Începuturile eresurilor din România. Adevărata față a papismului

La început a fost rîvna cea bunã de a aduce la Ortodoxie oile ce lepãdaserã turma. Apoi a fost ca un joc în care oricine avea dreptate. Acum este politicã “de sus”.

cat1cat2cat3

Multi se întreabã ce este rãu în unirea cu catolicii. De 2000 ani Biserica Ortodoxã este si Catolicã (adicã universalã, soborniceascã) si niciodatã nu a suferit despãrtire sau neîmplinire, pentru cã Ortodoxia este Biserica. Schisma de la 1054 nu a rupt catolicitatea din Ortodoxie ci Apusul s-a rupt de Bisericã si s-a facut pe sine si de la sine bisericã.

cat4cat5cat6cat7cat8cat9

Apusul catolic nu este Bisericã, nu au harul Duhului Sfînt pentru cã L-au hulit în Filioque , nu au continuitate apostolica deoarece s-au rupt de Una Biserica Ortodoxa a lui Hristos , nu au taine nici preotie pentru suma de erezii emise incepind de la 1054, nu au botez nu au sfinti nici moaste pentru cã au încãlcat predaniile Sfintilor Parinti ai celor 7 Soboare Ecumenice.

cat10cat11cat12Rugãciunile în comun si “Sãptãmîna de rugãciune ecumenicã” sunt o încãlcare a Sfintelor Canoane ale Sfintilor Pãrinti si atrag Biserica si credinciosii într-o mascaradã ce pregãteste Marea Trãdare. Deja “alesii” cer unire, ceea ce înseamnã cã manipularea de la nivel prea-înalt a dat roade si cã în constiinta neamului a intrat si roade viermele apostaziei.cat13

Acum Apusul cere unitate, adicã “revenirea” ortodocsilor la cele ale papismului, dar pentru cei creduli, orbi si învîrtosati chemarea este o înselare masonicã ce îndeamnã spre cele ale sinelui si a “drepturilor” umanitãtii apostate.

cat14cat15cat16cat17cat18cat19

Considerãm toate aceste întruniri inter-religioase si apropieri liturgice ca o mergere pe marginea unei prãpãstii. Cãderea în apostazie va veni atunci cînd Sinodul Român va recunoaste Catolicismul drept Bisericã (egalã în drepturi si împãrtãsind aceleasi taine si dogme) si va semna Tratatul de Unire cu Apusul. Atunci adevãrata Bisericã va trebui sã facã ce a fãcut si în timpul Sf. Maxim Mãrturisitorul, Sf. Fotie al Constantinopolului, Sf. Marcu Eugenicul, Sf. Visarion si Sofronie: sã liturghiseascã tainic în catacombe si sã propovãduiascã deschis neamului adevãrata credintã.

ADEVÃRATA FAȚÃ A PAPISMULUI
Papismul este religia cu 666 de fatade pentru cã are o proprietate deosebitã: nu contestã Dumnezeul niciunei alte religii si primeste pe toti la sine cu o conditie: recunoasterea primatului si infailibilitãtii.
p_clinton
Chiar dacã Clinton e desfranat, ucigas si eretic, papistasii nu vãd un impediment în acestea, atît timp cît si presedintele se “redreseazã” electoral si catolicismul îsi extinde suprematia în stil american.
Introducerea scenelor liturgice cu specific local sunt savoarea messelor catolice din tãrile idolatre. Chiar si pentru unii dintre cardinalii de mai jos este o scenã ineditã. Fiecare este chemat sã-si laude dumnezeul, Hristos sã astepte putin! Slavã lui Dumnezeu cã a ridicat de la ei cele sfinte. Aici i-a adus numai trufia mintii lor de a crede nãscocirile ce contrazic Sfintii. Aici vom ajunge si noi ortodocsii de-i vom primi pe latini în Bisericã.

