La Paris, un preot român prigoneşte rezistenţa anti-cip

sf-mucenic-stefan

Fratilor ortodocsi ! Dati slava lui Dumnezeu ! Prigoana impotriva noastra a inceput, asa cu a si proorocit parintele Proclu cu doua saptamani in urma ! “Va incepe prigoana in Biserica. Ai «nostri» ii vor prigoni pe ai nostri. De fapt ai lor ii vor prigoni pe ai nostri”. E timpul sa strangem randurile si sa fim uniti. Cutitul incepe sa se apropie de os. Suntem alaturi in rugaciune fata de fratii nostri din Franta si ii asiguram ca parintele Iustin se va ruga pentru ei. Iata ce i-au trimis prin mail fratelui Danion Vasile, acesti marturisitori din Franta.

În februarie 2009, sora mea, Ioana, la sfârşitul Sfintei Liturghii, i-a cerut Părintelui Târziu, superiorul Bisericii libere de la Paris, ce se află (încă) sub omoforul arhiepiscopului Natanaël din SUA, să-i informeze pe credincioşi de pericolul documentelor biometrice. Preotul s-a înfuriat peste măsură, a ţipat în sfânta biserică şi a refuzat să ia poziţie. Sora mea l-a atenţionat că e păstor de suflete şi că va da socoteală de oiţele pierdute. Preotul i-a replicat că : „Femeia nu are voie să vorbească în biserică!” şi a adăugat că el poate să doarmă linistit.
Duminică, 8 martie, în Duminica Ortodoxiei, am distribuit cu sora mea, în faţa bisericii, peste 400 de fluturaşi dubli conţinând cele două apeluri ale Sfinţiei Sale Justin Pârvu de la Sfânta Mănăstire Petru Vodă, şi această operaţie nu a suscitat nicio reacţie negativă din partea superiorului bisericii. Este adevărat că era prezent IPS Iosif, care a prezidat şedinţa comitetului de „dialog”, al cărei scop este trecerea fără zgomot a bisericii libere de la Paris în sânul primitor al Patriarhiei. Domnii consilieri se pare că au avut marele curaj să emită câteva condiţii, printre care recunoaşterea victimelor comunismului, dar niciunul nu a îndrăznit să ceară IPSfinţitului, ca o condiţie preliminară, informarea poporului şi luarea unei poziţii clare împotriva documentelor biometrice, aşa cum s-au pronunţat alţi ierarhi din Sfântul Sinod în ţară.
Ieri, 15 martie, distribuiam, în faţa bisericii, cu sora mea şi o altă persoană, paşnic, ca şi duminica precedentă, materiale descărcate de pe Apologeticum, mai precis manifestele Părinţilor Pârvu şi Baştovoi precum şi „Instigarea” la rugăciune pentru parlamentarii chemaţi să voteze a doua zi în Senat. De asemenea, strângeam semnăturile celor care refuză documentele biometrice. La un moment dat, ne trezim cu Părintele Constantin Târziu, care a părăsit Sfânta Liturghie pentru a ne porunci să ne îndepărtăm, altfel cheamă poliţia! Peste două minute (comisariatul este f. aproape), debarcă patru poliţişti care ne cer să ne îndepărtăm câţiva metri, dar nu ne interzic continuarea distribuirii. Le-am explicat, calm, că, de-a lungul anilor, toată lumea a avut dreptul să împrăştie materiale în faţa bisericii fără nicio problemă. Ne-am deplasat câţiva metri şi ne-am continuat operaţia chiar dacă un consilier parohial şi un alt individ au încercat să ne oprească.
La sfârşitul slujbei, Preotul Târziu a ieşit să vad o expozitie BRÂNCUŞI improvizată în faţa bisericii şi, foarte enervat, m-a ameninţat brutal: „O să-ţi dau o lovitură!…” şi, aplecându-se asupra unei cruci de pe masă, mi-a spus cu răutate : „-Eşti (ca) un drac, o să-ţi zdrobesc capul!…” Uluit, am repetat tare aceste ameninţări ca să le audă lumea, dar superiorul bisericii nu a negat (admitea deci implicit că le-a proferat) şi cred că o cameră video a înregistrat scena. Era prezentă multă lume. I-am spus hotărât preotului: „N-o să poţi stopa acţiunea noastră. Tatăl meu a fost omorât de comunişti! Oamenii trebuie şi vor afla adevărul în privinţa documentelor biometrice”. (Tatăl meu fost găsit complet ars în pat în decembrie 1983. În afară de pat, nu s-a găsit alt obiect ars. S-au găsit doar câteva din oasele tatălui meu şi o parte din ţeasta capului. Nu-i mai puţin adevărat că participasem la foarte multe acţiuni anticomuniste de la sosirea mea în Franţa, în decembrie 1981. Sora mea cea mare a fost internată cu forţa la spitalul nr. 9 din care a ieşit handicapată pe viaţă! Pe mine erau să mă omoare în bătaie când am încercat să trec frontiera! Eram trei la frontieră: ne-au bătut, legaţi fiind, până au obosit. Cu patul puştii, cu pumnii în cap, cu bocancii peste tot corpul. Era să-mi pierd un ochi. Plini de sânge, ne-au plimbat pe străzile Timişoarei ca să-i sperie pe oameni).
Preotul a chemat din nou poliţia, o altă echipă a sosit imediat şi ne-au cerut să încetăm distribuţia, altfel ne îmbarcă la comisariat. Le-am explicat că nu am făcut nimic rău şi că am intenţia să depun plângere la poliţie împotriva preotului pentru ameninţări. Neavând posibilitatea să cer pe cale ierarhică măsuri contra preotului care m-a ameninţat în mod nedemn de o faţă bisericească şi care a insultat-o şi pe sora mea cu fraza: „Ce creier ai!”, m-am decis să merg la comisariat unde s-a luat notă de intenţia mea de a depune plângere împotriva nevrednicului.
Am aflat că preafericitul Daniel va veni în curând la Paris şi va fi plimbat cu caleaşca de la biserică până la Notre Dame sau Sainte Chapelle. Patriarhul român ar plănui să (re)sfinţească biserică liberă a Românilor din Franţa, biserică sfinţită şi preasfinţită prin lacrimile şi suspinele amare ale nenumăraţilor exilaţi şi luptători anticomunişti români – dintre care mulţi au murit cu speranţa că România va fi, într-o zi, cu voia lui Dumnezeu, din nou liberă. Cu adevărat liberă. Nu sub talpa unui cip. Jandarm absurd şi dictator apocaliptic la poarta libertăţii umane şi-a veşniciei dumnezeieşti.

