Proiectul INDECT: Indosarierea celor cu comportament violent(sau ce considera ei ciudat)

monitorizareindect3

Uniunea Europeana finanteaza un proiect de supraveghere (INDECT) ,cercetarea desfasurandu-se pentru a crea un sistem inteligent de observare a mediului urban care ar colectiona informatii din mai multe surse ( private) , inclusiv calculatoarele personale, in scopul detectarii “comportamentului anormal” in tarile de pe intreg continentul.

Intr-un sens mai larg Uniunea Europeana pune bazele crearii unei politii pan-europene unde informatiile sunt impartite si stocate intr-un sistem centralizat.Este insa si un pas important pentru ridicarea unui serviciu secret la nivel european care ar avea ca scop principal urmarirea cetatenilor din statele membre.

Sistemul de supraveghere “promite”  sa colecteze informatii printr-o monitorizare continua a site-urilor web,forumurilor de discutii, serverelor de fisiere ,retelelor p2p si calculatoarelor  personale.Se va folosi , de asemenea , si de camerele CCTV si de alte metode de supraveghere pentru a dezvolta modele de “comportament suspect” prin analiza vocii utilizatorilor de telefonie ( pt ca bineinteles este monitorizat totul) precum si modul cetatenilor de a se deplasa.

Obiectivul principal al programului va fi detectarea automata a comportamentului anormal , a amenintarilor sau a violentei.

Analistul Stephen Booth a descris acest proiect ca fiind “Orwellian” si “o masiva invazie a intimiatatii ” notand ca taxele cetatenilor statelor U.E vor merge catre diferite programe care nu fac altceva decat sa ii trateze ca fiind suspecti pana cand isi pot proba nevinovatia.

Acest program nu are nicio legatura cu prinderea infractorilor este facut doar pentru a ne arata cine ne sunt “stapanii”.Un studiu recent facut in Anglia demonstreaza practic ineficienta camerelor de supraveghere in rezolvarea infractiunilor.

Mai multe detalii despre acest program gasiti aici :
https://www.indect-project.eu/

https://cordis.europa.eu/fetch?CALLER=FP7_PROJ_EN&ACTION=D&DOC=4&CAT=PROJ&QUERY=011f30e52539:b685:00e1e967&RCN=89374

https://www.telegraph.co.uk/news/uknews/6210255/EU-funding-Orwellian-artificial-intelligence-plan-to-monitor-public-for-abnormal-behaviour.html

14 Comments

 1. Patriarhul Moscovei şi al întregii Rusii Kiril a cerut apărarea drepturilor oamenilor care refuză codul personal de identificare, ce deschide accesul la toată informaţia despre om.

  „Aceşti cetăţeni nu au posibilitatea să primească ajutor medical, pensie şi alte înlesniri, să se angajeze la serviciu, să susţină examenul de stat, să achite facturile pentru comunale, să cumpere sau să vândă proprietatea privată, să procure permise pentru călătorie ş.a.m.d.”, se spune în scrisoarea patriarhului din 2 septembrie, adresată lui Vladimir Lukin, reprezentant al drepturilor omului din Federaţia Rusă.

  Majoritatea dintre aceşti oameni sunt creştini ortodocşi, care, conform spuselor patriarhului „au temeri privitor la utilizarea noilor tehnologii care ar putea conduce spre un control totalitar ideologic şi nu numai asupra persoanei”.

  „Este foarte posibilă această evoluţie deoarece posibilităţile tehnice deja astăzi permit monitorizarea contactelor personale, călătoriilor, cumpărăturilor efectuate prin cartela electronică. Colectate în urma unei urmăriri absolute aceste date despre om pot fi stocate într-o singură bază”, se arată în scrisoare.

  Patriarhul a cerut să fie luată în vedere „imperfecţiunea bazelor de drept şi a tehnologiilor utilizate, vulnerabilitatea acestora pentru lumea criminală, scurgerea de informaţii care se întâmplă deseori, ce ar crea un pericol iminent nu doar pentru viaţa şi securitatea privată a cetăţenilor, ci chiar şi pentru stat”, astfel că „toate avantajele acestor tehnologii, inclusiv comoditatea utilizării pot fi distruse momentan din simpla neglijenţă a lucrătorilor angajaţi”.

  „De aceea unii cetăţeni doresc să utilizeze sistemul alternativ de colectare a datelor (fără cod personal, care permite dispozitivelor identificarea persoanei fără ştirea acesteia în locuri publice, când achiziţionează mărfuri ş.a. m. d.)”

  Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse a mai amintit că Patriarhia Moscovei nu o singură dată şi-a expus părerea pe marginea acestei probleme, anexând la scrisoare un şir de documente a Soboarelor Arhiereşti, prezidate de pururi pomenitul Patriarh Alexei.

