Patriarhia Română se implică în sfârșit în cazul lui Florin Barbu

Florin Barbu patriarhia Romana

Patriarhia Română a luat act cu îngrijorare de situaţia critică în care se află familia de români Florin Barbu şi Claudia Racolta, stabilită la Londra, ai cărei copii, Diana (8 ani) şi Andy (5 ani), au fost încredinţaţi prin decizia instanţei unui cuplu britanic homosexual.

Biserica susţine constant familia tradițională ca fiind cadrul natural pentru nașterea, creșterea şi educarea copiilor în spiritul valorilor morale fundamentale. Ca urmare, considerăm că familia de români trebuie susținută pentru a fi respectat dreptul celor doi copii minori de a fi împreună cu părinţii lor naturali.

În acest sens, soluţia de protecţie aleasă de autorităţile britanice contravine Convenţiei cu privire la drepturile copilului adoptată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite la 20 noiembrie 1989 şi ratificată de România prin legea 18/1990. Astfel, potrivit articolului 20, alin. 3: “În alegerea uneia dintre aceste soluţii (de protecţie – n.n.) este necesar să se ţină seama în mod corespunzător de necesitatea unei anumite continuităţi în educarea copilului, precum şi de originea sa etnică, religioasă, culturală şi lingvistică”.

Patriarhia Română face un apel către Statul român de a solicita autorităţilor britanice reanalizarea cazului şi identificarea unei soluţii care să ţină cont de dreptul fundamental al celor doi copii minori de a fi crescuţi şi educaţi în familia lor naturală.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMÂNE

One comment

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    dar in cazul MICHAELA NAN
    cazul SMICALA

    cazul AVRAMESCU
    cazul RADULESCU

    si alte zeci de cazuri de ce nu au scos un cuvant?!? pentru ca nu au avut audienta lui Florin Barbu?

    fratilor sa ne intelegem, tradarea de neam si neimplicarea este o crima impotriva umanitatii.

    Sunt 20 familii de romani sechestrate in Norvegia, nu este de gluma cu astia pedofili de la Barnevernet!

    Nu este acceptabil ca se intervine doar la audienta mass-mediei!! este revoltator si strigator la cer! Patriarhul trebuie sa iasa public si sa ceara dreptate, sa oblige politicul si diplomaticul sa intervina asa cum fac polonezii cu cetatenii lor!

    Eu am iesit pentru Florin Barbu inca de la inceput din prima zi, am scris autoritatiilor ,am protestat aici in anglia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*