10 argumente impotriva vaccinului anti-polio

Sunt cunoscuti factorii favorizanti ai acestei boli, deja din anii ’30-40, cand s-a observat o legatura directa intre nivelul scazut la glicemiei si aparitia bolii. In special Dr.med.B.Sandler a aratat conditiile in care au aparut in SUA cazuri de poliomielita: zile foarte fierbinti de vara in care se depune un efort fizic mare insotit de consum de produse cu zahar ( Cola, inghetata, produse fainoase cu zahar). Toate acestea duc la o crestere exagerata de insulina care va scade glicemia si o creste receptivitatea la poliomielita. Mariel epidemii de poliomielita apari in seznul cald, de vara.Ca urmare, acest medic, in anul 1948, a facut o campanie antipolio, explicand cauzele acestei boli si prin masurile luate s-a stopat epidemia de poliomielita din acea vara in orasul sau natal din Carolina de Nord! (1)

2.) “O boala a civilizatiei “

Epidemiile de poliomielita sunt cunoscute doar incepand cu secolul 19 si mai multe dovezi duc la concluzia ca poliomielita este o consecinta a “ civilizatiei” , in special datorita obiceiurilor alimentare nesanatoase. (4).

3.) Lipsa contagiozitatii

Modul de transmitere al bolii nu a fost cunoscut pe vremea Dr. Sandlers (1) si nu este nici pana in ziua de astazi clarificat.

4.) Vaccinarea  din Africa sub semnul intrebarii

Un studiu facut de catre WHO ( World Health Organization) in Guineea arata ca in cazul copiilor care au fost vacinati cu un cocktail de vaccinuri impotriva difteriei, tusei convulsive, poliomielitei  si tetanosului, exista un risc de deces dublu fata de copiii nevaccinati. (2).

Dupa parerea mea ( Hans Tolzin), vaccinul anitpolio sau unul din componentele lui toxice joaca un rol important. Populatia din Africa respinge vaccinul antipolio fiindca suspecteaza  faptul ca prin aceste vaccinuri se incearca un program de control al populatiei (7). Vaccinul antipolio oral, suspectat de infectarea lui cu virusul SV40 ( cauza de HIV/SIDA la maimute),  a fost “donat” de catre Companiile Farmaceutice tarilor africane (9). Cei mai cinici dintre parinti vorbesc de “golirea lazilor cu otrava” in aceste taari. Se pare ca si in India urmeaza sa fie trimise aceste vaccinuri.

5.) Paralizii la copii prin vaccinare!

Un vaccin poate provoca boala ( a se citit prospectul).Cei vaccinati pot infecta la randul lor persoane sanatoase si chiar si dupa zece ani inca pot elimina virusul!(3). Acest lucru ar trebui sa dea de gandi si organizatiei Who care incearca sa eradicheze boala. Cazurile de poliomielita din ultimii zeci de ani au avut ca si cauza doar virusul domestci din vaccin si nu pe cel salbatic!(4,6).

6.) Poliomielita poate fi tratata!

In urma cu 50 de ani se cunosteau de ja metode eficiente pentru poliomielita. Renumitul prof. Dr. Pierre Delbert folosea Clorura de magneziu iar medici precum prof. Andree Lwoff a descoperit ca virusul poliomielitic moare la 40 grade Celsius iar fenbra nu trebuie scazuta in mod fortat cu medicamente. (4,10).

7.) Efectele secundare ale vaccinarii

Efecte secundare ale vaccinului pot fi :
– meningite si encefalite;
– sindromul Guillain-Barre
– reactii alergice;
– afectiuni reumatice;
– poliomielita postvaccinala;
– afectiuni neurologice;
– convulsii febrile;
( a se citi prospectul!) (4).

