Model de contestare a noilor permise auto

EMITERE SECURIZATA DE PERMISE AUTOVa punem la dispozitie doua documente prin care puteti solicita eliberarea unui permis auto de model vechi si respectiv pentru situatia in care ati luat noul permis auto cu cip si vreti sa doriti sa renuntati la el, solicitand eliberarea modelului vechi de permis auto. Va informam ca sunt multe cazuri de acest fel la nivelul intregii tari.
Puteti folosi nelimitat aceste formulare. Daca aveti cunoscuti printre juristi si avocati, dati-le sa le folosesca fara nicio restrictie, eventual sa faca anunturi in ziare in care sa acorde consultatii gratuite in aceasta privinta.
Aceste cerei se vor expedia prin posta, cu confirmare de primire. Daca dupa 30 de zile nu se primeste nici un raspuns se adreseaza Tribunalului judeţean, Secţia Contencios Administrativ.

Completati modelele de mai jos, corespunzator cu datele si adresele din orasul dvs.

download_fisier

Model de cerere a unui permis auto de tip vechi Persoanele care fac scoala de soferi sa adreseze o astfel de plângere anterior examenului cu cel putin o luna.

download_fisier

Model de plangere pentru persoanele care au luat deja noul permis auto

86 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    daca sunt din judetul Bacau trimit la Prefectul din judetul Neamt sau trebuie modificat cu judetul Bacau?

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Completati modelele de mai jos, corespunzator cu datele si adresele din orasul dvs.

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    admin,
    Indraznesc sa cer si eu un sfat, sa vad daca am alta portita de scapare. Am solicitat la ev. populatiei schimbarea cartii de identitate cu buletin de identitate deoarece peste 2ani trebuie schimbat. In aprilie 2009 serviciul pt. ev. populatiei mi-a spus ca Ordinul MI nr.1190 din 31.07.2000(care ne dadea posibilitatea de a refuza cartea de ident. si de a ramine cu buletinul ) a fost abrogat din 13.03.2008.De ce NIMENI,mai ales reprezentantii bisericii, nu au luat pozitie cind s-a abrogat aceasta lege ? Nu era oare pentru un timp o portita de scapare pentru unii crestini ? Nu se poate sa faca la fel si cu alte acte biometrice in viitor? Deci ,acum, mai am alta varianta sa refuz carte de identitate ? Prin istanta exista alta varianta legala ?
    Te rog sa-mi raspunzi. Multumesc pentru rabdarea care o ai cu noi !

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @Zoro
      Daca am inteles bine, vreti sa schimbati CI cu un BI vechi. E destul de greu, dar nu si imposibil. Apelati la un avocat bun si actionati. Mai intai tot ca o plangere prealabila si apoi in instanta de contencios administrativ cu aceleasi argumente ca si in cazul permiselor auto. Totusi, daca CI nu este modelul acela in care sunt eliminate numele parintilor si daca nu va amprenteaza si nu va fac doua poze in loc de una, atunci nu aveti motiv sa va ingrijorati. Va admiram totusi pentru curaj. Sa vi-l tina Dumnezeu.

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Zoro, admin,
    Cred ca e timpul...muceniciei!
    Ce ma surprinde foarte tare este ca din atatia crestini care sunt avocati, chiar nu o exista si 1, 2 avocati destepti si curajosi care sa ia atitudine???? In afara de Dumnezeu chiar nu avem pe nimeni care sa ne apere de rau? Buna rugaciunea " ajutorului omenesc nu ne lasa pe noi..."!
    admin, nu stiu cum sa fac sa vb ceva cu d-voastra in particular?

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Frati crestini,stiu ca nu se potriveste aici sa va spun aceasta informatie ,dar cred ca este important sa stim,mai ales daca aceasta se adevereste .Un parinte din Sighet mi-a spus ca in curind vaccinul antigripal la gripa porcina,care va fi obligatoriu,se va face intre ochi-pe frunte !!! Oare este posibil ca acesta sa contina ceva care sa ne schimbe gindirea ca sa acceptam mai usor cipul ? De ce atita graba si grija din partea lor pentru noi ?
    admin,
    De ce nu ne unim mai multi crestini,sa platim un avocat ,poate ni-l recomanda D-na judec. Carmen Paduraru si eventul sa ne conduca in demersurile ce trebuiesc facute ,ca sa avem sanse mai mari sa obtinem buletine tip vechi ! Ar fi un prim pas,prin instanta, care sa dovedeasca clar ca nu vrem aceste acte biometrice si bineinteles si cipurile! Ar fi si o incurajare si pentru alti crestini,mai ales daca reusim cu acest demers!!D-na judec. Carmen Paduraru asteptam si din partea dvs. un raspuns .Va rugam si multumim tuturor pentru sprijin....

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    pentru admin...pe saitul lui Danion Vasile sa scris ca noile permise de conducere nu contin cip? si domnul Danion Vasile a confirmat acest lucru...care este adevarul?

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Va rog sa terminati cu isteria asta cu chipurile si actele biometrice, va este frica ca pierdeti confortul acestei lumi?ce tot va agitati atata sa opriti pecetluirea?nimeni nu poate sa faca nimik decat Dumnezeu , mai bine v-ati ruga si plange pacatele, pocaiti-va , poate asa Dumnezeu se va milostivi, fiti adevarati crestini ortodocsi !!! nu niste plangaciosi , va tot vaitati atata si mai atrenati si toti credinciosii in isterie si panica creand tulburare, suntem jalnici ne comportam ca sectarii care sunt obsedati de sfarsitul lumii; asta este cand o fie sa nu se mai poata trai in lumea asta, stim ce avem de facut cu totii, ne vom retrage cu totii pe unde vom apuca.De 2000 de ani marturisim in crez "Astept invierea mortilor si viata veacului ce va sa fie. Amin" Un crestin ortodox trebuie sa fie pregatit in orice moment ca pareseste aceasta lume. Nu puteti voi schimba voia lui Dumnezeu!Haideti sa facem voia lui Dumnezeu.Va rog frumos comportati-va ca niste adevarati crestini ortodocsi!!!

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Mucenicie nu inseamna sa iesi in fata si sa opresti pecetluirea, sa lupti cu sistemul si sa faci tulburare si dezordine."Dati cezarului ce este al cezarului".
    Mucenicia va fi cand vom fi prigoniti mai este pana atunci...asa ca nu va mai agitati atata, vedeti-va mai bine de pocainta, rugaciune si spovedanie.

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    daca nu va suparati spuneti-mi si mie de cand s-au eliberat permise cu cip si cum imi pot da seama care sunt cu cip si care nu. Se fac 2 fotografii pentru cele cu cip ? Se elibereaza permise cu cip in toata tara??

