Dan Puric se “jertfeste”

sinucigasul111-coperta1

UPDATE: Parintele Justin: Tortionarii isi vor vedea “dreptatea” lor, cand vor ajunge in fata mucenicilor si a martirilor

Deja ne este lehamite de acest subiect, insa ne-am gandit la cei care ar putea da crezare unor bloguri ce scriu in totala necunostiinta de cauza.

“Ce-o mai fi si asta?” : Dan Puric se retrage din proiectul “Memorialul Aiud” Oare o fi adevarat? Daca da, atunci foarte bine! Ne gandim daca nu cumva acestea au fost gandurile sale de la bun inceput, adica sa monopolizeze proiectul ca mai apoi sa-l lase de izbeliste. Altfel, de ce nu ar fi mers in sfat cu parintele Justin? Cert este ca pe langa impotrivirea noastra fata de atitudinile sale sfidatoare si irascibile, Sfintii de la Aiud nu au lasat sa se faca ce nu trebuie la Aiud si mai ales de catre cine nu trebuie. Mai bine din banul vaduvei sa fie stranse aceste fonduri, incat acea manastire sa aiba si durabilitate si sa fie cu adevarat loc de pelerinaj pentru intreg neamul. Daca e doar un zvon, atunci viclenia e si mai mare.

Inca o data dezmintim toate zvonurile unor “datatori cu parerea”, cum ca parintele Justin ar fi stiut de sfintirea de la Aiud sau ca parintele Justin este “in stransa legatura” cu Dan Puric. Nimic mai fals. D-l Puric nu a mai dat pe la Petru Voda de mai bine de jumatate de an. Nici macar la telefon nu s-a auzit cu parintele Justin. Sa mearga fiecare si sa afle singur aceste lucruri, chiar din gura parintelui.

Apoi, va invit sa observati clar atitudinea fata de problemele reale cu care ne confruntam, a celor ce ii iau apararea lui Dan Puric, cat si cea a actorului in cauza. L-ati vazut pe Dan Puric sa vorbeasca despre cipuri? Oare este o problema asa de neinsemnata? Este cea mai mare confruntare a Ortodoxiei sau nu? Apoi ceilalti “apologeti”, for-uri si alte organizatii  ortodoxe filantropice(ce ne duc mai mult spre catolicizare, decat spre o misiune marturisitoare) au facut la inceput un pic de “valva”, apoi au inghitit “somniferele” patriarhiei si au abandonat orice lupta. Invidia este la mijloc, caci nu vor sa se alature de fratii lor ce sunt pe baricade, decat daca initiativa le apartine. Un fel de “prikoke“, ce-si mananca linistiti “sfeclisoara” lor si nu-i mai intereseaza ca vine “junghierea”.

Acest scandal mizerabil credem ca a avut rolul de a compromite lucrarea de la Aiud si sa ne dezbine in lupta impotriva cipurilor. Pentru ca aceste doua lucruri sunt in mare legatura. Sfintii ce au biruit fiara comunista sunt cei care ne pot ajuta cu rugaciunile lor catre Domnul, ca sa rezistam si noi in aceste vremuri, tot de dictatura. Iar o biserica  in amintirea lor, construita din jertfa neamului romanesc ar fi ofranda in schimbul acestui ajutor mantuitor. Iata de ce dusmanii vor sa compromita aceasta lucrare si mai mult sa blocheze realizarea ei.

Credem ca in privinta manastirii de la Aiud, parintele Justin are primul cuvant de spus si noi trebuie sa-i fim alaturi. Cum si manastirea Petru Voda s-a construit cu ajutorul oamenilor, ce au pus fiecare cate-o caramida, asa ar trebui sa transformam si noi lacrimile izvorate din amarul acestor vremuri in caramizi ale nadejdii in mila Sfintilor de la Aiud.

Pentru rugaciunile lor, faca-se voia Tatalui Ceresc si nu a oamenilor. Amin.

61 Comments

 1. Da, trebuie sa delimitam Lumina de intuneric, Hristos de lupii imbracati in piei de oaie, insa sa nu ne credem intangibili, ca raul sta departe de fiecare dintre noi.
  Dan Puric e un roman care a marturisit credinta ortodoxa, il apreciaza pe Parintele Arsenie Papacioc si prin el ortodoxia curata, fara sa uitam ca in ce judecam pe altii in acel lucru cadem si noi.
  Stai, dar nu judecam, o sa-mi spuneti, dar si Iov n-a avut niste prieteni care ii vroiau ,,binele”?
  Fratilor, sa nu fim partasi cu diavolul care acuza omul, ci sa oferim celor care gresesc cuvintele Mantuitorului: DOAMNE IARTA-I CA NU STIU CE FAC!
  Astfel, fratilor, sa nu uitam faptul ca fiecare dintre noi este chip al lui Dumnezeu, chiar daca nu vrea sa accepte un sfat si da dovada ca nu se indreapta sa ii oferim sprijinul nostru cand are omul nevoie si nu cand vrem noi sa-l dam.
  Diavolul e cel care acuza, da si Mantuitorul a acuzat carturarii si ierarhia corupta evreiasca, dar sa nu ne credem pe acelasi nivel cu El.Trebuie marturisita dreapta credinta, insa sa nu devenim ad litera ci cum ne arata Sfintii Parinti, pastrand calea de mijloc , a caintei, smereniei si a iubirii dusmanului.
  Iar pe Dan Puric , daca a facut ceea ce a facut, trebuie sa il ajutam cu duhul blandetii, nu sa aruncam cu pietre in el. Trebuie sa stie ca a gresit , daca a gresit dar nu cum vrem noi sa-l indreptam ci cum ne arata Sfintii Parinti.
  Nu-i iau acestui om apararea, insa cand observ ca in loc sa fim uniti in comuniunea ortodoxa, unii dintre noi se cred mai credinciosi ca ceilalti, asa cum ma cred si eu, pacatosul, si creem dezbinare prin atitudinea noastra…am ceva de zis.
  Da, ecumenismul este panerezia secolului, insa cei atinsi de ea nu trebuiesc ucisi, ci daca este nevoie sa murim pentru ei.
  Cum asa? sa ne rugam bunului Dumnezeu sa se intoarca de la ratacirea lor, si cand o sa fie nevoie sa ne dea Bunul Dumnezeu sa mergem pana la jertfelnicie, si vazand ei asta sa isi dea seama de ratacirea lor, asa cum faceau si martirii de converteau barbarii care ii ucideau.
  Dar daca ii respingem fara sa le aratam dragostea divina, jertfelnicia noastra si nu acuzarea noastra ( a nu se confunda cu marturisirea dreptei credinte).
  Iertati-ma fratilor pe mine pacatosul, si pentru ce v-am scris.
  IUBITI-I SI IERTATI!

