AUDIO: Conferinta antiecumenista de la Constanta, sustinuta de pr. prof. Gheorghios Metallinos si prof. Dimitrios Tselenghidis

Conferinta: „Importanta invataturii Sfantului Grigorie Palama pentru societatea contemporana” sustinuta la Constanta de catre Pr. prof. Gheorghios Metallinos si de catre Prof. Dimitrios Tselenghidis, in prezenta inaltpreasfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului si a Preasfintitului Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei.
Pr. prof. Gheorghios Metallinos este doctor in teologie si filosofie-istorie, profesor de istorie bisericeasca si spiritualitate ortodoxa al Facultatii de Teologie din Atena, autor a peste 40 de volume de specialitate, dintre care unele traduse in limba romana. Prof. Dimitrios Tselenghidis este profesor de Dogmatica la Facultatea de Teologie din Tesalonic.
In partea cu intrebarile si raspunsurile, cei doi invitati fac referiri dese la ecumenism,erezie,catolicism si protestantism. Curajos si cuvantul IPS Teodosie.

Cuvantul pr. prof. Gheorghios Metallinos

Download

Cuvantul prof. Dimitrios Tselenghidis

Download

Intrebari si raspunsuri

Download

8 Comments

 1. probabil curajul IPS Teodosie de a organiza (sau de a accepta) o conferinta antiecumenista are menirea de a-i repara imaginea, dupa ce a luat mita pentru a hirotoni pe cineva preot…

 2. Doamne ajuta!

  Sa fim mai ingaduitori fata de cei care se roaga pentru noi toti,mai ales ca nu se stie clar, care si unde a fost adevarul…IPS Teodosie a facut,face si va face mai departe, mult bine poporului nostru,cu ajutorul lui Dumnezeu.
  Sa ne rugam unii pentru altii, pentru a fi feriti sa judecam (mai ales nedrept…adevarul este
  numai la Dumnezeu.Lui sa-i cerem sa ni-l descopere.Iar pe IPS Teodosie,il marturisesc mai mult faptele bune,decat acel scandal pus la cale spre a-l indeparta de acolo de unde este un real ajutor…si inlocuit cu…cine?!…
  Cineva “mai simpatic” si bun jucator pe scena “DIALOGULUI SI CERINTEI BISERICII SURORI”!!!?
  Dumnezeu sa se milostiveasca de noi toti si sa ne lumineze mintile si Calea Adevarului,sa fim mantuiti.Amin!

 3. Cel mai important lucru acum si intotdeauna este sa ne rugam,sa ne rugam,si iar sa ne rugam,Domnului, Dumnezeul indurarilor a toate, sa ne daruiasca timp de pocainta si intelepciune. Si nu in ultimul rand,chair din inceput sa ne rugam pentru Duhovnicul bun al neamului nostru,luptatorul intru cele bune ale Bisericii lui Hristos,parintele IUSTIN,SA NI-L TINA DUMNEZEU PRINTRE NOI, IN PUTERE CU SANATATE SI SA NE BINECUVINTEZE CU SFINTELE SALE MAINI SI RUGACIUNI!Amin!
  Suntem un mic grup care ne intalnim in duh de rugaciune la miezul noptii(12) si il pomenim cu toata evlavia pe cuviosul nostru parinte Iustin.(Ne-am bucura in Domnul, sa ni se alature la acest ceas de rugaciune,toti crestinii ce vor binele si mantuirea.)
  Dumnezeu sa ne raspunda rugaciunilor noastre.
  Hristos in mijlocul nostru!

 4. A cui e vocea de la sfarsitul sectiunii “intrebari si raspunsuri”, care spune ca doar
  Ortodoxia este Biserica Adevarata? IPS Teodosie?

 5. I.P.S Teodosie e om are greseli, dar e crestin e ortodox. Cine nu are pacate sa arunce primul cu piatra

 6. Vocea de la sfarsit nu este alta decat cea a lui IPS Teodosie, am auzitca in curand va fi descartcata pe net si conferinta video!! Asa ca vom vedea cine sunt protagonistii!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 Comments
scroll to top