Obstea manastirii Petru Voda: Apel la rugaciune pentru Parintele Justin Parvu

mnastirea Petru VodaO nouă rugăciune pentru sănătatea Părintelui Stareț Justin

Păzește-l Doamne pe duhovnicescul Părintele nostru Justin, fără durere, bun la suflet, sănătos, întru îndelungată bătrânețe. Prelungește-i viața întru folosul multor suflete și întru cea din totdeauna învățătură a dumnezeieștilor lui cuvinte.

Întărește-l pe el, ca după voința și din bunătatea Ta să ocârmuiască turma încredințată lui. Învrednicește-l cu bucurie duhovnicească să se veselească și luminat să prăznuiască a Ta, cea mai presus de fire și neînchipuită înomenire. Întru aceasta, Doamne Iisuse Hristoase păzește-l pe el întreg, nevătămat și întru toate veghează-l de sus până la adânci și slăvite bătrâneți.

În cele din urmă învrednicește-l și de Împărăția Cerurilor, cu toată turma deasupra să stărețească și cu toți sfinții cei din veac împreună să ne bucurăm de acele nepieritoare și veșnice bunătăți pe care le-ai pregătit celor ce Te iubesc pe Tine întru nesfârșite veacuri. Amin.

Textul de mai jos este alcătuit de părinţii din mănăstire pentru credincioşii care întreabă ce poate face fiecare dintre noi pentru sănătatea Părintelui Justin.

Iubiţi ucenici ai Părintelui Justin Pârvu,

Cu toţii suntem îngrijoraţi de starea sănătăţii Părintelui nostru iubit. Ştim că sunt multe persoane în întreaga ţară sau în afara graniţelor care ar vrea să facă ceva să-l ajute. S-ar cuveni deci să facem şi noi o mică jertfă pentru dânsul aşa cum şi el o viaţă întreagă s-a jertfit pentru neamul nostru românesc şi pentru fiecare dintre noi în parte.

Credem cu toată convingerea în cuvintele Mântuitorului redate de Sfântul Apostol şi Evanghelist Matei în cap. 18: Dacă doi dintre voi se vor învoi pe pământ în privinţa unui lucru pe care îl vor cere, se va da lor de la Tatăl Meu, Care este în ceruri. Că unde sunt doi sau trei adunaţi în numele Meu, acolo sunt şi Eu în mijlocul lor (Matei 18, 19–20).

Pentru aceea să ne învoim şi noi să facem o mică rugăciune cu toţii pentru sănătatea sufletească şi trupească a Părintelui nostru Justin. Să ne întâlnim cu toţii în rugăciune, indiferent de locul unde ne aflăm şi să cerem mila lui Dumnezeu. Întâlnirea aceasta, în duh, ne-am gândit să o facem în fiecare zi la ora 2100(ora Bucureştiului), citind primul Paraclis al Maicii Domnului, iar la sfârşit să adăugăm şi rugăciunea de înţelegere de mai jos:

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, Tu ai spus cu preacinstitele Tale buze: Dacă doi dintre voi se vor învoi pe pământ în privinţa unui lucru pe care îl vor cere, se va da lor de către Tatăl Meu, Care este în ceruri. Că unde sunt doi sau trei adunaţi în numele Meu, acolo sunt şi Eu în mijlocul lor. Neschimbate sunt cuvintele Tale, Doamne, fără de margini eşti în iubirea Ta faţă de oameni, iar milostivirea Ta nu are sfârşit.

Pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale şi ale tuturor Sfinţilor, Bunule, nu trece cu vederea rugăciunile robilor Tăi, pe care după porunca Ta le facem pentru Părintele Justin, ci le plineşte pe ele, dăruindu-i sănătate, mântuire şi indelungare de zile.

Iar cine vrea să mai adauge şi alte rugăciuni să nu pregete. Fiecare să se roage după puterea şi dragostea sa, şi după timpul ce-l are la dispoziţie: unul 5 minute, altul 15, altul o oră, iar altul chiar şi un minut.

Obştea Mănăstirii Petru Vodă, Miercurea Luminată, 7 aprilie 2010

Despre rugăciune
Toate cuvintele Sfintei Scripturi sunt pătrunzătoare în suflet, dar cu deosebită simţire eu înţeleg cuvintele spuse de Mântuitorul: Unde sunt doi sau trei adunaţi în numele meu, acolo sunt şi Eu în mijlocul lor (Matei 18, 20).
Există o frumoasă rugăciune, o rugăciune adânc pătrunzătoare, apărută după cât se pare în secolul XVI, dar care nu este introdusă în nici un Ceaslov, în popor se mai numeşte Rugăciune de înţelegere.
Există mai multe predanii despre alcătuirea acestei rugăciuni, dar eu cred că această rugăciune se afla în sufletele multor dreptcredincioşi creştini.
Cuvintele esenţiale sunt luate din Sfânta Evanghelie.
De regulă, la vreme de necazuri, mai mulţi drept credincioşi se înţeleg să citească în acelaşi timp această rugăciune către Domnul pentru vindecarea unui bolnav, ca să Se milostivească de cel căzut în păcat, pentru scăparea ostaşilor care luptă sau pentru slobozirea celor întemniţaţi.
Cei care s-au învoit să se roage astfel se pot afla în diferite oraşe sau case, dar rugăciunea o citesc toţi în acelaşi timp, dimineaţa, ziua sau seară.
Mulţi ştiu această rugăciune, dar eu o voi citi:
Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, Tu ai spus cu preacinstitele Tale buze: Dacă doi dintre voi se vor învoi pe pământ în privinţa unui lucru pe care îl vor cere, se va da lor de către Tatăl Meu, Care este în ceruri. Că unde sunt doi sau trei adunaţi în numele Meu, acolo sunt şi Eu în mijlocul lor. Neschimbate sunt cuvintele Tale, Doamne, fără de margini eşti în iubirea Ta faţă de oameni, iar milostivirea Ta nu are sfârşit.
Noi, robii Tăi (numele celor care se roagă), conform înţelegerii ne rugăm pentru robii Tăi (numele celor din suferinţa, sau pentru înlăturarea unei nenorociri) pe care ajută-i, Doamne.
Părintele Arsenie, Acuzatul «ZEK-18376», Un Sfanţ în lagărele comuniste, Ed. Egumenita, 2009, pp. 430–431