8.) Regresul poliomielitei este independenta de vaccinare

– statisticile din Germania si alte tari nu pot dovedi daca exista o legatura intre scaderea cazurilor de poliomielita din lume si vaccinare; dimpotriva, se pare ca nu exista ;(5,4);

– odata cu introducerea vaccinului oral Sabin s-a incercat o modificare a definitiei medicale care sa dovedeasca faptul ca vaccinul produce regresul bolii; (4,8).

9.) Nu s-a putut dovedi necesitatea vaccinului

– lipseste dovada necesitatii vaccinului antipoliomielitic deoarece nu exista date comparative ale bolii la cei vaccinati si la cei nevaccinati.

10.) Rolul neclar al vaccinului

– intrebarile parintior ingrijorati privind lipsa unor publicatii si studii stiintifice care sa evidentieze o izolare si cunoastere clara a virusului poliomielitic si prin urmare cunoasterea calitatilor si proprietatilor ale virusului, ale patogenitatii lui ( cauzatoare de boala ), nu au primit raspuns pana in ziua de azi de la autoritatile germane de 2 ani incoace.(8).

Concluziile mele:

Datorita acestor 10 puncte prezentate imi exprim o mare indoiala legata de necesitatea vaccinarii a milioane de copii din India. Avand in vedere ca vor fi folosite vaccinuri orale, vor fi posibile multe imbolnaviri, inclusiv decese. Sa ne asteptam cu noi epidemii de poliomielita pentru care vor fi nevoie de si mai multe vaccinari! Este de-a dreptul  o mare bataie de joc ca intr-o tara cu o renumita traditie  a tratamentelor naturiste sa se foloseasca un vaccin cu totul inutil pentru o boala tratabila.

Referinte:

(1) “Vollwerternährung schützt vor Viruserkrankungen”, Dr. med. Sandler, Emuverlag
(2) https://www.ratio2000.de/gesundheit/news/news0104.htm, “Das Medizinkartell”, Langbein/Ehgartner, Verlag Piper
(3) https://www.netzeitung.de/servlets/page?section=984&item=199319
(4) AEGIS IMPULS Nr. 7, www.aegis-schweiz.ch
(5) “Impfen – das Geschäft mit der Angst”, Dr. med. Gerhard Buchwald, Knaur Verlag
(6) https://www.wienerzeitung.at/frameless/wissen.htm?ID=M13&Menu=161879
(7) https://allafrica.com/stories/200210110048.html
(8) https://www.klein-klein-aktion, https://medizin.freepage.de/cgi-bin/feets/freepage_ext/41030×030/rewrite/med
wiss/polio.html
(9) https://www.impf-report.de/archiv/impf-report019.txt
(10) “Sind Impfungen sinnvoll?” Joachim-F. Grätz, Hirthammer Verlag

https://www.impf-report.de/jahrgang/2003/06.htm#6 de Hans Tolzin (traducere: Dr. Christa Todea-Gross, 15.11.09, Cluj-Napoca)

39 comments

 1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Noi am facut vaccinul asta cand eram mici? Stie cineva ce vaccinuri se faceau in Romania la copii in anii 70-80?

  Bogdan.

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   Aveti dreptul sa refuzati orice pe propria raspundere http://www.dreptonline.ro/legislatie/legea_drepturilor_pacientului.php

 2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  ce se intampla cu copiii vaccinati OBLIGATORIU (primul se facea chiar in maternitate), cu acest vaccin si cu celelelt(bbc,trivaccin,s.a.) in anii 80?

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   Dumnezeu cu Mila cu cei deja vaccinati. Important este sa aiba sistemul imunitar puternic; sa aceti ceva in acest sens; marefer la alimentatie bogata in vitamine si mai ales sa consume ceapa, usturoi, hrean etc.

 3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  In aceste zile se face in scoli vaccinul anti-poli la elevii de clasa a III-a. Este normal ca vaccinul sa se administreze fara acordul sau prezenta parintilor? Cum ne aparam impotriva amenintarilor medicilor?
  Astept un raspuns urgent?

