Sa marturisim Prohodul necenzurat !

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=LuJKfb0daiA]

PROHODUL a fost CENZURAT pe ascuns de catre Patriarhie. Au fost eliminate din el 13 strofe pe motiv ca sunt “antisemite”…

– PASAJELE CENZURATE –

Din STAREA ÎNTÂI au fost eliminate total:

56. Urmaşii lui Iuda,
Din izvor adăpaţi
Şi cu mană săturaţi demult, în pustiu,
În mormânt îl pun pe Hrănitorul lor.

58. Îngâmfat Israil,
Ucigaşe popor !
Pentru ce pe Varava, pătimaş, slobozi,
Iar pe Domnul pentru ce Îl răstigneşti ?

62. Pizmăreţ popor,
Ucigaş blestemat !
Ruşinează-te măcar, înviind Hristos,
De mahrama şi de giulgiurile Lui.

Din STAREA A DOUA au fost eliminate total:

33. Tu, ca Cel ce eşti
De viaţă dătător, Cuvinte,
Pe iudei nu i-ai ucis, fiind răstignit;
Ba chiar şi pe morţii lor îi înviezi.

42. O, neam jidovesc
Îndărătnic, ce-ai primit arvuna !
Cunoscut-ai ridicarea Bisericii;
Pentru ce dar pe Hristos L-ai osândit ?

51. O, iudeilor !
Ruşinaţi-vă măcar de morţii
Înviaţi de Dătătorul vieţii lor,
Cel pe Care, plini de pizmă, L-aţi ucis.

(Acesta din urmă este singurul caz în care nu a avut loc o eliminare totală, însă – esenţial pentru manipulatori – a fost schimbat “O,iudeilor !” cu “Fariseilor” !!!).

61. Cel făr de-nceput,
Veşnice Părinte, Fiu şi Duh Sfânt,
Întăreşte stăpânirea mpăratilor
Împotriva duşmanilor, ca un bun.

Din STAREA A TREIA au fost eliminate total:

7. Cei hrăniţi cu mană
Lovesc cu piciorul
În Binefăcătorul.

9. O, ce nebunie !
Pe Hristos omoară
Cei ce-au ucis pe profeţi.

12. Zis-a înţeleptul:
“Groap-adâncă este
Gâtlejul jidovilor.”

13. La viclenii jidovi,
Căile lor strâmbe
Curse şi ciulini sunt.

24. Pier răstignitorii,
Împărate-a toate,
Dumnezeiescule Fiu.

25. Toţi pier, împreună,
În groapa pierzării,
Bărbaţii sângiuirilor.

Asa arata Prohodul inainte sa il cenzureze Patriarhia :

PROHODUL NECENZURAT !

Va recomandam aceasta carticica cu Prohodul intreg si neschimbat :

prohodul_intreg


24 Comments

 1. Am fost la prohod la catedrala din orasul meu si am observat ca s-au cantat unele strofe dintre cele cenzurate. chiar mi-a parut bine.

 2. Au luat pe Domnul meu si nu stiu unde L-au pus…m-am bucurat ca procesiunea de aseara din oras nu avea sicriu..deci mortul era Viu,Doamne cum ar arata lumea daca am fi putut noi ingropa Viata?
  si asa arata mizerabil.
  Sa-I multumim lui Dumnezeu ca Hristos e viu in veci de veci,Amin!

 3. Am in fata o carticica cu Prohodul editata in 1991, cred ca sunt scoase de mult aceste strofe pt ca nu le gasesc nici aici aceste strofe.
  Oricum Parintele Patriarh a zis in predica de vineri seara ca evreii L-au omorat!

 4. Daca as putea primi pe Email in format Pdf cat mai multe carti necenzurate de cult, m-as bucura sa le pot pastra si eu. Sau sa le pot downloada.

 5. In primul rand nu putem invinui la nesfarsit poporul evreu pentru uciderea lui Isus. Noi toti L-am ucis (oricat de mult ne doare acest lucru, asta e adevarul) indirect prin pacatele noastre si o facem odata cu fiecare noua cadere in pacat (noi fiind constienti si marturisind prin crezul nostru ca este vorba despre Fiul lui Dumnezeu aici). Iata ca vina noastra este mai mare si cainta noastra trebuie sa fie mai mare. Nu avem dreptul sa-i judecam noi pe evrei cunoscut fiindu-ne faptul ca insasi Isus s-a rugat pentru iertarea lor cat timp inca era pe cruce. Ar insemna sa trecem peste vointa Sa. Ce am eu de reprosat poporului evreu de astazi este faptul ca inca Il prigonesc pe Isus Hristos, acest lucru dandu-le statutul incontestabil de popor “antihrist” (adica impotriva lui Hristos). Adevarat este ca evreii de astazi (aceia necrestini dintre ei) ne sunt dusmani datorita credintei noastre dar cu toate acestea nu trebuie sa-i dusmanim si noi. Tot Isus ne-a poruncit : “iubiti-i pe dusmanii vostri…” si ca adevarati crestini trebuie sa facem intocmai. Daca va fi nevoie, cel mult, sa ne indepartam de ei sau sa-i indepartam de noi fara a le face rau. Chiar daca ei nu ne considera fiinte umane noi trebuie sa fim umani si sa-i tratam ca fiinte umane. Crestinismul este iubire si jertfa din iubire. Fara iubirea nemarginita a lui Dumnezeu pentru oameni nu ar fi existat mantuire si jertfa Domnului nostru nu s-ar fi infaptuit. Oridecate ori nu stim cum sa reactionam crestineste fata de astfel de incercari sa ne rugam si sa ne intoarcem la evanghelii pentru ca acolo avem toate raspunsurile, rugaciunea fiind necesara pentru a ni se dezvalui sensul acestora.
  Dumnezeu sa va binecuvanteze si sa va aduca lumina in suflete si in gandire si mai ales iubire in inimile voastre.
  HRISTOS A INVIAT!