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Multumesc, Multumesc, Multumesc Doamne ca mi-ai calauzit "link-urile" pana aici. Documentul e perfect, tocmai ma pregateam sa imi depun cererea de refuz permis cu cip si cod de bare pentru ca in August imi expira permisul. Daca fac figuri, tribunalul ii asteapta si ma gandesc ca pentru a le taia din elanul de implementare a dictaturii biometrice sa-i chem in solidar pe tovarasii responsabili. Daca ei ne pun in pericol libertatea atunci e momentul sa personalizam responsabilii si sa-i facem sa raspunda cu averile personale, sa plateasca doar ei, nu noi toti cheltuielile si daunele. Pentru ei sunt importante averile vremelnice de pe Pamant nu comorile din Cer, daca ar avea frica de Dumnezeu n-ar face ceea ce fac. Daca vor razboi sa-i atingem acolo unde-i doare ca ei nu sa-u jenat sa ne atinga acolo unde ne doare pe noi.
    Doamne ocroteste-i pe romani.
    Doamne ocroteste Romania.
    Doamne ajuta-ne

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doru, nu este vorba nici de isterie si nici de frica. Frica au cei care accepta documentele electronice de identitate, nu cei care le contesta.
    Cine tine la credinta sa ortodoxa sa nu primeasca nici un fel de documente electronice de identitate cu cip RFID.

    Toate vaccinurile obligatorii sau la care se face reclama exagerata sunt contaminate si au ca scop uciderea oamenilor conform planurilor elitei mondiale care tine la a grabi procesul de depopulare al planetei. Asa cred ei ca cei care vor ramane vor fi mai usor de stapanit, fara frica de a infrunta revoala omenirii.

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dorule esti tare, eu cu tine votez. Aceasi senzatie am si eu cu blogurile astea. Toata lumea s-a facut teolog. Zau ca suntem ca sectantii. Ca e lepadare , ca nu e, ca tainele nu le mai poate savarsi un preot procip, ba ca le poate. Ca patriarhul a facut si a dres, ca trebuia sa faca cutare si cutare (Apropo, un preot beat poate savarsi sf Liturghie? Raspunsul este evident, da poate, insa el cand se va impartasi, se va impartasi spre pedeapsa, iar credinciosii se vor impartasi spre iertare. Asa si cu preotul procip. Asa si preotul homosexual. Mare branza.).
    Dar tot nu vreau sa primesc cipul nici macar pe buletin. Dar fara panica si isterie. Asteptand invierea mortilor.

  12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    nu va suparati ca va intreb,dar eu am vazut un permis de conducere nou si nu mi-am dat seama care este cipul.intr-adevar,exista doua poze,dar nu am vazut cipul.cum ar trebui sa arate acest cip?seamana cu cel de la cartela telefonica sau poate lua si alta forma?va rog,sa-mi explice si mie cineva in amanunt.multumesc!

  13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Opinia mea de doi bani jumate : Singura 'conspiratie' cu vaccinurile este faptul ca firmele de medicamente o sa faca o caruta de bani.. A se vedea ca pandemia a fost declarata dupa ce se gasise un vaccin care sa fie cumparat pe banii lumii..

    Cu permisele.. asta e .. daca imi schimba poza si semnatura din vechiu permis io sunt bucuros ca am iesit naspa acolo 😀

  14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ce spui tu Dorule si aia de 'voteaza' cu tine, de ce v-o fi dor, cui slujiti voi ? Nu ti-e rusine sa indraznesti sa pui la indoiala cuvantul Parintelui Iustin Parvu ? Crezi tu ca te poti compara cu dansul ? Ati facut impreuna puscarie comunista pentru credinta in Hristos ? Daca nu esti vre-un mucos lipsit de educatie si cu mintea aburita care habar nu ai ce au patimit oamenii acestia, pentru noi, inseamna dupa felul in care incerci sa bagi fitile ca la acea vreme ori erai activ (probabill si acum) ori scriai extemporale despre aproapele si dadeai cu subsemnatul. Chiar nu ti-e jena sa ne explici, sa ne traduci tu care este voia lui Dumnezeu ? Care crestini ortodocsi - ii numesti tu 'adevarati' - crezi ca o sa lase de-o parte cuvantul Parintelui Iustin Parvu ca sa se uite in gura ta ? Cum iti permiti tu sa dai 'retete' de mucenicie ?
    Nu trebuie sa imi raspunzi, tie iti esti dator cu raspunsuri.
    Pentru cei care doresc sa caute si sa invete, eu nu-mi permit sa va dau sfaturi insa legat de subiectul acesta, am citit http://www.crestinortodox.ro/editoriale/70274-intampinarea-diavolului
    , in special punctele 9 si 15.
    Doamne ocroteste-i pe romani
    Doamne ocroteste Romania
    Doamne ajuta-ne

  15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @doru si florin

    nu inteleg oamenii ca voi...considerand ca ati fi sinceri....atunci ce cautati pe "blogurile astea" daca nu va plac?

    @florin....zici "toata lumea s-a facut teolog". dar tu te exprimi cu "zau" de parca nu ai stii Poruncile.
    in schimb...esti procip, prohomosexualitate....si inca la preoti, daca se gasesc nebuni, si interesant de pro patriarh. foarte interesant, din pacate

  16. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Alta Marie: Daca citeai pana la capat vedeai ca eu sunt anticip.

  17. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Luminati-ma si pe mine: ce-i cu isteria asta impotriva permisului tip nou?

  18. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Stai linistit(a) Lumy, nu e nimic, vor sa nu mai conducem masina.

  19. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    dar de ce e necesar sa te adresezi prefectului? chiar a izbandit cineva in demersul asta?

  20. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    admin,

    VA ROG FRUMOS SA-MI SPUNETI DACA NOILE PERMISE AUTO AU SAU NU CIP.
    mii de multumiri

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Permisele auto sunt acum in doua variante.... putem spune sigur ca la inceput au iesit cele cu cip.. apoi prin diverse zone ale tarii au scos fara cip, tocmai ca sa creeze indoiala.

  21. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    revin cu intrebarea: " chiar a izbandit cineva in demersul asta" ? vreau sa stiu concret un caz anume, cineva care a reusit sa obtina permis nou fara cod de bare si cip, si prin ce avocat a reusit? ptr mine e f important caci locul de munca depinde de permis si tocmai expira

    multumesc

  22. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    admin,

    in zona noastra sunt permise exact ca cele din imaginea de mai sus a articolului, cu poza dubla, un fel de holograma sau nu stiu cum se cheama. acest fel de permis este ok?nu am vazut un cip pe ele sau poate m-am inselat eu.dar daca ar avea doar acea poza dubla ar fi ok?
    sunt insistenta pt. ca treb sa-mi schimb permisul si nu stiu ce sa fac.daca nu ar fi ok, nu l-as schimba. pot sta si fara permis.
    multumesc!

