Replică tovaraşului diacon, urlătorul patriarhiei

Dupa doua cartonase galbene ! Esti eliminat, “inaintas” al patriarhiei.

Replica la articolul aparut pe infectul site lacasurisatanice.com.

cartonas-rosu

Tovarase diacon Dumitru-Ionut Popescu,

Ma vad obligat sa-ti raspund la acuzele d–tale la adresa parintelui Justin Parvu, staretul manatirii Petru Voda.
D-ta zici ca “mesajul parintelui Iustin Parvu se inscrie pe aceasta linie a neascultarii si separarii de Biserica”
Il tot citrezi pe Patriarhul Kyril al Moscovei. Dar de cand aceasta este glasul cel mai autorizat al Bisercii ? Inbratisarile lui cu papa Benedict arata altceva : dupa cum stim cu totii, catolicismul este erezie si iata ca cel pe care-l citezi se imbratiseaza public cu capetenia eresului catholic.
Aminteste-i patriarhului Kyril ca un adevarat episcop ortodox, Sf. Ignatie Briancianinov a proorocit de peste 100 de ani : “Biserica ca institutie va cadea in apostazie. Biserica oficiala va cadea.”
Are dreptate ? Are pentru ca vedem cu totii : ecumenism, inchinarea la UE – premergatoare Guvernului Mondial, acceptarea actelor biometrice care inscriu pe om in sistemul FIAREI de la Bruxelles…
Iar pe parintele Justin, care are curajul sa cheme la lupta duhovniceasca in acest ultim razboi, inainte de intronizarea conducatorului unic mondial, d-ta il acuzi de neascultare si separare de Biserica.
Iti reamintesc ca avem datoria sa ascultam pana la pacat, dar vad ca d-ta esti obisnuit cu ascultarea de diavolul care-ti tot sopteste la ureche ceea ce ai scris in ultima vreme.
La judecata vei vedea d-ta de cine ai ascultat, dar va fi prea tarziu – daca binenteles nut e vei pocai intre timp.
Cat despre separarea de Biserica, judeca si d–ta singur : esti mai unit cu Biserica (Sf. Treime, Maica Domnului, Sf. Parinti, cei mantuiti) decat Cuv. Paisie Aghioratul, la mormantul caruia se fac vindecari si se alunga demoni ? Esti d-ta mai unit cu Biserica decat Sf. Lavrentie de Cernigov – canonizat ? Esti d-ta mai unit cu Biserica decat parintele Justin ?
Ai luat d-ta vreo palma pentru Hritos ? Ai fost d–ta izbit de pereti, chinuit cu foame, sete, batai, anchete, amenintari, tortura psihica, deportari, urmarit de securitate toata viata? Ai d-ta in spate mii si zeci de mii de credinciosi pentru mantuirea carora sa plangi si sa tremuri zi si noapte ? Ai vindecat d-ta oameni bolnavi de cancer, cu rugaciunea ? Ai scos demonizati din ghiarele diavolilor ? Ai mijloct d-ta pentru rataciti, inselati si i-ai adus pe linia de plutire ?
Nu cred. NICIDECUM.
De aceea iti spun in final : mars ticalosule ! Nu ai nici un pic de frica de Dumnezeu ?  Sa te mai puna satana sa te atingi de parintele Justin !
Dumnezeu sa te judece inconstientule si nerusinatule, ca nu dai nici un semn de pocainta !

PS : Am aflat ca acest diacon slujeste la biserica Sf. Ilie din cartierul Titan, Bucuresti, biserica in care credinciosii sunt nevoie sa calce pe Sfanta Cruce la intrarea in biserica si tot pe pardoseala fiind introduse semne ce apartin dusmanilor Ortodoxiei : steaua iudaica si semiluna musulmana. Iata cum isi dau arama pe fata acesti misei lupi cu blana de oaie. (mai multe amanunte aici )

44 comments

 1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  FOARTE BUN ARTICOLUL ACESTA. VA MULTUMIM CA L-ATI DESCOPERIT SI PE ACEST TRADATOR !
  Adresez cateva cuvinte tovarasului Ilici Lenin Dumitru Ionut si celorlalti Lenini, Stalini, etc.:
  MA, BANDITULE, CUM ITI PERMITI SA-TI BATI JOC DE SFINTIA SA IUSTIN PARVU ?
  BAGA-TI MINTILE IN CAP SI REVIN-O LA BISERICA LUI HRISTOS, CEA CARE SPUNE ADEVARUL PRIN DUHUL PARINTELUI IUSTIN.
  TU SI CU CEILALTI TOVARASI, TREBUIE SA FITI BATUTI CU BICIUL, PUSI PE PAINE SI APA, TRIMISI SA MUNCEASCA PE CAMP 12 -14 ORE, IN SPERANTA CA SUFLETUL VOSTRU INDRACIT, SE VA INTOARCE LA HRISTOS.
  BA, NELEGIUITILOR, VOI CARE IL TRADATI PE HRISTOS, SUNTETI RUSINEA NEAMULUI ROMANESC. IUDE CA VOI L- AU UCIS PE MIHAIL EMINESCU AL NOSTRU, DEOARECE EL L-A IUBIT PE HRISTOS, NEAMUL SI TARA, MAI PRESUS DE ORICE. MA, ASASINILOR, VOI NU-I SLUJITI LUI DUMNEZEU, VOI II SLUJITI LUI SATANA, A CAROR SLUGI CREDINCIOASE SUNTETI. CREIERUL VOSTRU DE GAINA NU MAI JUDECA NORMAL. CE TOT DATI CU PIETRE IN SFANTUL POPORULUI ROMAN,IUSTIN PARVU ? CE NU VA CONVINE ? FAPTUL CA ARE CURAJUL SA SPUNA ADEVARUL, VA DERANJEAZA, NU-i ASA ?
  MA TICALOSILOR, ATI FACUT VOI O SINGURA ZI DE INCHISOARE SUB COMUNISTI ? SFINTIA SA IUSTIN A FACUT 17 ANI DE TEMNITA COMUNISTA, A FOST BATUT, INFOMETAT, UMILIT, TORTURAT CA SA SE LEPEDE DE HRISTOS, SI N-A ACCEPTAT NICI-UN COMPROMIS CU PUTEREA COMUNISTA SATANICA, DECI NU S-A LEPADAT DE HRISTOS. ASCULTATI BINE : DACA NU INCETATI CU CALOMNIILE IMPOTRIVA SFANTULUI IUSTIN PARVU SI A CELORLALTI CARE LUPTA PENTRU HRISTOS, VA BLESTEM. ATI AUZIT ? BLESTEMATILOR V-ATI PIERDUT SUFLETUL SI VRETI SA NI-L PIERDETI SI PE AL NOSTRU. MA, NENOROCITILOR, NOI CARE STIM (SUNTEM MILIOANE ) CA SFANTUL IUSTIN SPUNE ADEVARUL, SUNTEM GATA SA MURIM PENTRU ACEST ADEVAR. IAR VOI SUNTETI GATA SA MURITI SLUJINDU-l PE SATANA, TATAL VOSTRU... TICALOSILOR, IESITI IN STRADA SI STRIGATI SA SE OPREASCA GENOCIDUL POPORULUI ROMAN, PRIN AVORTURI, HOMOXESUALITATE, EUTANASIE, PORNO, INCEST SI ALTE CATASTROFE. BA,TOVARASILOR DIN DEALUL PATRIRHIEI SI DIN CAPUL GUVERNULUI, ATI FACUT 30.000.000.(milioane ) DE AVORTURI IN ULTIMII 20 DE ANI, TOTI AVETI SANGE PE MAINI, NU VA AJUNGE ? LA ORDINELE CUI SUNTETI, PATRIARHE SI PRESEDINTE AL ROMANIEI, VOI SI CEILALTI CARE CONDUCETI ROMANIA ? MILA FATA DE NEAMUL VOSTRU ROMANESC NU AVETI, VEDEM BINE, V-AM ALES CA SA NE APARATI SUFLETUL SI DREPTURILE, IAR VOI, IMPREUNA CU COMPLICII VOSTRI,VRETI SA NE CUMPARATI BILET PENTRU IAD. VOI SUNTETI DUSMANII CRUCII, VOI IL URATI PE HRISTOS. VOI SUNTETI TRADATORI DE DUMNEZEU, DE NEAM SI TARA ! AFARA CU VOI DIN ROMANIA, DATI O FUGA PANA IN SIBERIA SA VEDETI CUM AU DUS-O MILIOANE DE OAMENI INCHISI IN CAMPURI, DE IUDE CA VOI, SI CARE AU MURIT PROSLAVIND NUMELE CEL SFANT AL LUI HRISTOS.
  VOI, DUSMANII CRUCII, NU MERITATI SA VA NUMITI ROMANI ! VOI SUNTETI VENETICII NEAMULUI ROMANESC.....ASA CUM BINE ZICEA MIHAIL AL NOSTRU:
  "DELA NISTRU PAN' LA TISA
  TOT ROMANUL PLANSU-MI-S'A
  CA NU MAI POATE STRABATE
  DE-ATATA STRAINATATE".
  DOINA - M.EMINESCU

