[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=cGjHFmATltc#t=121]

Ecumenismul este antievanghelic si antipatristic si conduce la revenirea in intunericul de dinainte de Hristos, Lumina cea adevarata. De la ecumenismul intercrestin la cel interreligios. Evitarea marturisirii este o forma de ateism, dupa Sf. Grigorie Palama. Biserica locala a Georgiei si cea a Bulgariei au parasit Consiliul mondial al bisericilor; situatia Greciei si a Serbiei; actiunile antiecumeniste ale Sfantului Munte, cele ale IPS Serafim de Pireu si cele ale sinaxei clericilor si monahilor ortodocsi din Grecia; “Marturisirea de credinta antiecumenista”. Ascultarea se opreste la urmarea ereziilor ierarhului. Pe patriarhul eretic Nestorie l-a vadit un simplu laic, prezent la predica eretica a acestuia. Sf Maxim Marturisitorul si Sf Marcu Eugenicul, ca unici opozanti ai ereziei. Sfintii marturisitori si martiri prigoniti si ucisi de catre papistasi. Dumnezeu nu ne-a dat duhul fricii, ci pe cel al tariei, puterii, marturisirii. Ex. Sf Teodor Studitul, care a aparat ortodoxia, in locul zidurilor moarte ale manastirii sale infloritoare, pe care a parasit-o, pentru a marturisi- misiunea noastra nu este de a apara pietre si cladiri, ci de a apara credinta si a ne mantui sufletele. Invaliditatea opririi de la slujire a clericilor marturisitori. “Martirii” ereticilor nu sunt martiri. Erezia catolica antievanghelica filioque.

6 comments
 1. Foarte bine a explicat parintele, calea de mijloc este ce mai sanatoasa. Multi fara discernamant parasesc Biserica si trec la stilistisi, cum e cayul lui Danion Vasile sau la alte grupari eretice.

 2. Doamne ajuta !

  Asa ar tebui procedat cum ne sfatuieste Parintele Theodoros Zisis.
  Pentru noi, este de urmat atitudinea demna si curajoasa a Parintelui Gheorghe Anitulesei !
  Isi asuma prigoana din dragoste fata de Dreapta Credinta si fata de poporul care este atras in ratacire prin ecumenism si datorita lipsei de ierarhi romani marturisitori. Dumnezeu sa-l intareasca si sa-l apere !

 3. Biserica Ortodoxa Romana e cam impartita, sunt episcopii care pe saituirle lor au stiri de ecumenism, iar alte episcopii nu fac publice acestea desi au legaturi, si altii stau deoparte de aceste practici.
  Episcopa Caransebes e pe fata. Pe sistem turbo……are in grila “ecumenism” http://www.episcopiacaransebesului.ro/
  Multe din episcopii nu au asa ceva, cel mai mult se vede in Saptamana de rugaciune eretica din ianuarie cum sta Romania la capitolul ecumenism.
  Deocamdata, in cea mai mare parte a bisericilor nu s a slujit niciodata cu eretici si nici preotul nu lauda erezia ecumenista la predici. Deci, e foarte bine, insa trebuie si marturisit sa stie credinciosul cum sta treaba cu acest “ecumenism”.
  E frica mare, dupa zeci de ani de preotie, nimeni nu vrea sa si piarda parohia sa fie trimis intr-un sat uitat de lume, automat sa i scada bugetul, + ca are copii la scoli, facultati…sau sa fie caterisit, ce face apoi…Depinde si din ce mitropolie faci parte, arhiepiscopie….intr- o zona care a avut influenta un Duhovnic ca Parintele Justin te astepti sa se vorbeasca despre cipuri, ecumenism, dar undeva pe langa Ilfov…Bucuresti mult mai putin. Prigoana de multe ori e diferita in functie de regiune….Si cred ca sunt si o mana de parohii in care se vorbeste la liber, ca arhiereul nu i face nimic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Parintele Justin se delimiteaza clar de stilistii din Romania: Este erezie sa te desparti de Trupul Bis­ericii

Rugati-va, rugati-va sa nu cadeti in ispita inselarii! Mar­tur­isirea cred­in­tei, care este…

Un mason batran: “Iar biserica a tacut si oda­ta cu ea ai tacut si tu, Preasfintite! Si stii de ce? Pentru ca ati intrat in jocul Diavo­lului!”

–  Preasfintite, demult voiam sa va in­treb…, incepu lordul pe un ton…

MĂRTURISIREA DE CREDINŢĂ ÎMPOTRIVA ECUMENISMULUI

CEI CE AU SEMNAT “MĂRTURISIREA DE CREDINŢĂ ÎMPOTRIVA ECUMENISMULUI” SUNT PESTE  40000…

Parintele CLEOPA: Toate incer­car­ile de unire intre Apus si Rasarit au fost si sunt sor­tite esecu­lui

Inter­viu din revista ATITUDINI nr. 11 cu Par­in­tele Iachint, ucenicul de chilie…