Cardurile vechi, pe baza de chip si PIN sunt stiintific compromise. Scopul: trecerea la modelul cu microcip RFID

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=JPAX32lgkrw]

Conform unui studiu a cercetatorilor de la Universitatea Cambridge, cartile de credit de tip Europay, MasterCard, Visa pot fi folosite fara a cunoaste codul PIN, accesand protocolul EMV. Aceasta este posibil prin intermediul unui device ce va intercepta comunicarea intre card si terminalul unui magazin, pacalind terminalul sa accepte faptul ca PIN-ul a fost verificat cu succes.

Problema centrala cu protocolul EMV este ca acesta permite intre card şi terminal a fi generate date ambigue cu privire la procesul de verificare, pe care banca le va accepta ca valabile.
In special, terminalul poate înregistra daca o verificare a PIN-ului a avut loc, în timp ce cardul primeşte un mesaj de verificare care nu precizează că  PIN-ul a fost utilizat. Autorizaţia rezultantă de către terminal este acceptată de către bancă, iar tranzacţia continua.

Cercetatorii au declarat ca pentru a efectua atacul asupra cardurilor sunt necesare cunostiinte elementare de  inginerie si programare.

Despre securitatea datelor noastre stiam ca nu ne putem baza pe dispozitivele inventate de om, caci intodeauna se va gasi cineva care sa inventeze dispozitive capabile sa exploateze portitele vulnerabile. Aceasta se va intampla oricare ar fi inventia din acel moment, dar totdeauna inventatorii vor zice ca nu este posibil asa ceva si ca au ajuns  la cel mai sigur dispozitiv.

Scopul pe care il au astfel de descoperiri, cum sunt cele de  la Univ. Cambridge,  este promovarea noua inventie, si anume MICROCIPUL RFID, iar intr-un final si acesta va fi inlocuit(cum deja se stie ca a putut fi clonat) cu MICROCIPUL IMPLANT.

Asadar, cu cat vom fi mai orbiti de descoperirile tehnologice, cu atat ne vom afunda si vom fi dependenti de sistem, vom fi robi ai tehnologiei si condamnati sa ne inchinam religiei NEW-AGE, cea intru antihrist.

Parintele Justin a facut acel apel, pe 14 ianuarie 2009, dar sa nu uitam chiar titlul care ne chema la mucenicie, deci la renuntarea la aceste facilitati si mijloace demonice si vietuirea in afara sistemului actual. Si purtarea de grija a Domnului face ca aceasta rupere de sistemul actual sa fie facuta pas cu pas, daca raspundem de pe acum chemarii Parintelui Justin, ca de altfel si a altor mari duhovnici, de a nu accepta microcipul din nici un document personal. Renuntarea pas cu pas ne va fi sprijin pentru ruperea finala de sistem.

27 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Fata mea s-a casatorit in anul 2009 si a trebuit sa-si schimbe buletinul de identitate .Am ramas complet stupefiati cand am constatat ca acest nou document continea amprenta faciala .Cel putin asa cred ca se numeste acea parte transparenta cu chipul posesorului . Nu ne-a intrebat nimeni daca suntem de acord cu acest lucru .Asa se va intampla de acum incolo? Ni se pun microcipuri fara sa ne intrebe nimeni daca vrem sau nu? Cum sa luptam cu aceste forte , cum sa renuntam la un buletin care ne expira si pe care sistemul ti-l da cu de toate pe el ?

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Totusi bancile care sa respecta ar trebui sa pastreze in paralel si vechile tipuri de carduri.
    Va spun ca am fost la BRD si cand am auzit ca acestia au deja microcip pe card, am trecut la BT.
    Se spune ca si aici va ajunge microcipurile daca nu au ajuns deja.
    In Romania, banca ce nu va implementa deloc acest sistem va avea cei mai multi clienti.In cazul in care acest lucru va fi impus de ue, atunci corect ar fi sa existe posibilitatea clientului de a alege.