  IAR VOI PREOTILOR, SA LUATI SFANTA CRUCE SI STEAGUL ROMANIEI, SA PLECATI PRIN SATE SI ORASE, CU MIILE DE OAMENI DUPA VOI, SA STOPATI GENOCIDUL NEAMULUI NOSTRU ROMANESC SI SA STOPATI NUMARUL FIAREI (666). NU VA FIE FRICA ! DUMNEZEU ESTE CU NOI ! ARATATI PRIN ACEASTA CA SUNTETI CU ADEVARAT FIII LUI DUMNEZEU SI FII DEMNI AI NEAMULUI ROMANESC. " INDRAZNITI, EU AM BIRUIT LUMEA" ! SPUNE MANTUITORUL LUMII. LA LUPTA, SUFLETUL NEAMULUI ROMANESC ESTE IN PERICOL ! PATRIA ESTE IN PERICOL ! SFINTII ROMANI DIN CER SI DE PE PAMANT SE ROAGA IMPREUNA CU ACEST NEAM ATAT DE URGISIT DE-A LUNGUL ISTORIEI....
  LUPTA CONTINUA !

 2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  In vremuri tulburi, ies securistii la iveala. Asta e din cale-afara : sa pui crucea pe jos ca sa fie calcata !!! Apropo : cine imi poate spune si mie de ce ziarul "LUMINA" al Patriarhiei este singurul care are pe el codul de bare, in timp ce la alte cotidiene nu am vazut asa ceva ?

 3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Draga Radu Gheorghe, iata raspunsul la intrebarea dtale:
  Ziarul Patriarhiei,"Lumina" este conceput de cei ce il batjocoresc pe Dumnezeu si ar trebui sa se intituleze "INTUNERICUL". Cat priveste celelalte ziare, chiar daca zici ca nu au codul de bare, nu are nici o importanta, deoarece toate ziarele, EXCEPTIE FACAND ZIARELE SI ZIARISTII CRESTINI, SERVESC ACELUIASI STAPAN, ADICA SATANEI. CAND CITESC TICALOSIILE SCRISE DE ACESTE SLUGI ALE SATANEI, IMI VINE SA IAU PUSCA.
  Dle draga, aceste secaturi, toti impreuna cu Patriarhul si Guvernantii, inseala Poporul Roman, ei nu cred in DUMNEZEU, ei il hulesc pe Hristos, pe Sfanta Fecioara Maria si pe Sfintii lui HRISTOS. Citeste articolul meu de mai sus, si tot ce am scris este valabil si pentru ZIARISTII CARE ISI BAT JOC DE DUMNEZEU. TOVARASILOR ZIARISTI CINE VA PLATESTE, TICALOSILOR, SA VA BATETI JOC DE HRISTOS ?

 4. Cezar-Alexandru Machidon

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  In vremurile astea mai la moda e apararea Ortodoxiei decat trairea ei.
  Hristos insusi a certat preotii.Nu e ceva nou ce se intampla acum in Biserica,doar ca mediatizarea acestor cazuri nu are nici un folos.Tot mai multi se tulbura,iar faptasii nu se vor sinchisi sa-si continuie treburile.
  P.S.Am sa merg in Titan sa vad si eu semnul iudaic si musulman din pardoseala. 🙂

 5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Raspuns la iontrebarea lui rosmarinus: masonii

 6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Pai domnule diacon, la mai mare si halal sa-ti fie! Nu inteleg de ce te-ai oprit aici (a propos, pentagrama din interiorul semilunei e cam pe invers, nu era simbol satanic cumva, ceva legat de tap, de cornite?), masonii mai au ceva simboluri. Pentru a pastra masura, ar trebui sa lepezi sutana si sa slujesti cu sortulet, sa lepezi crucea si sa porti colanul de Malta,iar la altar in locul Sfintelor Icoane sa asezi o bancnota de 1 dolar. In ceea ce priveste asemanarea dumitale cu Parintele Iustin este simplu: v-ati nascut amandoi dintr-o femeie si aveti acelasi sex. Deosebiri? Nu ar fi decat una esentiala: Parintele Iustin, un sfant in viata (la fel ca Arsenie Boca, parintele Cleopa si cati altii!) saruta in fiecare zi mana Mantuitorului pe care il vede in Duh, iar tu saruti dosul patriarhului Daniel si liotei de eretici care cred ca reprezinta biserica lui Hristos. Daca nu am fi in post, m-as ruga la Dumnezeu sa nu mor pana nu voi vedea un crestin trgandu-ti o pereche de palme sau un scuipat, dar stii cum?, din toata inima! Fiind insa in perioada de aducere aminte a Sfintelor Patimi, ma intorc la rugaciune si dumitale iti doresc spor la sarutat in continuare. Numai ca te avertizez, cu duhul blandetii cu care Fiul lui Dumnezeu ne indemna sa ne iubim vrajmasii: uita ca exista Parintele Iustin si vezi-ti de treaba, pigmeii ca tine raman pururi in noroi, pe cand cei ca Parintele traiesc printre stele, laolalta cu ingerii. Si daca vrei sa ma afurisesti, chiar te rog, as considera ca Insusi mantuitorul m-a binecuvantat!

 7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Sa fie caterisit !

 8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Daca aceste lucruri sunt adevarate,sa fie caterisit !

 9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Fratilor,m-am ingrozit de ce am vazut in biserica aceea:Sfanta Cruce pe jos si in mijloc situata,chiar la intrare in biserica,pentru a putea fi mai bine calcata in picioare?Nici semiluna,nici pentagrama nu sunt puse la mijloc ci alaturi,ca si cum ar privi satisfacute la ponegrirea si batjocorirea Sfintei Cruci.Sa ne rugam la DUMNEZEU sa ne invredniceasca sa marturisim si sa murim pentru HRISTOS.Amin!

 10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Fratiilor sa nu raspundem cu manie, de ajuns e ca acest om are o influenta nefasta. Sa incercam sa ne rugam pentru el, ca cine stie, Doamne fereste, cine dintre noi, mare marturisitor , dupa o ispita o sa devina mai nefast ca acest om. IUBITII SI IERTATI!