 2. Sunt total de acord cu tine (vulturul)

  sa nu uitam doua lucruri :

  1) Dan Puric, chiar daca nu a participat activ in lupta contra cipurilor el si-a exprimat public (la realitatea TV) opinia contrara introducerii acestora;

  2) ca jignirile si atitudinea rea si acuzatoriala nu fac cinste monahilor romani; desi din pacate se pare ca ea exista din plin (mai ales la cei neexperimentati)
  Astfel, asa cum arata si parintele Steinhardt, excesul de rigorism, proceduralism si formalism arata lipsa inteligentei si conduc la lipsa dragostei si la ura intre semeni.

  Poate ar fi bine, o impacare intre cei de la Appologeticum si Dan Puric (stiut fiind ca “o pace castigata e mai de pret decat o dreptate facuta”. Poate ca smerenia si dragostea noastra il va putea ridica si pe el.

  va multumesc si “sa va traiasca Dumnezeu !”

  George

 3. Tot pt Vulturul: are diavolul grija, ca doar e invechit in rele si in experienta, de batran ce e, ca sa nu mai fie vizibila jertfa celor care se jertfesc, ci sa fie socotiti niste bieti paranoici; ca cea mai mare shmecherie a diavolului in zilele noastre este sa te convinga cu orice pret ca el nu exista, asa ca cei care vorbesc de existenta lui sunt nebuni. Sa luptam impotriva lui, uneori folosindu-ne chiar de el, ca este fricos, prost, las, s.a.m.d.
  Nu mai avem cand sa fim caldicei, si n-a fost niciodata vreme pt asa ceva, ci este vremea marturisirii pe viata si pe moarte, si impostorii trebuiesc aratati cu degetul fara mila, cu curaj, si in numele Domnului. ACUM SE SEPARA OILE DE CAPRE !
  Daca nu sunt descoperiti falsii marturisitori, mai pot rataci in continuare pe multi, cu “duhul blandetii”, caracteristic in zilele noastre ecumenismului, care si el lupta pe viata si pe moarte sa se impuna. FIECARE SE RECUNOASTE DUPA FAPTELE LUI.
  Si prea multi actori se fac marturisitori, la inceput, si apoi?
  Nu cumva urmeaza exemplul Sanctitatii sale Papa Ioan Paul al 2-lea, care a impins omenirea, sa ma ierte Domnul daca gresesc, spre ecumenism ?
  TREBUIE SA BAGAM BINE DE SEAMA PE CINE ASCULTAM SI PE CINE NU !

 4. Cand vom intelege odata ca a fi crestin nu inseamna a fi si prost ? Cand vom inceta sa ne dam ochii peste cap a smerenie si a amesteca cele ale ortodoxiei cu viclesugurile diavolesti ?
  Cine ii vrea rau lui Puric ? Nu toti am fi bucurosi sa avem un far calauzitor, o personalitate sincera, demna si plinitoare a liniei neamului pe care sa o urmam in aceste vremuri atat de tulburi ?
  Are actorul astfel de valente ? Dupa cum vorbeste, multi au crezut ca da. Dupa cum “nu vorbeste” se pare ca nu prea.
  Am auzit si ca nu trebuie sa-i cerem mai mult decat el insusi afirma ca ar putea da: o cale cat de cat maturata spre biserica. Si pentru asta este intr-adevar de apreciat. A adus in casele multora un tip de discurs nemaiintalnit pana atunci.
  Oricum, desi atragator, ati remarcat ca discursul lui (atat cel verbal cat si cel scris) este “political correct” ?
  Nu stiu daca asta este un pacat; desi e cam greu sa fii si “correct” alaturi de mamona si incorect alaturi de Dumnezeu, dar este un prim semn de intrebare serios.
  Dupa acest semn de intrebare mai cautati si vei afla: vedeti cu cine se insoteste … si … ups … veti vedea cine este.
  A devenit din inger demon … ? Nicidecum; e tot un om cu forte si slabiciuni …
  Doar ca acum e un om public, e un om care se vrea urmat si formator de opinie si ceea ce i se poate usor ierta unui “noname”, nu poate fi trecut cu vederea unui vorbitor de la tribuna.
  Sa ne rugam pentru el ? Da !
  Sa-i luam apararea ? NU ! Dan Puric trebuie sa-si ia apararea singur prin cainta fatza de toti ce pe care i-a inselat in asteptari … incepand cu parintele Justin.

 5. Toata admitratia pentru acest site luptator pentru Domnul si pentru dreptatea Sa, la fel si pentru Victor Roncea, si curajul lui ! Domnul sa-l ocroteasca sub Sfant acoperamantul Lui, ca diavolul sa nu-l biruiasaca niciodata ! Amin. Este un exemplu pentru noi toti.

 6. nu va hazardati cred ca gresiti in acest subiect
  nu are nimeni dreptul sa arunce cu piatra in altul decat daca e fara de pacat si nu cred ca e cineva astfel cu atat mai mult roncea si altii Poate ca daca ne am cere iertare ujnii altora si am fi uniti in Hristos, atunci am avea reusite in lupta noastra pana atunci …nu inteleg rautatea asta fata de dan puric oricare ar fi gresala lui si toate jocurile astea ..sunt dezamagit de cata dezbinare e intre noi….dar se vor lamuri ele toate…intr-o Zi
  Dumnezeu cu mila peste noi toti

 7. UmbraSerii a zis, ….

  ” Sa ne rugam pentru el (pt D.Puric)? Da !
  Sa-i luam apararea ? NU ! Dan Puric trebuie sa-si ia apararea singur prin cainta fatza de toti ce pe care i-a inselat in asteptari … incepand cu parintele Justin.”

  Intru totul de accord cu fratia ta…UmbraSerii

 8. Mersi Victor Roncea pentru filmele de la piesa. Chiar vreau sa ajung sa o vad. E o gura de oxigen in cultura romaneasca. Slava Domnului ca se mai face si astfel de arta.

 9. Sfinţii Părinţi au luat şi măsuri , n-au făcut numai rugăciuni. Eu asta cred că ar vrea să facem administratorul site-ului şi Victor Roncea.Să nu ne îmbătăm cu apă rece! Sau suntem mai smeriţi şi mai iubitori şi mai rugători decât Sfinţii Părinţi?Lăsaţi mândria(vulturul, horadeanu)!

 10. Fratilor grijulii pt. soarta lui Dan Puric, nu va mahniti, caci noi nu-l judecam ! Nu judecam pe nimeni, ci ne straduim sa tinem Calea dreapta, sa deosebim binele de rau. Este infiorator ce am vazut in filmele postate. Omul asta s-a departat cu totul de Dumnezeu daca poate sa joace in asemena spectacole hulitoare ! E clar, slava desarta i-a luat mintile ! Chiar trebuie sa ne rugam pt. el ! Multumim Apologeticum si d-le Victor Roncea pt. tot efortul pe care il faceti ca sa ne deschideti ochii. Vad ca e cate unul care a inteles pe dos mesajul dvs., dar sa ne rugam si pentru acestia !

