Filmul “Sfinţii închisorilor” – Din temniţe pe ecrane !

Arsenie Boca
Arsenie Boca
Valeriu Gafencu
Valeriu Gafencu

Un film bine făcut, ar putea populariza mult mai mult mărturia dată de eroii aceştia, care nu s-au lepădat pentru nimic de Hristos. Avem oameni şi credincioşi şi capabili de aşa ceva : regizorul Dan Puric ar pune în scenă scenariul deosebit alcătuit de părintele Savatie Baştovoi. Ar fi foarte frumos; ar ieşi un film ortodox şi un mod de-ai pomeni pe martirii anticomunişti. Apoi de actori tineri, buni şi dornici de afirmare nu ducem lipsă.

Despre Holocaust s-au făcut o avalanşă de filme, şi artistice şi documentare. Lumea întreagă trebuie să ia cunoştiinţă că s-a murit şi pentru Hristos, mai ales pentru Hristos în temniţele comuniste din România.

Sandu Tudor
Sandu Tudor
părinţii Gh. Calciu şi Iustin Pârvu
părinţii Gh. Calciu şi Iustin Pârvu

Acest lucru va încuraja pe binecredincioşi şi îi va întări în vremurile de prigoană ce deja au început să apară.

Până la urmă, acest film se vrea să fie unul religios, cu adevărat ortodox, cum nu s-au prea făcut în istorie. Avem puţine de acest gen, printre care şi excepţionalul film OSTROV, desprins parcă din Pateric.

Să dea Bunul Dumnezeu, gândul cel bun şi inspiraţie oamenilor care au darul de a transpune pe micul ecran şi acte bineplăcute lui Dumnezeu.

Toţi cei care sunt de acord cu un astfel de film sunt rugaţi să-şi exprime dorinţa mai jos.

13 Comments

 1. Este necesar un astfel de film in memoria Sfintilor din inchisori.
  Este o cale de a-i recunoaste si cinsti.
  Este o punte de legatura cu trecutul nostru istoric si crestin.
  Ne bucuram acum de ortodoxie pentru ca acestia au suferit atunci. Bucuria nu este deplina daca nu le recunoastem Jertfa.

  Doamne ajuta!

  Elisabeta

 2. Abea astept un film romanaesc de cea mai inalta tinuta de care e in stare cinematografia romaneasca. Au fost si vor mai fi filme romanesti. Insa un lucru e cert actorii nostri stiu sa joace magistral au o dorinta si o daruire pa care o cunoastem. Sa-l ajute Dumnezeu pe regizorul Dan Puric sa gaseasca tot ce e mai bun pt acest film. Asteptam cu interes iesirea lui pe ecrane.

  Doamne ajujta!

 3. un astfel de film cred eu ca ar rezolva o problema majora,care in acelasi timp reprezinta si un motiv pt care acesti martiri inca nu sunt canonizati si anume faptul ca ei nu sunt cunoscuti de marea majoritate a crestinilor din tara noastra. un asemenea film s-ar impleti perfect cu extraordinara campanie “Din temnite spre sinaxare”…
  ar fi cazul ca romanii sa afle ADEVARUL despre trecutul lor,ADEVARUL deplin cu care ar trebui sa ne mandrim. este incredibil cum am ajuns sa cedam presiunilor si sa ne blamam eroii neamului si martirii…ba uneori o facem si fara sa ne preseze cineva dinafara,pur si simplu le facem treaba lor…
  toti martirii care au suferit in inchisorile coministe ar trebui canonizati…TOTI! indiferent CAT au suferit sau daca erau legionari sau nu… oricum,sper sa vina vremea cand va putea fi spus adevarul si despre Legiune… ca doar ea a dat neamului ca jertfa cei mai buni copii ai sai. atunci nu ne va mai fi frica sa-l punem pe Corneliu Zelea Codreanu in fruntea martirilor,ci il vom cinsti ca un sfant,dupa cum se si cuvine!
  Sfintilor Marturisitori care in temnita Golgota neamului romanesc ati suit,rugati-va lui Dumnezeu pentru noi !

 4. Avem atatea marturii, avem inca in viata marturisitori ai lui Hristos care au trait pe pielea lor urgia, blasfemia si martiriul acelor prigoane. S-ar putea face un film care ar reflecta o realitate cruda si de nezdruncinat. Ar putea vedea omenirea intreaga, ororile comuniste. Poate asa vom invata cu totii ceva si ne-am deschide mai mult catre Hristos. Avem actori de mare valoare pe care altii nu-i au.

 5. Nu mai asteptati, ca ispitele se vor inmulti, cei care puteti, faceti acest film. Noi vom ajuta cu rugaciunea si cu tot ce va mai fi necesar. Cu Dumnezeu inainte, fratilor !

 6. Ce frumos ar fi! Dar de unde bani? Haideti sa facem ceva, fratilor, ca proiectul acesta sa devina realitate mai repede.

 7. D-le actor,daca dumneavoastra aveti curajul sa scoateti acest film veti fi pomenit de noi oamenii simpli si o sa va rasplateasca Bunul Dumnezeu pentru totdeauna.
  In acest film sa puneti in scena toate ororile si marsaviile pe care le-au comis comunistii impotriva crestinilor adevarati.
  Amintim pe VALERIU GAFENCU,SANDU TUDOR,LACATUSU ILIE,ELISABETA RIZEA,IOAN IANOLIDE si altii.
  Dupa ecranizarea acestui film sant sigur ca oamenii din Romania si cei de peste hotare o sa va felicite si veti fi premiat la cel mai inalt nivel.
  Trebuie sa mentionez ca si in zilele noastre (2008) inca se mai savarsesc magarii si manevre mizerabile asupra crestinilor adevarati.
  Bunul Dumnezeu si maica Domnului sa va lumineze si sa duceti pana la sfarsit acest film pe care il asteptam cu totii.
  T.Cristian.

 8. eu cred ca ar fi bine sa existe un fel de conferinat tinuta in mai multe locatii din tara ca lumea sa cunoasca problematica sfintilor din temnite… eu unu m-as bucura daca ar veni in curtea de arges un grup de duhovnici si teologi si persoane care nu facparte din clerul bisericii care sa vorbeasca despre fenomenul pitesti despre care in ciuda faptului ca stau in curtea de arges nu am aflat decat acum despre ce e vorba. consider ca ar incalzi multe inimi in randul crestinilor si astfel avand terenul pregatit sa fie lansat si un film cu aceasi tema! doamne ajuta!

 9. Acest subiect e foarte bine sustinut. Este demarata si o camapanie cu numele “Din temnite spre sinaxare”, o carte cu acelasi nume, ca sa nu mai vorbim de renumita carte a lui Ioan Ianolide, “Urmarea lui Hristos” si de best-seller-ul “Sfântul închisorilor” a monahului Moise de la Oaşa. Pentru mai multe informaţii vizitaţi http://sfintii-inchisorilor.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 Comments
scroll to top