PS Iustinian Chira – Slujitorii altarelor, SA LUAM ATITUDINE !

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=MjwzuVx_Jgo] extras din emisiunea SEMNE din 25.04.2009

Fiecare om este un fiu al lui Dumnezeu şi are dreptul să-şi apere această demnitate de fiu al lui Dumnezeu cu toate mijloacele. Dacă se atentează împotriva acestuia, înseamnă că atentatul vine de la diavol. Şi de aceea noi trebuie să fim foarte atenţi la aceasta. Însă nu trebuie să fim îngrijoraţi. Pentru că a fi îngrijorat, înseamnă că ţi-e slabă credinţa.   Noi avem cea dintâi sarcină, ca să luăm atitudine, noi slujitorii Bisericii, slujitorii altarelor, să luăm atitudine împotriva tuturor relelor, a tuturor faptelor si actelor care se îndreaptă spre libertăţi, ca să desfiinţeze, să dispreţuiască drepturile la libertate ale omului. Ori aceasta (n.n. documentele cu cip) atentează împotriva libertăţii noastre. Încearcă pe altă cale, alta prin care anii trecuti au încercat să domine lumea… prin calea care a început în anii trecuţi, ca să domine lumea prin comunism. “Aceeaşi Mărie, cu altă pălărie”. Poporul poate intuieşte ceva… începutul unui incendiu. Atunci trebuie să se ia măsuri;  şi omul ia măsuri până când nu i-a ars casa. Şi ia atitudine când i-a pus numai, vrăjmaşul, scânteia la temelia casei. Şi-atunci omul îşi apără casa. E un drept şi o datorie a noastră tuturor ! Dar, nu avem voie să ne neliniştim (n.n. tulburăm). Nelinştea este un semn al slăbiciunii.

22 comments

  1. Daniel diaconul

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Intru multi ani, Stapane!

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    DA MAI DEPARTE...Miting Miercuri 29 aprilie 2009, orele 10-14 vis-a-vis de intrarea Camera Deputatilor, Parcul Izvor va avea loc un miting al societatii civile organizat de APADAR. Mitingul va avea ca tema protestul impotriva adoptarii O.G. 207/2008 privind pasapoartele electronice cu cipuri. http://refuzimplant.blogspot.com/

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Mare om parintele...
    Cautati filmul "Aceasta este viata mea" si dupa ce-l vedeti, veti intelege mult mai bine dimensiunea sufleteasca a acestui om.
    Ma bucur ca s-a exprimat public !

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Miting la Camera Deputatilor miercuri 29.04.2009

    Miting Miercuri 29 aprilie 2009, orele 10-14 vis-a-vis de intrarea Camera Deputatilor, Parcul Izvor va avea loc un miting al societatii civile organizat de APADAR. Mitingul va avea ca tema protestul impotriva adoptarii O.G. 207/2008 privind pasapoartele electronice cu cipuri. Protestul se va desfasura simultan cu sedinta reunita a celor 3 comisii ale Camerei Deputatilor, care vor dezbate aceasta Ordonanta de Guvern in vederea avizarii sau respingerii ei.
    Precizam ca grupul nostru a organizat miting si inainte de sarbatoarea Sfintelor Pasti, cand cele 3 Comisii nu si-au tinut lucrarile - desi pe ordinea de zi figura sedinta respectiva. Din surse din interiorul uneia dintre Comisii, am aflat ca adunarea respectiva a fost anulata in ultima clipa intrucat persoanele interesate de promovarea acestei ordonante si-au dat seama ca exista o opozitie puternica in randul membrilor comisiilor (datorita informarii si a loby-ului creat de ONG-urile reunite in Coalitia Impotriva Statului politienesc) si "riscau" sa se petreaca ceea ce s-a petrecut la Comisia Juridica, si anume ca Ordonanta sa fie respinsa (sa primeasca aviz negativ). Este posibil ca acest scenariu sa se repete si miercuri, nefiind inca fixata ora de intrunire a comisiilor.
    Toate aceste aspecte ne indreptatesc sa perseveram in actiunile de protest, in eforturile de informare a cetatenilor precum si a factorilor de decizie (deputati si senatori).
    Invitati sunt toti cetatenii, ONG-urile si reprezentati ai cultelor
    pentru a protesta impotriva introducerii pasapoartelor
    electronice/biometrice si a solicita dreptul de optiune si organizare
    de referendum.
    Persoana de contact: av. Mihai Rapcea, vicepresedinte APADAR, 0727673376

  5. Cristian Tudose

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Mare bucurie este atunci cand vezi Inalti Ierarhi ai Bisericii, care marturisesc Adevarul, in aceste vremuri. Doamne ajuta!

