“Proiectul” misterios al manastirii de la Aiud

Proiectul Puric la Aiud

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=k5zihahOs7E]

UPDATE: Parintele Justin: Tortionarii isi vor vedea “dreptatea” lor, cand vor ajunge in fata mucenicilor si a martirilor

Prin acest articol nu vrem sa picam sub osanda neascultarii fata de marele nostru duhovnic, Parintele Justin Parvu, care si-a afirmat public dorinta incetarii comentariilor rautacioase in privinta proiectului Aiud si care ar putea sa ne duca din dezbinare in dezbinare. Insa asistam la o mare nedreptatire si injosire a marelui duhovnic, fata de care nu putem sta nepasatori. Credem ca s-a creat o confuzie de termeni intre dezbinare si demascare. Noi nu ne-am dorit aceasta polemica si martori ne sunt cititorii acestui blog cat de mult am incercat sa promovam atitudinile marturisitoare ale parintilor nostri duhovnicicesti, cum ar fi parintele Amfilohie, si am apreciat lupta anevoioasa pe care a dus-o dl dr Pavel Chirila impotriva vaccinului Gardasil. Ce s-a intamplat, insa? In timp ce noi incercam sa ne vedem de problemele noastre si ne asteptam ca ce este da sa fie da si ce este nu sa fie nu si pentru ceilalti marturisitori si frati ai nostri ortodocsi, “altii” care acum arunca cu pietre in marele duhovnic, au lucrat pe la spate si au introdus veninul dezbinarii intre cei ce erau prieteni, intre P Justin, Pavel Chirila, P Amfilohie si altii. Ei au incercat sa corupa fiecare detinut in parte, sa mearga din om in om si sa semene samanta discordiei, cum ca ucenicii Parintelui Justin sunt neascultatori si razvratiti si ca il pot face pe marele duhovnic sa joace dupa cum vor ei. Si pentru ca in zilele noastre dragostea este putina, se pare ca samanta dezbinarii a rodit in sufletele unora.

Bineinteles ca ne-am fi dorit sa faca front comun cu noi, stiind multimea vrajmasilor neamului nostru si ai Ortodoxiei, dar ce ucenic poate rabda ponegrirea Parintelui sau? Cum puteam sta nepasatori la durerea vizibila a Parintelui fata de aceasta problema a Aiudului? Acesta a fost singurul motiv care ne-a indemnat sa demascam pe aceia pe care i-am considerat noi ca ar fi responsabili de semanarea urii si a dezbinarii. Au inceput mai intai printr-o diversiune, si anume: ca pricina principala a dezbinarii ar fi centrul martirologic. O MARE MINCIUNA. Pricina neintelegerii a fost proiectul, mai ales proiectul bisericii, pentru ca era normal sa se inceapa mai intai cu biserica si nu cu muzeul. P Justin a avut, dupa cum este prezentat foarte limpede in ultimul nr al revistei Atitudini, un proiect realizat de arhitectul Nicolae Tulban(varianta PDF) in colaborare cu teologul Marian Maricaru, un proiect deosebit (prevazut de la inceput, in urma convorbirilor cu dr Pavel Chirila, si cu centru martirologic), pe care ei nu l-au luat in seama si nici nu recunosc ca li s-a prezentat. Ce cusur gasesc acestui proiect si de ce nu au demnitatea sa recunoasca esecul primului lor proiect?

De mai bine de 5 luni de zile, d-l Puric nu a reusit sa prezinte opiniei publice proiectul pe care-l sustine. Se tot vorbeste de un al treilea proiect la care au ajuns acum, in urma esecurilor celorlalte, ce nu se incadrau in arhitectura ortodoxa. Insusi proiectantul cu care lucreaza d-l Puric a recunoscut ca proiectul sustinut de Parintele Justin este cel mai potrivit si ca nu stie ce vor de la el, plus ca acest arhitect nu este specializat in proiectarea de biserici.

Cu toate acestea, ei tin mortis sa se faca proiectul lor. Intrebarea este care e acela? Totul este cuprins de mister si de amanare la nesfarsit, ca astfel s-a ratat inceperea lucrarilor in aceasta vara, singurul sezon la noi, prielnic pentru lucrarile de santier. Mai nou se afiseaza cu numele Parintelui Justin, trambitand ca ar exista o colaborare.