 11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Cezar Alexandru Machidon,
  " toti mai multi se tulbura"

  ah, vai de mine... ce vrei sa spui cu asta? adica sa tacem toti, sa nu se mai tulbure unii?
  E bine ca se tulbura. " Nu socotiti ca pace am venit sa aduc pe pamant" spune Mantuitorul. Adevarul trebuie aparat cu pretul vietii, darmite cu pretul linistii cotidiene... Asa ca domnule, inainte sa scrii, mai gandeste-te. Esti crestin sau nu? ce doresti de fapt? liniste?

 12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  E clar lupii..,sunt trimis intre oi..,
  Nu cred ca cineva si-ar putea permite .., sa judece pe parintele Iustin...,-
  Dar ce a suferit acest diacon pt. credinta...?
  Cui..?,slujeste...?

 13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  VULTURE TI S-AU RUPT ARIPILE, TE-AI PRABUSIT......
  BA TOVARASE , VREI SA NE SUPUNEM SI NOI SATANEI, CAREIA TU TE INCHINI ?
  PENTRU CEI CARE HULESC NUMELE CEL SFANT AL LUI HRISTOS, CA TINE VULTURE, CA URLATORUL DUMITRU IONUT (vezi articolul mai sus), NU TREBUIE SA SE ROAGE CINEVA, DEARECE FACE PACAT. BA TICALOSILOR, IN PIEI DE OAIE, CE TOT INDEMNATI LA SUPUNERE ? BA, DUMNEZEU NE-A LASAT LIBERI, LIBERI, LIBERI, INTELEGETI ? VULTURE ESTI UN PERVERS, CE TOT ZICI "IUBITI SI IERTATI"? DACA VRETI SA VA IUBIM SI SA VA IERTAM, DUCETI-VA DE LA FATA NOASTRA, IN PUSTIE, SA NU MAI AUZIM DE VOI....DE TICALOSI CA VOI, NU DUCE LIPSA ROMANIA....DIN PACATE..!..

 14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Cine e fara de pacat sa arunce primul cu piatra.Eu nu arunc pentru ca sunt cel mai mare pacatos, si rasmarinus Dumnezeu sa te binecuvanteze si sa te tina tot asa de tare in credinta cum spui ca esti, eu din pacate sunt plin de ele, una cu Voia Domnului nu: daca as putea as vrea sa ajung in iad cu o conditie : ca ceilalti oamenii sa se mantuiasca! IUBITII SI IERTATI!

 15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Si cu Voia Domnului mai bine mor ortodox decat ecumenist.

 16. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Nici mie nu mi-au placut DELOC cuvintele diaconului aceluia despre Pr Justin! Totusi, Rosmarinus, nu cred ca daca faci pe cineva "ticalos", "pervers" il vei si convinge de dreptatea ta! Si nici pe altii!

  Doamne, ajuta-ne!

 17. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Am citit si eu artcolul,mi s-a parut absolut groaznic modul in care Pr.Iustin este acuzat...de ce sa mai vorbim de caterisire,nu a fost caterisit pr.Corneanu,pentru actul sau de apostazie,ce a facut acest diacon pare,prin comparatie,o bagatela!Dar nici eu nu cred ca injuraturile si cuvintele urate pot calma spiritele,cred ca fiind si in post,ar trebui sa fim mai atenti le acest aspect.Ne putem ruga pentru cei cazuti,ne putem ruga pentru a le lumina Bunul Dumnezeu mintea!;La El,totul este cu putinta!...Imi pare nespus de rau ca,la tot pasul,mai citesc cate un comentariu mai mult decai rautacios,la adresa Pr.Iustin si culmea,majoritatea sunt semnate de slujitori ai Bisericii noastre.Sincer,faptul ca Patriarhul Kiril a spus ceea ce a spus,ma intereseaza prea putin,mai ales ca este,probabil,scos din context...rusii au atat de multe si mari probleme,incat nu-l vad pe patriarhul de la Moscova uitandu-se in gradina altei biserici,fie ea si sora...Si oricum,se stie ca linia Bisericii Ortodoxe a Rusiei a fost clar antiecumenism...pana acum…Ceea ce a spus Pr.Iustin,Ortodoxie sau moarte,mi se pare la fel de valabil si azi,ca intotdeauna...Oare nu asta s-a intamplat cu Constantin-Voda Brancoveanu,nu a ales moartea,pentru a nu se lepada de ortodoxie?Sa inteleg deci din articolul semnat de o fata bisericeasca,faptul ca Sfantul Martir Brancoveanu s-a amagit si deci nu ar fi trebuit sa aleaga moartea,pentru el si fiii sai?Am fi fost lipsiti azi,fara actul lui de mare curaj si IUBIRE fata de Hristos si de neam,de 5 Sfinti Martiri care sa se roage pentru neamul romanesc...Ca sa nu mai vorbim de sutele de mii,milioanele chiar, de mucenici si martiri care au ales intre Dreapta Credinta si moartea trupeasca de-a lungul celor doua mii de ani de prigoana aproape continua,impotriva Bisericii...Sfintii nostri chinuiti in inchisorile comuniste,care nu s-au lepadat de Hristos,in ciuda chinurilor indurate,care nu pot fi descrise si intelese de mintile omenesti normale...Si ar mai fi o multime de exemple,dar nu vreau sa mai lungesc prea mult vorba,esentialul l-am spus.Pr.Iustin nu este un eretic,este un mare iubitor de neam si nu vrea sa se piarda turma lui Hristos,el a tras doar un semnal de alarma si este foarte urat ca exista oameni care spun asemenea cuvinte la adresa lui,dar Dumnezeu vede totul...Biserica Mantuitorului Hristos nu va pieri in veci,nici portile iadului nu o vor birui si ma rog sa facem toti parte din Ea,pana la sfarsit,sa ne lumineze Bunul Dumnezeu mintea,sa mergem cu curaj,pe Calea cea Dreapta si preotii nostri sa fie cu mare grija,pentru a nu se risipi turma Mantuitorului Hristos!

 18. Diac. Ionuţ Popescu

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Cititi aici si veti vedea de ce va acuz de diversiune si manipulare. Eu am facut petitie pentru scoaterea Sf. Cruci din pardoseala Bisericii Sf. Ilie si nu slujesc acolo. In rest, numai bine!!
  http://www.click.ro/actualitate/au-scos-insemnele-satanice-din-biserica
  http://www.cancan.ro/2008-09-13/Acuzat-ca-a-pus-in-biserica-insemne-masonice-si-satanice.html

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   d-le diacon, in primul rand acuzele nu se refereau la insemnele din acea biserica(era ca fapt divers pentru a arata cum se leaga lucrurile), ci la nesimtirea si indrazneala d-tale de a vorbi atat de vehement impotriva parintelui Iustin si lepadarea de invataturile si proorociile Sfintilor nostri. Nu ai nici o scuza... cum nu au nici ierarhii care au tacut in acel sinod talharesc. Lumea si mai ales Dumnezeu vede adevarul, asa ca nu mai incercati sa va disculpati si sa distorsionati lucrurile.

 19. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Las-o balta domnule admin, ca pe langa ca n-ai tupeul sa-ti semnezi articolele mai si dezinformezi incercand sa faci conexiuni care n-au nimic de a face cu adevarul.

  Un minicnos, aparatorul drepti credinte.
  Sa fim seriosi.

 20. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Mda, deci, prigoana a inceput....
  Sunt putine saiturile care indraznesc sa spuna lucrurilor pe nume, chiar daca nominal sau nu, fiecare om din spatele lor e un MARTURISITOR! nu un simplu las care pune mai presus acultarea de "mai mari" decat de Dumnezeu...
  Admin, felicitari, nu te descuraja, te sustin!