p_guineea1p_guineea2p_koranp_lamap_shiva

Chiar dacã sãrutã Coranul, se îmbrãtiseazã cu Dalai Lama sau primeste pecetea hindusã, papa rãmîne acelasi om care stie de ce le face: zideste Noul Babel în chip crestesc prin tolerantã, reconciliere si drepturi umaniste, spre a cîstiga desarta slavã a acestei lumi trecãtoare si a pregãti împãrãtia antihristului. Este acelasi sãrut al Iudei chiar si cînd papa îmbrãtiseazã Ortodoxia.p_rabi2p_rabi3p_rabi
Pentru “fratii” evrei catolicismul are o evlavie deosebitã, încît a ajuns sã-si cearã iertare de la acestia pentru “crimele de rãzboi” ale crestinãtãtii. Dar pentru sacrificarea atîtor sfinti ortodocsi români cînd îsi va cere papa iertare? De ce nimeni nu vorbeste despre aceasta? Am uitat sau ne e fricã? Sau poate se asteaptã ca ortodocsii sã facã metanie papei pentru “rãzvrãtirea” unor cuviosi ca Ioan, Visarion, Sofronie, Oprea?p_poarta
Iubitilor frati, cînd veti vedea “urîciunea pustiirii stînd în locul cel sfînt” sã stiti cã sfîrsitul e aproape.
Cînd veti vedea pe catolici, anglicani si ortodocsi slujind la acelasi altar, sã stiti cã a început Marea Apostazie.

38 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Nici nu-mi gasesc cuvintele. Te trec fiori cand vezi asa ceva. Doamne, pazeste-ne cu crucea Ta de toate amestecarile spurcate !
    Totusi, desi nu am nici un fel de simpatii catolice, un gand nu-mi da pace: sunt destule marturii in favoarea papei Ioan Paul al doilea. Parea un om tare smerit si bland, iertator, care prin purtarera lui ar fi vrut sa cheme la crestinism toate natiile. Poate de aceea avea atata deschidere fata de tribali si fata de toti paganii, in general. Unii spun ca au simtit ceva derosebit in preajma lui cand a venit in Romania, altii spun ca s-au tamaduit de unele boli. Eu insami am fost foarte mahnita la moartea lui - de parca pierdusem un prieten drag. Vedeti, pe multi i-a fascinat personalitatea lui si de aceea sunt derutata : cat era dragoste sincera si cat viclenie in gesturile lui ? Sau poate el era un om bun, placut lui Dumnezeu , dar nu vedea limitele perfide ale catolicismului? Iar in ceea ce-i priveste pe sfintii catolici, eu zic sa ne ferim de judecati gresite. Eu cred cu tarie ca sunt sfinti - Dumnezeu a privit la viata lor curata, nu la imperferfectiunea dogmelor, eu insami am primit o data un ajutor nesperat de la o sfanta catolica si pt. asta mereu ii multumesc ( a fost o minune , daca vreti v-o povestesc, dar nu vreau sa credeti ca fac propaganda catolica.) Revenind insa la problema noastrta, trebuie sa luptam din toate puterile pt. pastrarea ortodoxiei. Daca poate cineva sa ma lamureasca si pe mine cu cele spuse mai sus. Va multumesc si sa ma iertati daca am suparat pe cineva. Doamne ajuta !

  2. mos gheorghe

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Preafericite Daniel, Hristos S-a Rastignit si a Inviat si pentru Preafericirea Ta !Mantuitorul Lumii asteapta din partea Preafericirii Tale, sa nu-i lasi pe dusmanii Crucii sa IL Rastigneasca din nou. Turma pe care ti-a incredintat-o Hristos, ca s-o pastoresti, este in Mare Pericol. Lupii turbati au sosit si au inceput s-o sfasie fara mila. Sari impreuna cu Sf.Sinod, in apararea Turmei Ortodoxe !
    Nu te lasa amagit de viclenii si dusmanii lui Hristos ! Ai fost ales in fruntea Bisericii Ortodoxe Romane, ca s-o aperi, chiar cu pretul vietii daca va fi nevoie.
    Ortodoxia noastra este in pericol, arata ca esti un demn urmas al lui Mihail Eminescu, Sf.Stefan cel Mare, Mircea cel Batran, Mihai Viteazul, Sf.Martiri Brancoveni, Horia, Closca si Crisan, Vlad Tepes, al celor 11.000 de tarani ucisi la rascoala din 1907, al celor 3.000 de basarabeni de la Fantana Alba
    ucisi fara mila de slugile intunericului, etc.etc.. Nu-i lasa pe vrajmasii lui Hristos sa-si bata joc de Sfanta Noastra Ortodoxie ! Caci lasandu-i pe ei sa sfasie Turma lui Hristos, ii lasi ( esti deci de acord ) SA-L SFASIE PE INSUSI HRISTOS. Caci daca Tu vei tacea, atunci pietrele vor striga....
    Asculta un om batran, care a avut multa necazuri in viata lui, fie-ti mila de Sfanta Ortodoxie si de Turma lui Hristos, nu-i lasa pe dusmanii Crucii sa-ti sfasie Turma ! Adu-ti aminte Preafericite, ca vei da socoteala in fata Tronului Ceresc de toate faptele Tale ! Vei da socoteala in fata lui DUMNEZEU de binele si de raul pe care le-ai facut, dar mai cu seama vei da socoteala de binele pe care puteai sa-l faci si n-ai vrut sa-l faci. Sa asculti Preafericite de DUMNEZEU mai mult decat de oameni si astfel vei fi iubit de EL, de Sfanta Fecioara Maria, de toti Sfintii din cer si de toti Sfintii de pe pamant si bineinteles de milioanele de credincosi ortodocsi !
    Nu-ti fie frica ! Daca vei lua apararea Ortodoxiei si-i vei goni pe dusmanii lui Hristos, vom veni la Preafericirea Ta, de la vladica pana la opinca, si vom fi ca un roi de albine care isi apara stupul impotriva dusmanilor. Caci daca te vei lupta cum se cuvine, atunci Bucurie Mare se va face in Ceruri si Bucurie Mare va fi si pre Pamantul Ortodoxiei noastre atat de greu incercata... ...
    PREAFERICITE, MA ROG BUNULUI DUMNEZEU SA-TI DEA GANDUL CEL BUN, CA SA NU DEVII TRADATORUL BISERICII LUI HRISTOS, CARE ESTE SFANTA ORTODOXIE !