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      nu va schimbati nici un permis.. folositi aceste cereri si cereti un permis de tip vechi...pana atunci mergeti cu permisul vechi cu orice risc... si sa le spuneti d-lor politisti ca nu acceptati acest permis nou, din motive de credinta. Apoi Mila Domnului, caci asa se verifica si nadejdea in purtarea Sa de grija. Dumnezeu sa va ajute!

  23. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dudu draga, eu nici nu-mi pun problema ca n-am sa reusesc. Imi consult constiinta si il rog din suflet pe Dumnezeu sa ma lumineze si sa ma calauzeasca. Este adevarat insa ca locul meu de munca nu depinde de permisul de conducere, de aceea ma gandesc ca mie mi-e usor sa vorbesc si sa actionez si nu stiu cum sa te ajut. Eu cand am o problema ma consult cu parintele duhovnic, de multe ori merg si ii cer binecuvantarea si sfatul, cuvantul de intelepciune. Nu mi s-a intamplat pana acum sa dau ascultare si sa imi para rau, chiar daca incercarile nu m-au ocolit, dar ce incercari am avut eu fata de altii si chiar fata de tine in cazul acesta particular.
    Incearca daca poti, in afara parintelui duhovnic, sa vorbesti personal cu d-na judecatoare Carmen Paduraru (vezi http://www.youtube.com/watch?v=RM1iIzFci-U ) poate iti da un sfat pertinent.
    Dumnezeu ne-a lasat libertatea de a alege, astia isi inchipuie ca pot scapa nepedepsiti incalcandu-I voia.
    Sa te lumineze Dumnezeu

  24. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    in sfarsit un sfat pe gustul me admin...asa simt si eu ...sa le ignor nemernicia de a-mi impune un act si sa-mi vad de drum....cu vechiul permis inainte...desi unii zic ca amenda e f mare si ca oricum ti-l confisca..asa ca ramai fara el ...unii spun ca e caz penal sa circuli cu permisul expirat....ce mizerie....au ajuns sa te impinga la marginea societatii doar ptr ca tie inima iti spune ca-i rau sa le faci jocul...e primul pas prin care ne vor transforma incet incet in boschetari

  25. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    admin,

    mai pun o intrebare. sub a doua poza,cea sub forma de holograma sau ce o fi, era un patrat argintiu cu o stema sau sigla sau ce o fi ca nu mai stiu. acest patrat argintiu este cipul?
    va rog sa-mi spuneti!
    va multumesc!

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @maria
      sub acea folie s-a descoperit cipul la experimentele initiale. Apoi au scos fara cip. Acum nu se stie unde se emit cu cip si unde nu. Ce faceti? Riscati? Daca v-am spune sa mergeti la Cernobal, unde se banuie ca ar fi o scapare de substante nucleare, ati merge?
      Va mai amintesc ca toti duhovnicii mari ai acestei tari au spus sa nu le luam.
      Cu aceste permise incepe renuntarea. Este un exercitiu pentru noi. La ce-ti foloseste permisul cand o sa fii nevoita sa renunti la buletinul de identitate?

  26. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    exact....nu luati nimica din ce vi se pare suspicios...si sa le spuneti si in fatza de ce n-o faceti...sa priceapa si uneltele masonice ca nu suntem exotici..si nici cativa bolnavi la cap..si ca suntem multi....si nu pot sa ne ignore...daca ne lasam izolati am pierdut primul meci....acela la opinie

  27. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Eu tocmai vreau sa dau examenul pt permis si n-as vrea in nici un fel sa am unul biometric ! Ce sfat imi dati sa obtin unul vechi ? A reusit cineva pana acum cu acel formular tip de mai sus ? Daca se lasa cu procese innebunesc ca tocmai am mai avut unul de curand ! Convingerea mea este puternic ortodoxa dar din pacate traim intr-o tara "cobai" und se accepta orice din pacate in numele banului ! Eu sper intr-o rezolvare totusi ! DOAMNE AJUTA !

  28. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Daca bagati permisul in cuptorul cu microunde se prajeste si cipul dar si orice alte elemente metalice din componenta respectivului document daca exista asemenea elemente de "siguranta". Problema e ca nu va mai fi valabil.

  29. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    admin

    Ti-am urmat instructiunile si scrisoarea mea e in drum catre prefect si cms...sa speram ca motivele scrise acolo sunt destul de puternice ca sa imi obtin un permis corespunzator

  30. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    apropo

    stiati ca pana si legitimatiile la biblioteca judeteana contin cod de bare? eu tocmai mi-am facut o legitimatie si pe verso am vazut codul de bare....m-am enervat si am aruncat-o

  31. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Eu am primit permis de tip nou in decembrie, fara sa stiu ca deja se elibera acest tip de permise. Mai mult decat atat, nu stiam ca este cu cip. Dezinformarea populatiei este groaznica.
    Ma bucur ca ati postat cererile pe site, numai ca sunt din Bucuresti. Va trebui sa ma interesez unde sa trimit cererea, pentru ca vreau si eu sa mi-l schimb neaparat.

  32. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    as dori sa stiu si eu cam in cat timp trebuie sa-mi raspunda domnii de la prefecura si politie? ca am senzatia ca e ca si cum as fi depus o plangere intr-o scorbura...n-am primit nici un raspuns

    cu stima

  33. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ ADMIN

    Buna ziua

    Am primit ieri raspunsul din partea politiei, raspunsul e negativ, nu pot ( sau nu vor) sa-mi elibereze un permis conform cererii mele ( cerere model tip de aici de pe site).

    Concluzia cinica cu care isi incheie motivarea este ca nu ma obliga nimeni sa am permis daca nu-l vreau cu cod de bare.

    In aceasta situatie ce imi recomandati sa fac?

    Cu stima
    Dudu

  34. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @admin, dudu
    Mie mi-a raspuns Institutia Prefectului. Serviciul permise nu mi-a raspuns inca si am senzatia ca nu se vor obosi. Eu am ambele confirmari de primire. Tovarasu' prefect se spala pe maini si ma paseaza catre "Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor cu sediul in Bucuresti, soseaua Pipera nr 49 care dispune, in conformitate cu dispozitiile legale in vigoare in domeniu, intocmirea permiselor de conducere".
    Admin, daca ai informatii interesante pentru mine din acest punct de vedere, ti-as ramane indatorat sa mi le transmiti. Eu imi caut acum un avocat foarte bun si daca serviciul permise nu imi raspunde, sau imi raspunde nefavorabil din punctul meu de vedere, ii dau in judecata si voi face in asa fel incat ministru, sef serviciu etc sa raspunda solidar, sa imi plateasca din buzunar daunele si cheltuielile, nu tot noi, contribuabilii, sa platim.