Cerem organizarea unui concurs de proiecte pentru manastire + centru martirologic la Aiud, ca lucrurile sa fie transparente si nu impuse ca in cadrul unei dictaturi, promovandu-se astfel nonvalori.

De bun simt si cel mai firesc ar fi fost sa se uneasca toti in punerea in executie a proiectului sustinut de Patrintele Justin, la care s-a adaugat si sustinerea a peste 40 de fosti detinuti politic, cei mai indreptatiti moral sa ridice locas de inchinaciune pentru camarazii lor de suferinta.

Spre final, atragem atentia asupra unor personaje din blogosfera romaneasca ce permit denigrarea Parintelui Justin (la comentarii, fara sa le combata) si nu ar fi atat de grav daca detinatorii acestor bloguri nu s-ar numi Claudiu Tarziu si Razvan Codrescu, cei ce declara ca il sustin pe Parintele.

Cuvinte edificatoare ale Parintelui Justin despre Dan Puric [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=4FB0Ob4pS3g]

32 Comments

 1. si de ce nu se poate ca Domnul Puric sa ridice ce si-a propus si Pr. Iustin Parvu separat o manastire? Ca fiecare lucreaza la lucru bun si nu vad unde se leaga problemele una de alta?

 2. Nu cred ca se mai poate adauga ceva la cele spuse de Parintele…
  Sa dea Dumnezeu sa piara dezbinarea dintre drept-maritorii crestini, iar cei ce au gresit si gresesc in continuare sa se smereasca si sa se pocaiasca de faptele lor!

 3. Sunt de-a dreptul grosolani acest Tarziu si cu Razvan Codrescu care fabrica interviuri cu dr Pavel Chirila, doar pentru a-si justifica obraznicia fata de parintele Iustin. E bine de stiut ca dr Chirila nu a fost de acord cu manastire la Aiud, zicand ca sunt destule in tara si ca nu vrea sa aiba in preajma calugari nespalati si sa le vada hainele la uscat sau flori la geam. Inceputurile acestei controverse ascund multe detalii ce o sa stirbeasca mult imaginea auto-declaratilor intelectuali si oameni de cultura, implicati intr-o lucrare ce nu-i priveste. Voi reveni

 4. Hm, interesant punct de vedere. Cine este drept-maritor pe lumea asta?

  Este f interesanta situatia ipotetica cand oamenii “drept maritori” asteapta de la altii sa vina si sa ceara iertare; adica cel care este “in har” asteapta de la cel care “nu e in har” ca acesta sa deie dovada de o maturitate mai mare, de care primul nu da dovada :-S.

 5. Mai , orice ar fi cred in continuare in nevinovatia lui Amfilohie si cred ca atat Iustin cat si Amfilohie au ramas prieteni . De purici nu ne intereseaza nu dorim sa ne apuce mancarimea , daca isi bate joc de parintele de asta va avea parte .

 6. Cine si-a constientizat rostul lui in lume din clipa in care DUMNEZEU i-a vorbit launtric,stie ca pr.Iustin este farul calauzitor spre cunoasterea adevarata a ortodoxiei si implicit spre dobandirea mantuirii.
  Este un Mare om inaintea Lui DUMNEZEU si ferice de oile care asculta de glasul acestui pastor.
  Niciun parinte cu viata sfanta nu s-a lasat influentat de ucenici asa cum se insinueaza la adresa Marelui duhovnic,dimpotriva fii duhovnicesti sunt inrauriti si adapati din acest minunat izvor de aghiazma duhovniceasca care este pr.Iustin.
  Inchei prin a reaminti una din spusele Marelui Parinte Arsenie Boca:”Cine nu traieste Ortodoxia in toata adancimea ei si cu toata sinceritatea lui,acela nu este vrednic de DUMNEZEU!”Amin!

 7. mie dl. Roncea nu-mi inspira o totala incredere nu prin faptele sale, in fond as zice de buna credinta, ci prin limbaj – destul de neadecvat in unele situatii – care din pacate nu il gireaza ca un crestin ce a se desavarsi cu orice pret. Probabil multele “griji in care mai este adancit, vezi politicul care nu-i da pace … , il face sa apeleze uneori la un limbaj mai colorat.