  3. cornel diamandescu

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Iata ce pregateste conducerea antihrista a MTR-ului: http://saccsiv.wordpress.com/2010/02/12/taranul-roman-a-fost-ateu-muzeul-taranului-roman-va-scoate-expunerea-horia-bernea-crucea/

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    iertati-ma pe mine pacatosul...o spun acum pt ca poate mai pe seara o sa fiu mai rau decat animalele!Intai imi cer iertare fata de cei de la razbointrucuvant si parintelui Savatie pt ca cerut cam multe de la ei si am facut-o si intrun mod agresiv....

    fratilor nu tehnologia in sine mi se pare rea...nu stiu in ce masura nr 666 e rau,pt ca si Biblia are o pagina cu nr asta!Mancarea pe care o mancam are codul de bare cu nr asta,cardul pe care il validam in tramvai,biletul,....;raul pleaca de la noi cand le folosim cu gand rau,iar un alt rau si mai mare si periculos mi se pare vietuirea lumeasca(comfortul,desfatarea,lacomia)!Ganditi-va ca inainte se afuriseau cei ce nu posteau miecurea si vinerea si care avand nu miluiau pe sarac!Nu randuiala s-a imputinat ci numai osardia noastra care crezand ca avem discernamant duhovnicesc ne impovaram cu cele materialnice zicand intru sine ca stim sa le stapanim si sa le folosim intelepteste!
    Adam a crezut ca materia il va mantui si a cazut,din nefericire asta patim si noi in vremurile acestea tulburi si nebunesti,credem ca cipurile ne vor aduce siguranta si ca tehnologia ne va usura viata...dar nu e asa pt ca nu degeaba a zis Cuv Paisie "-Simplifica-ti viata ca sa se elimine stresul!''
    Tinerii,saracii, sunt luptati cu droguri,discoteci,coafuri ciudate si tot felul de nebunii si sunt crescuti de mici in cultul "marului"....Fratilor doar prin puterea exemplului pot fi ajutati,...,cum zicea si Cuv Paisie Aghioritul "e de ajuns sa vada predica cea tainica a exemplului si se vor folosi duhovniceste"
    pomeniti la rugaciune si pe claudiu pacatosul....

  5. Tardea Raluca Diana

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sa nu dea Dumnezeu sa ne asemuim noi,romanii,cu iudeii care L-au rastignit pe Domnul.Daca vom fi lasi si dusi de valul promiscuitatii morale si nepasare,atunci ne meritam soarta.Daca vom fi neghina si nu grau copt si sanatos din toate punctele de vedere,vom fi robi si hoinari,ne vom pierde ca natie.
    De cate ori discut cu cineva,roman sau romanca ca si mine, probleme privind pericolul microcipurilor RFID sau aspecte grave privind integritatea nationala,credinta ortodoxa mi se pune pumnul in gura.Ce sa cred atunci?Ca am ajuns un neam de celenterate(vietati fara coloana vertebrala)?!Parca pe nimeni nimic nu intereseaza!Rau de tot ni s-au spalat creierele!Halal!Dar daca discutam de Valentine's day era bine!Am ajuns de plans!

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @luisa ivana

    Cand s-a introdus partea transparenta cu amprenta faciala pe cartile de identitate? Eu inca nu am vazut asa ceva... In Romania?

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ASTEPT CU INTERES ZIUA SI CEASUL IN CARE VOR FI CIPUITI STOICA DIN DEAL , CIUBOTEA PREAFERICITUL SI RESTUL DE IERARHI!