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   Cu rugaciuni la Maica Domnului mergem inainte.. deznadejdea e de la diavol... marturisirea trebuie sa se faca cu orice pret ne invredniceste Dumnezeu

 21. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Doamne ajuta. Am vazut ca fratele Danion declara Sinodul din 25-26-02-2009 talharesc. Cuvinte grele si eu sper ca ce face se inscrie in ascultarea pe care o face fata de duhovnicul sau. Fratiilor la olimpiada de religie faza judeteana , profesorii care au supravegheat elevii si ceilalti profesori au primit de la inspector cartea: INTRODUCEREA ACTELOR DE IDENTITATE CU CIP IN ROMANIA mijloc de ingradire a vietii personale si a libertatii religioase. Astfel s-a primit dovada ca nu numai I.P.S. Bartolomeu e impotriva cipurilor, da el a declarat pe fata asta, insa acum stim ca mai sunt si alti Ierarhi care sunt impotriva cipurilor, insa nu au marturisit pe fata acest lucru ei stiu de ce, eu ca un simplu profesor de religie incercam sa va prezint un ton moderat in speranta ca cei care marturisesc dreapta credinta sa nu fie acuzati de dezbinare, de neascultare de Biserica, si sa nu se ajunga la asta,asteptam ca ecumenistii sa faca acest lucru, l-au incercat prin declaratia domnului Stoica etc, dar se pare ca ei ne-au provocat, iar Parintii ne-au dat semnalul ca trebuie sa facem ca Sfantul Ierarh Nicolae sa dam o palma ecumenistiilor. Acum sa speram ca o sa revina cei care nu respecta dreapta credinta la ea? Sa dea Bunul Dumnezeu, dar sunt putine sansa. Ceea ce a declarat fratele Danion e grav dar E MARTURISIREA DREPTEI CREDINTE. Calea de mijloc, este calea dreapta -a nu se confunda ca caldiceala, dar se pare ca a venit timpul sa dam un avertisment celor care uita ce sunt: Astfel ve cer iertare, nu am vrut sa ajungem la asta si fac un apel :DOMNILOR DIN IERARHIA BISERICEASCA ORTODOXA REVENITII LA INVATATURILE DE CREDINTA SI DEBARASATIVA DE ECUMENISMUL UMANIST! ALEGETII CALEA ADEVARUL SI VIATA_ ORTODOXIA, S-AU ....
  IUBITII SI IERATI!

 22. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  God bless you all!

 23. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Catre administrator si cei de un glas cu el: Ramane un singur pas ca sa va dati arama pe fata: sa treceti la calendarul iulian, ca asta indreptat e "masonic" si "satanic" samd. Atunci o sa se arate cat de usor ati fost manipulati, iar tonul grobian cu care ciomagiti in numele Ortodoxiei o sa fie perfect adecvat.

 24. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Nu sunt singurul care crede ca duhul zelotist exprimat in ultimele postari pe acest blog face mult rau . Una e sa critici , alta e sa bestelesti. Suntem ortodocsi cu totii , chiar daca unii( in opinia noastra sau a altora) sunt rataciti. Suntem in post , totusi. Plus ca uitam de porunca :
  "«Ati auzit că s-a zis : Să iubesti pe aproapele tău si să urăsti pe vrăjmasul tău. Iar Eu vă zic vouă : Iubiti pe vrăjmasii vostri, binecuvântati pe cei ce vă blesteamă, faceti bine celor ce vă urăsc si rugati-vă pentru cei ce vă vatămă si vă prigonesc, ca să fiti fiii Tatălui vostru celui din ceruri, că El face să răsară soarele Său peste cei răi si peste cei buni si trimite ploaie peste cei drepti si peste cei nedrepti. Căci dacă iubiti pe cei ce vă iubesc, ce răsplată veti avea ? Au nu fac si vamesii acelasi lucru ? Si dacă îmbrătisati numai pe fratii vostri, ce faceti mai mult ? Au nu fac si păgânii acelasi lucru ?

  Fiti, dar, voi desăvârsiti, precum Tatal vostru cel ceresc desăvârsit este» (Matei V, 43�48)».

  Iata si un citat din cartea Cultura Duhului , capitolul Postul si iertarea (pag 120)
  ..."Zicea cineva la noi, acolo in Anglia , care voia sa marturiseasca adevarata credinta, si imi spunea : "Si o sa ma lupt ca sa apar adevarul !" .Si mi-a venit cuvantul acesta : "De ce nu te lasi aparata tu de adevar, de Adevarul Insusi?" Si i-a "picat fisa" si a stiut de atuncea ce sa faca .(ieromonah Rafail Noica)...

  http://www.crestinortodox.ro/carte-901-81126-despre-iubirea-aproapelui-13 -e un interviu cu parintele Calistrat de la Barnova

  sincer sa fiu nici eu nu sunt de acord cu ceea ce afirma -domnul diacon -(conform canoanelor ue) Ionut Popescu , dar ca om care am nevoie de iertare de la Dumnezeu pot eu sa cer fulger din cer sa vina pentru ca cel pacatos sa moara? Oare fulgerul care i-l cer nu va cadea asupra mea ? (chiar vorbesc despre mine)

  Iubiti si iertati

 25. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  parinte diacon Ionut nu sunt de acord cu fratia ta !!!
  ..."dupa roadele lor ii veti cunoaste" ... va spune ceva? sincer sa fiu daca e vorba sa aleg dintre 17 ani de inchisoare si prigoana plus cate si mai cate , si ortodoxia de salon UE , inchipuiti-va ce as alege ...

  Iubiti si iertati

 26. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  SA NE INTELEGEM ! EU NU BESTELESC, EU SPUN ADEVARUL. DACA TOV.DUMITRU -IONUT POPESCU VA CONTINUA SA-l DENIGREZE PE SFINTIA SA IUSTIN PARVU, IL VOI PUNE LA PUNCT. ACEST LUCRU TREBUIE INTELES DE TOTI TOVARASII DIN DEALUL PATRIARHIEI SI DE AIUREA..! DECI, CINE ISI BATE JOC DE PARINTELE IUSTIN PARVU, ISI BATE JOC DE DOMNUL HRISTOS. ASA CA LASATI-O MAI INCET, CEI CARE IMI DATI LECTII....CAND STITI CA TOVARASI CA ACEST LENIN DUMITRU-IONUT, MANIPULEAZA UN POPOR INTREG, PRIN TELEVIZIUNE, LITERATURA, TEATRU, FACAND PRAPAD PE UNDE TREC.....
  SPUNETI-MI VA ROG : PUTETI SA ACCEPTATI SPALAREA CREIERULUI A DOMNIILOR VOASTRE SI A COPIILOR VOSTRI ? POT EU, OARE, SA TAC, CAND VAD IN CE HAL DE DECADERE A AJUNS POPORUL MEU ? ACCEPTATI DV..ASASINATUL MORAL SI FIZIC AL POPORULUI ROMAN ?....PRIN AVORT, HOMOXESUALITATE, INCEST, PROSTITUTIE, EUTANASIE, ALIMENTATIE DUBIOASA, ETC.ETcETC..... SA LUAM AMINTE ....!
  DACA TOVARASUL DIACON SI CU COMPLICII LUI AR FI CINSTITI, AR SPUNE ADEVARUL NEAMULUI ROMANESC SI TOTUL AR DECURGE BINE. DAR EI NU CUNOSC ACEST CUVANT, SAU SIMULEAZA CA NU-L CUNOSC SI IN ACELASI TIMP INCEARCA SA INABUSA ADEVARUL
  PROPAVADUIT DE PARINTELE JUSTIN.
  SA NE LASE LINISTITI, SA-l URMAM PE SFINTIA SA IUSTIN PARVU !