75 Comments

 1. Hristos a inviat!

  Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-l pe parintele nostru, Iustin!

 2. Doamne ajuta-l pe parintele Iustin sa vina cit mai repede in mijlocul nostru ,ca avem mare nevoie de el !

 3. Execelent indemn. Cu siguranta il vom urma. Nu vom pregeta!
  Parintele Iustin este puternic legat in duh cu neamul romanesc. Iar ceea ce a unit Dumnezeu, prin Duhul Sau Sfant, nici omul nici vrajmasul sau nu poate desface.
  E unul din putinele momente cand neamul are ocazia (si obligatia, as spune eu) sa raspunda cu iubire si smerenie la iubirea si smerenia aratate de dragul nostru Parinte Iustin.
  O scriu acum, o voi spune si la ora stabilita:
  Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu,Tu ai spus cu preacinstitele Tale buze: Daca doi dintre voi se vor invoi pe pamant in privinta unui lucru pe care il vor cere, se va da lor de catre Tatal Meu, Care este in ceruri. Ca unde sunt doi sau trei adunati in numele Meu, acolo sunt si Eu in mijlocul lor.Neschimbate sunt cuvintele Tale Doamne, fara margini esti in iubira Ta fata de oameni, iar milostivirea Ta nu are sfarsit.
  Pentru rugaciunile Preacuratei Tale Maici si ale tuturor Sfintilor Tai, Bunule, nu trece cu vederea rugaciunile robilor Tai, pe care dupa porunca Ta le facem pentru Parintele Iustin, ci le plineste pe ele, dandu-i sanatate, mantuire si indelungare de zile.
  Amin.

 4. Hristos a inviat!
  Pe viata si pe moarte pentru Ortodoxie. Sa ne rugam Preacuratei Maicii lui Hristos Dumnezeul nostru, fratilor!
  Asa sa ne ajute Dumnezeu.

 5. ADEVARAT A INVIAT ! DOAMNE IISUSE HRISTOASE,DUMNEZEUL NOSTRU,ai mila de noi pacatosii si sanatate parintelui nostru duhovnicesc Iustin Parvu daruieste-i,ca sa nu se desparta pastorul de turma,si bucurie sa avem vazandu-l sanatos .Primeste DOAMNE DUMNEZEULE ,umila noastra rugaciune din nevrednicele noastre buze si sanatate si milostivire daruieste-i parintelui nostru,pentru rugaciunile Prea Curatei de DUMNEZEU Nascatoare si ale tuturor Sfintilor Tai , AMIN !

 6. Hristos a inviat !
  Nu vreau sa pierd timpul cu comentarii inutile ,ci doar sa spun ca acum am deschis netul si am citit stirea .
  Ii rog pe toti credinciosii care plang in rugaciune sa roage si pe

 7. Hristos a Inviat ! Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu daruieste sanatate parintelui nostru Justin Parvu pentru rugaciunile Preacuratei Maicii Tale si ale tuturor sfintilor Tai.Amin .Prea Sfanta Nascatoare de Dumnezeu, miluieste-ne pe noi

 8. Aseara comentariul meu s-a intrerupt pur si simplu , dar am trecut imediat la rugaciune pana tarziu .Azi voi incepe asa cum ati spus ,Bunilor de la Petru Voda .Doream sa spun aseara ca sa ne rugam cu Rugaciunea inimii pentru Parintele Iustin astfel :Doamne ,Iisuse Hristoase , miluieste-ma pe mine pacatosul si toata lumea ta “. ( in genunchi ,de sute de ori si cu lumanarea aprinsa ). De asemenea , doream sa mai rog pe cei care plang la rugaciune sa-l roage si pe Sfantul ierarh Nectarie sa tamaduiasca boala trupeasca si sufleteasca a Parintelui nostru Iustin citindu-i si acatistul ,cu osardie , cu infiorare si dragoste ,iar la final sa nu-i uite si pe ceilalti Sfinti canonizati sau nu (Sfantul Arsenie Boca , Sfantul Serafim din Sarov ,Sfantul Sandu Daniil Tudor ,Sfantul Constantin Sarbu si toti Sfintii )sa se roage acolo sus pentru sanatatea Parintelui Iustin , de care tara noastra are atata nevoie aici pe pamant .
  Am speranta ca multi vor face lucruri mari in timpul acesta pentru Parintele Iustin , cu toate piedicile pe care diavolul ni le arata la rugaciune : ba ne tranteste lumanarea , ba vrea sa ne aduca amintiri diverse si nepotrivite si chiar nu ne da voie sa folosim netul in mod folositor .
  Sa invingem orice nimic strain cu Duh Sfant in noi ,cu lacrimi si multa rugaciune – pentru Parintele .

