Episcopia Greco-Catolică de Oradea atacă Bisericile ortodoxe din Bihor

Episcopul Sofronie nu are nimic de obiectat în acestă privinţă..
Episcopul Oradei - Sofronie Drincec
Episcopul Oradei - Sofronie Drincec

În urma deschiderii ecumenice a PS Sofronie al Oradei, fata de greco-catolicism au crescut procesele de revendicare si retrocedare a lacasurilor de cult din Bihor. Dupa cedarea Episcopiei Ortodoxe a doua biserici din zona Beiusului (Valani si Prisaca), impotriva vointei credinciosilor, urmand a se mai ceda inca in cateva sate, procesele au crescut simtitor.
Catolicii spera ca in timpul cat PS Sofronie va fi la Oradea sa poata obtine cat mai multe biserici din Bihor chiar daca in satele respective inca nu au reusit sa adune macar 5 – 7 credinciosi. Pe langa aceasta au actionat in instanta Manastirea de la Stana de Vale ridicata cu binecuvntarea PS Ioan Mihaltan si au redeschis proces schitului Huta care in urma cu cateva luni a obtinut castig de cauza printr-o hotarare definitiva si irevocabila.
PS Sofronie Drincec nu vrea sa dea detalii despre aceste procese iar sub pretextul autoritatii episcopale a dat ASCULTARE preotilor subalterni sa nu faca nici o declaratie cu referinta la acestea astfel incat procesele sa isi urmeze cursul “firesc” fara nici o opozitie din partea preotilor si credinciosilor ortodocsi din satele respective.
Despre toate acestea Sinodul BOR tace cu aceeasi “demnitate” cu care a actionat si in cazul Tanacu, anume: “Sfanta ascultare” de…

Părintele Teofil Părăian
Părintele Teofil Părăian

P.S. Pentru cine nu stia, Parintele Teofil Paraian este duhovnicul Episcopului Sofronie de la Oradea si al IPS Nicolae Corneanu din Banat.

Rătăcirea duhovnicului

[youtube=https://it.youtube.com/watch?v=1LWjye9zQ6A]

___________________________________________________
Rătăcirea mitropolitului
[youtube=https://it.youtube.com/watch?v=G5DU_zMy65U]

Rătăcirea episcopului

[youtube=https://it.youtube.com/watch?v=sKNxv4Dx-Ck]

Poate ca nu intamplator Sinodul BOR promoveaza si sustine insistent imginea parintelui Teofil Paraian.