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Este foarte relevanta conferinta parintelui Nicolae Tanase de la Suceava din 09.04.2009. in legatura cu CIP. RFID, etc
    Sunt intru totul de acord cu dansul cand spune ca aceste mitinguri nu fac altceva decat sa banalizeze evenimentul si ca pe masura ce inaintam in timp vor veni din ce in ce mai putini crestini. Desi sincer sa fiu, nu prea am vazut crestini la aceste mitinguri la care am participat si eu. au fost foarte putini in comparatie cu ceilalti. Sunt multi duhovnici pe care eu ii cunosc (si sunt buni) care nu au incurajat mergerea la mitinguri.
    Deci, in primul rand totul este dezorganizat si asta nu aduce decat dezavantaje. In alta ordine de idei marii duhovnici nu au ajuns la momentul de fata la un consens in ceea ce priveste modalitatea de manifestare impotriva acestora.
    Asa cum s-a spus de la inceput cum ca unii din neascultare au facut-o pe bravii si au stricat stategia de lupta si n-au avut rabdarea cuvenita - este total adevarat.
    Parintele Iustin se plangea cu ceva timp in urma ca nu este ascultat de monahii de acolo. Normal asa ar fi trebui procedat si nu ar fi existat aceasta tulburare in randul crestinilor. Nu suntem capabili sa ne organizam cum trebuie. Eu cred ca la inceput trebuia mers o delegatie din parte parintelui Iustin Parvu la toti marii duhovnici sa se stabileasca legaturi telefonice intre ei sa se discute pe indelete aceste subiecte, sa se ajunga la un numitor comun , la o declaratie comuna. Intre timp crestinii sa se organizeze la rugaciuni comune. Avem mijloace suficiente cu care sa luptam, internetul ne avantajeaza si toata tehmnologia moderna. Sa se merga cu aceasta petitie comuna la ierarhii locului din partea fiecarui duhovnic pe raza unde traieste. Sa fie alertati episcopii , sa se faca studii, sa se intocmeasca argumentatii solide de oamenii abilitati (vezi Mihai Valica) samd.
    Apoi sa se dea un mesaj clar crestinilor ce sa faca, saiasa sau sa nu iasa in strada. Dar si iesitul in strada trebuie bine gandit. Sa fie intr-o zi in care pot participa majoritatea (sambata sau duminica dupa slujba) sa se traga clopotele in toata tzara sa fie o miscare generala cu maximum de efect. Avem o forta extraordinara si nu ne folosim de ea ptr ca suntem dezorganizati, neascultatori, neintelepti.
    Iata fii veacului acestuia (ai intunericului) sunt mai intelepti, mai smecheri, se folososec de tot ceea ce au creat. Media este in mana lor, televiziunile si radiourile si tot ce misca. Noi ptr a putea face ceva trebuie sa ne bizuim pe rugaciune in primul rand pe o traire autentica, pe intelepciunea care ne vine de sus de la Parintele Luminilor.
    Ceea ce a facut Danion Vasile a fost extraordinar. A mers in tzara si constientizat poporul si chiar preotimea. Dar toate trebuie facute cu maxim de inteligenta, cu sfatuire comuna. Crestinii asteapta un comunicat comun din partea duhovnicilor vis-a-vis de aceasta chestiune. Trebuie scosi si ceilalti din vizuini si intrebati - precum Rafail Noica. Trebuie sa raspunda la apelul crestinilor si al duhovnicilor.
    Daca duhovnicii nu sunt uniti in cuget si in gand, nu facem nimic. Si asa cum spunea parintele Nicolae Tanase este necesar sa implicam episcopii mai mult, sa-i fortam intr-un fel la o atitudine. Iata PS Sebastian s-a pronuntat frumos. Mitinguri din acestea organizate asa pe nepusa masa - nu sunt de acord cu ele. Banalizeaza evenimentul si -i face pe oameni sa nu mai participe - se plictisesc.
    Cine asculta conferinta mentionata mai sus va intelege ce vrea sa spuna parintele, si ca are dreptate 100%.
    Doamne lumineza-ne!