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Un documentar despre adevarata fata a catolicismului se gaseste aici:
    http://video.google.com/videoplay?docid=-6309237268094045227&q=source%3A005456774390830585580&hl=ro

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Preasfinte Doamne, ai mila de turma Ta si de pastorii acesteia.

    Sa ne cumparam carti ortodoxe pana mai exista.
    Ortodocsii vor fi ,,incercati ca argintul'' pentru a se vedea daca au ramas cu adevarat ortodocsi. Sfintii Parinti sa ne ajute, prin rugaciunile lor, sa le urmam exemplul in vremurile care vor urma. Caci inselaciunea care ni se pregateste este mare.

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Să-l ascultăm şi pe Cuviosul şi Sfântul Părinte al nostru Meletie Mărturisitorul şi să aflăm ce ne spune despre cei care nesocotesc Sfânta Tradiţie:

    “Nu-i ascultati nici pe pustnici, nici pe preoţi, şi nici pe cei ne propovăduiesc învăţături nelegiuite, şi povăţuiesc în chipul cel rău, şi nici pe aceştia şi nici chiar pe episcopi să nu-i ascultaţi, dacă mărturisesc lucruri neadevărate, care nu sunt spre folos. Să fim lucrători, şi să cuvântăm, şi să stam împotriva celor ce îndeamnă la rătăcire în chip viclean. Nu este cu dreptate şi cu cuviinţă bine-credincioşilor a tăcea acolo unde se calcă poruncile lui Dumnezeu şi din aceasta îşi întăresc înşelăciunea ceilalţi potrivnici. Pentru că a zis un mare părinte: Acolo unde este primejdie a se despărţi cineva de la Dumnezeu, cel bine-credincios poate să stea deoparte şi să tacă, sau cu totul să se linişteasca? Pentru că tăcerea sa îl vădeşte cum că şi el se învoieşte acestor rele. Şi aceasta ne-o arată Inainte-Mergătorul Domnului şi vitejii Macabei, care pentru o mică porunca a legii s-au primejduit până la moarte şi n-au părăsit nici cea mai mică parte a predaniilor primite. Căci războiul de multe ori este lăudat şi lupta se arată mai bună decat vătămătoarea de suflet pace. Că mai bine este să stea cineva împotriva celor rău cugetători, decât să urmeze lor şi să se despartă de Dumnezeu pentru a se uni cu ei“.

    Sursa: Razboi intru cuvant

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Aurora
    Parca te-ai uitat numai la poze si nici macar nu ai fost atenta nici pe Razboiintrucuvant.
    Scrie clar in al treilea fragment :
    "Apusul catolic nu este Bisericã, nu au harul Duhului Sfînt pentru cã L-au hulit în Filioque , nu au continuitate apostolica deoarece s-au rupt de Una Biserica Ortodoxa a lui Hristos , nu au taine nici preotie pentru suma de erezii emise incepind de la 1054, nu au botez nu au sfinti nici moaste pentru cã au încãlcat predaniile Sfintilor Parinti ai celor 7 Soboare Ecumenice"

    Citeste si aici ce spune Emanuel2007 despre "minunile" catolicilor:
    http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2224&page=4

    Sper sa scapi de "taria" ta gresita...si de invataturile false ale ereticilor.

    Doamne ajuta!