  Dar asta nu presupune necesarmente ca saca s-ar afla mai mult timp in preajma parintelui Justin, ar incerca sa-l manipuleze sau ca i-ar zadarnici sfintiei sale proiectele. Dimpotriva, s-a si vazut (si prin nenumarate probe video) cat de mult il sustine pe parintele si proiectele sale.

  nici eu nu doresc sa pic in afara ascultarii, doresc sa fac unele remarci.

  CEEA CE MI SE PARE OARECUM REVOLTATOR SI DESTUL DE DUBIOS este “modalitatea” in care cei care l-au imbrobodit pe parintele mai nou, trupa dlui Puric, au actionat.

  Adica, dupa lungi si nenumarate probe (de inatacat ! ) ca de pilda marturisiri filmate video, vizite la Aiud si inteviuri in reviste ( cateva bune numai in revista Atitudini) , in care parintele Justin si-a prezentat clar si fara nici un echivoc proiectul si ideea de nestramutat pe care o sustine, vin acesti domni din senin si scotocesc niste foi, arunca la repezeala niste vorbe in fata parintelui despre apropiatii sai, apoi tot in goana il pun sa semneze acele randuri incropite, si acordul sau (de dragul incetarii “polemicii” care strica orice proiect – dar nu orice proiect e de acceptat, numai de dragul de a se accepta ceva, ca asa am putea accepta orice, ci numai cel venit din surse curate, la vedere si stiute, binecuvantate, si bineinteles un plan arhitectonic bine stiut si de asemenea cunoasterea ctitorului in mod asumat, public) si deci l-au determinat pe parintele sa-si dea acordul, de dragul acestei linisti, pt un proiest pe care vedem bine nu se cunoaste de catre nimeni si nu se preocupa deloc sa-l arate.

  totul facut in doi timpi si trei miscari. Impreuna cu rugamintea smulsa parintelui, de a inlatura orice comentariu asupra acestui lucru care tulbura linistea.

  ADICA ce, Roncea, cei de la Apologeticum sau unul din cei peste 40 de fosti detinuti politici sau detinute, sau atatia oameni care au fost in ultimele luni si luni de ziel in preajma parintelui si care au auzit de nenumarate ori cuvatul sau atat de lipmede si fara echivoc, si pe care l-au sustinut atat de mult, NU PUTEAU EI SA INTOCMEASCA O LISTA , UN MESAJ CAT SE POATE DE CLAR SI ASPRU PE O FOAIE, in care sa nu mai fie prilej de echivoc, apoi semnata de catre toti si aratata tuturor, cu mult mai inainte de acest plan al grupului Puric, NU PUTEAU EI SA PUNA SI ACEST LUCRU IN PRACTICA ??

  dar le-au fost de ajuns cuvantul parintelui, care este sfant, mai sfant decat orice.

  si iata, CEEA CE NU AU FACUT PRIETENII DIN PREAJMA PARINTELUI TIMP DE LUNI DE ZILE (dar cu atatea dovezi video si inteviuri in spate) AU REUSIT INTR-O JUMA DE ORA GRUPUL LUI PURIC DIN SENIN, CU MULT CURAJ, DUPA F. CLARE SI MULTE DELIMITARI ALE PARINTELUI DE ACEST GRUP.

  as zice, felicitari.

  mie imi aminteste de practicile triste de odinioara…. , in care totul se facea numai ca sa devina “palpabil” pe ceva, pe o foaie, o semnatura, cu un text deasupra si gata !! devine imbatabil.

  Mie mi se pare ca acest grup a actionat in primul si in primul rand cu gandul la aceasta semnatura, si la fraza din final, a neamestecului nimanui de aici in colo, asta s-a urmarit !! uimind fireste si “laudele” (auto-reflexive) si prezentarea “pompoasa” a ideilor dlui Puric in scurtul text, care s-a conceput cum era normal tocmai de catre grupul in cauza. Si-au servit-o singuri. Bravo lor ! Ceea ce i-a interesat, au obtinut. Fulgerator. As zice, un pragmatism aici tipic “neromanesc”. Ciudat. Care da senzatia de un “ceva” strain, care normal ca te pune si el pe ganduri.

  Acum toata lumea tace malc si primeste consecintele acestui ceas bine dibacit.

