Se prefigureaza pozitia oficiala a BOR despre microcipuri

Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu miluieste-ma pe mine pacatosul/pacatoasa si pe toata lumea Ta !

UPDATE : Precizare a Biroului de Presă al Patriarhiei Române

patriarhPF Patriarh Daniel a fost întrebat de membrii Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureştilor despre noile paşapoarte biometrice şi semnul fiarei şi care este poziţia oficială a Bisericii?

A spus că zilele următoare va transmite o scrisoare oficială către Ministerul de interne , pentru a cere o explicaţie oficială despre noul sistem electronic de legitimare a populaţiei.

Paşapoartele biometrice , care au stârnit reacţii adverse din partea unor părinţi din zona Moldovei, care au îndemnat credincioşii la „lupta cea sfantă” declarând deschise „zilele muceniciei” şi „epoca lui antihrist”, au fost recomandate ţărilor europene de către USA , pentru a contracara terorismul, prin stocarea în formă electronică a particularităţilor biologice a fiecarei persoane.

Pe lângă elementele consacrate folosite în vechile modele de paşapoarte şi acte de indentitate ( adresa, fotografie, înălţime, culoarea ochilor, semne particulare) , noile documente stochează mult mai multe elemente personale ( aprenta digitală, dimensiunea irisului,…etc ) cu scopul de a spori gradul de securitate a populaţiei, împotriva terorismului şi infracţionalităţii.

În cazul în care informaţiile stocate de noile documente de identitate vor putea fi verificate de către alte persoane sau structuri de informaţii , îngrădind astfel libertatea persoanei repectată în prezent de Constituţia României şi de către Sfânta Scriptură, atunci Biserica va trebui să ia atitudine şi să apere libertatea persoanei.

Patriarhul a ţinut să atragă atenţia că mult mai important este să fim atenţi ce “amprente ” lăsăm noi fiecare persoană umană în lumea aceasta şi mai ales cum arată imaginea noastră inaintea lui Dumnezeu!

Ar trebui adica , să fim atenti la “masurile “noastre duhovnicesti si la imaginea noastră în faţa lui Dumnezeu şi nu doar de masurile biologice de identificare în faţa oamenilor.

sursa : Schitul Darvari Blog

14 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ne bucuram daca Biserica o sa ia oficial pozitie impotriva documentelor cu cipuri.

  2. Un preot ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Rugati-va ca Dumnezeu sa-i lumineze pe ierarhii nostri sa ia decizia cea buna. Nu uitati, sfarsitul e in mainile lui Dumnezeu, dar si in mainile noastre. Apelati la ,, arma cea duhovniceasca'' care este rugaciunea si Dumnezeu nu ne va lasa. Nu va iesiti din fire si nu va invrajbiti cu nimeni ci faceti precum a sugerat Preaferictul, aveti grija mai intai de amprenta duhovniceasca. Atunci cand Dumnezeu ne va ,,scana'' si nu vom fi recunoscuti ca fii legitimi, atunci va veni sfarsitul.

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Fiecare dintre noi este pictorul propriei sale vieti : sufletul este pânza, virtutile sunt culorile, iar Hristos este modelul pe care trebuie sa-L pictam. ( Sfântul Grigorie de Nyssa)

    Tu,cititorule,pana unde ai ajuns cu pictura ?

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Biserica este in stransa legatura cu politica si cu statul deoarece este parte din cea din urma. Deci va fi foarte greu ca Biserica sa schimbe o decizie deja luata de majoritatea puterii, aceea de a insera in acte aceste cipuri. Desigur au existat si exceptii: Grecia si Serbia, insa Dumnezeu Le-a intarit si unit credinta. Sa-i ajute Dumnezeu pe mai marii nostrii conducatori ai statului, Bisericii si tot neamul romanesc sa fim neclintiti in credinta noastra. Doamne ajuta!

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    E buna si rugaciunea dar Cuviosul Paisie Aghioritul a zis ca tacerea poate fi folosita ca un raspuns impotriva noastra...poate ca marturisirea e mai mare decat rugaciunea sau poate cel putin intai trebuie sa fie marturisire si apoi rugaciune!
    "Şi noi pe drept, căci noi primim cele cuvenite după faptele noastre; Acesta însă n-a făcut nici un rău. Şi zicea lui Iisus: Pomeneşte-mă, Doamne, când vei veni în împărăţia Ta." Luca 23;41,42
    Dar fiecare actioneaza dupa constiinta lui si poate ca cel mai bine e sa actionam dupa sfatul parintilor 'imbunatatiti'...

