Comunicat cu privire la starea sanatatii Parintelui Arhimandrit Justin Parvu

Preluare de pe atitudini.com:

Din incredintarea si cu binecuvintarea Prea Cuviosului Parinte Iustin, staretul Manastirii Petru Voda, pentru a nu umbri bucuria acestor sfinte zile ale Invierii lui Hristos cu zvonuri nefolositoare, oricit de mare ar parea folosul unor astfel de stiri, va incredintam ca starea sanatatii sfintiei sale este buna, in mare. In prezent se afla sub cea mai atenta supraveghere a medicilor din Cluj. Parintele Iustin a ales acest oras pentru internarea de urgenta datorita conditiilor medicale superioare, atit din punctul de vedere al pregatirii profesionale, cit si din cel al aparaturii medicale, dar si pentru faptul ca medicii care supravegheaza starea sanatatii parintelui sint fii duhovnicesti ai manastirii noastre de multi ani de zile.
Motivul repetatelor internari ale Parintelui Iustin este o infectie pulmonara cu un anumit tip de bacterie. Momentan se asteapta rezultatele hemoculturii, pentru a stabili o medicatie precisa si eficienta impotriva acestei bacterii. Starea generala a sanatatii sfintiei sale este buna, stabila, un neajuns fiind o oarecare slabire pe care o aduce lupta organismului cu boala. Dupa identificarea precisa a cauzei bolii si stabilirea unei medicatii corespunzatoare, eficiente, il vom avea din nou in mijlocul nostru pe parintele staret.
De altfel, si starea sufleteasca a sfintiei sale este buna, Parintele Iustin fiind foarte optimist, asa cum il stie o tara intreaga, lucru care se poate verifica si din inregistrarea telefonica de ieri seara, 5 Aprilie 2010, ora 22, aflata mai jos. Sfintia sa le multumeste tuturor celor ce s-au rugat pentru sanatatea sa si nadajduieste ca in citeva zile sa se intoarca acasa. Ca atare, cerem fiiilor sai duhovnicesti si tuturor celor ce iubesc manastirea noastra sa nu inceteze a se bucura de sfintenia acestor zile si a slavi Invierea Domnului nostru Iisus Hristos, rugindu-se pentru sanatatea si mintuirea nu doar a Parintelui Iustin, ci a tuturor celor ce-L iubesc pe Hristos.

Manastirea Petru Voda
6 Aprilie 2010

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=ak3wwnVthok]

28 comments

 1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Hristos a inviat! La ce ora a fost publicat acest anunt? ... caci la biserica unde merg eu o persoana de incredere a venit si ne-a anuntat pe la vreo 9,00 dimineta ca parintele s-a mutat la cele vesnice! Preotul l-a pomenit la adormiti pe Avva Iustin si la Sfanta Liturghie... Eu acum am venit acasa si am si intrat pe mai multe site-uri, pe al vostru gasind acest comunicat care nu poate decat sa ma bucure daca este adevarat. Totusi, nu stiu ce sa (mai) cred!

 2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Hristos a inviat!
  Doamne! ce imensa bucurie ne-ati facut, parinte Filoteu!
  Va multumim din tot sufletul! Este cel mai frumos cadou primit cu ocazia sfintei sarbatori a Invieirii Mantuitorului.

  N-am incetat nici o clipa sa ne rugam cu multa dragoste pentru Parinte.
  Multumim Bunului Dumenzeu pentru raspunsul grabnic pe care a binevoit sa ni-l dea.

  De asemeni ne rugam Domnului nostru Iisus Hristos sa ne daruiasca puterea a ne lupta cu patimile si pacatele noastre spre a ne invrednici de asemenea minunati parinti duhovnicesti pe care ni I-a daruit.

  Lacrimile bucuriei inneaca in cel mai placut mod cuvintele, asadar, va multumim inca odata ma si Doamne-ajuta!

 3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Adevarat a inviat Hristos , Dumnezeul nostru! ....si parintele Justin Parvu mai sta cu noi!!! Bucurie!!!

 4. ionut stanciu

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Multumim lui Dumnezeu ca il mai tine pt. noi pe pr. Iustin. Domnul si Maicuta Domnului sa-l intareasca si sa-l readuca in mijlocul cel care il cauta. sa-l mai tina Domnul pt. noi in aceste vremuri atat de tulburi caci este ca un far pt.noi

 5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Hristos a inviat!