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Mos Gheorghe,Va apreciez curajul crestinesc.
    Sa fim uniti in adevar si in Hristos! Eu aleg sa fiu crestin ortodox si urmas al Sf. Ap. Andrei.Cred ca aceasta va cintari mai mult in fata lui Dumnezeu, decit daca m-as considera urmasul unor conducatori masoni.Ei au facut istoria....ei implinesc vremurile!

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    În interviul pe care l-a dat ziarului „Simerini” din Cipru pe 20 octombrie 2008, Mitropolitul Atanasie de Lemesou mărturiseşte că Vaticanul a transformat Biserica în stat, iar lucrul acesta este o uriaşă rătăcire a catolicilor. În continuare, semnalează că în cadrul Dialogurilor cu cei de alte religii şi cu eterodocşii există şi limitele pe care le impun Sfintele Canoane. Este inadmisibil să dăm lumii impresia că celelalte confesiuni, celelalte credinţe şi celelalte religii sunt un alt drum care duce la acelaşi capăt, adică la acelaşi Dumnezeu. Acest lucru aduce confuzie şi nu corespunde adevărului. Biserica lui Hristos este Biserica Ortodoxă.

  9. UN COPIL INTELGENT

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Fratilor , acestea nu sunt noutati , acum e prea tarziu sa mai strigam !!! raul cel mai mare va neni in curand .

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    e vremea lui Țfiecare se descurca cum stie si cum poate?

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    >Iness Sa fie adevarat fimul daca e asa e groaznic la asta nu m-am gindit desi sint cam pesimist din fire, si totusi ceva parca s-ar lega...

  12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sa luam aminte la spusele sfintilor nostri in legatura cu eresul catolic, sfinti care cu pretul vietii lor au aparat sfanta si dreapta credinta ortodoxa si prin gura carora Insusi Dumnezeu vorbeste oamenilor. Sa luam aminte!

    Sfantul Ioan din Kronstad (+1908):
    "Ca urmare a abaterilor de la adevarul evanghelic, papii si catolicismul au devenit obiectul unei incinse dispute cu privire la adevar; si catolicii aparandu-si nedreptatea, se manie pe ortodocsi, ii urasc, ii ocarasc cu tot felul de cuvinte nedrepte si hulitoare si defaima insasi credinta noastra, credinta cea adevarata. Dar sa se lepede papii de parerile lor mincinoase, vatamatoare si pierzatoare si sa ajunga la conglasuire cu ortodocsii pentru a se reface dreptatea si pacea? De unde! Se socotesc in drept sa apere minciuna, sa trambiteze sus si tare minciuna, spre pierzarea lor si a catolicilor. Catolici, veniti-va in fire, treziti-va! V-au dus in ratacire! Intorceti-va la adevar![..] Iar papii s-au inchipuit pe sine capi ai Bisericii si temelia ei, si chiar loctiitori ai lui Hristos, lucru care este prostesc si cu totul nepotrivit. Si de aici toata ingamfarea dupa bunul plac a intregii Biserici universale. Ei bine, au si comis papii, in 'biserica' lor papista [...] felurite dogme mincinoase, care duc la falsuri atat in credinta cat si in viata. Aceasta este o biserica pe de-a-ntregul eretica. Iar invatatura dogmatica a catolicilor - vai, cate erezii, inovatii, abateri de la adevar! O pierzator sistem papist!"

    Patriarhul Constantinopolului Gherman al II-lea: (+1240):
    "... Pentru aceasta, va legiuiesc si voua, tuturor mirenilr care sunteti adevarati fii ai unicei Biserici Universale (Sobornicesti): sa fugiti alergand departe de preotii care s-au pus in slujba catolicilor. Si nici la adunarile Bisericii sa nu va strangeti impreuna cu ei, nici obisnuita binecuvantare sa nu o primiti din mainile lor. Este mai bine sa va rugati luI Dumnezeu singuri in casele voastre, decat sa participati la adunarile comune impreuna cu latino-cugetatorii" [Epistola a II-a catre Ciprioti]

    Sfantul Sfintit Mucenic Cosma Etolianul (+1779):
    "Pe Papa sa-l blestemati, fiindca el este cauza... Noi avem o porunca ce spune sa anatemizam pe oricine adauga sau nu crede in ceva mic din cele pe care le-au legiuit Parintii Bisericii noastre [Preofetii despre urgiile ce vor veni]"

