Papistaşii din BOR sărbătoresc 10 ani de la vizita papei Ioan Paul al II-lea in România

biserica-vandutaDin planul de “catehizare ecumenistă” finanţat de Vatican şi pus în practică cu ajutorul ierarhilor români şcoliţi în universităţile apusene, face parte şi celebrarea a 10 ani de la vizita papei Ioan Paul al II-lea în România :

Cu prilejul împlinirii a zece ani de la vizita Papei Ioan Paul al II-lea în România (7-9 mai 1999), Patriarhia Română, Preşedinţia României şi Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti organizează o serie de manifestări aniversare.În acest context, vineri, 8 mai 2009, Patriarhia Română va organiza, la Palatul Patriarhiei, între orele 10:00-13:00, manifestarea cu tema ‘Întâlnire în Lumina Învierii’ dedicată aniversării a zece ani de la prima vizită a unui episcop al Romei într-o ţară majoritar ortodoxă.

Vor participa Domnul Traian Băsescu, Preşedintele României, Excelenţa Sa Arhiepiscopul Dominique François Joseph Mamberti, delegatul Sanctităţii Sale Papa Benedict al XVI-lea, ierarhi ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, ai Bisericii Catolice din România, înalte autorităţi de stat centrale şi locale, foşti demnitari români, personalităţi ale vieţii academice, culturale şi alţi invitaţi.

Televiziunea TRINITAS propovăduieşte ereziile :

Conferinţa va începe cu proiectarea filmului documentar Papa în România, realizat de postul de televiziune TRINITAS al Patriarhiei Române în colaborare cu Televiziunea Română..Evenimentul va fi transmis în direct de posturile de radio şi televiziune TRINITAS ale Patriarhiei Române.

Ceea ce ascunde agenţia de ştiri Basilica este :

Sambata dupa-amiaza, la Catedrala Sfantul Iosif va fi celebrata (orele 17.00) Sfanta Liturghie solemna, prezidata de reprezentantul Sfantului Parinte, ES Arhiepiescop D. Mamberti. Atat in Biserica Catolica, cat si in Biserica Ortodoxa, vor avea loc, in paralel, rugaciuni comune de pomenire pentru Papa Ioan Paul al II-lea si Patriarhul Teoctist.(!!!)

sursa : Basilica.ro, Ziua.ro

33 comments

  1. mihail craiovenul

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Este trist să vezi pe mâna cui a încăput Biserica lui Hristos! Aţi citit profeţiile sfântului Kucşa al Odessei, sau ale sfântului Patriarh Tihon, sau ale sfântului Anatolie de la Optina? Veţi vedea că Adevărul nu este în BOR. Ortodoxia este singura credinţă adevărată, însă BOR nu mai este de mult ortodoxă. Dacă iubiţi adevărul mai presus de orice, Îl veţi găsi! Hristos a înviat!

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Da!!!! Chiar am vazut si eu stirea pe Basilica si m-am enervat. Cred ca traim intr-un ghiveci (mancare). Chiar ma bufneste "rasul" cand ma uit pe aceasta agentie de stiri (Basilica). Ai senzatia ca acesti oameni traiesc pe alta lume. Totul e atat de boem si minunat. Se intampla lucruri minunate, cum ar fi: simpozioane, concerte, opere de caritate frumos denumite, conferinte (altele decat cele care reflecta realitatea in care traim) si alte manifestari socio-culturale. E GROAZNIC!!!! Traim intr-o minciuna.

    Sa ne tina Dumnezeu cu mintea sanatoasa, treaza si aproape de MARII nostri DUHOVNICI!!!

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    dar totusi fostul partriarh s-a intalnit cu papa

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Nu se poate asa ceva , profetiile incep sa se implineasca si nu-mi vine sa cred ca le traim . Ce tangeta are papa cu Sfanta noastra Liturghie ? TREZIREA !!! Patriarhul Daniel "joaca tare" , noi nu avem nimic de spus si de facut ?

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ştie cineva un blog ortodox ziditor în care să nu se arunce cu pietre în ceilalţi ci să se vorbească de Sfinţii Părinţi din vechime şi despre cei de azi şi despre învăţătura lor? Mă uit în partea dreaptă şi mă îngrozesc. Şi nu îmi vine să Îl mai trăiesc pe Hristos ci să ... mai bine nu dau glas cuvintelor.

