SENATORUL IULIAN URBAN se adreseaza presedintelui Traian Basescu in privinta Referendumului pentru actele electronice

Domnului Traian Basescu, Presedintele ROMANIEI

Buna ziua,
Domnule Presedinte,
Stimati Domni Consilieri,

Prin prezenta va aduc la cunostinta mesajul secretarului Mănăstirii Petru Vodă, legat de problema cererii de organizare a unui plebiscit national, un referendum constitutional care sa consulte vointa natiunii romane in privinta adoptarii actelor electronice cu cip.
Avand in vedere faptul ca cererea societatii civile este inregistrata la Presedintia Romaniei din septembrie 2009, va cer sa aveti amabilitatea de a da un raspuns acestui milion de romani care se pronunta in acest sens, semnaturile lor fiind detinute de Parintele Justin Parvu, staretul manastirii Petru Voda din judetul Neamt.

Fata de cele prezentate mai jos, va rog sa inaintati un raspuns public catre subsemnatul si catre romani.

Urban I. Iulian Senator de Ilfov Vicepresedinte al Comisiei Juridice din Senatul Romaniei Grupul Parlamentar al PDL din Senat

Mai jos aveti mesajul secretarului manastirii Petru Voda, catre Senatorul Urban Iulian:

Domnule Iulian Urban,

Întrucît faceţi parte din partidul politic care susţine candidatura domnului Traian Băsescu, actualul preşedinte în funcţie, la un nou mandat, şi întrucît în ultimul an de zile v-aţi evidenţiat prin luarea în serios a tuturor atribuţiilor şi responsabilităţilor parlamentare şi politice, vă rugăm să ne sprijiniţi în demersul nostru.

În urma apelului stareţului mănăstirii noastre, Părintele Arhimandrit Iustin Pîrvu, din data de 14 Ianuarie, către creştinii ortodocşi din România de a se împotrivi actelor de identitate electronice, s-a născut o dezbatere foarte vie în toate mediile împotriva acestor aparente cuceriri tehnologice care ameninţă să transforme întreaga societate românească cel puţin într-o victimă sigură a unor interese politice, întorcîndu-ne la starea de fapt de dinainte de 22 Decembrie 1989.

Probabil din pricina lipsei de informare, atît parlamentarii, cît şi preşedintele, au promulgat cîteva măsuri reprobabile propuse de fostul guvern Tăriceanu, între care OUG 184/2008 şi OUG 207/2008. O alta, referitoare la permisele auto, a rămas ca ordin al ministerului de interne, valabil din Noiembrie 2008, fără să treacă prin parlament, deşi cadrul legal pe care se întemeiază (directiva 126/2006 a Parlamentului European) recomandă existenţa unui cip electronic în permisele auto. Toate aceste măsuri au darul de a transforma oricînd România într-un stat poliţienesc cu mult mai periculos decît cel ceauşist.

După promulgarea OUG/184 privitoare la cărţile de identitate, care transformă fiecare cetăţean român în obiect controlabil aflat la discreţia oricărei puteri politice, singura şansă ce ne-a rămas – şansă despre care am vorbit public pe data de 2 Aprilie a.c. la masa rotundă organizată de Camera Deputaţilor – a rămas organizarea unui referendum.

Acest demers s-a transformat într-o acţiune de strîngere de semnături la nivelul întregii ţări, acţiune susţinută de simpli cetăţeni, din iniţiativa lor proprie, sprijiniţi de o serie de conferinţe publice pe care le-au organizat, conferinţe la care au participat jurişti, medici, electronişti, specialişti în biometrie şi reprezentanţi ai mănăstirii noastre. Semnăturile adunate din propria iniţiativă în întreaga ţară pentru această acţiune au fost în număr de aproape 1.000.000 (un milion).

În data de 17 Septembrie am depus, sub numărul 18.720, o petiţie la instituţia Preşedenţiei României, în care ceream organizarea, odată cu alegerile prezidenţiale, a unui referendum popular în privinţa actelor electronice. La această petiţie ni s-a răspuns prin adresa DRA2/19976/29.09.2009 cu următoarele cuvinte “am primit şi analizăm solicitarea dumneavoastră”, însă de atunci nu am mai primit nimic.

