Televiziunea digitala – Spionul RFID din casa ta

obama-tv

Potrivit unui fost angajat IBM toata “graba” legata de trecerea la televiziunea digitala are o latura mai putin cunoscuta.

Binecunoscutele cipuri RFID si cresterea lor ca numar au determinat aceasta trecere care deja s-a petrecut in Statele Unite si care este planuita sa se produca si in Uniunea Europeana pana in 2012.

Fie ca sunt pasive, semi-pasive sau active aceste cipuri emit un semnal unic care poate fi citit de diferite scannere amplasate in diverse locatii.Din cauza cresterii masive a numarului de cipuri ( haine,produse,acte si chiar oameni) a trebuit alocata o frecventa care sa nu fie bruiata de alte semnale care nu servesc scopurile “urmaritorilor”.
Sporirea folosirii acestor “tracking device-uri” a determinat folosirea bandelor UHF si VHF( frecvente intre care unele cipuri opereaza).

Aceste cipuri sunt din ce in ce mai prezente in lume facandu-si aparitia in spitale , haine(link din 2003!!) , animale de casa( ce aberatie)  , acte etc. Este de datoria noastra sa ne opunem pentru a pastra ultima farama de libertate ramasa. Toata abureala asta cu siguranta este doar pentru a ne convinge sa acceptam ca niste zombi ceea ce guvernul crede ca e bine pentru noi.

Teroristii sunt ei iar daca noi vom accepta aceste cipuri nu vom avea nicio scuza si sincer ne-am merita soarta pentru ca in momentul in care esti si prost si neinformat nu ai decat sa iti duci viata cu sacii altora in spate ( fara a te abate de la traseu pentru ca vor sti intotdeauna unde esti).

12 Comments

 1. Ce legatura are televiziunea digitala cu cipurile RFID? Am avut si eu TV digital in America cativa ani, si exista si in Romania pentru cine vrea. Nu tin minte sa fi fost vreun cip implicat… Ori poate de acum incolo?

 2. Pentru cei naivi “Ce legatura are televiziunea digitala cu cipurile RFID” – nu are. Acest lucru este stiut inca din 1999, ca un plan venit din partea masonilor germani si nu numai. Sunteti supravegeati fara ca sa stiti. Ori credeti ca dracul se da pe fată ca-i DRAC.

 3. Parintele Paisie Aghioritul spunea :
  “Noi ne uitam la televizor si ei se uita la noi”…….adica ne urmaresc, stiind astfel tot ce face omul în casa. Suntem foarte “liberi”, nu este asa???!!!

 4. ROMANIA TREZESTE-TE!!! Dar cine sa se mai trezeasca? Fratiilor, nu lucrez pentru revista presa ortodoxa, dar fac un apel la fratiile voastre: incercati sa faceti un abonament la aceasta revista, sincer parca e de pe alta lume-da nu din lumea asta, ci din lumea lui Hristos! Incercati sa intrati pe aceasta adresa si o sa vedeti o revista care nu-i din lumea asta, de acea HAI SA O SPRIJINIM CINE POATE!!!
  Curaj, si sa ne pastram sufletele in Lumina lui Hristos, cam asta ne mai ramane de aparat.

 5. M-am uitat si eu pe revista (selectii online) si mi s-a parut interesanta.
  Am facut online un abonament pe un 1an.

 6. Sunteti dusi cu pluta fratilor. Cine credeti voi ca sta sa proceseze informatia provenita de la miliarde de oameni, si ca sa afle ce? Cand treceti din bucatarie-n hol? Eu va sugerez sa urmariti stirile atenti la ce se spune nu la cum sa le potriviti ca sa va alimenteze paranoia. In Anglia se chinuie mii de angajati sa urmareasca cativa pakistanezi in caz ca le mai trece prin cap sa bombardeze metroul si voua vi se pare ca cineva va asculta cand cititi biblia.
  Va rog frumos sa nu stergeti comentariul.

 7. Eu cred ca cei ce vor sa faca atat de grabnic aceasta trecere de la analog la digital in cazul televiziunii urmaresc de fapt cu totul altceva. Si ar fi cel putin doua aspecte:
  1) sub masca de televiziune digitala vor sa ne strecoare pe sub nas televiziunea interactiva cu scop de monitorizare si analize statistice de maxima acuratete. Ce inseamna asta? Schimbarea posturilor nu se va mai face local din televizor ci de la “centru” (furnizorul de “cablu” sau satelit) pe baza de IP in mod oarecum asemanator conectarii calculatorului la paginile de internet. Adica: in momentul in care dati comanda de la telecomanda sau de la panoul frontal televizorul transmite furnizorului de televiziune o solicitare de conectare la un anumit program TV, acesta inregistreaza cererea si face conexiunea. In acest fel se poate monitoriza cu maxima precizie tot ceea ce urmareste omul la televizor, se pot stabili cu precizie la fel de mare “rating-urile” fiecarei emisiuni sau post de televiziune si bineinteles, toate eceste informatii pot fi stocate intr-o baza de date. Acesta este un vis de-a dreptul irezistibil pentru “industria” mediatica dar acest pas nu se va face in mod direct. Evident ca vor fi cateva etape intermediare dar noi trebuie sa invatam sa privim dincolo de valul de “ceata” strategica.
  2) trecerea la un nou standard in televiziune va revigora in mod semnificativ industria hardware (si eventual software) de profil oamenii fiind nevoiti sa-si schimbe televizoarele actuale cu altele noi, compatibile cu noul standard iar daca aceasta standardizare se face in cateva etape succesive si aparatele trebuiesc schimbate in pas cu standardizarea (asa cum suntem nevoiti sa schimbam cu regularitate calculatoarele datorita asazisei revolutii tehnologice si a incompatibilitatii calculatoarelor vechi cu noile tehnologii sau periferice). O fi bine? O fi rau? Oricum ar fi noi platim pretul si in bani si prin pierderea intimitatii.

  In ce priveste aspectul monitorizarii video cu camera ascunsa a utilizatorului, desi este posibila d.p.d.v. tehnologic nu cred ca este practica si nici nu poate fi vorba de monitorizare video simultana a tuturor utilizatorilor deoarece nimeni nu poate gestiona un asemenea flux de informatie nici macar un supercomputer. Pe de alta parte nici o retea nu poate oferi o “banda de trecere” suficient de larga pentru a transmite toate aceste semnale sau pentru a realiza o conexiune video duplex de inalta calitate cu fiecare aparat TV.

 8. … in plus, acea camera ascunsa, oriunde ar fi ea plasata in aparatul TV va avea un “camp vizual” destul de restrans si prin urmare irelevant pentru scopul de monitorizare video mai ales ca in general oanemii sunt relativ inactivi in timp ce privesc la TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 Comments