Pregatirea pentru vremurile din urma – ce era mai important din mesajul parintelui Iustin

Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu miluieste-ma pe mine pacatosul/pacatoasa si pe toata lumea Ta !

E vremea jertfei ! A pregatirii pentru vremurile din urma… Nu vom putea sa realizam aceasta pregatire, atunci pe ultima suta de metri. E bine sa ne intarim in credinta de pe acum si sa actionam in mod concret. Sa ne preocupe soarta copiilor nostri si sa ne punem intrebarea cu ce-i vom hrani si cum facem fata foametei, razboiului, prigoanei proorocite pentru vremea de Apoi.

uniti-de-iubirea-in-Hristos

Va reamintim ce ne indeamna parintele Iustin Parvu si ce nu a inteles majoritatea lumii, aflata in goana dupa cele lumesti :

“Sa rezidim neamul acesta! Dar nu vom putea izbandi lucrul acesta daca nu ne vom rezidi fiecare in parte sufletele noastre. Sa ne pocaim si sa ne punem cenusa in cap, ca sa ne dea Domnul harul si puterea de a primi mucenicia. Va trebui sa cream mici fortarete, mici cetatui de supravietuire, la sate, acolo unde mai sunt inca oameni care pricep si isi amintesc Randuiala, unde sa avem pamantul nostru, scoala noastra – in care sa ne crestem copiii in duhul aceasta ortodox, sa avem spitalele si moasele noastre.”

Faradelegile statului trebuie sanctionate si neaprobate de catre Biserica, de catre noi – madulare ale Bisericii.  Proorociile se vor adeveri, mai devreme sau mai tarziu, dar planurilor vrajmasului suntem datori a le spune un NU hotarat. Aceasta cat priveste perioada imediat urmatoare. Sa ne gandim dincolo de aceasta perioada. Propunem spre dezbatere acest paragraf, extras din Apelul Parintelui Iustin, din data de 14 ianuarie 2009. Nadajduim sa fie pus in aplicare si sa veniti cu solutii, textul neavand nevoie de alte adaugiri. Concret ! Ce facem fiecare vis a vis de acest sfat al parintelui ?! Cum aveti de gand sa infaptuiti ce ne indeamna parintele ?

29 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Eu sunt alaturi de apelul parintelui Iustin Parvu dar stiu ca romanii n-au educatie religioasa ortodoxa din cauza anilor de comunism. Ma refer la cei maturi. Tinerii s-au nascut intr-o lume confuza "vrajita" de negutatori in care nu exista principii morale.
    Eu sunt fundamentalista in credinta mea si din aceasta cauza habotnica.
    Acesta este insa rezultatul incercarilor prin care a trebuit sa trec prin viata. Spunea cineva de pe un alt site ca trebuie sa ne ferim de incercarile care nu ne duc la mantuire. Dar de unde stie el care sunt acelea?
    Oamenii au tendinta de a judeca aspru pe semenii lor si nu-si vad mai intai barna din ochiul lor.
    O sa fie greu de luptat cu sistemul pentru ca au deja un sistem condus de satanisti. Dar fiecare poate sa-si conduca viata asa cum crede mai bine spre mantuire.
    Sunt sceptica cu privire la capacitatea romanului de a se organiza asa cum propune parintele Iustin.

