Curtea Constitutionala: Legal putem refuza primirea salariilor pe CARD

card-de-creditDispozitii privind plata pe card a bugetarilor au fost declarate neconstitutionale

Marti, 16 iunie 2009, Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionale art. 5-8 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 149/2007 privind aprobarea unor masuri in domeniul finantelor publice, ca urmare a invocarii exceptiilor de neconstitutionalitate de catre Avocatul Poporului.
In esenta, este vorba de prevederi care reglementeaza plata drepturilor salariale din administratia publica prin card.

Prin decizia de neconstitutionalitate, practic putem, fara nici o restrictie, sa cerem primirea salariilor si prin cont deschis la CEC sau banca, fara a fi obligati sa primim vreun card! Sa incurajam si pe colegii nostri sa refuze cardurile! Si pana acum cei mai curajosi au facut-o, iar acum avem si un temei legal!
sursa : Juridice.ro

18 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Foarte bine procedati ! Sa nu primiti Cardul care rimeaza cu Dracul !
    Fiti curajosi ! Sa nu va lasati ingenuncheati de slugile satanei !
    TRAIASCA ROMANIA CRESTINA LIBERA !
    TRAIASCA ROMANIA ANTI-CIP !

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ...Ooooo de cand asteptam sa aud o veste de genul asta !! Doamne ajuta!....vedeti cum ne ajuta Hristos Domnul ?cum ne poarta de grija? ne lasa cate o portita deschisa celor ce vor sa aleaga calea cea stramta ...ce duce la El.
    Prea Sfanta Nasacatoare de Dumnezeu miluieste-ne pe noi pacatosii!

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Slava Domnului!

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ori nu ati citat corect decizia ori va inselati singuri...acolo scrie ca numai cei din adm.publica au dreptul asta ei fiind o minoritate privilegiata fata de cei multi din domeniul privat(multe firme dau salarii numai pe card) si atunci unde este"victoria"?.corect trebuia ca TOTI salariatii din tara sa aiba aceasta posibilitate, altfel e un nou privilegiu si o discriminare.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @tais
      cei din admin. publica erau obligati, neavand alternativa legala. Cei din privat nu au fost obligati, poate restransi, insa acum exista posibilitatea legala de a combate aceasta constrangere si sa renunte la card. Trebuie un pic de nevointa din partea noastra caci Domnul ne da posibilitati de a ne dezice de acest sistem.

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cine a fost pana acum obligat sa primeasca banii pe card? Salariul de la orice firma se vireaza intr-un cont bancar indicat de salaraiat. Daca salariatul a solicitat bancii respective un card atasat contului atunci are si card, daca nu a solicitat nu are.
    Oricare dintre noi isi poate deschide un cont fara card la o banca si sa cerem virarea salariului in acest cont urmand ca banii sa-i putem retrage de la ghiseul bancii respective.

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Institutiile bugetare au emis de mult carduri. Prin indemnul si prin rugaciunile unui duhovnic bun, am resusit sa-l evit. Am dus o adevarata lupta pana am reusit sa-l evit. Cu putin timp in urma am respins si cardul de sanatate. Am, insa, carte de identitate si nu buletin cu file cum mi-as dori.

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    de acord cu ce a zis Adrian. si eu am avut card pentru salarii dar am renuntat la el si acum merg la banca si scot banii doar cu buletinul. banii se vireaza in cont si se pot scoate fie cu ajutorul cardului, fie direct de la banca. oricine poate face la fel. faci o cerere de renuntare la card la banca si totul se rezolva. Doamne ajuta

  8. un calin - tm

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dar daca in viitorul apropiat si buletinul (cu care scoti bani de la banca) are cip atunci care e diferenta fata de cardul de salar cu cip !?
    Doamne, ajuta!