  35. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Trebuie sa imi cer scuze, am exprimat o senzatie gresita in comentariul anterior, iata ca s-a obosit si Ministerul Administratiei si Internelor Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor sa imi raspunda. Cred ca au facut copy-and-paste dupa raspunsul prefectului. Ei preiau numai actele si le transmit la Bucuresti. Deci ma voi adresa directiei din Pipera. Daca aveti informatii, va rog nu le tineti secrete. Va multumesc.

  36. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    In concluzie, ne adresam Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, cu sediul in Bucuresti, soseaua Pipera nr 49?

    Corect?

  37. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @adrian c.
    Eu in acest moment plec la oficiul postal si pun recomandata cu confirmare de primire pentru Directia din Pipera. E a treia recomandata. Mi se pare ca normal ar fi fost ca tovarasii din judete sa trimita in sus catre directia centrala solicitarea mea dar din raspunsul lor reiese altceva. Asa sunt serviciile publice, fara sa-i curentam nu se vor schimba.

    @admin
    Te rog incearca sa aduni materialele cele mai potrivite pentru a face o imagine (iso) de CD sau de DVD pe care sa o descarcam si sa inscriptionam CD/DVD-uri cu cele mai lamuritoare materiale pentru omul obisnuit legate de pericolul actelor biometrice. Lumea nu este informata, nici chiar cei cu acces la internet nu sunt informati. Trebuie sa ducem o campanie de informare foarte eficienta si timpul este scurt pana la referendum. Nu-mi permit sa-ti dau de lucru dar cred ca este bine sa folosim proceduri clare, cu materiale bine alese, sa nu zapacim lumea ci sa-i deschidem ochii.
    Doamne ajuta!

  38. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @dudu
    Ai sris:
    "Concluzia cinica cu care isi incheie motivarea este ca nu ma obliga nimeni sa am permis daca nu-l vreau cu cod de bare."
    Raspunsurile pe care le-am primit eu cel putin au fost respectuos formulate. Asa stand lucrurile, cum ai scris, cred ca trebuie sa ne organizam putin, sa luam cateva masuri pentru ca "inteligenti" ca astia care ti-au raspuns sa nu aiba ce cauta in serviciile publice in care cei care lucreaza trebuie sa stie clar cel putin doua lucruri: 1.ei sunt in slujba noastra si nu invers si 2. ei sunt platiti din banii nostri si nu invers. Eu unul as vorbi cu un avocat, i-as face raport celui care a semnat raspunsul si m-as asigura ca individul ori e scos din "aparat" ori sufera o diminuare de salar proportionala cu obraznicia si nesimtirea raspunsului. Si asta nu din razbunare ci de exemplu, pentru toti potentialii doritori de raspunsuri nesimtite.
    Cu toate ca raspunsul pe care l-am primit este formulat respectuos, voi cere lamuriri pentru ce mi-au sugerat sa ma adresez directiei, nu cumva trebuia ei sa inainteze solicitarea mea catre centru ? Nu e vorba de cei 5 RON pentru recomandata cu confirmare de primire si de timpul consumat pentru expedierea acesteia ci de datoria lor si de respectul fata de cetatean. Nu exista rabat pentru asta.
    Cum ni-i educam asa o sa-i avem.
    Doamne ajuta!

  39. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Am inaintat cererea si am specificat ca fac scoala de soferi in prezent si solicit eliberarea permisului dupa modelul 2008....binenteles daca iau examenul.Raspunsul interesant nici da nici nu,ci cam asa...''Cererea dv. este lipsita de obiect deoarece nu figurati in baza noastra de date cu un drept obtinut de conduce pe drumurile publice, ceea ce nu confera temei real si legal cererii dv ,doar unul ipotetic( conditionat de obtinerea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice).........adica stai pe margine....?

  40. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ciudate reactii au stapanii nostri........

  41. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamne ajuta!

    ooofff am citit toate mesajele postate de voi pe acest site si nici unul in care sa se aprobe vreo cerere pt permis fara cip. 🙁 fratele meu isi face acum scoala de soferi si vrem sa facem tot posibilul sa ii scoatem un permis fara cip. chiar nu a fost aprobata nici o cerere pana acum???

    Bucurie multa!

  42. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    e jale cu cipuurile astea, sincer acuma nu stiu ce o sa facem, am impresia ca in curand vor veni cu o lege privind implantarea cipurilor Rfid sub piela mainii drepte sau in frunte si va trebuii sa fugim din societate pentru a nu ne lepada de Dumnezeu. eu sunt sigur ca e o chestiune de timp, nu avem ce face, lumea s-a inrait si asta e vointa lui Dumnezeu. ori cum ideea e sa nu luam sub nici o forma cipul implantat ca ne mananca IADUL pa Veci.

  43. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ultimele noutăți:
    1. Până să vină răspunsul de la Direcția din Pipera, am făcut cu avocatul o cerere către Serviciul Permise local pentru prelungirea a valabilitații permisului pe care îl dețin sau eliberarea unui permis de conducere temporar. Am primit în scris răspuns negativ, adică nu se poate ...
    2. Am primit și răspunsul scris al Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor la cererea conform modelului de mai sus. Las de o parte motivația privind actele normative europene si românești pe baza cărora s-a emis acest nou permis și citez ultima parte a răspunsului.

    ”În privința asocierii noului permis de conducere cu numărul „666” care ar fi conținut după părerea dumneavoastră în codul de bare impimat pe permis și faptul că ar avea implementat un microchip de identificare, vă informăm că modelul de permis de conducere românescnu este un document electronic, acesta neavand inclus microchip.Etichetarea cu cod de bare în momentul emiterii documentului reprezintă numărul de ordine al imprimatului, fiind o soluție de eficientizare a gestionării acestor tipizate, conform standardului internațional „Code 39”, cod total diferit de „EAN-13”, cod la care probabil faceți referire. Codul de bare tipărit pe permisul de conducere nu reprezintă și nu conține numărul „666” și nu intră în contradicție cu nici un percept al vieții creștine autentice la care aderă și personalul D.R.P.C.I.V.”

    Iau de bun răspunsul legat de microchip, asta nu înseamnă că dacă îmi schimb permisul nu verific că lucrurile chiar stau așa.
    Legat de codul de bare, răspunsul este nesatisfăcător, s-au făcut că n-au înteles mesajul - codurile de bare sunt proprii numai mărfurilor - nu au ce căuta pe nici un fel de act de identitate al unei ființe, în orice caz trebuie să existe opțiune. Asta le-am spus-o telefonic si mi-au răspuns că în nici o țară din lume nu sunt mai multe acte de identitate de aclași tip. Și ce dacă ? Să începem cu România. Te umflă râsul, acum în România nu sunt doua tipuri de permise de conducere în funcțiune ? Că doar n-o fi fost permisul meu ultimul permis de tip vechi.
    Din punctul meu de vedere, urmează să îi acționez în judecată pentru a avea posibilitatea de opțiune.
    Aștept păreri. Dumneavoastră ce veți face ?