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ar trebui intocmit un mesaj din partea mirenilor catre marii duhovnici.
    Si sa-i facem sa inteleaga ca avem nevoie ca ei sa fie uniti in cuget si gand.
    Sa stim sa vorbesc intre ei, ca tin legatura ca se sfatuiesc ca se organizeaza si ca nu vom fi lasati prada tuturor neclaritatilor aparute si balamucirii care a iesit din toata treaba asta. trebuie s-o facem noi crestinii.
    Duhovnicii sa se sfatuiasca impreuna cu ierarhii care-i sustin, sa vorbeasca si sa vada ce se poate face si cum se poate face. Avem IPS Bartolomeu cu mare experienta in acest domeniu, iata si pe PS Iustinian Chira ( pe care-l iubim nespus), iata si PS Sebastian si vor mai fi sigur si altii precum PS Galaction, PS Iustin Sigheteanul, IPS Andrei si altii.
    Sunt marii duhovnici de la manastirile din tara, p. Adrian Fagetean, p. Arsenie Papacioc, P. Rafail Noica, P. Amfilohie, P. Serafim Badila, P.Arsenie Muscalu, P. Nicolae Tanase. P. Mihai Andrei Aldea, P. Dan Badulescu,staretii de la o gramada de manastiri din tara (Frasineiul, Sihastria, Crasna, Putna, etc) si lista ar putea continua destul de mult - care ar trebui sa creeze o conexiune intre ei, organizate intruniri si dezbateri chiar intre ei si sa decida cum sa se procedeze.
    Altfel totul va merge in derizoriu, forfota creata de p. Iustin Parvu se va stinge si minimaliza - si ar fi pacat.

  8. Marius Gogonea

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Hristos a Inviat!
    Din moment ce natia Romana, traieste vremea unor fapte concrete, in ceea ce priveste atentatul pe care statul Roman il face impotriva libertatilor umane si religioase, as vrea sa vad la ierarhii nostrii, o atitudine ferma si curajoasa in a combate aceste rautati ordinare. Bineinteles ca, intr-u Slava si Invierea Domnului nostru Isus Hristos, nadajduim fara a ne teme de diavolii vremelnici. Totusi, ce trebuie sa facem? Sa ne vedem de ale noastre, multumiti ca l-am cunoscut pe Dumnezeu si sa lasam pe fratii nostrii, ce au apucat deja, spre alunecarea si preocuparea materialista sa fie inghititi cu totul de masinaria antihristica? Trebuie sa luptam prin rugaciune si prin marturisirea Cuvintului lui Dumnezeu Tatal, Fiul si Sfintul Duh, sa-i ridicam pe cei cazuti si sa-i intoarcem cu fata catre Dumnezeu. Tot respectul si admiratia pentru parintii Bisericii Domnului nostru Isus Hristos, luptatori intr-u cauza Crestin-Ortodoxa dar, sint mihnit de faptul ca, dau lupii navala si pastorii fug inaintea oilor. Sarut mina PS Iustinian Chira, sa va dea Dumnezeu sanatate si viata lunga.... si parca as fin vrut sa fiti putin mai clar si mai...hotarit. Doamne ajuta.

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    De acord cu Alhazar!!!
    Doamne, ajuta!

  10. Andrei-Catalin

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Daca s-ar anunta un cutremur (Doamne fereste!) toti ar iesi afara sa-si salveze viata. Dar cand fortele intunericului ameninta sufletele noastre cu moartea vesnica de ce sa ramanem indiferenti? Ni se pare ca nu suntem auziti? Si Sfanul Ioan Botezatorul a strigat in pustie. Oare strigatul lui a fost in zadar?
    "Ci, temandu-ne mai cu seama de judecata lui Dumnezeu decat de a oamenilor, sa faca fiecare dupa puterea sa tot ce ii sta in putinta, sa lupte impotriva acestui nou sistem de dictatura!"
    Doamne ajuta!

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Hristos a Inviat
    de asa PASTOR avem nevoie..ma bucur din suflet ca inca-i avem traiesc adevarati slujitori si marturisitori ai lui HRISTOS
    Dumnezeu sa fie cu noi in vecii vecilor Amin!