 9. Multumesc pt partea despre rugaciune din acest
  articol.Dumnezeu sa ne pazeasca si sa tamaduiasca sufletele si trupurile noastre.Fie Doamne voia Ta.

  Hristos a nviat!

 10. Doamne Dumnezeule, Tu ai zis : Cere si ti se va da!!!

  Iata, noi pacatosii cu nevrednicie iti cerem:
  Da-ne noua bucuria de al vedea sanatos, cu zile indelungate pe Parintele nostru Iustin Parvu!!!
  Nu Te uita, Doamne, la pacatele noastre ci :
  Indura-Te, si ne miluieste .

  Precum Te-ai aratat bun si milostiv cu Fericitul Parinte Iacov Tsalikis* Staret la manastirea Cuvioasului David din Grecia, asa Doamne, sa te milostivesti si cu Parintele nostru Staret – Iustin!

  *Sfantul Iacov Tsalikis – pt cine nu stie, a fost un parinte plin de Duhul Sfant, ascet, invrednicit de bunul Dumnezeu, pentru nevointele sale cu multe virtuti si nenumarate daruri dumnezeiesti: inainte-vazator, intelept, putea sa vada heruvimi si auzea bataia aripilor lor cand liturghisea, era mereu cercetat de Nascatoarea de Dumnezeu si Pururea Fecioara Maria si de Sfintii la care se ruga si cerea ajutor – Cuviosul David si Sf. Ioan Rusul .

  O minune marturisita chiar de Sfantul Iacov intr-un moment delicat, bolnav fiind in spital, ne da sperante mari si noua acum …(lasa sa se vada puterea rugaciunii colective). Citez mai jos din cartea Editura Bunavestire:

  ” M-au dus in sala de operatie si l-am vazut pe Sfantul David deschizand cu bastonul usa de la sala de operatie si intrand inauntru impreuna cu Sfantul Ioan Rusul. I-am vazut ca stateau aproape de mine, langa masa de operatie. Asistentii mi-au dat medicamente si am adormit, nemaistiind nimic.
  Doctorul a intampinat multe greutati, deoarece a trebuit sa-mi faca trei operatii simultan: apendicita cronica, hernie si in alt loc , mai jos. Si asa, cu ajutorul Sfintilor si cu sarguita doctorului am scapat.
  Spuneam atunci de multe ori: insa, o minune, l-am vazut atunci pe Sfantul Ioan Rusul care mi-a zis:
  – Te aud, parintele meu, spunand de multe ori despre chirurg ca este doctor bun. Cat de bun doctor este, tot nu putea sa te vindece. Eu, Sfantul Ioan Rusul, indemnat de Sfantul David, am venit sa te vindec. Era ziua sa pleci*, dar eu te-am lasat pentru maine.
  Si cu aceasta prelungire inca traiesc, pentru acest cum a spus Sfantul Ioan.”

  Ce inseamna ? Aflam din subsolul cartii…

  / Era timpul mutarii sale la cele vesnice, dar…atentie…rugaciunile ucenicilor si ale Staretului si nevoile timpului, de luminatori duhovnicesti, i-au prelungit viata pana . Maine putand insemna la Dumnezeu si o mie de ani: ( Psalmul 89,4) /

  Deci, oameni buni, rugati-va ca Sfantul Ioan Rusul sa-i aduca si Parintelui nostru Iustin ziua de maine !!!

  Sfinte Ioane, roaga-te pentru noi! Amin!

  http://www.liis.ro/~carte_suflet/carti/iacov-a5.pdf

 11. Noutati de starea parintelui,vreu comunicat ne mai dati si noua.Am facut apel la rugaciune pt parinte si pe alt site si ai tinem la curent cu starea parintelui dupa comunicatele dvs.Acum ma intreaba crestinii de starea parintelui si nu stiu ce sa le spun.Azi suntem deja in 14 si de pe data de 9 nu mai stim nimic.Orice lucru cat de mic legat de starea parintelui ne este de folos.Doamne Ajuta!

  1. Starea Parintelui e potrivita.. doctorii spun ca inima este sanatoasa. Sa ne rugam in continuare pentru Parintele ca bunul Dumnezeu sa-l insanatoseasca si sa ne bucuram sufletele de prezenta sfintiei sale in mijlocul nostru.

 12. La plamani ,starea s-a mai ameliorat?Ne rugam cu tot suflet si din toata inima la ora 21 pt parintele nostru drag.Sa il apere Maicuta Domnului si sa il mai lase cu noi ceva vreme.

 13. Dumnezeu sa-i prelungeasca viata cu inca o zi Maine putand insemna la Dumnezeu si o mie de ani: ( Psalmul 89,4) !
  Ne rugam pentru parintele nostru iubit,asa cum bine ne-ati sfatuit si astepatm cu incredere intoarcerea cu bine a sfintei sale , acasa!-grup de credinciosi din Bucuresti

 14. Doamne ajuta!

  Multa sanatate parintelui nostru iubit! Din Piatra Neamt numai ganduri de bine, cu speranta de sanatate si intoarcere grabnica la sfanta biserica.
  Doamne ajuta!