 6. Filip, cine-i invinueste? Noi suntem ortodocsi si trebuie sa ne marturisim credinta asa cum ne-a fost lasat-o de Sfintii Parinti, fara schimbari, scoateri sau adaugiri.

  Ce confesiune ai?

 7. Prohodul trebuie pastrat intreg si nu cum vrea sa-l ciunteasca patriarhia de dragul pacii ca,,,chipurile ar fi antisemit…ADEVARUL E CA evreii l-au rastignit pe Hristos Mesia fiul lui Dumnezeu ,Dumnezeu Adevarat din Dumnezeu adevarat…adevaratul Domn si Dumnezeu care este in ceruri si care a inviat din morti si care v-a judeca vii si mortii…adevarul a zis cine a zis ca evreii, prin rastignirea lui Iisus Hristos Fiul Lui Dumnezeu, sau facut ucigasi de Dumnezeu.

 8. Fratii mei,
  E bine sa stim Adevarul si sa-L urmam dar nu stiu daca sublinierea faptului ca evreii L-au rastignit pe Iisus ne ajuta cu ceva la mantuirea noastra sau a lor. Chiar spuneam daunazi cuiva ca merg pe strada si multimea pe care o vad mi-o si imaginez exact ca acei oameni care L-au rastignit pe Iisus. Nu cred ca acesti oameni de pe strada de astazi sunt cu ceva mai buni decat acei evrei. Pe de alta parte, unde este iertarea? Credeti ca daca le scoatem ochii tot timpul cu ce au facut i-i vom aduce la Adevar?? Da, cred si eu ca unii din aceasta etnie duc omenirea spre dezastru prin lepadarea cu totul de Dumnezeu si propagarea raului. Dar nu cred ca nu exista si oameni buni printre ei. Acestia cum se simt? Voi cum va simtiti cand unii spun: “romanii sunt hoti, romanii sunt lenesi, romanii sunt betivi si curvari”??
  Nu zic sa schimbam acum istoria si sa negam ca iudeii L-au rastignit pe Iisus, doar ca nu asta trebuie sa fie tema principala a credintei. Noi TOTI L-am rastignit atunci pe Iisus si toti continuam sa-L rastignim prin rautatea, neiubirea si nepocainta noastra! Tema principala ar trebui sa fie iubirea si iertarea! Doar asa putem aduce la Iisus si pe alti oameni, nu acuzandu-i si aratand cu degetul.
  Sa ma ierte Dumnezeu daca am scris ceva gresit!

 9. Sergiu, ce spui tu e filosofie.

  Ideea simpla este urmatoarea!

  SA SE INCETEZE ODATA CU CENZURAREA SI MODIFICAREA TEXTELOR SLUJBELOR ORTODOXE!

  Sa cantam prohodul asa cum a fost el dintotdeauna!

  Sergiu, sa cauti si varianta in greaca. Vei vedea ca strofele cenzurate in romana exista in greaca!

  Si un alt exemplu de cenzura celebra:

  In loc de:

  “Piatra fiind pecetluita de IUDEI si ostasii strajuind…”

  mai nou s-a cenzurat in:

  “Piatra fiind pecetluita si ostasii strajuind…”

  Ai inteles ideea? Ei vor mereu sa spuna ca nu evreii l-au rastignit pe Hristos…

  Repet:
  SA SE INCETEZE ODATA CU CENZURAREA SI MODIFICAREA TEXTELOR SLUJBELOR ORTODOXE!

 10. vreun admin va rog sa stergeti comentariul lui filip…destul ne este ca acum in loc de parinti monahi la conferintele teologice sunt adusi protestanti sa ne vorbeasca despre credinta si concepte teologice!1 motiv ca ii e lene sa scrie Iisus;2 motiv nu este o invinuire continuua a evreilor este o comemorare istorica ce dantuieste de sec!3 motiv dragostea despre care relateaza are viziune sectara…

 11. In ultimii ani, in Rusia, multi evrei s-au convertit la Ortodoxie. Aceasta veste minunata am primit-o de la un Preot grec.
  Sa nu pierdem nadejdea.

