De “Schimbarea la fata” – predica teologului Marian Maricaru

Arta bisericeasca trebuie sa fie o intrupare a  Schimbarii la Fata

[vodpod id=ExternalVideo.859723&w=425&h=350&fv=clip_id%3D6033690%26server%3Dvimeo.com%26autoplay%3D0%26fullscreen%3D1%26md5%3D0%26show_portrait%3D0%26show_title%3D0%26show_byline%3D0%26context%3Duser%3A1451775%26context_id%3D%26force_embed%3D0%26multimoog%3D%26color%3D00ADEF%26force_info%3Dundefined]

4 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Pe cand un articol care sa semnaleze incercarea de a da disciplinei religie din scoli statutul de optional asa cum prevede noul cod al educatiei!Cred ca acest lucru este un fapt f grav ca dupa 20 de ani da la revolutie in care am castigat acest drept prin jertfa tinerilor tocmai intelectualii nostri profesori(reprezentantii sindicatelor)sa ceara acest lucru crezand ca astfel vor putea in liniste sa isi predea disciplinele lor evolutioniste si ateiste!Noi profesorii de RELIGIE nadajduim sa ne fiti alaturi impotriva aceastei incercari josnice de a scoate religia din scoala!

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Articolele pot cel mult semnala anumite evenimente, de care cititorii sa ia cunostiinta si prin urmare sa intreprinda o actiune. Situatia cu religia din scoli este foarte veche si credem ca doar o cooperare intre profesori si elevi poate convinge pe cei din minister sa respecte acest drept.

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Scoaterea religiei este dupa parerea mea un lucru voit de catre alte persoane decat elevii. Asta nu este doar o simpla parere, sunt Avocat al Elevilor pe municipiul Bucuresti. Am fost invitata la o sedinta cu mai multi inspectori si directori pe tema regulamentului scolar si la un moment dat o doamna aduce in discutie ora de religie spune citez ” cine vrea sa stie despre vietile sfintilor sa mearga la Seminarul Teologic”. Eram cu inca un reprezentat al elevilor din Buzau in echipa. I-am raspuns, “Stimata doamna, daca in liceul pe care il conduceti aveti un elev problema care in urma orei de religie, in urma exemplelor din vietile sfintilor care sunt de o inalta moralitate fata de ce ne ofera lumea din jur si mass-media, acest copil se schimba, nu este un bine pentru institutia pe care o conduceti, pentru el si societate? Celalalt reprezentant a fost de acord cu cu ceea ce am spus si dupa aceea s-a hotarat ca religia ramane. Doar atat s-a cerut parerea elevilor si nici nu se respecta. Ne-au intrebat doar ca sa fim intrebati si ei isi fac de cap. Ne trebuie totusi o sustinere mai mare din partea elevilor, pentru ca eu ii reprezint, cer ca religia sa ramana, dar daca cineva face un sondaj si vede ca un numar mare de elevi nu isi doresc religia in orar, sau daca vor, e pentru o medie mare, atunci ceea ce spun eu nu are nici o valoare.Parerea majoritatii conteaza.
    Daca are cineva vreo idee de incepere a unei campanii, sau orice actiune care poate ajuta, ma implic, singura nu pot.

  1. Pingback: Parintele Constantin Voicescu: Pe Tabor, Domnul a luat pe intaiul intru credinta, pe intaiul intru iubire si pe intaiul intru rabdare | † APOLOGETICUM: Ortodoxie, neam si tara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*