 15. Sunt ingrijorata de starea parintelui Iustin As vrea sa-l ajutam dar nu stiu cum Pentru noi este un dar care a fost trimis de Bunul Dumnezeu ca protector al sufletelor noastre.
  Rog pe Bunul Dumnezeu si pe Maicuta Sfanta sa-i dea sanatate si putere ca sa ne calauzeasca pe drumul acestei vieti

 16. HRISTOS AINVIAT!Bunul Dumnezeu sa-i dea multa sanatate!Maica Sfanta sa-l vegheze mereu dandu-i multe putere!Oastea cereasca sa se roage neincetat pentru Parintele Iustin!Doamne ajuta!

 17. Doamne. Iisuse Hristoase, dulce Mantuitorul nostru, daruieste-i robului si slujitorului Sfantului Tau Altar,Parintele Iustin sanatate, ridica-l din patul durerii,ca oarecand pe slabanogul ce zacea in boala de 38 de ani, potoleste-i durerile trupesti si sufletesti miluieste-l si mantuieste-l , pentru rugaciunile noastre, ale nevrednicilor robi ai Tai!Maica Preacurata si binecuvantata de Dumnezeu nascatoare si pururea Fecioara, Marie, roaga-te la Fiul tau si Dumnezeul nostru pentru Parintele Iustin sa-l daruiasca Sfintei Sale Biserici sanatos .
  Doamne ajuta-i !

 18. Ce bine-mi pare ca si la aceasta data inca sunt credinciosi care nu tin lumina dragostei lor sub obroc si isi exprima ,neinvaluit , teologia rugaciunii lor pentru Parintele Iustin .
  Sa va ajute Dumnezeu in faptele jertfelnice ale rugaciunii ,cel ce semnati cu numele de Georgeta.

 19. Hristoase ,Doamne ,Iisuse, Fiul lui Dumnezeu care ai venit pe acest pamant, sa ne salvezi si sa ne izbavesti de intuneric,si care ai luat trup omenesc si ne-ai izbavit pe noi de intregul pacat prin Trupul Tau Cel Sfant, daruindu-ne viata vesnica, si care ai luat pacatele noastre a tuturor, izbaveste-ne si astazi de moartea cea ucigatoare si dune Doamne Iisuse Hristoase Fiu a Lui Dumnezeu in moartea Ta cea vindecatoare si vindeca tu pe fratele si Parintele nostru Iustin , care Tu Doamne Iisuse Hristoase l-ai invrednicit sa sufere si El pentru pacatele noastre.Amin

 20. Doamne Iisuse Hristoase Fiu a Lui Dumnezeu cat de apropiat esti Tu de noi in ziua boli , Tu ne cercetezi cu dragoste , Tu Insusti cercetezi pe cel bolnav si inima sta de vorba cu Tine , Tu trimiti ajutor neasteptat, Tu mangai , Tu ne vindeci si ne dai viata, Tu Doamne Iisuse Hristoase Fiu lui Dumnezeu prin dragostea ta nemarginita ne dai Harul Tau prin Sfinti Tai, prin Alesi Tai , zidestene Tu prin dragostea Ta cea nemarginita in rugaciune pentru iubitul nostru Parintele Iustin

 21. Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugaciunile Preacuratei Tale Maici si a Tuturor Sfintilor, fii alaturi de Parintele Iustin si ajuta-l sa se faca bine.

 22. Scriu pentru prima data aici si sunt foarte placut impresionata de cele ce citesc si imi dau seama ca mai am multe de inteles si de invatat, despre tot ce tine de viata mea de crestin ortodox. Bunul Dumnezeu sa ma ajute sa sa fiu o buna crestina si sa sporesc dragostea lui pentru noi oamenii prin fapte bune. Doamne Ajuta!

 23. Asa cum in chip vazut avem altarele din Sfanta Biserica, tot asa in chip nevazut avem altarele din inimile noastre, sunt nevrednic, pentru ca acolo pe altare se jertfesc jertfele, acolo pe altare se Sfintesc Jertfele, acolo la altare ne plecam genunchii…… . Parintele Iustin ne-a aratat ca putem fi jertfiti , ca putem fi Sfintiti, ca putem fi primiti de catre Hristos prin Credinta Adevarata , lasata nou prin Apostoli si purtata astazi de acei slujitori si robi ai Adevarului asa cum este Parintele, care ne-a cucerit inimile si astazi nu putem decat sa purtam in inimele noastre dragostea ,ce El ne-a daruit-o si inca o daruieste, aducandu-ne in unitate, aducandu-ne impreuna [….]prin Jertfa […] ce S-a jertfit o data pentru totdeuna. Amin

 24. MULTUMIM BUNULUI DUMNEZEU PENTRU TOT ,AVEM O TARA BINECUVINTATA CU PARINTII MINUNATI . CUM SE SIMTE PARINTELE IUSTN PIRVU

 25. IERTATI INDRASNEALA , O TINARA DE 31 ANI CU UN PRUNC DE NOUA LUNI MAMA FIIND BOLNAVA DE CANCER OSOS AJUTATINE CU RUGACIUNI CATRE BUNUL DUMNEZEU, MAICA DOMNULUI SI TOTI SFINTII PENTRU SANATATE SI MINTUIRE AMIN

  1. se simte bine Parintele.. daca puteti sa veniti la Petru Voda si sa-i spuneti Parintelui necazul dvs. Multa sanatate

