Parintele Justin, despre lipsa de sprijin a clasei politice in organizarea REFERENDUMULUI anticip

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=eiEG6uQEotE]

15 Comments

 1. asteptam urmarea 🙂

  frate, am o intrebare…referitor la post…ca acum tot sunt dezlegarile astea la peste…sunt valabile sau nu?

  ca am auzit si eu ca multe dezlegari la peste prin posturi sunt de data recenta, si ca se vrea stricarea postului cu ele…

  dar pe de alta parte stiu ca de sarbatori mari, cum a fost sambata trecuta, cum e luni, de Sfantul Andrei, e dezlegare…

  dar maine, duminica? se poate manca peste, e bine, sau sunt chestii recente ca sa ne strice postul? sper ca stii mai multe ca mine…ca mama a intrebat duhovnicul si i-a spus ca sunt valabile dezlegarile.

  tu ce stii? iti multumesc anticipat!

  Doamne ajuta si…post cu folos duhovnicesc!

 2. @razvan.
  cu cat poti face mai putine compromisuri cu atat mai bine. Tine de ceea ce poti face si de ceea ce vrei sa faci. Duhovnicul iti da deslegare la peste dar nu te obliga sa mananci peste. Masura jertfei fiecaruia tine de puterea si credinta fiecaruia, daca nu stii cum e mai bine, asculta-ti inima si urmeaza-ti credinta.
  Doamne ajuta!

 3. daca toate filialele ascor din tara ar iesi in strada, (aceeasi zi, aceeasi ora)miting organizat, pt a cere gratierea pr.daniel de la tanacu , oare nu ar avea un raspuns pozitiv ?
  e foarte trist ca din doua optinuni la alegerile prezidentiale sa nu fie nici una benefica ! intre un rau mare si un rau mai mic voi alege raul mai mic..! dar nu va fi bine, veti vedea..! vom ajunge ” lada de gunoi ” a europei .

 4. Indiferent ce raspuns se va primi (poate nici unul), cred ca trebuie ca noului presentinte sa i se supuna din nou atentiei chestiunea referendumului anticip.

 5. Tara oricum este vanduta la masoni.Bine ar fi sa iesim in strada si sa nu cedam presiunilor antihristilor(indiferent de rezultatul alegerilor).Mai bine mort pentru credinta ortodoxa decat vandut strainilor de neam!Vor veni persecutii care vor intrece prin absurd pe acelea din perioada stalinista!!!UE reprezinta noul URSS,un gulag sub alta forma!

 6. agerstress,

  mersi de raspuns…problema e asa: de tinut post e usor, nu e nici o problema sa nu mananc peste…dar am auzit ca dezlegarile astea pe care le avem in fiecare weekend, ca mai mult nu se posteste decat se posteste sunt foarte recente, dupa anii ’90, tocmai ca sa se strice postul…

  asta vroiam eu sa stiu…daca e adevarat ca sunt recente, sau daca sunt valabile de sute de ani, de pe vremea patriarhului Nifon de exemplu…adica pe vremea Sfantului Paisie de la Neamt, era dezlegare la peste sambata si duminica sau nu? intrebare clara…

  pe duhovnic nu pot sa-l intreb din pacate personal, ca nu sunt in tara…dar l-am intrebat prin mama mea, si a spus ca sunt valabile, ca sunt stabilite de mult timp prin sinoade…si ca intr-un fel e chiar pacat sa nu respecti hotararea Bisericii, ca atunci dovedesti ca n-ai incredere si iti faci tu regulile tale…si nu e prea bine, cu asta sunt si eu de acord…

  acum intrebarea e ce sinoade au stabilit dezlegarile astea? sinoadele ecumenice, cele 7? sinoade locale vechi de o mie de ani? sau macar de cateva sute? sau sinodul patriarhului Daniel?! ca daca e cazul ultimului, atunci intr-adevar eu imi iau libertatea sa nu le respect si sa nu mananc!

  daca sunt stabilite de mult, repet, atunci le respect…de asta intrebam, credeam ca poate cineva sa-mi spuna concret cand au fost introduse…

  oricum multulesc si post cu folos duhovnicesc!
  Doamne ajuta!