  2. Bogdan Alexandru

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    MARE DREPTATE are Parintele Iustin! Am participat, nu de mult, la un simpozion pe tema "MISIONARISMUL TINERILOR in contextul lumii secularizate de astazi". S-au ridicat intrebari ca : "DE CE NU REUSIM SA FACEM MISIUNE?" "DE CE NU AVEM ROADE CAND VREM SA APROPIEM PE CINEVA DE DUMNEZEU?"... Raspunsul il da Pr.Iustin:"nu vom putea izbândi lucrul acesta dacă nu ne vom rezidi fiecare în parte sufletele noastre". De aceea zic: MARE DREPTATE ARE! Daca am mai citi si din Scriptura (nu doar subtitrarile de la filme sau mesajele de pe mess si telefonul mobil) am gasi raspunsul la TOATE PROBLEMELE. De exemplu, ca sa avem ROADE si cu apropiatii nostri, Mantuitorul Iisus Hristos ne spune "Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri".(Matei 5, 16).
    DAR MAI AVEM NOI DORINTA DE A NE FACE TIMP SA MAI CERCETAM CUVANTUL LUI DUMNEZEU? Nu prea! DE CE?
    ACUM AJUNGEM LA PARTEA CONCRETA: As dori sa propun celor interesati un lucru: 1. fiecare sa treaca pe o hartie lucrurile care il indeparteaza de Dumnezeu (ex. niste pantaloni cam indecenti care smintesc, un parfum, statul prea mult la TV si calculator, vorbitul de rau, injuraturile, fumatul, desfranarea, malahia, alcoolul, secventele pacatoase, zgarcenia, eu stiu MASINILE LUXOASE... orice lucru care devine o patima acela ne FURA mantuirea) . "Nu ştiţi, oare, că nedrepţii nu vor moşteni împărăţia lui Dumnezeu? Nu vă amăgiţi: Nici desfrânaţii, nici închinătorii la idoli, nici adulterii, nici malahienii, nici sodomiţii, Nici furii, nici lacomii, nici beţivii, nici batjocoritorii, nici răpitorii nu vor moşteni împărăţia lui Dumnezeu", ne spune Sf Ap Pavel (I Corinteni, 6, 9-10)
    Dupa ce le-am constientizat, trecem la punctul 2 : incercam sa ne debarasam de ele :"Şi aşa eraţi unii dintre voi. Dar v-aţi spălat, dar v-aţi sfinţit, dar v-aţi îndreptat în numele Domnului Iisus Hristos şi în Duhul Dumnezeului nostru.
    Toate îmi sunt îngăduite, dar nu toate îmi sunt de folos. Toate îmi sunt îngăduite, dar nu mă voi lăsa biruit de ceva." (I Corinteni, 6, 11-12)
    Punctul 3: NE SPOVEDIM SINCER si LOAM HOTARAREA DE A NU LE MAI PRIMI IN INIMA! Daca vom cadea in pacat, asta trebuie doar UN ACCIDENT, nu din voia noastra!!!
    Punctul 4 : VOM PUTEA REZISTA LA ORICE ISPITA INTERIOARA SI EXTERIOARA IAR "Domnul ne va da harul şi puterea de a primi mucenicia."

    ESTE DOAR O PARERE, ASTEPT OPINIILE TUTUROR TINERILOR, mai ales a celor ASCORENI, in special a celor din Proiectul "DREPTUL LA VIATA" in care am mare nadejde (sper sa nu fie desarta). Sa ne ajute Dumnezeu, iar Pr.Iustin sa-i dea ANI MULTI FERICITI si VIATA VESNICA in IMPARATIA CERURILOR !!! Asemenea si voua. AMIN!

    Cu dragoste si sinceritare, Bogdan Alexandru Popescu.

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    nu cred ca exista om bun sau om rau, exista doar intentie buna sau rea!
    mi-e greu sa vorbesc despre religie, despre amprenta ei asupra omenirii, asupra omului sau aspura mea.
    insa imi aduc aminte de raspunsul unui preot dat intrebarii mele rautacioase: si daca noi ne incredem in ceva ce pe asa-zisa lumea cealalta nu exista? la care el mi-a spus: si daca exista si te vei cai amarnic ca nu ai crezut?!
    in consecinta, acest misionarism isi are efectul in inima celui care intentioneaza sa raspunda acestei idei!

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Jertfa nu a fost, niciodata, straina neamului romanesc. Ne-am jertfit in trecut, ne vom jertfi si acum. Nu cred ca Romania este pierduta, nu cred ca romanii sunt pierduti, ca neam, ei sunt doar adormiti, sau redusi la tacere de prea multa nerusinare a unora dintre noi. Dar va veni timpul cind ne vom ridica, si ne vom lua, din nou, Crucea. Fie ca unora le place sau nu, noi ne-am nascut cu ortodoxia, in singe, si o sa murim asa. Parintele Iustin Pirvu este pentru noi, un Stilp, un Far, un Lider.
    Pentru ca nu l-a ales nimeni, ci s-a impus.

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    si eu sunt de acord cu Parintele..macar atata sa facem....Ma gandesc ca lumea a fost poate si mai rea in timpul Mantuitorului si a fost dintodeauna mai rea...dar cred ca atunci knd traiau cei mai mari desfranati au fost si cei mai mari Sfinti..cum se povesteste si in Pateric.....sunt semne ca trebuie sa vina Domnul Iisus Hristos si judecata lui va fi aspra....:((

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ....sa ne indreptam viata prin lucrarea voii lui Dumnezeu....