 27. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Draga frate rosmarinus tonul tau este unul a unui om care vede ca aceasta tara a ajuns in rahat, da frate cum spunea si cineva: o sa ajunga ca nebunii sa ne conduca de n-o sa mai stim cine e sanatos si cine nu.
  Dar multumita Domnului observ ca vezi in ce ne aflam, dar tonul tau e cam neadecvat pentru un crestin. Odata vorbeam cu un frate ca legionarii le-au lipsit intelegerea suferintelor, nu au reusit sa treaca dincolo de rationalul uman, sa-l inteleaga pe bietul tortionar care e chip a lui Dumnezeu, insa felul cum intram noi in comuniune cu acest chip abrutizat de suferinta, o sa-l determine pe acesta sa se schimbe, nu cum vrem noi ci spre binele lui spre mantuirea lui. Un exemplu il constituie Fericitul Valeriu Gafencu fost legionar,care ne-a aratat ca IUBIREA dusmanului e cheia spre imparatia lui Dumnezeu.
  Frate cei care au crescut in duhoarea comunista, si au luat totul cum spune superiorul fara sa gandeasca au ajuns sa vorbeasca asa cum vorbesc despre Parintele Iustin si ceilalti marturisitori ai dreptei credinte. CREDINTA NU CUPRINDE DOAR NOTIUNI TEHNICE CE ESTE TRAIRE,LUPTA CU PACATUL.
  Frate trebuie sa ne aparam semenii, tara si mai ales credinta ortodoxa, DAR nu cu ura fata de aproapele nostru care este un biet om inselat de diavol. Rosmarinus observ ca ai ravna dar gandestete: ce ai fi facut tu daca dusmanul tau te-ar fi rastignit si tu erai Dumnezeu? Raspunde la asta si o sa vezi cat semeni cu Mantuitiorul Hristos si cat nu!
  Noi fiecare trebuie sa tindem sa devenim hristofori adica Hristos sa ne conduca viata si nu parerea noastra ca asta e buna si asta nu e buna. Cum facem asta? Intreaba-ti duhovnicul.
  IUBITII SI IERTATI!!!

 28. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  TREZESTE-TE Crestine! TREZESTE-TE Romane!
  „Mai, sa stiti ca multi vor pleca din Tara, dar putini se vor intoarce. Va veni vremea cand ar dori sa se intoarca si n-or mai putea, caci ROMANIA va fi inconjurata de flacari”. (Sf. Arsenie Boca)

  In aceasta TARA atat de incercata, ROMANIA, un adevarat inspirat Parinte de catre PreaSfantul si de Viata Facatorul DUH, Iustin Parvu, SCOATE BICIUL Cuvantului Lui DUMNEZEU si LOVESTE CRESTINESTE in hidra masonica, in nelegiuirile nelegiuitilor acesteia!

  LUPTA pe fata a INCEPUT! Romania are un DESTIN cu totul special si fiecare dintre noi putem contribui la acest DESTIN SPIRITUAL de EXCEPTIE al ROMANIEI, LOVIND cu BICIUL Cuvantului Lui DUMNEZEU in toate lucrarile acestea demonic inspirate, care s-au facut sub indrumarea «dragilor» nostri conducatori, despre care Parintele Arsenie Boca, Sfantul Arsenie Boca, spunea ca vor fi mai rai decat cel de pana in ’89.

  Pentru aceasta este nevoie de POST si RUGACIUNE, dar si de ACTIUNI SOCIALE DECISIVE prin care sa fie inlaturati de la conducerea Tarii si din toate organismele de conducere, fie ca este vorba despre sanatate, cultura, industrie, agricultura, mass-media, Biserica etc. toti acesti «schimbatori de bani» si «targoveti» masonizati, toti acesti vanzatori de Tara care pe fata iti zambesc fotografic si pe la spate te biciuiesc cu hule impotriva IUBIRII, impotriva OMENIRII, impotriva DUMNEZEIRII din fiecare dintre noi. ROMANIA trebuie sa iasa din aceasta hora draceasca a comunitatii criminalilor europeni, care acum vor sa ucida si sufletul, nu numai trupul romanilor crestini.

  ROMANIA este O TARA CRESTINA si GESTUL SUPREM prin care ARATA ca este CRESTINA este de a iesi din aceasta gasca de criminali europeni, CU ORICE PRET, pentru a-si PASTRA IDENTITATEA NATIONALA.

  Aceia care sunteti ROMANI ADEVARATI, CU SANGE de CRESTIN in VINE, sa stiti ca A VENIT VREMEA SA BICIUIM cu CUVANTUL Lui DUMNEZEU, al DUMNEZEULUI ADEVARAT, al PREASFINTEI si de VIATA FACATOAREI TREIMI, pe toti aceia care vor sa faca din TARA asta, ROMANIA, o piata de desfacere, o tara de vanzatori si tonetari, un circ grotesc, o marfa in mainile lui uciga-l toaca.

  Pentru a contribui fiecare ROMAN cu adevarat la acest destin cu totul deosebit al ROMANIEI este necesar ca pe langa RUGACIUNE si POST sa cerem cu totii SCOATEREA IN ILEGALITATE a MASONERIEI in ROMANIA, caci de-aici vin toate problemele sociale cu care se confrunta romanii. Deci este necesar SA FIE INITIATA o CAMPANIE de STRANGERE de SEMNATURI pentru SCOATEREA IN ILEGALITATE a MASONERIEI in ROMANIA. RAUL trebuie TAIAT de la RADACINA, ca altfel da din nou lastari, ca o hidra monstruoasa.

  MASONERIA si ACTIVITATILE ei in ROMANIA sunt CAUZA acestor rele cu care ne confruntam: introducerea pasapoartelor cu cip, introducerea permiselor auto cu cip si introducerea cartilor de identitate cu cip (asta se urmareste in continuare), campania de vaccinare a fetitelor si femeilor din ROMANIA, cu scopul ascuns de a le steriliza si imbolnavi pe cat mai multe fetite si femei, dar si panarama „gripei aviare”, panarama cu sarea iodata bagata pe gat oamenilor prin decret parlamentar, panarama cu soia si alte plante modificate genetic introduse in ROMANIA etc.

  Trebuie facut un demers prin care sa fie scoase codurile de bare si de la animale, care deja au inceput sa sufere de pe urma marcarii lor electronice. Or, carnea si laptele animalelor marcate electronic sunt daunatoare si omului care le consuma!!!

  Masoneria si-a implantat oameni peste tot in punctele cheie din Romania:
  -in industrie, pentru a facilita ruinarea industriei romanesti, pentru a falimenta si pentru a vinde tot ce se mai poate vinde,

  -in cultura, pentru a promova contra-cultura imbecilizatoare,

  -in medicina, pentru a face „greseli” de genul vaccinurilor GARDASIL, pentru a introduce vaccinuri infestate cu HIV sau alte toxine, cum a fost un caz demonstrat in Iasi, cand au fost infestati mai multi copii de la o casa de copii,

  -in alimentatia publica, pentru a promova E-urile daunatoare sanatatii, inclusiv sarea iodata pe care romanii sunt OBLIGATI s-o manance!

  -in agricultura, pentru a distruge cat se poate si acolo, introducand plante modificate genetic si lasand in Tara aceasta, ROMANIA, mai mult parloage,

  -in invatamant, pentru a tampi cat se poate pe tinerii romani si pentru a-i distrage de la problemele adevarate cu care se confrunta ROMANIA, invitandu-i sa plece cat mai multi in strainatate, ca in Romania nu-si pot gasi de lucru pe masura invataturii lor,

  -in mass-media, pentru a raspandi usor toate zvonurile si toate nelegiuirile, pentru a crea curente de opinie in favoarea masonilor, un exemplu graitor fiind TACEREA pe care o pastreaza TRINITASUL alaturi de celelalte posturi de (dez)informare in masa, acum, cand este atacata fatis DEMNITATEA ROMANILOR CRESTINI!!! Pentru comparatie, amintiti-va cum urla toata mass-media cand a fost vorba de „propagarea” gripei aviare comandata de la Bruxelles.