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    pana nu se intalneste cu papa, nu se poate spune despre daniel ca e mai apropiat de catolici decat fostul patriarh

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ Saurian

    Hristos a Inviat!

    Mie personal imi place mult site-ul www.razbointrucuvant.ro

    Doamne Ajuta!

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dati-i o bere fratelui Saurian ca sa prinda curaj...nu o spun cu ipocrizie dar daca vrea sfintii parinti sa isi ia proloagele iar daca vrea un pic din sfintii contemporani sa renunte la tv si internet!
    Cat despre serbare sau bairam no comment...
    Trebuie notat totusi ca se 'praznuiesc' 10 ani de cand unul din marii slujitori ai diavolului au pasit pe pamant romanesc!

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Hmmm , bai oamenilor voi vreti sa creati zavistie , antipatie si sa instigati la oamenii la ura . Ia uitati-va mai bine in ograda noastra ca plina e curtea de uscaciuni si la noi . Ti-e scarba de ce se intampla cu scandalurile astea cu bani s.a.m.d. Nu suntem noi mai buni ca Romano-Catolicii . Ei sunt Biserica noastra sora , nu trebuie sa uram pe nimeni , nici sa-i judecam . Sa ne amintim de vremurile dragi ale crestinismului cand Biserica era in fratie si in pace . Sa nu uitam ca am fost o Biserica impreuna , catolici si ortodocsi . Macar de dragul vremurilor trecute sa fie un respect , daca mai mult nu este . Noi suntem la fel de inoroiati ca , catolicii . In legatura cu profetiile , impreuna Ortodocsii si Catolicii sunt la fel de vinovati . Cititi in Apocalipsa capitolul 13 despre a doua fiara . Cam urit si inapropiat titlul . Mi se pare manipulativ , cat despre campania voastra impotriva cipurilor biometrice , ce parere sa mai am despre aia atunci ?

  10. Iulia Cirneala

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://www.crestinortodox.ro/crestinortodox/73984-staretul-manastirii-cozia-s-a-intalnit-cu-papa-benedict-al-xvi-lea

  11. .............................................

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Domnilor e posibil sa se vanda ortodoxia?

  12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    poate ca ar trebui sa scriem mesaje la patriarhie sa le amintim ca papa se considera infailibil...printre multe altele....si sa intrebam de ce OARE trebuie aniversata vizita papei paul al II-lea????
    sincer, stirea asta mi-a blocat mintea....ma tot uit la stire si nu-mi vine sa cred...

  13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Din cauza celor ca voi suntem acolo unde suntem. Intr-un alt secol. 🙁 Ce vina avem noi, cei care gandim oxigenat pt. ca ne-am nascut printre voi? Unde e diferenta intre voi si musulmanii fanatici? Daca e, va garantez ca nu e perceptibila. 🙁 Citesc si nu-mi vine sa cred...sincer. Zambeam in dimineata asta, pana acum. 😐

  14. mihail craiovenul

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Hristos a Înviat! Mai întâi aş vrea să amintesc că papistaşii( aşa erau numiţi romano catolicii de catre sfinţii părinţi) păstrează erezia FILIOCVE în crezul lor, însă aceasta este o HULĂ ÎMPOTRIVA SFÂNTULUI DUH. AŞA SPUN SFINŢII, NU EU! N-am întâlnit nici un sfânt care să spună altfel; ba din contă, ei erau mult mai drastici! ORICINE POMENEŞTE PE ERETICI, SUB ORICE FORMĂ LA SLUJBELE BISERICII CADE DIN HAR ŞI DEVINE ERETIC! DACĂ EI ÎL POMENESC PE ERETICUL PAPĂ IOAN PAUL AL DOILEA LA SFÂNTA LITURGHIE, ASTA ÎNSEAMNĂ CĂ-L RECUNOSC PE ACEL ERETIC CA MEMBRU, BA MAI MULT CA IERARH AL BISERICII! ASTFEL EI DOVEDESC CĂ SUNT ERTICI! N-O SPUN CU URĂ, SAU CU VREUN INTERES ASCUNS. Şi eu am crezut o viaţă întreagă minciunile lor, însă acum m-am oprit! NU POŢI SĂ FI ŞI CU EI ŞI CU HRISTOS! CĂUTAŢI ADEVĂRUL ŞI ADEVĂRUL VA VA FACE LIBERI, ASTA DACĂ CHIAR VREŢI SĂ-L GĂSIŢI! DACĂ NU RĂMÂNEŢI CU B.O.R-ul mai departe, IAR CÂND ACTUALII IERARHI SAU CEI CEI VOR URMA ÎL VOR UNGE PE ANTIHRIST CA ÎMPĂRAT AL LUMII, VEŢI ÎNŢELEGE ADEVĂRUL, DAR VA FI PREA TÂRZIU! DUMNEZEU SĂ NE LUMINEZE CALE SPRE ADEVĂRATA SA BISERICĂ, ACEEA PE CARE PORŢILE IADULUI N-O VOR BIRUI!