 11. Ma doare ca nu am meritat un europarlamentar ca Dan Puric, asa cum era in urma cu aproximativ 1 an…Toti ne-am bucurat ca exista si ni s-a parut ca aparitia sa e providentiala…
  Din pacate, s-a indepartat de pr. Iustin si asta este cert odata ce nu a candidat la aceste alegeri… Daca ar fi fost in continuare in preajma manastirii Petru Voda nu l-ar fi lasat poporul sa nu participe…

 12. Deocamdata vorbim doar de un zvon, nu? Daca se retrage sau nu Dan Puric conteaza mai putin (sau mai mult, daca martirii de la Aiud nu-l vor). Ceea ce conteaza mult mai mult este sa se retraga proiectul aberant care se intentioneaza a se construi la Aiud, in locul manastirii cerute in numele martirilor inchisorii comuniste de catre parintele Iustin, el insusi un supravietuitor al acelor inchisori si pe deplin indreptatit a avea un cuvant de spus.
  De ce ramane Dan Puric subiectul central si nu acel proiect aberant, asta ma nedumireste cel mai mult.
  Poate spre aducerea unui om la smerenie? Asta n-ar fi putin lucru, daca intr-adevar se doreste asa ceva. Un suflet castigat pentru Dumnezeu valoreaza mai mult decat un templu, numai sa nu-l aduceti inaintea Lui Dumnezeu plin de noroiul aruncat de voi…
  Multumiri lui Victor Roncea pentru clipul cu mesajul parintelui Filoteu. Era de mult asteptata o pozitie oficiala de la manastirea Petru Voda, dar imaginile suprapuse nu stiu daca sunt in armonie cu spiritul monahal sau cu vointa celui care tine acea cuvantare.
  Cat despre celelalte clipuri, nu-mi spun nimic nou.
  Exista si teatru decent, si teatru stupid, si teatru plin de blasfemii, si chiar teatru plin de dementa totala. Depinde ce alegeti. Sa nu-mi spuneti ca nu ati fost niciodata la un spectacol de teatru sau ca nu ati vizionat niciodata un film. Important este sa alegi ce e bun. Eu prefer un teatru decent si nu accept din principiu ridiculizarea sau reprezentarea “teatrala” a vreunui subiect sau act religios. Acestea doua (teatrul si religia) nu se cuvine a fi amestecate. “Nu luati numele meu in desert” a spus Domnul.
  Exista in viata fiecaruia multe lucruri incompatibile dar de care ai nevoie. De exemplu nu poti servi micul dejun in timp ce stai pe toaleta dar pe amandoua ai nevoie sa le faci… la vremea lor. Daca ati reusit cumva sa le impacati pe acestea doua (sper ca nu amestecandu-le) poate veti gasi in viata voastra putin loc si pentru teatru numai sa nu fie orice fel de teatru.

 13. eu ma intreb cum a putut Pr Iustin sa se lase pacalit de dl puric-cand pornesti o asa actiune de amploare spirituala nu invoci ajutorul Duhului Sfant-sau poate Sf inchisorilor au considerat ca inca nu e momentul sa se realizeze proiectul?Sau poate ca asa trebuia sa se intample ca sa mai iasa la iveala cate un tradator de neam si tara-ca parca nu erau destui!Asa e scris sa mai patimim pana obtinem indurarea Domnului si pt tara noastra !

 14. as vrea sa va spun cateva cuvinte despre gustul amar care ramane in urma lecturii sitelui si a majoritatii comentariilor de mai sus. Fratilor, miroase a dezbinare si a autosuficienta toata vigilenta asta a noastra. Daca considerati un lucru rau initiativa domniei sale de a contribui la realizarea unui memorial al victimelor comunismului ( nu inteleg de unde rezulta ca asta exclude sau impieteaza asupra construirii unei manastiri in acelasi loc) atunci de luati in deradere prin tonul pe care il folositi chiar din titlu retragerea domniei sale din proiect? Nu credeti totusi ca domnul Puric pana acum a construit mult, iar noi si altii precum “cainele rau ortodox” cum se autointituleaza dl. Roncea, ne straduim sa daramam cu atat entuziasm? Dan Puric a sensibilizat lumea romaneasca, foarte multi tineri si nu numai, catre modul de traire ortodox autentic, care parca aici nu prea se mai intrezareste. Sa fim cu mai multa grija pentru ca ne-am asezat pe scaune de judecatori care stim bine ca nu ne apartin. Totusi Dan Puric a luat pozitie si impotriva problemei cipurilor in emisiunea din prejma Pastelui pe care a avut-o la dl. Turcescu. Iar tonul pe care il foloseste este departe de a fi corect politic, ci doar nu prea seamana cu limbajul uzual distructiv al romanilor fie ei si ortodocsi practicanti, ci este acela al unui om pentru care nobletea sufleteasca este ceva firesc si impropriat.

 15. Ma minunez cat de creduli si ignoranti pot fi romanii!
  OAre ce acuze i se aduc lui Dan Puric decat faptele sale? De ce fugim de evidente si ne place sa traim intr/un imaginar dureros de inselator , imbatati de vraja unui comediant? Este dureros de intristotor ca romani au ajuns sa fie incurajati in lupta cu Satana, in pastrarea valorilor crestine de un comediant!
  Filmul acesta Sinucigasul , postat aici, este cu adevarat o blasfemie si nu pricep cum un crestin poate sa aplaude cu ochii inchisi asa ceva.
  Iata o realitate! Acesta este nivelul poporului in care traim! Imbatati la culme, doar doar om mai rade si noi de o poanta si asa sa ne mantuim…. Ce mai conteaza daca face propaganda masonilor si este asociat unui club acolo de la Roma. Doar e un club acolo si el…. Halal, popor roman!

 16. Aşa cum a afirmat “florenta”, (mai multă) prudenţă avem a pune în judecata noastră. Aruncatul cu piatra pare fi devenit “noul sport naţional”, deja fapt constatat în cele câteva luni de când cutreier ocazional net-ul… Căutând să păstrez echilibrul de care am nevoie, m-am întrebat, în timp, ce-ar fi dacă: *ni s-ar LUA apa curentă (acum şi la sate, din ce în ce…)? *ni s-ar LUA gazul combustibil?… *n-am mai avea curent electric?… *n-am mai avea internet?… Dar dacă am constata, lucid (!…), că nu-l (mai) mărturisim pe Hristos în viaţa noastră… Depindem de orice, cu acordul nostru, numai de Dumnezeu – nu! Sântem prea ocupaţi…

 17. Fratilor, oameni buni, Florenta si Ioann , treziti-va odata, cei care mai aveti dubii asupra mascarilor in care joaca actorul Dan Puric ! V-o spun astazi, in sfanta zi a Cincizecimii, cu durere, trebuie sa ne delimitam cu totul de astfel de rataciti, nu-i mai luati apararea ! A avut o mica interventie la R. Turcescu in emisie contra cipurilor, dar nu e de ajuns ! Un crestin nu joaca roluri de sinucigasi – ideea e sinistra, au fost unii care s-au jucat de-a spanzuratoarea pana s-au spanzurat de-a binelea, pt. ca diavolul asteapta sa-i dai intai o unghie, pe urma te vrea cu totul. Noi aici nu ne certam , nu clevetim, nu dam cu piatra, ci ne intarim unii pe altii cu sfatul, dar si luand atitudine contra raului, indiferent de unde ar veni el. Sa ne rugam pt. Dan Puric si pt. toti cei ce vor sa ne piarda !