  -in sistemele de Banci si credite bancare, asigurari sociale si pensii private, pentru a acumula bani de la populatie si pentru a saraci lumea in momentul in care va fi declansat „colapsul financiar”.

  -in Biserica!!! pentru a sminti pe oamenii care mai cred in Dumnezeu, dar care nu cunosc prea multa teologie si nici invataturile Sfintilor Parinti despre Apocalipsa si despre sfarsitul foarte apropiat al acestei lumi de suferinta si cosmar. (vezi Parintele Paisie Aghioritul, Sfantul Lavrentie de Cernigov si Sfantul Nil Izvoratorul de Mir de la Muntele Athos)

  ROMANILOR, ajutorul nu va veni de la un partid sau altul, ca in toate sunt infiltrati masonii, ci AJUTORUL VINE de la DUMNEZEU!!!

  ACTIUNEA INTELEAPTA este de a DISTRUGE CAUZA tuturor acestor probleme, pe de o parte, personal, prin POST si RUGACIUNE, si social, prin SCOATEREA IN ILEGALITATE a MASONERIEI in ROMANIA.

  Mai mult decat atat, TREBUIE ca ROMANIA sa fie SCOASA din Uniunea Europeana, din aceasta uniune a criminalilor europeni, care vor sa ucida si trupul, dar si Sufletul omului!

  DUMNEZEULE ADEVARAT al IUBIRII, Care esti VIU si ATOTPUTERNIC, PREA SFANTA si DE VIATA FACATOARE TREIME, ajuta-ne ca pe acest PAMANT al ROMANIEI sa se faca PURUREA LUCRARILE TALE si ale SFINTELOR TALE PUTERI CERESTI, AMIN!

 29. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @rosmarinus in primul rand te rog ma ma ierti fratia ta , dau lectii in loc sa imi vad de pacatele mele !!!
  ceea ce vreau sa spun eu : ne putem noi apropia de sfanta impartasanie avand in sufletul nostru ura sau suparare asupra cuiva? Nu cumva Mantuitorul a spus sa ne rugam pentru dusmanii nostri ?
  oare daca era cineva din familia dumitale sau nu stiu cum sa ma exprim ...cineva apropiat nu te-ai fi rugat Domnului sa -l lumineze si sa i-l scoata din inselare? are botez ortodox si acum e mason?(poate fi oricine) ... sa ne doara inima pentru respectiva persoana , sa mergem sa i-l trecem pe un pomelnic la Sfanta Liturghie ca sa i-l lumineze Domnul !

  extras din Din OMILIILE DESPRE POCAINTA
  SFANTUL IOAN GURA DE AUR
  OMILIA A PATRA
  Despre pocainta si rugaciune

  ---Sa va spun cum putem fi miluiti de Dumnezeu, cum sa ne mântuim? Sa va spun! Sa suim totdeauna în inima noastra rugaciunea si roadele ei, adica smerenia si blândetea, "învatati de la Mine, spune Hristos, ca sunt blând si smerit cu inima si veti avea odihna sufletelor voastre"; iar David spune: "Jertfa lui Dumnezeu, duhul umilit; inima înfrânta si smerita Dumnezeu nu o va urgisi".
  Nimic nu lauda si iubeste atâta Dumnezeu ca sufletul blând, smerit si recunoscator.
  Ia si tu aminte, frate! Când vezi ca te loveste si te supara o nenorocire la care nu te asteptai, nu alerga la oameni, nu umbla dupa ajutor omenesc, ci lasa la o parte pe toti si alearga cu mintea la Doctorul sufletelor. Numai Cel ce a plasmuit inimile noastre deosebi si cunoaste toate lucrurile noastre, numai Acela poate vindeca inima; El poate sa intre în constiinta noastra, sa ne atinga inima si sa ne mângâie sufletul. Daca nu ne mângâie El inimile, mângâierile omenesti sunt zadarnice si fara de folos; dupa cum, iarasi, când ne mângâie Dumnezeu, nu ne poate vatama nimeni, de ne-ar necaji mii si mii de oameni. Când Dumnezeu întareste inima, nimeni n-o poate clatina.
  Stiind acestea, iubitilor, sa alergam totdeauna la Dumnezeu, Care vrea si poate sa ne scape de necazuri si nenorociri. Când e vorba sa rugam pe oameni, trebuie neaparat sa dam mai întâi ochii cu portarii lor, sa rugam pe favoritii si pe lingusitorii lor, sa batem cale lunga; dar când e vorba sa rugam pe Dumnezeu, nimic din toate acestea; pe Dumnezeu îl rugam fara mijlocitori, fara bani; El ne asculta rugamintea fara cheltuieli.
  E deajuns numai sa strigam din inima si sa varsam lacrimi, ca sa intram îndata la Dumnezeu si sa-L atragem spre mila. Când rugam pe un om, de multe ori ne temem ca nu cumva sa fie de fata un dusman sau unul dintre potrivnicii nostri, sa auda cererea noastra si sa înfatiseze spusele noastre altfel si sa strice dreptatea. Când însa rogi pe Dumnezeu nu poti banui nimic din acestea.
  Dumnezeu ne spune: "Când vrei sa Ma rogi, vino singur la Mine, fara sa fie cineva de fata, striga cu inima, fara sa misti buzele!". "Intra, spune Hristos, în camara ta! închide usa si te roaga Tatalui tau întru ascuns; si Tatal tau. Care vede întru ascuns, îti va rasplati la aratare".
  Vezi ce cinste covârsitoare? Dumnezeu îti spune: "Când Ma rogi, sa nu te vada nimeni! Dar când te cinstesc Eu, aduc martora întreaga lume pentru binefacerea ce-ti fac.
  Sa ne convinga aceste cuvinte sa nu ne rugam de ochii lumii, nici împotriva dusmanilor nostri si nici sa-L învatam pe Dumnezeu cum sa ne ajute.
  Daca aparatorilor si avocatilor le spunem numai pricina pentru care ne judecam si lasam pe seama lor chipul apararii, sa rânduiasca ei lucrurile noastre cum vor, apoi cu mult mai mult trebuie sa facem asta cu Dumnezeu.
  I-ai spus Lui pricina ta? I-ai spus ce ai patit? Nu-I mai spune cum sa te ajute! Dumnezeu stie bine folosul tau. Sunt multi oameni care pun în rugaciunile lor mii de cereri, spunând: "Doamne, da-mi sanatate trupului, îndoieste-mi averile, pedepseste pe dusmanul meu!", cereri pline de multa nesocotinta. Trebuie sa lasi la o parte toate aceste cereri si sa te rogi lui Dumnezeu asa cum s-a rugat vamesul: "Dumnezeule, milostiv fii mie, pacatosului!", si Dumnezeu stie cum sa te ajute. "Cautati, spune Domnul, mai întâi împaratia lui Dumnezeu, si toate acestea se vor adauga voua".
  Asadar, iubitilor, asa sa filozofam: sa ne rugam cu durere în suflet si cu smerenie, batându-ne pieptul ca si vamesul si vom dobândi ceea ce cerem; dar daca ne rugam plini de mânie si de furie, Dumnezeu se va scârbi de noi si ne va ura.
  Sa ne zdrobim dar inima, sa ne smerim sufletele; sa ne rugam si pentru noi, dar si pentru dusmanii nostri.
  Daca vrei sa îndupleci pe Judecator ca sa vina în ajutorul sufletului tau si sa-L faci sa fie de partea ta, nu-L ruga niciodata împotriva dusmanului tau. Asa este felul de judecata al Judecatorului nostru.
  Face dreptate si împlineste cererile acelora care se roaga pentru dusmani, care nu poarta în suflet dor de razbunare, care nu se ridica împotriva dusmanilor lor. Si cu cât se roaga mai mult lui Dumnezeu asa, cu atât Dumnezeu îi pedepseste mai cumplit pe dusmanii lor, daca ei nu se lasa de rautatile lor, daca nu se pocaiesc.
  Cautati, iubitilor, sa nu va necajiti îndata si sa nu va suparati când va ocaraste cineva, ci, filozofând, sa multumiti, asteptând ajutorul Domnului.
  ------

  oare nu pentru pacatele noastre ingaduie Domnul acestea cate se intampla in Romania la ora actuala?

