Fostii detinuti politic trebuie sa decida in cazul manastirii de la Aiud, nu securistii

UPDATE: Parintele Justin: Tortionarii isi vor vedea “dreptatea” lor, cand vor ajunge in fata mucenicilor si a martirilor

DETINUTII politic Raul Volcinschi si Octav Bjoza, presedintele AFDPR, despre Cazul Dan Puric vs Manastirea de la Aiud – VIDEO/AUDIO

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=bSjQGEO4L80]

Cititi si articolul parintelui Savatie referitor la acest caz Ce se întîmplă la Aiud sau ce-i lipseşte părintelui Iustin pentru a fi un Elie Wiesel al românilor

sursa: VictorRonceaBlog

6 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Mi se pare logic si cel mai de cuviinta ca cei care au suferit in temnitele comuniste sa decida asupra proiectului de la Aiud. Cum isi permit aceste nimicuri de Tarziu si de Puric sa acapareze proiectul, o initiativa a marelui duhovnic Iustin Parvu? Acum vad ca Tarziu vrea sa monopolizeze subiectul, mergand pe la emisiuni tv, dar degeaba daca nu a simtit macar o zi "racoarea temnitei". Nu este indreptatit nici macar sa vorbeasca despre acesti Sfinti, atata timp cat ei inca mai sunt in viata si el ca un neobrazat, ii sfideaza. Sa nu-si atraga mania Sfintilor, ca atunci nici tarziu nu va mai fi.

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Grigore
    Intr-adevar asa este. Speram sa se faca auzita cat mai repede vocea fostilor detinuti, caci din parte ierarhiei chiar nu mai sunt sperante. Dictatura asupra ierarhilor a patriarhului Daniel a inghetat orice fel de marturisire si de reactie fata de influentele masonice si ecumeniste ce sfasie Biserica Ortodoxa. Asta pentru ca mai toti su fost compromisi in timpul regimului comunist si acum cei de sus ii au la mana si ii ameninta cu dosarul. Astfel sunt nevoiti sa faca ascultare si sa se lepede de Adevar si de Sfintii lui Dumnezeu. Tradatori de credinta si de tara.

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Parintele Savatie Basovoi:
    "Avem toate motivele să credem că monumentul de la Aiud, dacă va urma proiectul arhitectonic de tip masonic, precum şi conceptul de centru de studii, s-ar putea transforma în cel mult 20 de ani într-un loc în care nu doar liturghia ortodoxă, ci pînă şi rostirea cuvîntului „ortodox” vor fi considerate o sfidare, aşa cum au fost considerate crucile polonezilor şi sîrbilor morţi la Auschwitz, fiind în cele din urme scoase."

    http://savatie.wordpress.com/2009/07/24/ce-se-intimpla-la-aiud-sau-ce-i-lipseste-parintelui-iustin-pentru-a-fi-un-elie-wiesel-al-romanilor/

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Foarte bun articolul parintelui Savatie si lamuritor pentru aceasta situatie plina de tulburare.

    Admin, mai filtreaza putin mesajele cu atac direct la persoana ca devin greu de citit si rumegat. Cred ca stim toti ce om e fiecare nu avem lipsa sa ne atate si spurce in halul asta baietii care ne urmaresc.

    Dumnezeu si sfintii anticomunisti sa ne intareasca in lupta cea buna, dragoste si smerenie. Si sa ni-l tina pe pr. Justin ca asta e ultima lui lupta pe toate fronturile. Parinte suntem alaturi de dvs!

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Felicitari pentru postarea marturiilor celor doi fosti detinuti politic, dintre care unul este presedintele Asociatiei Fostilor Detinuti Politici din Romania. Este de inteles supararea lor atata timp cat nici macar nu au fost consultati in privinta proiectului de la Aiud. Aici nu este vorba de dispute personale, asa cum vor unii sa sugereze, ci de materializarea printr-o manastire ortodoxa a evlaviei fata de sfintii de la Aiud.

    Pt. monahul Savatie

    Ati pus punctul pe “i”. Si pe mine ma doare ca martirii ramasi in viata nu sunt consultati in problema Aiudului. Stiu aceasta de la marile personalitati ale neamului romanesc care si-au asezat suferinta lor sub semnul Crucii, si anume domnii Nicolae Purcarea, Grigore Caraza, Nicolae Itul, Raoul Volcinschi (cu totii patimitori ai Aiudului) sau doamna Aspazia Otel Petrescu. Ca sa nu mai vorbim de marii duhovnici ai ortodoxiei romanesti, peste a caror parere se trece cu o usurinta condamnabila. Toti acestia si-au spus limpede opinia. Ce facem insa, noi, cei tineri? Fi-vom noi generatia debila si lasa care sa permita o astfel de blasfemie?
    Un prieten de-al meu s-a infricosat cand a citit afirmatia Sfintiei Voastre cum ca Rapa Robilor din Aiud s-ar putea transforma în cel mult 20 de ani într-un loc în care nu doar liturghia ortodoxă, ci pînă şi rostirea cuvîntului „ortodox” vor fi considerate o sfidare. I-am dat exemplu ce s-a intamplat la Sighet. Si, ca sa avem o imagine completa vedeti cine a preluat inchisorile de la Pitesti, Ramnicu Sarat, Jilava, Fagaras, si veti vedea cine are interes sa confiste si sa deturneze sensurile profunde ale rezistentei anticomuniste. O sa vedeti ca sunt urmasii kominternistilor, ai celor care ne-au chinuit si omorat bunicii si strabunicii in inchisorile comuniste. Istoria o vom scrie noi, spuneau tortionarii straini de neam. Si vad ca au dreptate, neokominternistul Vladimir Tismaneanu, impreuna cu cativa evrei si unguri, condamna crimele regimului comunist, iar “greco-catolicul” Sorin Iliesiu realizeaza un film despre experimentul Pitesti (vedeti cine sunt expertii intervievati in film, nu-i pot emumera aici, si-asa m-am lungit cam mult).
    Parintele Savatie are dreptate: se incearca ascunderea adevarului ca acesti oameni, care au patimit, cred in Hristos si i s-au inchinat Lui ca unui Dumnezeu.

  6. Floarea Soarelui

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Laur Dumitru: Sambata, 25 iulie, ora 16.00 voi fi in Bucuresti ca invitat al intalnirii Schimb de Carte Ortodoxa care va avea loc in anexa Paraclisului Parohiei “Cuv. Daniil Sihastru” (pr. paroh Mihai-Andrei Aldea va fi si dansul prezent la agapa noastra frateasca). Pentru mine e o ocazie sa intalnesc prietenii mai vechi sau mai noi din Capitala. Aviz amatorilor! Detalii despre SdCO, Bucuresti la link: http://laurentiudumitru.ro/blog/2009/07/21/bucuresti-schimb-de-carte-ortodoxa-cap-1/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*