 4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Copiii au fost luati la vaccin fara ca parinti sau invatatorul sa fie anuntati. Asa se va desfasura si campania de recuperare. Nu au obligatia de a anunta macar ziua cand se face vaccinul? Medicul afirma ca vaccinarea o face in ziua in care primeste vaccinul si nu are nevoie de acordul scolii sau al parintilor deoarece acest vaccin este obigatoriu.
  Nu stiu daca invatarorul ma va mai anunta deoarece a fost amenintat cu politia sanitara sicu multe alte....

 5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Doamna Doctor,
  daca un parinte atrage atentia invatatorului ca sa nu se faca vaccin copilului sau, i se afecteaza procesul de invatamant? Adica, pe motive de "sanatate publica" sa ii interzica elevului dreptul la sistemul educational public?
  Este suficient doar cuvantul parintelui?

  PS. Si ca familist si sper si ca viitor tatic, as dori sa cunosc si eu o lista de vaccinuri care se pot face si care nu.. Eu zic ca este f. important.. Daca ne puteti ajuta in privinta asta, va rugam din tot sufletul sa o faceti..
  Sa va ajute Bunul Dumnezeu si Maica Domnului
  AMIN.

 6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Da, e suficient refuzul parintelui si semnati ca va asumati raspunderea. Nu are de pierdut nimic copilul Dv .
  In legatura cu cealalta problema, o sa dau la un moment dat un raspuns documentat stiintific dar va mai dura ceva timp, deocamdata pot doar sa sfatuiesc parintii sa nu isi vaccineze copiii datorita efectelor in timp a substantelor toxice continute in vaccin,

 7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  eu am o fetita in clasa 3 si de sf grigorie a lipsit de la scoala .in ziua aceea s-a facut vaccinul anti-poliomelitic si a scapat ne vaccinata ,mare este dumnezeu. medicul de fam m-ia spus ca nu este obligatoriu

 8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  mi s-a facut vacinu la copil la scoala si se simte rau, puteti sa-mi ziceti de ce are febra mare 39 cu 3? a racit?

 9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  D-zeule mre,ce sa mai facem si cu acest vaccin?sunt mai multe riscuri decat avantaje!Bine ca nu am acceptat sa fac acest vaccin fiicei mele.Are 9 ani si e perfect sanatoasa,asa ca ce rost are acest vaccin?

 10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Doamne Ajuta! am o mare nelamurire, fetita mea care are 3 ani nu a facut la 1 an vaccinul antipolio, ne-am mutat la alt medic si acesta de 1 an si ceva ma tot bate la cap sa ii fac vaccinul. astazi mi-a spus la telefon ca cei de la sanepid de unde ia vaccinurile ca trebuie NEAPARAT sa ii faca vaccinul. problema nr.2 e ca mai am un baietel care va impini in curand 1 anisor si cica"trebuie" sa ii faca si lui vaccinurile acestea care sunt obligatorii. cum as putea sa fac sa nu ii vaccineze. parintii mei sotul nu inteleg ca nu sunt bune vaccinurile pt copilasi si ma preseaza si ei ca sa merg cu copilasii la vaccinat. eu una nu vreau sa ii intepe. pot sa dau o declaratie ca nu accept vaccinurile si nu inteleg de ce sunt obligatorii daca medicul nu informeaza cum trebuie parintele, iar la consultul dinanintea vaccinului se uita in gat, il asculta la plamani si gata e bun de intepat. cum sa ii conving pe restul ca sunt inutile vaccinurile.
  Doamne Ajuta!. sper sa imi raspundeti ca peste 1 saptamana trebuie sa ma "prezint" cu ei la medic si sa stiu ce ii spun acolo.

  multumesc!

