Campania de vaccinare în Kenya pe 13 septembrie 2019.
Campania de vaccinare în Kenya pe 13 septembrie 2019. BRIAN ONGORO / AFP

Inginerii americani au dezvoltat etichetarea subcutanată și vaccinarea încapsulată în nanoparticule.

Inginerii de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) au inventat nanoparticule injectabile sub piele care emit o lumină fluorescentă invizibilă cu ochiul liber, dar vizibilă de către un smartphone și care ar putea fi folosit într-o zi pentru a confirma că persoana a fost vaccinată .

Fundația Gates, care finanțează proiectul, a lansat, de asemenea, sondaje de opinie în Kenya, Malawi și Bangladesh pentru a stabili dacă oamenii vor fi gata să adopte aceste puncte cuantice microscopice sau preferă să se lipească de cărțile vechi de vaccinare.

Urmăriți seria noastră Africa pentru provocarea sănătății copilului

Ideea este să scrieți dovada vaccinului pe corpul însuși, în țările în curs de dezvoltare în care cardurile de vaccinare pe hârtie sunt adesea greșite sau incomplete și unde nu există înregistrări medicale electronice.

Sistemul, descris miercuri în revista Science Translational Medicine , a fost testat până acum doar pe șobolani, dar cercetătorii, finanțați de Fundația Bill și Melinda Gates (partenerul Monde Afrique ), speră să le testeze pe oameni în Africa, în următorii doi ani, a declarat pentru AFP coautorul Ana Jaklenec, inginer biomedical la MIT.

Inginerii au petrecut mult timp găsind componente care sunt sigure pentru organism, stabile și capabile să dureze câțiva ani.

Cruce luminiscentă

Rețeta finală este compusă din nanocristale pe bază de cupru, numite puncte cuantice , diametru de 3,7 nanometri (nm) și încapsulate în microparticule de 16 micrometri (μm, 1 μm egale o milionime de metru și 1 nm este egală cu o miliardime). Întregul este injectat de un plasture de micro-lungime de 1,5 mm.

După ce au fost aplicate pe piele timp de două minute, micro-acele se dizolvă și lasă puncte mici sub piele, distribuite de exemplu sub formă de cerc sau cruce. Aceste mici puncte sunt încântate de o parte din spectrul luminii invizibile pentru noi, aproape de infraroșu.

Un smartphone modificat, îndreptat spre piele, face ca cercul sau crucea să pară fluorescente pe ecran. Cercetătorii ar dori să vadă vaccinul împotriva rujeolei injectat cu aceste mici puncte. Un medic mai târziu ar putea indica un smartphone pentru a verifica dacă persoana a fost vaccinată.

Cercetătorii MIT au prezentat, la 18 decembrie 2019, la Washington, o tehnologie de vaccinare subcutanată încapsulată în nanoparticule și nanocristale care devin fluorescente atunci când se apropie de lumina infraroșie.

 

Cercetătorii MIT au prezentat, la 18 decembrie 2019, la Washington, o tehnologie de vaccinare subcutanată încapsulată în nanoparticule și nanocristale care devin fluorescente atunci când se apropie de lumina infraroșie. KJ MCHUGH / KJ MCHUGH ET AL., ȘTIINȚĂ TRADUCȚIONALĂ MEDICINĂ (2019) / AFP

Se presupune că tehnica este mai durabilă decât marcajul de pâslă de neșters, pentru care cercetătorii au simulat cinci ani de expunere la soare. Și necesită mai puțină tehnologie decât o scanare a irisului sau întreținerea bazelor de date medicale.

Limita conceptului este că tehnica va fi utilă pentru identificarea copiilor nevaccinați doar dacă va deveni instrumentul exclusiv. De asemenea, vor accepta oamenii mai multe marcaje sub piele pentru fiecare vaccin? Și ce se va întâmpla cu punctele în care trupurile copiilor vor crește?

Fundația Gates continuă proiectul și finanțează sondajele de opinie din Kenya, Malawi și Bangladesh pentru a stabili dacă oamenii vor fi gata să adopte aceste puncte cuantice microscopice sau preferă să se lipească de cărțile vechi de vaccinare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

CAMPANIA : STRANGERE DE SEMNATURI – Formular cu tabel pentru semnaturi si manifest contra – 666

Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu miluieste-ma pe mine pacatosul/pacatoasa si pe…

Cadou sau capcana de sfarsit de an: Guvernul amana pe termen nedefinit introducerea cartii electronice de identitate​

O fi din cauza birocratiei renumite de la noi, o fi din…

SUPER – MEMORANDUMUL: NOUA SUPER-RELIGIE MASONICĂ MONDIALĂ şi BISERICA în perioada 2016-2020

SUPER – MEMORANDUMUL NOUA SUPER-RELIGIE MASONICĂ MONDIALĂ ŞI BISERICA ÎN PERIOADA 2016…