[polldaddy poll=1466500]

37 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dumnezeu sa-i ierte pe toti conducatorii bisericii noastre . Sa ne rugam pentru luminarea si mantuirea lor
    Doamne ajuta

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    E incredibil ce citesc. Biserica este clar vanduta. Trebuie sa ne indreptam atentia catre Parinti care au cugetul curat. Chiar si eu am vazut la Patriarhie preoti in BMW-uri si Audi-uri. Si nu orice fel de masini, ci masini serioase. Desi mi-a mirosit suspect am zis sa nu judec insa acum mi-e clar cine tine ortodoxia. In mod cert n-o tine cel din BMW ci acela din chilie.

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    vom castiga acest razboi....nu vom permite sa ne controleze

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Din gura a 2 sau 3 martori...
    Nu stiu daca e bine ca ai publicat asta!

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Este cat se poate de clar. Suntem deja sub prigoana. Sa ne rugam! Doamne-ajuta!

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Este fosrte bine ca s-a publicat. Cazuri similare sunt multe. Si nu numai credinciosii sufera cui si preotii cu adevarat misionari.
    Scrieti pe adresele Patriarhiei si ale episcopiilor sa se implice in actiunea contra documentelor electronice de identitate cu cip RFID.

    Pr. Vasile

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Credeti ca vor ceda cu usurinta ceea ce au facut mii de ani? Capul sus , de pasapoarte s-a adus aminte acum , dar de permise , care au cip si care se emit deja , n-a spus nimeni nimic. Teroarea a inceput , e adevarat, dar credinta ca DUMNEZEU e alaturi si ne ajuta trebuie sa fie puternica. Nu cedati. Biserica a spus ca nu e impotriva cipurilor, deci e pentru. Era de asteptat, doar singura ei dorinta a fost sa domine omenirea pentru PUTERE, AVERE. NU va lasati amagiti!!! Amintiti-va : Rastignirea, Inchizitia, Cruciatii, Politica mondiala, etc...