  Slava Bunului Dumnezeu ca parintele Iustin traieste! Rusine celor care au raspandit aceste zvonuri despre moartea sa. Cele spuse de Stefan sunt cutremuratoare! Cine isi doreste ca parintele sa fie pomenit la adormiti? Dumnezeu sa ne lumineze pe toti si sa lumineze si mintile intunecate si inimile impietrite ale celor care arunca atata tulburare asupra celor ce-l iubesc din tot sufletul pe parintele Iustin.

 6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  si eu am auzit azi dimineata ca a murit parintele iustin, dar acesti articol ne sterge din indoiala. DOAMNE AJUTA! SANATATE PARINTELUI IUSTIN SI SA-I DEA DUMNEAZEU SANATATE LUI SI MEDICILOR CARE IL TRATEAZA!!!

 7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Parinte, va iubim ! Sunteti mereu in rugaciunile noastre.

 8. Tardea Raluca Diana

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Hristos a Inviat!
  Cu bucurie am aflat ca Parintele Iustin este mai bine!
  Sa-i dea Domnul tarie si sanatate pentru a continua lupta impreuna,pentru ortodoxie,pentru marturisire!
  Prea Cuvioase Parinte Iustin,fiti impreuna cu noi pentru a duce mai departe flacara credintei ortodoxe alaturi de toti Sfintitii nostri Preoti care respecta credinta si resping planurile diabolice ale UE si guvernului mondial!!!
  Sanatate,Parinte,bucurii duhovnicesti sa aveti!Domnul sa va rasplateasca cu Lumina Sa!

 9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Hristos a inviat!,rog pe parinte Filoteu sa dezminta zvonul ca astazi dimineata parintele a trecut la cele vesnice.Dati-ne o veste ceva,spuneti-ne cu nu sunt adevarate zvonurile,asteptam cu mare interes o veste.Va rugam luminati-ne mintea si dati-ne vestea pe care o asteptam ca moartea parintelui este un zvon.Zvonurile sunt de astazi dimineata nu pe 5 .04.cand este inregistrata convorbirea.

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   @alina
   tocmai datorita zvonurilor a fost pusa si aceasta inregistrare, chiar daca este de ieri. Parintele este bine. Va rugam spuneti si la altii, ca sa se linisteasca. Multumim!

 10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  SLAVA LUI DUMNEZEU !!! de un lucru trebuie sa fim siguri suntem mult mai multi cei care il iubim pe bunul PARINTE IUSTIN , cat despre ceilalti ceea ce transmit , li se vor intoarce si nu o data... sa fim uniti in duh si rugaciune iubirea intotdeauna invinge. Doamne ajuta-ne.

 11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Hristos a inviat! Slava Domnului nostru Iisus Hristos ca PARINTELE nostru drag este bine! Iti multumim,Doamne Iisuse Hristoase,ca te milostivesti de noi,nevrednicii si pacatosii,lasandu-l noua,inca,pe pastorul neamului romanesc! Apara,Doamne,miluieste,mantuieste si le da sanatate Parintelui Justin Parvu,obstei de la Sfanta Manastire Petru Voda,medicilor si tuturor nevoitorilor care cu dragoste il ingrijesc si ocrotesc! Doamne ajuta!

 12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  HRISTOS A INVIAT !!!

  MULTUMIM BUNULUI DUMNEZEU CA PARINTELE IUSTIN ESTE PE CALE DE A SE INSANATOSI !!!

  Mircea

 13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Hristos a inviat!

  Rusine celor care raspandesc zvonuri de genul acesta. Sanatate grabnica parintelui Iustin Parvu si sa ne rugam cu totii pentru sanatatea lui.
  "Nu mor caii cand vor cainii"
  Doamne ajuta.

 14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  deci......pana la urma..parintele a murit sau nu???

  si eu m-am aflat in biserica a 3a zi de Paste..si la fel s-a zvonit....astept raspunsuri..va rog

  Hristos a inviat!

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   Din moment ce am dat aceasta postare, ce raspuns mai doriti? Credeti ca spunem minciuni sau acum credeti ca si aceasta inregistrare telefonica e regizata? Dar ca sa stie mai multa lume, P Justin azi s-a simtit mai bine ca ieri si sunt semne vizibile de insanatosire. Azi au participat mai multi parinti la un maslu in camera P Justin din spital. Parintele s-a bucurat mult si chiar a primit Sfintele Taine. Sa nu credem ca rugaciunea noastra este neinsemnata. Fiecare poate contribui cu rugaciunea lui smerita si poate Domnul se va milostivi vazand dorinta si dragostea noastra pentru parintele si il va insanotosi grabnic.

