Am ajuns sa ne dea papistasii lectii de moralitate si de cinstire a victimelor comunismului

Am putut citi zilele trecute pe Roncea.ro ca papistasii beatifica primul martir al temnitelor comuniste, ucis la Aiud: Szilárd Bogdánffy. Iar Sfantul Valeriu Gafencu, care si-a dat viata pentru colegii de celula, cum ar fi supravietuitorul Richard Wurmbrand, inca asteapta mila BOR.

Rusinea cade atat pe statul roman, care isi bate joc si azi de memoria sutelor de mii de fosti detinuti politici cat si, mai ales, pe Biserica Ortodoxa Romana, unde se afla depuse de ani de zile cereri similare pentru martirii ortodocsi romani, cum ar fi sfintii mucenici Valeriu Gafencu sau Ilie Lacatusu

Un alt eveniment, care arata lipsa de marturisire a Bisericii Ortodoxe Romane in aceasta societate secularizata (formula folosita de ss Daniel foarte des), este faptul ca tot papistasii, prin arhiepiscopia lor de Bucuresti si Asociatia familiilor catolice „Vladimir Ghika” il trag de maneca pe presedintele Basescu cu privire la ultimele masuri anti-familie luate impreuna cu Guvernul. Pe jurnalul.ro putem citi:

Arhiepiscopia Romano-Catolica de Bucuresti si Asociatia familiilor catolice „Vladimir Ghika” dezaproba cu fermitate lipsa de consideratie pe care Presedintele Traian Basescu a manifestat-o fata de nou-nascuti in general si fata de familiile lor in recenta sa intalnire cu reprezentanti ai partidelor aflate la putere.
De asemenea, ne exprimam ingrijorarea pentru posibila adoptare, din partea guvernului, a unei decizii care sa duca la reducerea la 600 de lei a indemnizatiei pentru cresterea copilului nou-nascut, incepand cu data de 1 iunie a.c. Aceasta masura nedreptateste tinerele familii care asteapta un copil si le descurajeaza pe cele care si-ar dori copii.

Masura propusa de guvern va conduce societatea romaneasca intr-o situatie asemanatoare celei relatate de Evanghelia dupa Matei, in care regele Irod cel Mare voia sa-l cunoasca pe Pruncul Iisus de-abia nascut nu pentru a-L ocroti, ci pentru a-L ucide, ajungand astfel la masacrarea tuturor pruncilor de “la doi ani in jos” (Mt 2,16).
De aceea, ne exprimam dezacordul si ingrijorarea fata de o asemenea masura financiara care ar zdruncina echilibrul si asa fragil al familiei romanesti in privinta conceperii unei noi vieti. Prin aceste masuri, se atenteaza la viitorul tarii.

Cu cat mai mult era mai datoare conducerea BOR sa atraga atentia asupra acestor masuri antihristice ale conducerii tarii si nu sa ne dea lectii de moralitate niste eretici. Dar, cu siguranta ca nu se vrea tensionarea relatiilor cu statul, deoarece  trebuie construita Catedrala Neamului si cate multe altele lucruri pe care nu le stim.  Fata de un stat antihristic (ca urmare a legilor proliferate), Biserica Ortodoxa trebuie sa se delimiteze si sa sanctioneze cand este necesar, aparand valorile crestine si nationale si sa nu fim rusinati de grupari rupte de Biserica.

16 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Pai ce nevoie are statul roman de un viitor normal ?
    Noi ii consideram pe conducatorii nostri de buna credinta si aici gresim !
    Se duce un razboi pana si cu copii , ceea ce arata ca slugoii strainatatii care ne conduc au interesul ca sa distruga generatiile viitoare !