  „Sper că poziţia BORu, exprimată în aceste documente nu va rămâne neauzită de către reprezentanţii conducerii de stat ai Federaţiei Ruse”, a mai adăugat Patriarhul.

  Sursa: pravoslavie.ru

 2. Mai corect e, cred, cu un “comportament ciudat”. Adica, daca nu le place de ochii tai si mai porti si cruciulita la gat, te ridica pe motiv ca esti “suspect de gripa porcina” si nu vrei sa te vaccinezi!

 3. CONTROLUL GLOBAL se apropie cu fiecare zi. Dar noi, ca si pe vremea lui Noe, suntem “prinsi”. Cu diverse : spalat, calcat, pus parul pe moate, schimbat gresia de pe hol, caci cea de anul trecut s-a demodat etc. Suntem PRINSI de fapta in capcana unor griji pe care ni le creem singuri si nu mai avem ochi sa vedem ADEVARUL. Treziti-va, oameni buni, pana nu e prea tarziu !

 4. Dracu’ sa-i pieptene pe cei ce ne urmaresc. Ne-au controlat comunistii chiar când asistam la Sf.Slujba, iar acum ne controleaza alti Draci, mai încornorati.
  Retro Satano, din vietile noastre !

 5. Alo, Patriarhia Româna ? Ne urmaresc Dracii. Nu-i trimiteti în iad ? Luati masuri, va rog, si goniti pe acesti Necurati-Ticalosi( care ne manânca viata) direct în fundul Iadului. Alo tov.”preot” Constantin Stoica – purtatorul de cuvânt al “Preafericitului” – ce mai astepti ? Mass media din Deal sa dea un comunicat de presa, prin care toti Dracii care ne fac viata imposibila sa fie oferiti tatalui minciunii, adica Diavolului. Stiu, ca va fi veselie mare în cuptorul iadului……..

 6. in institutiile de stat oamenii sunt incurajati sa se spioneze unii pe altii si chiar sa furnizeze informatii despre colegi(unele care nu au legatura cu problemele de servici) si daca marturisesti credinta in BUNUL DUMNEZEU ti se trimite o echipa de psihologi care sa te testeze daca nu cumva esti “putin deranjat mintal”.DUMNEZEU SA NE APERE!

 7. Salutari…Comportament anormal in UE???Dar ce inseamna normal in UE?Daca Kiril a spus astea inseamn ca rusii sint norocosi. Experienta ce poate fi folosita si la noi .Pe mine m-au cam pus pe ginduri si Ciaplin si Kuraev .Poate o incepe si Daniel sa vorbeasca cite ceva .Nu de alta dar poate este valabila zicala …mai bine mai tirziu decit niciodata.Si prea se aglomereaza uriciunile pe capul nostru.Cam in ultimii 10 ani ne-au covirsit.Ma bucur ca totusi s-a miscat ceva ca reactie la mizeria comisiei prezidentiale despre legalizari de uriciuni.Poate chiar nu e prea tirziu. !0 ani ortodoxiei romanesti i s-au turnat laturi .Sint curios care …fata bisericeasca va mai sta linga un om care doreste legalizarea prostitutie i si a drogurilor.Jalnica formulare au gasit si injositoare formulare au gasit unii ce au redactat un soi de comunicat la adresa celor ce doresc uriciunea .I-auziti formulare …Fii ai bisericii …samd si etc .Fii ai bisericii?Care …ai de au jurat si s-au crucit la depunerea juramintului iar apoi au trecut pe neve legea biometricelor?Asa …bravo …rugati-i frumos sa nu mai fie satanisti.Aveti mare grija sa nu ii afurisiti.Aveti grija sa nu ii jigniti, sa nu le raniti sentimentele euroatlantice. Asa poate o sa va lase sa mai exorcizati vreun Mertan de manelist sau de peste.

 8. referitor la initiativa anti biometrie, se vede bine cat conteaza cei ce au semnat listele anti cip..ignorare totala a mediei si domnul presedinte propune in schimb referendum.pt. Parlament unicameral. Puteau sa se stranga 10 milioane semneturi=acelasi rezultat. Sa ne rugam ca Dumnezeu sa-i lumineze pe conducatorii tarii, ca altceva oricum nu putem face.

 9. Perfect adevarat, ce se intampla este ingrijorator. Statul totalitar deja respira greu in ceafa noastra, caci de regula cand asemenea poriecte sunt anuntate in media, ele functioneaza demult.

 10. daca nu vom fi uniti si nhotarati in lupta impotriva ciparii care se apropie cu pasi f rapizi, nu vom avea alta solutie decat sa ne rupem de civilizatie, pt ca acceptarea lor echivaleaza cu lepadarea de Hristos. e bine ca articolele circula de net

 11. Ne-au controlat comunistii chiar când asistam la Sf.Slujba, iar acum ne controleaza alti Draci, mai încornorati.
  Retro Satano, din vietile noastre !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 Comments