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Intradevar este f dureros sa vazi cum pastorii nostri ne lasa in gura lupilor care vor sa ne sfasie libertatea pe care Bnul Dumnezeu ne-a dat-o Nu ii inteleg pe acesti pastori (nu vreau sa-i judec dar imi pare tare rau de ei ca-i iubesc mai mult ca pe mama si tata fiindt parinti duhovnicesti)se pare ca nu mai au teama de Dumnezeu si fac acelasi lucru ca si fariseii care s-au pus impotriva Lui Dumnezeu la prima Lui venire incercand din rasputeri sa-i faca pe oemnei sa nu creada in El .Tot asa si ei cand se indeplineste acest semn al Apocalipsei Sf Ioan Teologul care spune clar ca acceptarea semnului inseman lepadare de Dumnezeu ei nu vor sa ne lase sa-l marturisim pe Dumnezeu .Dumnezeu sa- lumneze si ar f bine sa cugete la moarte si la inutiltatea acestor lucruri materiale total nefolositoare pt suflet.Doamne Milueste

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Suntem sau nu sub prigoana nu stim, dar ceva se intampla si oricine poate vedea ca e ceva rau. Poate e doar inceputul..., dar sa nu ne pierdem credinta, rabdarea si sa nu reactionam violent la actiunile unora, sa-l lasam pe Dumnezeu sa "ne razbune", daca va fi necesar. Nu stim daca cei din deal sunt vanduti sau nu, de aceea sa nu judecam, altfel vom fi cei judecati. Cred ca cel mai bun lucru e sa ne rugam si pentru ei, daca sunt cazuti sa-i intoarca Dumnezeu, daca nu sa-i intareasca. Nu trebuie sa aruncam cu pietre in stanga si dreapta, chiar daca raul vine de peste tot. Sa nu confundam pacatul cu pacatosii. Pacatul e cel de blamat, pacatosilor sa-i chemam la pocainta si sa invocam mila Domnului in rugaciunile noastre. E normal sa impartasim si sa facem lumea constienta de ce se intampla, dar nu denigrati Biserica si pe Hristos, nu va infuriati, stati calmi, dar treji. Daca Dumnezeu ne va invrednici de moarte martirica, atunci sa murim ca Sfantul Arhidiacon Stefan marturisind dreptatea lui Dumnezeu sau asa cum au facut-o toti martirii. Sa fim intelepti ca serpi si blanzi ca porumbeii, altfel nu vom rezolva nimic.

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ar fi bine ca cineva sa se intereseze de biografia tumultoasa a pr. Tarziu , care doar prin prea marea ingaduinta a IPS Iosif, este preot slujitor, si sa o posteze.

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cu noi este Dumnezeu si niciun fir de par din capul nostru nu va cadea fara stirea lui Hristos, asa ca trebuie sa avem nadejde si curaj, caci Dumnezeu ne va intarii si Maica Domnului ne va acoperii de tot raul cu cinstitul Acoperamant!

    Orice s-ar intampla sa nu neglijam rugaciunea si inima curata catre Mantuitorul nostru.

  12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Domnule autor al acestui blog...
    Sa inteleg ca stergi toate comentariile negative din moment ce nu exista nici unul (iar situatia face ca exista 100% sansa unui comentariu negativ, la cat de popular este blogul).
    Am vebit si eu cu un gand necurat: lasati disertatiile astea in seama celor sfinti. Iar dumneavostra nu sunteti sfinti ca sa judecati actiunile altora. Voi sunteti dintre cei care cred in farmece, vrajitorii, strigoi s.a.m.d. desi credinta crestin-ortodoxa le neaga din toate punctele de vedere. Sunteti mai degraba gnostici decat crestin-ortodocsi.
    Sa va lumineze Dumnezeu mintile inchise!