  15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    BOR va unge pe antihrist ? De unde stii tu asta?

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Precizam faptul ca nu vedem o alternativa in biserica de stil vechi din Romania. Spunem aceasta pentru cei care tot incearca sa faca propaganda si ne trimit comentarii cu astfel de propuneri.

  16. Robert Antal

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sa se vanda ortodoxia? Dar cine o vrea? In afara de noi crestinii ortodocsi, nu mi se pare ca se mai "inghesuie" careva.
    Raspunsul e NU! Nu se poate vinde Ortodoxia pentru ca aduce moarte dupa moarte celor fricosi si viata dupa moarte celor ce sunt gata sa se jertfeasca pentru Hristos Dumnezeu.

  17. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Pt.Dan. Ce inseamna biserici surori? Noi marturisim in crez:,,Una sfanta soborniceasca si apostoleasca biserica..." Cu ce afecteaza adevarata credinta ce face unul sau altul dintre reprezentantii ,,oficiali'' ai bisericii? Citeste cartea parintelui Arsenie Papacioc: Singura Ortodoxia. Nu uram catolicii ,nu recunoastem si nu iubim nici o alta credinta eretica .Insusi Mantuitorul Hristos ne numeste :,,turma mica''si ne spune sa nu schimbam nici o litera sau o virgula din evanghelie cum au facut toate falsele biserici inclusiv papistasii ,care si-au inventat propriile ,,dogme''.Despre Apocalipsa ce sa spunem ?Daca vor vrea sa insele de e cu putinta si pe cei alesi...Ce te miri ca nu se rezolva nimic cu campania anti cip ?Multi chemati dar putini alesi...Asa ca :Doamne ne lumineaza si ne intareste pe noi carcotasii !Amin.

  18. Andrei-Catalin

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ceea ce ar fi trebuit sa fie o trista comemorare si un prilej de pocainta s-a transformat intr-o aniversare.
    Ortodoxia nimeni nu o poate vinde, sunt doar unii care isi vor vinde sufletele.
    Sa ne rugam la Duhul Sfant sa ne ierte noua pacatele si sa ne mantuiasca sufletele noastre.
    Doamne ajuta!

  19. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dorian , cauta-ti interlocutori destepti ca tine si nu ne mai tulbura cu remarci rautacioase. Suntem prea necajiti de ceea ce se intampla la ora actuala, ca sa mai avem timp si de polemici. Acum este vremea rugaciunii pt. ca se apropie prigoana cea mare, iar tu, daca nu intelegi acet lucru, mai bine lasa-ne in pace !

  20. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamne, ce bine ca nu m-am dus! Eram la un examen de Dogmatica in cadrul Facultatii de Teologie Ortodoxa si ne-au facut un parinte invitatia aceasta de a participa la ,,chestia" asta! Atunci nu stiam care-i faza, si acum ma bucur ca nu am mers:)