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Conform Directivei 126 / 2006 a UE (invocată de MAI, dar niciodată aprobată de parlament), permisele auto europene trebuie să fie identice în toate ţările UE şi să fie prevăzute cu un loc special pentru microcip. Într-adevăr, conform aceleiaşi directive, trebuie să aibă şi un cod de bare care să conţină datele de bază ale permisului convertite în acest sistem de citire.

  44. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Nu va suparati,
    A reusit cineva sa dea in judecata Directia Regimului de Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor? Ce rezultate a obtinut? Si eu trebuie sa-mi schimb permisul in noiembrie si nu vreau unul de tip nou. Ce sanctiuni exista in cazul in care conduci masina cu un permis expirat?

  45. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    buna.am implinit de curand 18 ani si am inceput scoala de soferi acum 2 saptamani stiind ca nu este obligatoriu permisul cu cip .Am citit solutiile date de tine [admin] pt obtinerea unu permis de tip vechi si faptul ca nu prea sunt eficiente.Am vazut ca unii din voi ati apelat la avocati si aveti posibilitatea de a inainta in instanta in cazul in care nu primiti un raspuns afirmativ la cererea pt permisul de tip vechi,dar eu una nu am cunostiintele si nici dispozitia financiara necesare unui astfel de act. Ce as putea face avand in vedere faptul ca am strans din greu banii pt scoala? Sa renunt de pe acum? A mai incercat cineva din Bacau sa depuna astfel de cereri?
    Astept niste sfaturi.

  46. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Tavi
    La datul în judecată lucrez ...
    Permisul mi-a expirat in August. De circulat, circul în continuare, am la mine copiile după demersurile pe care le-am făcut până acum si după răspunsurile primite de la instituții. Fac câte o rugăciune înainte de fiecare plecare, circul mult mai atent :), să nu trezesc interesul ..., Dumnezeu m-a ferit până acum și îl rog de fiecare data chiar daca voi fi oprit să facă să le scape agentilor data expirării permisului meu 🙂
    În cazul în care se vor prinde, voi contesta procesul verbal.
    Circulând cu permis de conducere expirat comit o contraventie nu o ilegalitate.

  47. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    a luat cineva acum permis auto model vechi ?

  48. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @martinica
    Vezi mai sus, 49 la punctul 1

  49. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Va salut! dati-mi si mie un sfat v-a rog,m-am apucat de scoala de soferi pt a-mi obtine restul de categorii C, CE si D. In momentul de fata detin permis model vechi, si imi doresc nespus de mult ca cel viitor in care v-or fi trecute restul de categorii obtinute sa fie ca acela pana in desembrie 2008. Am sanse de reusita? mi-am completat cererea de eliberare permis vechi.Unde trebuie sa o depun? si daca nu imi este aprobata, ultima varianta ar fi sa-i dau in judecata? am sanse de castig? ma pot pune cu guvernul Romaniei? cu un guvern *****.Va rog sa ma ajutati cu un sfati si sa-mi impartasiti din cunostintele Dumneavoastra. va multumesc!

  50. MARGINE IOAN-DANIEL

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Adresa NOUA a Serviciului Regim Permise de Conducere Neamt este:
    STR. CUIEJDULUI, NR.1(FORUM CENTER MALL), PIATRA NEAMT

    telefon: 0233/234270

    e-mail:[email protected]

  51. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Daniel R.
    Salut Daniel!
    Ce ai rezolvat cu datul in judecata?

    Multumesc!

  52. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    care va sa zica nu ma pot obliga sa-mi iau permis de tip nou?
    A completat cineva cererea asta si i-au dat permis de tip vechi?As vrea pe cat posibil ceva date concrete,daca se poate cat mai recente!

  53. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Florian P.
    Doamne ajuta !

    Deocamdată am acelaşi răspuns ca şi pentru Tavi, în 18.09.2009.
    Nu mi-am schimbat şi nu îmi voi schimba permisul vechi şi expirat, deşi autorităţile m-au asigurat în scris că noul permis nu conţine cip. Mie nu îmi este suficient că nu conţine cip. Actele de identitate nu trebuie să conţină nici cod de bare, indiferent de care, că-i Code39 şi nu EAN-13, că acesta este doar un număr serial al documentului şi nu codifica date personale, nu mă interesează. Fără cod de bare. Cod de bare la mărfuri, dacă nu se pot abţine. Nu mai este loc de compromisuri. Ştiu că există alte soluţii, doar să vrem.
    Mai mult, mă gândesc să declanşez o dezbatere într-o problemă care nu cred că este atât de complicată pe cât ar dori unii să pară, anume să găsim soluţii pentru înlocuirea CNP-ului (codul numeric personal). Încep cu o propunere, o enumerare a liniei directe de descendenţă din arborele genealogic personal. Asta ne-ar ajuta pe lângă a ne defini identitatea să ne cunoaştem şi să ne pomenim strămoşii, să ştim din cine ne tragem, adică exact ceea ce nu vor cei care ar dori să ne uităm trecutul pentru a nu avea nici un alt viitor decât acela 'elaborat' de ei, după cum se vede.
    Dumnezeu ne-a dat libertatea de a alege. Orice sistem care îndrăzneşte să încerce să ne îngrădească darul dat de la Dumnezeu - libertatea de opţiune - este un sistem nu ticăloşit, ci unul care slujeşte tatălui minciunii. Chiar nu mă interesează că este de import din UE (toate răspunsurile conţin invariabil 'aşa cere UE, aşa este modelul UE' şi cu asta tovarăşele cozi de topor autohtone s-au scăpat de responsabilitate şi demonstrează că nu au credinţă din moment ce uită că vor răspunde în faţa lui Dumnezeu exact pentru alegerea lor de a sluji tatălui minciunii). Am mai importat un sistem în urma cu vreo 60 de ani, tot de la o uniune, URSS. Şi atunci ca şi acum operaţiunile s-au bucurat de srijinul larg al une mari mase de cozi de topor autohtone. Este alegerea si responsabilitatea fiecărui om în parte dacă se supune, dacă slujeşte unui astfel de sistem sau dacă luptă pentru credinţă. Nimeni nu ne poate obliga ce să alegem, de asta la judecată nu vom avea scuze. Răspundem cu sufletul nostru şi răspundem pentru o veşnicie. Ce au ales sfinţii închisorilor comuniste ? Ce a ales părintele Iustin Pârvu ? Ce a ales părintele Arsenie Papacioc ? Ce au ales cei multi care populează osuarul de la Aiud, dar si din alte locuri, pe care nu ştiu să-i numesc dar îi am în minte ? Ce a ales părintele Arsenie Boca ? N-avem modele ?! Nu există scuza că n-am ştiut !
    Dumnezeu să ne ajute, să ne lumineze şi să ne întărească.