 26. Bine v-am regasit cu asa vesti bune despre Parintele Iustin !
  De mult timp ma gandesc sa aflu ceva despre dansul (cum se mai simte) , dar nu am mai accesat aceasta pagina de ceva vreme…Era o liniste pe care o intelegeam ,dar acum sunt mai linistita daca si dansul este bine …
  In continuare cred ca este nevoie de aceeasi rugaciune unita pentru Parintele Iustin si pentru toti romanii carora li se astern vremuri din ce in ce mai grele .La Dumnezeu este singura scapare .
  Sa ne rugam la aceeasi ora in continuare ,sa nu slabim jerfa ca sa nu plece harul , sa spunem Rugaciunea inimii de sute de ori pe zi ,sa ne incurajam unii pe altii in astfel de fapte si in altele bine placute Celui de Sus (de exemplu : sunt induiosata pana la lacrimi de mama mea care a descoperit calea bisericii cam de un an de zile ,poate mai mult ,iar acum asa de mult iubeste muzica religioasa care sa canta la Sfanta Liturghie ,incat am auzit-o cantand prin curte ,in gradina cand munceste si nu-mi vine sa cred ca Dumnezeu face din mama mea ceea ce i-am cerut de atata vreme – sa o aduca pe calea bisericii ,in scaunul spovedaniei , sa o ierte de pacate , sa o sfinteasca…Mama mea iubeste acum biserica ,cantarile ei ,nu lipseste de la slujbe oricat ar fi de bolnava ;iar eu plang intruna de drag ,stiind ca El a facut si minunea asta ,ca sa-mi arate inca o data ce mult ma iubeste si ca nu ma lasa la greu … ).
  Asa ca avem in continuare activitate de colaborare cu Dumnezeu .
  Va doresc tuturor un post usor si binecuvantat ! Bunilor de la Petru Voda ,rugati-va pentru mine pacatoasa ca sa ajung in aceasta vara la Parintele Iustin .Doamne ajuta !

 27. Neliniştea noastră duhovnicească se intensifică atunci când suntem informaţi că în România Ortodoxă vecină, foarte bătrânul părinte duhovnicesc sfânt Iustin Pârvu îi sfătuieşte pe Românii credincioşi să nu primească actul de identitate electronic. Să vedem un paragraf din textul pe care l-a adresat poporului pe 14 ianuarie 2009:

  „Prin lege, prin ordonanţă de guvern, românii sânt obligaţi să se încadreze într’un plan de urmărire şi supraveghere la nivel naţional şi mondial, proiect care le răpeşte de fapt oamenilor libertatea. Românilor li se cere să-şi pună pe paşapoartele, permisele auto şi pe orice act personal cipul biometric ce conţine amprenta digitală, imaginea facială şi toate datele personale.

  Poate pentru mulţi dintre dumneavoastră acest cip pare un lucru nesemnificativ, dar în spatele acestui sistem de însemnare a oamenilor, de codare şi stocare a datelor de identificare se ascunde o întreagă dictatură, un întreg plan demonic, prin care de bună voie îţi vinzi sufletul diavolului. Însemnarea oamenilor, ca pe vite, este primul pas al unor alte măsuri luate pentru controlul absolut al fiinţei umane.”[4]

  După această pledoarie clară a sfântului Părinte Iustin, Sfântul Sinod al Bisericii României, în şedinţa din 25-2-2009 a luat decizia, întru totul de acord cu recomandările sfântului Părinte, considerând că din motive de conştiinţă religioasă credincioşii nu sunt obligaţi să primească paşapoartele biometrice.

 28. Buna ziua
  as vrea sa merg vinerea viitoare la Petru Voda sa merg la Parintele IUSTIN insa nu stiu daca mai primeste pe cineva din cauza sanatatii daca cineva ma poate ajuta Va multumesc

 29. Asa cum Parintele Iustin se roaga pentru noi permanent asa si noi sa ne rugam macar 1 ora pentru Sfintenia Sa,singurul Sfant in viata!

 30. SARUTAM MANUTELE PARINTELUI SI-I MULTUMIM PENTRU CA NE CALAUZESTE PE DRUMUL ADEVARULUI IN HRISTOS. DOAMNE, AJUTA!

 31. Multumim Dumnezeul nostru Creator, acum dupa vointa ta si vointa parintelui Iustin , ii dai multa sanatate si dragoste de viata pe Planeta Pamnt alaturi de cei dragi. AMIN !

 32. Doamne ajuta speram ca parintele Iustin sa se simta mai bine . Avem mare nevoie de spiritul sau radical in ceea ce priveste regulile ortodoxiei. Dumnezeu sa faca asa cum e mai bine pentru mantuirea neamului romanesc. Doamnea ajuta

 33. Parintele Iustin este bine,sa-I multumim Bunului Dumnezeu pentru asta!Am avut marea bucurie sa il revad pe Parinte chiar saptamana trecuta si era bine!Desi m-am dus la Petru-Voda intr-o zi de marti,in ideea de a nu fi foarte aglomerat,erau zeci de persoane care asteptau in fata caminului(Parintele locuieste acum la caminul-spital de la manastirea de maici de la Petru-Voda),cele mai multe doar pentru binecuvantare si pentru a-l mai vedea pe Sfintia Sa!Si Parintele i-a primit pe toti,cu rabdare si cu multa dragoste,asa cum a facut-o totdeauna!
  Sa-I multumim Bunului Dumnezeu ca ii mai tine in viata pe marii nostri Parinti,spre inteleptirea si calauzirea noastra pe Cale!
  Doamne,ajuta-ne!