Întrucît contextul politic actual dovedeşte încă o dată nevoia actualului preşedinte de a primi sprijinul poporului, vă rugăm să ne sprijiniţi în obţinerea unui răspuns clar, categoric în privinţa acestui demers dorit de popor şi întărit prin atîtea sute de mii de semnături. Dorinţa noastră ar fi ca, domnul Traian Băsescu, preşedintele în funcţie al ţării, să aleagă o cale din două pe care le vedem posibile în această clipă. Prima ar fi ca, uzînd de puterea pe care o are de a da decrete şi de a modifica legi, să abroge măsurile legislative amintite mai sus şi să promulge textul legislativ pe care vi-l ataşăm, explicînd public decizia luată. A doua variantă ar fi ca pe data de 6 Decembrie a.c. Preşedenţia României să organizeze, simultan cu al doilea tur de scrutin, încă un Referendum, privitor la prezenţa actelor electronice în România, Referendum pe care să-l susţină tot la fel de intens, prin mijloacele specifice, ca şi pe cel din data de 22 Noiembrie.

Aşteptăm răspunsul domniei voastre.
Cu respect,
secretariatul Mănăstirii Petru Vodă

DECRET PREZIDENŢIAL

pentru modificarea si completarea unor acte normative care reglementează eliberarea actelor de identitate

Art. 1. Se interzice folosirea circuitelor integrate de tip smartcard cât şi a oricărui tip de circuite electronice de identificare de la distanţă în actele de identitate ale cetăţenilor români (cărţi de identitate, paşapoarte, permise auto, carduri bancare, etc). Orice  alte prevederi, contrare acestui articol, se abrogă.

Art.2. Datele care urmau să fie înscrise în aceste circuite vor fi trecute în  celelalte elemente de înscriere securizată a datelor, din actul de identitate.

Art.3.   Începând cu data prezentei legi actul de identitate a populaţiei revine la denumirea de Carte de Identitate.

Art.4.   Prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 69/2002 privind regimul juridic al cărţii electronice de identitate aprobate prin Legea nr. 285 din 26/06/2003, cu modificările şi completările ulterioare ca şi Normele Metodologice de aplicare a ei se modifică corespunzător. Se modifică corespunzător şi prevederile OUG 207/2008, precum şi orice altă măsură legală care menţionează folosirea acestor circuite sau întăresc alte măsuri legale româneşti sau europene cu privire la prezenţa circuitelor electronice în actele de identitate româneşti.

PRESEDINTELE ROMÂNIEI
TRAIAN BĂSESCU

Sursa: https://www.urbaniulian.ro/2009/11/25/senatorul-urban-cere-presedintiei-sa-se-pronunte-in-privinta-referendumului-national-in-privinta-actelor-biometrice-cu-cip-1-milion-de-romani-sunt-impotriva-acestora/

Puteti adresa si voi un mesaj catre Presedinte si consilierii sai la urmatoarele adrese: [email protected], [email protected], [email protected], [email protected]

11 Comments

 1. Si oare ce motive ar avea Presedintele Basescu, sa nu dea curs acestei solicitari adresate de catre Senatorul Urban, si prin acest senator de atat de multi romani…?

  Oare nu vede si nu intelege si nu realizeaza si nu constientizeaza si nu pricepe Presedintele Romaniei, Traian Basescu, ca atat de multi romani CER si DORESC acest Referendum, si ca pentru acesti romani, acest R E F E R E N D U M, nu este o chestiune minora, ci o SERIOASA si REALA si MAJORA problema si chestiune sociala si civica ??

  Romanii au raspuns pozitiv la chemarea la Referndumul din 22.nov. initiat de Presedintele Basescu, dovada numarul mare de voturi “pentru”, prin care romanii s-au pronuntat favorabil pentru reducerea numarului actual de parlamentari si transformarea parlamentului roman in for legislativ unicameral.