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    da, a ajuns si la BT... a trebuit sa schimb cardul pt ca expira, am fost si am solicitat unul nou si mi-au prezentat unul cu CIP...mai aveam putin sa o strang de gat pe domnisorica care nu intelegea de ce cer un card de tip vechi.
    Bineinteles ca s-au dat cu c... de pamant si mi-au spus cu mare tristetze in glas....ca nu se poate ca.... POLITICA BANCII ESTE ACESTA SI CA NU SE MAI ELIBEREAZA CARDURI DE TIP VECHI.
    SI, INCA O PROBLEMA,CARE PE MINE UNUL MA OFENSEAZA, TE DUCI LA BANCA SA-TI PLATESTI O RATA....SA DAI BANI...SI NU ITI INCASESZA DACA NU le arati BULETINUL.......
    SUNTEM DE RAS CU TOTI POLITICIENII NOSTRI DE TOT RASUL.....
    Dumnezu sa ne ajute !

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ADRIAN

    La Raifeissen poti depune bani si fara sa arati buletinul. La BCR si la BT nu poti.

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    In schimb Rifeissen are niste comisioane, de te lasi...
    La cat de puternica este BISERICA in Romania, cred ca ar putea sa-si faca propria ei banca.
    OARE DE CE NU O FACE?

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Eu nu locuiesc in Ro. Tocmai am vorbit la banca si mi-au spus ca cardurile fara cip nu vor mai functiona deloc si ca se incearca o uniformizare, din cate am vazut si pe site-ul lor pana in dec 2010. Deci nu te mai poti folosi de banii tai sau ii scoti si ii tii in casa.

    Ce facem in situatia asta? Doamne, nu ne lasa.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @Ica
      trebuie sa renuntati la banca. sa va retrageti toti banii si sa incheiati contractul cu banca. rezolvati la servici, astfel incat sa va primiti banii cash sau printr-un cec.

  12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Admin,

    Din pacate aici nimeni nu plateste cash, poate daca lucrezi la negru, in rest toti dau cec sau vireaza banii n cont. Cecul se schimba la banca de care apartii insa trebuie sa ai cont sau, nu stiu daca se mai poate, la instant-cheque contra unui comission. Problema e datoria la banca, deci trebuie sa ai un cont de unde banca isi retrage banii, strategic gandit, nu-i asa? Incerc sa merg la banca si sa cer alt mod de identificare decat cardul cu cip.

    Oricum, graba lor imi da fiori, cip la abonamentul de transport in comun, cip la intrarile in institutii ptr angajazi, cip la unele intrari in blocuri(propus), cip pe cartile de debit si de credit.

    Dumnezeu sa ne ajute sa luam deciziile ptr sufletele noastre.

  13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Admin,

    am o intrebare care ma macina de ceva timp si la care nu gasesc nici un raspuns. Noi poate cumva vom gasi portite ca sa nu acceptam aceste cipuri, nici macar in acte. Dar ptr copii nostri ce putem face? Ei cum isi vor trai viata intr-o lume in care nu vor exista si nu vor avea acces la nimic?

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @Ica
      Te-as intreba cum isi vor trai copiii si noi viata daca vom accepta semnul fiarei? crezi ca va dura mult bunastarea adusa de aceste cipuri? ele vor aduce boli cumplite si moarte.

  14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Admin,

    Poate ca intrebarea mea n-a fost clara. Eu ma gandeam, cum vor trai, ne-alegand cipul. Si nu numai ei, dar si noi crestinii ortodocsi care-l refuzam. Noi, vorbesc de familia mea, suntem prinsi in societatea asta, ptr mine nu e usor dar ptr ei cum va fi? Ei sunt din start condamnati. Singura varianta, inca posibila, este viata la tara. Deciziile in familie nu le putem lua singuri, si de aici framantarile mele.

    Doamne ajuta!

  15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ca sa ai propria ta banca iti trebuie un fond de minim 500 milioane de euro.Sunt convins ca BISERICA ORTODOXA DIN ROMANIA are acesti bani.De ce nu deschide o banca unde sa adere crestii ortodocsi din ROMANIA (si nu numai) unde sa nu se mai puna problema cipurilor de pe card?
    Sunt convins ca o stfel de banca ar avea cei mai multi clienti in tara, indiferent de comisioanele practicate, pt ca eu ca si crestin ma gandesc ca aceste comisioane vor fi tot pt BISERICA.