 18. bai baieti… pastrati-va calmul. cea mai mare confruntare a Ortodoxiei, “somniferele” patriarhiei si au abandonat orice lupta, ce’s astea mai? Ne facem Ortodoxia de ras, ce atatea revolutii? Chiar nu inteleg ce vreti voi sa faceti. Asta’i atitudinea cea mai buna? Daca ar fi sa privim mai profund lucrurile ne-am implica mai mult in rugaciune. Asa cum spunea Marele Filotheu in clipul postat de V.R. ca actoria e lapadata de Biserica si actorul nu se poate impartasi, asa nici cel care juuuudeca, cel ce nu iarta, cel ce baga sminteala in societate, cel ce tulbura, revolutionarul, acesta o poate face? De ce nu cautam pacea? De ce atatea revolutii? Nu stim ca adevarata revolutie e cea interioara? Ni se pare OARE ca am depasit stadiul de lupta interioara si suntem capabili sa ne afisam lumii cu atatea porniri pacatoase? Pentru ce atata “MISIUNE”? Sa avem discernamant. Sa cautam pacea si lucrurile simple. Sa iubil si sa ne implicam in rugaciune. Asta’i atitudinea bineplacuta lui Dumnezeu. Chiar trebuie sa dezgropam mortul? Si daca da, pentru ce? Cei mai slabi se smintesc mai oameni buni, si e de belea, ce vom face pentru ei? De ce sa fim pricina a necredinciosilor si a hulitorilor de Dumnezeu de o mai mare necredinta, de o bucurie a nefraternitatii noastre? Nu stim ca cele mai mari lovituri sunt cele din Biserica? Din interiorul ei? Ne dusmanim intre noi, ne ocaram, ne afisam pacatele… si mantuirea trece pe langa noi. Nu-mi place atitudinea voastra, aduce multa tulburare. Pacat, ortodoxia e asa dulce. Fara dezbinare, fara schisma, fara judecata… doar dragoste, fapte bune si rugaciune. Iartati-ma… imi erati asa de dragi…

 19. @ Vultur, Horadeanu si tuturor celor care ii iau apararea figurantului Dan Puric.
  Oare nu va este clar ca acest figurant Dan Pauric este un Tradator ?
  Intrebati-l pe acest Tradator cate zile de puscarie a facut sub comunisti si dupa aceea informati-ne si pe noi. Nu era normal ca acest Tradator – Dan Puric- sa-l tina la curent pe Sfintia Sa IUSTIN PARVU, in legatura cu viitoarea Manastire a Sfintilor Inchisorilor de la AIUD ? Nu stie oare ca Sfintia Sa IUSTIN a facut 17 ani de inchisoare, fiind batut, insetat, infometat, torturat ca sa se lepede de HRISTOS si n-a facut-o ? De ce a participat la asezarea primei pietre la temelia asa zisei Biserici de la Aiud ? Sfintia Sa IUSTIN trebuia sa fie anuntat PRIMUL de acest Puric. De asemenea, toti cei care au fost in temnitele comuniste si inca mai sunt in viata, trebuiau anuntati. Acest Dan Puric este mana in mana cu IPS Andrei Andreicut si cu alti Tradatori. Acest figurant Puric, IPS Andrei Andreicut, etc. vor sa construiasca la Aiud, dar cand bisericile si cimitirele erau distruse sub Ceausescu( cu binecuvantarea raposatului Teoctist ), unde erau acesti tradatori ? De ce nu s-au opus ? Acesti ticalosi sunt deja in mainile Satanei, adica sunt la ordinele celor care il urasc pe HRISTOS.
  Ce, D.Puric nu a avut timp sa-l anunte pe Sfintia Sa IUSTIN, de planul diabolic care a fost urzit in ceea ce priveste Manastirea de la Aiud ? Cum se face ca de mai bine de 6 luni actorul Puric n-a mai dat pa la Manastire si nici nu a incercat, pe alte cai, sa ia legatura cu Parintele IUSTIn ? Deci, eu cred, ca la mijloc este un complot bine ticluit, de catre dusmanii lui HRISTOS, de a impiedica constructia acestei SfManastiri la Aiud. Le este frica dusmanilor Crucii, ca viitoarea Manastire de la Aiud va deveni loc de pelerinaj national si international si ei au tot interesul sa inabuse orice actiune crestina. Sa nu uitam ca traim vremuri cand se face totul pentru distrugerea Dreptei Credinte -Ortodoxia – si acesti tradatori precum Dan Puric, IPS Andrei Andreicut, etc.sunt instrumente in mana Satanei.
  Toti acesti trad

 20. @ Vultur, Horodeanu, etc.
  Continui, deci…

  Toti acesti tradatori – Dan Puric, IPS Andrei Andreicut, etc. – care nu au tinut seama de Cuvantul Sfintiei Sale IUSTIN si au pus prima piatra la temelia asa zisei biserici, sa faca bine si sa se retraga din acest proiect. Nu avem nevoie de draci ca ei, pentru constructia Sf.Manastiri de la Aiud. Dumnezeu ne va ajuta sa construim O ADEVARATA MANASTIRE LA AIUD si nu un templu pagan.
  Crestinii se vor mobiliza si vor da o mana de ajutor pentru constructia Sf. Manastiri, fiecare dupa posibilitati.
  Deci, treaba este limpede, tradatorii trebuie indepartati si de la acest proiect si de a nu mai face teatru. Decat sa faci teatru pentru a spala creierul oamenilor, mai bine nu-l mai faci. Oare faptul ca prin teatrul lui, isi bate joc de Dumnezeu, asta nu te pune pe ganduri Vulture ? Daca ai chef, roaga-te pentru acest figurant, eu nu ma rog pentru tradatori. “Iarba rea din holde piara, Piara dusmanul din Tara”…. Eu am o reteta care nu da gres niciodata : Dan Puric, IPS Andrei Andreicut, etc. sa plece prin fundul Siberiei unde sa stea pe paine uscata si pe apa pana la sfarsitul vietii lor si sa se roage Bunului Dumnezeu si Sfintei Fecioare Maria pentru ca sa li se ierte toate ticalosiile pe care le-au facut… deci, eu le spun deja,”Drum bun” si sa nu mai aud de numele lor……
  Iar tu Vulture las-o mai incet cu indemnurile tale, nu de alta dar mai am si altceva de facut, n-am timp sa te citesc si nici chef…..tu vii cu acelasi refren cam tot timpul…..
  Sper Vulture ca nu esti prieten cu Puric. Sau poti sa stii ? Vad ca-i pledezi bine cauza, sugereaza-i sa te ia ca avocat……
  JOS CU TRADATORII LUI HRISTOS !