  Oare de ce Presedintele Basescu nu ar raspunde si el tot pozitiv si tot FAVORABIL si ASCULTAND SI EL DE POPOR si de chemarea pe care acum romanii I-O FAC LUI sa organizeze acest Referendum!

  Presedintele Basescu s-a “incapatanat” sa organizeze Referendumul ….”LUI”, adica cel initiat de el…, si romanii AU INTELES “justetea” si “realismul” si “oportunitatea” si “pertinenta” argumentelor si justificarilor Presedintelui, in favoarea acestui Referendum pe care el l-a propus romanilor…!

  Dar oare Presedintele Basescu de ce nu ar intelege si el…JUSTETEA si REALISMUL si OPORTUNITATEA si PERTINENTA “argumentelor” si “considerentelor” si “justificarilor” si conceptiei unanim exprimate si invederate (evident IMPOTRIVA acestor noi documente electronice de identitate) a atator de multi romani (nu numai un milion de romani sunt de acord cu un astfel de referendum “anticip”, ci in realitate sunt mult mai multi romani CARE DORESC si SPERA sa se organizeze de catre Presedintele Basescu un astfel de Referendum. Nimeni nu ar vrea sa fie controlat si supravegheat si monitorizat de la distanta prin intermediul unui document cu cip electronic care emite un semnal ce poate fi reperat de satelit sau de alte statii si aparate de receptie (poate numai vreunii romani “cu multe doage lipsa la.. minte”, ar dori sa fie supravegheati “din scurt” in viata lor cotidiana…) si de asemenea, nimeni nu ar vrea sa fie “cipuit”, si obligat sa primeasca in insusi corpul biologic, dat de Dumnezeu un “cip” electronic…, decat eventual oameni care nu stiu ce pret mare are libertatea…).

  Toti acesti romani care CER INSISTENT si “cu incapatanare” si “perseverenta” si “indarjire” acest Referendum, nu sunt niste “alienati mintal”, sau oameni apartinand vreunui anume partid politic sau grup social de presiune organizat expres pentru adetermina initierea unui astfel de referendum…NU!, ci sunt romani DE PESTE TOT, adica din toate categoriile sociale si de toate conditiile, foarte slab organizati, ar care au o VOCE COMUNA si o OPINIE COMUNA care este POTRIVNICA si CONTRARA implemtarii in uzul populatiei a acestor noi documente electronice de identitate.
  Presedintele Basescu TREBUIE SA ASCULTE VOCEA LOR, a acestor atat de multi romani !!!

  Intre acesti romani care vor si doresc si SPERA sa se organizeze acest Referendum (daca nu de catre Presedintele Basescu, poate de altcineva, de un alt Presedinte in viitorul apropiat…), sunt si multi romani care sunt membri ai Partidelor PSD si PNL si ai altor formatiuni politice de alta culoare decat cea…”portocalie”, care dincolo de “antipatia” fata de Presedintele Basescu, sunt si ei romani si crestini si militeaza si ei pentru PASTRAREA unui “CLIMAT” public intern, social si civic si politic REAL si adevarat de LIBERTATE si care militeaza si lupta pentru apararea drepturilor si libertatilor fundamentale, care sunt consfiintite de Constitutia Romaniei si care sunt bunuri de mare pret pentru toti romanii indiferent de culoare si opinie politica.

  Toti acesti romani, care poate il “antipatizeaza” (acum, in aceste zile de dinaintea alegerilor din turul doi…) pe Presedintele Basescu, intrucat sunt oameni cu opinii si puncte de verdere politice diferite decat ale actualului Presedinte, POT AJUNGE (in curand) SA-L SIMPATIZEZE si PRETUIASCA real si cu adevarat pe TRAIAN BASESCU, daca acest Referendum “anticip” ar fi realizat in timpul mandatului sau Prezidential si cu sprijinul si implicarea sa, chiar daca acest mandat al sau este aproape de final…
  (eu nu sunt membru PDL, dar daca Presedintele Basescu va organiza acest Referendum pe care il cer 1 milion de romani, ma voi face in curand, caci prin acest Referendum MI-AR CASTIGA PENTRU TOTDEAUNA INCREDEREA si PRETUIREA…si cred ca si alti tineri vor dori sa se faca membrii unui astfel de Partid, care are oameni puternici care lupta pentru drepturile si libertatile lor fundamentale…)