 7. Cititi protocoalele inteleptilor Sionului.Acolo veti vedea ca ne aflam foarte aproape de final,in care ei vor sa-si instaureze imparatul,pe antihrist.Masonii de azi sunt si ei niste inselati,ei habar nu au ce li se pregateste si ca isi sapa singuri groapa.Ei cred ca vor conduce lumea,dar se inseala,deoarece si ei vor fi condusi de cei 12 evrei satanisti ce conduc lumea din umbra.Acum ei nu fac decat sa le pregateasca terenul,ca niste slugi credincioase.Aceasta criza are ca scop declansarea unei lovituri de stat in toate tarile europene in aceeasi zi,bineinteles condusa de agentii lor.Asa ca cei ce protesteaza impotriva crizei nu fac decat sa le realizeze planul,constient sau nu.Apoi,vor veni ei si ii vor izgoni pe masoni in afara Europei,vor prelua conducerea si vor infiinta Comandamentul Francmasonic Mondial,la conducerea caruia il vor pune pe antihrist,ce va fi si patriarh si papa.

 8. Unii dintre noi avem NETmobil si reusim foarte foarte greu sa descarcam partea video(lipsa 3G). Va rugam daca se poate sa avem si parte TXT. Multumim.
  Dumnezeu sa va binecuvinteze, pe voi si tot neamul crestin-ortodox!

 9. @Razvan,
  Buna seara

  Francmasoneria a schimbat si Calendarul si Posturile.
  In Postul Craciunului se manânca peste numai pe 21 noiembrie la Intrarea Maicii Domnului în Biserica si se mai manânca peste pe 6 decembrie la Sf.Nicolae.
  Cum “Preafericitul” din Deal este ecumenist si vrea sa faca placere catolicilor( care manânca peste si in Saptamâna Patimilor Mântuitorului), a hotarât împreuna cu Sinodul sa dezlege la peste în fiecare sâmbata si duminica din acest Post. Vom avea în curând calendarul pentru 2010 si vom vedea ca si în Sfântul si Marele Post al Sfintelor Patimi ale Domnului si Mântuitorului nostru Iisus Hristos,va fi dezlegare la peste…………….
  Acesti apostati vor sa spurce canoanele Sfintei Biserici.
  Ei îl slujesc pe Satana………..si de focul iadului vor avea parte.

 10. Unde e continuarea interviului, maine e votarea, eu cred ca stiu ce trebuie sa fac, dar n-as vrea sa gresesc.

  1. Va dati seama ca Parintele nu arindica pe cine sa votati. Cert este ca nu va fide acord in veci cu comunistii. Insa pe cel pe care-l votam, trebuie sa ne asumam si faptele sale pe care le va face, ca viitor presedinte.