  21. mos gheorghe

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    HRISTOS A INVIAT ! Cred ca si o taranca in picioarele goale are mai multa credinta decat au avut cei doi raposati : Raposatul patriarh Teoctist a binecuvantat demolarea Bisericilor si distrugerea cimitirelor ( treceam si vedeam cum peste osemintele celor dezgropati de buldozerele comuniste se ridicau blocuri ) si care ar fi trebuit sa aiba frica de Dumnezeu si nu a avut, acum stim unde se" odihneste"... Sper ca tovarasii din Deal se roaga pentru sufletul lui.... eu ma intreb cum se simt oare cei ce locuiesc in acele blocuri ...
    Cat priveste Ioan al II-lea (Carol Voityla), acest polonez a facut multe lucruri bune, in special a avut o contributie imensa la caderea comunismului in Europa de Est, a luptat impotriva avortului, a homosexualitatii, eutanaziei, etc.,in timp ce tovarasii din Deal si din Sf.Sinod nu vorbesc, deci nu le pasa de Poporul Ortodox.
    Parerea mea, a unui om simplu, ortodox, este : Cand catolicii( deoarece se vorbeste despre Papa Ioan al II-lea ), vor reveni la credinta dinainte de 1054 ( Marea schisma), adica vor practica adevarata Traditie a Bisericii lasata de insusi HRISTOS, cand isi vor face semnul Crucii ca ortodocsii, cand nu vor mai manca peste in Vinerea Sfintelor Patimi, cand vor celebra Sf.Pasti in aceeasi Sf.Duminica cu ortodocsii, etc. atunci ne vom pune la masa de tratative cu ei, pana atunci sa ne rugam pentru ei sa revina la Adevarata Credinta care este Ortodoxia. Cu protestantii vom proceda la fel: Cand acestia vor inceta sa-si mai bata joc de Fecioara Maria, si cand vor arde cartile lor eretice, etc. atunci trebuie sa ne asezam la masa de tratative si nu inainte. Acelasi lucru este valabil pentru toate confesiunile care nu-l propavaduiesc pe HRISTOS IN ADEVAR. Ne vom ruga si pentru ei, pentru luminarea mintii si a sufletelor lor ! DECI, CEI CARE NE CER SA FIM TOLERANTI CU TOATE CONFESIUNILE SI CU TOATE RELIGIILE, NOI ORTODOCSII, LE SPUNEM CA NU PUTEM SA FIM TOLERANTI CU EREZIILE DEOARECE AR INSEMNA SA-L PALMUIM PE INSUSI HRISTOS. CAND EI VOR REVENI LA ORTODOXIE, ATUNCI VOM DEVENI TOLERANTI INTR-O CLIPA, II VOM PRIMI CU BRATELE DESCHISE, II VOM CONSIDERA FRATII NOSTRI, SI II VOM ASTEPTA CU PAINE SI SARE LA MASA DE TRATATIVE, CUNOSCUT FIIND FAPTUL CA POPORUL ROMAN ESTE UN POPOR FOARTE OSPITALIER, DAR NU UN POPOR TAMPIT. PANA ATUNCI, FIECARE SA STEA LA EL ACASA ( LA CONFESIUNEA LUI ) SI SA NE DEA PACE PENTRU A CONTINUA A-L PROSLAVI PE DUMNEZEU ASA CUM SE CUVINE. OARE LA BAZA MISCARII ECUMENICE NU STAU LUPII LA PANDA PENTRU A DISTRUGE ORTODOXIA ? MA TEM, CA DA.
    Imi pare rau ca la aceste "sinoade ecumenice" nu sunt admisi Pastorii cei buni, cei care il slujesc pe Hristos in Adevar. Acestia ar trebui sa ia biciul, si la propru si la figurat, si sa faca ordine in aceste "sinoade satanice", asa cum faceau Sfintii pe vremuri. Dar unde sa mai vezi asa ceva, acum au facut legi pentru toate, cum deschizi gura si spui Adevarul, cum te baga la zdup...din fericire mai sunt destui curajosi care nu se lasa pacaliti sau infricosati de iudele care sapa la fundamentele Crestinismului.

  22. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Pentru Dorian
    Defineste-mi, te rog ,notiunea"fanatic".Defineste-mi "gandirea oxigenata " .Cam cum traisti tu, intr-un secol "mai nou"?
    Cred ca marea problema a unora este ca arunca notiuni pe care nu le stapanesc. Se obtine o "salata " de cuvinte, condimentata cu aroganta si un aer de superioritate implicit.
    As fi foarte curioasa sa ascult cateva idei lipsite de fanatism , emanane de o "gandire oxigenata" .