  16. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Va recomand sa renuntati la carduri, celor din strainatate sa se intoarca acasa.

    Incet , incet, romanii renunta la cardurile de credit.:
    http://observator.antena1.ro/economic/Numarul-cardurilor-de-credit-este-in-scadere_4778.html

    Ne putem retrage banii din conturi si fara carduri, chiar daca comisioanele sunt mai mari. Asta cat se va mai putea... ca o pregatire spre renuntarea totala. Oricum e un drum fara intoarce.

    Romania isi are destinul ei, de mucenicie. 🙂

  17. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Constantin
    Ne putem retrage banii din cont doar cu buletinul nu?
    Pe mine m-au sunat si mi-au zis ca au emis deja pe numele meu un card cu cip la BCR.
    Acum sper sa mearga cu buletinul cat s-o mai putea.

  18. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Nu asta e problema acum!
    Adevarata problema va fi in viitorul apropiat!!! atunci va trebuii sa luat marea decizie!
    Dar va intreb....ati fi voi de acord sa va parasiti casele serviciul, poate chiar si sotul/sotia in cazul unor neintelegeri a situatiei in momentul acela?
    Pentru a nu accepta microcipul si a fugii la tara sau in munti?
    Ai sa fim seriosi!!! atunci si numai atunci se va vedea adevarata voastra indentitate fata de Dumnezeu si scripturi!
    Si cand va va zice toti preotii ca nu e nici o probleme de suflet daca acceptai microcipul pt ca va fi in interesul lor sa va ademeneasca ! ca probabil statul nu va putea ! si atunci va recurge pe plan religios! adica prin preoti! ce veti mai face?
    DACA ASA A ZIS POPA DRAGA INSEAMNA CA NU E NICI UN PERICOL! AH CE USURARE.... VETI ZICE .
    Dar va veti insela amarnic. Am un prieten adventist cu care am discutat problema si stiti ce mi-a zis!?
    Ca nu asta e problema!!! ca e chiar bine asa! nu se mai fura cardurile , nu se mai pot pierde, nu vor mai fi bani cash etc. totul virtual! dar oare ce se urmareste cu adevarat? ctie cineva?

  19. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Radu
    Ai perfecta dreptate, e nevoie de buletin ca sa iti retragi bani din cont. Si eu am primit un card reinnoit cu chip si a doua zi am renuntat la el si in momentul de fata nu mai am nici un card. Motivul principal pe care l-am precizat la banca, ca sa fie pe intelesul lor a fost neincrederea in securitatea lor. Ei au inceput sa-mi zambeasca si le-am oferit prin email cateva informatii oficiale:

    http://www.adevarul.ro/societate/viata/Cum_pot_fi_pradate_cardurile_de_credit_0_210579428.html
    http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/8511710.stm

    Detalii tehnice oficiale oferite de cei de la Universitatea Cambridge care au studiat fenomenul (pentru cei care pot intelege si au cunostinte in domeniu):
    http://www.cl.cam.ac.uk/research/security/banking/nopin/oakland10chipbroken.pdf

    In momentul in care aflu ca aceste cardurile, care sunt folosite in toata lumea, sunt stiintific compromise, reactia fireasca este sa imi iau niste masuri personale si sa fiu prudent in a le mai accepta cu asa usurinta, cel putin pentru o perioada indelungata de timp.

    Asemenea erori de securitate nu au voie sa se intample! Ganditi-va ca e vorba de bani si problema e la scara globala. Macar nici nu trebuiau sa faca publica problema aceasta. (Am convingerea ca masoneria ar fi putut evita asta fara probleme.) Dar probabil (de fapt sigur, ca astea sunt tendintele si se vad clar) ca asa cum este si in titlu mentionat scopul este trecerea la modelul cu RFID.

