Amenintarea HUNA. La Sfantu Gheorghe este in proiect daramarea statuii lui Mihai Viteazul

Administratia publica locala maghiara din Covasna se pregateste sa darame statuia voievodului Mihai Viteazul aflata in plin centrul municipiului Sfantu Gheorghe. Este binecunoscut opiniei publice locale si centrale faptul ca statuia voievodului le sta in gat membrilor si simpatizantilor UDMR, motiv pentru care piata in care se afla situata statuia a ramas prada degradarii continue pana in urma cu cativa ani, moment in care au inceput lucrarile de reabilitare a pietei. Invocand lipsa fondurilor (in realitate insa statuia lui Mihai Viteazu reprezinta o jignire pentru maghiarii din zona) UDMR mentine piata in santier. UDMR Covasna a anuntat in mai 2009 prin vocea deputatului Edler Andras ca va schimba denumirea pietei, prin referendum, pe motiv ca Mihai Viteazul nu ii reprezinta pe locuitorii orasului. Stiind acestea zic ca nu pare deloc surprinzator faptul ca in brosura prin care se pupa singur in cur pentru realizarile sale din timpul primului sau an ca primar, Antal Arpad publica poza unui proiect 3D al Pietei Mihai Viteazul din care lipseste statuia marelui voievod Mihai Viteazul si apar in schimb cateva banci, dupa cum se vede mai jos.
Dan Tanasa Blog
Foto Grup Statuar Mihai Viteazul: Grigoras Cristian

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=-5itzWZ-q0c]

8 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    " Vreau sa traiesc cu speranta ca nu am pasit in era demolarii a tot si a toate in numele tolerantei..!" ( citat din "in audienta la un demon mut" de pr. Savatie Bastovoi )

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Nu imi dau seama daca presa tace pentru ca a facut pact cu necuratul sau, cu gandul la piftie, nu baga de seama ca romanii au luat-o la vale, pe derdelusul dezarticularii nationale.
    Doar in cateva zile cateva evenimente ce ar putea pune pe ganduri orice om normal conectat la politica europeana de douazeci de ani incoace, s-au petrecut in chiar ograda romanilor si nu foarte departe, peste gard, in vecini.
    Televiziunile occidentale l-au avut ca invitat pe Tokes ce a prezentat Revolutia Romana ca pe un eveniment situat preponderent in Ardeal.
    Voivodina, regiune in care minoritatea maghiara cere alipirea de statul Ungar, a obtinut descentralizarea si a capatat dreptul de reprezentare autonoma la Bruxelles.
    Scandalul filmului despre Revolutie, declansat zilele trecute de participantii la manifestarea omagiala la care erau de fata Ion Iliescu, Petre Roman si Sergiu Nicolaescu,a avut drept cauza faptul ca pentru intaia oara se insinua ideea ca rolul bucurestenilor in caderea regimului comunist a fost nesemnificativ.
    Guvernul propus de catre Traian Basescu va avea trei ministri reprezentanti ai comunitatii maghiare si un viceprimministru, in persoana lui Marko Bela ce a declarat astazi ca prezenta ungurilor in guvernul Romaniei este corecta in contextul viitoarei reforme din administratia teritoriala.
    Atribuirea portofoliului Culturii, Patrimoniului si Cultelor unui minoritar este un act de tradare istorica si de sfidare a poporului roman.Pentru sustinera acestui punct de vedere va invit sa cititi interventiile pertinente ale domnului profesor doctor , istoric militar, Mircea Dogaru.
    In cercurile oculte din Romania se afirma deschis faptul ca 2013 va fi anul descompunerii tarii, in cadrul procesului de regionalizare europeana. De acest proces nu vor fi insa afectate toate statele.
    Poate ca acum se intelege mai clar de ce oameni ca Patapievici, Ungureanu, Plesu (sustinatorul activ al distrugerii Iugoslaviei), Tismaneanu,G Andeescu si toti intretinutii lui Soros l-au sustinut pe Basescu.
    Este posibil ca si in varianta Gioana, situatia sa nu fi fost diferita. Obedienta fata de Papusari este evidenta. Ceea ce scarbeste si revolta insa in acelasi timp, este agresivitatea cu care jurnalisti precum Roncea sau Moraru au imbratisat cauza unor vanzatori, afisand principii morale cu care nu aveau nimic in comun.
    In aceasta campanie electorala marea majoritate a jurnalistilor a facut o diversiune condamnabila istoric, evitand abordarea directa a subiectelor legate de independenta reala a Romaniei si obedienta neconditionata fata de puterea de la Bruxelles.