  Vom vedea ce va fi acum si pe urma ascultarii pe care dorim sa o facem fata de cerinta parintelui Justin.

  Doamne ajuta !

 8. Cred ca nu vor sa faca din Aiud, un centru turistic la Rapa Robilor, plin de turisti din toata lumea, ca la Lurdes, asa zisi pelerini, care desigur ca nu doresc sa vada rufe intinse la uscat. Dar cine a afirmat despre manastire cele ce sunt scrise mai sus, nu prea cunoaste viata de manastire, si nici pe vietuitorii manastirilor. Sa fim noi atat de curati, Doamne ajuta-ne, cum sunt calugarii “nespalati”. Si inca nu avem destule manastiri in tara, si calugari de asemenea. Doamne da-ne cat mai multi rugatori pentru neamul si tara noastra ! Amin.
  DOAMNE AJUTA SA SE FACA LA AIUD MANASTIRE, SI NU CENTRU TURISTIC ! AMIN.

 9. Dumnezeu si Sfintii Aiudului sunt de partea pr.Iustin Parvu, a detinutilor si a noastra, care vrem proiectul propus de parintele Iustin Parvu. Intrebare, noi mirenii nu putem semna vreo petitie sa spunem ca vrem Manastire si ca suntem de partea parintelui? Nu conteaza daca strangem si cateva mii de semnaturi prin care sa le aratam ca vrem ce vrea parintele Iustin Parvu? N-ar ajuta si asta cumva?

 10. Imi pare rau ca trebuie sa va contrazic, dar cei doi, mai bine zis cele doua, au declarat in repetate randuri, de la inceputul anului, de cand Parintele a lansat Apelul contra cipurilor, ca este cam batran si chiar senil. Cautati si veti gasi. Pana atunci, o pozitie la fel ca a dvs, demascatoare:
  [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=xiS10KGGB-M&hl=en&fs=1&]

 11. Intr-adevar avem de-a face cu profesionisti in diversiune, cu un trecut glorios in aceasta “meserie”. Aproape ca au reusit sa puna la indoiala toate probele aduse pana acum impotriva lor si mai mult au reusit sa ridice intrebari asupra credibilitatii parintelui Iustin. Tocmai aici se intrevede jocul lor murdar de compromitere pana si a parintelui Iustin. Din cate stiu parintele Iustin a prevazut in proiectul dumnealui si centru martirologic, asa ca nu aveau nici un motiv cei care l-au pus pe parintele sa semneze alaturi de ei, decat acela de a le fi afisate numele alaturi de cel al parintelui. In plus, nu stiu prin ce acuze si dezinformari, au cerut ca parintele sa interzica polemicile pe aceasta tema. Dupa cate am vazut, Claudiu Tarziu le intretine cu mare zgomot pe blogul sau, permitand comentarii foarte critice si josnice la adresa parintelui Iustin, nedand niciun raspuns.
  Scopul lor principal este de a-l scoate pe parintele Iustin din acest proiect si nu pot sa o faca decat prin discreditare. Dar oare si-au pierdut cu totul mintile acesti indivizi? Pana la urma totul se intoarce impotriva lor, pentru ca acum prin acea semnatura, furata parintelui, e si mai clar ce urmaresc si lumea se va delimita definitiv de toti acesti dusmani ai parintelui si de toate publicatiile lor.
  Speram intr-o revenire macar a doctorului Pavel Chirila, a carui declaratie, ca fostii detinuti politic trebuie sa aiba cunostiinte de arhitectura ca sa aiba drept de vot in alegerea proiectului de la Aiud, e foarte deplasata si m-a dezamagit foarte mult. Eu cred ca e cuprins de tavalugul celor care nu isi doresc manastire la Aiud, ci un fel de memorial al Holocaustului, cu ziduri reci si care pana la urma va fi preluat si acesta de autoritatile straine de neam si credinta ale statului sau inabusit de acuzatiile de xenofobie ale jidanilor. Sa nu fie!

 12. Inca odata. De ce nu lasati pe D-mnl Puric sa ridice un “centru turistic” si Pr. Iustin sa faca cu ajutorul vostru o noua manastire?

  Ce aveti oamenilor cu o actiune buna? Ca nu s-a dus D-mnul Puric sa fure bani de la nimeni!!!