 15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Hai sa nu dam cu bata in balta si sa aratam ca suntem crestini.Si eu am primit aceasta urata veste dar am ajuns acasa si am intrat pe internet pe acest site si revista ATITUDINi si l-am rugat pe parintele Filoteu sa dezminta aceasta stire.Nu cred ca ar bucura pe nimeni acesta veste dar ideea este ca daca auzi asa ceva trebuie sa si verifici.Sanatatea multa parintelui IUSTIN,Maica Domnului sa il aiba in paza ei si Sfanta Cruce a lui Iisus Hristos sa-i tamaduiasca boala.AMIN
  Parintele ne-a invatat sa nu judecam.

 16. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  "HRISTOS A INVIAT"! Sunt convins ca,D-zeu,in marea lui bunatate si dragoste de oameni,tine cont si de rugaciunile noastre si o sa-i dea parintelui Iustin viata lunga inainte,pentru a-si putea duce la bun sfirsit misiunea pe acest pamint!

 17. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Amin!
  Slava Domnului nostru Iisus Hristos!

 18. bogdana isachi

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  multumesc!

 19. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  hristos a inviat .parinte filoteu varog mult din suflet ce ne puteti spune cum se mai simte parintele iustin sau cei care stiti ceva despre pariinte dacim si mie de stire pe id [email protected] .nus sunt in tara si mie greu sa mai aflu ceva orcare stiti ceva scrietine pe [email protected] ajuta

 20. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Dacă se duce şi Părintele Justin, s-a zis cu opoziţia la Daniel din BOR...

 21. gheorhita trifan

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  hristos a inviat presfintia matale parinte .va daruesc insanatosire grabnica si nu uitati ca suntem alturi de preasfintia matale,datorita matale supravetuies tot prin medicii din cluj care ma facut sanatos printrun transplant renal.Dumnezeu sa va insanatoseze sa fiti alaturi de noi.Sarut dreapta parinte si Hristos a inviat

 22. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  HRISTOS A INVIAT
  NICIODATA NU VA RAMINE UITAT POMENIREA PARINTELUI ,DE CEI CE LAM IUBIT SI NEA IUBIT MAI ALES ACUMA LA GREAUA INCERCARE PE CARE O ARE DAR BUNUL DUMNEZEU NE VA DA DIN NOU BUCURIA SA STAM DE VORBA CU PARINTELE NOSTRU DRAG
  NU VA UIT LA RUGACIUNE PARINTE SI VA ASTEPT CU DRAG ACASA SARUT MINA SI DOAMNE AJUTA

 23. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Hristos a inviat! parintele mai sta in cortul acesta pentru noi si pentru sporirea noastra duhovniceasca, ca sa nu fim mintiti din nou de vrajmas.

 24. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  PACAT CA L-AM CUNOSCUT ATIT DE TIRZIU.MULTA SANATATE SI ZILE CIT MAI MULTE,SA-L PUTEM VEDEA INCA O DATA PE ACEST PARINTE CARE L-A SLUJIT CU MARE CREDINTA PE DUMNEZEU SI NU SUNT MULTI CA DINSUL.
  CHIPUL LUMINOS SI VOCEA BLINDA A PARINTELUI IUSTIN PIRVU,RAR INTILNITE LA ALTII,BLINDETEA SI BUNATATEA SUFLETULUI,NE-AU RAMAS ADINC IN SUFLET SI PARCA AM VREA SA-L REVEDEM.AVEM MULTE DE INVATAT SI DE ASCULTAT DE LA DINSUL,DAR NOI NE-AM TREZIT PREA TIRZIU,SPERAM SA-L MAI TINA DUMNEZEU .AMIN.

 25. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Parinte Filoteu,Doamne Ajuta!ce vesti ne mai dati si noua de starea parintelui Iustin?Ma intreaba lumea unde am facut apel la rugaciune si nu stiu ce sa le raspund.Noi ne rugam in continuare pentru Sfintia Sa si dorim vesti bune.

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   Starea sanatatii Parintelui Justin — 17 aprilie 2010 http://atitudini.com/starea-sanatatii-parintelui-justin-17-aprilie-2010/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*