 34. DOAMNE , BUNUL MEU DUMNEZEU , ajuta-mi mie pacatoasa, sa pot ajunge si eu la Sf.Manastire PETRU VODA.Te rog Doamne tine sanatoasa si puternica sanatatea trupului, SFINTIEI SALE PARINTELE IUSTIN PARVU ,multi, multi ani de aici inainte ,Te rog Doamne !

 35. Doamne, ai zis; Cere si ti se va da Iti cer Doamne sanatate penru parintele nostru Iustin Parvu. Iti multumesc Doamne.

 36. ar trebui sa fim atat de puternici incat sa ne rugam neancetat, macar, pt simplu fapt ca bunul Dumnezeu ne tolereaza atat de mult si atat de rabdator in toate actinile noastre.Cat despre Parintele Iustin il las Doamne in palma ta!

 37. M-am rugat mult Domnului sa ma ajute sa pot ajunge si eu la Parintele IUSTIN,SI RUGACIUNEA MEA A FOST ASCULTATA SI am ajuns impreuna cu familia acum vreo 3 saptamani.Parintele era UN INGER IN TRUP,avea o voce blanda si cu rabdare ne-a ascultat pe toti cei care asteptam la usa sa.De atunci in fiecare seara ne rugam pentru sanatatea Parintelui si pentru multi ani alaturi de noi.Rugati-va toti cei care l-ati cunoscut sau ati auzit despre dansul,ca astfel de oameni sunt foarte rari in aceste timpuri .Dumnezeu sa ne ajute si sa ne intareasca credinta,sa nu deznadajduim in aceste vremuri atat de tulburi unde se pare ca mai multa putere are cel rau.

 38. Doamne ajuta sa ramana Parintele Iustin printre noi cat mai mult, intr-adevar l-am cunoscut si eu 3 ani si e intr-adevar un inger in chip de om dupa felul in care te povatuieste si te asculta.Sunt plecat din tara de 2 ani si mi-e tare dor de melegurile Nemtene , si manastirea Petru Voda cu parintele Iustin in frunte. Dumnezeu sa-i dea sanatate parintelui Iustin!

 39. BUNUL NOSTRU DUMNEZEU TATA SI PREABUNA NOASTRA MAICA DARUIESTE-I SI SCUMPULUI NOSTRU PARINTE IUSTIN PARVU SANATATE,ALINAREA DE ORICE SUFERINTA SI BOALA SI DARUIESTEI VIATA LUNGA LANGA NOI ,AICI PE PAMANT.IARTA-NE DOAMNE SI AUZI-NE

 40. haideti sa organizam o excursie sa mergem impreuna la marele nostru parinte IUSTIN PARVU,daca sunteti de acord lasati-mi un mesaj.va multumesc si sa fim cu toti uniti prin credinta

 41. Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, daruieste-i sanatate parintelui Iustin Parvu

 42. An bun si multa sanatate scumpului prelal,calauzitor al turmei pastorale romane, pe care s-o adune si indrume in aceste grele clipe ptr. tara si popor .Singura nadejde a mai ramas ptr. romani biserica si luminati parinti patrioti .Doamne Isuse Hristoase APARA SI PAZESTE TURMA SI PASTORUL CE NEOBOSIT CE LUCRA PTR. BINE, PACE SI PROGRES IN LUME.

 43. Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu ,daruieste-i sanatate parintelui nostru drag Iustinian Parvu si pe noi intareste-ne in credinta

 44. Doresc sa transmite-ti toate urarile de SANATATE si PUTERE , PARINTELUI IUSTIN PARVU cu ocazia zilei de nastere,sa duca mai departe cele ce a inceput si sa ne calauzeasca multi ani de acum incolo..
  Intru MULTI ANI sa ne traiti prea bunule PARINTE!

  Mihaela-Corina, Mariana, Elena si Cristina impreuna cu familiile lor.

 45. Doamne Isuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, ne rugam Tie si Maicii Tale Preacurate, ai grija de sanatatea si linistea sufleteasca si multumirea parintelui nostru drag, Iustin..
  Si da-i Doamne , lungime de zile , alina-i suferintele , da-i dragostea noastra asa cum stii Tu.
  Doamne ajuta!
  Paulina

 46. Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-l pe parintele nostru, Iustin, da-i sanatate si timp sa ne mai indrume !

 47. Apel catre POPORUL ROMAN !

  Cuvintele Pãrintelui Iustin Pârvu !

  ” Dragii mei , e greu sa dai un raspuns unui popor intreg , pentru ca nu avem decât solutii dureroase , pentru cã aceasta este realitatea in care trãim , foarte , foarte dureroasã! Am spus de la inceputul anului ca trebuie sa ne pregatim pentru martiraj si mai mult de atat nici nu as mai fi avut de grait , dar oamenii sunt neputinciosi cu duhul si cu mintea ca sa inteleaga . Nu e usor sa traiesti in ziua de azi . Dar daca Domnul asa a binevoit ca noi sa suferim aceste vremuri , apoi trebuie sa ne supunem si sa primim cu BUCURIE toate cele ce vin asupra noastra , ca din mana lui Dumnezeu , si nu a vrajmasului ! E mai greu acum , pentru ca ne-am invatat cu comoditatea , cu televizorul si cu toate mofturile si libertatile ; ei bine , dragii mei , abia acum se vede efectul daunator al acestor libertati – NE-AU SLABIT PUTERILE SUFLETULUI !