    Sfantul Paisie de la Neamt (+1794):
    "Nu a prapadit oare Dumnezeu Sodoma si Gomora pentru sodomism? Atunci cum pe ramleni ii va cruta pentru erezie? Nu va fi aceasta! Si s-au dezlipit de la Sfanta Soborniceasca si Apostoleasca Biserica a rasaritului, intemeiata pe piatra de capatai Hristos si pe marturisirea ortodoxa a Sfintilor Prooroci si Apostoli, si s-au zidit pe staulul cel ramlenesc, intemeiat pe nisipul minselaciunii , a carui prabusire va fi mare, chiar pana in tararul iadului [...] Drept aceea, daca esti inca in stare de a scapa, ia-o la fuga, fugind de blestemata Unie ca si Lot de Sodoma, nu-ti fie mila nici de avere, nici de neamuri, daca vor dori inca sa te asculte, ci izbaveste-te scapandu-ti sufletul de la pierzanie. Caci nimic nu-ti este mai de trebuinta decat sufletul tau, iar pentru el Hristos a murit. Si fugind, nu cauta inapoi cu inima pentru grabnica pierdere a averilor, ca sa nu fii cuprins de focul papistasilor, mai cumplit decat al gheenei, caci mai bine-i pentru tine ca intr-un cuptor sa arzi decat sa defaimezi Duhul Sfant, precum hulesc ramlenii. [...] Iesi si fugi de Unie cat poti de repede, ca sa nu ti se intample tie moartea in Unie si vei fi numarat cu ereticii, iar nu cu crestinii". [Cuvinte si scrisori duhovnicesti, Chisinau, 1998]

    Sfantul Ignatie Briancianinov (+1867):
    "In chip hulitor, papismul atribuie unui om insusiri dumnezeiesti si ii da aceastuia o inchinare cuvenita si potrivita numai lui Dumnezeu".

    Sfantul Teofan Zavoratul (+1894):
    "La prima vedere, noi avem cu romano-catolicii multe asemanari. La o cercetare amanuntita este evident oricui cat de departe sunt de adevar. Propagandisti vicleni, incearca sa ne sminteasca cu imaginea de ansamblu, ascunzandu-ne deosebirile."

    HOTARAREA SFANTULUI SINOD DE LA 20 NOIEMBRIE 1583

    "Catre toti crestinii adevarati, madulare ale Sfintei, Universale si Apostolesti Biserici de Rasarit a lui Hristos din Constantinopol si din tot locul, har, pace si mila voua de la Atotputernicul Dumnezeu.
    Din Vechea Roma au venit anumiti oameni care au invatat acolo sa gandeasca latineste. Dar cel mai rau lucru e ca inainte au fost bizantini, nascuti si crescuti prin partile noastre; dar nu numai ca si-au schimbat credinta, dar au si ridicat razboi contra Ortodoxiei si adevaratelor dogme ale Bisericii de Rasarit si s-au razvratit impotriva lui Hristos Insusi, impotriva dumnezeiestilor Apostoli si Sfintelor Sinoade ale Sfintilor Parinti care ni le-au lasat. Drept pentru care i-am taiat ca niste madulare putrede si

    HOTARAM

    Orisicine nu ar marturisi cu inima si cu gura ca este madular al Bisericii de Rasarit botezat ortodox si ca Sfantul Duh purcede numai de la Tatal fiintial si ipostatic, asa cum Hristos spune in Evanghelie, ci Duhul Purcede de la Tatal si de la Fiul in acelasi timp, unul ca acesta sa fie lepadat afara de Biserica si sa fie anatema.
    Orisicine nu ar marturisi ca in Taina Sfintei Liturghii, laicii trebuie sa se impartaseasca odata cu cele doua sfinte parti, a Preasfantului Trup si a Preasfantului Sange, ci sa spuna ca este de ajuns a primi numai trupul pentru ca sangele este inclus, chiar daca Hristos le-a sfintit separat si le-a daruit fiecaruia din Apostoli, unul ca acesta sa fie anatema.
    Orisicine ar spune ca Domnul nostru Iisus Hristos la Cina cea de Taina a folosit azime si nu paine dospita, unul ca acesta sa fie departe de noi si sub anatema ca unul ce vrea sa introduca doctrina lui Apolinarie si a armenilor in Biserica lui Hristos, cu a Carui incuviintare il dam de doua ori anatemei.
    Orisicine ar spune ca atunci cand mor, sufletele crestinilor care s-au pocait in aceasta viata dar nu si-au castigat mantuirea merg in Purgatoriu - care este un basm grecesc - unde focul si chinurile il purifica, si ei cred ca nu sunt chinuri vesnice - asa cum credea blestematul Origen - si dau din aceasta pricina slobozire pacatelor, pe unii ca acestia ii dam anatemei. [...]
    Orisicine ar spune ca papa e capul Bisericii si nu Hristos Dumnezeu, si ca Papa are autoritatea de a trimite in Rai prin scrisorile sale, si ca poate ierta pacatele prin plata indulgentelor, unul ca acesta sa fie anatema.
    Rugam pe toti binecredinciosii ortodocsi: ramaneti in credinta stramoseasca ce-ati invatat-o pana acum, in care v-ati nascut si crescut, si cand vremurile o vor cere, nu va lepdati de credinta mostenita de la Sfintii Parinti. Luati aminte la cele scrise mai inainte si credeti ca Hristos va va ajuta sa le impliniti. Fie ca umila noastra binecuvantare sa fie cu voi cu toti. Amin.