  13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dle inferioris, cei Sfinti, precum SFINTIA SA IUSTIN PARVU, SFINTIA SA ARSENIE PAPACIOC, SFINTIA SA PROCLU, SFINTIA SA SAVATIE BASTOVOI, etc. se roaga pentru tot Poporul Roman si in acelasi timp avertizeaza oamenii de pericolul actelor biometrice, si de alte pericole Dovada fiind Apelul Sfintiei Sale din 14 ianuarie a.c., urmate de celelate Apeluri, etc.etc.. Cei care scriu isi spun parerea, deoarece problema actelor de identiate biometrice este o problema foarte grava. Nu stiu daca dta iti dai seama, dar este vorba de sufletul nostru si de libertatea care vine numai de la Domnul. De aceea sute de mii de oameni au semnat petitia impotriva acestor acte satanice.Dta ai semnat ? Nu poti generaliza, nu toti cred in farmece, vrajitorii, etc., in nici-un caz adevaratii crestini.

  14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ionica draga roaga-te mai ales pentru "Preafericitul" din dealul Patriarhiei, pentru ca el nu se roaga nici pentru sufletul sau si nici pentru al tau. El si tov."preot"C.Stoica, au alte preocupari....mantuirea pentru ei este un cuvant pe care nu-l cunoesc.

  15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dle Radu sunt de acord cu dta sa ne indreptam (cei credinciosi au facut-o deja), in jurul Sfintilor IUSTIN PARVU,s.a.m.d..Sa multumim Domnului ca ne-a dat acesti SFINTI care au tras semnalul de alarma. Acestia cu adevarat sunt FIII Si SFINTII LUI DUMNEZEU.. Cei care au masinile acelea "serioase", le vor avea si pe lumea cealalta, se vor plimba cu tatal lor, adica impreuna cu satana.
    Dta esti iertat ca spui asemenea lucruri, dta nu judeci, constati numai. Multi vad masinile, luxul patriarhului si al celorlati tovarasi imbracati in piele de oaie...
    "Unde esti tu Tepes Doamne,
    Ca punand mana pe ei.
    Sa-i imparti in doua cete
    In nebuni si in misei.......

  16. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dle George sunt de acord cu dta .Da, vom castiga acest razboi cu ajutorul Domnului, dar va trebui sa acceptam mucenicia, asa cum bine ne spun Sfintiile Sale, IUSTIN PARVU, ARSENIE PAPACIOC,PROCLU, SAVATIE BASTOVOI, etc.etc..
    Sf.Apostol Pavel spunea:"AM O IMENSA NOSTALGIE DUPA HRISTOS", deci avand in minte si in suflet aceste cuvinte, sa fim gata pentru a dobandi Imparatia cereasca .Dar pana atunci sa ne batem cu dusmanii Crucii si sa nu ne lasam manipulati, sa facem totul pentru a merita libertatea pe care ne-a dat-o DUMNEZEU.

  17. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Hei, Sinaxis, de ce nu este bine ca s-a publicat acest articol ? Spune-ne si noua, asteptam cu nerabdare... dezvolta putin ...oare Poporul Roman nu are dreptul sa fie informat si de ce se intampla in strainatate ? Sau vrei sa citim numai "operele"tov.Horia Patapievici si ai altor secaturi ca el ? Ce nu iti convine ?
    Ca se bat si cei din Franta, impotriva cifrei Satanei ?

    In slujba carei Satane esti ? Raspunde, n-o sa dorm de nerabdare, asteptand vesti de la tine.....

  18. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sarut Mana Parinte Vasile. Si eu cred ca este bine, ca s-a publicat acest articol.
    Cat priveste corespondenta cu Patriarhia si episcopii, sa ma iertati, dar eu nu intru in legatura cu mortii din Dealul Patriarhiei. Daca acest Patriarh ar fi fost cu adevarat crestin, ar fi spus Adevarul Poporului Roman, chiar cu riscul vietii.
    Va rog sa intelegeti ca el a fost pus in fruntea Bisericii Romane, ca s-o distruga. Din fericire avem preoti ca DV., ca parintele Nicolae Burlan, etc.etc. care indraznesc si spun Adevarul. Sa nu va lasati intimidat ! Asa cum bine stim cu toti, ei(satanele ) ne pot ucide trupul, dar sufletul nu-l pot ucide...sufletul care este vesnic..si pe care ni-l va lua Domnul, cand ne va chema la EL.