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   @Daniela
   Doamne ajuta,
   Bine faceti ca nu-i vreti vaccinul antipolio si nici la cel mic dar va trebui sa faceti niste pasi:
   1.) Spuneti medicului de familie ca va cunoasteti drepturile de parinte si Constitutia Romaniei si stiti ca aveti dreptul sa refuzati orice vaccin (toate chiar) care sunt tratamente profilactice si semnati in fisa medicala a copilului ca va asumati orice risc (care este egal cu 0), iar legile romanesti ne arata ca pentru orice vaccin parintele trebuie sa semneze o declaratie ca este de acord sau nu.. ceea ce nu se intampla. DR. Astarastoaie, seful Colegiului Medicilor a afirmat acest lucru, care cunoaste foarte bine legile medicale, mai ales etice, la o emisiune Tv speciala. Daca cineva va forteaza sa vaccinati copilul aveti dreptul sa-l dati in judecata, indiferent cine este, conform Constitutiei, inclusiv pe cei care va refuza inscrierea in gradinite sau scoli.
   2.) Multi crestini din tara nu-si mai vaccineaza deloc copii, dar in final nu au avut nici o problema dupa ce au apelat la lege, adica la drepturile noastre. Nu va mai face nimeni probleme, nu va lasati intimidata si sa le spuneti de lege.

 11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  buna am si eu un baietel in clasa 3 si miercuri vine sa ii faca vaccinul anti-polia si nu stiu ce sa fac va rog sa imi dati un sfat astept urgent

 12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  fetita mea care este in clasa a III-a a primit vaccinul in data de 23.11. anul acesta iar pe data de 24.11 se simtea foarte rau prezenta dureri mari de cap, frisoane si dureri de git. tranzmit parintilor care se afla in situatia de ale fi vaccinati copii sa se opuna vehement.

 13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  eu miam vaccinat copilul clasa a 3 cu acordul medicului si copilul se simte bn...

 14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  eu am copilul cu asm si cand am auzit ca le face acest vaccin mam speriat dar mam intrebat medicul si mea spus ca nu e nici o problema si lam facut si cu ajutorul lui dumnezeu e bn au trecut 4zile si suntem bn ......

 15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Efectele cele mai importante apar in timp.
  Medicii in general sunt foarte slab informati in legatura cu aceste efecte.

 16. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  ATI AVUT DREPTATE NU AM SA MAI FAC NICI ODATA UN VACCIN EU VAM SPUS CA EU CAND AM FACUT VACCINUL FATA MEA ESTE BINE DAR ACUM CATEVA ZILE A RACIT SI MAM SPERIAT CA EA SUFERA DE ASM SI A FACUT O CRIZA UN FEL DE HARIT ACUM SA POTOLIT E MAI BINE SI MAM GANDIT CA ESTE DE LA ACEST VACCIN CRED ......???

 17. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  eu miam vaccinat copilu clasa 3 si am duso la spital cand am auzit ca o baga la internare era sa lesin copilul meu deja e bn pan acum va re comand pastile si siropuri...

 18. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  vaccinul se facea si in 1973 si cred ca si mai inainte....Nu toata lumea are reactii adverse....

 19. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  nu va vaccinati copii!

 20. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  copilul meu este bolnav de cand i-au facut vaccinurile in spital.dupa ce am venit acasa la o saptamana a inceput sa tuseasca si nici acum nu si-a revenit.nu mai dorm noptile.afacut tratamente si degeaba,mai rau.orog pe d-na dr. christa ce sa fac?

 21. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Fetita mea este in clasa a IIIa si de la scoala m-au anuntat ca, luni,13.02.2012, vine mediul scolii sa le administreze vaccinul antipolio. Nu stiu ce sa fac. Va rog sa-mi spuneti, daca puteti, pana duminica, daca e bine sa o las sa i-l faca sau nu.

 22. andra florentina ana maria

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  andruta
  sant o fetita de 8 ani si astazi am facut vaccinul si vad ca ma dore rau in gat si am ca un nod si sant speriata,si mami cu tati nu imi raspunde la telefon, si abia pe seara ajung..va rog frumos sa imi spuneti si mie ce sa fac

 23. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  V-am scris in data de 10.02.2012 despre fetita mea din clasa a IIIa care urma sa faca vaccinul antipolio.Mi-ati transmis ca, pentru mai multe detalii, sa contactez pe doamna doctor Christa Todea Gross la adresa de email:christatodea [email protected]. Aceasta adresa de email este inexistenta.