  54. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    nici eu nu vreau sa am un cod de bare pe permisul auto
    dar nu stiu ce as putea face
    nu cred ca daca o sa fac o cerere in privinta asta chiar o sa se intample ceva in sensul de a scoate codul de bare

    nu toate tarile din UE au cod de bare dupa cum se poate vedea aici
    http://www.fulldrivinglicence.com/
    sau aici
    http://en.wikipedia.org/wiki/European_driving_licence

    http://en.wikipedia.org/wiki/File:Permiso_de_conducir_plastificado.jpg

    nu am vazut un permis de conduce strain decat pe aceste site-uri, si banuiesc ca asa este

    mai multe

    http://www.turbulence.org/Works/swipe/barcode_faq.html

    Directiva Consiliului 96/47/EEC din 23 iulie 1996 modifică Directiva 91/439/CEE, în scopul de a permite statelor membre posibilitatea de a opta pentru un format alternativ ( "cu carte de credit", format). Directiva prevede, de asemenea, că un spaţiu va fi rezervată pe modelul de permis comunitar pentru a permite o posibila introducere a unui microprocesor sau dispozitiv informatizat similar. După consultarea Comisiei, statele membre pot adăuga marcaje de culoare, cum ar fi codurile de bare, simboluri naţionale şi caracteristici de securitate. În contextul recunoaşterii reciproce a permiselor, codul de bare nu poate conţine alte informaţii decât cele care pot fi deja citite pe permisul de conducere sau care este esenţială pentru procesul de eliberare a licenţei.
    de aici
    http://ec.europa.eu/youreurope/nav/en/citizens/living/car/driving-license/index_en.html

  55. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    se pare ca este folosit codul "code 128", iar informatia din el este cea scrisa in cifre sub codul de bare

    programe cu care se pot citi aceste coduri daca sunt scanate, sau care genereaza coduri de bare se pot descarca gratuit de aici
    http://bytescout.com/download_freeware.html

    despre "Code 128" puteti gasi informatii aici
    http://en.wikipedia.org/wiki/Code_128

  56. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamne ajuta!

    Dragii mei, am gasit si eu astazi aceste msj ale voastra. chiar astazi vb cu cineva si mi-a zis de aceasta cerere. S-A FOLOSIT CINEVA DE EA PANA ACUM? ADICA, S-A ELIBERAT VREUN PERMIS DE TIP VECHI? ( ACUM CAND EXISTA DEJA CEL NOU )?
    Sa va spun ce am intrabat eu: eu sunt din Blaj, Jud. Alba. la ghiseul pentru eliberari permise , din cadrul IJP Alba, am intrebat un nene de acolo , spunandu-i : " in 2011, luna august ( anu' viitor), tre sa imi schimb permisul..."...." pot solicita unul de tip vechi? adica nu cel nou?" si nenea imi zice asa linistit : " ee, nuuu, nu mai merge, iti da direct unul nou. dar de ce, care e 'schema'? " - zice nenea-. nu i-am rasp nimik...! deci, vreau sa zic ca ei din start iti spun "nu", nu poti lua unu vechi. dar ma intere si pe mine, cum sa folosesc aceasta cerere , si daca cineva intradevar a reusit sa obtina ceva cu ea. va multumeeesc, by byyy

  57. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Daca soferii s-ar uni intr-o asociatie (de exemplu taximetristii, care sunt in general foarte uniti) si ar da in judecat statul roman, cred ca pot castiga.

  58. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Da , e o idee buna sa inceapa taximetristi un mic scandal... 🙂

  59. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    chiar functioneaza? nu a comentat nimeni aici ca ar fi reusit sa obtina vechiul permis...

  60. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ma dragilor, am vb cu un avocat....si se poate face actiune in instanta, dar nu sunt destule probe. trebuioe f mjlte adunate si cautate si studiate....! multe. insa eu am auzit altceva, si am stat de vb si cu preoti ( pt cine cunoaste, si cu cei de la Petru Voda) si acum , in noile permise, ACTUALE, - ma refer la , nu la model , ci la un permis nou, daca se obtine acum-, sunt fara cip. iar acel cod de bare, dupa cum i se spunea cuiva mai sus, este pe undeva ..."valabil" ca fiind pentru o mai buna gestionare a actului, asa cum se emit inca de mult timp, taloanele. cele vchi, ca acu asta nou ( talonul masinii ), nu stiu daca are sau nu cod. drept aceea, ce ma invatat pe mine un calugar, un fiu al Parintelui Iustin Parvu, este sa il schim acum. al meu expira la anul in august, dar mia zis ca mai bine sa il schimb acum, caci de al anul precis se vor emite cu cip, plus ca voi intra buletinele....! asa ca, mi-l fac pierdut, sau il deter., i-au vreo amenda....si il mai prelungesc 10 ani . dar in instanta....avocatul mi-a zis ca ca sunt unele lucruri care nu se leaga..in acea cerere.acu,eu v-am zis doar parerea mea. mai vedeti voi ce mai aflati. by by !

  61. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Nicu
    Nu mai vorbi lucruri neadevarate. Citeste ce s-a scris mai sus. Asculta ce au spus toti marii parinti duhovnici ai Romaniei.
    Doar oamenii au mai ramas sa fie insemnati cu codul de bare al lui antichrist, restul este insemnat (lucruri, marfuri, animale). Trebuie sa ne impotrivim acum pentru ca este mult mai usor decat va fii in viitor daca ramanem nepasatori. Sa nu ne vindem sufletele, asta e cel mai important. Mie imi expira in august 2011 si refuz sa primesc noul model.
    Doamne ajuta!

    AM O RUGAMINTE CATRE ADMINISTRATORUL SITE-ULUI
    In virtutea celor spuse de parinte Justin Parvu ("sa fim uniti") am rugamintea sa-mi furnizati emailul lui utilizatorului "Daniel R" si a celorlalti utilizatori. Trebuie sa luam legatura unii cu altii. Consider ca numai uniti putem face ceva.

  62. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @SorinC
    Salut Sorin,

    Admin trebuie să respecte niște legi, nu-l mai ispiti 🙂
    Scrie-mi la dardindar [at] mail [dot] com

  63. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Daniel R
    Ti-am scris, astept un paspuns de la tine.
    Doamne ajuta!