Miscarea Ortodoxa de Reinviere Monahala

7 Comments

 1. Pot sa loveasca in voie ereticii fiindca acesti “ierarhi” au tradat Adevarul. Nu le mai pasa de turma incredintata lor. Pacat! Vor da seama la Judecata de Apoi de toti pe care ii vor baga in iad. Daca urmezi un ierarh ecumenist doar fiinca este imbracat in haine de episcop si sta “pe scaunul” Apostolului Andrei, asta nu inseamna ca mergi intr-o directie buna. Care este adevarul despre BOR?
  Iata:După cum uşor se poate vedea din derularea evenimentelor, B.O.R.-ul continuă cursul apostaziei, alergând spre abisurile iadului, precum odinioară porcii gadarenilor spre prăpastie. Această „Biserică”, a încetat demult să-L mai urmeze pe Hristos; ea nu mai reprezintă Sfânta Biserică a lui Hristos. E trist, dar adevărat! Voi enumera motivele pentru care B.O.R. nu mai este Biserica lui Dumnezeu:
  1.a recunoscut şi aplicat în mod schismatic calendarul gregorian, căzând sub anatemele rostite de Sfinţii Părinţi;
  2. a colaborat şi recunoscut supremaţia puterii civile anticreştine asupra Bisericii, căzând în erezia serghianistă;
  3. a recunoscut validitatea tainelor romano-catolicilor şi greco-catolicilor semnând acorduri în acest sens: cu uniaţii în 1947 când aceştia au fost primiţi necanonic- mai exact ANTICANONIC- în B.O.R., cu papistaşii la Balamand la începutul anilor 90, apoi în 1999 la vizita papei Ioan Paul al II-lea în România;
  4. a recunoscut validitatea hirotoniilor anglicane : în 1935, la Bucureşti se încheie un acord preliminar privind recunoaşterea validităţii hirotoniilor anglicane; apoi acest acord a fost definitivat în inunie 1966 la Lambeth, când Patriarhul Justinian- de orientare marxist-leninistă- şi Arhiepiscopul anglican de Canterbury semnează „Comunicatul comun”;
  5. promovarea ereziei ecumeniste. În 1961 B.O.R. –ul devine parte integrantă din Consiliul mondial al „Bisericilor” ( C.M.B. sau în engleză W.C.C.). de atunci această erezie a fost intens promovată în Seminariile Teologice, în Facultăţile de teologie e.t.c.;
  6. promovează şi practică rugăciunile în comun cu erticii, practică condamnată aspru de Sfintele Canoane şi de Sfinţii Părinţi;
  7. tolerează şi iartă ierarhi ce binecuvintează şi promovează activităţi de „evanghelizare” ale ereticilor în interiorul turmei ortodoxe; am în vedere în mod deosebit cazul Corneanu, care după ce s-a împărtăşit cu papistaşii şi uniaţii, înainte cu trei zile de a fi judecat în Sinod, a „ binecuvântat” misiunea baptiştilor în Timişoara, Arad şi în tot Banatul; apoi după ce a fost iertat, a susţinut misiunea scientologilor- sunt înregistrări şi documente care atestă aceste fapte;
  8. a recunoscut pe erticii monofiziţi, care se află sub anatemele a 4 sfinte Sinoade Ecumenice, ca fiind ortodocşi, deşi nici până în prezent aceştia nu au lepădat cu totul erezia monofizită şi nu mărturisesc crezul de la Calcedon, întrucât ei consideră pe Sfinţii Părinţi participanţi la acest Sfânt Sobor ca fiind „ Înşelaţi”;
  9. permite ca în Sfintele Biserici să se ţină slujbe neortodoxe de către eretici (romano-catolici, monofiziţi e.t.c) dar şi de către masoni- cum s-a întâmplat în Catedrala din Timişoara;
  10. a recunoscut în iunie 2006 botezul ereticilor ( romano-catolici, greco- catolici, anglicani, monofiziţi, lutherani, congregaţionişti şi UNITARIENI- aceştia din urmă NEAGĂ SFÂNTA TREIME, CONSIDERÂND IDOLATRIE ÎNCHINAREA LA EA). Textul înţelegerii scrie: „Suntem de acord, împreună, să recunoaştem Taina Botezului administrată în biserica fiecăruia dintre noi şi să promovăm folosirea Certificatului de Botez comun. Semnează: Biserica Anglicană a Australiei, Biserica Ortodoxă Antiohiană, Biserica Apostolică Armeană, Federaţia Congregaţională a Australiei, Arhidioceza Ortodoxă Greacă a Australiei, Biserica Lutherană a Australiei, Biserica Romano-Catolică din Australia, Biserica Ortodoxă Română, Biserica Unitariană din Australia”. Documentul complet se găseşte la pagina de internet a NCCA: http://www.ncca.org.au/_data/page/2/A_National_Covenant_July_041.doc.
  11. alegerea ierarhilor se face cu implicarea politicienilor, deşi acest lucru este aspru condamnat de canoanele bisericii. Astfel, ierarhii care îndrăznesc să ia scaunul episcopal apelând la ajutorul conducerii politice a statului, sunt CATERISIŢI ŞI NEÎMPĂRTĂŞIŢI, şi ei şi cei care se împărtăşesc cu ei. TOŢI PATRIARHII B.O.R. AU APELAT LA AJUTORUL CONDUCERII LAICE, SECULARE PENTRU A-ŞI OBŢINE SCAUNELE VLĂDICEŞTI! Daniel Ciobotea se afişează public cu masoni declaraţi din conducerea statului, iar aceştia nu-şi ascund ajutorul pe care l-au oferit lui Daniel pentru ca acesta să ajungă Patriarh.
  Acestea sunt doar câteva din abaterile B.O.R., şi mai ales ale ierarhilor, care demonstreză că ei nu-L mai urmează pe Hristos, ci au făcut din Casa Domnului o peşteră de tâlhari.

 2. Ratacirile se inmultesc din ce in ce . B.O.R. tace. Pastorii s-au transformat in lupi. Poate nu toti. Dar noi, oitele trebuie sa nu incuviintam asa ceva.

 3. Tind sa cred ca ai dreptate in privinta parintelui Teofil Paraian. Pacat. Si eu la inceput credeam ca e un mare duhovnioc. Ce pot sa-ti spun eu despre el este ca este un adept al ecumenismului.Cu cativa ani in urma, am participat la o tabara ecumenista pt tineri organizata de AOLN care are loc la manastirea Sambata de Sus in fiecare an numita forumul Tinerete si speranta. Pe atunci nu stiam ce inseamna cuvantul ecumenism, nu aveam cunostinte despre asa ceva. M-am dus pt ca am fost incantata de ideea ca se mai gandeste cineva si la tineri, sa organizeze pt ei tabere unde sa se simta bine. Acum, peste ani,dupa ce am acumulat mai multe cunostinte despre ortodoxie, imi dau seama ca tabara aceea a fost o amagire.Si imi mai dau seama ca tinerii care veneau acolo nici ei nu aveau nici o cunostinta despre pacatul ecumenismului.Nu stiu daca ulterior au aflat.
  In privinta bioenergiei, in conferintele audiate de mine unde a fost invitat si Teofil Paraian,el a spus ca nu este de acord cu bioenergia si ca asta ar fi de la vrajmasul omenirii. Nu pot sa spun decat ce am auzit eu de la el, altceva nu mai stiu.In paginile ziarelor religioase, parintele este socotit un mare duhovnic, orb din nastere dar cu darul clarviziunii. Ziaristii respectivi spuneau ca stia ce intrebari ii vor pune ei,inainte de a le formula verbal, ele aflandu-se doar la stadiul de ganduri.
  Asa ca chiar nu mai stiu ce sa cred…
  Site-ul asociatiei respective care organizeaza tabara anuala este
  aoln.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 Comments
scroll to top