  TRAIASCA ROMANIA CRESTINA LIBERA !

 21. Dragi mei romani, fratilor sa nu ne grabim asa cum spunea si Florenta. Dumnezeu ne va lumina cu Duhul Sfant si vom vedea Adevarul. Va intreb?….daca peste ceva timp vom vedea si auzi lucruri asemanatoare despre gazada acestui blog (domunul Victor Roncea) spre exemplu,…..vom arunca shi in el cu pietre?……Nu uitati suntem crestini ortodocsi , avem trairi dar shi rataciri, calea spre mantuire este plina de nevointa …….Sa ne rugam pentru Domunul Dan Puric si pentru sufletele tuturor asemeni lui. Nu uitati Sfanta Scriptura ne invata ca “graul se cerne de neghina” ,in timp…….sa nu grabim timpul sa fim doar cu sufletul intru Hristos! Sa nu ne lasam dezbinatzi ci doar sa “ne cernem”.

  Dumnezeu sa ne ajute!

 22. Acest Puric pana la urma si-a atins scopul. A vrut sa faca valuri si a facut unele foarte mari.
  Am cazut in plasa ca niste fraieri. De ce atatea discutii despre acest mim?
  Nu stim daca a fost o cacialma ceea ce a jucat, sau a fost un om cinstit luat de valurile mandriei dobandite in urma popularitatii impresionante.
  Ceea ce este foarte clar sper, e ca a gresit.
  Cel mai bine ar fi sa-l lasam in pace. Cred ca asta l-ar deranja cel mai mult.
  Bineinteles sa ne rugam pentru el ca sa-i lumineze Dumnezeu mintea spre o traire adevarata in Hristos. Si inca ceva, cand faci primii pasi in ABC-ul credintei ortodoxe, nu te erijezi in orator national in ale credintei, devenind un factor de influentare a unor grupuri mari de oameni. Asta tot mandrie sa numeste …
  Cred ca intentia multora nu a fost sa arunce cu pietre in el, ci lumea cred ca a fost socata de ceea ce a facut, pentru ca „din fapte ii veti cunosate” (citat din memorie …).
  Cand cineva greseste ii atragi atentia ca sa se indrepte. A cocolosi greselile nu este crestineste.
  E adevarat ca unii au fost prea duri in exprimare, dar fiecare se exprima dupa cum ii este felul.
  Asa ca la rugaciune oameni buni si sa-l lasam in pace pe mim.
  Sa ne rugam ca la Aiud sa se construiasca o adevarata manastire ortodoxa si nu un memorial, pentru ca toti inaintasii nostri, fara exceptie, au construit BISERICI SI MANASTIRI ORTODOXE si nu memoriale.

 23. Aaa, era sa uit!
  Dupa ce ati vazut fragmentul blasfemiator din bazaconia lui de spectacol (sinucigasul parca se numeste …), mai are cineva curajul sa-i ia apararea? Pentru ca daca o face, inseamna ca este de acord cu astfel de manifestari „artistice”. Care ar mai putea fi atunci diferenta dintre un crestin ortodox si un om care iti bate joc de dreapta credinta?!?

 24. Astept un cuvant “filmat” al parintelui Justin in cazul lui Puric, pana atunci nu inteleg de unde cei de la Apologeticum stiu chestii de culise, spre exemplu: “D-l Puric nu a mai dat pe la Petru Voda de mai bine de jumatate de an. Nici macar la telefon nu s-a auzit cu parintele Justin. Sa mearga fiecare si sa afle singur aceste lucruri, chiar din gura parintelui.”
  Oricum, cred ca ar trebui sa nu exageram. Daca este asa cum spune Apologeticum, cum de nu-i lasa nici o cale de “intoarcere” lui Puric? Nimeni nu e perfect si in cazul asta nici Apologeticum, asa ca, hai sa fim si blanzi ca porumbeii, nu numai intelepti ca serpi.

 25. Nimeni nu este fara greseala. Sufletul omului numai Dumnezeu il stie. Si, bineinteles, cei de pe blog care il judeca si-l osandesc.

 26. Eu sunt convins ca nimeni nu are suficiente informatii pentru un “verdict” corect, de aceea cred ca multi s-au grabit sa judece. Timpul le va scoate la iveala. Adevarul va triumfa!

 27. @Roxana:
  “Sinucigasul” este o piesa de teatru, si chiar un foarte buna. Fa diferenta intre o piesa de teatru, scrisa in anii duri ai formarii comunismului, adica arta, si o manifestare satanica pura. Daca poti!

 28. Frate Amurg, nimeni nu-l osandeste, ci se cruceste de tupeul si nelegiuirea acestui mim. Sa-si retraga spectacolul si sa se spovedeasca la duhovnic pt. ca a luat in batjocura numele Domnului !

 29. Doamne Ajuta,
  M-am cam tulburat cind am citit toate astea despre Dan Puric!Sper ca se va clarifica cit mai repede!ADEVARUL VA TRIUMFA!Totusi chestia cu “sinucigasul’ sa nu fie oare vreo aluzie la Iscariotean si la cei 33 arginti?Sa fie un “puric” mai josnic decit cei pe care-i critica recent?
  ps;vorba parintelui Cleopa;..”raaaabbbdaaaarreee…rrraaabbdddaaarrreee”..etc

 30. Fratilor trebuie sa iubim , dar nu cum vrem noi cu bata, ci prin exemplul Mantuitorului Hristos.
  Da Sfantul Nicolae i-a dat o palma ereticului Arie, Sfantul Spiridon a dat foc fortului papist, insa noi, eu ticalosul sunt pe acelasi nivel cu ei?
  Sa iubim, sa aratam boala-ecumenismul, cipuirea DAR sa dojenim cu Duhul Blandeti, luand insa seama sa nu cadem si noi in ispita, si nu dupa capul nostru!!!

 31. chiar de va cadea cineva in vreo greseala VOI, CEI DUHOVNICESTI, indreptati-l pe unul ca acesta cu duhul blandetii, luand seama la tine insuti ca sa nu cazi si tu in ispita, purtati-va sarcinile unii altora si asa veti plini legea lui Hristos… cf Sf Ap Pavel, nu?
  Victore ai grija, Danion si toata gasca… imi sunteti dragi pentru atitudine, dar sa fie cu discernamant. Hristos in mijlocul nostru!

 32. Si totusi Roxana are dreptate… Mai ales in cazul acelei piese de teatru. O astfel de “manifestare artistica” are in mod inevitabil efecte negative ascunse asupra subconstientului celor ce asista. Nu fiecare dintre acestia au acelasi antrenament al abstractiei si al disocierii actului “artistic” de realitate cum il au criticii de arta (intre noi fie vorba, astia din urma s-au disociat complet de realitate… adica au luat-o razna… bine de tot).