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamne ajuta.
    Institutia in care lucrez a fost printre ultimele care a acceptat cardurile,din nefericire.In urma celor citite aici,zilele trecute am mers la BRD,de unde imi ridic salariul, si le-am spus ca vreau sa renunt la card si sa ramin la cont.Mi-au zis ca va fi un comision mai mare-nu-i nimic,numai sa nu mai am de-a face cu card-ul.I-am intrebat daca acest card(cel dintii) are cip.Au zis ca nu dar cel care va veni(acesta ar trebui reinnoit in ianuarie 2010) va avea cip.
    Vedeti cum sintem manipulati si neinformati?Habar n-avem ca sintem amagiti.Dar si ignoranta,prin neinformare,tot pacat este. Intind curse viclene,profitind de cele mai elementare nevoi ale omului.Trebuie sa fim foarte prudenti si sa ne informam.Sa punem intrebari,sa zicem ,,NU'' la ce ne primejduieste mintuirea.Sa priveghem,cum ne indeamna Hristos.Sint sigura ca Dumnezeu ne va ajuta daca vom alege ce trebuie,orice ar fi.

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Este foarte bine ca s-a ajuns la acesta decizie dar este doar o batalie cistigata nu si razboiul.Ar trebui si o lege care sa precizeze ca indiferent de modalitatea de plata a salariilor (la casieria societatii sau intr-un cont bancar), acestea sa ajunga in mina angajatului in acelasi cuantum ca pe statul de plata si nu micsorate de fel de fel de comisioane.De 2 luni am renuntat la card iar varianta cu virarea intr-un cont este f. costisitoare (6,9 lei/luna administrare cont + 0,5%la fiecare retragere de numerar la ghiseul bancii!!).Momentan iau banii de la casieria unitatii dar SEFII fac presiuni asupra mea.Doamne ajuta!

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    eu nici nu am stiut ca era obligatoriu cardul. Pur si simplu mi-am deschis cont de debit la banca si ridic banii lunar, fara sa mai am nevoie si de card

  12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    eu am card de 4 ani si habar n-am avut ca... protejam sistemul folosindu-l. In cazul meu cardul este vital pentru ca eu imiextrag banii in strainatate, nu pot sa ma duc la banca sa mi-i ridic personal. Si cred ca asa am sa fac si de acum inainte. Sint impotriva cipului din pasaport si din ID totusi... ca sa nu mai vorbesc de implant. Pina la urma nu cred ca asta este asa de important- ma refer la cardul de banca.

  13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Liliana, am si eu cont la BRD. Taxa de administrare pe luna pentru cont este 0.7euro iar retragerea de numerar este comisionata cu 0.5%. Daca ai card nu esti scutita nici de comisionul de administrare nici de cel de retragere de la bancomat prin urmare sunt aceleasi costuri. Ce anume ti-au spsu tie cei de la BRD?
    Comisionarea primirii banilor in cont este comisionata la unele banci (de ex Transilvania) insa la altele nu (BRD,Millenium, BCR).
    Cea mai raspandita si cu comisioane acceptabile dar nu ceel mai mici probabil este BCR.

  14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Nu este corect sa luam salariile prin acesti "camatari " moderni "din mijlocul cetatii". Deci nu sunt de acord nici cu posibilitatea de a avea un cont . Este un fel de pacaleala, ca sa ai posibilitatea de a alege. Dar "alegi" cum vor ei. Cand luam salarul inainte, primul banut il dadeam la biserica, drept multumire. Acum primul banut il retine banca pentru comision..., plus toate celelalte inconveniente (poti fi urmarit, etc.).
    Ar trebui cautata o cale de scapare. Poate jurstii credinciosi sa o gasesca, cu ajutorul Domnului.

  15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Linistea dinaintea furtunii. Sa stam bine, sa luam aminte.

  16. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Trebuie refuzat nu numai cardul, ci plata salariului prin banca, nu trebuie sa avem de-a face cu bancherii!!!

  1. Pingback: Razboi întru Cuvânt » CU CE PRET NE VINDEM? Progrese in unirea cu catolicii si inglodarea in datorii a tarii (Noutati 16-17 iunie)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*