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ascultati pe mai-marii nostri duhovnici.......ei ne vorbesc pe fata despre cele ce urmeaza a se intampla. Pacat ca cei care reprezinta credinta noastra in SINOD nu dau ascultare putinilor Sfinti care mai sunt printre noi..... Noi nu putem decat sa ne cerem si noi drepturile.....dreptul de a alege ceea ce este bine pentru noi si ceea ce nu este. Nu trebuie sa acceptam ceea ce ne dau ei sa "inghitim", trebuie sa avem dreptul sa spunem si "NU", atunci cand e cazul! CURAJ TUTUROR!!!!!

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cu adevarat vor urma timpuri grele.Multi nu isi dau seama de asta si considera ca e dor o alta adaptare ca si celelalte care s-au facut pana acum.Ce e important...cred ca discernamantul isi spune cuvantul.Acum depinde de fiecare in parte...trebuie sa realizeze fiecare ca e un adevarat dezastru pentru viitorul nostru si al copiilor nostri...vom avea de suferit atat din punct de vedere fizic, mai ales sufletesc... Indrazniti sa va salvati sufletele...si totodata sa ne salvam unii pe altii!!!

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamne ajuta!!Parintele Iustin Parvu un adevarat sfant in viata.Spunea pr. Constantin Necula sa ne tinem dreptarul credintei drept, sa reusim sa tinem calea de aur si mai spunea ca daca ne asezam pe o scandura ingusta, acolo va sta doar Hristos cu noi care este in sufletul nostru.Va indemnem fratilor sa luati aminte la pilda bolnavului care a fost coborat de cei 4 barbati, spargand acoperisul,la Iisus Mantuitorul si sa ne punem intrebarea:DACA ALATURI DE NOI VA FI CINEVA LA ZIUA JUDECATII?

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    este mare pacat ca multi nici nu fac cruce cand trec pe langa biserica...altii injura de Dumnezeu :(((...iar altii isi schimba religia ca pe papuci trecand cu usurinta de la una la alta...stiu ca parintele are dreptate si noi cei ce putem sa incercam sa facem cate ceva,sa fim m buni,sa luam atitudine,sa nu fim usor influentabili...si incepand de azi,de acum sa incercam sa ne facem timp macat cate un pic in fiecre zi SA CERCETAM CUVANTUL LUI DUMNEZEU...fie ca oamenii sa devina m buni in fiecare zi,nu doar lacomi,invidiosi si fara frica de Dumnezeu...

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Un Parinte zicea:"N'am intalnit om in viata care sa nu'si dea seama ca binele e bine si raul e rau, indiferent daca era pana si necredincios, ori ateu". Trag tot mai tare concluzia ca pana si din partea celor, multi inconstient, inversunati impotriva Bisericii, o pozitie cu adevarat ortodoxa a unui crestin nu este contestata. Efectul trairii in duh al Ortodoxiei lasa cu siguranta urmari categorice, fie aduce spre convertire, fie uimeste prin profunzimea si autenticitatea adevarului propovaduit. Daca religia este traita, se simte cu siguranta. Eu, cel putin din ce observ, incep sa exclud definitiv ideea ca un crestin adevarat nu poate fi admirat pana si de "prietenii" bine intentionati ai sai. Si am mai inteles cu siguranta ca ironia si tot dispretul venit din afara atinge rau doar caldicelul, toate mustrarile, deraderea si ignoranta sunt pentru putinul si superficialitatea unei trairi din care ne consideram crestini. Ortodoxia arata luciditatea in iubire, bunavointa sincera fata de cei din jur m'a convins ca sparge si ziduri acolo unde crezi ca'i ca s'ar putea sa te bubuie. Oricat de decazuta ar fi starea spirituala a unui om, e imposibil o nerecunoastere a demnitatii din care a cazut. Reactiile sunt in schimb diferite, dupa drepturile date pacatului. Nu e ridiculizat un modernism crestin pe cat e apreciata austeritatea unui crestin adevarat in fata placerilor diverse ale pacatului. Repulsia cea mai mare si indignarea celor asa zisi "necredinciosi" e tocmai datorita neconcordantei dintre trairea noastra cu viata propovaduita de Hristos. Linistea in lumea apocaliptica ne'o spun toti Sf.Parinti ca sta deplin in credinta si trairea adevarata a Evangheliei, si restul, infrunterile pe fata cu mastile diverse ale pacatului, nu sunt decat motive binecuvantate sa ne marturisim iubirea sincera Mantuitorului Hristos, motivul cel mai potrivit pe care ni L'a dat sa'I aratam pana unde'L iubim. Nimic nu este dat peste masura puterilor noastre, Mantuitorul ne spune:"EU CU VOI SUNT IN TOATE ZILELE, PANA LA SFARSITUL VEACULUI. AMIN" (Mt. 28,20)

