Sf. Teodor Studitul)

  Atît de mult ne afectează.

 2. In sfarsit cineva care incepe sa inteleaga cum stau lucrurile. Bravo Apologeticum, cauta in continuare si vei afla. Doamne ajuta.

   1. Da, da, da, unitate…din pomul de iarna… Ortodocsii sunt grupuri schizmatice: ai lu nelu, ai lu telu… Asta e ortodoxia azi! Noi toti nu suntem una ai Aceluiasi Unul Hristos. Azi suntem ai lu’ unu si-ai lu altu’ ! Musulmanii sunt uniti, papistasii sunt uniti, protestantii sunt uniti, neoprotestantii sunt uniti, iar prostii, dezbinati. Perfect asa! Amplificam chermeza in Iad…

    1. In vremurile de pe urma veti spune binelui rau si raului bine, nu veti sti cui va rugati. Atentie mare , cel ce te numesti aici preot-duhovnic. Si diavolii sunt uniti ca sa-l distruga pe om si sa-l indeparteze de Dumnezeu. Noi ortodocsii suntem una si nu dezbinati, daca nu crezi in Iisus Hristos ca Este Viu si Este printre noi in chip smerit si ca El Este Arhiereul Suprem, o sa ajungi sa ravnesti la BLASFEMIA Papei de la Roma, inlocuitorul lui Hristos pe pamant, ceea ce este HULA si Blasfemie adusa lui Dumnezeu. Deci, mare ATENTIE, DUMNEZEU NU FACE UNITATE CU DIAVOLII; ci se dezice de ei.

 3. COMENTARIU PRIMIT DE LA TEODOR, PE BLOG LA MINE

  Înscris în 2015/01/20 la 21:31

  Bine dar pe poza afisata puneti X pe preotii catolici! Biserica ortodoxa nu a acuzat niciodata catolicismul de erezie, anatemele aruncate la schisma din 1054 nu aveau acest sens de altfel! Ereticii de care vorbiti sunt devierile de interpretare ale Scripturilor si se refera la primul mileniu al Bisericii (arieni, nestorieni, etc)! Va rog sa fiti mai atent la interpretarile pe care le dati, caci sunteti cel putin pe subiectul ecumenismului in necunoastere si in dezacord cu Sfantul Sinod!

 4. RĂSPUNSUL MEU CĂTRE TEODOR, LA MINE PE BLOG

  Înscris în 2015/01/20 la 22:51 | In reply to Teodor.

  Nu sunt eu cel care a pus semnul X pe întâlnirea ecumenistă (rugăciunile diavolești în comun) stimabile. Știm foarte bine că papismul este în erezie. Catolicismul are mai multe erezii, dintre care cele mai mari știm că sunt Filioque (precum că Duhul purcede și de la Fiul), infailibilitatea papală, primatul papal. De mai multe decenii încoace, catolicismul a îmbrățișat și ecumenismul, ideologie perversă și pan-erezie născută în lumea protestantă apropiată cercurilor masonice. Atunci care sunt dezacordurile de care pomeneați stimabile în legătură cu poziția Sfântului Sinod? Presupun că vă referiți la Sf. Sinod al BOR…

 5. Eu cred ca intr-un anume procentaj ne afecteaza.. caci suntem un trup, in care unele madulare conducatoare se tin de mana cu ereticii.. normal ca ne trag si pe noi cu ei
  eu zic sa-i pomenim mai des la rugaciuni ca drept sa invete Cuvantul Adevarului lui Hristos
  “Nu te teme turma mica”

 6. Sf. Ioan Gura de Aur

  „Cuvintele noastre ortodoxe sunt ca armele care apără pe ai noştri şi îi lovesc pe eretici. Aceste cuvinte nu îi lovesc pentru a-i doborî, ci pentru a-i ridica după ce au căzut. Acesta este scopul luptei noastre: să îi ajutăm şi pe vrăjmaşii noştri să se mântuiască.” (din vol. Problemele vieţii, p. 353)

 7. Si atunci fratilor, ce sta in puterea mea sa fac atunci cand parintele il pomeneste in timpul Sfintelor Slujbe pe patriarh? Ma tot gandesc ce si cum sa fac. Ii iubesc tare mult pe preotii Bisericii la care merg duminica de duminica si sa plec la alta nu ma lasa sufletul. Este ca si cum i-as abandona. O sa stau de vorba cu parintele paroh si o sa vad ce decid dansii.