  19. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Aeros trezeste-te ! S-a vorbit pe mai multe sit-uri despre permisele de conducere, deci consulta te rog. Si eu cred ca s-a pus cipul, bietii oameni sunt manipulati. Trebuie sa ne rugam si sa luptam impotriva acestor Satane !
    Dta ar trebui sa citesti cu atentie ce se publica in legatura cu aceste acte de identitate biometrice si de asemenea in legatura cu pozitia Bisericii.
    ADEVARATA BISERICA A LUAT POZITIE SI A ZIS UN NU CATEGORIC cipurilor. Ex.: Apelurile Sfintiei Sale IUSTIN PARVU, etc.. Iar Biserica din Dealul Patriarhiei, adica proprietatea "Preafericitului" si a tov.Ilici Lenin Stoica, a zis DA, cu mare bucurie, deoarece acesti tovarasi nu asculta de DUMNEZEU, nu au frica de HRISTOS, ei servesc Tatalui Minciunii care se numeste.... ghici ?
    Ce tot dai cu pietre in Biserica? Biserica este a lui HRISTOS,nu te lasa manipulat, nu crede tot ce se spune despre Biserica , nu uita ca HRISTOS are multi dusmani, si multi din dusmanii lui sunt ierarhi, preoti, etc.. dovada vie o avem chiar acum, cu acest tovaras imbracat in sutana alba, si cu ceilati din "Sfantul Sinod", care intr-adevar vor PUTERE si AVERE. Ce-ar fi sa le scrii o misiva si sa-i tragi la raspundere ? ADEVARATA BISERICA NU LUPTA PENTRU PUTERE SI AVERE, EA LUPTA PENTRU ADEVAR. Sa luam aminte...!

  20. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Draga Elizabeta , Adevaratii Pastori (Sfintia Sa IUSTIN PARVU, etc.), nu ne lasa in gura lupului, asa cum te exprimi dta. Dansul si ceilalti care au dragoste de DUMNEZEU, au avertizat Turma de pericolul actelor biometrice si a altor pericole : avorturi, homoxesualitate, etc..
    In schimb "Pastorul Daniel Ciobotea" si cu ceilalti "pastori" stau cocotati in scaunele lor de catifea si vorba aceea : "Trai nineaca, pe banii babachii"...deci milioane de romani muncesc cu truda pentru o bucata de paine si acesti "prelati" din Deal, traiesc pe seama acestor oameni si putin le pasa de ei.. Indrazneste, Elizabeta, marturiseste-l pe HRISTOS, ei nu te pot opri de la aceasta ! Ei marturisesc Cipul, acesta este Taticul lor, cu care vor pleca direct in fundul iadului, care bucurie, numai la ei sa fie..
    ..

  21. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dle.Ion, iata parerea mea: SUNTEM IN PRIGOANA, vezi cazul Parintelui Nicole Burlacu de la Sf.Biserica Sfanta Vineri, din Dr.Taberei. Am auzit ca a fost ridicat de politie.Daca stie cineva amanunte, sa scrie, sa aflam si noi...
    Si alti preoti sunt in prezent persecutati, in Tara Noastra, din porunca "Preafericitului"..si cazul Tanacu iti spune ceva ? Adica Parintele DANIIL COROGEANU, MAICUTELE NEONILA, SILUANA, ANASTASIA si PAHOMIA,sunt in inchisoare,de peste trei ani, nevinovati fiind si "Preafericitului" putin ii pasa. Tinandu-i pe acesti nevinovati in inchisoare, IL TINE PE HRISTOS INCHIS.
    Deci suntem in plina prigoana....ai dreptate, ceva rau se intampla, chiar foarte rau, acum....
    Stai linistit, nu ne pierdem nici credinta, nici rabdarea si nu-ti fie teama, nu reactionam violent la actiunile unora ( asa cum te exprimi dta ), noi suntem ostasi ai lui HRISTOS si luptam pentru EL.
    Cei din Deal sunt vanduti, fii sigur de acest lucru, noi nu judecam, constatam numai, ca si-au vandut sufletul Satanei.Daca dta vrei sa te rogi pentru ei, poti s-o faci, dar este pacat sa te rogi pentru hulitorii de Cele Sfinte.
    Dle intelege bine, nu arunca nimeni cu pietre, noi ne aparam libertatea lasata de DUMNEZEU,suntem impotriva acestor cipuri, care contin cifra fiarei (666). Ai citit Apocalipsa Sf.Ioan ? Citeste cap.13, versetele 14,15,16,17,etc..
    Biserica o denigreaza cei care l-au tradat pe Hristos("Preafericitul" si ai sai),ateii,liber-cugetatorii, si alti aiuriti, intr-un cuvant, dusmanii Crucii. Ai auzit de controlul Planetei ? Aceasta vor dusmanii Crucii, sa controleze miliardele de fapturi ale lui DUMNEZEU, deci sa-i faca robi Satanei si sa le fure Liberatea pe care le-a dat-o HRISTOS. Las-o mai incet cu sfaturile, cu "stati calmi" !, etc. Stai linistit dta, daca vrei, noi vom lua sabia daca va fi nevoie.
    Pana ne invredniceste DUMNEZEU cu moarte martirica(asa cum zici dta ), trebuie sa ne batem cu dusmanii Crucii, cu acest sistem pervers, intelegi ?
    PRIN ACEASTA LUPTA, NOI IL MARTURISIM PE HRISTOS, MANTUITORUL LUMII. Dta ai semnat petitia ?