  12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Nu sunt de acord cu cipuriile satanice, sa lupatam frati crestini pina la sfirsit, sa nu ne lasam, societatea in care traim este bolnava, guvernatii nostri sunt niste masoni ascunsi antichristi, sa imi fie iertat cuvintul am dreptate, va multumesc, Doamne ajuta.

  13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    E ca si cum ne-am afla intr-o calatorie pe un vapor avand drept tinta taramul unde se indeplinesc toate dorintele.Doar ca dintr-o data marea devine agitata,usor ,usor in imensitatea albastrului se contureaza puncte cenusii care devin din ce in ce mai pronuntate...toate vestesc apropierea furtunii.Desi nu ne cunoastem intre noi ,calatorii de pe vas, poate nu am vorbit niciodata in aceste momente ne adunam cu totii laolalta si facem planuri si indeplinim cele trebuincioase ca vasul sa reziste...trebuie sa ajungem pe taramul spre care am pornit.Asa si in realitate.Traim vremuri tulburi, prevestitoare de adevarate furtuni .Ar trebui "sa ne luam toti de manuta", sa ne unim in cuget si sa pornim la drum spre mantuirea sufletelor noastre.Avem rugaciunea, avem pocainta, avem cuvantul Domnului...mai trebuie hotararea de a ajunge cu orice pret spre taramul mult dorit-Imparatia Cerurilor.

  14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    mie mi se pare ca parintele Iustin exagereaza intr-un fel..oricum fiecare percepe in felul sau mesajul lui.Asta nu inseamna ca de maine trebuie sa mergem sa ne punem cenusa in cap sau sa ne retragem in pustie...Poate ca unii ar fi in stare sa lase servici,scoala,familie,tot si sa faca asta,dar majoritatea va lupta asa asa cum va simti si cum va crede ca este de cuviinta.De exemplu, profa mea de romana spunea ca ea isi face o cruce mare si, constienta ca Dumnezeu este si va fi mereu cu ea, va trece peste toate valurile care vor urma.Opinia mea este ca ca Dumnezeu iti vrea inima curata,iar asta presupune multa rugaciune,rabdare si iubire netarmuita ...Asadar degeaba ne punem cenusa in cap daca nu-L simtim cu adevarat aproape pe Dumnezeu si nu simtim acea pace si acel har sfant revarsate din credinta, din rugaciune.E doar o parere pe care o sustin chiar daca poate nu am in totalitate dreptate...don't kill me for this:)

  15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Da, sunt si eu de acord cu parintele Iustin Parvu, daca astia scot acte cu cipuri ma voi duce nu am ce face, respect ce spune in Biblie, chiar daca voi muri de foame si sete. va ava grija Dumneeu de noi