 11. Cineva spunea pe un site crestin ca Traian Basescu are 1000 de defecte…!
  Da, Traian Basescu are “1000″ de defecte, dar are si cateva parti bune si mai ales o trasatura de caracter si personalitate, care le “compenseaza” si contrabalanseaza, oarecum partial, dar evident destul de greu, pe toate defectele sale, si anume Traian Basescu nu face nici pe “sfantul” si nici pe “mironosita” atunci cand se arata in lume si cand vorbeste oamenilor, si mai ales nu se apara cu clisee si vorbe si gesturi stereotipe …atunci cand este acuzat si chiar ocarat.
  Totusi cateva din “defectele” sale cele mai importante care au sarit in ochii multor romani si cu deosebire a acelor romani care sunt crestini ortodocsi practicanti, in aceste zile de campanie, nu sunt deloc neimportante, si ele ii pun in primejdie “reusita” de la alegerile de maine, din 06 dec. Si anume:
  Traian Basescu NU A DAT pana acum, (si cu adevarat ACUM, adica in timpul acestei campanii electorale, caci acum era cel mai nimerit si potrivit si bine gandit si ales…sa fi facut asta, fiindca ar fi acaparat de partea sa multe energii si sustineri si simpatii si vointe nedecise si nehotarate din partea multor romani…dar… uite ca nu a facut-o) nici un SEMN cat de mic, macar (ce sa mai vorbim de vreo “speranta”…sau “asigurare” ferma si clara sau cat de mica si vaga…) cu privire la REFERENDUMUL ANTICIP, care i s-a cerut de atat de multi cetateni romani (un milion de cetateni) sa-l organizeze…
  Aceasta TACERE si OMISIUNE de a se pronunta asupra celor cerute de atat de multi romani ortodocsi din tara asta, este un fapt care ii “doare” si-i nelinisteste si mai ales II NEMULTUMESTE pe multi crestini ortodocsi practicanti din tara asta.
  RISCA mult TRAIAN BASESCU prin aceasta TACERE si OMISIUNE si AMBIGUITATE pe care a aratat-o fata de REFERENDUMUL ANTICIP care i s-a cerut de un milion de romani ca sa-l organizeze si nu l-a organizat, desi a avut destul timp ca sa se aplece si sa se ocupe si de acest lucru…asa cum s-a ocupat de “refrendumul” pe care el l-a initiat si promovat si sustinut in societatea romaneasca privitor la reducerea numarului de parlamentari si la transformarea Parlamentului Romaniei in Parlament unicameral!
  DA!, risca destul de mult Traian Basescu cu IMPRUDENTA sa de a nu dialoga si de a nu comunica cu initiatorii si sustinatorii si promotorii campaniei ANTICIP si a “Referendumului anticip”. Si anume RISCA sa le devina tuturor acestor romani, un om ANTIPATIC si risca sa le piarda increderea si sustinerea si VOTUL pentru realegerea sa in functia suprema…!!
  Traian Basescu cere (si) de la noi (de la crestinii ortodocsi practicanti) sa avem incredere in el pentru urmatorii 5 ani de mandat, dar FARA SA PROMITA NIMIC (public si expres), si fara sa dea nici o asigurare ca va face ceva in acest sens…cu privire la MODIFICAREA LEGISLATIEI actuale in vigoare care reglementeaza uzul si detinerea noilor documente electronice de identitate care au/vor avea, incorporate in structura lor un cip electronic…Si totusi Traian Basescu ne cere sa fim de partea lui…!
  La confrunatarea “in trei” cu Mircea Geoana si Crin Antonescu, care a avut loc acum doua saptamani, Traian Basescu nu s-a referit decat rar la Biserica, si tangential si vag. La sfarsitul acestei confruntari cand a vorbit de “VALORILE” si “TRADITIILE” POPULARE si SPECIFICE care sunt proprii prin excelenta poporului roman, NU A POMENIT nici macar in treacat, cuvantul “CRESTINE” (adica nu a spus ca aceste valori si traditii…sunt si…”crestine”). Dar a incheiat prestatia sa, cu minunatele cuvinte: “ASA SA IMI AJUTE DUMNEZEU…!”
  La confrunatarea “in doi” cu Mircea Geoana, de joi seara, din saptamana aceasta, cand a “jurat cu mana pe Biblie”, a fost scurt, rece, distant, fara gesturi religioase, fara atitudini de “relationare” cu Divinitatea (nu a ridicat ochii in sus catre Cer, nu si-a facut Cruce, nu a sarutat Biblia, nu a aratat prin ceva ca il “cheama” pe Dumnezeu, ca sa fie DE FATA…in acel moment…).
  La mitingul “pro BASESCU” care a avut loc ieri in P-ta Revolutiei a vorbit frumos despre Patriotism si Dragostea de tara, despre Bogatiile si Frumusetiile si Comorile si Avutiile naturale si culturale si spirituale ale romanilor si ale tarii noastre, despre supravietuirea noastra in istorie, in vremuri de vicisitudine si restriste…
  Dar atunci cand a pomenit din nou despre faptul ca vrea sa le vorbeasca romanilor adunati la acest miting si despre “VALORI”…, iarasi NU A AMINTIT DELOC, nici o vorba despre valorile CRESTINE, ca si cum i-ar fi fost jena sau sfiala sa se refere expres si la aceste valori si traditii si note specifice CRESTINE pe care le are neamul romanesc. Chiar daca in opinia dumnealui S-AR SUBINTELEGE (sau asa ar trebui sa intelegem noi, de la sine…) ca atunci cand el a spus “valori” si “traditii” si bogatii “culturale” care sunt specifice si proprii neamului romanesc, s-a referit implicit si indirect si la cele “CRESTINE”, dar totusi, faptul ca Traian Basescu a amintit doar despre cantece si obiceiuri populare si folclorice din diferite regiuni ale tari, dar nu a spus si pronuntat cu gura lui cuvantul “CRESTINE”…a tradat si scos in evidenta un aspect mai adanc si profund al personalitatii sale, si anume faptul ca Traian Basescu NU este INCA un om deosebit de credincios, si nu este INCA un roman crestin ortodox care sa fie INDRAGOSTIT de ORTODOXIE, asa cum se bate cu pumnul in piept si declara ca este “indrtagostit” de tara lui si ca isi iubeste mult si profund tara lui…