  23. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    MESAJ URGENT catre POPII RASPOPITI prin faptele lor
    CUI sjlujiti RASPOPITILOR? CUI ati JURAT CREDINTA si FIDELITATE? Lui DUMNEZEU sau unui «harb de om cazut» care urmareste abil si viclean sa duca «turma pastorita» la pieire?
    Acest MESAJ este pentru voi, acei POPI care vreti sa impacati capra cu varza pana la a doua VENIRE a Lui HRISTOS. Voi nu intelegeti ca A VENIT CLIPA ALEGERII? Nu intelegeti ca nu mai puteti sta «si in luntre si pe punte»? TACEREA voastra de ACUM VORBESTE, va VADESTE din ce «PLAMADA» sunteti, din ce «SAMANTA» va trageti.
    Iata ca in SCURT TIMP se VA STRICA «AFACEREA» voastra cu «TEOLOGIA», ca trebuia sa invatati in PRIMUL RAND ca NU SE CUVINE a FACE AFACERI cu DUMNEZEU!!!
    Ati vrea si SLUJBA BUNA si BANUTII sa «IASA» si LASA-L pe HRISTOS sa mai ASTEPTE pana ce va UMPLETI voi HAMBARELE… Voi nu mai aveti FRICA de DUMNEZEU, ci VA ESTE FRICA SA NU VA PIERDETI SLUJBA!!!
    Aveti INCA un SCURT RAGAZ sa FACETI GESTUL ASCULTARII de DUMNEZEU si SA VORBITI POPORULUI care este atat de prostit si de dus in deruta… AVETI un ULTIM RAGAZ sa VORBITI POPORULUI despre PERICOLUL ACTELOR cu CIPURI si SA-I CHEMATI pe TOTI CRESTINII la REFERENDUM pentru:
    —OPRIREA EMITERII ACTELOR cu CIP si DESFIINTAREA SISTEMULUI de CODURI de BARE in ROMANIA, atat de pe produse, cat si de pe animale,
    —DESFIINTAREA MASONERIEI in ROMANIA,
    —IESIREA ROMANIEI din UE, din NATO si din toate celelalte organizatii criminale planetare.
    Cand ati vrut sa fiti PREOTI in aceste VREMURI APOCALIPTICE trebuia sa STITI ca IMPLICIT TREBUIE sa VA ASUMATI si ACESTE IMPERATIVE de REZOLVAT. Daca nu ati stiut atunci, STITI ACUM.
    NU VA ASCUNDETI in MOD ANACRONIC dupa «sfaturile duhovnicesti» si «indemnurile catre viata virtuoasa»: ACESTEA sunt BUNE, in general, dar ACUM a VENIT MOMENTUL sa-L APARATI pe HRISTOSUL din fiecare om ce este AMENINTAT cu PERICOLUL PECETLUIRII cu semnul fiarei apocaliptice.

    Veti FI AJUTATI daca si VOI VETI AJUTA prin FAPTELE VOASTRE de ACUM ca aceasta TARA ROMANIA sa fie cu ADEVARAT GRADINA MAICII DOMNULUI.

  24. mos gheorghe

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    HRISTOS A INVIAT !
    HRISTOS A INVIAT ! Eu propun desfiintarea Codului Numeric Personal, noi avem un nume sfant dat la Sf.Botez, nu mai avem nevoie de altceva. Sunt satul de controlul exercitat de comunisti asupra a milioane de oameni, nu mai vreau sa fiu urmarit, iar avand deja acest CNP poti fi deja localizat. Suntem bombardati cu numere, vom ajunge sa le si visam. Suntem demulta vreme( datorita acestui CNP) in computerul de la Bruxelles. Acum se salveaza cine poate si cine lupta pentru a se salva. Inscrieti-va in asociatii, infiintati asociatii, impotriva actelor de identitate biometrice ! Nu stati sa va pice mura in gura ! Iesiti si strigati ca nu acceptati aceste acte satanice !

  25. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Fratilor, Roman are dreptate. Trebuie sa-i determinam pe preoti sa spuna adevarul in biserici si sa nu se mai ascunda dupa vorbe frumoase la predici. Ei sunt obligati sa ne spuna adevarul despre pericolul ce vine de la U.E. care inseamna descrestinare, deznationalizare, cipuire si indobitocire a speciei umane. Mesajul lui Roman ar trebui multiplicat si lipit pe toate usile bisericilor pt. ca degeaba fac preotii cateheza saptamanal, daca nu scot un cuvant despre miselia actelor biometrice.

  26. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    TREZITI-VA , SLUJITORII ALTARELOR !
    Veniti cu curaj, pe Dealul Patriarhiei si spuneti ca nu va e teama ca va veti pierde parohiile, ci va temeti pt. sufletele voastre si ale turmei pe care o pastoriti ! Parintilor ortodocsi , noi venim cu toata increderea si va punem sufletul in palma la spovedanie si nu ne-am indoit de harul vostru niciodata, oricate sminteli am vazut la unii dintre voi. Nu ne-am permis sa va judecam pt. ca am zis " de preot sa nu ne atingem, el este unsul lui Dumnezeu si n-avem voie sa-l judecam, el e mai presus decat noi" . Dar voi unde sunteti acum cand tara fierbe ? Nu ne-ati invatat voi sa fim marturisitori si martiri ca in primele veacuri ? Voi pe cine marturisiti ? Veniti ! Nu ne lasati singuri !