  Doamne ajuta!

  1. In MUNTELE ATOS multi deviati de la ORTODOXIE NU MAI SUNT POMENITI. Un lucru bun insa noi ca mireni ar trebui sa ne folosim de slujba si sa nu ne inchinam cind altii ii pomenesc.

 8. http://patriarhia.ro/saptamana-de-rugaciune-la-patriarhie-7831.htm
  “Unde doi sau trei se adună în numele meu, acolo sunt şi eu” sau “mă rog ca… TOŢI SĂ FIE UNA” spunea Cineva. Staţi liniştiţi, Cristos va reuşi să creeze unirea în credinţă… şi fără voinţa voastră.
  Şi să începem: masonerie, ecumenisti, anticristi, papistaşi… despre astea e tot scris pe acest site.
  Ati auzit despre cuvantul “iubire”? Continuati, va rog, sa vorbiţi ce înseamnă “a-l iubi pe aproapele”, eventual amintind un pic despre parabola samariteanului milosti! Ce este adevărata rugăciune? “Sfinţii părinţi spun…” Nu mai puneţi toate prostiile inepte pe seama Sfinţilor Părinţi (din trecut sau din prezent). Voi ce simţiţi, ce vă spune Dumnezeu în tainiţele inimilor voastre?
  Ştiu că Biserica Ortodoxă a apărut înainte de Cristos, dar mai ştiu că Isus Cristos (sper că aţi auzit despre el) ne-a învăţat altceva. Greşim, noi catolicii? Ajutaţi-ne să ieşim din greşeală dacă e aşa! E trist că sunt încă oameni că gândesc ca voi! Foarte trist! Atenţie, fanatismul duce la terorism!
  Probabil nu va fi postat acest mesaj… dar poate măcar un moderator va citi aceste cuvinte… şi poate îl ajută cumva!
  Vă doresc toate cele bune şi… să iubiţi şi să fiţi iubiţi!

  1. adrian tu crezi in PAPADELAROMA, ala cu petic de minge de fotbal pe cap si fara barba! In numele asazisei dragosti de pe pamant de tine si de cei ca tine stiute, esti in stare sa-L vinzi pe Hristos! Hristos a zis clar: “Mergand propovaduiti Evanghelia la TOATE popoarele, (ATENTIE, foarte important) invatandu-i sa PAZEASCA TOATE CATE V-AM SPUS Eu!” nu sa pazeasca cate indruga papa ereticu si tot neamu vostru de filo-papistasi, uratori ai dreptei randuieli si schismatici! Lasa tonul mai jos cu Iubirea, ca nu stii ce e aia, cum poti vorbi de iubire cand voi papistasii in frunte cu capcaunu ala in alb admiteti homosexualitatea (pacat pentru care Dumnezeu a ars din temelii DOUA CETATI), sunteti de acord cu toate religiile pagane si nu ati voit sa faceti parte din “turma mica” a lui Hristos, ati spus ca papaereticu e “FARA DE PACAT”, dar el se culca cu sute de femei, ba chiar face si sacrificii umane! Tagaduiti ca Maica Domnului e fara pacat stramosesc, crezand voi ereticii ca asa o ridicati in slavi, dar la Maica Domnului NU MERGE CU LINGUSELI frate draga, cand spui ca nu a avut pacat stramosesc ii negi toate virtutile pe care le-a dobandit, avand si ea slabiciuni totusi le-a biruit, ERETICILOR si hulitori de cele sfinte! Daca ati fi sinceri cu voi si ati citi hotararile celor 7 Sfinte Sinoade Ecumenice ati vedea EREZIA si INSELAREA in care va aflati!