  Iubiti si iertati !!!

  p.s.
  a fost vre-un mucenic care sa ii fi spus prigonitorului sau - "marsh ticalosule"?
  cum se rugau ei pentru cei care ii prigoneau?

 30. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  stiti si eu am fost in inselare , si eu am fost departe de Sfanta Biserica si de Sfanta CREDINTA ORTODOXA , credeti-ma ca nimic nu e mai cumplit decat asta .
  eu am persoane in jur care chiar daca nu spun nimic despre parintele Iustin , sunt ignorante in ceea ce priveste credinta ( asa cum am fost si eu) , credeti-ma ca e cumplit !!! asa cum doresc ca persoanele de care vorbesc sa isi "revina" asa doresc si altora . Asa cum imi doresc ca Mantuitorul sa ma ierte pe mine , asa imi doresc sa ii ierte si pe altii. ( si ne iarta noua pacatele noastre , asa cum iertam si noi gresitilor nostri ) . macar incerc de fiecare data sa pun inceput bun.

  Dumnezeu sa ne ierte si sa ne miluiasca !!!
  post usor

 31. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Nefericirea voastra vedeti ca fratele dvs. cu urechi de urangutan s-a antrenat cu aia de Al Qaida. Poate va vad si pe dvs. in jungla cu ei.

 32. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Cel care citeşte „Fericirile” din „Predica de pe munte”, fie în versiunea Evangheliei lui Matei, fie în cea care îl are ca autor pe Luca, va constata că se află în faţa unei ţesături de propoziţii neverosimile, unde operează un cu totul alt tip de logică, contrară modului de gândire cu care suntem obişnuiţi. Care este de fapt cheia înţelegerii lor?
  „Fericiţi cei ce plâng […], cei ce flămânzesc şi însetează. […] Fericiţi veţi fi când vă vor prigoni şi, minţind, vor zice tot cuvântul rău împotriva voastră [...] Fericiţi voi, cei săraci […], voi, cei flămânzi […] Fericiţi veţi fi când oamenii vă vor urî pe voi şi vă vor izgoni dintre ei, şi vă vor batjocori şi vor lepăda numele voastre ca pe un lucru rău. […] Bucuraţi-vă în ziua aceea şi vă veseliţi [...] Dar vai vouă, bogaţilor […], vai vouă, celor ce sunteţi sătui acum […], vai vouă, celor ce astăzi râdeţi. […] Vai vouă, când toţi oamenii vă vor vorbi de bine…”.
  Fără îndoială ne aflăm nu numai în faţa răsturnării oricărei logici, dar avem de-a face şi cu o răsturnare generală a sentimentelor. Cum să fii fericit atunci când eşti sărac, ţi-e foame, ţi-e sete, când eşti nedreptăţit, când eşti jignit, calomniat, urât, ocărât, umilit, dispreţuit? În Legea lui Hristos nu se răstoarnă însă numai sentimentele, ci întreg ansamblul relaţiilor obişnuite dintre oameni: „Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, faceţi bine celor ce vă urăsc, binecuvântaţi pe cei ce vă bleastămă, rugaţi-vă pentru cei ce vă fac necazuri. Celui ce te loveşte peste obraz întoarce-i-l şi pe celălalt; pe cel ce-ţi ia haina nu-l împiedica să-ţi ia şi cămaşa; oricui îţi cere dă-i şi de la cel care ia lucrurile tale nu cere înapoi”. Relaţiile umane obişnuite şi naturale nu numai că sunt răsturnate, dar sunt şi dezavuate: „Dacă iubiţi pe cei ce vă iubesc, ce răsplată puteţi avea? Căci şi cei păcătoşi îi iubesc pe cei ce îi iubesc pe ei. Şi dacă faceţi bine celor ce vă fac vouă bine, ce mulţumire puteţi avea? Pentru că şi păcătoşii acelaşi lucru îl pot avea. Şi dacă daţi cu împrumut celor de la care nădăjduiţi să luaţi înapoi, ce mulţumire puteţi avea? Pentru că şi păcătoşii dau cu împrumut păcătoşilor, să primească întocmai”. Acest „întocmai” reprezintă ceea ce de fapt condamnă Hristos: RECIPROCITATEA. În plan uman, această reciprocitate întemeiază relaţii, legitimându-le şi asigurându-le trăinicia. Cu cât creşte rolul reciprocităţii, cu atât relaţiile sunt mai puternice. Nu este normal, omeneşte, să-i iubim pe cei care ne iubesc? Nu-şi iubesc oare soţii soţiile şi soţiile soţii, mamele copiii şi copiii părinţii? Afectivitatea şi reciprocitatea merg împreună până într-acolo încât absenţa celei din urmă o avariază grav pe cea dintâi. O iubire care iubeşte fără a primi în schimb iubire naşte nefericirea. Dacă mergem un pic mai departe, observăm cum fenomenul care stă la originea economiei este schimbul. Pe schimb se bazează întreaga economie de piaţă, capitalismul nefiind decât un mod al acesteia. Prin urmare, relaţiile umane se hrănesc din chiar substanţa şi elanul lor. Dar ce altceva stă la baza corupţiei decât aceeaşi reciprocitate? Îmi dai? Te servesc. Eşti atent cu mine? Nu te uit. Aceasta este semnificaţia ascunsă a reciprocităţii. Or, Hristos, în numele NON-RECIPROCITĂŢII, invită la iubire şi la făptuirea dezinteresată a binelui.

 33. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  copy-paste de pe :

  http://www.rostonline.org/blog/razvan/2008/09/rzvan-ionescu-despre-o-anume-fericire.html

 34. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  In primul rand, parinetele diacon Ionut Popescu nu slujeste la biserica din Titan unde era sfanta cruce pe jos , de-o calcau crestinii in picioare. Din intamplare a locuit in parohia respectiva.El este diacon onorific la manastirea Antim. Ar fi bine sa stiti cu totii ca pr. Ionut Popescu este acela care a atras atentia presei ca acolo , in Titan, crucea este calcata in picioare. Nu stiti asta, dar aruncati cu noroi, ceva de speriat.
  De ce sa fie caterisit??? Ca si-a spus parerea? Dar parerile voastre ,care cel mai adesea, sunt instigare la ura si violenta ce pedeapsa ar merita???
  In plus de asta, si vorbesc pentru ca-l cunosc personal, nu aveti pregatirea lui teologica si nici inaltimea si intelepciunea vorbei lui. Nu mai vorbesc ca el nu este nici pe departe un adversar al parintelui Iustin Parvu...
  In numiti cu apelativul comunist "tovarase".....bai, copiii taichii, omul asta avea cativa anisori pe vremea comunismului, nici atat nu va ajuta capu???? E nascut prin '82-'84.....cum sa fie comunist??????