    Ieremia al Constantinopolului, Silvestru al Alexandriei, Sofronie al Ierusalimului cu tot soborul episcopilor prezenti in Sfantul Sinod" [revista Biserica Ortodoxa Romana, nr. 12, Bucuresti, 1881]

    Iar in legatura cu minunile catolicilor:

    Sfantul Ierarh Marcu al Efesului spune ca: "Noi de fapt am rupt toate legaturile cu latinii tocmai fiindca sunt eretici" [1]. Iar Sfantul Ioan Maximovici ii considera pe acestia cazuti din har: "... multimea credinciosilor bisericii din Apus care cazusera deja din sanul Bisericii Sobornicesti, pierzand prin aceasta darul Duhului Sfant" [2]. Asadar, se pune problema daca putem vorbi de sfinti si miracole in catolicism de vreme ce la ei nici botezul nu este valabil, dupa cum am aratat anterior. Talcuind Canonul 46 Apostolic, Sfantul Nicodim Aghioritul citeaza 3 Sfinti Parinti, care ne invata ca: "Nici un eretic nu da sfintenie prin taine" [Sfantul Leon, Epistola catre Nichita] si ca "Botezul celor rau cinstitori de Dumnezeu nu sfinteste" [Sfantul Ambrozie, Cuvant pentru cei ce se catehisesc]. Deci, "Nu te amageasca pe tine, o, ascultatorule, adunarile ereticilor, ca au botez dar nu luminare, ci se boteaza cu trupul, iar cu sufletul nu se lumineaza" [Sfantul Ioan Gura de Aur, La inceput era Cuvantul].
    Si pentru ca vorbim de apuseni, cel mai potrivit ar fi sa dam cuvantul unui apusean; nu oricui, ci Cuviosului Serafim Rose, un convertit la ortodoxie, care, inainte de aceasta a fost adeptul mai multor religii si filosofii. In cartea sa, "Ortodoxia si religia viitorului" spune ca "Romano-catolicii si protestantii de astazi nu cunosc puterea harului dumnezeiesc. De aceea nu ne miram ca ei nu sunt capabili sa-l deosebeasca de inselatoriile dracesti". Cu adevarat inselatorii dracesti sunt "miracolele" catolicilor de la Medjugorie, Fatima, Lourdes, cum tot inselare este si in cazul Padre Pio. Si Sfantul Ignatie Briancianinov este sceptic in privinta miracolelor catolicilor: "O mare parte dintre nevoitorii bisericii apusene, socotiti in sanul acesteia ca foarte mari sfinti - aceasta dupa caderea ei de la Biserica rasariteana si indepartarea Sfantului Duh de la ea - s-au rugat si au ajuns la vedenii, bineinteles mincinoase, prin metoda pe care am amintit-o. Acesti paruti sfinti se aflau in cea mai cumplita inselare draceasca. Inselarea isi ridica deja in chip firesc capul pe temeiul hulirii impotriva lui Dumnezeu prin care este schimonosita la eretici credinta dogmatica. Purtarea nevoitorilor latinilor, cuprinsi fiind de inselare, a fost intotdeauna «extatica» din pricina neobisnuitei lor infierbatari trupesti si patimase. Intr-o asemenea stare se afla Ignatiu de Loyola, intemeiatorul ordinului iezuitilor".
    Cum putem cunoaste si deosebi minunile de inselare? Ne spune Mihail Urzica [3]: echilibrul moral, desavarsita concordanta cu invatatura Bisericii, puritatea revelatiei, minunile poarta pecetea Domnului si sunt insuflate de Duhul Sfant sunt conditii esentiale pentru certificarea minunilor. Cam greu in cazul catolicilor, nu credeti?