  64. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Buna ziua , tocmai am inceput scoala de soferi si dupa 3 zile de curs am aflat de permisul biometric.. nu stiu ce sa fac . nul vreau nu stiu unde sa ma duc,am vb cu mai multi oameni Mari sa spun asa, mi-au spus ca nu am cum sa primesc pe cel vechi . ce pot sa fac?

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @Danutz L
      Daca ne intrebi pe noi, noi iti dam raspunsul marilor duhovnici, care zic un categoric NU. Alegerea este a ta.

  65. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    e clar ca nu se poate lua carnet de conducere vechi. asa e sistemul ticalosit incat sa nu ne dea posibilitatea de alege intre permisul vechi si nou. inca nu stiu sigur daca e caz penal daca umbli cupermisul expirat.poate admin sa raspunda?
    Doamne ajuta.

  66. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Daniel R. mai conduci cu permisul expirat?
    Esti din Buzau?
    Doru s-ar putea sa fie preot.Nu e cazul sa ne contram.
    Mi-a expirat si mie permisul astfel ca dupa ce am citit destul si am intervenit pe langa Serviciul Regim Permise al Capitalei, mi s-a spus ca pot scoate unul nou fara probleme, dar cand au vrut sa-mi faca poza mi-au spus de mai multe ori sa imi misc capul pt. ca nu imi pot lua datele biometrice pentru iris. M-am ridicat si am plecat fara sa mai schimb permisul. Reactia celor de la ghiseu=m-au intrebat daca din motive religioase renunt. Atunci a adus un permis nou si mi-a aratat (fara sa fie remarcata de cineva) aici e CIPUL.
    Totul s-a petrecut azi 20-X-2010.
    Ar fi cazul sa ne unim numai asa vom fi ascultati de autoritati chiar daca ne considera "prosti" dar e o problema pt. ei daca suntem multi.Cum spune Sfanta Scriptura ''Unde sunt doi sau trei adunati in Numele Meu, sunt si Eu in mijlocul lor'' (Matei 18: 20).
    Sa avem nadejde in Dumnezeu si numai uniti reusim.

  67. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Salut c.c.c.,

    Da, conduc cu permisul expirat și port cu mine răspunsul seviciului permise, în urma cererii înregistrată la ei, prin care își recunosc incapacitatea de a îmi elibera un permis model vechi, fără cod de bare și cip. Cu alte cuvinte, eu am avut toată bunăvoința să imi schimb permisul inainte de expirare dar instituția abilitată a statului nu este capabilă să țină cont de dorința mea, a plătitorului de taxe și impozite, îngrădindu-mi libertatea de a alege.

    Nu sunt din Buzău.

    Doru nu e preot. Nu e cazul să ne contrăm.

    Ne-am unit la apelul părintelui Iustin Pârvu, am strâns semnăturile și le-am înregistrat la Administrația Prezidențială. Prin lipsa unui răspuns am primit cel mai clar răspuns.
    Cu unirea, in plan material, este mai greu. ”Ajutorului omenesc nu ne încredința pe noi Prea Sfântă Stăpână ci primește rugăciunile robilor tăi”. In plan spiritual ne putem uni atât de ușor prin rugăciune. Primul și cel mai bun lucru pe care îl putem face este să ne rugăm Lui Dumnezeu și Maicii Prea Curate să nu îngăduie aceste încercări asupra noastră, a românilor.

    Doamne ajută!

  68. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    as dori sa stiu si eu despre aceste portite. fac scoala de soferi si am vb cu instructorul despre posibilitatea alegerii unui permis vechi dar mia spus ca sunt doar cele biometrice.
    Deasemenea am vazut si un permis nou detinut de o colega. Nu contine cod de bare tip 666 dar are cip din cate am inteles.
    Nu vreau sa jignesc dar nu sunt convins ca cererile de mai sus sunt inca valabile, adica nu cred ca voi fi luat in seama daca le trm prin posta si nu as dori sa ajung in instanta.
    Intrebarea mea este daca mai am vreo alta portita[chiar si alte metode nu chiar legale] Multumesc pt rabdare

  69. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Mihail:
    Condiția să ai dreptul să conduci un autovehicul pe șosele patriei este să iei examenul de conducere.
    Partea care urmează este administrativă. Administrația emite, la cererea ta, un permis de conducere pe numele tău, după ce ai promovat examenul de conducere. Documentele de mai sus la care faci referire, se adresează administrației. Administrația este obligată să le înregistreze (le trimiți cu confirmare de primire dacă nu le înregistrezi peronal) și este obligată să îți răspundă într-un termen de 30 de zile. Răspunsul lor va fi negativ, m-aș mira să fie altfel, dar îl poți folosi.
    Dreptul de a conduce nu ți-l dă bucata aceea de policarbonat, convențional numită permis de conducere, ci examenul de conducere promovat, adică tu, omul, ai obținut acest drept promovând examenul prin efortul tău și tot tu omul hotărăști (ești plătitor de taxe și impozite, nu-i așa?) dacă permiți administrației să îți încalce acest drept și dreptul la liberă opțiune și dreptul la conștiință religioasă și libertatea și siguranța națională. Dacă vrei ceva mai mult vorbești cu un avocat sau cu mai mulți avocați, întocmiți o scrisoare către comandantul serviciului permise de care aparții prin care ceri eliberarea unui permis de conducere fară cod de bare (nu are importanță că e altă codificare decât EAN-13) și fără cip. Răspunsul va fi negativ, faci o copie după el și o porți la tine pe post de permis de conducere. Dacă vreun agent nu înțelege și se încăpățânează să îți facă proces verbal, îi ceri să scrie pe procesul verbal că ți-a fost refuzată emiterea permisului (nr. de înregistrare a răspunsului serviciului permise) deși ai promovat examenul de conducere, îl avertizezi respectuos că vei face plângere împotriva procesului verbal (asta înseamnă automat proces) și că îl chemi în solidar la proces. Dacă refuză să scrie pe procesul verbal obiecțiile tale, formezi 112 de pe mobil și chemi un echipaj de poliție care să constate că agentul refuză să scrie obiecțiile tale în procesul verbal. Dacă nu ai mobil, oprești un șofer din trafic și îl rogi să cheme un echipaj de poliție prin numărul de urgență. Te sfătuiesc să te adresezi imediat avocatului care te-a ajutat să întocmești cererea către serviciul permise pentru a rezolva situația în favoarea ta.