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   face parte din neocomunism si e mai periculos caci inglobeaza in doctrina sa si nazismul si fascismul si curentul antihristic.

 35. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  eu nu gasesc la el asemenea lucruri, e om simplu si smerit, cu bucurii si necazuri cum suntem fiecare............
  iar de nazism ,fascism sau curent antihristic.......cred ca va uitati prea mult pe Cartoon Network stimate domn!

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   intr-adevar totul este doar un "desen animat" de altii.. noi vedem doar marionetele

 36. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  aici sunt de acord cu dta! nu stiu cine esti sau cum te cheama dar sunt de acord cu dta !
  cea mai mare problema a noastra e lipsa de unitate si de uniformitate in aceasta problema! nimic nou sub soare si Herodot cu cateva mii de ani in urma remarca aceeasi pecingine nenorocita la locuitorii acestor meleaguri...oamenii s-au schimbat , a aparut un nou popor, dar obiceiul prost a ramas.... lipsa unitatii de opinie in Romania Ortodoxa a anului 2009 fac mai mult rau in acest moment decat produce RFID in acest moment. Care RFID, unealta draceasca, dar inca nu s-a generalizat, de unde am tarie sa afirm ca inca nu s-a pierdut tot razboiul....
  dar ce vreau sa mai spun: nu suntem deloc intelegatori unii cu altii! si cand au aparut marile erezii in trecut, s-au organizat ceea ce azi s-ar numi "birouri de dialog" si cei incriminati au fost invitati la dialog! si Arie, din cate stiu eu, vreme de ani de zile a primit astfel de invitatii la dialog...ca nu s-a avut atunci, acum aproape 1700 de ani, cu cine sa se poarte dialogul e foarte rau desigur, dar noi acum trebuie sa luam exemplul parintilor din vechime si sa incercam pe toate caile posibile sa avem un dialog civilizat si cu institutiile statului, cu institutiile bisericesti dar mai cu seama cu oamenii despre care credem ca sunt in eroare de parere sau de fapte!
  Nu cred ca este bine sa dam cu paru', vorba romanului, ca nu asa indreptam lumea! Daca am ruga pe Dumnezeu sa avem mai mult har poate ca si lumea ne-ar asculta! Si poate ca si cuvintele noastre impotriva cipurilor si impotriva pecetluirii ar avea ceva mai mult succes, intrucat harul ar lucra din porunca dumnezeiasca acolo unde este nevoie. Dar nu lucreaza deloc sau lucreaza prea putin....asta inseamna ca o mare problema de traire autentica avem si noi, care ,iata, bunii mei frati, nu stim decat sa judecam si sa punem pecetile noastre, nevolnice si omenesti cum ar fi "fascist", "neocomunist" si altele de genul asta! E asta o fapta de la Dumnezeu? Cu siguranta ca nu!
  Se bucura Dumnezeu sau sfintii din cer cand ne purtam asa? Cu siguranta ca nu! Nu inmultim decat o sminteala nenorocita, masoneria isi vede de treaba in continuare, planul dracesc de pecetluire continua si noi nu ajengem decat la furci si topoare, dar la dialog NICIODATA!!!!
  Vai de noi, de toti! Ne cam meritam soarta!

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   fratele meu, nu vezi ca e pe fata vanzarea noastra si a credintei Ortodoxe ? Cu ereticul nu trebuie sa stai de vorba de prea multe ori. Ierarhia e in duhul acestei lumi secularizate. Ne lasam pacaliti si o sa cadem si mai mult alaturi de astfel de "pastori". Ei trebuie sa ia pozitii transante in probleme de genul acesta, nu sa lasa pe mascariciul de stoica sa-si dea cu parerea in zeflemea intr-o problema foarte grava, cea mai grava ce-a existat in istoria lumii de pana acum. Este clar ca fac lucrarea antihristului. Acestia slujesc direct antihristului prin ignoranta si necredinta lor.

 37. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  n-a vandut nimeni ortodoxia!
  hotarearea Sinodolui a fost luata in unanimitate!
  Sinodul nu a marturisit alta credinta, nici un ierarh nu a rostit alt crez si nu s-a impartasit separat de ceilalti!
  "mascariciul de stoica" este purtatorul de cuvant al patriarhiei si merita si el macar o exprimare de bun simt, daca respect nu dorim sa-i aratam! hai sa nu fim mai negri la inima ca smoala, ca bietu om n-a omorat pe nimeni....
  chiar nu putem avea un cuvant bun pentru nimeni???
  repet, oamenii astia nu au vandut ortodoxia asa cum zici dta....
  hai, fii mai bland in exprimare, nu e chair cum crezi dta...
  e rau, dar trebuie sa ne zidim noi, pe interior, daca vrem sa rezistam la ceea ce va veni....

 38. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  AR TREBUI SA I SE DEA ANATEMA DIACONULUI RESPECTIV SI MARII PARTI A CLERULUI SI IN PRIMUL RAND MASONULUI DE PATRIARH!

 39. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Este o mare rusine , pacat si iarsi pacat , unde dar mai este respectarea sfintelor canoane, de ce mai marii nostrii nu i-au nici o masura? Nu cumva sunt si ei pui de masoni ? ....ba da sunt , pentru ca daca erau oameni care sa il slujeasca pe Hristos luau masuri inca de cand a fost prezentata in toata mass-media impartasirea PS Corneanu cu ereticii , de ce nu s-a luat atunci masuri de excomunicare , deoarece scrie clar in sfintele canoane ca cel ce se impartaseste cu ereticii sa fie anatema ....Hmm sau acum mai nou din punct de vedere al noului patriarh esti dat anatema daca il slujesti pe Hristos si spui adevarul anuntand poporul roman de pericolul biometric care din pacate va venii cu pasi repezi si in tara noastra , daca nu a si venit. De ce atata tacere in Biserica ?, de ce toti se feresc sa vorbeasca ?, va spun eu de ce , pentru ca acum mai mult ca oricand toti se complac in ceea ce sunt . Din pacate se vorbeste de saracie si smerenie si de ascultare .....Dar care ascultare ???? si in numele cui ???.....cum a indraznit acel heterodiacon ca altfel nu am cum sa il numesc , sa faca afirmatii de genul asta, unde a studiat el Teologia , si cu ce profesori ??? sau ce Teologie a studiat ????, ma indoiesc ca a citit vreodata Sfanta Scriptura in toata studentia lui , asta este produsul de absolventi incompetenti scosi pe baza rulanta de toate facultatile de Teologie din cadul BOR-ului . Acesta va fi produsul de acum inainte al Bisericii , viitori preoti incompetenti , rodul lor se va vedea inca din timpul facultatii , ca doar mass-media laica are din plin ce sa scrie despre studentimea teologica "sfintita" care isi fac de cap prin toate cluburile . De aici se pleca si se iveste cate unul mai "rasarit" ca dehh este teolog sa faca afirmatii asemanatoare acelui heterodiacon .Pacat de ceea ce se intampla in jurul nostru ,...mai nou sa va duceti la Sambata sa vizitati muzeul manastirii si sa vedeti expuse pe langa obiecte de cult crestin ortodox si obiecte de cult catolic , obiecte de cult iudaic ( tora si toate celelalte), obiecte de cult islamic si nu in ultimul rand obiecte de cult budhist . Pe mine ma tulburat sa vad laolalta cu o icoana Mantuitorului sau icoana Maicii Domnului tronand statuita lui buddha sau alte zeitati de origine pagano-asiatica , si m-am intrebat , de ce totusi toate acestea intr-o manastire crestin ortodoxa , poate gresesc ...sa imi spuneti ..eu am vrut sa spun aceste lucruri pentru a va imforma , despre ceea ce nu ati vazut inca . Dumnezeu sa ne lumineze pe toti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*