  16. Georgiana Cazacu

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    E un subiect atât de important... dar totuşi sunt atât de puţini cei care reacţionează la asta.. Ne punem întodeauna mâna la ochi şi nu vrem să vedem să auzim, să credem lucruri care sunt certe... De ce ne sunt absurde lucrurile acestea? De ce atunci când apare o nouă fiţă în modă se aleargă cu disperare să fim mai presus unii ca alţii? De ce nu ne întrecem oare şi la credinţă şi la fapte bune? De ce vorbim doar noi lucrurile astea.... Trimiţând materiale informative legate de un subiect oarecare dar cu tema religioasă... am rămas cu un gust amar, primind înapoi insulte... ca "nu ne mai plictisi"... dar dacă trimit o glumă toţi reacţionează şi se amuza şi se veselesc.... Sau am mai constatat că, în loc sa fim siguri, şi să credem ceea ce SCRIPTURA ne spune, parcă ne "luminăm" şi ne tot vin idei... că nu.. nu e aşa... (aducând diferite argumente... pertinente dpv fizic, material, chimic, medical etc...) DE CE SUNTEM AŞA DE SUPERFICIALI CU SUFLETELE NOASTRE? TREBUIE PUS ACCENTUL PE O EDUCAŢIE ALEASĂ, NE EDUCĂM PE NOI ŞI APOI PE COPII NOŞTRI! Un adevărat uragan se abate, în special asupra tinerilor din toate părţile, tineri care cred că sunt liberi în a face orice... Libertatea poate fi văzută ca un miraj... pentru noi tinerii din această comunitate, libertatea poate fi un pericol! Sunt tineri cărora părinţii nu le prezintă o oarecare autoritate, iar ei, naivii, sunt uşor influenţaţi de anturaj, şi cred că fac ceea ce trebuie atunci când se bucură prea mult de poftele lumeşti! Jumătate din timpul meu este petrecut printre tineri, la şcoală şi adesea aud că... „Viaţa e scurtă” iar concluzia ar fi „să ne burăm cum putem mai mult de ea!” 🙁 ...Viaţa de acum, are o importantă semnificaţie pentru acea viaţă de după marele prag, moartea! Cu toţii privim cu spaimă acest prag, dar nu ar trebui oare să ne bucurăm de întâlnirea cu Dumnezeu? Viaţa este cel mai frumos dar primit de la Dumnezeu, dar omul întodeauna parcă depune eforturi supraomeneşti să distrugă acest dar si dacă nu reuşeşte în totalitate, o parte măcar, si tot se simte „mare” când este neîndurător! Şi totuşi... fiecare dintre noi ascunde undeva în suflet o părticică din IUBIRE, pentru că Dumnezeu a sădit-o în firea noastră şi de aceea nu trebuie să trăim viaţa în excese trecătoare, ci să căutăm CALEA POTRIVITĂ, acea calea prin care să înmulţim talantul dat la Sfântul Botez fiecăruia dintre noi, să dăm roade plăcute Lui Dumnezeu! Curaj! „Bateţi şi vi se v-a deschide vouă!” Aşa că, să nu-L lăsăm pe Mântuitorul să plece trist de la uşa inimilor noastre, pentru că nu se ştie dacă „mâna Lui la uşa noastră are să mai bată”! Doamne ajută!

  17. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Mie, apelul Parintelui Justin mi s/a parut plin de nadejde tocmai prin faptul ca vine sa dea si solutii salvatoare, nu numai sa ne semnaleze vremuri grele. Si imi pare rau ca in loc sa ne concentram atentia asupra acestui aspect am preferat mai degraba sa ne spargem ocihii unii altora / daca e apelul P. Justin sau nu, daca sunt rai ucenicii sau nu, daca sa mergem la miting sau nu, si, de fapt, am batut pasul pe loc, fara folos. Dar poate ca ne/om plictisi odata de discutii inutile si sa trecem la fapte concrete / cum ar fi aceste sfaturi practice ale P. Justin. In primul rand Parintele ne indeamna la unitate, caci altfel n/am putea crea mici comunitati. Si cred ca asta este un inceput, de unde sa putem consolida si scoala, si spitalul de care vorbeste Parintele. Parca mai vorbea un mare parinte de mici comunitati. Oare nu Cuv. Serafim Rose?

  18. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Pe parintele Iustin Parvu l-a ales Dumnezeu, si i-a dat putere de la El, si de-aia a reusit sa se impuna; pentru ca in Imparatia lui Dumnezeu nu se patrunde cu incetul, nici pe furis, nici ezitand, ci in ea se da buzna; adica se ia cu forta, ca Domnul ne-a dat acest drept. Dar Parintele Iustin a suferit mult pentru credinta ortodoxa, si nu s-a clatinat, si mersul dumnealui este firesc inainte pe cararea cea ingusta, de la care nu s-a abatut, si poate ca este cea mai mare autoritate din tara in aceste vremuri, atat de ravasite de cel rau; Domnul ni l-a tinut in viata, ca sa ne dea acest indemn, sa nu ne lasam, sa luptam, sa rezistam, si daca e cazul sa murim pentru Domnul nostru Iisus Hristos, ca nu mica ne va fi rasplata. Si cine nu-si doreste, ca intro viata de om, sa infaptuiasca ce este mai de pret pentru un om? Putini, cred, carora le place sa umble cu ochii inchisi , si cu urechile astupate prin lume, si sa priveasca doar sub nas. Iar libertatea noastra, nu ne-o cersim de la nimeni, ci ne-o luam, ca ne-a fost data de la Dumnezeu. Deci suntem obligati la aceasta.
    LA MULTI ANI CU SANATATE, PARINTE IUSTIN PARVU ! Sa ne traiti, ca mai avem mult timp de-acum inainte nevoie de dumneavoastra.