  Si nu este exclus, ca dincolo si mai ales in ciuda “recomandarilor” ferme si categorice ale unor sefi si lideri de Partide (care sunt pe fata declarati “ANTI Basescu”) de a vota CONTRA lui Traian Basescu pe 6 dec., TOTUSI membrii simpli si modesti, care constituie baza de sprijin a acestor Partide, sa voteze pe actualul Presedinte Traian Basescu, pentru inca o perioada de 5 ani de zile, caci vad (vor vedea) in el un GARANT si APARATOR al LIBERTATILOR LOR FUNDAMENTALE…!

  Acest “referendum” pe care il cer 1 milion de romani este Referedumul POPORULUI, si nu al Presedintelui Basescu, al lui a fost pe 22.nov.

  De data aceasta NOI, Romanii, IL CHEMAM pe Presedintele Basescu se se pronunte asupra VOINTEI si DOLEANTEI noastre de a se modifica si nuanta si revizui si schimba si indrepta in viitorul foarte apropiat continutul actelor nomative actuale care reglementeaza uzul acestor noi documente electronice de catre cetatenii romani si obligativitatea legitimarii lor publice cu aceste noi documente electronice…, care documente sunt contrare constiintei si convingerilor lor crestine ortodoxe si care stanjenesc si ingradesc si chiar amputeaza si mutileaza drepturi si libertati fundamentale pe care in momentul de fata romanii inca le poseda….!

  Asadar SA FIE RECEPTIV Presedintele Traian Basescu la “vocea” si “freamatul” si “zbuciumul” si “nelinistile” poporului roman si SA ASCULTE si DE VOCEA POPORULUI (si nu numai a Consilierilor si Oamenilor din Partidul sau), sa “asculte” si de vocea tuturor celor care pana acum au crezut in el si au mers de partea lui in timpul mandatului sau, prin bune si grele…, la bine si la greu…si care sunt gata sa mearga inca 5 ani alaturi de el, daca si el LE IMPLINESTE DORINTELE LOR…!

  Nu “aranjamentele” de culise vor decide in ziua de 06.Dec.pe viitorul Presedinte al Romaniei, ci Dumnezeu Cel din Ceruri, iar Dumnezeu ii “graieste” si-i “da de inteles” lui Train Basescu (PRIN GURA POPORULUI) care este voia Lui cu privire la viitorul Romaniei, si anume UN OM PENTRU POPOR si care LUPTA PENTRU LIBERTATEA LUI in fata oricui i-ar pune in primejdie aceasta LIBERTATE…!

  De va intelege Presedintele Basescu acest lucru, si de va asculta de VOX POPULI, si prin ea de VOX DEI, nu va regreta….chiar de ar fi multi vrajmasi care i-ar sta in cale in drumul sau de a conduce Destinele acestui neam…caci are Domnul Dumnezeu nenumarate cai si mijloace si posibilitati ca sa-l IZBAVEASCA din toate relele si greutatile si primejdiile, numai de S-ar INCREDE cu tarie IN EL…Traian Basescu…!

  Dumnezeu sa se indure de noi toti!

  Amin!

 2. Foarte frumos a raspuns fratele Gheorghe. Propun sa facem fiecare paraclisul Maicii domnului pentru luminarea mintii lui Traian Basescu si curaj pentru a implini voia poporului si voia Domnului.

 3. Si pe mine ma bate gandul ,frate Gheorghe,daca Presedintele ne va sustine, sa militez intr-un cadru organizat , pentru drepturile noastre!
  Doamne ajuta!

 4. Doamne ajuta!
  Oare de ce nu a candidat Iulian Urban la functia de presedinte? Si daca ar fi fost presedintele Romaniei, ar fi avut aceeasi pozitie fata de cererea crestinilor ortodocsi? Oricum, Dumnezeu sa ii rasplateasca si sa il ajute!