  Dar cu toate metehnele si lipsurile si slabiciunile si nedesavarsirile si carentele si defectele si fisurile caracterului si temperamentului si personalitatii sale, care sunt pana la un punct acceptabile si firesti si pot fi trecute cu vederea si “iertate” de multi romani, caci este si el, Traian Basescu, “om” si nu …”sfant”, un “om” ca oricare alt om ca si el, totusi Traian Basescu are o nota pozitiva si PRETIOASA de caracter si a personalitatii sale, si anume ESTE “CURAJOS”!
  Este “curajos” cand da pe fata multe lucruri de culise care se petrec in politica romaneasca si de care nu au habar atat de multi cetateni simpli; este de asemenea “curajos” atunci cand vorbeste clar si fara ocolisuri despre “moguli”, “magnati”, “oligarhi”, “mafioti”, “puternici ai zilei”, si cand spune public si pe fata CA VA FI “DUSMANUL NUMARUL 1” al unor astfel de oameni; este “curajos” de asemenea atunci cand isi recunoaste unele greseli ale sale si cand se SPOVEDESTE PUBLIC in fata lumii si vorbeste deschis despre aceste greseli ale sale.
  “Curajul” este cea mai importanta si definitorie trasatura de caracter a lui Traian Basescu, dar aceasta trasatura NU ESTE insa si…SUFICIENTA…pentru a ajunge un presedinte pe placul tuturor romanilor, si pentru a le castiga simpatia si pretuirea lor…!!
  Daca la acest “curaj”, Traian Basescu ar adauga si MAI MULTA CREDINTA (nu formalisto-ritualica si de fatada, pe care sa o afiseze doar cand merge la Biserica, ci o “credinta” REALA si INTERNA, care sa fie PROFUND CLARIFICATA si INSUSITA si IMPROPIATA si INTELEASA si INRADACINATA in sufletul si inima si gandirea sa…), Traian Basescu ar putea ATRAGE ( chiar fara sa urmareasca asta si fara sa stie si sa-si dea seama de asta), UN AJUTOR GIGANTIC AL LUI DUMNEZEU, asupra sa si asupra tarii acesteia, peste care Dumnezeu l-a randuit si harazit sa fie conducator in aceste vremuri dificile si agitate, si anume AR DECLANSA (cum am spus, chiar fara sa stie, si ce bine ar fi daca ar face-o cu atat mai mult… in cunostiinta de cauza)…”LUCRUL LUI DUMMNEZEU CARE INTRA IN ACTIUNE IN CREATIE” si PARGHIILE DIVINE GIGANTICE care intra in actiune in Creatie si in mecanismul si angrenajul legilor si echilibrului care exista in creatie si in ORDINEA DIVINA asa cum a fost ea lasata si edictata si imprimata de Dumnezeu in Creatie.
  “LUCURUL LUI DUMNEZEU” este o PUTERE GIGANTICA si un manunchi si o REZULTATNTA de forte si energii uriase care intra in actiune si se declanseaza si se urnesc din loc si se pun in lucrare atunci cand un simplu pamantean care este crestin ortodox si care se INCREDE cu adevarat si puternic in Dumnezeu, se incapataneaza sa ramana de partea BINELUI si A ADEVARULUI si A DREPTATII, intr-o situatie dificila pentru el si deosebit de periculoasa in care poate poate ajunge la un moment dat si in care situatie si conjunctura parca totul ii este imopotriva si il descurajeaza sa renunte la incapanarea si hotararea sa de a ramane de partea Binelui si a Dreptatii.
  Cu atat ai mult “LUCURL LUI DUMNEZEU” care intra in actiune in Creatie, POATE CU ADEVARAT SA INTRE IN ACTIUNE, atunci cand un CONDUCATOR DE POPOR, cum este Traian Basescu, se incapataneaza si se indarjeste si se ambitioneaza sa ramana CU ORICE PRET si cu orice risc de partea BINELUI si LIBERTATII si SUVERANITATII si INTEGRITATII si BUNASTARII si BINELUI neamului sau, si cand se …HOTARESTE sa fie in ascultare de VOIA LUI DUMNEZEU, totdeauna si in orice vreme, cu privire la cele ce le face si le decide pentru neamul si poporul sau…!