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    "Rusinea cade atat pe statul roman, care isi bate joc si azi de memoria sutelor de mii de fosti detinuti politici cat si, mai ales, pe Biserica Ortodoxa Romana"

    Admin., stiti mai bine ca mine, ca Biserica Ortodoxa Romana, nu inseamna doar ierarhii din Sf. Sinod..., biserica ortodoxa romana suntem noi toti ierarhi, preoti de mir, monahi, monahii, mireni, cei care ne straduim sa stam in invatatura drept slavitoare. Ori, noi astia, ne cinstim martirii, iar ei stiu asta! Cat priveste statul roman, la fel, statul este format doar din cei ce iubesc tara asta, nu din cei care iubesc imperiul UE, drept urmare, statul roman, si biserica ortodoxa romana nu-si bat joc si nu poarta nici o rusine.
    Iar pentru cei care ne conduc, ierarhi sau nu, noi trebuie sa ne rugam cu dragoste, ca pentru un frate, si atunci Dumnezeu ajuta, altfel, doar il intristam pe Dumnezeu...si oricum stam pe loc.

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Mi se pare batjocoritor din partea dumneavoastra sa spuneti ca "am ajuns sa ne dea lectii niste eretici". Ca sunt eretici, da, am inteles. Dar de ce atata mandrie in noi, incat sa nu acceptam sa luam lectii de la eretici? Iti spun eu ca putem lua lectii si de la musulmani, lectii de morala, bineinteles, nu de credinta. Pana cand nu ne schimbam noi, in sufletele noastre, nimic bun nu va fi. Doamne ajuta!

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Batjocoritor este ca nu tinem de invataturile Sfintilor Parinti si sa le punem capatai vietii noastre. Ortodoxia este deplina si nu avem ce invata de la altcineva.

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Multe avem noi ortodocsii a reprosa catolicilor dar, sunt si fapte asupra carora am putea macar reflecta cu atentie.
    Foarte laudabila atitudinea celor de la Fundatia Ghika.
    Amintesc o realitate a lumii catolice. Pentru sedevacantisti, Scaunul Papal este gol, intrucat acesta nu poate fi ocupat de catre un Papa care nu condamna franc-masoneria. Prin Bula papala "In eminenti apostolicus speculum", emisa in 28 aprilie 1738 de catre Papa Clement al XII lea,erau excomunicati toti adeptii acestei organizatii. Timp de 200 de ani, aproape toti Papii au emis cate o Bula cu acelasi continut, unul din cei mai severi fiind Papa Leon al XIII lea. Sedevacantistii considera ca de cel putin un secol istitutia papala a devenit ea insasi, ramura a masoneriei si deci, eretica, ilegitima.
    Parca, parca nu toti catolicii intra in aceiasi oala...
    Stie cineva sa ne spuna cati Patriarhi au tinut piept in mod afirmat si deschis, acestei organizatii demonice?

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Nu trebuie sa ne lasam inselati de imaginea din fotografie. Patriarhul si Basescu se detesta reciproc, organic si asi putea spune, firesc.Pana la urma, daca dam inapoi filmul intalnirilor oficiale dintre cei doi, basescu prin marlania sa naturala, s-a trecut singur pe pomelnic.
    Imi este inca greu sa admit ideea ca Patriarhia ar putea fi de acord cu mojiciile si apucaturile satanice ale presedintelui si legiuitorilor vanduti.Reprosez insa prea marea prudenta de circumstanta a Bisericii noastre. Si Teoctist a suferit de boala asta.
    Financiar, li s-a lasat painea si cutitul politicienilor si de aici compromisurile, lipsa de fermitate si riscul de a aluneca ireversibil in zonele intunecate ale acestor timpuri dificile pentru ortodoxie.

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Poate ca la noi s-a creat un individualism si o incapacitate de A NE APROPIA UNII DE ALTII spre a actiona. Avem de invatat de la demonstratiile cu SUTE DE MII DE PERSOANE din Grecia, Franta etc
    La noi vin putini la un mars pentru normalitatea familiei, sau pentru idealuri mai inalte care privesc viitorul (altele decat salariile). suntem anesteziati de mass media

  7. alta mihaela

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    eugenia,

    Nu cred ca patriarhia ar trebui sa constituie un model pentru noi,nici un exemplu.daniel si acolitii sai a creat multa animozitate printre credinciosi.
    Nici patriarhul nu are apucaturi prea oneste.