  22. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sunt de acord cu Dl Manu, ar fi bine sa aflam si noi, cei din Romania, care sunt Preotii de la Paris, cum sunt, daca au spus credinciosilor Adevarul, in legatura cu pasapoartele biometrice, etc.etc..

  23. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sa "dati sfoara in tara" tuturor romanilor care merg la biserica respectiva, sa afle si sa se ceara izgonirea apostatului, care manjeste sfantul altar cu prezenta si spurcaciunile iesite din gura sa!
    Domnul sa ii ierte pe cei saraci cu duhul, iar pe cei singuri se dau Satanei, sa ii mustre!
    Scrieti-le deputatilor care va reprezinta, pe e-mail-urile pe care le gasiti la adresa www.cdep.ro, sa voteze respingerea legii pasapoartelor biometrice, pana se ajunge la vot, astfel incat sa avem timp sa ii mobilizam!

  24. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ticalosii,au murdarit Biserica noastra Sfanta!

  25. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Asa se aleg ortodocsii de neortodocsi. Ecumenistii cauta sa puna pumnul in gura crestinilor ortodocsi pt. a forma asa zisa "biserica universala" pe care sa o conduca de-alde popa Intarziat(la minte) Tirziu(cu i din i si nu din a ca el nu e roman).

  26. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Bai, Rosmarinus, mai potoleste-te ca ai dat-o pe laturi... Nu-mi pune mie in gura vorbe pe care nu le-am spus! Si te rog cat se poate de frumos, deocamdata... Eu incercam sa spun ca, mai ales in vremuri foarte sensibile, atunci cand primesti sa te faci portavocea unei opinii e bine sa te documentezi temeinic in legatura cu ea asa cum insasi Biserica ne invata: sa ai marturie de la 2-3. De unde am eu certitudinea ca ce s-a scris aici in legatura cu ce se intampla in Paris e adevarat, ca cel care a scris e sanatos la cap sau nu etc...
    E mai simplu sa zici: la Paris un preot... dar e adevarat? Sau se provoaca o noua manipulare in masa asa cum s-a intamplat cu carnetele de conducere care acum au cip, acum nu mai au etc...
    Pricepi, mai desteptule!?

  27. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sinaxis draga, crezi nu crezi, te priveste,direct si personal, deci dta crezi numai ce vezi, inseamna ca ai bani si ca iti permiti sa calatoresti si sa verifici tot ce scriu ziaristii, adica daca spun adevarul.Mi-ar place sa vad si eu Australia, Canada, Franta, etc., dar nu-mi permit. Sunt trecut bine de 80 de ani, iar pensia nu-mi permite, ma taica. Traim vremuri grele...s-o indura de noi bunul Dumnezeu sa ne mareasca, parlitii astia, pensia cat de putin.Tare mi-ar(ne-ar)prinde bine. Spune-mi te rog, crezi ca sub jugul comunist au fost asasinati cu milioanele ? Crezi ca in Republica Populara Chineza sunt comunisti ? Crezi ca este razboi in Irak ? Crezi ca Parintele Daniil Corogeanu cu patru maicute sunt in inchisoare, nevinovati fiind, (cazul Tanacu) ? crezi ca
    au murit multi nevinovati la Canal, sub comunisti ? Crezi ca in Romania s-au facut peste 30.000.000(milioane ) de avorturi in ultimii 20 de ani? Crezi ca in fiecare an, pe strazile Bucurestiului, demonstreaza homosexualii si aceasta cu binecuvantarea Patriarhiei ? Ma, taica, eu am vazut multe la viata mea....poate d-ta esti mai tanar....cu timpul vei intelege mai multe, chiar fara sa le vezi... Eu sunt destul de des, la biserica Kretzulescu, stii pe Calea Victoriei, daca locuiesti in Bucuresti, si vrei sa aprinzi lumanari, vino ! Eu te astept la iesire, dupa Sf.Slujba, cred ca avem multe sa ne spunem......