  Fiecare sa ridice ceea ce crede el ca e mai bine. De ce nu strangeti voi bani pentru o manastire si o ridicati voi cu Pr. Iustin? Si il rugati sa va vina si staret acolo ca sa binecuvinteze actiunea.

  1. @Marian
   De ce nu este lasat Parintele Justin sa-si puna in aplicare proiectul care cuprinde pe langa manastire si un centru martirologic? Cum vi se pare ca acesti oameni din jurul lui Puric sunt alaturi de Parintele Justin, cand nici macat nu au acceptat sa se uite la proiectul Parintelui?

 13. Manastirea de la Aiud este un subiect care il arde pe satana, de aceea se foloseste de caiafe ca Tarziu, Puric, dr. Chirila etc, pt. a intarzia lucrarea. Dar sfintii martiri vegheaza si ajuta – pe cai nevazute – , jertfa lor nu poate fi pusa sub obroc.Sa ne rugam in continuare pt. Par. Iustin si sa nu ne pierdem nadejdea ! Doamne ajuta !

 14. admin pana acum nu erai de acord cu centru de martirologie. de cand cu comunicatul ai cam dat-o la intors. cam suspecta treaba. nu ti se pare?

  1. @Mihai
   De la inceput am contestat doar proiectul acela oribil al actorului Dan Puric cat si atitudinea sa sfidatoare la adresa Parintelui Justin. Si-atat! Am facut-o in modul meu, poate mai exagerat, dar un parinte ca marele duhovnic Justin Parvu, cu atatia ani de temnita in spate nu merita asemenea mahnire. Pe parcurs au iesit la iveala mai multe lucruri dubioase despre Dan Puric si vi le-am prezentat ca atare.

 15. Toata aceasta diversiune construita si intretinuta cu abilitate masonica in jurul Parintelui Iustin are de fapt ca scop sa-i dea o ocupatie si sa-l tina departe de miscarea anticip. Toti ceilalti implicati in povestea cu Aiudul au cazut “ca musca-n lapte” in aceasta perfida conspiratie chiar daca nu sunt masoni unii dintre ei si chiar dusmani ai masoneriei fiind. NU pot sa spun eu care dintre aceste doua probleme (cipul sau Aiudul) au intaietate pentru Parintele Iustin dar pot sa va spun cu fermitate ca masonilor putin le pasa ce se va construi la Aiud cat timp vor reusi sa-si implineasca visul cu cipuirea si cu noua ordine mondiala. Atunci cand cineva le sta in cale vor cauta ce slabiciuni, obsesii sau alte vulnerabilitati are persoana respectiva iar daca nu o pot corupe sau santaja in nici un fel si nici n-o pot “elimina” vor cauta sa o blocheze intr-o activitate fara importanta pentru ei dar cu importanta pentru acea persoana si vor face in asa fel incat acest lucru sa-i ocupe tot timpul, eventual pana la epuizare totala. Exact ca la sah (majoritatea strategiilor masonice sunt inspirate din acest joc) i se sugereaza adversarului o falsa amenintare pentru ca acesta sa-si concentreze toata atentia in acea directie si sa ramana descoperit in alta parte pentru a-i putea da “lovitura de gratie”.
  Prin urmare, chiar daca toata lumea este bine intentionata, perfidul nostru dusman castiga cu usurinta pentru ca noi facem prostia de a-i subestima viclenia.

 16. Este foarte binevenita schimbarea tonului si neacceptarii atator rautati gasite in comentarii, plecate din necunoastere, la adresa unor marturisitori. Parintele Amfilohie imi face cea mai buna impresie, dovada fiind si interviul din link-ul din articol. Conferinta de la ASE, in care s-a lansat si cartea lui Ioan Ianolide, mi s-a parut poate cea mai buna prezentare si marturisire a situatiei actuale. Deasemeni, am auzit de manastirea de maici Cristiana, aparuta datorita lui Pavel Chirila, care si-a dorit mult sa apara in apropiere de Bucuresti. Stie cineva ce presupune o asemenea constructie si de cata munca este nevoie, asta in timp ce esti vorbit in toate felurile. A facut cineva din cei care-si permit sa vorbeasca, ceva asemanator… Este bine dar sa faci ceva bun, iar ceilalti sa nu stie, sau mai rau sa te vorbeasca de rau . Cred ca rasplata este mai mare cand mai esti si prigonit pe nedrept.
  Felul in care se vorbeste despre altii, pare mai degraba asemanator cu un ziar de scandal. Asta cred ca intristeaza pe multi din cei care citesc comentariile. Raul vine de la cei care se opun crestinismului in general
  mai ales din zona politicului, unde se pare ca este o conditie sa faci parte din secte oculte. De acestia nu se pomeneste nimic… dar, gasim mai la indemana sa barfim pe cei care scriu articole in reviste ortodoxe, sau lupta pentru scoaterea la lumina a unor documente despre vietile unor martiri romani.