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Atitudinea noastra trebuie sa fie insotita de rugaciune neaparat... caci nu vom face, ce credem ca facem, cu a noastra putere. Cand Lucifer va fi dezlegat de Dumnezeu, se va napusti asupra noastra si ne va spulbera ca nisipul, daca nu suntem bine ancorati in tainele Bisericii. Nu mai avem de-a face cu patimi, pacate sau ce-a fost pana acum.. este vorba de lepadarea de Hristos, acceptand cu bunastiinta inrobirea intr-un sistem satanic, ce-l uraste pe Hristos. De aici decurge lepadarea... si este constienta, deoarece proorocii ne-au spus semnele si duhovncii de azi stiu a le citi. E vremea marturisirii prin jertfa..iar rugaciunea trebuie sa o insoteasca... nici una fara cealalta.

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Se teme lumea de anticrist... ori un a ori alta ... tot va veni ! Asa ca degeaba se opune BOR ... ce e scris e scris .

    • Constantin Savin

      Traiasca Legiunea si Capitanul!

      mai lult decat temere de antihrist trebuie sa avem nadejde in iubirea lui Dumnzeu... toate se intampla cu ingaduinta lui Dumnezeu, pentru a starpi pacatele noastre.. dar noi nu trebuie sa acceptam semnul fiarei... chiar de la inceput.. aveti credinta ca putem fi parte a acelei turme mici, ce-i zice Domnul : "Nu te teme...pentru ca Tatal vostru a binevoit sa va dea voua imparatia (Luca, 12,32)"

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Oare chiar ne prefacem ca nu pricepem? Daca sinodul nu a avut o coloana vertebrala in cazul Corneanu, cum credeti ca va avea acum? De aceea au si amanat sedinta de sinod o luna, tocmai ca sa aiba timp sa -i mituiasca pe fiecare din ierarhi in parte. De aceea cred ca este necesar sa nu incetam presiunile asupra lor deloc, pentru a/i determina sa ia atitudinea normala. Pentru ca nu stiu cati vor mai avea curajul sa iasa in strada daca BOR va da un comunicat nefavorabil. Se va repeta povestea cu Corneanu. Numai prostii nu invata din greselile lor.

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Nu cred ca in unii -se pare,multi!-dintre cei mai inalti ''pastori''ai bisericii noastre mai arde inima pentru ADEVAR.Ei se ocupa de polita ecumenica,calcind in picioare adevarata credinta,asa cum ne-a lasat-o Mintuitorul si asa cum au pastrat-o deseori jertfelnic stramosii nostrii...Ei ne amagesc si ne lasa in voia Raului cu bunastiinta...Vai de cei mari care nu-i lasati nici pe cei mici sa se mintuiasca.Oare care este adevarata identitate a celor care ne conduc de incearca sa ne inchine Iadului prin dezinformare,indiferenta, ipocrizie,dezbinare si chiar vinzare a libertatii,demnitatii si identitatii noastre ca si crestini si romani?!

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ma gandesc ca n-o sa mai lasam prea multe "amprente duhovnicesti" dupa ce vom fi implantati cu cipuri, deci grija PF Daniel ...Ne vrea imprastiati.

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Adica de peste o suta de ani BOR tot fuge de ortodoxie prin invatatura, declaratii si actiuni anticrestinesti si inca mai exista crestini care cred ca Sinodul BOR si 99% din cler, monahi si laici vor lua o pozitie impotriva instaurarii imparatiei lui antihrist?
    Sancta simplicitas!

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ca e mason sefu o vede si un chior!dar "preotii"de ce il mai pomenesc la slujba?de ce oamenii merg la biserici unde e pomenit acest antihrist?ajungem idolatrii ca sa avem sperante d la un om cand exista HRISTOS!hei oameni simpli nu stiti d fapt c e biserca?credeti ca e un bolovan fara viata?

  1. Pingback: Razboi întru Cuvânt » PASI SPRE DICTATURA ABSOLUTA (Noutati 28 ianuarie 2009)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*