VIDEO: Părintele Mihai Aldea, maica Ecaterina Fermo, neurochirurgul Ștefan Mindea – Cuvinte către tineri în tabăra de iarnă de la Mănăstirea Paltin-Petru Vodă

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=QoJcIr22z-8] [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=dzCRkLyn14I] [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=KSsP2o4ov3o] *ca o mențiune deosebită, doc. Ștefan Mindea este de câteva luni și diacon, fiind hirotonit de IPS Serafim de Pireu și IPS Teodosie.

Tabara a fost organizată de fratele Marius Ianuș, căruia îi mulțumim pentru postarea acestor filmări, spre folosul duhovnicesc a celor ce nu au participat.

| Marius Ianuș

3 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cred ca pr Mihai Andrei Aldea a vorbit despre lucuri care il depasesc. Ma refer la felul cum vede el istoria tarii naostre. In primul rand acele triburi din Moldova centrala pe care Burebista le ruga sa-l ajute in razboi cu romanii erau tot din randul tracilor, chiar si ilirici( ce-si aveau teritoriul in Serbia de azi) erau tot traci.Existau zeci daca nu sute de triburi dacice, care poate nu au reusit niciodata, nici pana azi sa se uneasca, a incercat Burebista si apoi Decebal, dar nu in totalitate. Acele triburi din moldova erau majoritar tracice. Din cate m-am interesat majoritatea i8storicilor europeni recunosc faptul ca neamul tracilor era foarte mare si erau impartiti in sute de triburi.

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Parerea mea este sa se mearga pe discernamant, pe tema asta exact cum spune si parintele desi nu prea respecta acest lucru. Adica nici sa credem ca dacii nu au imbratisat civilizatia romana, adica au fost ei insis un fel de latini cum afirma unii, dar nici sa spui ca in anumite parti ale tarii noastre, adica in teritoriile actuale ar fi fost prepondeent populate de alte natii, netracice. Nici sa credem ca dacii au fost fost cei mai tari din parcare, dar nici sa credem ca au avut un teritoriu mic si neinsemnat. Daca in Moldova in vremea aceea ar fi fost alta natie decta tracii, nu ar mai fi semanat deloc graiul moldovenesc cu restul graiurilor din tara noastra.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Tracii nu au fost latini. Limba lor era una slava. Apoi, daca tracii traiau pe un teritoriu, nu inseamna ca erau si conducatori. Marele istoric Nicolae Iorga, Dinu si Constantin Giurescu, au spus la fel cum spune Parintele. Si e adevarat ca nimeni nu spune nimic de Celti. Au avut o mare influenta in trecut, avem si un oras care se numeste Galati. Apoi, Iliricii nu erau Traci. E foarte interesant ca in prezent, multi se ocupa de daci si traci, dar nu ii intereseaza de Imperiul Roman, cu capitala la Constantinopole. Majoritatea traditiilor noastre sunt romane, nu tracice. Imperiul Bizantin nu a existat, numele lui e Imperiul Roman sau Romania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*