    [1] Ivan Ostrumov, Sinodul de la Ferrara-Florenta, ed. Scara, Bucuresti, 2002
    [2] Sfantul Ioan Maximovici, Cinstirea Maicii Domnului in traditia ortodoxa, ed. Icos, Cluj-Napoca, 2000
    [3] Mihail Urzica, Minuni si false minuni, ed. Anastasia, Bucuresti, 1993

    Iubiti frati ortodocsi, din cele asternute aici putem intelege adevarul: catolicismul este o erezie, nu au har, nu au taine, nu au nimic ci doar si doar inselari diavolesti.
    Sa-i cinstim pe sfintii nostri, sa le cinstim curajul, iubirea, dragostea si jertfa cu care au gravat cu pretul vietii lor in inimile dreptmaritorilor ortodocsi crestini adevarul de credinta. Prin gurile lor a vorbit Insusi Hristos Dumnezeu, iar mult greseste cel care nu asculta cuvintele sfintilor, deoarece se face pe el insusi "mai destept ca Dumnezeu".
    Hristos a inviat!

    Pe site-ul http://eresulcatolic.50webs.com/ se gaseste o bogata analiza a gravei erezii a catolicismului.

  13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Iness multumesc mult pentru filmul documentar, daca m-ai sti altele spune -mi si mie. Ma intereaseaza foarte mult.

  14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Un articol extraordinar ,şi bine documentat cum nu am mai văzut de mult, iar comentariile sunt până acum la acelaşi nivel, mai ales cel al lui Silviu.
    Un singur lucru aş mai adăuga, că dacă amesteci apa curată cu apă murdară nu vei bea niciodată apă curată....

  15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    In legatura cu comentariul pe care l-am asternut mai sus, unde am pus la sfarsit si link-ul http://eresulcatolic.50webs.com/ as dori sa adaug faptul ca toate citatele sunt preluate 100% de pe acest site, http://eresulcatolic.50webs.com/. Cu aceasta ocazie doresc sa le multumesc tuturor celor care l-au creat si care ne-au dat noua acest aur curat, aceasta analiza atat de profunda si de corecta asupra eresului catolic, aceste scrieri dumnezeiesti ale sfintilor parinti. Sa va daruiasca Bunul Dumnezeu toate cele spre mantuire. Va multumim!

  16. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Silviu, Un Pacatos si Inesss, va multumesc pt. osteneala pe care v-ati dat-o pt. mine, pacatoasa. Sa va dea Dumnezeu multe bucurii duhovnicesti !
    Sa fim uniti si sa luptam Lupta cea buna ! Doamne ajuta ! Va multumesc tuturor.

  17. ALINA-Marinela Borodi

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    si eu CRED la fel... : " că dacă amesteci apa curată cu apă murdară nu vei bea niciodată apă curată…." Bunul Dumnezeu sa NE Miluiasca ! .....

  18. ALINA-Marinela Borodi

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    si eu CRED la fel... : " că dacă amesteci apa curată cu apă murdară nu vei bea niciodată apă curată…." Bunul Dumnezeu sa NE Miluiasca ! .....

  19. ALINA-Marinela Borodi

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    si eu CRED la fel... : " că dacă amesteci apa curată cu apă murdară nu vei bea niciodată apă curată…." Bunul Dumnezeu sa NE Miluiasca ! .....

  20. ALINA-Marinela Borodi

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    si eu CRED la fel... : " că dacă amesteci apa curată cu apă murdară nu vei bea niciodată apă curată…." Bunul Dumnezeu sa NE Miluiasca ! .....

  21. ALINA-Marinela Borodi

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    si eu CRED la fel... : " că dacă amesteci apa curată cu apă murdară nu vei bea niciodată apă curată…." Bunul Dumnezeu sa NE Miluiasca ! .....

  22. ALINA-Marinela Borodi

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    si eu CRED la fel... : " că dacă amesteci apa curată cu apă murdară nu vei bea niciodată apă curată…." Bunul Dumnezeu sa NE Miluiasca ! .....

  23. ALINA-Marinela Borodi

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    si eu CRED la fel... : " că dacă amesteci apa curată cu apă murdară nu vei bea niciodată apă curată…." Bunul Dumnezeu sa NE Miluiasca ! .....

  24. ALINA-Marinela Borodi

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    si eu CRED la fel... : " că dacă amesteci apa curată cu apă murdară nu vei bea niciodată apă curată…." Bunul Dumnezeu sa NE Miluiasca ! .....

  25. ALINA-Marinela Borodi

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    si eu CRED la fel... : " că dacă amesteci apa curată cu apă murdară nu vei bea niciodată apă curată…." Bunul Dumnezeu sa NE Miluiasca ! .....

  26. ALINA-Marinela Borodi

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    si eu CRED la fel... : " că dacă amesteci apa curată cu apă murdară nu vei bea niciodată apă curată…." Bunul Dumnezeu sa NE Miluiasca ! .....