  In ceea ce-l priveste pe actorul Dan Puric, se pare ca tinde sa devina al 2-lea subiect dupa Elodia, nu stiu cum de l-a ratat OTV-ul. Omul a facut o gresala, poate si-a dat seama, sa-l lasam sa cugete asupra acesteia, sa-si rezolve problemele cu Parintele Iustin, si poate in cele din urma va deveni mai credincios decat multi dintre noi, de unde stim noi caile Domnului? Cine ar fi crezut ca Maria Magdalena va da o mult mai mare dovada de credinta decat marii preoti ai vremii sale? Iar “meseria” ei vi se pare mai buna decat a lui D.P.? Noi sa cugetam la pacatele noastre ca nu cumva sa se dovedeasca mai grave. S-au mai discutat toate acestea si in cealalta pagina a blogului (google search cu “lovitura-din-teatru-pe-scena-aiudului”) Evit sa pun aici un link direct deoarece risc sa nu trec de “spam”.
  Ca sa-l pot numi pe Dan Puric tradator voi avea nevoie de inventarea unui alt cuvant in dictionar pentru a-l defini de exemplu pe cel ce si-a nesocotit tara si poporul in favoarea nu stiu carei “axe” sau pe cel care a daruit resursele tarii mafiei economice si exemplele pot continua la nesfarsit.

  In problema cea mai arzatoare, Aiudul, se pare ca ne cunfruntam cu o realitate trista si (aproape?) implacabila a sistemului capitalisto-socialisto-mosieresc (un fel de struto-camilo-testoasa ca tot e la moda manipularea genetica…) instalat in Romania. Se pare ca nu poti construi in ograda vecinului ceva impotriva vointei acestuia iar cel ce vine cu banii are la randul lui propriile fantezii si bineinteles “drept de veto” dupa cum ati vazut. Nici pe propriul teren nu poti construi ce vrei fara acordul politicienilor de la primarie.
  Ne trebuie mare putere de convingere pentru a influenta ceea ce se “lucreaza” la Aiud.
  Si mai ales ajutor de la Dumnezeu si de la sfintii ce s-au jertfit acolo.

 33. Draga Amurgule, sigur ca-mi place Steinhardt. De ce intrebi ? Scuza-ma ca-ti raspund cu intarziere. Astept sa-mi spui ce e cu Steinhardt

 34. Daca iti place probabil ca ai citit si cartile lui cele mai importante. Iar daca le-ai citit, cu siguranta ca ai observat o suma intreaga de lucruri (pareri, abordari) nu prea ortodoxe (ecumeniste, intelectualiste, etc.).

  Problema se pune: il aruncam la gunoi pe Parintele Nicolae Steinhardt pentru acele cateva lucruri gresite pe care le-a sustinut ? Este lucrarea Parintelui Steinhardt NULA din cauza acelor catorva lucruri gresite pe care le-a sustinut ?

  Nu cred. Si asta pentru ca iubea sincer Ortodoxia si il iubea sincer si deplin pe Hristos. Prin lucrarile lui a facut accesibil un punct de vedere ortodox celor care, sa zicem, au anumite prejudecati intelectualiste in a se apropia de Biserica (o vad ca pe o suma de superstitii, etc.). Pentru genul asta de oameni, un om ca parintele Steinhardt este singurul care le poate prezenta Ortodoxia pe “limba lor”, ceea ce este MARE LUCRU, caci le poate salva sufleltele.

  Chiar daca nu le ofera, sa zicem, cea mai purista exprimare a dogmelor si adevarurile de credinta, le ofera ceva, cred eu, mult mai important: un Hristos VIU, Ortodox.

  Cam asta cred eu ca se intampla, pastrand proportiile, desigur, si in cazul lui Puric. Este un om evident plin de defecte, ca noi toti, dar si cu o inzestrare intelectuala mult peste medie. El insa, spre deosebire de multi dintre noi, a avut curajul sa se smulga dintr-o lume care … crede-ma, iti ofera niste ispite pe care 90% dintre noi nu le-ar putea duce.

  Mesajul lui a ajuns la o paleta extrem de variata de oameni si i-a apropiat de Hristos, de valorile traditionale ale neamului romanesc. Ceea ce nu e putin lucru inaintea lui Dumnezeu, poate fi chiar mai mult decat ne ostenim multi dintre noi la un loc, poate chiar mai mult decat reprezinta acest blog. Nu avem noi de unde stii asta, numai Dumnezeu stie si vom afla cu totii la Judecata !

  Tare ne mai grabim sa dam cu piatra si sa semnalam cu vizibila satisfactie (gen “v-am spus noi mai demult ca actorasul e doar un mincinos”) caderea unui om care a facut multe pentru Hristos si poate pentru sute si mii de oameni.

  Sigur, o sa-mi spui “noi nu dam cu piatra, noi doar semnalam si ne departam ca sa nu ne pierdem si noi”. O fraza teoretic corecta dar, exprimata in contextul de care vorbim, extrem, extrem de rece.

  A incercat cineva sa vorbeasca cu Dan Puric ? A incercat cineva sa ii atraga atentia, cu dragoste, ca se afla in greseala ? A incercat cineva sa ii spuna ca il iubim, ca Parintele Iustin il iubeste si ca il asteapta sa se intoarca ?

  Sincer, nu cred, desi probabil ca se vor gasi unii sa afirma contrariu. Diferenta dintre atitudinile noastre si cele ale Parintelui Iustin este asta: dragostea ! El are dragoste pentru Dan Puric, noi nu avem. Pentru noi este doar un ratacit de care trebuie sa ne ferim ca de lepra, desi poate fi, eventual, ratacit in atitudine, nu neaparat si in credinta.

  Sunt tot felul de lucruri si atitudini, Aurora, care se pot lua intr-o problema sau alta. Nu stiu cati dintre noi poseda discernamantul necesar pentru a fi convinsi, dar ABSOLUT convinsi (ca e vorba de un suflet de om aici, nu de un animal), ca nu gresesc.