  28. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    MAI inferioris ,
    Cerei mai intai tu ,lui Dumnezeu sa-ti lumineze mintea ,pentru ca e intunecata rau frate !!! Vrei sa fie postate comentariile "negative" ??? pai vere e blog crestin - ortodox , nu ai ce cauta aici cu ele . Cauta-ti un site in care te poti exprima necrestineste , astfel iti rezolvi marea te problema , si nu mai deranjezi nici pe altii !!! Daca tot crezi ca acesta e un blog pentru agnostici de ce te oboseste tataie sa scrii ??? doar tu esti un om a lui Dumnezeu , nu ???

  29. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doresc sa-i raspund lui Rosmarinus: nu, parintele Nicolae Burlan din Bucuresti nu a fost ridicat de politie....Am inteles ca cineva a anuntat acest lucru in cadrul miting-ului din 16 martie chiar de la portavoce. Nu stim cine a facut-o si care a fost de fapt intentia....
    Parintele a fost chemat "in deal" sa dea declaratii deocamdata. Daca si cand i se pregateste vreo "pedeapsa", asa cum a anuntat pr. stoica urmeaza sa aflam.
    Bunul Dumnezeu si Maicuta Domnului sa-l ocroteasca pe parintele Nicolae!

  30. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Draga Nicole, mii de multumiri pentru raspunsul dtale.
    Sa ne rugam DOMNULUI pentru toti Preotii care spun Adevarul Neamului Romanesc ! Si, bineanteles, pentru toti CEI CARE IL MARTURISESC PE HRISTOS ! PREOTUL NICOLAE BURLAN ESTE, CU ADEVARAT, FIUL LUI DUMNEZEU.
    PREOTILOR LUATI SFANTA CRUCE SI STEAGUL ROMANIEI SI PLECATI PRIN TOATE SATELE SI ORASELE TARII, URMATI DE BARBATI, FEMEI SI COPII ! URLATI IMPOTRIVA ACTELOR DE IDENTITATE ELECTRONICE, IMPOTRIVA AVORTURILOR, IMPOTRIVA HOMOXESUALITATII, EUTANASIEI, PROSTITUTIEI, INCESTULUI, etc..
    NU VA FIE TEAMA ! DUMNEZEU ESTE CU NOI !" INDRAZNITI, EU AM BIRUIT LUMEA", SPUNE MANTUITORUL LUMII ! LA LUPTA, DRAGII MEI !
    TRAIASCA ROMANIA CRESTINA ! TRAIASCA ROMANIA ANTICOMUNISTA ! TRAIASCA ROMANIA ANTI-CIP !

  31. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    IUBITII SI IUBITELE MELE INTRU' DOMNUL,
    MAI INTAI VA SALUT IN NUMELE DOMNULUI HRISTOS SI VA ROG SA SEMNATI PETITIA IMPOTRIVA ACTELOR DE IDENTITATE BIOMETRICE. MA ADRESEZ, BINEANTELES, CELOR CARE N-AU FACUT-O PANA ACUM.
    VA REAMINTESC SITUL :
    PETITIONONLINE.COM/NU 666