  12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Hristos a inviat !
    Fratilor, trebuie sa fim uniti si multi impotriva dictaturii cipului si sa nu stam cu bratele incrucisate si sa astptam nepasatori, cum zicea P.S. Sebastian "vino, cipule !". Ar trebui sa facem mitinguri de proportii, sa bata clopotele cum bine a zis Alhazar, ca sa se trezeasca tot crestinul si sa vina in apararera credintei stramosesti, dar avem nevoie de organizare, disciplina, intelepciune. . Eu zic totusi sa venim maine la miting, multi, putini, trebuie ca guvernantii sa stie ca nu dormim. Doamne ajuta !

  13. Homer J.-N. (aka Scarda)

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Să nu ne lăsăm pradă diavolului; să nu ne calce ţărişoara şi biserica !

    Fraţi şi surori, să ne-ncolonăm în turme, urmându-i pe păstorii noştri !

  14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Atentie marita la acest "Alhazar" ! Spune baliverne si crede ca-i cineva prost sa-l creada !

  15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    toti vorbim ca trebuie facut ceva
    de ce nu va exprimati fata de ce am spus mai sus
    nu credeti ca asa trebuie sa ne organizam
    si ca avem nevoie in aceste vremuri tulburi de mesaje clare
    un mesaj comun de la duhovnici
    sa se spuna clar ce facem ce vom face
    cad si cum vom iesi, etc, etc
    unii spun intr-un fel
    altii in alt fel
    unii zic sa iesim acum
    altii spun nu acum
    numai mesaje cu subinteles, cu frica,cu teama ca pe vremea comunismului
    toate voalate
    sigurul care a iesit la rampa a fost p. Iustin clar impotriva lor
    dar fara o strategie asa cum spunea p. Arsenie
    unii merg la miting altii nu
    apare o gloata de 200-300 sau hai 500 uneori
    dupa care la urmatoarele nici astia nu mai vin
    ptr ca nu se rezolva nimic
    de ce?
    ptr ca nu e organizat
    CE PAREREA AVETI?
    NU TREBUIE SA NE ORGANIZAM ASA?
    NU TREBUIE DUHOVNICII SA FIE IN CONTACT UNII CU ALTII?
    NU TEBUIE SA DISCUTE INTRE EI?
    tocmai pe asta se bizuie dusmanul
    pe incapacitatea noastra de a ne organiza si de a fi uniti in fapta cuget si gand.
    as fi vrut sa vad cateva opinii pe marginea aceasta
    doar cineva mai sus spunea ca e de acord cu mine
    in rest nimeni nu percuteaza

  16. Iulia Cirneala

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Numele noastre reformulate ca numere in imparatia numerelor - adica biometric

    este de fapt o identificare a noastra nu ca persoane create dupa chipul lui Dumnezeu si "recunoscute" dupa numele de la botez in Imparatia lui Dumnezeu

    ci ca numere asociate unui obiect oarecare....

    Cea mai buna punere in tema printr-o discutie argumentata teologic si stiintific intr-o maniera simpla si percutanta este cea de la :

    http://www.novapress.ro/video/preot-drd.-florin-puscas-si-fizician-dr.-alin-teusdea.html

  17. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Miercuri 6 mai, nou miting intre orele 10 si 14. Tot in Parcul Izvor, peste drum de intrarea la Camera Deputatilor.
    Azi au fost in jur de 30 de oameni. Poate peste o saptamana reusim sa fim mai multi.
    Si sa continuam sa strangem semnaturi pentru referendum!

  18. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Intalnirea de astazi de la Camera Deputatilor

    Astazi, 29.04.2009, între orele 10.45 – 13 s-au întrunit în şedinţă comună, cele trei Comisii de specialitate ale Camerei Deputaţilor, pentru a analiza şi aviza Ordonanţa de Guvern nr. 207/2008 privind paşapoartele biometrice. Înainte de Paşte, se mai incercase o dată întrunirea acestor comisii, dar din motive obscure, acea şedinţă nu s-a mai ţinut.