  In “speach-ul” sau de ieri de la mitingul din P-ta Revolutiei, Traian Basescu vorbea despre cat de frumoasa si minunata si fermecatoare este Romania, ca este o tara care are de toate, “mare”, “munti”, “campii”, “livezi cu pomi” si “campuri fertile” si multe altele…si spunea (amintesc din memorie si fara precizie) “CUI NU I-AR PLACEA SA TRAIASCA INTR-O ASTFEL DE TARA…”??
  La intrebarea aceasta pusa retoric de Traian Basescu auditoriului prezent la mitingul de ieri, ar fi trebuit (dupa o logica formala) ca oricine dintre cei prezenti la acel miting sa fi raspuns in cor si sincronic, “EVIDENT CA…ORICUI i-ar placea sa traiasca intr-o astfel de tara”…!
  Dar daca peste o astfel de tara “minunata”, VA VENI DICTATURA BIOMETRICA, a cipurilor biometrice, si daca peste tara asta minunata pe care Traian Basescu spune ca o iubeste si le cere tuturor romanilor s-o pretuiasca si iubeasca, vor veni si alte REGLEMENTARI ANTICRESTINE de la UE (asa cum s-a intamplat in Italia si Spania, tari in care s-a INTERZIS “CRUCEA” (ca simbol al Religiei Crestine) IN SCOLILE PUBLICE), si daca vor veni si alte “legi” care vor lovi si vor afecta si vor stanjeni si chiar impiedica LIBERA SI PUBLICA PRACTICARE si MANIFESTARE A CREDINTEI CRESTINE ORODOXE (cu toate comportamentele si practicile de cult si gesturile si atitudinile ritualice specifice care deriva din aceasta credinta crestina Ortodoxa insusita si liber si reponsabil aleasa si ASUMATA a fi TRAITA si PRACTICATA de romani) in tara aceasta, care este crestina de doua milenii, OARE ar mai putea vreo data Presedintele actual Basescu sa ii mai intrebe “retoric” pe romani, in viitor, “CUI NU I-AR PLACEA si CINE NU SI-AR DORI SA TRAIASCA INTR-O ASTFEL DE TARA CA ROMANIA”??

  Daca Traian Basescu va face si el ceea ce el le cere romanilor, si anume SA AIBA SI EL INCREDERE IN EI…si daca va ASCULTA SI EL DE VOCEA POPORULUI, asa cum el le cere romanilor sa asculte de el, si daca Traian Basescu va organiza “Referendumul anticip”…si se va implica personal in demersurile oficiale care trebuiesc facute pentru modificarea legislatiei actuale care guverneaza si reglementeaza noile documente electronice de identitate (sa nu uitam ca in curand se va implemnenta in randul si uzul public al populatiei Romaniei…(daca nu se modifica pana atunci legislatia in vigoare tocmai prin REFERENDUMUL care i se cere lui Traian Basescu ca sa-l organizeze)…CARTEA ELECTRONICA DE IDENTITATE, care va fi obligatorie pentru toti romanii…), atunci Traian Basescu ar putea sa se bucure, da…!, sa se bucure!, caci a REAPRINS si REINVIAT in mentalitatea si constiinta romanilor, sentimentul NEVAZUT si stins de veacuri, acela al iubirii reale (si nu mincinoase…cum si-a dorit-o cu orice pret sarmanu…Ceausescu…) si pline de pretuire a romanilor fata de conducatorii lor, asa cum stramosii romanilor de azi i-au iubit si pretuit cu adevarat si sincer pe Marele Stefan si pe Marele Mircea sau pe Marele Mihai Unificatorul si Viteazul…

  Chiar daca Traian Basescu are “1000″ de defecte, eu unul, si familia mea si unele rude ale mele vom fi (dar poate pentru ultima data…) de partea lui, maine, in ziua alegerii sale…!
  Insa, nu pot sa nu ma intreb, “VA FI OARE SI EL …DE PARTEA NOSTRA a romanilor crestini ortodocsi care militam si luptam pentru organizarea “Referendumului anticip”, dupa ce se va reinstala in functia suprema”??

  Vom vedea in curand…

  Dumnezeu sa se indure de noi toti!

 12. Avem de ales intre comunistul Geoana si fascistul Basescu.Oricum,toti au acelasi stapan.Nu votati cu antihristul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 Comments