 5. O mica continuare…la cele spuse de mine in comentariul precedent…

  In Confruntarea televizata care a avut loc in ziua de vineri, 20.11.2009, intre cei trei principali candidati la Functia Suprema in Stat, Mircea Geoana, Crin Antonescu si Traian Basescu, si care a fost transmisa in direct publicului roman de mai multe televiziuni, Traian Basescu a afirmat (catre sfarsitul duratei confruntarii…) ca el (citez din memorie si cu aproximatie) : ” respecta TRADITIILE populare ale poporului roman, si valorile lui traditionale si specifice….”!

  Cu ocazia altui eveniment important, desfasurat la Bucuresti in ziua de 10.nov.2009, respectiv cu ocazia unui FORUM, intitulat “World Blogging Forum “care a avut loc pe tema INTERNETULUI si a TEHNOLOGIEI INFORMATIONALE atuale (despre care eveniment se pot afla mai multe accesand urmatorul link : http://worldbloggingforum.com/ ) Traian Basescu, care a luat parte la acest Forum, spunea celor prezenti la acest eveniment (iarasi il citez din memorie) ca in Romania exista o mai mare TEMERE si NELINISTE in ceea ce priveste POSIBILITATEA SUPRAVEGHERII si MONITORIZARII POPULATIEI, ca in Occident, intrucat romanii isi aduc aminte de timpul regimului comunist in care populatia era supravegheata si controlata si monitorizata de statul comunist cu ajutorul tehnologiei informationale existente atunci…”

  Ideea aceasta a “temerii” de a nu fi din nou monitorizati si supravegheati cu ajutorul unei tehologii performante si de catre “factori de putere mai putin democratici”…a mai afirmat-o Traian Basescu si altatadata, referindu-se nu numai la cetatenii romani, ci si la cetatenii altor state din spatiul ex-comunist, spunand ca grija si temerea si nelinistea si ingrijorarea de a nu fi din nou supravegheati si montirizati de catre stat ESTE MULT MAI prezenta si REALA in SPATIUL EST EUROPEAN decat in Europa de Vest, intrucat ‘est europenii’ care au trecut prin comunism STIU PE PIELEA LOR si mult mai bine ca europenii din Europa de Vest ce inseamna cu adevarat sa fi supravegheat si monitorizat si controlat si urmarit cu ajutorul tehnologiei informationale….Am uitat insa “prilejul” si “contextul” si “evenimentul’ in care Presedintele Basescu a spus asa ceva…totusi daca nu ma insel, a spus aceste lucruri atunci cand a facut o vizita in Cehia sau Polonia…in trecutul apropiat, insa se poate verifica ceea ce spun si se poate afla ca nu scot din burta aceste lucruri…ci le citez doar din memorie…

  Si acum sa facem o “legatura” intre toate aceste “AFIRMATII” pe care le-a spus si facut Presedintele Traian Basescu si de care m amintit mai sus…!

  Daca Presedintele Traian Basescu spune si afirma ca el RESPECTA cu adevarat “traditiile’ si “valorile” si “specificul” poporului roman, atunci sa stie ca PRINCIPALELE traditii si valori si note definitorii si specifice ale poporului roman sunt CRESTINE ORTODOXE, si ca aceste “BUNURI SPIRITUALE si MORALE” ale poporului roman sunt in proportie covarsitoare CRESTINE si mai inatai CRESTINE si abia apoi sunt intr-o anumita proportie si LAICE si civice…!

  Intre aceste VALORI ale Poporului Roman, SFANTA SCRIPTURA are si ocupa un loc CENTRAL si ESENTIAL, in viata romanilor si cu deosebire a acelor romani care sunt crestini ortodocsi PRACTICANTI si nu doar declarativi, iar romanii PRETUIESC aceasta mare Comoara care este SFANTA SCRIPTURA si o respecta si saruta si venereaza si cinstesc si o imbraca in aur si argint si pietre pretioase, punandu-o la loc de cinste in Locasurile de cult ale Bisericilor Ortodoxe, atunci cand se aduna la celebrarea publica a Cultului Crestin Ortodox.