 17. Fratilor reveniti-va!

  Aceasta este rodul diavolului: disputele noastre interminabile, furiile incontrolabile, care ne intorc unii impotriva altora si ne zadarnicesc lucrarea in timp ce el, vrajmasul, isi tese diversiunile mai departe;daca parintele le spune ucenicilor sa taca, apoi sa taca; tot ce s-a facut de vreun an jumate doi sa duce de rapa (robilor); am fost saptamana asta la Aiud si am respirat din sfintenia si durerea locului aluia; daca suntem crestini ortodocsi, atunci hai sa ne rugam fratilor mai mult! si cel mai mult pt D-nul Dan Puric si “trupa” lui; metanii adanci sa facem pentru el; ca Domnul lucreaza prin noi madularele sale si il indrepteaza; insa daca noi il “demascam” si acuzam, aratam cu degetul vorbim de mancarimi de “purici” luam inderadere a un om (sa nu mai spunem ca e pacat) ce rezolvam? cum in vechime, Sf Constantin cel Mare isi dadea mantia sa il acopere pe acel preot pacatos sa lasam si noi mantia pleoapelor sa inchidem ochii si sa ne rugam fierbinte la Domnul sa ne ajute si sa ne lumineze; zic Sfintii Parinti sa uram pacatul sa condamnam pacatul NU PE PACATOS care a cazut in rani de moarte; de el sa ne fie mila, fratilor; sa ne “certam “cu iubire, spre indreptare; o dojana nu cuvinte grele, hule aruncate in spatele altora; tin sa marturisesc aici ca pe mine m-au smintit unele articole ale Domnului Victor Roncea de exemplu, care jicneste cu atat de multa usurinta alti oameni; nu vad ceva crestineste in asta; am fost un pic socata in fata agresivitatii dansului si daca a fost langa parintele trebuia ceva sa ii fie de folos: ii duceti articolele dumneavoastra de blog parintelui Iustin? ce parere are dansul, frate Victor?
  Nu uitati ca Dumnezeu iubeste pe cel mai mare pacatos mai mult decat cel mai mare drept il iubeste pe Dumnezeu! Ca El ne asteapta si ne vrea pe toti spre mantuire! Sa ne intalnim in rugaciune fratilor, sa rabdam si palme ale fratilor si pumni si sa raspundem cu rugaciune si sa cerem iertare la Domnul pentru ei; ASTA E DREPTATEA NOASTRA, si Domnul cred, cand o va vedea ca e dublata de iubire si rabdare ne va da da armurile cele bune pentru a fi osteni ai sai…pana atunci doar vorbele sunt de noi.

 18. Atatia sfinti mari, chiar daca multi sunt necunoscuti, sfintii inchisorilor, merita pretuire in sens crestinesc, nu cum ne taie capul pe noi, dupa cugetarea lumeasca. Sper ca pana la urma acesti sfinti sa beneficieze de o cinstire canonica. Acest lucru este cel mai important. Fireste ca exista si grupuri de interese, caci nimeni nu realizeaza nimic gratuit. Pentru firmele implicate in derularea proiectului aceasta este o problema importanta, caci cred ca fiecarui proiect ii corespunde o alta echipa de constructori, pictori etc.

 19. @Admin,
  eu nu inteleg de ce trebuie sa lucreze D-mnul Puric impreuna cu Pr. Iustin. D-mnul Puric, daca este ctitorul lucrarii sale, de ce trebuie sa asculte acuma si de altii? Daca d-mnul Puric lucreaza si asa cu binecuvantarea Episcopului locului el face un mare bine.