  Mintea este ingreuiata , trupul slabit si datorita alimentatiei otravite cu care ne hranesc mai marii nostri , si nu suntem obisnuiti sa purtam niciun fel de razboi , nici duhovnicesc , nici trupesc ! De aceea , va rog sa nu mai cautati SOLUTII ! Solutii omenesti NU SUNT , dragii mei ! Solutia este MOARTEA PENTRU HRISTOS ! Tata pe fiu si mama pe fiica va da la moarte. Iata ca asistam la implinirea acestei proorocii . Daca mama va lasa copilul sa fie vaccinat , este ca si cum l-ar da la MOARTE ! Am spus de mai multe ori sa luam modelul lui Brâncoveanu , care cu marime de suflet privea mucenicia fiului sãu cel mic , Matei ! Invatati copiii sa traiasca in legea crestineasca , aceste obiceiuri sa le deprinda mai cu seama ; nu mai e nevoie de nicio alta stiinta ; de nicio scoala ; prin orice mijloace copiii nostri sunt otraviti nu numai cu aceste vaccinuri , ci cu atatea informatii mincinoase la adresa creatiei lui Dumnezeu , cu calculatorul si cu tot soiul de filme , care ofera copilului o educatiei antihristica !

  Daca nu aveti unde sa va retrageti din societatea aceasta potrivnica lui Dumnezeu , stati fiecare la locurile dumneavoastra si marturisiti pe Hristos , opunandu-va tuturor masurilor VICLENE de exterminare a omului . Pentru ca asta tanjeste vrajmasul sa faca sa distruga faptura lui DUMNEZEU ! Invidia lui cea mai mare , aceastra este – CREAREA OMULUI : De ce il iubeste DUMNEZEU atat de mult pe om ? Tocmai de aceea ar trebui sa prindem putere si curaj , pentru ca daca suntem asa de tare luptati si impresurati din toate partile de atatea primejdii si nevoi , inseamna ca si invidia vrajmasului se mareste datorita dragostei lui DUMNEZEU sporite fata de noi , chipul si asemanarea SA ! Dar iata cat de mult ne iubeste DUMNEZEU ca inca mai rabda toate pacatele si faradelegile noastre ! Numai dracul nu intelege mila si iertarea lui DUMNEZEU , ca daca ar fi inteles-o , cred ca s-ar fi pocait si el .

  De aceea va zic – aveti incredere ca DOMNUL vã va da putere sa marturisiti pentru EL . Traim intr-o lume anarhica , intreaga clasa politica este vrajmasa a lui Hristos si slujitoare rãului , de aceea numai simpla noastra vietuire , fara sa ne abdicam de la principiile noastre crestine , este o marturisire de zi cu zi .

  Nu primiti acest vaccin si nimic ce aduc nou puterile politice de azi . Evreii conduc lumea si americanii lucreaza prin ei si cred ca au ajuns sa o stapaneasca deoarce nu mai au nicio sfiala ; totul este la vedere si sunt constienti ca nu mai au niciun adversar de temut si lupta pentru exterminarea populatiei , ca cei putini care vor ramane sa se inchine lor . Acum ei studiaza si fac trierea , iar modul prin care vor distinge oamenii intre ei sunt cipurile ! Ai sau nu ai cip ? Caci in fond cipul ce este ? O arma impotriva omului . Iar noi nu mai avem arme ; tineretul nostru este obosit , incat chiar sa vrea sa se ridica din vraja in care traieste , NU MAI ARE PUTERE ! Singurele noastra arme sunt numai cele DUHOVNICESTI : RUGACIUNEA , SMERENIA , DRAGOSTEA , dar si MARTURISIREA ! Nu se poate dragoste fara marturisire . Dragostea este jertfitoare , iar noi daca ne temem sa marturisim adevarul , ce jertfa mai avem ? Sau daca nu ne pasa de aproapele nostru care este in nestiinta si noi nu il informam si il lasam sa cada prada acestui sistem , ce dragoste mai avem ? Cei care se mai lupta astazi sa trezeasca pe fratele lor , care nu au ramas nepasatori fata de viitorul unei natii si al unei Biserici , aceia sunt fii ai dragostei LUI DUMNEZEU , care isi pun viata pentru fratii lor ! De aceea mamelor , educati-va crestineste copiii si nu ii lasati necontrolati ! Nu ii lasati sa isi faca mendrele lor , nu ii lasati prada educatiei acestei SOCIETATI , pentru ca le-ati asigurat si moartea SUFLETEASCA ! dar iata ca si pe cea TRUPEASCA ! Mai degraba iesiti din mijlocul acestei societati si va cresteti copiii in dragoste si simplitate . Saracia si greutatile va vor intai mai mult si mintea , si sufletul si trupul ! Nu vedeti ca prin atatea libertati si drepturi ale copilului , ei ajung sa aiba dreptul de a ti-l ucide , dreptul de a distruge o natie ? ”

  DOAMNE AJUTA !

  Rugati-va pentru SANATATEA PARINTELUI IUSTIN PARVU !

 48. Rog pe Bunul Dumnezeu si pe Maicuta Lui Sfanta sa-i dea sanatate si putere parintelui nostru ca sa ne calauzeasca pe drumul acestei vieti!

 49. Doamne ajută!

  Sunt din Craiova şi aş vrea să ajung cat mai repede la părintele Iustin cu fetiţa mea care are ceva probleme de sănătate, însă nu stiu cum sa procedez cu transportul deoarece eu trebuie se vin cu trenul. De aceea, sunt recunoscătoare oricui poate să mă îndrume. Mai bine zis, cum pot ajunge din Bucureşti ?