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Zilele acestea aud din ce in ce mai des persoane, publice sau nu, afirmand ca poporul roman este neevoluat moral, social, cultural, politic. Cinci milioane de romani corupti sau neevoluati l-au votat pe Basescu si din acest motiv se duce de rapa natia...
    Pun o intrebare ce sper sa nu ramana retorica:Minoritatile , in marea lor majoritate, cu cine au votat in turul doi?
    In privinta ungurilor mi se pare limpede care a fost optiunea lor. Dar tiganii, cu cine au votat?
    Cu o luna inaintea alegerilor, Madalin Voicu afirma public ca de aceasta data tiganii vor decide cine va conduce Romania si daca ne amintim felul in care "s-a dat in stamba" Basescu si piranda domniei sale ne este limpede pe mana cui s-au castigat alegerile de catre PDL. Gestul acceptarii salbei tiganesti in fata televiziunilor ce imortalizau pentru viitorime pactul dintre Presedinte si minoritatea majoritara a tarii trebuie sa ramana proba cu care vom arata copiilor cum, cand si de catre cine a fost tradata Romania.
    Delicata, spasita si retinuta sotie a Presedintelui, Maria Basescu, putea cu politete si fermitate sa refuze gestul agresiv si compromitator al tiganilor, afirmand ca domnia sa nu primeste decat flori !
    In campanie electorala, cosilierii indica limpede ce poate accepta drept cadou, o persoana oficiala din anturajul Sefului Statului, pozitia sotiei acestuia fiind cu deosebire protejata. Se pot accepta carti, flori, simboluri vestimentare ( esarfe, palarii) sau mostre culinare traditionale. Atat. Gestul acceptarii unei monede din salbele de galbeni a insemnat un singur lucru: Am batut palma!
    Doar cu simpatizantii puri ai lui Traian Basescu, acestuia i-ar fi fost imposibil sa castige alegerile.
    In timpul viitorului mandat se va vedea limpede ce concesii dramatice s-au facut in culise, cu acordul Comunitatii Europene, populatiei minoritare.

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dragi Romani,

    Cred ca pina aici ne-a fost. De acum alegem sa luptam pentru CREDINTA, NEAM SI TARA, sau sa crapam ca niste sclavi.

    HAIDETI SA NE MISCAM !
    BANDA ASTA DE BANDITI DIN FRUNTEA TARII NU NE MAI REPREZINTA DE MULT TIMP.

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    asa ne ttrebuie sa ne conduca unguri.daca Crin(cretin)nu a vrut la putere,pentru el sunt mai importanti cele 4mil de euro primite cadou de la Patriciu decat interesul national.....RUSINE SA VA FIE PENELISTILOR!!!

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Boc nu se gandeste la viitor? Este inacceptabil sa dai UDMR-ului Cultura si Sanatatea. Cum mai vrei d-nle Boc sa credem in politicile voastre cand o mentii pe Udrea in guvern? Ce fel de specialisti aveti pe sanatate de nu ati gasit un roman sa conduca ministerul. Jalnic!!!!!!!

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cu Basescu au votat cinci milioane de oameni inconstienti!Datorita lor tara se va dezmembra!Daca nu vom adopta atitudinea Slovaciei,unde limba maghiara se foloseste exclusiv in familie,vom fi maghiarizati!!!Eu sunt din Harghita si afirm acestea in perfecta cunostinta de situatie.

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Salut..Ce s-a intamplat cu statuia !!?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*