  27. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Culmea eu cred ca Romania va sa fie Babilon , Sodoma si Gomora . Uitate si tu ca ti-e scarba ce aflii de pastorii si de preotii nostrii . Pestele de la cap se impute . Daca insusi episcopii sunt corupti si cu 2 fetze ce sa ne asteptam de la preoti si de la membrii ai clerului? Crede-ma nu doar IPS Teodosie si nu doar in Constanta se procedeaza asa ci in majoritatea oraselor . Pastorii se pastoresc pe sine . Tara e plina de vrajitoare si vrajitori si de oameni care apeleaza la ei . Plina e tara de superstitii de tot felul . Plina e tara de vulgaritate si perversiune . Uita-te la televizor sa vezi ce gen de emisiuni se fac . Ba mai se si descopera schelete de uriasi pe nu stiu unde pe la noi prin tara "si tunele secrete" . Om fi noi tara cu cei mai putini atei , dar nu conteaza cantitatea ci calitatea . Noi suntem tara lui "Dracula" asa ne cunoaste lumea . Noi am fost printre primii , impreuna cu americani care am muscat din faza asta cu buletinele si permisele de conducere biometrice . Nu vedeti ce se intampla la nivelul tarii ? Cum puteti sa ziceti atunci ca Romania e Gradina Maicii Domnului ? Duhovniceste vorbind eu nu-i gasesc un sens la afirmatia asta . Daca e sa inclinam cred ca noi am fi tara potrivita de unde sa rasara Antichrist sau/si Satana . Mai ales pentru renumele de tara lui Dracula si alte apelative de genul asta .

  28. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ar trebui vorbit cu curaj despre FIECARE ISPITA , "care duce in ratacire" pe omul zilelor noastre, despre televiziuni, teatre, ziarele stricatoare de suflet, promovarea viciului , DAR se pare ca exista instructiuni sa nu se vorbeasca de asa ceva, exista ordine sa nu se aminteasca adevaratele institutii care ne duc in ratacire. Oare Sfintii Parinti au tinut cont de asa ceva ? Au fost inchise teatrele considerandu se ca nu fac bine, dar azi se mai spune asta de la o tribuna oficiala. Are cineva cu functie curajul sa aminteasca punctual ceea ca ne face rau ?

  29. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Suntem intr-o mare decadere, datorita in special mass mediei care nu se jeneaza sa promoveze lucrurile de care un crestin se fereste. Ziarele care se vand prezinta cu mare nesimtire atitudini de mandrie, de interes exagerat pentru bani, poze ale unor asa zise vedete. Televiziunile la fel promoveaza tot raul, desfranarea ca un mod de viata, impunerile dictatoriale de la UE, prezentate ca fiind bune.
    ACESTE LUCRURI SUNT ACCEPTATE SI IMITATE DE MULTI TINERI, DE CARE NU MAI ARE NIMENI GRIJA. Ei ce vad sau citesc aia fac, iar daca merge cineva prin scoli si licee se ingrozeste de lipsa de bun simt intalnita, desi se tot spune ca suntem nascuti ortodocsi.
    De aceea ma mira TACEREA unora care ar fi putut sa vorbeasca. In BIblie este prezentat ca un pacat lipsa de interes in fata decaderii altora. Poate in biserici ar trebui sa se vorbeasca si de asa ceva, de ispitirea care s-a generalizat asupra romanilor. AR TREBUI CA NOI FRATILOR SA FORMAM ORGANIZATII CARE SA POATA VORBI SA IMPUNA UN PUNCT DE VEDERE CORECT in ziare, televiziuni etc. Nu suntem uniti si tot vorbim de ortodoxia noastra. Ea nu va cadea, DAR MEMBRII EI VOR DA SOCOTEALA LA JUDECATA, IN MOD INDIVIDUAL fiecare cu greseala lui. Ortadoxia nu cade dar noi putem cadea, oamenii care citesc acele ziare pot cadea, cei care se uita la emisiunile asa zis distractive, pot incepe un mod de viata gresit si apui gasiti rai la infricosatoarea judecata, chiar daca toti sunt ortodocsi. Cine are grija sa anunte multimea de ispite care s-a abatut asupra romanilor dreptcredinciosi.