  Si Pr. Iustin, daca el are un proiect mai bun de ce nu il realizeaza fara D-mnul Puric. Cine il opreste sa faca asta? Cine il opreste pe Parinte sa ceara binecuvantare si sa faca o manastire in vecinatate? Ca doar nu a facut d-mnul Puric baricade sa nu plece parintele de la manastire.

 20. Aiudul este un loc sfintit de suferinta martirilor un loc care ofera valoare si nu care primeste valoare.Apropierea de parintele Iustin ne imbogateste si nu imbogatim.In aceasta situatie ma aflu eu si toti ceilalti ca domnul Dan Puric.
  Elvira

 21. Marian,
  Nu exista “al vostru ” in acest proiect ,ci numai “proiectul nostru” ,initiat de Parintele Iustin .
  Initiativele puricesti si chirilesti ,si codresti, si “tarzii”‘, sa fie luate departe,departe de aceste locuri sfinte.
  Are dreptate Aurora, cand spune ca problema Aiud il arde [pe satana, pentru ca ar putea deveni un loc sfant, si NU TURISTIC SI COMERCIAL.

 22. Il ardea daca se facea cu duh de pace; asa cu superioritati in care radem de purici si mai stiu eu ce cred ca se bucura diavolul; inca odata nu-s o fana a lor, absolut deloc! dar si atitudinea voastra de razboinici, agresivitatea voastra nu e la locul ei;
  si inca ceva: Parintele Iustin nu e nici primul mare duhovnic nici ultimul contestat si neascultat sau ranit; ba din contra, istoria ortodoxiei demonstreaza ca adesea marii duhovnici au luptat cu o mana de oameni si ca lumea , majoritatea i-a blamat; asa ca nu inteleg de ce sunteti asa de siderati ca nu se recunoaste autoritatea parintelui Iustin; iti trebuie o inima curata pentru asta

 23. Cred ca intr-adevar ne indepartam de la problema principala – cipurile.
  Cat a vorbit Puric si Pavel Chirila despre cipuri. Sau ce sa mai zicem de conferintele IPS Anndrei referitoare la cipuri, in care ironizeaza la maxim lupta “zelotistilor” impotriva cipurilor. Cu astfel de oameni sa se alieze p Justin? Eu cred ca cel mai demn ar fi ca P Justin sa se retraga din acest proiect, pt ca Aiudul inseamna mult mai mult decat acest proiect, sa se retraga din orice asociere dubioasa, compromitatoare, care nu are o pozitie verticala in privinta acestui ultim control mondial si extrem de perfid.
  IPS Andrei sa fie rasuflarea ortodoxa dupa cum il numesc Puric, Tarziu si Chirila? DE cand? Cine ghiceste? Nu este decat o rasuflare murdara si infundata in cipurile sistemului mondial.

 24. Desi nu are legatura cu subiectul de fata, vreau sa intreb : carnetele de conducere auto, in prezent, sunt biometrice, au cipuri, trebuie sa fi scanat pentru ele ? Daca stie cineva, il rog sa-mi comunice.

  1. @anti UE
   da, permisele auto au cip si este prevazut ca pe viitor sa fie introduse in acel cip, multe alte informatii despre detinator. Si atentie, ca va dati acordul pentru aceasta operatiune cand semnati pentru eliberarea noului permis. Avem pe acest site modele de contestare a noilor permise si de actionare in instanta a autoritatilor ce nu va respecta cererea eliberarii unui permis de tip vechi. Important e sa nu acceptati noul model.

 25. Proiecgul misterios este cel pe care inca nu l-au facut public cei din grupul Puric. De ce atata mister? Oare chiar il au? Sau intr-adevar vor sa amane lucrurile?

 26. Ref la cipuri,

  Nu locuiesc momentan in Ro, aici au inceput abonamentele lunare ptr transp in comun sa aibe cip. Este un card de plastic, cu un cip, nu ai numele pe el sau alte date personale. Doar abonamentul ptr care statul ofera un procentaj de x% subventine au fotografia celui care poseda abonamentul, dar fara nume. Astea cat sunt de bune? Nu mai spun de cardurile bancare care au cip, desigur ptr mai multa siguranta. Ce facem, le acceptam sau nu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

32 Comments
scroll to top