  19. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Parintele Iustin este o cetate vie a ortodoxiei. Cred ca a trezit poporul cel binecredincios si "..cine are urechi de auzit sa auda" insa noi pentru a crea "fortarete" trebuie sa fim si noi la randul nostru cetati vii ca si parintele. Sa-i trezim si pe cei care "nu au urechi", dar mai intai lupta se da cu noi insine.
    Sunt multe de zis dar mai multe de facut. Sa multumim parintelui ca ne-a avertizat, fiind de ajuns. NOI TREBUIE SA DUCEM LUPTA DE ACUM!
    Doamne ajuta!

  20. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Mesajul parintelui Iustin cred e binevenit pentru ca ne-a mai trezit din somn si letargie. Chiar daca stiam si vedeam ca apocalipsa bate la usa, trebuia sa fim putin scuturati pentru a lua decizii si a face ceva practic, chiar daca inca nu am pus in aplicare. Sincer nu stiu cum se va pune in aplicare ceva organizat, data fiind lipsa de unire a romanilor.

    E bine sa mai afli pe Internet entuziasti, insa e dureros cand in viata reala te ciocnesti la tot pasul, mai ales in familie si la biserica, de dispret, zeflemea sau dezinteres. Cand tu vrei sau crezi ca ii trezesti la realitate pe semeni, dar numai ii deranjezi sau agasezi vorbind de Dumnezeu in loc de toale si distractii. Parca intelegi mai usor durerea Domnului Iisus care bate la usa fiecarui suflet si il cheama la iubire si viata vesnica, iar noi nu raspundem decat prin indiferenta, uitare, zeflemea, sau chiar blestem.

    Sa ne intareasca Domnul credinta, nadejdea si iubirea de semeni ca sa raspundem chemarii Sale si sa razbatem prin batjocura, ura si indiferenta care ne inconjoara.

  21. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Am si eu o Intrebare. In ce munti ne-am putea mai bine ascunde d.p.d.v. duhovnicesc. Care ar fi recomandarea? Am auzit ca parintele Arsenie Boca ar fi zis intr-o profetie despre m-tii Fagarasului. Ce ziceti?

  22. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    draga Narcisa nici nu sti cata dreptate ai, la fiecare liturghie la care participam ne rugam pt inaltele fete ale biserici si o facem cu tot sufletul sincer.dar mereu ma intreb cine sunt acesti oameni ? si constatam ca nu-i cunoastem nici pe ei nici pe mai mari oraselor si satelor si cand m-am interesat cine sunt ei am descoperit ca sunt chiar cei care aproba aceste mecanisme despre care se vorbeste in sfintele scripturi sunt chiar cei care ne pun SEMNUL si noua si animalelor.ma simt straniu de parca m-as ruga de ei sa-mi puna pecetea. ce sa fac trebuie sa-i iert caci altfel nu-L mai pot venera pe Domnul. Eu nu pot spune decat: SI NE IZBAVESTE DOAMNE DE CEL RAU.

  23. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Apelul părintelui mă determină şi mai mult şi încurajează ca nu cumva, nici de acum încolo, să nu mă încred în lumea acesta - trecătoare, înşelătoare.
    Sper că la mulţi se vor trage mai multe semne de alarmă cu ajutorul cărora sa ne ajutăm şi să ne îndemnăm unii pe alţii la trăirea cu adevărat a unei vieţi, în care, să domine Adevărul, pentru că dacă vom mărturisi Adevărul şi El va mărturisi pentru noi înaintea Tatălui nostru, ca să fim cu adevărat demni de a vieţui pe vecie acolo unde durere, întristare şi suspin nu există.
    ~٭~ Doamne ajută ~٭~

  24. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sunt asa de ciudate vremurile pe care le traim astazi....
    Sa ai constiinta ca un lucru, o fapta sau o atitudine nu te definesc, ca si persoana, dar prin constrangere si compromis sa o savarsesti sau poate mai bine nu.
    Mare imi e mirarea si ingrijorarea a ce va fie la Judecata ! Atunci cand totul va fi decantat si albul va fi alb, iar negru negru!!! Ma bucur mult atunci cand exista preoti , ca si Pr. Justin Parvu care i-au atitudini verticale si au intelepciunea de a vedea ce se ascunde in spatele unei legi sau a unor legi omenesti.
    Alta e judecata oamenilor si alta e Judecata lui Dumnezeu!
    Sa ne pregatim " cu bucurie si tarie ", " de osteneala si durere " pentru a auzi cu adevarat chemarea Tatalui Ceresc.
    Cu bucurie si nadejde, ca Dumnezeu vegheaza la mantuirea noastra!