  2. Da,cind iti pasa cu adevarat de cineva,ii spui adevarul curat,fara menajamente.Nu jumatati e adevar.Faptul ca va revoltati,fiind in necunoasterea Adevarului,arata ca nu sinteti dispusi-probabil din patima mindriei-sa cercetati Scriptura si sfinta traditie a Bisericii intemeiata de Hristos.Preferati sa rataciti,necunoscind Scriptura-dupa cum a Zis Mintuitorul.Daca vreti sa va mintuiti,cautati sa-L cunoasteti pe Dumnezeu cum vrea El.nu cum vor oamenii.Doamne ajuta si Dumnezeu sa va lumineze!Totul este sa va intoarceti cu fata inimii spre Adevar.Sa va ajute Dumnezeu!

  1. Nu vrei matale sa le luam si GLICEMIA cand slujesc vor mai sluji inpreuna. Te asigur ca UNUL DIN EI NU MAI APUCA SA-SI IA POTIUNEA DE INSULINA. Asa ca sa ne rugam pentru cei ce-l MARTURISESC PE HRISTOS.

   1. Eu sunt de acord sa ne rugam pentru cei ce il marturisesc pe Hristos, dar nu numai atat, caci si vamesii fac asemenea, ci trebuie sa ne rugam si pentru madularele bolnave ale Bisericii…

  2. parereae de fapt a ta… eu am intrebat cat ne afecteaza aceasta anatema, in ce masura? IPS Serafim incearca sa-l aduca pe calea cea buna pe IPS Teodosie.

   1. Teodosie nu-mi pare ecumenist! Alta e problema , in legatura cu viziunea sa despre actele biometrice.
    Eu ma rog ptr IPS Teodosie sa fie indreptat si intarit de Dumnezeu!

   2. Unul dintre cei mai mari ierarhi ecumenisti este Teodosie, ca sa nu mai adaug faptele lui si comorile adunate pe pamant ce tin de partea morala, si nu avem dreptul sa le judecam…caci singurul care judeca faptele omului este Dumnezeu, numai cand este vorba de erezie trebuie sa luam atitudine…Iar cu privire la Serafim el a venit cu binecuvantarea patriarhului in tara iar in predica lui, multumeste patriarhului de binecuvantarea acordata pentru a venii in tara.

 9. Tot incercam sa vorbim de putere, Dar este stiut ca puterea mantuitoare este in mana omului , viata si moartea sunt in fata ta ; si prin alegere noi decidem daca traim Sau daca murim.Dar puterea guvernatoare este in mana Lui Dumnezeu.Cum ar putea sa spuna un om ca el a ales gresit pentru ca in mana lui a fost alegerea si puterea de a alege. År trebuii sa intalegem mai intai ce inseamna statura de om Pentru ca Hristos nu a venit doar pentru un grup de oameni , a venit pentru toata omenirea, ca pe toti sa i izbaveasca de alegerea lor gresita , Dar nu toti ai crezut si nu toti cred in Dumnezeu de aceea puterea guvernatoare este in mana Lui Dumnezeu . Sfant, Sfant, Sfant esti Dumnezeule … Cat de profunde sunt cuvintele Sfintei Scripturi si cat de inchisi la minte putem noi astazi sa fim ca nici macar cuvintele Sfintilor nostri Parinti nu le intalegem cum ar trebuii.

 10. Sfintii Parintii au purtat poveri au suferit au fost batjocoriti , au murit pentru ca noi sa primim o invatatura dreapta Sii noi despre ce vorbim …?

 11. Avem datoria sa le cerem ierarhilor sa promoveze valorile crestine autentice menite sa-l apropie pe om de Dumnezeu in vederea mantuirii. Astfel vor fi nevoiti sa tina seama si de cerintele turmei, nu doar de presiunile care se fac asupra lor pentru diluarea credintei. E adevarat ca trebuie sa fim atenti in primul rand la noi insine. Insa la fel e adevarat este ca nu avem dreptul sa fim atat de egoisti, incat sa nu ne gandim si la urmasi. Ce fel de credinta vor avea ei? Asadar, din cate am inteles, avem porunca de a apara si credinta ortodoxa.

  Cu o credinta ortodoxa puternica, suntem puternici, pe cand cu o credinta mamaligoasa presarata cu libidineala suntem buni de aruncat in iad cu pastori cu tot.

