AIUD: Inaltarea Sfintei Cruci si a Neamului Romanesc. Omagiu Marelui Capitan

Slujba de priveghere si Sfanta Liturghie de praznicul Inaltarii Sfintei Cruci, AIUD 2009[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=VI804e5dtO8]

In cinstea Capitanului[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=QbHXGBeNj6Q]

28 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Slava si vesnica pomenire martirilor Aiudului, pe a caror temelie sta Biserica Ortodoxa Romana!

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Am fost prezent!
    Traiasca Legiunea si Capitanul! traiasca martirii si eroii legionari. Cei mai buni fii ai neamului, cei mai credinciosi fii ai Bisericii au pierit in inchisori. Acestia au fost legionarii.

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sa se risipeasca dusmanii vazuti si nevazuti ai neamului romanesc cel atat de insangerat. Datorita acestor eroi, acestor batrani care-si trag zilele dupa ei (pe care i-ati vazut in imaginile de mai sus) mai existam noi azi. Ar trebui sa-i pretuim mai mult...pana-i avem intre noi.

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ce s-a intamplat cu asteptatul comunicat al tatucului Codrescu? Unde sunt puricii si capusele? De ce nu au stat la privegherea de toata noaptea altauri de toti credinciosii?

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Si eu am stat de vorba cu mai multi dintre fostii detinuti si mai toti sunt contrariati de ispravile lui Puric si de minciunile care se scriu in publicatia Puncte cardinale. Domnul Ghita Grecu observa de asemenea cu durere cum incearca sa se rescrie istoria , altfel decat a fost. Sa nu se mai pomeneasca numele de legionari. Nu cred ca se mai gandeste cineva sa refaca miscarea legionara. Dar de ce sa nu dam acestor eroi valoarea lor? Cine sunt martirii despre care se scrie in frumoasele carti si albume scoase la manastiri sau alte edituri - chiar dc ei uita sa le pomeneasca identitatea? Legionarii, fratilor! Este o minciuna crasa faptul ca ei s-au dezis de legiune vreodata. Cei care au ramas fideli pana la capat, aceia au fost cei mai muceniciti. Daca nu era Capitanul nu mai era niciun mucenic, Gafencu sau altcineva.

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Corect si foarte frumos raspunsul-marturisire al lui Andrei de mai sus.
    Se incearca rescrierea istoriei,cum spune Ghita Grecu, acest veteran al inchisorilor care la 95-96 ani este mai tanar ca oricand.
    Si Ilie Tudor a fost - tatal lui Tudor Gheorghe -, fost detinut- 24 ani inchisoare. Un om deosebit,ar merita cunoscut.
    Acesti oameni trebuie chemati la conferinte sa vorbeasca despre Sfintii inchisorilor, iar nu tinerele vedete carora le e frica sa zic adevarul- doar sa-si faca lor publicitate!
    Legiunea va trai si va invinge cat timp mai e un roman si crestin autentic. Scoala legionara a dat sfinti inainte de 1944 (ucisi de regimul lui Carol II si Antonescu), ucisi de comunisti iar acum continua sa dea aceiasi martiri si eroi (cazul ieromonahului Iosif Pasca de la Petru Voda ucis de masonerie in 1998- vedeti http://www.credinta-ortodoxa.ro/spip.php?article437)

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://www.credinta-ortodoxa.ro/spip.php?article475
    Sau aici...

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cinste Capitanului Corneliu Zelea Codreanu...Cinste Legionarilor

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Voi sunteti legionari? 🙁 Am banuit eu ca e ceva in neregula cu voi... Dumnezeu sa de-a intelepciune!

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Iuliana, Biserica Ortodoxa Romana, nu are ca temelie Aiudul! Biserica exista si avea temelie buna si inainte de Aiud. Nu este intemeiata de cei din Aiud, nici nu au fost ei cei care au adus crestinismul in Romania, ci Sf. Apostol Andrei. De ce atatea exagerari? De ce va folositi de Biserica?

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      insa in privinta ta, danortodox(alias bunatate) ne-am lamurit de mult, de can cu cipurile. Daca ai citi despre suferintele celor in temnitele comuniste, te-ai rusina si nu ai mai vorbi despre Aiud la fel.

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Numai ei au suferit in temnitele comuniste? Numai ei suferit pentru tara? Mie mi se pare ca doriti o revigorare a legionarismului. Si pentru asta va folositi de Biserica Ortodoxa ca sa va atrageti cat mai multi adepti. De aceea vreti si manastire acolo la Aiud, de aceea vreti cu tot dinadinsul canonizarea lui Gafencu (desi Dumnezeu nu a descoperit in nici un fel ca s-a mantuit), ca apoi sa aratati oamenilor ca din randurile legionarilor au iesit sfinti si astfel sa se alature voua.
    Eroi au fost in toate timpurile. Oameni chinuiti si arestati pe nedrept nu au fost doar in perioada comunismului si nu numai dintre legionari...