  25. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamne ajuta!...Precum o cale catre mantuire este parintele Iustin Parvu!..caci Domnul nostru Iisus Hristos asa de mult ne iubeste..incat ne-a dat o sansa unica asa cum este parintele in ciuda faptelor noastre celor atat de amare!Cred ca lupta cea mai grea este cea cu noi insine si daca nu vom ajunge sa regretam faptele noastre nu vom putea sa ajutam si pe ceilalti la mantuire...Din cate am observat este f greu sa aduci pe cineva pe calea adevarului...am simtit-o pe pielea mea si inca ma e...o greutate apasatoare..dar rugaciunea este atat de importanta!Fara ea suntem ca niste pesti pe uscat...rugaciunea facuta din inima este datatatoare de viata..pentru ca ne apropie de Dumnezeu..de iubirea Lui!Dar rugaciunea fara fapte e precum o pasare fara aripi... si invers!Spor la adunarea comorilor din ceruri si curaj..indrazniti sa marturisiti pe Mantuitorul Iisus Hristos fara teama...rugati-va ca Dumnezeu sa ne daruiasca putere de a indura cele ce urmeaza!Sanatate sufletesca...

  26. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    „ Deschide un topic pe subiectul: Pregatirea la modul concret de supravietuire in conditii extreme a celor ce se vor refugia in pesterile si vagaunile muntilor pentru a scapa de prigoana antihristului dupa cum spune Sfantul Efrem Sirul:
    Deci, multi din Sfinti, cati se vor afla atunci, la venirea spurcatului Antihrist, vor varsa rauri de lacrimi, cu suspine, catre Dumnezeu Cel Sfant, ca sa se mantuiasca de balaur si, cu mare sarguinta, vor fugi în pustietati, in munti si in pesteri, cu frica se vor ascunde. Si isi vor presara pamant si tarana pe capetele lor, rugandu-se noaptea si ziua, cu multa smerenie. Si li se va darui lor aceasta, de la Dumnezeul Cel Sfant, si-i va povatui pe dansii Darul Duhului Sfant in locuri hotarate, si se vor mantui, fiind ascunsi in gauri si in pesteri, nevazand semnele si infricosarile lui antihrist. Caci celor ce au cunostinta, cu usurinta le va fi cunoscuta venirea lui. Iar celor ce isi au mintea de-a pururea la lucruri lumesti şi iubesc cele pământesti, nu le va fi cunoscută venirea acestuia. Caci, cel ce de-a pururea este legat cu lucruri lumesti, macar daca ar si auzi, tot nu crede, ba il si uraste pe cel ce i-ar spune despre venirea lui Antihrist. Pentru aceasta Sfintii se intaresc in credinta spre a scapa, ca toata invaluirea si grijile vietii acesteia le-au lepadat.” restul pe:
    http://saccsiv.wordpress.com/2009/02/04/intrebare-fundamentala-ce-facem-dupa-ce-refuzam-actele-cu-cip-incorporat/
    Mi se pare ca ne pierdem in discutii sterile in loc sa intelegem ca e mai tarziu decat ne putem imagina, dupa cum spunea Parintele Serafim Rose. Pana la urma Sfantul Efrem Sirul ne atentioneaza ca ,,multi din Sfinti, cati se vor afla atunci, la venirea spurcatului Antihrist, vor varsa rauri de lacrimi, cu suspine, catre Dumnezeu Cel Sfant, ca sa se mantuiasca de balaur si, cu mare sarguinta, vor fugi în pustietati, in munti si in pesteri, cu frica se vor ascunde.,, Noi nu suntem Sfinti dar daca tot am inteles ca acesta e timpul si ca tot in munti vom ajunge, de ce sa nu ne pregatim cu tot ce ne-a pus la dispozitie Dumnezeu?
    Adica, cei ce au ceva in lumea aceasta: casa, apartament sa-l vanda cat timp mai este posibil si sa-si faca sau sa-si cumpere la munte o casuta in care, dupa modelul dreptului Iosif care a fost inspirat de Dumnezeu sa adune granele din 7 ani imbelsugati pentru 7 ani de seceta, sa-si faca o rezerva de alimente caci aceasta va fi cea mai mare problema in vremea antihristului. In fond se poate trai si la munte, dar problema va fi ca cei ce iubesc traiul caldicel din oras, au impresia ca abia atunci vor pleca in munti, cand nu vor mai avea incotro, dar va fi cam tarziu pentru ca va fi un haos si anarhie cum nu a fost niciodata in lume, iar drumurile vor fi ,,pazite,, de bande de talhari care vor ataca pe oricine pentru a-l jefui de tot ce are-in primul rand de alimente,. dupa cum spune Staretul Antonie in a doua viziune a sa.
    De la casuta lui din ultimul sat din munte, va putea mult mai usor sa-si caute locul dinainte hotarat de Dumnezeu, dupa cum spune Sfantul Efrem Sirul, si sa se pregateasca pentru cei trei ani si jumate de domnie a antihristului, iar atunci cand va vedea ca a sosit timpul , va pleca in vagauna sa, fiind si pregatit fizic cu viata la munte.
    Parintele Iustin Parvu ne indemna sa formam mici comunitati crestine la tara, in special la munte, din cateva familii. Daca am inteles ca nimic nu e mai important decat mantuirea sufletului si ca acesta e timpul, iar in lume nu mai este loc pentru noi, trebuie sa fim capabili sa ne lepadam de lume si de toate placerile ei pentru ca asta va face diferenta.