  Domnul şi Măicuţa Domnului, să aibe în pază acest popor oropsit şi toată Creaţia Sa!

 50. @Elena Oprea
  Mergeti pana in Piatra Neamt si apoi din autogara care e langa gara luati autobuz spre Poiana Largului (Teiului) si de acolo luati autostopul pana in Petru Voda, din sat pana la manastire mai sunt 3 respectiv 5 km manastirea de maici/calugari sa ma corecteze admin daca gresesc.

  Dumnezeu sa va ajute.

 51. La multi ani , Parintele Iustin,!
  Sa fi sanatos ,sa ai viata lunga si buna !
  Eu te iubesc din tot sufletul si sunt multi ca mine !
  Doamne ajuta !
  Slava Lui Dumnezeu si fiului Sau Isus Hristos ! si Maicutei Lui Maria ! AMIN

 52. Domnul nostru Iisus Hristos si Maicuta Domnului sa vina cu sfantul ei acoperamant si sa-l acopere pe parintele Staretul Iustin. Doamne vino Tu cu mila Ta cea mare si buna si primeste Rugaciunea noastra si ai mila de Parintele Staret Iustin, nu trece cu vederea Rugaciunile noastre pe care la facem noi pacatosii pentru Parintele nostru Staretul Iustin.
  Doamne ajuta. Sora Angelica.

 53. Fie ca Bunul Dumnezeu si Maicuta Domnului sa vindece toate neputintele si suferintele Parintelui Iustin, sa-i daruiasca sanatate sufleteasca si trupeasca, zile indelungate si bune!!! AMIN
  Doamne ajuta!

 54. Doamne Iisuse Hristoa-se Fiul Lui Dumnezeu pentru rugaciunile Precuratei Maici Tale Ale sf Ioan Rusu, ale sf Serafim de Sarov si ale Tuturor sfintilor ,,miluiestel pe parintele nostru ,si Duhovnicul Tarii noastre cu sanatate multa si mai tinel Doamne intre noi si pentru noi pt .ca avem mare nevoie de dansul ,acumin aceste vremuri, tulburi..Multa sanatate sa va dea Dumnezeu Parinte Iustin.Doamne afie voia Ta.

 55. Doamne sunt nevrednica a cere, insa pentru vrednicia si sfintenia Parintelui Justin, Auzi si rugaciunea mea si Te milostiveste spre dansul daruindu-i sanatate si lungime de zile. Doamne, Fie voia Ta.

 56. Sper ca bunul Dumnezeu sa il tina sanato spe Parintele Justin cat mai mult timp, pt. a ajuta oamenii in continuare.

 57. Domnul Dumnezeu sa il aiba in paza si rugaciunile Sale,sa ii dea putere sa mearga mai departe,sa il ajute sa ne ajute si pe noi asa cum a facut-o si pana acum,multumesc Parintelui pentru toate rugaciunile cu care m-a ajutat,de n-ar fii fost Sfintia Sa ,acum nu as fii avut nici copii (care sunt cea mai frumoasa alinare pe care o am in viata asta)MULTUMESC SI DOAMNE AJUTA.

 58. DOAMNE ..PAZESTE-L PE PARINTELE IUSTIN…! AJUTA-L SA TREACA SI PESTE ACEASTA INCERCARE…! DA- SANATATE, TARIE, INTELEPCIUNE SI LUNGIME DE ZILE CA MULTA NEVOIE AVEM DE EL NOI PACATOSII SI NETREBNICII… AJUTA-L DOAMNE SI INTOARCE-L INTREG SI SANATOS IN CUIBUL LUI DE VULTUR…!

 59. Bunul Dumnezeu sa-l aiba in paza Sa pe Parintele nostru drag, Iustin Parvu , pentru care ma rog continuu ca Bunul Tata ceresc sa-i daruiasca – de asta este Voia Lui – multi ani buni alaturi de noi credinciosii care il iubim, il respectam si avem mare nevoie de dansul in aceste vremuri mai mult decat tulburi. Doamne, voia Ta sa se faca! AMIN

 60. “Ultima mea discutie cu parintele Iustin, mi-a zis ca a obosit si ar vrea sa plece, eu i-am pomenit de parintele Arsenie care il asteapta si de multi alti parinti stiuti si nestiuti ai poporului Roman….
  Ma rog ca sa il aiba bunul Dumnezeu in paza si sa ii aline suferintele, ca mult bine ne-a mai facut!
  Domnul stie mai bine calea care o are parintele de urmat… noi sa ne rugam pentru el.

  Doamne, ajuta-ne!
  Amin.

 61. sint impresionat de rugaciunile voastre frati intru dreapta credinta si ma alatur si eu cu nevrednicile mele rugaminti de a-i da sanatate parintelui Iustin Pirvu de a carui calauzire avem mare nevoie acum si in viitor .De curind am citit cuvintul parintelui Iustin Pirvu pentru mitingul din 14 martie:” sa ne unim in dragoste si armonie ca sa putem iesi de sub jugul erei electronice”

 62. Multa sanatate parintelui nostru Iustin! Dumnezeu sa-i prelungeasca viata cu inca o zi, Maine putand insemna la Dumnezeu si o mie de ani: ( Psalmul 89,4) !
  Mai avem nevoie de sfintia Sa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

75 Comments
scroll to top