 12. Cunosc o manastire care a citit in ultimii doi ani prohodul necenzurat. Slava Domnului!

 13. Fratilor,

  Revin pt ca ma simt obligat, pt ca vad ca sunteti sub orice critica! Haideti sa va intreb ceva, foarte simplu de altfel: Apostolii L-au rastignit cumva pe Iisus Hristos? Nu? Dar erau si ei iudei, la fel cu Maica Domnului, la fel ca multi din Noul Testament care L-au recunoscut pe Iisus ca fiind Mesia – deci Dumnezeu! Iisus era iudeu de origine! Toti profetii din Vechiul Testament sunt iudei!
  Cum poti ca din cauza la o mana de farisei – manipulatori jegosi si din cauza la o gloata intr-o piata sa pui pecete pe un popor intreg??! Orbilor! Opriti-va de a face aceeasi greseala pe care a facut-o inchizitia (si multi altii) si au ucis in numele lui Iisus! Ce deserviciu mai mare poti sa-i aduci lui Dumnezeu?!
  Daca vreti sa fiti crestini trebuie sa invatati si sa aplicati din ce ne invata Iisus! Daca sunteti slugi prefacute si vreti sa subminati biserica din interior, va trebui candva sa dati socoteala pt acest lucru!

 14. pentru sergiu ….
  citeste cartea lui nicolae paulescu – spitalul si o sa iti dai seama pe lume traiesti , asta daca nu cumva esti un evreu care pretuieste Talmudul .

 15. comentariu asupra prohodului ortodox sa nu incerce nimeni sa ne cenzureze nici prohodul nici cartile de oficiul liturgic nici istoria biserticii noastre ortodoxe nici cartile sf parinti nici istoria bisericii universale sa fim atenti la toate bibliotecile noastre nnationale biblioteca institutului teologic ortodox a mitropoliilor si episcop[iilor ortodoxe a bibliotecilor parohiale a bibliotecii nattionale si altor comori cunoscute fratilor hotii ne fura ISTORIA ne fura credita ne fura pamintul ne fura aurul ne fura familia ne fura copii ne3 fura TARA TOT si acestia sint masonii evreii francmasonii UNIUNEA saracirii mondiale si in plus ne furam noi romanii pe noi ROMAN CONTRA ROMAN CE GRAVA INSELACIUNE fratil;or ROMANI ORTODOXI nu uitati ca religia noastra ortodoxa respecta vechiul testament DAR NU SE IDENTIFICA VCU evreii atentie noi folosim vechiul testament ca ,un complementar respectam ISTOTIA BIBLICA DE LA INTEMEIEREA LUMII atentie noi ortodoxii avem NJOUL TESTAMENT ne ajunge e absolut necesar si practicabil nu avem nevoie de nimic in plus de nimic altceva decit de IUBIREA LUI HRISTOS de evanghelia adevarata a PACII sf scriptura si SF TRADITIE [ ca o lucrare aplicata a sfintei scripturi] ce e i9n plus e istorie totdeauna comentata si rastalmacita nu e credinta traita sf scriptura dogmatica bisericii noastre ortodoxe si sf traditie ne este de ajuns nu ne mai trebuie nimic EVREII l-au omorit pe hristos evreii nu8 sint crestini niciodata nu se pot identifica cu RELIGIA ORTODOXA evreii vor doar atit sa se infiltreze in ortodoxie prin politic si iata conduc politica romaneasca asa cum au facut si in catolicism evreii vor conducera politica dar ei nu au inteles ca biserica lui HRISTOS nu e condusa de oameni ci e condusa de DUHUL SFINT deci ei nu vor putea ca onduce o ROMANIE ORTODOXA ci o romanie amestecata o romanie vlaguita sectara si nici intrun caz o ROMANIE A ORTODOXILOR ecumenistii vor regreta amarnic rolul lor pagin stupid si inconstient a francmasonii si masonii nu vor reusi omorirea a optsprezece milioame de ortodoxi din tara romaneasca noi stim cine sint ei si cu francmasonii lor sa fie clar pentru toata LUMEA ORTODOXA n8u avem niciodata nevoie de ei sa ne cumpere cu banii lor sau cu viclesugurile lor mizerabile aceasta pentru noi nu inseamna URA ci e resistenta la criminalitatea care o aduc ei in lumea noastra droguri prostitutie homo persecutarea crestinilor ortodoxi imjpunerea de legi anticrestine infiltrarea in rindul ierarhiei bisericesti saracire si umilinta secand hend pentru toti romanii presiune asupra legii normale timorarea intreewgului neam normal rezistenta noastra e mare ne va ajuta BUNUL NO)STRU DUMNEZEU sa ne aparam de acesti mafioti deghizati cu fatete satanice ei nu ne vor pe noi cu morala noastra ci ne vor banii nostri si bogatiile no0astre sa ne ajute hristosul nostru rastignit si inviat sa-i identificam pe ei si toate cursele lor vrajmase AMIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

24 Comments