 35. Draga Amurgule, admir felul in care il aperi pe Puric, dandu-mi-l exemplu pe Steinhardt. Este frumos din partea ta ca vrei sa-l aperi pe cel cazut, nu stiu ce meserie practici, dar poate ti-ar fi stat bine cea de avocat, vorbesc fara ironie. Sa stii insa ca n-ai reusit sa ma prinzi ” pe picior gresit” facand referiri la opera lui S, chiar ma bucur ca mi-ai dat prilejul sa expun un punct de vedere oarecum critic la unele idei ale lui S. Deci cand citim mari scriitori,mari convertiti, mari intelectuali si filosofi ca Steinhardt , trebuie sa fim cu luare aminte pt. ca ei, desi animati de cele mai bune intentii si intorsi cu totul spre Hristos, mai pot pastra inca in gandirea lor unele idei destul de discutabile, care nu ne prind bine noua, in vremurile pe care le traim. Am gasit de ex. la S. o mare admiratie pt. opera rock Jesus-Christ Superstar, lucru care mi s-a pazut bizar in peisajul unui proaspat convertit, dar sa-l iertam, poate el a avut intr-adevar o emotie crestina in fata unei astfel de opere, poate chiar i-a fost de folos. Am mai gasit la el admiratie pt. Conan Doyle- arta de a reusi in lume sau arta succesului garantat, ceva ge genul asta, iarasi nu mi-a convenit, caci pe mine nu ma intereseaza succesul la oameni, ci la Dumnezeu, dar iarasi am trecut peste, am considerat ca, venind din lumea literara, dintr-o societate de elita, nu se poate desprinde cu totul de influentele ei. Apoi, citind din Jurnalul lui si din cele spuse de cei care l-au cunoscut, am aflat si acel mic amanunt ca. desi monah, nu se putea lipsi de unele obiceiuri “mirenesti” ca acela de a face zilnic dus – asta in conditiile in care apa urca mai greu la Rohia si ceilalti frati incercau sa o dramuiasca. Pt. toate aceste mici “slabiciuni” crezi ca simpatia mea pt. Steinhardt a scazut ? Crezi ca-l iubesc mai putin sau ar trebui criticat ? Dimpotriva, il iubesc enorm si il consider sfant, alaturi de ceilalti care au suferit in temnitele comuniste. Toti avem slabiciuni, e omenesc sa gresim, dar trebuie sa ne indreptam, sa nu persistam in greseala. Mi-au mai venit si alte exemple de oameni ilustri, in cap , de ex. Par. Cleopa care pe buna dreptate este considerat sfant, ei bine si el a facut unele afirmatii care nu se potrivesc cu vremurile noastre. A spus , de pilda ca daca i se pun trei de 6 pe buletin, el nu se impotriveste, ci face cateva cruci peste ele si taie efectul necuratului.La fel si Par. Porfirie din Grecia., lucruri cu care noi cei care luptam contra cipului nu suntem de acord in ruptul capului pt. ca nu vrem sa ne pierdem sufletul . Cat priveste indemnurile celor doi cinstiti parinti, consideram ca in aceasta privinta Dumnezeu nu le-a descoperit cele de cuviinta, le-a descoperit insa altora , destul de numerosi, pe care ii luam ca repere in lupta noastra cu vrajmasul. Nu inseamna ca Par. Cleopa sau Par. Porfirie nu sunt vrednici de toata dragostea si pretuirea noastra. Revenind insa la Dan Puric, draga Amurgule, ai grija sa nu te faci avocatul diavolului ! Tu nu vezi in ce hal s-a semetit omul asta ca-si permite sa ia in batjocura sfintele slujbe ? Dan Puric a fost O VOCE a orodoxiei la inceput , dar acum a inceput sa sune a “arama sunatoare si chimval rasunator” . Daca el ar citi cele spuse de noi aici si-ar da seama ca-l iubim – asta daca mandria nu i-a intunecat de tot mintile- , dar are el timp de niste amarati ca noi ? Dumnezeu sa ne luminze pe toti !

 36. Carmen Paduraru si “amurg” au cele mai echilibrate comentarii.Scriu pe acest blog,deoarece nu reusesc la Victor Roncea(e tare incalcit sa-ti exprimi parerea si sa o citesti pe-a altora).Decat sa-l denigreze in halul asta pe Dan,mai bine ar corecta “greselile”sale(si chestia cu Iulian Urban aduce cu lauda de sine).In rest ,toata stima pentru el.

  E clar ca a gresit,insa crestinii “practicanti” sa ia initiativa(mai ales daca e cineva care are tangenta cu el):un interviu(cei care au posibilitatea),sa-l provoace la o discutie,sa-i dea un sfat,sa se roage).”Vorba suna,fapta tuna”(Parintele Iachint de la Putna)

 37. Apologeticum o sa dai socoteala in fata lui Dumnezeu, si sper sa iesi curat, nu de alta dar mai bine ajung eu in iad( sper sa nu ajung nadajduind la mila Mantuitorului nu la ce fac eu ticalosul) decat voi ”ortodoxi” care respectati litera si nu mila. Ce ne-a spus Mantuitorul? Mila vroiesc iar nu jertfa! Acum, o sa ma barati si pe mine ca si pe vulturul, voi sunteti barbati, oameni, sau lasi-androizi? unde nu va convine practicati cenzura, asta e ortodoxie??? APOLOGETICUM TREZESTE-TE si nu te ascunde ca o fata dupa gard. Fiti barbati, argumentati de ce nu sunt bune opiniile contrare nu de alta dar HRISTOS E LUMINA, si nu se ascunde ca voi, cezurand ce nu va convine!!!

 38. Dan Puric, din cate stiu, nu intra pe internet. Este un om atehnic. Deci nu are cum sa citeasca si sa raspunda la anumite acuze care i se aduc.

  Lui i se spun la a doua sau la a treia mana, la fel cu si raspunsurile lui ajung, de multe ori, la a doua sa a treia mana. Ceea ce transforma toata discutia intr-una cel putin extrem de neserioasa. CEL PUTIN, ca sa nu zic chiar ca o transforma intr-un fel de barfa babeasca.

  Oricum, sa stii ca Parintele Nicolae Steinhardt a murit neindreptat (cel putin public) intr-o serie intreaga de pareri gresite. La fel si alti parinti. Eu cred ca asta a fost de la Dumnezeu, ca sa ne arate ca nimeni nu este fara de greseala si ca nimeni nu se mantuieste dupa propria vrednicie. Dumnezeu mantuieste …

 39. v-ati gandti vreodata ca poate gresiti iubiti ”apologeti”, nu tin un monolog care vreau sa starneasca polemica, dar ceea ce publicati impotriva lui Puric nici pe voi nu va convinge, iar omul cand sa disculpat nici macar nu ati vrut sa ascultati, poate gresiti, ispite existe si sunt multe, in multe feluri si din multe parti si foarte bine gandite ca doar stapanitorul lumii acesteia are experienta.Analizati-va si aduceti-va si aduceti-ne noua care citim dovezi palpabile nu supozitii.eu va iubesc si pe voi si pe Puric. Doamne ajuta!

 40. iar in legatura cu teatru si alte manifestari sensibile ale artei este decent sa ne informam cu totii…

 41. Putem spune ca pe unii ii mananca invidia si de aceea se erijeaza in facatori de dreptate si luminatori ai celor ce mai cred inca in marturia ortodoxa a lui Dan Puric. Toti marturisitorii au patimit, pe rand, in vreun fel sau altul, probabil ca acum a venit si randul lui…o patima moderna, dar nu e nevoie sa ti se scoata neaparat unghiile ca sa suferi.
  Ziceti, in finalul postarii, ca vreti sa-i fiti alaturi Parintelui Iustin? Aruncand cu noroi in stanga si dreapta, n-o sa-i fiti!
  Cat despre comment-ul d-lui Roncea in care indica niste linkuri spre blog-ul dumnealui, e super binevenita precizarea sa :”pentru naivi”. Ca numai la acea categorie mai are succes!