    saccsiv said, on februarie 7th, 2009 at 11:53 am
    Ioan dan
    Felicitari frate. Asta doream sa subliniez si eu cu acest articol, dar majoritatea comentatorilor de aici sau de pe unde l-am mai promovat, chiar si dintre cei mai convinsi ca acesta ar cam fi sfarsitul veacurilor, se axeaza aproape strict pe „necesitatea „ petitiilor, a manifestatiilor si a luarii a tot soiul de atitudini impotriva autoritatilor statului.

    Acum un an, invatam pe oricine era dispus sa ma asculte sa nu investeasca in imobiliare, ci din contra, sa faca precum ai zis si tu. Ii avertizam ca va incepe iminent o criza cumplita, le explicam motivul declansarii ei voite, cine sunt PAPUSARII si cam ce urmeaza. Vorbeam la pereti, ba mi-am si facut dusmani printre unii din cei ce se dau acum cu caramida in piept de ce luptatori anti-sistem sunt ei si ce actiuni indraznete vor intreprinde.

  27. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ma rog Bunului Dumnezeu sa ne ierte de pacate si sa ne ajute in aceste vremuri ciudate si in cele ce vor urma!
    "Cred Doamne, ajuta necredintei mele!"

  28. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ce se intampla in tara e haos , e anarhie, e habotnicie.Cred ca acest lucru se vede si din avion.Cei care conduc din umbra si-au vazut visul cu ochii adica: pauperizarea completa a populatiei ortodoxe. Mesajul meu este : să nu vă lăsaţi!!!
    Celor care conduc din umbra le e teamă de oamenii de caracter, de cei vrednici, de cei drepţi. Ei ne vor slabi, fără putere sclavi pe propria moşie.Dar să ştiţi! vorba lui COŞBUC -nu-i totuna leu să mori ori câine -lănţuit-. Nu trebuie să ne fie teama, că aceasta nu e de la Dumnezeu. Se seamănă frica în oameni, se vrea stat politienesc, va fi cea mai mare sclavie pe care a cunoscut-o omenirea. Mi-e milă de copiii noştri plini de virtuţi care muncesc de-şi distrug sănătatea în firmele străine şi sunt bolnavi de pe-acum de boli grave-boli de coloana,cancere etc.Li s-a răpit zâmbetul de pe chip, sunt bătrâni de pe acum.La vârsta lor noi eram plini de exuberanţă, de veselie, dar pe ei nu-i faci să râdă.Şi copiii sunt trişti.şi marcaţi de griji. Ei se prefac că au grijă ,dar în realitate se practică genocidul.DUMNEZEU SĂ BINECUVÂNTEZE ACEST POPOR CHINUIT!

  1. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Le terroriste, c’est toi! (Noutati 9-10 februarie 2009)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*