  In aceasta SFANTA SCRIPTURA, care este Cartea Sfanta a Crestinismului, si pe care romanii o cinstesc si o considera ca fiind “CUVANTUL LUI DUMNEZEU” si al lui Dumnezeu cel Facut OM si venit in lume “in carne si oase de pamantean” –Domnul IISUS HRISTOS – sta scris ca va veni o vreme inainte de sfarsitul istoriei omenirii cand tuturor pamantenilor li se va PRETINDE de catre niste oameni si de catre o putere politica care se va instaura peste toata lumea si care va fi IMPOTRIVA CRESTINISMUL, ca sa aiba O PECETE pe mana lor dreapta sau pe frunte, ca semn de identificare a lor in relatiile pe care le vor avea intre ei, si cu deosebire atunci cand vor vrea sa cumpere sau sa vanda ceva.
  Aceasta “pecete” va contine UN NUMAR FATIDIC, respectiv numarul “666″. Acest numar este SIMBOLULUL si “numarul numelui” unui “om”, care ajungand in fruntea acestei puteri ce se va instaura peste toata lumea, se va autointitula “ANTICHRIST” si va inaugura in viata omenirii o PERSECUTIE CRUNTA cum nu a mai fost niciodata impotriva crestinilor,…indraznind chiar sa se declara pe sine “dumnezeu al tuturor pamantenilor”, si cerandu-le sa il “adore” in locul Adevaratului Dumnezeu si al Adevaratului HRISTOS care a venit in lume.

  Sfanta Scriptura a Crestinilor ne spune ca oricine va primi o astfel de “pecete”, cu un astfel de numar si SIMBOL FATIDIC si anticrestin, ISI VA PIERDE MANTUIREA SUFLETULUI si va fi pedepsit etern de Dumnezeu in Infern.

  Or, de aceasta Profetie a Sfintei Scriputuri si de aceste vremuri antihristice SE TEM cu adevarat multi dintre romani si nu atat de un trai mai greu, si din cauza aceasta VEGHEAZ si se preocupa ca sa INTARZIE instaurarea unor astfel de vremuri si oranduiri, profetite de Sfanta Scriptura.

  “Teama” si ‘nelinistea”si “ingrijorarea” romanilor crestini ortodocsi practicanti ai Ortodoxiei, care este legata de aceste documente electronice nu este o “PSIHOZA” si nebunie sociala, fara vreo baza sau justificare, sau motivatie, sau temei ideologic si stiintific si tehnologic, ci este o temere si neliniste si ingrijorare REALA si REALISTA, intrucat la momentul actual EXISTA DEJA ceea ce a fost profetit de Sfanta Scriptura si de alti Sfinti Parinti si Doctori ai Bisericii Crestine Ortodoxe de Rasarit…si anume exista deja POSIBILITATEA TEHNOLOGICA (ramanand doar o simpla problema de timp cand se va putea concretiza efectiv ca ea sa fie aplicata si implementata in randul oamenilor) ca pamantenii sa fie PECETLUITI cu “pecetea” fatidica antihristica pe care Dumnezeu din Ceruri PORUNCESTE tuturor oamenilor SA NU O PRIMEASCA!!

  Presedintele Basecu nu este strain de aceste lucruri si de ceea ce spune Crezul si Invatatura Ortodoxa despre lume si viata si mantuire, si despre vremurile anticrestine care vor fi si vor precede Cea de a Doua Venire a lui Hristos pe pamant, (care iarasi VA SA VINA SA JUDECE VII si MORTII si A CARUI IMPARATIE NU VA AVEA SFARSIT)…, cum spunem noi (si nu ma indoiesc ca spune asa, si cu aceeasi convingere cand merge la Biserica si Presedintele Basescu, caci este si el CRESTIN ORTODOX, si botezat si el cu aceleasi botez), atunci cand rostim la Sfanta Liturghie Crezul Crestin …!

