6 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Parintele Oprea Craciun a fost detinut politic la Sighet; l-am cunoscut personal, este un om smerit, cu dragoste de Dumnezeu, si de semeni; pe langa faptul ca a trecut prin inchisorile comuniste, a mai trecut printr-o incercare deosebit de grea: satul Cincis, vechiul si adevaratul sat Cincis, sau mai bine zis ruinele, au ramas pe fundul barajului de acumulare cu acelasi nume construit in anii 60, iar satul a fost mutat pe un deal, in apropiere, unde s-a construit si o biserica, cum era normal, care a fost sfintita cu cca 16 ani in urma; am fost la aceasta sfintire, si am intrat si eu in Sfantul Altar, pt ca ne este permis si noua femeilor acest lucru la sfintirea bisericii. Fiind din apropiere, am trimis 40 de zile prescuri la biserica, pt ca timp de 40 de zile se tine Sfanta Liturghie zilnic dupa sfintire. Aceasta jertfa a fost primita de Dumnezeu, si m-a ajutat intr-o problema grea prin care treceam atunci. Satul este la cca 20 km de orasul Hunedoara, cu drum de acces foarte bun

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Frati crestni,eu sint foarte dezamagit intr-un fel...intr-o biserica un asa zis pastor afirma ca sfintul duh se pogoara atunci cind sintem uniti la rugaciune cu ceilalti sectanti(catalocii.penticostali etc) ;in unele sate sint niste biserici uitate de mai marii nostri ierarhi, pe cind manastirile se inmultesc ca ciupercile dupa ploaie .... Vazind acest filmulet , ma intreb unde sint adevaratii nostri pastori care sa isi apara credinta,tinind cont ca avem atitia preoti si atitea manastiri ? Si raspunsurile parintelui acestuia si a altor preoti constat ca toate incep si se opresc la implantul cipului...Mie mi-ar place si cred ca s-ar intelege si de cei din jur mai clar daca s-ar vorbi mai deschis despre pericolul al pecetluirii !!!

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Deci,despre pericolul DUHOVNICESC al pecetluirii! Poate nu toti o sa traim pina la acele vremuri...dar pregatirea duhovniceasca impotriva acestei pecetluiri si lupta noastra impotriva acestor documente premergatoare acestei pecetluiri sau a altor situatii care se ivesc in viata unui crestin astazi de a-si apara credinta de toate ereziile(care sint si care mai vin) ....eu cred ca nu sint suficiente,nu sint puternice, nu sint la indemina fiecarui crestin ,nu prea sint .Sintem citiva care vorbim pe ici si pe colo,dar nu avem CREDIBILITATE ! Credeti ca este destul pentru un asemenea razboi ? Apoi,de citeva saptamini cer lista de semnaturi si ma tot amina... Sint crestini care sint potrivnici pecetluirii dar, au portofelul plin de carduri! Asa ne pregatim oare ? Cred ca ar trebui sa se vorbeasca mai clar, nu pe ocolite,despre ce inseamna pecetea fiarei si cum sa ne pregatim,ce sa facem, sa ne ducem sau nu in orice biserica,ce duhovnic sa ne luam...?!!!.Iertati-ma ca-mi dau eu cu parerea, dar sint intr-adevar si oameni care asteapta de la VOI,adevaratii pastori, care sinteti atit de putini,indemnuri si explicatii clare .La oras sint poate mai multe surse de informatie, dar prin sate cine propovaduieste?
    As vrea sa mai spun pentru unii crestini ...sa nu se supere pe acei crestini care isi apara credinta....

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dragii mei,

    Trebuie a iubi pe pacatos dar a respinge pacatul ! A respinge lucrarea diavolului, cu orice pret. Intocmai cum spunem la botez. Sa ne marturisim dreapta credinta Ortodoxa chiar cu pretul acestei vieti trecatoare.
    Sa ne fie mila de sufletele care slujesc diavolului. Sa ne rugam sincer pentru ele.
    Sa iubim toate sufletele fara deosebire. Sa urmam pe Sfintii Parinti. Sa-i avem ca exemple de viata, demne de urmat. Chiar si pe Sfintii Mucenici. Dar sa respingem ereziile si invataturile care nu sunt de la Sfinti, care-s din afara Ortodoxiei.
    Sa tinem aproape de duhovnicii care inteleg sa respinga lucrarea diavolului dar in acelasi timp iubesc toate sufletele. Dusmanul nostru al ortodocsilor este diavolul ! Nicidecum omul !

    Sa ma iertati, am zis si eu ce m-am priceput, ce am auzit de la mari duhovnici.

    BUNUL DUMNEZEU SA VA DEA MINTUIREA ! AMIN !

    Mircea

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dușmanul omului devine orice om care ascultă de sfatul diavolului,adică face nedreptați.Tu însăți poți deveni om al satanei dacă nu iei aminte bine la ce faci sau la ce gândești.Ai grijă omule .Gijă ca nu cumva să aprinzi mânia Domnului.Acest răspuns a fost pentru Mircea Suta,iar pentru Zoro,te poți gândi că și tu poți intra în rolul apostolului care previne oamenii de la sate și nu numai,să nu ia buletinele cu cip-uri ,că acestea îi pregătesc pentru IAD.Nu trebuie să te mântuiești doar pe tine ci trebuie să-i mântuiești și pe ceilalți din jurul tău.,,Cel ce se va mântui pe sine mare se va chema în Împărăția lui Dumnezeu,dar cel ce va mântui și pe alții,între cei mai mari se va chema".Ia aminte și procedează ca atare.Doamne ajută!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*