  27. ALINA-Marinela Borodi

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    si eu CRED la fel... : " că dacă amesteci apa curată cu apă murdară nu vei bea niciodată apă curată…." Bunul Dumnezeu sa NE Miluiasca ! .....

  28. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ..poate multi dintre voi (sau putini), stiti ca in Bucovina, la Cacica, anual se intrunesc cei de rit catolic, de Sfanta Maria( in cadrul bisericii catolice- bineinteles) si cinstesc o mare icoana facatoare de minuni, cu Maica Domnului si Pruncul- icoana pictata in stilul bizantin( stil specific ortodoxiei)...ce sa intelegem noi de aici?...ca a lor este credinta, dar icoana este a noastra?...da de gandit...

  29. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Anca, nu trebuie sa te preocupe acest aspect. Ce daca se inchina la o icoana ortodoxa ! Ei tot eretici sunt ! Au vazut ca nu mai au spor cu statuile si s-au gandit sa imprumute de la ortodocsi ICOANA - pt. ca aceasta atrage ca un magnet, chiar si ateii se infiora in fata ei. Spun sfintii care au facut profetii despre Apocalipsa, ca vor veni la ortodoxie vrand-nevrand fiindca dogma lor e falimentara - nu s-au exprimat asa, cuvintele imi apartin, dar catolicii - cei care inca il mai cauta pe Dumnezeu - incep sa devina interesati de ortodoxie. Cititi despre episcopi convertiti la orodoxie sau marturia arhimandritului Placide Deseille din Franta , cautati-le pe internet cat inca se mai poate , pt. ca se vor cenzura. Doamne ajuta -ne pe toti !

  30. iuliana, iasi

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamne ajuta! si iar Doamne ajuta! Eu sant crestina ortodoxa "pana in maduva oaselor" .Rog pe bunul Dumnezeu sa ne deschida ochii ca prigonirea Bisericii a inceput, si prigonirea noastra, a fiecaruia, in viata de zi cu zi prin lucruri aparent marunte( santem nebuni, fanatici etc. pentru unii). Deja nu se mai pot tine buzele lipite, din cel mai adanc loc al inimii striga marturisirea. Abia am inceput o familie noua si uneori mi-e frica de ce vine dar...stiti? M.Luther a zis o vorba inteleapta odata "Daca maine ar veni sfarsitul lumii, eu azi as sadi un pom". Asa sa ne ajute Dumnezeu!

  31. iuliana, iasi

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doua rugaminti am : sa nu uitam sa nu uram pe cei ce ne fac rau, ci pe cel rau si viclean al carui slugi ne facem, mila si multa rugaciune;
    cand vine marea apostazie...cand vom fi vanduti...rog pe toti cei care vor sti preoti, parinti ramasi in Adevar, sa gaseasca o modalitate de a comunica si altora care vor fi cautand prin "munti si codri" Lumnina si pace tuturor!

  32. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sa ne fereasca Dumnezeu de astfel de prigoane

  33. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Au venit vremuri pe care noi nu le cunoastem sau daca le cunoastem stam nepasatori.Nu, asa nu se face treaba nu ne mantuim deloc ci mai rau facem.Se observa foarte bine cum satana isi arata adevarata lui fata,nu se mai ascunde deloc pt ca noi suntem "orbi"sufleteste si nu e mare lucru pt el sa ne aduca la el asta vrea si asta si-a dorit de mul a asteptat momentul oportun.Sfatul meu este sa va vedeti de vetile voastre simple si nu asa zis "un trai decent"pt ca nu este asa cum sa zice.Diavolul ne da in gand sa dorim un trai mai bogat,sa avem case moderne dar sub aceste aspecte sta lacomia, parvenismul si altele.Va rog parint ,copii,elevi si toate categoriile de varsta sa traiti o viata simpla cum au trait generatiile trecute nu cu tot felul de lucruri moderne si occidentale pt ca sunt pagubitoare si apartin satanei nu a omului.

  34. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Iertati-ma daca v-am suparat dar asta este adevarul

  35. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Pentru ZORO- Stiu foarte multe documentare crestine dar nu stiu cum sa iau legatura cu tine.In general, sunt pasionata de documentare. Nu am nici un ID si nici mesaje private nu se pot da pe acest site.

  36. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamne deja mă îngrozesc!Dragilor vă rog să cautați adevărul, să nu vă lăsați înșelați de această ”bunătate” aparentă a catolicilor. săracii, ei așa s-au născut , dar sunt vinovați că reneg adevărul și anume dreapta credință:Ortodoxia! Analizați, cercetați, nu vă lăsați încrezători așa ușor..........

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*