  30. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Eu umblu doar Duminica la Biserica si de sarbatori , dar nu am auzit niciodata vorbindu-se de vremurile apocaliptice , care de altfel le traim . Pastorii se pastoresc pe ei insisi cum zice in Isaia , sau in Iezechiel , nu se`ngrijesc de oi , au grija doar de ei insisi , s-au cum zice altundeva pazit-au via lor dar pe a mea nu au pazit-o sau "Întâlnitu-m-au străjerii, cei ce târgul străjuiesc, m-au izbit şi m-au rănit şi vălul mi l-au luat, cei ce zidul îl păzesc. " Dar la ce sa ne asteptam daca preotii ajung preoti cum ajung , cel putini in tara noastra , si daca multi dintre episcopii nostrii sunt fosti informatori ptr SRI ? Ma deranjeaza frica sau indolenta preotilor de a vorbi in Biserica despre vremuri Apocaliptice ce vor sa vina , sau care se pregatesc si vin . De exemplu cand a fost scandalul asta cu cipurile biometrice nici o pomeneala in Biserica unde merg eu , nici de rau , nici de bine . Parca preotii se tem sau sunt doar indiferenti ? Sunt mai multe concepte si supozitii de conspiratii . Auzit-am si eu din vorbe , ba din citite , printre conceptele de conspiratii ca fac parte masonii , UE , Americani , ba chiar si Vaticanul . Despre masoni m-am documentat ei sunt identificati cu multe simboluri pagane . Dintre mobilele prin care se lucreaza pentru deznadejdea omului , cel mai puternic dintre ele este mass-media . De aia se promoveaza numai stiri cu necazuri si crime , si asa mai departe . Vezi si expresia stirile de la ora 5 , in timp ce scriu canta "undeva in balcani" . Alta dintre ele , ar fi desenele care apar mai nou . Multe dintre ele cu entitati demonice s.a.m.d . Am vazut o parte dintr-un desen , cum era indentificat un personaj prin laser , avand ceva implantat in corpul sau . Se promoveaza numai lucruri triste si necazuri si probleme . Prea multa sexualitate exagerata , ceea ce place omului . Incet , incet se insinueaza acceptabilitatea homosexualitatii si a altor degenerari firesti si sexuale , operatii estetice , jocuri de noroc , bautura . Se promoveaza imoralitatea si non-valurile , incet-incet se rastoarna sistemul de valori , non-valoarea luand locul valorii , aceasta se face subtil , putin cate putin , ba chiar si in noua constitutie incet incet se permit lucrurile imorale , dar se ingradesc libertatile normale. Se promoveaza toleranta incorecta asupra lucrurilor imorale si incorecte care afecteaza caracterul. Se promoveaza genocidele care ataca bunele moravuri.Noi oamenii din ziua de azi suntem luciferici , toti avari cu dragoste de bani si de imbogatire , si toti plini de noi insine si trufasi . Mi se pare ca persoanele din ziua de azi sunt extremiste , printre care si eu si cred ca timpul incepe incet sa nu mai aiba rabdare cu oamenii . Trebuie avut grija ce digeram si nu ne mintim pe noi insine . Sa nu pierdem ortodoxia (daca nu cea din Biserici , cea din sufletele noastre) si cel mai important sa ne pastram dragostea.

  31. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    fraților, nu mă miră la ceea ce văd scris....unde sunt cunoștințele voastre despre religie, istoria Bisericii și celelalte....de când și până când Cristos a fost ortodox...uitați-vă la preoții voștri care nu știu să facă o predică!! fiți și voi cu capul pe umeri...de când și până când confesiunea catolică este erezie???? nu scrieți ceea ce nu știți...Sfânta Treime este una și aceeași pentru toți! Amin!!
    P.S. sunt botezat ortodox, acum sunt seminarist catolic, frate într-o mânăstire!!!

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Daca vrei predici ortodoxe citeste predicile Sf. Ioan Gura de Aur, ale Sf. N. Velimirovici si uita-te pe net la predicile p Mihai Valica.
      Daca esti seminarist, atunci citeste despre erezia filioque si ai sa vezi ca papistasii nu mai cred in Sfanta Treime, ci intr-o "mutatie". detalii la http://www.ortodoxie-catolicism.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*