  Or, daca Presedintele Basescu stie si cunoaste aceste lucruri pe care le spune DOCTRINA OFICIALA A BISERICII ORTODOXE si Sfanta SCRIPTURA despre pericolul pecetluirii oamenilor cu o pecete cu UN NUMAR si cu un SIMBOL pe care crestinii ortodocsi il socotesc si il considera ANTICRESTIN, si daca Presedintele Basescu stie ca “izvorul” si “sursa” si “cauza” si “factorul generator” al acestei “temeri” si nelinisti si ingrijorari sociale si al acestei REZERVE si AVERSIUNI si DEZAPROBARI PUBLCE si COLECTIVE a celor mai multi dintre romanii care sunt crestini ortododcsi practicanti, fata de implementarea si uzul acestor noi documente electronice de identitate care au incorporate un CIP ELECTRONIC in structura lor, este tocmai “cauza” SFANTEI SCRIPTURI si a INVATATURI ORTODOXE CRESTINE despre lume si viata si nu vreo alta “cauza”…sociala,

  Atunci IA SA VEDEM daca Presedintele Basescu RESPECTA CU ADEVRAT sau numai afirma “declarativ”, valorile si Traditiile IMPORTANTE si DE PRET si SPECIFICE ale Romanilor, si care sunt in ceea mai mare parte a lor CRESTINE…si ia sa vedem daca Presedintele Basescu CREDE si el SAU NU in ceea ce spune Sfanta Scriptura, despre cele ce am pomenit pana acum??

  Sa-si aduca aminte Traian Basescu ca contracandidatul sau pentru ziua de 06.dec, Mircea Geaoana, a vorbit la Confrunatarea din 20.11.2009, folosindu-se de citate din OPERELE SFINTILOR PARINTI si DOCTORI ai Bisericii Crestine Ortodoxe de Rasarit.

  Sa-si aduca aminte iarasi Presedintele Basescu ca acelasi contracandidat A POMENIT de mult mai multe ori (alegand cu grija monentul cel mai nimerit si potrivit ca sa aiba un maximum de efect…si impact asupra atentiei si mentalului auditoriului si telespectatorilor) “NUMELE” Bisericii Ortodoxe, decat actualul Presedinte Basescu (chiar daca poate Mircea Geoana a facut aceasta “pomenire” numai demagogic, dar ea, aceasta amintire a Bisericii, in vorbirea lui a avut mare priza la publicul privitor si telespectator).

  Sa-si aduca iarasi aminte Traian Basescu ca lui Mircea Geoana nu i-a fost nici jena si nici rusine si nu s-a sfiit sa ii numeasca in aceasta confruntare publica si televizata pe oamenii si clericii Bisericii Ortodoxe ca fiind (il citez si pe el din memorie…) ” acesti oameni si lucratori “minunati” care sunt LUCRATORII BISERICII ORTODOXE ROMANE, care au facut si fac o “remarcabila politica externa” in Spania si Portugalia si in Intregul Occident pe unde au ajuns…!

  Si iarasi sa-si aduca aminte Traian Basescu ca tot contracandidatul sau Mircea Geoana, i-a fost superior la dezbaterea subiectului despre “CRIZA MORALA din Romania” (fiind mult mai…atent si “pe faza” la fructificarea disecarii si discutarii acestui important subiect decat Presedintele Basescu), tinand o adevarata PREDICA MORALA despre “debusolarea” morala a tinerilor romani si despre lipsa lor de repere si modele si exemple morale in Romania zilelor noastre…!

  Daca Mircea Geoana ar PROMITE in aceste zile ca se va implica personal ca acest “Referendum anticip” sa fie organizat in viitor,…Presedintele Basescu nu ar mai avea nici o sansa in turul doi al alegerilor prezidentiale…dar stim ca Mircea Geoana nu va face o astfel de promisiune si mai ales…nu ar respecta-o vreodata, chiar de ar face-o, fiindca trebuie sa asculte “supus” de alti “colaboratori discreti” din spatele sau…!