 42. Sunteti jalnici. voi, cei care il aparati pe blasfemiator.Daca si in fata EVIDENTEI ii mai gasiti scuze… sunteti orbi, surzi, nebuni de legat ! Vedeti sa nu va pierdeti sufletele odata cu el, iudelor !

 43. FRATILOR SA FIM UNITI IN DREAPTA CREDINTA ORTODOXA, daca omul Dan Puric a gresit sa-l ajutam sa se ridice dar nefacand asta lovindul noi , ci oferindu-i un sprijin de blandete, sa nu-l acuzam ca cine acuza in acel lucru cade afirma Mantuitorul. Sa mergem in dreapta credinta cum ne invata Evanghelia nu dupa capul nostru

 44. maama Aurora! Tu chiar te auzi cum vorbesti??? De cind ai ajuns tu sa stii cine isi pierde sufletele sau nu si cine este iuda sau nu (printre ortodoxii de pe site)???? Tine cont. o spune cineva care nu a fost niciodata foarte impresionat de Puric ca mare ortodox (desi m-a impresionat ca regizor si actor) dar care totusi a gasit ca discutiile inveninate despre tradarea sau nu a acestuia nu sint decit o pierdere de timp. E bine sa stim ca a gresit! Si hai sa trecem mai departe la lucruri mai importante. CA de exemplu pacatele personale.

 45. sau oi fi si tu una dintre marile “evlavioase” care impinzesc bisericile romaesti si care fac atita probleme oamenilor care ar vrea sa gaseasca liniste in biserica si nu pot din cauza… tzatzelor care se cred mai destepte de cit preotul si mai ortodoxe decit sfintii din calendar! Am luptat ani de zile ca sa ma obisnuiesc si sa le ignor pe femeile astea. Am reusit pentru ca am insistat… dar n-aveti idee pe citi ii indeparteaza si-i scirbeste atitudinea asta zelotista/pietista a ‘mironositelor” nebune de care sint arhi-pline bisericile din Romania. totusi e bine ca vin la biserica din doua motive:1. sint o adevarata piatra de incercare si de rabdare pentru cei care vor sa participe la viata ortodoxa- adica sint un fel de ispite care il cizeleaza pe credincios ([pe cel adevarat… ca ele nu sint asa-ceva) si 2.venind la biserica ( cu toata sminteala pe care o provoaca altora) au sansa sa se schimbe… ca Dumnezeu actioneaza pe cai nebanuite de noi si atita timp cit sint cu trupul in biserica poate o sa se lege ceva si de mintea si sufletul lor. Dar oricum… pentru mine ramin un etalon de cum sa NU fii in biserica. scuze cred ca am divagat.

 46. Fara nici o suparare si fara a dori sa deschid vreo discutie in contradictoriu, am simtit nevoia unei nuantari in legatura cu babele „zelotiste”.
  Situatia cam asta este: bisericile din Romania, oriunde te-ai duce, sunt pline de femei care pe de-o parte fac parastasele, isi duc nepotii la slujbe, tin la adevarata traditie, si pe de alta parte sunt galagioase, dezordonate, superstitioase si exagerate. Pe langa acestea mai intalnim si categoria femeilor machiate, sumar imbracate si pretioase. Dar si categoria femeilor cu fuste lungi pana in pamant, cu baticuri bine trase peste fata, cu incaltaminte labartata gen pantofi de comando, care sunt foarte smerite, foarte evlavioase si care de fapt nu prea isi iubesc aproapele. Exista si categoria femeilor imbracate decent, cu comportament decent si care de obicei trec neobservate. Cred ca mai exista si alte categorii, dar nu mi-am propus sa le enumar pe toate. Dumnezeu este bun si ne primeste pe toti in Biserica Sa: si pe adevaratii traitori crestini si pe amestecatura asta pestrita de femei, care vor si ele sa se mantuiasca. Si pentru ele s-a jertfit Mantuitorul.
  Totusi cu ele biserica este plina de VIATA. Esential este ca ele EXISTA si tocmai prin existenta lor ne „deranjeaza”. Asa „gresite” cum sunt, fac totusi efortul sa vina la biserica, efortul sa stea la slujba si cine stie, poate intr-o buna zi, cu mila lui Dumnezeu se vor schimba, spre rusinarea noastra pentru ca le-am judecat. V-ati gandit vreodata cum ar arata bisericile din Romania fara femei. Ar fi aproape goale, unele chair pustii. Foarte trist! Sa multumim lui Dumnezeu ca avem o biserica insufletita.
  Asa ca dragi crestini, sa incercam sa le iubim si pe babele zelotiste si semianalfabete, care si ele se lupta, in felul lor gresit, dar perfectibil, pentru un coltisor de rai.

 47. iata ca Puric este si mai viclean… nu s-a retras din proiectul de la Aiud.
  dovada este aici : http://asac.ro/?p=117 unde se zice ca in conferinta de pe 17 iunie va strange fonduri pentru Aiud. Mai vreti alte dovezi? Cu siguranta vor mai fi….

 48. praslea..daca Dan Puric s-a retras din proiect, asta inseamna ca nu mai poate ajuta ca un simplu crestin cu bani la ridicarea manastirii?

 49. Da, Roxana, ai dreptate. N-ai intrat in contradictoriu cu mine. Si mi-am dat seama si eu ca am gresit judecindu-le atit de dur. E bine ca sint in biserica cu toate problemele pe care le provoaca

 50. Luati seama: cea mai perfida inselatorie a diavolului, in afara de aceea de a se preface in inger de lumina, este de a ne convinge ca are cele mai bune intentii. Si stie sa se prefaca incat sa insele pe multi, daca se poate chiar si pe cei alesi.
  vasile:
  Nu uitati, acum, spre sfarsitul vremurilor, diavolul are mai multa putere ca niciodata. Ataca pe fiecare om in parte precum si popoare intregi.
  Cu arma lui, intriga a reusit, de-a lungul istoriei sa-i dezbine pe oameni, sa-i dezbine pe cei din aceeasi familie, sa dezbine popoare intregi si astfel sa-i stapaneasca mai usor si pe unii si pe altii.
  Sa luam seama sa nu cadem in capcanele pe care ni le intinde ori de cate ori uitam aceste lucruri.
  Sa avem mintea mereu treaza ca vremurile sunt din ce in ce mai rele si mai potrivnice.

 51. Dragi frati crestini,
  Mereu ne uitam la celalalt si nu vedem barna din ochiul nostru.A venit vremea sa scapam de atata invidie si divagatii si sa fim activ sa facem ceva , sunteti in stare?
  .Ar fi bine sa ne cunoastem mai bine pe noi insine si apoi sa-i judecam actiunile altuia.Va pierdeti in tot felul de speculatii marunte.
  Rugati-va sa va dea Dumnezeu gandul cel bun si mai multa iubire si incredere unii in altii.
  Liviu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

61 Comments
scroll to top