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sunt complet de acord cu Andrei. Cred ca noi ortodocsi punem mai multa atentie in cea ce fac catolici, decat sa ne rugam sau ne invatam mai bine in credinta noastra.

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    intrebare catre toti:

    cate casatorii sunt permise cu dispensa in BOR?

    multumesc

  10. alta mihaela

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Pentru alatriste si andrei
    "Ai nostri tineri la Paris invata"...
    Cred ca ortodoxia are atatea valente, incat chiar nu este nevoie sa luam exemplu de la eretici...
    Cred in acelasi timp ca ne lipseste unitatea, si inca nu ne-am intalnit cu adevarat cei nebuni intru Hristos.
    Sa lasam ereziile!

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ ai nostri tineri la Paris invata - as face o paralela - ai nostri clerici in strainatate invata - pt. a putea ajunge episcopi.
    Vedeti cine a subminat BOR , cei care au luat hotararea ca pt. episcopie sunt necesare studiile teologice in strainatate.
    Mai frate , romanii parca au un complex , acela al "inferioritatii" fata de straini.
    Sunt foarte bune studiile teologice cat si celelalte din tara , si foarte valoroase.
    Romanii ezita sa isi proclame valorile lor , adoptand in schimb fara probleme valorile celorlalti.
    Asa ajung episcopii din BOR sa studieze la tot felul de universitati teologice catolice si protestante , asa ajung ecumenisti , ii toaca aia acolo cu "dragostea" fata de alte confesiuni.

  12. alta mihaela

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    tutenes,
    Ai dreptate;cam asta as fi vrurt sa spun si eu, dar tu ai spus-o mai bine.
    Doamne ajuta!

  13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    buna ziua,
    unde putem citi,vedea,lectura -obligatiile preotilor fata de laici.
    Ce servicii sunt obligati sa presteze preotii,fara sa ceara bani ?
    Din moment ce ei devin pensionari ai statului roman,inseamna ca au obligatii,trebuie sa munceasca ceva,fara sa ceara bani.
    Pe sit-ul patriarhiei nu am gasit NIMIC referitor la acest aspect.In legea cultelor nici atit.OARE UNDE SCRIE ?

  14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Eu nu am zis sa fim de acord cu ereziile altora. Doamne fereste! Dar DEGEABA respingem ereziile altora, daca NOI NU NE SCHIMBAM SUFLETELE! Si am precizat ca putem lua lectii de morala, nu de CREDINTA! Asta nimeni n-a vazut, nu? Doamne ajuta!

  15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @tutenas
    "ai nostri tineri la ff invata"
    Ia uitati-va domniile voastre cu atentie la popii din belgia si veti vedea cum ajung parohi cu studii de drept, subofiteri si teologie la ff in Romania.
    Cum o fi mai bine, sa ai diploma luata la Geneva, Paris sau la Sibiu, Brasov, Cluj urmand cursuri "din cand in cand" completate de cursuri la Interne,"pe viata"?
    Parohiile din strainatate sunt aproape in intregime politizate si credinciosii sufera mai mult decat in tara de lipsa duhovnicilor, caci duhovnicul nu trebuie sa fie doar un receptor al celui ce se spovedeste,ci si un preot cu vocatie, curat sufleteste, necorupt de puterea lumeasca, intelept si bland.Pentru romanii din diaspora este foarte dificil de gasit o Biserica romaneasca in care sa se simta acasa, sa isi poata boteza copiii si incredinta sufletul in momente dificile. Cand crestinul isi da seama ca in Biserica slujeste doar un salariat al unuia sa mai multor ministere nu ii este simplu sa strabata zeci de km pentru a gasi un preot ortodox, cu adevarat luminat. luminat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*