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      cum am mai spus... nu ai citit nimic.. nu esti informat... eu zic sa nu-ti mai agonisesti pacate si sa te apuci sa citesti; apoi sunt marturie minunile ce se petrec in zilele noastre cu Sfintele Moaste de la Aiud. Nu cred ca e bine sa ai o asa de reacredinta si sa nu ai bunavointa de a te informa inainte de ati da cu parerea.

      • Traiasca Legiunea si Capitanul!

        Cu privire la legionarism... cinste lor, celor care au luptat cu adevarat pentru credinta ortodoxa si neamul romanesc. Legionari, nu cred ca mai exista in zilele noastre, decat dintre batrani. E nevoie de o miscare asemanatoare, de revigorare a natiunii, insa nu prea avem cu cine. Tu ai intra intr-o astfel de miscare, Daniele?

  12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Se petrec minuni... "Sf Moaste de la Aiud"... mda. Oare cine isi agoniseste pacate?

    Sunt "Sf Moaste" din momentul in care sunt canonizati. Cum am mai spus, exagerati. 🙁

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      ia un sfat prietenesc si mergi la Aiud... Poate da Domnul sa se intample o minune si cu tine.

  13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    NU! In nici un caz nu intru in astfel de "miscari". A luptapentru tara, a-ti iubi tara si neamul, a fi un bun roman... nu este egal cu a fi legionar! Nu cred ca legionarii au luptat pentru credinta. Pentru credinta nu se lupta cu sabia. Sfintii Bisericii Ortodoxe, nu au luptat cu sabia pt a apara credinta ortodoxa! Citeste Vietile Sfintilor...

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      nu era vorba de a deveni legionar... ca nu cred ca se mai ridica prea multi la acea demnitate. Si altceva foarte important: la Aiud si in toate celelalte temnite comuniste nu au murit numai legionari, ci mai ales toata intelectualitatea Romaniei din acea vreme. Si au patimit pentru Hristos, cand puteau sa scape de suferinta printr-un sigur "da"(al lepadarii de Hristos). Acum sa-mi spui tu cum se numesc acei ce mor pentru Hristos. E nevoie sa astepte inca 200 de ani ca vreun sinod sa-i canonizeze? Un martir este prin definitie Sfant, sigura conditie fiind sa fie botezat ortodox.

  14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Au fost arestati pt credinta, sau pt ca erau legionari? Nu amestecati lucrurile. Martirul este cel care moare pt Hristos, nu pt tara sau pt niste convigeri de-ale lui (in cazul nostru, legionare). Cei care mor pt tara, se numesc eroi. Nu cred ca eroii se mantuiesc doar pt ca au murit pt tara, pt a-si apara pamantul. Pentru ca noi nu avem in invatatura Bisericii ortodoxe ideea de a lupta pt pamant, ci pt a ne lepada de cele pamantesti si a lupta pt mantuire. Avem indemnuri de a rabda chinuri, nedreptati, lipsuri, necinste, dreptate si altele de acestea... precum si Hristos, Invatatorul si Mantuitorul nostru, a rabdat multe necinstiri, batjocuri, scuipari, batai... si asta pt pacatele noastre, El fiind nevinovat. Dar noi, care suntem plini de pacate si de patimi, meritam toate relele din lume si nu suntem indreptatiti sa ne facem singuri dreptate!

    Scopul vieturii nostre pe pamant este: MANTUIREA!

    In nici un caz nu ne va intreba Hristos la judecata daca am murit romani ci daca am trait si am murit ca un crestin ortodox.

    Daca Hristos, caruia spuneti ca-i slujiti, a rabdat nedretati si chinuri si scuipari si batai pe nedrept, voi, de ce nu rabdati? Nu sunteti ucenici al lui Hristos si voi? Nu sunteti crestini? De ce voi vreti sa va faceti dreptate singuri, cand Hristos, pe care ziceti ca-L urmati a facut invers? Daca faceti invers decat a facut Hristos, cui slujiti..? ... opusul lui Hristos e... diavolul 🙁

    Iertare...

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Dumnezeu sa te ierte, ca tare le incurci si te adancesti si mai mult in inselare. Pai nu erau ei intrebati daca se leapada de Hristos? Nu suportau ei fel de fel de blasfemii, tocmai de marile sarbatori pentru a le batjocori credinta? Si chiar daca mori pentru tara, tara aceasta e pagana? Nu pentru Ortodoxie s-a murit, stiind ca tara noastra este majoritar ortodoxa? Nu ne sunt ei exemplu de urmat in aceste zile? Exemple de dragoste, de marturisire, de jertfa. Ai fi fost capabil ca fiind f bolnav sa renunti la medicamentele tale si sa le dai altuia, chiar neortodox fiind acela? Sfantul Valeriu Gafencu a stiut ziua mortii sale cu mult timp inainte. S-a murit pentru Hristos! Stefan cel Mare si Sfant pentru ce a luptat? Nu pentru tara si nesupunerea fata de pagani? Pentru tine e Sfant doar pentru ca l-a canonizat sinodul?
      Pentru tine, cine a marturisit in perioada comunista? Cei din inchisori sau cei care au fost lasati liberi, in biserica?