    SI VA ROG SA SEMNATI SI PETITIA DE GRATIERE A PARINTELUI DANIIL COROGEANU SI A MAICUTELOR NEONILA, SILUANA, ANASTASIA, PAHOMIA, CARE SUNT IN TEMNITA DE PESTE 3 ANI, NEVINOVATI FIIND(A SE VEDEA CAZUL TANACU PENTRU MAI MULTE LAMURIRI ). ACEASTA GRATIERE ESTE ADRESATA PRESEDINTELUI ROMANIEI, SPERAM CA DL.TRAIAN BASESCU SA FACA CEVA PENTRU ACESTI NEVINOVATI, DEOARECE PATRIARHULUI NU-I PASA. EL A FOST PUS IN FRUNTEA BISERICII ROMANE PENTRU A O DISTRUGE.
    PASTRANDU-I PE PARINTE SI PE MAICUTE IN INCHISOARE, ACEST PATRIARH NEVREDNIC, IL TINE INCHIS PE HRISTOS. SA NE RUGAM DOMNULUI PENTRU ELIBERAREA CELOR MAI SUS POMENITI !

  32. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Fratilor, eu l-am cunoscut pe p. Constantin din Paris (ne-a gazduit cateva zile chiar acolo la el) si ma mira ceea ce se scrie aici despre el... Tind sa cred ca se exagereaza sau ca a fost oarecum provocat... Ar fi interesant de aflat si pozitia parintelui Iulian Nistea de la aceiasi biserica. Aici ii puteti contacta: http://www.egliseroumaine.com/noi-dvs/slujitori/slujitori.htm
    Oricum, atentie: parohia aceasta nu apartine canonic de IPS Iosif (de BOR) ci de IPS Nathaniel din America (episcopia rupta de BOR)!!!

  33. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ceva in neregula tot a fost pentru ca acum parintele Tarziu functioneaza la Nantes in catedrala catolica Sfintii Petru si Pavel.
    Cert este ca romanii, acolo, aleg sa mearga la biserica Sfantul Vasile unde este paroh un parinte rus.
    Da' popimea din Ardeal ce discurs credeti ca tine?
    Trebuia sa il ascultati pe parintele Mihoc (din Sibiu) la Bruxelles cum sfatuia sa stam ascultatori si sa nu cartim, sa acceptam documentele cu cip. Era in largul lui pentru ca asta era ordinul de la Iosif, respectiv de la Daniel.
    Sinaxis, daca ai nevoie de 2 sau 3 martor priveste inregistrarile
    facute la Biserica Sfantul Nicolae din Bruxelles si inca ceva, plangerile de la politie sunt probe.
    Cel putin trei semnatari ai unor comentarii sunt" gradati" ai BOR ului.
    In luna iunie au avut loc examene pentru ocuparea posturilor de preoti in occident. Cam tarziu, pentru ca numiri au fost facute in ultimele luni fara nici un fel de examene. Insi cu studii facute din cand in cand, fara doctorat dar cu dosare beton"zic ei" de la M.I.
    Vai de sufletul lor caci vor da primii socoteala in fata Domnului.
    Sa dea Domnul Iisus sa fie dovediti toti cei ce-l slujesc pe satana in sfintele noastre biserici pentru a nu mai insela suflete nevinovate.
    Asa sa ne ajute Dumnezeu

  34. ultimul preot judecat, condamnat si reabilitat dupa EVENIMENTELE din dec 1989

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Acuma, eu inteleg ca suntem cu totii in Sfantul post al Patimilor si Invierii Mantuitorului Hristos, dar doresc saa spun unora din cei care au scrris pe acest blog ca ii cunosc dupa cum scriu si doresc saa ii asigur ca ma rog pentru ei. Dumneavoastra niciodata nu ve-ti putea cunoaste ceea ce eu am cunoscut; acest viermisor de cristian, inainte de a fii impotriva mea a fost impotriva Parintelui Vasile Boldeanu, aparatorul comunitatii noastre in vremea prigoaanei comuniste, il cunosc pee acest om bolnav de peste 25 de ani, este vorba de cristian maaytin si sora lui bolnava ioana, ma rog pentru sanatatea lor; popa vasile stiu cine este, Dumnezeu sa-i ierte.

  1. Pingback: Razboi întru Cuvânt » “Cu o moarte toti suntem datori…” (Noutati 17-18 martie 2009)

  2. Pingback: Top Posts « WordPress.com

  3. Pingback: | CĂLĂUZĂ ORTODOXĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*