IPS Laurentiu Streza isi exprima ingrijorarea fata de vaccinuri. Trinitas tv, vocea Patriarhiei, nu zice nimic?

Din nefericire, in ultimul timp se ridica o serie de intrebari grave cu privire la respectarea acestor principii.

Inca de anul trecut am dorit sa atragem atentia asupra riscurilor pe care le presupune incercarea de a administra populatiei vaccinuri insuficient testate, care contin substante deosebit de toxice. Chiar in comunitatea medicala exista rezerve si controverse legate de vaccinurile impotriva cancerului de col uterin (atribuit virusului papiloma uman), a gripei noi (porcine), a poliomielitei. Ingrijorator este faptul ca producatorii acestora si autoritatile de resort nu isi asuma responsabilitatea cuvenita fata de efectele secundare negative semnalate sau posibile, gestionand crizele medicale prin panica mediatica (cazul gripei aviare) si invocarea masurilor coercitive.

Aceste situatii regretabile constituie pentru noi, credinciosii, un motiv in plus sa ne indreptam mai hotarat atentia spre Dumnezeu, Izvorul vietii si al sanatatii. Este regretabil faptul ca facem cozi mai mari la ghiseele farmaciilor decat in fata sfantului altar, unde putem primi Leacul nemuririi, adica Sfanta si Dumnezeiasca Euharistie. Sa promovam igiena si sa apelam la medicina, dar sa ne temem mai mult de epidemiile de pacate, decat de epidemiile de gripa. Pacatele sunt adevarata cauza a tuturor suferintelor noastre, atat sufletesti cat si trupesti.

extras din Pastorala IPS Mitropolit Dr. Laurentiu Streza cu ocazia sarbatoririi Sfantului Nicolae

sursa: Mitropoloa Ardealului

4 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Nu cred ca cineva isi poate imagina ca acest comunicat a fost facut public fara acordul Patriarhiei Romane.
    Eu sunt convinsa ca Patriarhul Daniel are o pozitie superioara oricarui demnitar. Rolul sau de calauzitor spiritual ii da mai multa greutate si responsabilitate decat oricarui presedinte vremelnic.
    Ma bucur imens pentru faptul ca Biserica noastra a inteles greaua cumpana in care se afla crestinii in aceste vremuri si sper ca, inspirati de Sfanta Treime, inaltii ierarhi sa sustina cu curaj poporul nostru in spiritul adevarurilor transmise de Mantuitorul Hristos prin Sfintele Evanghelii.

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    IPS Laurentiu Streza nu era cel acuzat de ecumenism? Sau il confund eu cu altcineva?

    Bogdan.

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ bogdan
    Da, dansul este.
    Imi permit a considera ca este momentul sa vedem si partea luminoasa a crestinilor ce stau in fruntea Bisericii noastre.
    Din pacate lista inaltilor ierarhi ce s-au lasat amagiti de bolile spirituale ale aceste lumi este foarte lunga si adesea urmarile ratacirilor lor au fos grave.
    Sa traim in bucuria asteptarii nasterii Domnului Iisus Hristos si sa ne rugam pentru pastorii nostri si pentru ca nici noi insine sa nu intristam inima Maicii Domnului.

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Normal ar fi fost ca"Preafericitul" din Deal sa avertizeze credinciosii ( prin intermediul ierarhilor si preotilor) de pericolul actelor de identitate biometrice, de pericolul vaccinurilor, al alimentatiei nesanatoase, etc.
    Dar acest "Preafericit" ( comunist în sutana) tace si cu el tace si asa zisul Sfânt Sinod( cu câteva exceptii bineînteles).
    Când de peste 20 de ani are loc genocidul poporului român( ma refer la avorturi) si Patriarhul nu striga sa înceteze asasinarea celor care nu se pot apara, atunci acest "Preafericit" Daniel trebuie sa plece din fruntea Bisericii Ortodoxe Române. Sa plece toti tradatorii, si cei din Biserica si cei din Guvern!

    Faptul ca mai sunt ierarhi si preoti care avertizeaza poporul de pericole, spunând Adevarul, este laudabil din partea lor.
    Dumnezeu sa le dea curaj sa marturiseasca mereu si pretutindeni!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*