    Insa, eu cred ca reactiile vor fi diferite in functie de gradul de dependenta a societatii fata de aceste carduri. Ma refer la faptul ca cei care sunt dependenti de carduri (in special cei din occident) se vor grabi sa accepte cardurile cu chip, ca vai isi rezolva problema. Dar defapt, se expun unor riscuri si mai mari. Mare atentie la noile tehnologii! Din fericire Romania inca nu este atat de dependenta de carduri si se observa acest lucru: http://observator.antena1.ro/economic/Numarul-cardurilor-de-credit-este-in-scadere_4778.html
    Din acest motiv celor din strainatate le recomand sa se intoarca acasa. Observ ca este tendinta de a cauta solutii exterioare la aceasta problema. Tipic neortodox! Asteptam alternative de la ceilalti (cum ar fi sa faca Biserica o banca pentru ortodocsi), ca sa ne pastram comfortul in continuare.
    Cea mai buna alternativa pe care o recomand este sa renuntati la carduri (cea mai sigura si de durata solutie este sa nu te expui). Asa ne putem rezolva simplu si rapid problema cu cardurile si ne va fi mult mai usor sa renuntam si la cele care vor mai urma, cand va fi cazul. E datoria noastra ca ortodocsi sa fim pregatiti in orice clipa, orice s-ar intampla, fara frica. Mucenicia este o mare bucurie! E greu de inteles...

    Mentionez ca sunt ortodox si am studii universitare in domeniul IT si personal nu sunt impotriva chip-ului. Dar sunt impotriva modului in care sunt folosite aceste dispozitive (ele nu au ce cauta in documente), de aceea prefer sa nu ma expun si renunt la ele, pur si simplu.

    Avem nadejde! Doamne ajuta! 🙂

  20. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Azi am fost la banca si doamna cu care am vorbit (ortodoxa si dansa, cred libaneza) mi-a spus ca se vor face cercetari sa vada daca intr-adevar daca crestinii ortodocsi pot refuza cipul pe motive de constiinta religioasa. Exista vre-un site al vre-unei biserici ortoxe in engleza pe tema asta?

  21. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Constantin,

    iti inteleg punctul de vedere, insa crede-ma ca e mai simplu de spus decat de facut. Personal, prefer sa renunt la card si merg la banca sa-mi scot banii sau sa-mi fac platile, ptr ca nu-l vreu pe cel cu cip. In cateva luni imi expira cel de credit, bineinteles ca nu-l reinoiesc ptr ca nu vreau cip. Dar daca sotul meu nu vrea sa se intoarca in Ro ptr ca el nu crede, cel putin acum, ca cipul va veni peste noi prea curand si ca putem, mai greu ce-i drept, sa ne descurcam eu ce sa fac? Din punct de vedere ortodox vorbind.

  22. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    CARD - CITITTIL INVERS,DRAC

  23. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ica,

    ai perfecta dreptate, e mai simplu de spus decat de facut. Sunt de acord cu tine, dar dupa ce faci, altfel simti lucrurile si cu spusul, crede-ma si iti este usor sa recomanzi si altora (sa probeze). Faptul ca renunti la cardul cu cip dupa ce actualul pe care il ai expira este un pas inainte (si cel mai usor pentru ce va mai urma) in pregatirea ta personala. Dar ce ar insemna pentru sotul tau "prea curand"? Sa nu sune a amagire prin amanare! Stim cu totii ca occidentul este cu mult inaintea noastra. Mai usor oricum nu va fi si nu spun asta din pesimism, dar semnele vremurilor asta ne arata. Ne uitam la ce se petrece in occident si stim ce se va intampla si in Romania. Trecutul ne lamureste in privinta asta. In america sunt cazuri de chip-uri implantate in om si acestea ne sunt semnale evidente. Orice pas facut (acceptat de buna voie) in favoarea dictaturii biometrice nu este altceva decat un pas impotriva noastra (e sigur!). Va intoarceti acasa si va descurcati mai greu, dar astfel veti fi favorizati spre revenirea la un stil de viata simplu, care este cat se poate de benefic pentru o familie ortodoxa adevarata. Si eu am o familie si iti inteleg intrebarea. Ce sa faci din punct de vedere ortodox? Pentru ca la aceasta intrebare delicata nu exista un raspuns general, personal va recomand sa apelati la duhovnicul vostru comun, care va cunoaste personal situatia. Daca nu aveti un duhovnic comun, va este foarte necesar sa va cautati unul, dar care sa fie iscusit si ortodox adevarat. Si daca nu-l veti gasi, atunci din fericire mai aveti un motiv in plus pentru care sa va intoarceti acasa. 🙂 Si nu-i lucru putin!

