Locul unde renaste speranta – Reportaj despre copiii de la manastirea Paltin, Petru Voda

[vimeo https://vimeo.com/11339850]

reportaj realizat de TVR2 – Dincolo de harta

reportaj realizat de TVR2 – Dincolo de harta

9 Comments

 1. Hristos a inviat !
  Citeam azi in cartea Parintelui Nicolae Streza , ” Marturii despre Parintele Arsenie “, cat de mult ii iubea pe tineri Parintele Arsenie , ce dialoguri minunate aveau ,ce armonie si comuniune se crea intre ei toti si Dumnezeu cand le vorbea Parintele despre “Cararea Imparatiei “, dar si despre problemele sociale ale vremii , problema regenerarii neamului sau despre cum sa-si ia examenele sau cum sa-si aleaga un partener (pentru casatorie ) , cum sa-si faca un ideal in viata si sa aibe un model dupa care sa se inspire … Toate se petreceau pe malul raului Sambata de la Manastirea Brancoveanu ,prin anii 1946- 1947, in jurul focului de tabara , unde Parintele le consolida conceptia crestina despre mantuire , argumentand biblic si viu totul . Astfel de saptamani de zidire duhovniceasca erau pentru cei care mergeau la Manastirea Brancoveanu si foarte multi si- au apropiat viata de viziunea Parintelui , devenind fii/ fiice duhovnicesti ale Misticului lor din Carpati .
  Ascultand ceea ce fac maicile de la Manastirea Petru Voda cu copiii , din proprie libertate si vointa si cu dragoste de aproapele , m-am conectat cu gandul la ceea ce se intampla acum 63 de ani la alta manastire ,Brancoveanu ,unde era aceeasi frateasca iubire si comuniune ca la Petru Voda .Si cei de atunci de la Manastirea Brancoveanu ,si cei de acum de la Petru Voda sunt “strabatuti si locuiti de Dumnezeu “.
  Si unde mai pui ca in filmuletul acesta il vedem putin si pe Parintele Iustin, si-i auzim si vocea calda si sfanta cand rosteste rugaciuni catre Preasfinta Nascatoare de Dumnezeu ,parca ne mai zidim si noi un pic si punem inceput bun dorului de Dumnezeu ,gandind ca suntem in gratiile Lui .

 2. Ce minuni poate face iubirea!
  Dumnezeu sa binecuvanteze acest colt de rai de la Manastirea Petru Voda.
  Ce vesti mai aveti despre Parintele Iustin?

 3. Dumnezeu sa i dea Parintelui İustin viatza lunga,nici nu vreau sa gındesc cum ar fi fara Domnia Lui !
  Acest film este cel mai curat şi mai frumos film posibil.
  iı felicit din inima pe totzi cei ce au participat la realizarea proiectului de salvare a copiilor abandonatzi.DUMNEZEU SA LE AJUTE !

 4. m-a impresionat bunatatea, iubirea, daruirea care vin din credinta celor de la Petru Voda.Intr-adevar parintii sunt averea cea mai sigura pe care o avem in viata. Atunci cand ii pierdem nu mai avem radacini. Ceea ce ofera maicile de acolo acelor copii este siguranta, speranta si mai ales o infinita dragoste .Si toate sunt de la Dumnezeu.

 5. Hristos a Inviat si nici un mort nu mai este in groapa!…

  Dumnzeu sa ne inzestreze poporul acesta lipsit de multe bucurii materiale,cu unele sfinte,adevaratele comori,printre care numaram pe PARINTELE IUSTIN PARVU,COMOARA NEAMULUI ROMANESC.Sa ni-l daruiasca Bunul Dumnezeu multi ani de aici inainte printre noi,cu puterea sa – biruitoarea raului,prin cuvintele si trairea sa. Exemplu de urmat si adapat setea sufletelor si mintilor noastre dupa pacea mantuitoare.
  Domnul mi-a facut cunoscut, pe acest OM AL LUI DUMNEZEU harazit noua, spre a ne mangaia si indrepta. Ducand si spunandu-i greutatile noastre,parintele reuseste sa ni le schimbe in bucurii si purtarea lor devenind una usoara. Ne-a deschis orizontul spre a vedea si urma SINGURA CALE MANTUITOARE,CALEA DOMNULUI, a GOLGOTEI fiecaruia dintre noi.Pe parintele Iustin, cel luminos in iubire si daruire,l-am cunoscut mai intai indirect,prin cei care-l vazuse si primise binecuvantarea lui si cuvant de folos, care urmand sfaturile date de sfintia sa,s-au umplut de sfinte bucurii.Apoi, eu, neavand posibilitatea de a-l vizita,am inceput a cauta sa aflu mai multe si sa citesc despre el si din cuvintele sale,ce si unde gaseam. Rugandu-ma Tatalui Ceresc si Maicutei Domnului,mi s-a trimis “doi ingeri”(puteam sa scriu si fara ghilimele, deoarece sunt ingeri in trup,o pereceche de tineri frumosi)care m-au “m-au purtat pe aripile lor” ajungand la DUHOVNICUL DUHOVNICILOR,unde am si intrat destul de repede si de unde am iesit luminata si bucuroasa, cu multa nadejde ca voi putea urma de aici inainte viata fara, sa ma mai plang de ceva.A reusit parintele sa-mi intoarca viata pe “dos”,dar dosul era adevarata fata.Am numai bucurii gandindu-ma la parintele si as tot vorbi desre descoperirea sinelui meu,prin gura sfintitului parinte.Dumnezeu sa ne invredniceasca de mila sa si lunga vietuire a Bunelului nostru DUHOVNIC, cu multa putere de har.
  Multumesc Domnului pentru cei “doi ingeri”care acum sunt trei,s-au inmultit,casatorindu-se,s-a ivit al treilea,cu binecuvantarea Parintelui Iustin,de care am facut toti ascultare,sfaturile sale,ne-au ajutat si inaltat.Slava Domnului!
  Multumim si sfintiilor voastre pentru acest documnetar educativ si emotionant pe care nu-l vazusem la tv.
  HRISTOS IN MIJLOCUL NOSTRU!

 6. ADEVARAT A INVIAT! Fericiti cei milostivi ca aceia se vor milui,fericiti cei curati cu inima ca aceia vor vedea pe DUMNEZEU,fericiti cei blanzi,ca aceia vor mosteni pamantul !

 7. Fraţilor apologeticum am nevoie de un sfat. Mi-am făcut şi eu un blog şi aş vrea să inserez şi acest filmuleţ cu maicile de la Petru Vodă dar nu pot nici cum. Voi cum aţi inserat filmuleţul ( mai ales că nu e nici youtube, nici google video şi nici dailymotion )?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 Comments
scroll to top