DECIZIE dureroasă pentru ÎNTREAGA familie română: Copiii lui Florin Barbu se întorc în mâna homosexualilor! LUPTA abia acum începe!

Florin Barbu si copii saiEclipsată de referendum, dar importantă pentru noi pentru că este vorba despre o familie de români, o altă știre vine din Marea Britanie potrivit căreia o instanță a dat luni, spre adopție, cei doi copii ai unei familii de concetățeni de-ai noștri unui cuplu de homosexuali.

Claudia Racolța și Florin Barbu, cetățeni români, au doi copii, Diana (8 ani) și Andy (5 ani). Autoritățile din Haringey, o suburbie a Londrei, le-au luat copiii în martie 2014 din cauza problemelor din căsnicia lor și i-a dar în plasament temporar unui cuplu de homosexuali. De atunci, tatăl copiilor, Florin Barbu, a luptat să îi ia înapoi, dar nu a reușit, chiar dacă dovezile arătau că este un tată iubitor, responsabil, care a avut întotdeauna grijă de cei mici.

În urmă cu ceva timp, Consiliul din Haringey a decis să ceară în instanță să fie dați spre adopție cuplului homosexual, fapt care l-a făcut pe Florin Barbu să își piardă speranțele și să facă greva foamei în fața Curții Drepturilor Omului din Luxembourg mai mult de două săptămâni.

Cazul a atras atenția mai multor experți legali care au atras atenția că hotărârile Consiliului din Haringey ar putea să nu fi fost conforme cu legislația în vigoare, potrivit unei petiții în favoarea lui Barbu lansate de organizația CitizenGO cu sediul în Madrid.

„Într-adevăr, se pare că mai multe norme internationale referitoare la familie și copii au fost încălcate în acest caz”, spune apelul CitizenGO, după care enumeră acordurile ce ar fi fost încplcate prin deciziile în cazul Barbu: Convenția ONU pentru Drepturile Copilului, Tratatul Internațional privind Drepturile Civile și Politice, Convenția europeană a Drepturilor Omului și Libertăților Fundamentale.

Sunt enumerate și articolele din tratatele respective care au fost încălcate. La Convenția ONU pentru drepturile copilului este dat ca exemplu, în mod special, articolul 8 paragraful 1 al Convenției citate conform căruia „Statele semnatare își asumă să respecte drepturile copilului de a-i fi păstrată identitatea, inclusiv naționalitatea, numele și legăturile de familie așa cum sunt recunoscute de lege”. Pentru că trebuie spus că atât părinții, cât și copiii sunt cetățeni români, nu britanici. Este și argumentul cel mai important adus de apelul CitizenGO în favoarea familiei Barbu: statul român are jurisdicție asupra cazului și, în cel mai rău caz, ar fi trebuit să se permită adopția copiilor de rudele din România, unde se află restul familiilor soților Barbu.

În plus, chiar Consiliul local din Haringey spune că uneori copiii nu mai pot să stea cu părinții lor și „dacă nu există alte rude care pot și vor să aibă grijă de ei”, abia atunci autoritățile îi vor lua în responsabilitatea lor.

În fine, organizația CitizenGO susține că și în cazul în care ar fi dați spre adopție, copiii ar avea dreptul „etic” de a avea mamă și tată, iar acest drept le-a fi încălcat prin faptul că au fost luați de un cuplu homosexual.

| puterea.ro

parlamentar ArdeleanLondra, UK – am participat la procesul de la Central Family Court, judecat de Hughes QC, Sala 26, proces de incredintare spre adoptie a copiilor lui Florin Barbu si Racolta. Andy (5 ani) si Diana ( 8 ani) au fost preluati in custodie acum doi ani, iar de un an se afla in plasament la un cuplu de acelasi sex. NU am fost lasat sa zic nimic in fata instantei, chiar daca mama si avocatul tatalui au pledat pentru asta. Dupa lungi deliberari abia am fost lasat in sala. Totusi, dupa alte deliberari intense, instanta a permis sefei sectiei consulare sa vorbeasca, avand o pledoarie excelenta si foarte profesionista. Practic, dupa alti doi ani, statul Roman cerea acelasi lucru: stramutarea cauzei in Romania si oferirea posibilitatii ca autoritatile romane competente sa preia cazul. Pronuntarea de la ora 15 a fost una negativa, inacceptabila din punctul meu de vedere. Cum sa dai copiii cetateni doar romani in adoptie unor straini, stiind ca adoptia internationala este interzisa in Romania, iar mai mult si unui cuplu de homosexuali din Anglia? Identitatea religioasa (copiii fiiind botezati ortodocsi), limba si cultura, sunt astfel reinterpretate dubios sub o conceptualizare arbitrara a “binelui superior al copilului”. Cazul trebuie sa mearga la CEDO fiindca dreptatea si adevarul trebuie sa triumfe!

Detalii pe Saccsiv.

One comment

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    https://danielvla.wordpress.com/2016/06/21/protest-autorizat-la-bucuresti-pentru-florin-barbu-si-copii-lui-duminica-26-iunie-ora-15-00/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*