    Nadejde, credinta si dragoste sa avem. Doamne ajuta!

  24. Dorel din reclama

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Problema tine de O.P.C. Se misca si O.P.C-ul dar f. greu, dupa ce se strang zeci de mii de petitii online, si se fac discutii publice aprinse.
    Ideea e urmatoarea:
    - inainte de card-urile cu CIP, puteai opta daca sa activezi posibilitatea de a face cumparaturi online. Cum pt. cumparaturi online nu se cere PIN-ul ca n-ai un device in care sa-l introduci, sunt suficiente datele scrise pe card. Totul functioneaza pe "incredere", in sensul ca dupa 36-48 de ore se comite tranzactia, pana atunci e in "pending" si n-ai acces la suma cheltuita, dar nici vanzatorul online nu poate trage banii. Totul bun si frumos, numai ca in zilele noastre oricine are tel. mobil cu ap. foto iti poate lua datele din vestiar de la servici, scoala, teatru, cinema, hol, cuier, etc.
    Pentru asta, bancile desi nu mai ofera carduri fara CIP, in loc sa poti opta sa dezactivezi posibilitatea de a face cumparaturi online, ofera serviciul gratuit "3-d secure", care mai cere o parola lunga inainte de a rula tranzactia. Deci datele inscriptionate pe card nu mai sunt suficiente. Problema reala tine de practica. Mai nimeni nu e informat de "3-d secure", si daca vrea sa-l activeze are de suportat o mica corvoada care-i si streseaza abilitatile de utilizare a computerului.
    Numai ca nu toti utilizatorii de bancomate sunt artisti ai computerului. Si aici trebuie neaparat sa intervina O.P.C-ul de urgenta, si sa se faca campanii agresive pe toate posturile tv:
    = optiunea 3-d secure trebuie sa fie activata implicit (pentru ca ii protejeaza pe toti utilizatorii de card-uri, inclusiv pe cei ce nu-s ingineri I.T.), si doar daca vrea utilizatorul excentric - ca s-a plictisit sa introduca parola lunga la cat de des face el cumparaturi online- atunci acesta din urma sa fie pus sa aleaga daca nu cumva vrea sa-si dezactiveze serviciul "3-d secure". Acesta este obligatoriu implicit in toate tarile europene plus continentul american si tarile asiatice din 3 aprilie 2003.

  25. Dorel din reclama

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Continuare...
    Problema e ca dupa ce-ti ia datele cu tel. mobil cu ap. foto, iti pune cardul la loc in portofel, si tu nu stii ca s-antamplat ceva in acest interval de timp de 36-48 de ore ca sa poti reclama si sa blocheze tranzactia sau cardul, fiindca il vezi bine-mersi la locul lui. Si daca il accesezi mai rar de 2 zile (ca 99.99% din utilizatorii de card) atunci esti victima sigura si facila, pt. orice pitecantrop iute de mana. Cica-i mai sigur decat cu cash. Dar cand iti disparea cash-ul stiai imediat ca nu mai e, acum vei afla ca esti falit abia data viitoare cand vei accesa cardul.
    Exista un serviciu (care costa destul de mult) prin SMS in care esti anuntat daca se face o tranzactie mai mare de 200 RONi, dar cred ca 0.00001% din utilizatori s-au abonat la el, si chiar si asa, pitecantrop-ul poate face 100 de tranzactii sub 200 RON-i si iar te-a lasat fara banii de nunta, scoala, inmormantare...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*