  Presedintele Basescu este CURAJOS (si cum spun multi bloggeri, este SINGURUL care ar fi capabil sa organizeze un astfel de Referendum pentru modificarea actelor normative care reglementeaza noile documente electronice de identitate)…dar …in ceea ce priveste calitatea sa de crestin si viziunea sa Crestina Ortodoxa despre lume si viata si mai ales despre…”guvernare”…mai are de lucrat MULT in viata si in gandirea sa, mai ales la capitolul CONVINGERI FERME, CLARE si STABILE CRESTINE ORTOROXE…, caci de avea convingeri ortodoxe mai ferme si clare, atunci Presedintele Basescu ORGANIZA DE MAI MULT TIMP acest Referendum pentru modificarea si nuantarea si “indreptarea” si “precizarea” ACTELOR NORMATIVE care reglementeaza uzul noilor documente electronice de identitate de catre cetatenii romani si acum rasufla linistit pe fotoliul sau de Presedinte, castigand din primul tur alegerile pentru functia suprema in stat…, dar …poate asa vrea Dumnezeu in Pedagogia Lui ca…sa il “invete minte” pe cetateanul Traian Basescu sa devina si CRESTINUL ORTODOX Traian Basescu…acela care trebuie sa fie cu adevarat…, si care trebuie sa ajunga SA CREADA si mai ales SA SE INCREADA REAL si ADEVARAT in PUTEREA si PRONIA si PROVIDENTA LUI DIVINA, si nu atat in …recomandarile si sugestiile consilierilor de imagine si de strategii de campanie electorala…

  Ca sa concluzionam…daca afirma Presedintele Basescu ca RESPECTA Traditiile si Valorile Poporului Roman…acum are ocazia mai mult ca oricand altcandva in viata lui…SA DOVEDEASCA romanilor si lumii intregi acest lucru…, cu atat mai mult ca stie bine si de ceea ce, cei mai multi dintre romanii “de bine” din tara aceasta (care sunt nu numai buni cetateni, ci si buni crestini) se tem cu adevarat in viitor si cu privire la existenta lor si anume, de pierderea LIBERTATII pentru care au murit la Revolutie atatia romani si atatia copii, CREZAND..cu toata puterea in ea si in VALOAREA EI…!…!

  Dumnezeu sa se indure de noi toti…!

  AMIN!

 6. Draga admin, te rog sa ne lamuresti ce vrea sa transmita in final acel DECRET PREZIDENTIAL de la sfarsitul acestui articol? Eu inteleg ca pana la urma se respinge incorporarea oricarui circuit in documente, nu?

 7. Cine este factorul care decide? Doar presedintele sau trebuie sa mai faca un tur prin parlament? Ar fi o veste minunata asta, sper totusi sa se concretizeze ceva, romanii sunt inventivi, pe de o parte simuleaza ca ar fi de acord cu deciziile U.E., pe de alta parte, mai asteapta putin si vin cu ceva( fara prea mult tam-tam), ca sa rastoarne totul .Asa a fost si cu legea corespondentei , declarat neconstitutionala si cu legea obligativitatii primirii salariului pe card.Trebuie sa gaseasca ei ceva si de data asta, Doamne ajuta!

 8. Revin cu o atitudine mai putin optimista.Dupa euforia momentului, mi-am dat seama ca totul este o minciuna, dupa un scenariu OTV-ist. Am citit astazi pe site-ul lui Urban Iulian cum ca presedintele a preluat ideea referendumuil de la Parintele Iustin Parvu care i-a cerut in numele a un milion de romani sa organizeze un referendum anticip.Totul era infatisat ca un act de bunavointa evident.Pentru mine e clar;acel referendum nu se va organiza niciodata, iar senatorul a gasit inca un motv populist pentru a mai prosti niste oameni, stiti voi, simple numere de vot.Referendumul este zaharelul cu care vor sa ne duca pana la alegeri, dand senzatia ca s-ar face ceva in acest sens. Decretul prezeidential care nu are nicio valoare legala este prezentat intr-o maniera pompoasa,dand senzatia ca arfi real.Daca va aduceti aminte, senatorul nu o votat impotriva, ci s-a abtinut. Regret ca am fost idealista si am crezut ca politica , aceasta arta a lipsei de scrupule poate sa contina si ceva evlavios in ea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 Comments