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   @silvia
   aceasta este adresa... christatodea_gross @ yahoo.com
   fara spatiile de dinainte si dupa semnul @

 24. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Pentru Silvia
  Ce raspuns ai primit de la d-na doctor?
  Poti sa raspunzi?

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   Nu am primit nici un raspuns pentru ca, nici una dintre adresele de email primite de la admin nu sunt corecte. Mi s-a parut ca umblu dupa vant.

 25. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  fetita mea are 9 ani si nu am lasat-o sa faca vaccinul pentru ca la virsta de 5 ani a facut "purpura" si nu stiu ce reactii ar putea avea .spuneti-mi o parere, multumesc!

 26. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  vreu si eu un sfat am o sora de 8 ani si este in clasa 2 si a veint sa zica ca este de urgenta sa faca vaccinul antipoliomelitic si mama si tata nu stie ce sa faca vreu si eu un sfat cat mai repede posibil ma gasiti la mess mihaela.ingeras13 va rog spunetimi

 27. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  E BINE CAND OAMENII SE INFORMEAZA DIN SURSE SIGURE, EXISTA LA ORA ACEASTA CEL PUTIN 2 CARTI PUBLICATE DESPRE VACCINURI , CITINDU-LE CU SIGURANTA NU VA VETI MAI VACCINA COPIII. AM PRIETENI (35 - 40 ANI) , CARE NU AU FOST VACCINATI NICIODATA SI SI-AU TRAIT VIATA LINISTITI PANA ACUM SI FOARTE SANATOSI ,DEALTFEL FIIND SI VEGETARIENI DE CAND S-AU NASCUT. VACCINAREA E O PROSTIE , DEMONSTRAT DE OAMENI DE STIINTA.

 28. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Eu am refuzat toate vaccinurile baietelului meu, incepand din prima zi de viata.Acum are 2 ani ,e perfect sanatos, nu am avut nici o problema cu el, acum cateva zile am primit un tel. de la medic cum ca a fost instiintata ca circula un virus salbatic de poliomelita si sa reiau toate vaccinarile pe care ar fi trebuit sa i le fac baiatului. Am refuzat total, fara sa stau pe ganduri! am facut o declaratie pe propria raspundere pe care i-am trimis-o medicului si atat! De ce nu isi asuma nimeni responsabilitatea cand vaccinurile dau reactii adverse?Si de ce dau ,daca sunt asa de utile? Din perspectiva mea, fiind vb de copilul meu, daca sunt daunatoare si 1 % aceste vaccinuri, ar trebui sa renunte fiecare parinte la vaccinarea nou nascutului care nici macar sistemul nervos nu-l are dezvoltat, iar el este infundat cu 26 de vaccinuri pana la varsta de 2 ani! Nu intepaturi, pt ca se ijecteaza cockteil-uri de cate 4-5 vacc.printr-o intepatura!Nici celuilalt baiat de 7 ani nu i-am facut! Peste tot unde am fost am dat declaratii, si cand l-am inscris la gradi si la scoala, si nu stiu daca mi-a racit de 5 ori pana acum! Are o imunitate destul de buna! Eu sfatuiesc parintii sa citeasca fff mult despre vacc., sa se documenteze inainte, e o decizie care in cateva minute le poate schimba radical viata, si a copilului! Multa sanatate!

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   Deci sunt acceptati copiii la scoala fara vaccinuri? Nu cred ca isi permit toti parintii sa stea prin procese in timp ce copilul pierde ani de scoala.

 1. Pingback: Vaccinul antipoliomielitic – între necesitate și teoria conspirației | BLOG D'AGATHA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*