  70. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Mihail:
    Am uitat un lucru foarte important în legătură cu ce ai scris. Aici nu au loc ”[chiar si alte metode nu chiar legale]”. Asta își doresc tovarășii, să devenim la fel ca ei, mincinoși, fățarnici și căutând rezolvarea lucrurilor prin matarpazlâcuri după care să aibă motive să lanseze continuu programe de ”luptă împotriva corupției”, implementarea cipurilor pentru un control mai bun, acceptarea fără discernământ a oricărei prostii cerute de noua uniune, etc., pe banii noștri.
    Nu dragă, viclenii ăștia sunt niște piticanii, sunt niște tolerați, la fel ca tatăl minciunii căruia slujesc.
    Singur hotărăști dacă rămâi curat sau dacă te mânjești.

  71. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Multumesc pt raspuns . Mia deschis ochii in legatura cu cat de siret este conceputa birocratia. Sa fii liber dar cu mainile legate , ironic nu? Chestia asta cu permisul nu va ramane asa cum vor ei ... sfaturile tale sunt cu adevarat complexe, ceea ce inseamna ca la o astfel de problema trebuie sa apelez la cat de mult ajutor pot... este mult mai dificil decat am crezut.
    doar nu ucid pe cineva doamne fereste . eu doresc sa fiu liber.
    eu peste o sapt jum dau preselectia si acum e momentul sa trm aceasta cerere ??? nu imi este frica de umblat p drumuri .
    Multumesc
    P.s. Dupa ce am vorbit din nou cu instructorul ma sfatuit sa intru in audienta la seful eliberari permise sau ceva de genul cu unul din parinti [preferabil tatal -stii barbati intre barbati]
    consideri ca ar avea vreun efect ?????

  72. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Vesti bune. dupa ce am mai facut ceva cercetari .... am vb cu prietenii direct intresati de acest subiect ... am aflat ca permisele nu sunt biometrice ci doar contin un cod de bare , nu tip 666, dupa cum am mai spus in primul meu mesaj am vazut un permis nou la o colega obtinut cam in urma cu o luna . aveaa cod de bare dar ce ma uimit este faptul ca nu avea acel cip ca pe cartelele vechi de telefon public sau pe caduri bancare . am crezut initial ca e atat de mic cipul poate de dimensiuni microscopice ..... dar se pare ca mam inselat
    Am aflat ca permisele biometrice se vor introduce din iunie 2011.
    In cazul in care ma insel , daca o sami ia amprente digitale la poze.... ma ridic dau buna ziua si refuz politicos bucata aia de policarbonat.

  73. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    am fost mi au fakut poza si miau luat semnatura aia care apare p permis... miau fakut doar o poza deci e ok ... sing problema e codul de bare dar nu e tip 666

  74. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Permis mai… inteligent

    "Noul permis are, pe langa diverse elemente de siguranta vizibile si invizibile, un spatiu unde va fi imprimata o holograma cu chipul posesorului, pe langa fotografia existenta pe suprafata de plastic. De asemenea, exista un cod de bare, care va face foarte usoara verificarea datelor detinatorului, in prezent lucrandu-se la o baza de date care va trebui sa asigure accesul autoritatilor odata cu intrarea in spatiul Schengen.

    De asemenea, de circa 30 de zile, a fost introdusa asa-numita „recunoastere faciala”, tot la solicitarea expresa a UE, o aplicatie care va permite ca, in momentul realizarii fotografiei pentru permis, sa se realizeze o serie de masuratori care vor intra automat intr-o baza de date internationala, accesibila doar autoritatilor.

    De remarcat ca, in momentul de fata, daca persoana care face fotografia apare in baza de date accesata, intreg procesul de eliberare a permisului se opreste."
    Thursday, 5 August 2010

    http://observator.ro/drumul-permisului-auto-complicat-de-tehnica-47539.html

    Deci avem trei lucruri dubioase la noul permis.

    1. codul de bare- care nu este ean13. Un cod de bare apare si pe pasapoartele mai vechi fara cip. Este la fel de nesuferit ca si CNP-ul. Din punctul meu de vedere este o problema, dar nu cea mai grava.

    2.Folia metalica de siguranta sub care se poate oricand introduce un microcip.

    3.Colectarea de date biometrice, respectiv "recunoasterea faciala". Acest aspect il consider cel mai grav. Caci odata cu scanarea faciala poti fi reperat oriunde prin camerele de supraveghere. Datele biometrice vor fi introduse intr-o baza de date internationale. Deci.....pe mana cui vom incapea?...Nu e bine....

    Mai astept si alte opinii...

  75. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    buna ... stai putin prin recunoastere faciala si date biometrice eu inteleg mai multe poze ca la pasaport sau cel putin asa stiu ca te pune sa inclini si sa intorci capul in mai multe pozitii... mai astept si alte informatii

  76. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    "Direcţia Regimului de Permise de Conducere şi Înmatriculări Auto Bucureşti a schimbat aplicaţia de achiziţie a imaginii cu o alta actualizată şi performantă care are un program de recunoaştere facială, dar şi care este necesară conlucrării cu celelalte baze de date.

    • Adică, dacă mi-am făcut o operaţie sau am avut un accident, iar fizionomia are unele modificări, nu mai sunt recunoscut de actuala aparatură?
    Cam aşa ceva, iar pentru a fi totuşi recunoscut, în astfel de situaţii, trebuie făcute anumite documente. Oricum, timpul de achiziţie a acestei aparaturi este de 5 ori mai mare decât cel vechi."
    http://www.ziarulargesul.ro/index.php/actualitate/coada-mare-la-preschimbarea-permiselor.html

    Nu prea imi dau seama despre ce este vorba. Nu stiu sigur daca e vorba de biometrie.
    Poate altii cu permise noi ne pot spune mai multe.

  77. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cu permisiunea ADMIN, indraznesc amintesc despre un text al pr.prof.dr. Mihai Valica pe marginea subiectului RFID, cu referire directa la actele de identitate. Similar ar fi cu permisele de conducere. Din punctul meu de vedere, prezenta codului de bare nu poate sa deranjeze datorita faptului ca reprezinta o insiruire de caractere alfa-numerice repetate, in clar, pe act. Cu sau fara cod de bare, datorita cnp-ului, suntem deja redusi la un numar. Ca purtam un numar ce nu permite confuzii intre persoane, cu diverse ocazii, este un prim pas in organizarea unei baze de date a populatiei. Problema este ca aceasta baza de date ar fi trebuit sa fie detinuta doar de autoritatile statului emitator.
    Pasul periculos il reprezinta aparitia cip-ului pe actul de identitate si poate cel mai important lucru si totodata cel mai periculos este faptul ca baza de date a populatiilor tarilor din u.e. este cedata din mai 2011 statului Israel ca protector.
    Edificator este textul de care am amintit, text ce este de gasit pe internet, scris in 21 ianuarie 2009 cu titlul: "Studiu despre RFID" realizat de Pr.Prof.Dr. Mihai Valica, cu binecuvantarea † IPS Teofan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*