  Iubirea adevarata este o iubire sincera intru Hristos. Daca-i iubim pe oameni, le spunem unde gresesc. In acest fel ii ajutam sa se mantuiasca.

  Daca vrem doar avantaje personale, ne abtinem sa le spunem adevarul pentru ca nu cumva acestia sa se supere. Asta e un fel de libidineala, nu iubire. Iubirea este un sentiment maret, care inalta. Libidineala ne coboara in iad, deci trebuie evitata. Pentru ca un ierarh sa se bucure de respect din partea credinciosilor, el trebuie sa respecte canoanele ortodoxe si sa pastreze cu acrivie credinta stramoseasca. Altminteri este un fals ierarh ale carui abateri de la adevar nu trebuie ascultate.

  Ortodoxia nu trebuie privita doar ca un fenomen cultural. Ortodoxia este mai mult decat atat pentru ortodocsi. Hristos este CALEA, ADEVARUL SI VIATA pentru cei care o cinstesc si pe Preasfanta Nascatoare, si Sfanta Cruce si icoanele.

  Omeneste vorbind, cui i-ar placea sa stea la masa cu cineva care-l injura de mama? Dar cu prietenii acestuia? Oare lui Hristos ii place ca Preasfanta Sa Mama sa fie dispretuita de catre anumite culte? Cum ar privi aceasta asociere? ,,Spune-mi cu cine te imprietenesti, ca sa-ti spun cine esti.” – ne atentioneaza un proverb stramosesc. Suntem noi hulitori ai Preasintei Nascatoare? Daca nu, atunci trebuie sa marturisim aceasta.

  Apoi, cui i-ar placea sa-si vada fotografiile din tinerete rupte si aruncate pe jos? Oare lui Hristos ii place sa-si vada icoanele dispretuite? Nu dorim moartea nimanui, ca sa fim acuzati de neiubire, ci dorim sa nu ne facem partasi la erezie. Dorim sa se intoarca acasa, la ortodoxie, si cei de alte culte. Oare suntem de acord sa avem in viitor credinta fara cruce si fara icoane? Daca nu, atunci trebuie sa marturisim aceasta. Dumnezeu sa ne ajute. Amin.

 12. Nu se poate vorbi despre Jertfa in sens batjocoritor, munca, suferinta, durerea Sfintiilor Apostoli si a Sfintilor Parinti este o munca si o durere , un jug la care Hristos ne-a invitat sa-l purtam in sufletul si trupul nostru.

 13. întrebarea din acest titlu am mai scris-o și eu pe un blog.
  e intr-adevăr o mustrare a conștiinței și e semn că suntem într-o oarecare abatere. Dar e și semn că cine își pune această problemă vrea să se îndrepte. Doamne Ajută!

   1. și la sfârșit este îndemnul următor de a semna – fie prin email fie prin poștă

    Trimiteți numele, prenumele, localitatea și funcția/profesia la adresa de email [email protected] sau Oficiul Postal Constanta 2,ghiseul exterior 1,cp 469

    Fiecare credincios ce o semnează și-o asumă ca mărturisire personală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Parintele Justin se delimiteaza clar de stilistii din Romania: Este erezie sa te desparti de Trupul Bis­ericii

Rugati-va, rugati-va sa nu cadeti in ispita inselarii! Mar­tur­isirea cred­in­tei, care este…

Un mason batran: “Iar biserica a tacut si oda­ta cu ea ai tacut si tu, Preasfintite! Si stii de ce? Pentru ca ati intrat in jocul Diavo­lului!”

–  Preasfintite, demult voiam sa va in­treb…, incepu lordul pe un ton…

MĂRTURISIREA DE CREDINŢĂ ÎMPOTRIVA ECUMENISMULUI

CEI CE AU SEMNAT “MĂRTURISIREA DE CREDINŢĂ ÎMPOTRIVA ECUMENISMULUI” SUNT PESTE  40000…

Parintele CLEOPA: Toate incer­car­ile de unire intre Apus si Rasarit au fost si sunt sor­tite esecu­lui

Inter­viu din revista ATITUDINI nr. 11 cu Par­in­tele Iachint, ucenicul de chilie…