    Şi atunci ca şi acum, reprezentanţii societăţii civile au exercitat un puternic lobby împotriva avizării favorabile a ordonanţei privind paşapoartele cu cipuri. Au fost contactaţi individual deputaţii membrii ai fiecărei comisii, li s-au pus la dispoziţie câte o mapă cu documente şi informaţii privind tehnologia RFID şi pericolele pe care folosirea acesteia le implică, a fost înmânat memoriul asumat colectiv de toate ONG-urile implicate, unde sunt prezentate toate argumentele împotriva adoptării acestui nou tip de documente de călătorie.

    Din păcate, potrivit regulamentului Camerei, reprezentanţii ONG-urilor prezenţi la şedinţa reunită a comisiilor, nu au putut lua cuvântul, nu şi-au putut exprima punctul de vedere.

    Datorită lipsei cvorumului, discuţiile şi dezbaterile de azi au fost doar preparatorii, votul urmând să fie exprimat miercurea viitoare, la o nouă şedinţă a comisiilor. Nu au lipsit opiniile pro şi contra, reprezentanţii Guvernului, prezenţi la şedinţă, nu au putut răspunde tuturor întrebărilor membrilor comisiilor, iar votul de săptămâna viitoare se arată a fi unul indecis, în condiţiile în care Comisia Juridică deja a dat un vot negativ acestei Ordonanţe.

    În sprijinul demersurilor ONG-urilor care se aflau în şedinţa de la Camera Deputaţilor, Asociaţia Pentru Apărarea Drepturilor Apatrizilor şi Refugiaţilor, membră a Coaliţiei Împotriva Statului Poliţienesc, a organizat un miting de protest anti-cip între orele 10-14 în faţa Camerei Deputaţilor. Dincolo de problemele tehnice ale organizării (defectarea sonorizării) având în vedere intervalul scurt de timp în care s-a făcut organizarea şi mobilizarea participanţilor, mitingul a fost un succes, reuşind să transmită mesajul dorit de toţi participanţii, şi demonstrând încă o dată (dacă mai era nevoie) îngrijorarea şi preocuparea populaţiei cu privire la pericolul reprezentat de tehnologia RFID.
    Întrucât şedinţa de miercurea viitoare (6 mai 2009) este crucială, anunţăm încă de pe acum organizarea unui nou miting în aceeaşi locaţie, între orele 10-14

  19. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Iubiti frati si surori,
    Va scriu cu durere, caci am fost azi la miting si am plans pt. ca nu m-am asteptat sa fim atat de putini. Degeaba scriem aici si vorbim intre noi daca nu ne mobilizam sa ne strangem cat mai multi. Cum sa luptam cu BALAURUL cand suntem o mana de oameni ? Miercurea viitoare va fi din nou, dar ma tem ca vor fi si mai putin ( eu nu sunt sigura ca ma mai pot invoi de la munca). Cautati , fratilor , sa convingeti si pe altii sa vina . Dl. Rapcea se arata optimist. Sa nu ne lasam! Doamne ajuta !

  20. Marius Gogonea

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Hristos a Inviat!
    Fratilor; cred ca parintele Arsenie are foarte mare dreptate cind spune ca trebuie sa luptam cu strategie. Foarte bine ca prea iubitul nostru parinte Iustin Pirvu a aprins, de data aceasta, flacara luptei intr-u numele si slava Domnului nostru Isus Hristos. Dincolo de rugaciunile si nadejdea intr-u numele Tatalui, al Fiului si al Sfintului Duh, cheia strategiei de lupta, astazi, aici, pentru natiunea noastra cel putin, cred ca se afla in miinile IPS Bartolomeu Anania. Dinsul are si curajul de adevarat marturisitor in Hristos, si pozitia ierarhica, si sprijinul sinodal, cel putin al bisericii pe care o conduce, dar si forta fizica inca de a ne purta laolalta pe toti cei ce credem in aceasta lupta de aparare a Credintei Crestine. Prea desele manifestari ,,anticip" organizate pe ici pe colo, fara o strategie si o mobilizare bine puse la punct, nu fac altceva decit sa puna in derizoriu motivatia luptei noastre. In concluzie, repet, cheia luptei noastre cred ca este acolo la IPS Bartolomeu Anania. Asa sa ne ajute Dumnezeu.

  1. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Sfantul Grigorie Palama in Romania (Noutati 28 aprilie 2009)

  2. Pingback: IPS Justinian Chira s-a mutat la Domnul, duminica, de sarbatoarea Rusaliilor. Dumnezeu sa-l odihneasca cu dreptii « † Apologeticum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*