  15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    :
    Tu te numesti "Bunatate" dar esti "Rautate" fata de legionari. I-ai strange de gat si pe Sfintii inchisorilor, pt ca au fost... legionari!
    Fara comentarii!
    (veti fi fiind niste trepadusi-securisti infiltrati pe situri sau jalnici spalati pe creier de educatia comunista ce v-a format)

  16. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    "bunatate" e exact ca vrajmasul care se prezinta in chip de inger de lumina; vai tie! citeste despre cat au suferit oamenii acestia la Pitesti, Aiud, Gherla, Tg. Ocna;pe unii i-a luat Domnul la el mai devreme, altii au razbit dupa un regim de exterminare crunt exclusiv prin credinta si rugaciune neintrerupta si i-a tinut pana-n zilele noastre pentru a da marturie; cu adevarat oameni sfinti sunt acestia: "SFINTII INCHISORILOR"; pe unii ii deranjeaza ca au fost legionari; e clar acestia sunt de partea vrajmasului sau dusi in ratacire de el...

  17. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    vai vai vai...cum pot gandi unii...Dumnezeu sa-i lumineze...

    pai Valeriu Gafencu, parintele Daniil Tudor, Costache Oprisan, etc etc etc au murit pentru HRISTOS intai, si apoi pentru tara! ca erau intrebati tot timpul daca se leapada de HRISTOS si de credinta...nu de nationalitate si de patrie ii intrebau tortionarii, ca si ei erau romani doar!

    ce confuzii grave...e la mintea gainii...dar unii nu vad sau nu vor sa vada...Dumnezeu sa-i lumineze...

    sa ne ajute bunul Dumnezeu si Maica Sa, si sfintii nostri martiri impreuna cu toti sfintii sa putem si noi sa suferim macar a milioana parte din cat au suferit acesti sfinti ai nostri martiri!

  18. andreescu_pool2000

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dumnezeu stie daca sunt Sfinti.Se spune ca atunci cand vom ajunge in IMPARATIA LUI DUMNEZEU,daca vom ajunge,ne vom mira de trei lucruri:cine este acolo si credeam ca nu trebuie sa fie,cine nu este acolo si credeam ca trebuie sa fie si de noi ca suntem acolo.Sa dea Bunul Dumnezeu sa fim acolo

  19. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Trebuie sa ne sporim credinta cu totii caci vor veni vremuri asemenatoare cu cele de atunci...De data asta avem exemplele lor, drumul spre mantuire este deja luminat de ei...S-a vazut educatia legionara in inchisoriile comuniste

  20. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Am vrut si eu sa-ti spun mai degraba "Rautate",dar Mihai S. mi-a luat-o inainte. Bravo lui ! Deci draga "bunatate", nu te mai da asa bun , lasa pe altii sa te laude ! Si inainte sa scrii aici, mai documenteaza-te.Legionarii nu au luptat toti cu sabia. Ei au avut idealuri curate, insa, din pacate lucrurile au scapat de sub control si stim ce a a urmat. Faptul ca nu-i simpatizezi tu pe legionari nu-i impiedica pe unii dintre ei sa fie sfinti. Nu uita ca sfantul Pavel a fost intai prigonitor al crestinilor. Trebuie sa faci diferenta intre legionarii buni si cei rai. Nu mai insist. Dumnezeu sa te lumineze !

  21. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Extraordinar sacrificiul acestor Oameni, mari Romani, care in cele mai multe dintre cazuri nu au rezistat groaznicelor chinuri, abuzuri si maltratari fizice si psihice la care au fost supusi de regimul comunist.Ei ne-au arat ce inseamna, in primul rand, credinta in Dumnezeu, si apoi dragostea de patrie.Cum nu ne asteptam la vreo reabilitare a fostilor detinuti politici din partea neocomunistilor ce conduc tara, nici Biserica Ortodoxa Romana nu ne va surprinde cu vreun gest in legatura cu acesti martiri ai neamului.Colaborand de la inceput si pana in zilele noastre cu regimul comunist, reprezentantii de frunte ai clerului ortodox au uitat de Cuvantul Domnului si au luat-o pe cai gresite.Care le urmeaza si in ziua de azi.

  22. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamne ajuta!
    As avea urmatoarea intrebare: stiti cumva programul slujbelor la Schitul de la Aiud cu ocaza hramului? Este la fel ca anul trecut? (in seara dinaintea praznicului, Vecernia Mare, Utrenia Mare, Sf. Liturghie incepand cu ora 22:00, iar apoi dimineata, de la 8:30 Sf. Maslu si Parastas)?

    Va multumesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*